• header

Önskerubrik – 10 saker ni inte visste om mig

Det var flera av er som önskade ett sånt här inlägg, so here it comes! :) Några saker har jag säkert berättat förr..

1. Jag har aldrig ätit blodpudding. Jag äter griskött men jag klarar inte av tanken av att äta…..blod.

2. Varje gång jag kommer hem efter en utekväll så MÅSTE jag ta ett varmt bad. Hur full jag än är. Är jag utomlands och bor på hotell & det inte finns badkar så sätter jag mig på golvet i duschen och sjunger/skriker lite.

3. Jag skulle aldrig lägga mig under kniven och jag blir ledsen när folk opererar sig & sprutar in saker här och där för att passa in i vad som anses vara “vackert”. Att de inte bara kan förstå att de är fina precis som de är. Jag blir också sjukt irriterad på att en sån fråga som “har du gjort läpparna?” har blivit en helt vanlig standardfråga bland unga tjejer.

4. Enligt Aleks förstör jag all mat han gör & sliter i köket med, eftersom att jag sprutar ner rätten med ketchup. Men ketchup tar ju fram smaken mer, eller hur? ;P OBS jag har inte ketchup på pannkakor! Men på det mesta..

5. Jag kan inte dricka rödvin för att det påminner för mycket om min far.

6. Det här har jag berättat förut.. Men förutom att jag är närsynt (-5.5 på båda ögonen) så har jag dålig hörsel & konstant tinnitus. Högra örat är värst och på det örat behöver jag hörapparat (har dock inte varit på hörselkliniken på många år) men jag har alltid vägrat. Vet inte varför. Iallafall, jag kan uppfattas som ignorant på grund av detta. T.ex. på gymnasiet när läraren jag hade i estetisk verksamhet “bara” ville ge mig VG för att jag aldrig lyssnade på vad hon sa utan gjorde tvärtemot. Eller som när jag får mail från läsare som ropat på mig på stan och jag inte ens vänt mig om.. Det handlar om att jag inte hör. Jag lever i min egna lilla värld haha.. Förut skämdes jag och därför tog jag aldrig upp det med lärare osv, men nu vågar jag säga det (vad fan ska jag skämmas för?). Som på uppkörningen när jag skulle ta körkort. Då sa jag till kvinnan jag körde med att hon var tvungen att prata tydligt med mig för att jag har dålig hörsel. Bättre det än att sitta där som ett fån och inte fatta vart jag ska köra. Nu behöver ni inte komma fram och prata med mig som att jag vore 95 bast “HEEEEJ KEEENZAAAA JAG GILLAR DIN BLOOOOOOGGGGGG!” *artikulerartilltusen*, jag hör så länge personen står framför mig och pratar. Och så länge ni inte har skånsk dialekt som min systers man. Fattar inget, haha.. Men detta har ju bidragit till lite roliga historier också (för att se saker ur en positiv vinkel). T.ex. mig och Aleks i början.. I sängen, när han skulle viska fina ord.. Och jag ba VA?!?!?!??! VAD SÄGER DU?!?!? HÖR INTE?! VA?!??! Sen en till grej som jag inte tror att jag är ensam om, hörselskadad eller ej.. När man frågat VA typ 3 gånger och fortfarande inte hör så man håller bara med och skrattar lite. Så visar det sig att personen man pratar med precis berättat att sin hund dött typ.. Heh.. Pinsamt.. Sist detta hände mig var när en gammal vän berättade inne på en högljud klubb att hans morfar dött.. Det var ju inte så jäkla kul så från och med då frågar jag VA tills jag hör. Även om det är 10 gånger.

7. Jag sög på pekfingret tills jag var 11 år, det resulterade i ett lite vridet finger och snea tänder och ett rejält överbett. Tack tandställning!

8. Jag är livrädd för naturkatastrofer (drömmer fortfarande sjukt verkliga drömmar om tsunamis med jämna mellanrum) & går på varenda teori om jordens undergång. Ibland brukar jag fundera på hur jag ska ta livet av både mig & Mani om man till 100% vet att jorden kommer gå under imorgon. Allt för att slippa bli träffad av en våg eller en meteorit (skulle aldrig sett filmen 2012). Sjukt, haha..

9. Jag hoppar över A-brunnar. Råkar jag trampa på en så knackar jag mig själv i ryggen 3 gånger, även om jag går helt för mig själv.

10. Att jag precis frågade min pojkvän om hjälp att komma på saker ni inte vet om mig, och han svarar “hmm.. att du aldrig sover på mage? att du älskar lök? att du tycker att det är jobbigt att läsa i solen?” Det var ju spännande! Haha.. Men nu vet ni det också!

236 Comments

Danielle

Ahahah after this i love you more…=D You’re very cute and funny…. I wish you write more like that…

Reply
Sandra

Önskerubirk:

Detta hade jag velat säga till mig själv när jag fyllde 15 år…

Reply
Anonym

Jag blir riktigt förbannad när snygga människor som du säger att dom är emot skönhetsingrepp. Bara för att du är snygg och inte behöver fixa till nånting betyder det inte att andra som mår dåligt över nånting och fixar till nått gör fel. Eller när ni bloggare säger “var nöjda med era kroppar för alla är fina” samma sak där. Det säger ni bara för att ni inte vet hur det är att må dåligt över sin kropp. Snälla tänk efter vad du skriver.

Reply
Maricela Peredo Cruz

Hej, Kenza! Vill bara säga, att du är grym på alla sett och vis. Jag uppskattar att det finns bloggare som dig. Du bjuder på dig själv, säger vad du tycker och tänker, utan att skämmas. Du är också väldigt rolig måste jag säga. Du har fått mig att skratta flera gånger. Jag har följt din blogg väldigt länge, och vill bara säga att du har vett i skallen, du tar vara på nära och kära. Du verkar vara en fantastisk person helt enkelt. Fortsätt med bloggandet så länge det bara går. ha det bäst!

Reply
Linnéa

Hahaha, sånt HÄR är anledningen till varför du har Sveriges mest lästa blogg, Kenza. Du bjuder på dig själv, du är sådär härligt knäpp och framförallt, du är så himla normal (vad nu det innebär egentligen, haha).

Reply
Amanda

hej , nu kommer en (kanske) konstig fråga. Har sett en tröja svischa förbi på några outfitbilder du tagit, en brun/beige stickad med urringning i ryggen… du hade den med kenza-shortsen på bilden jag såg.
Undrar om du har sett någon liknande någonstans? För jag har letat utan succe…..
Mvh
Amanda

Reply
Sanna

har ni som jag stora problem med Nelly.com ? titta in på min blogg och ser vilket jävla vidrig skick dom skickade ut ett par skor till mig. Och inte vilka skor som helst utan ett par Jeffrey Campbell skor för 1900 kr.

Skicket är uruselt och bilder finns på bloggen, denna historia har pågått sen maj i år och det ständiga svaret jag får från nelly är att det bara händer enstaka gånger

http://moonzanna.se

Reply
janni

Jag förstår dig med det där med hörseln. Min kusin är hörselskadad (har hörapparat och har gått gymnasium för hörselskadade i Örebro osv) och till och med hon påpekar att jag hör dåligt! Hahaha. Tänk henne och mig på uteställen, VA? VA? VA? VA? Så låter våra konversationer typ. Tack Gud för teckenspråk (okej, nu kan jag inte mycket men typ “ut” och sånt lätt har jag lärt mig).

BTW, det är skillnad på skånska & skånska. Jag är skåning men har aldrig upplevt att folk inte förstår min dialekt (då har jag varit en hel del i Sthlm), förutom en gång – när jag skulle beställa cola i korvkiosken(vagnen, whatever) på Hötorget. Det sluta med att han fråga om jag inte var svensk. Yeey! Hahaha.
Okej, nu har jag skrivit en bok. Kram påre!

Reply
Sofia

Du som hör dålig, då bättre att ha hörapparten.. Du kan alltid dölja den med hår.. Lär dig teckenspråk så du kan teckna med dina vänner.. De får lära sig så slipper du säga VA VA VA! :) Kram till dig, Kenza :) Obs, jag är döv! :)

Reply
Ebba

Haha så sjukt kul att läsa. Och jag har dock också dålig syn (vägrar använda glasögon hehe inte äger jag ett par linser heller) och jag är extremt rädd för naturkatastrofer! Och a brunnar måste jag hoppa över annars får jag typ panik haha!

Reply
Hannah

HAHA Jag måste ALLTID duscha efter en utekväll bara för att jag börjar frysa om jag dricker och mår oftast illa, då lugnar duschen… Dock har jag gjort översvämmning några ggr när jag legat över brunnen (för full) haha..Alla brukar tycka jag e konstig för att jag ska värma mig..gjorde det på en resa till Riga när vi hade en tiny hytt med en ännu mindre toa/dusch…kände mig bara äcklig efter den duschen.

Reply
Sara

Åh roligt inlägg :D det där med att du inte hör när din pojkvän viskar lät bara så kul! Jag sitter på ett bibliotek och fnissar ihjäl mig (helt själv). Haha :) Kram!

Reply
nina

hahaha du är så jävla go och rolig ibland! som någon sa här ovan, därför har du sveriges största blogg utan konkurrans och skulle lätt vinna årets blogg 10 år i rad, för att du är knäpp, rolig, och bjuder mycket på dig själv!

Reply
Ida

Hej!
Jag tycker att man ska vara försiktig med att sätta sig över andra människor och deras beslut att skönhetsoperera sig. Du som har fått jackpott på det genetiska lotteriet och ser ut så “som man ska” har såklart inget behov av skönhetsoperationer. Men livet kan ibland vara kämpigt för människor som inte passar in i det fysiska idealet. Jag vet att du har haft komplex förut för att du var “för smal” något du kämpat med för att förändra. Dessutom har du haft tandställning och du ville inte ens le på dina bilder innan tänderna var klara. Dessa två saker är ju något du har gjort för att må bättre och passa in i idealet bättre (där tjejer har raka, vita tänder och är smala, men inte fööör smala). Du bör akta dig för att sätta dig på höga hästar gällande skönhetsingrepp. Någon med perfekt kropp och assnyggt face kan omöjligt veta hur det känns att ha hängande bröst eller krokig näsa. Eller varför inte en putmage som vägrar försvinna trots bra kost och tusentals sit-ups. Jag säger inte att operationer är lösningen, jag menar bara att det kan vara svårt för (särskilt unga) tjejer att acceptera sig själva när de inte ser ut som idealet. Var ödmjuk inför detta! Låt oss inte klanka ner på tjejerna som beslutar sig för att operera sig, det kan vara svårt att ensam förändra normen genom att avstå från att passa in. Låt oss istället försöka förändra normen tillsammans!
Låter kritisk i detta inlägg men jag gillar dig som fan. Du har stort hjärta, är ödmjuk och bryr dig om människor.
Kram

Reply
Hedda

Du burde komme deg til hørsels legen igjen!! Jeg så en film her om dagen som handlet om en DJ som mistet hørselen. Ørene hans hadde blitt utstatt for mye høyt støy og tilsutt ble han helt døv. Derfor burde du få sjekket det opp i tilfelle du kanskje trenger å bruke ørepropper (sånne gule skumgummi dotter) når du hører musikk for å beskytte ørene!! Hørselen er viktig å ta vare på!:) Du er utrolig flink til å kle deg, jeg skulle ønske jeg hadde råd til å kjøpe så mye fine klær og at jeg hadde klart å sette sammen alle antrekkene som du gjør! Du er kjempe flink. Men jeg bare lurer på hvordan du får råd til alt? Blir du sponset med veldig mye klær?? Klem fra Nårje

Reply
Louise

Detta tycker jag var kul! Också fint att ha nån som man kan fråga, vad vet folk inte om mig? Och han kan svara, för han vet liksom en massa saker om en som man inte ens tänker på.

Jag är inte hörselskadad men min pojkvän är amerikan, så det var lite ovant i början när han viskade fina saker på ett språk som man inte var van vid i såna situationer. Blev rätt många -I’m sorry, what? -I said I think you’re beautiful och man ba ehh, tack…

Reply
anna

Snälla ni som kommenterar, bara för att man enligt vissa tycker att en person ser skitbra ut är det ju inte så att den personen tycker detsamma. Det ni kallar “snygga” personer har ju givetvis något komplex också, precis som alla människor har. Smaken är som baken… jag tycker att jag ser bra ut, vissa dagar, men ändå har jag ju komplex som t.ex min putmage, men inte fan går jag och klagar på det varenda dag.. det gäller sig att lära sig att acceptera!

Du är grym Kenza, kram! :)

Reply
viola

Jag har tänkt på det här ett tag nu, och jag förstår verkligen inte varför det finns så många idiotiska människor som bara vräker ner dumma kommentarer till er bloggare.
Jag öppnar bloglovin precis när jag har vaknat, för det får mig att inspireras under dagen och en gång på kvällen för att jag bara vill. Jag läser din, blondinbellas, fornis, sandras och så många fler storbloggare och jag tycker ni gör ett underbart jobb. Jag älskar att läsa och se era bilder och oavsett hur ofta ni uppdaterar gör ni det grymt! Kram

Reply
jenny

men kenza, det där med att du blir ledsen för att folk lägger sig under kniven.. kan man inte bara vara glad för dens skull att den äntligen kan få känna sig fin? platt som en planka och man känner att man inte kan leva livet fullt ut, även om man accepterat att man ser ut som man gör. om man gör det naturligt för att orka leva med sig själv och må bra med sig själv, varför inte kunna vara glad för den personens skull och inte bara tycka synd om den? fast självklart får man ju tycka olika om den åsikten. visst är det synd att man inte bara kan vara nöjd med sig själv, men jag tycker, att så länge man tar hand om sin insida får man faktiskt göra som man vill med sin utsida!

Reply
Anita

Kenza det finns en fantastisk pytteliten hudfärgad hörapparat som du sätter in i hörselgången och överhuvudtaget inte syns! Den är digital, dvs en pytteliten dator som ställs in exakt efter ditt hörselbortfall. Den tillverkas bara för dig, gjuts efter ett avtryck av din hörselgång. Namn: Oticon. BESTÄLL TID! Du missar så mycket nyanser i möten med männidkot och fr a blir man väldigt trött (!) av att dygnets alla vakna timmar parera och kompensera ett hörselbortfall!

Reply
hanna

Å kenza du förstår inte hur glad jag blir av att läsa att du sug på lillfingert tills du var 11, jag själv sög på tummen tills jag var 12, och har nu ett rejält överbett. har dock inte lyckats spara ihopa till 40 tusen inu. men jag duger väl som jag är:) massa kramar

Reply
Fia

Haha gör precis så med A-brunnarna med! Plus att jag också sög på tummen tills jag var 11 = överbett och snea tänder så nu har jag räls i munnen!

Reply
mmm

du är för go o gullig nu det som man känner dig personligt redan efter o följa bara din blog men den här inläggetsitter varmt o trevligt o veta.

Reply
Lovisa

Kan du inte berätta om dina favorit affärer i london? ska nämligen dit på fredag och vill ha tips på den bästa shoppingen! Kram

Reply
Elin

Skaffa en hörapparat :) Du slipper anstränga dig för att höra vad andra säger, vilket kan göra en trött osv. Finns små och smidiga saker för dem som inte hör jättedåligt :) Finns privata mottagningar med bättre service och apparater än landstinget.

Reply
Sarah

I LOVE YOUR BLOG. PLEASE CAN YOU ANSWER ME WHAT DO YOU TAKE FOR YOUR EYEBROWNS ; A PENCIL OR A EYEBROWNPOWDER??????

I HOPE SOOOO THAT YOU ANSWER ME!!!!!!!

LOVELY GREET FROM GERMANY

SARAH

Reply
Hanna

Hej!
Tänkte bara slänga in en kommentar, väldigt farligt att bada när man har druckit, speciellt när man är full. Då det är väldigt stor risk att man somnar. Hände med en väns son tyvärr. Så var försiktig med det!

Reply
Emilia

Det här hör inte hit, men jag läste den där kommentaren där du skrivit att du tjänar 150,000 kronor i månaden (om jag fattade rätt) på annonser. Fredrik Reinfeldt tjänar 148 000 kronor i månaden på det han gör (enligt Expressen), och du tjänar väl pengar på bloggen utöver annonserna? Stämmer det verkligen då, för det verkar konstigt att en bloggare kan tjäna mer än Fredrik Reinfeldt! OBS detta är ingen arg eller dryg kommentar, jag bara undrar för jag är väldigt nyfiken. :) Kram!

Reply
Moa

“När man frågat VA typ 3 gånger och fortfarande inte hör så man håller bara med och skrattar lite. Så visar det sig att personen man pratar med precis berättat att sin hund dött typ.. ”

HAHAHAHAHAHA! händer alltid mig!! har inte dålig hörsel så, men har sjukt svårt att koncentrera mig på att lyssna. särskilt om det är flera ljud samtidigt.

Reply
t.

Jag hör också dåligt, inte lika dåligt som du, men jag har skyddat min hörsel väldigt hårt under min uppväxt. Hörselkåpor (ja riktiga stora kåpor) när jag dammsuger etc. Och har alltid små proppar när jag är ute (jag kör på simproppar men man kan specialbeställa asbra proppar, som syns lite) och dansar och festar, även om det bara är på krogen.

Hahahahahaha!! HAR HÄNT MIG MED! Sambon ba “jag älskar dig” och jag “VA VAD SA DU?” “jag älskar dig” “VA VAD SA DU?! DU VET ATT DU MÅSTE ARTIKULERA!” “JAG ÄLSKAR DIG FÖR HELVETE!”

klockrent.

Reply
Anonym

Håller med en kommentar ovanför angående skönhetsingrepp fullt ut. Blir lika förbannad

Reply
Anna

ÖNSKERUBRIK! Hej, de vore jättekul om du la upp typ alla dina shorts på en bild, alla skor låg-, och högklackat, alla väskor, alla tröjor och så vidare. Du behöver naturligtvis inte skriva vart allt är ifrån, men de är kul att se hur mycke kläder en känd bloggerska har ;)
Kram

Reply
Pauline

kenza, oroa dig inte, ignorera inte till hörappareten.. att lära sig teckenspråk är inte super svårt! jag själv är döv/hörselskadad, går i en skola med både teckenspråk å tal. otroligt skönt att hänga med vad folk säger. jag själv skäms inte att vara döv, det är härligt än så länge folk tittar in på våra personlighet. vi har massa fördelar som tvåspråkig, tecknar genom fönstret med varandra utan problem :) det är inget att ha ångest för eller skämmas för.

Reply
fleurpetit

Det är roligt att läsa sånt här!
jag har en rå fobi, jag tål inte att någon sitter till vänster om mig, jag är rädd för trollsländor och raggare, och smala björkar är det fulaste som finns!

Reply
Jennifer

Haha jag gillar blodpudding, det är faktiskt gott :D
Dina läppar är verkligen jättefina och man kan tydligt se att de är äkta :)
Haha ja jag känner verkligen igen mig med det där med att man säger va flera gånger men till slut blir det bara pinsamt så man skrattar typ bara till lite.. Haha pinsamt :s
Haha var inte rädd över det där med 2012.. ;) Trodde verklgen på det först också men t.o.m rymdforskare säger att det är det löjligaste skämtet de hört ;)

Haha jag hoppar också över A- brunnar ;) Annars måste jag knacka mig på ryggen, eller någon annan. hehe..

Reply
Maija

Detta inlägg var ju jätteintressant! Så kul å höra såna här saker om andra :D Om du är rädd för världsundergång så borde du inte se Melancholia förresten! Jättebra film, men jag fick lite ångest efter den..

– En läsare från Finland

Ps. jag älskar din stil!

Reply
Johanna o

Kan inte du ge lite tips på vinterjackor nu till vintern? Har brist på idé och vill ha någon enkel men annorlunda! Helst i en färg och sort som man kan bära till vilka sorts klädesplagg som helst! Personligen ÄLSKAR jag mörka färger! ;) kram

Reply
Sara

hej kenza , kan du förklara punkt 9 med brunnen? förstår inte riktigt.
Eller en annan läsare

Reply
Anonym

Förlåt men jag blir också väldigt upprörd över att du säger att du är emot skönhetsingrepp. Klart som fan att du är emot det när du är så himla snygg. Jag bröt min näsa för någon månad sen och jag mår jätte dåligt över det och ska fixa den så den går tillbaka och jag tycker inte det är något fel med det eftersom att den får mig att må så dåligt och hindrar mig från att göra saker bara för att jag känner mig så ful. Så tänk efter lite innan du säger något för med tanke på att du säger att du är emot det så antar jag att du inte vet hur dåligt man kan må på grund av ett “skönhetsfel”. Jag går inte upp ur sängen vissa dagar för att det får mig att må så dåligt och kan gråta mig till sömns flera dagar i veckan.

Reply
H

Hahaha Kenza! Punkt 6 har ihjäl mig xD Jag är precis likadan, nedatt hörsel med tinnitus (fd-vokalist i ett dödsmetall band…). Min pojkvän är en riktig romantiker (italienare) och ska hela tiden viska vackra saker till mig, och jag bara: VA? VAD? VAD SA DU? VADDÅ? JAG HÖR INTE!
“Jag dejtar en 83 årig och inte 23” suckar han jämt xD hihihihi! Kram på dig!

Reply
Sofie

Jättekul att läsa! :D
Bara undrar; kunde ditt överbett fixas med tandställning? För jag har själv världens överbett, framtänderna där uppe sticker typ 1 cm utanför mina där nere… Tandläkaren säger att man endast kan fixa det med operation (typ såga av käkbenen och kapa dom en liten bit, AHH låter skitläskigt!!) Det är inget som stör mig så mycket, det syns inte framifrån, men från sidan ser man ju det rikigt tydligt och när man ska äta mackor eller lkande är det ju omöjligt att äta utan att allt pålägg som inte blev avbitet hänger ut från min mun… Haha
Kramis kramis

Reply
Nina

Jag håller med föregående om teckenspråk. Det är en fördel om man hör dåligt. Då kan man alltid göra sig förstådd på ett eller annat sätt. Så underbart inlägg Kenza! Ta hand om dig och känn dig inte nonchalant.. Sen det me synen, hur kan man ha sån otur att ha dålig hörsel och sen dålig syn? Haha.. Du verkar vara en riktigt skön tjej! <3 Massor med kärlek!

Reply
AA

Omg kenza jag blir så glad när du skriver saker som dessa! Alltså förstå mig rätt, jag är inte skadeglad över att du har dålig hörsel osv men jag är glad för att du nu va ganska privat. För jag har exakt samma problem som dig då jag har dålig hörsel men vägrar använda hörapparat. Förstår dig och jag är glad för att jag får lära känna dig bättre och återigen inser att du är en grym människa! Du är inte perfekt, för att du är människa och det är så de ska vara men du är en grymt bra förebild!!:)

Reply
Anonym

Jag tänkte hålla med en ovantstående talare angående din punkt 3. Jag skulle heller ALDRIG lägga mig under skönhetskniven just nu, men jag vet att jag i framtiden kommer till exempel vilja fixa mina bröst.

Det låter bara så brutalt när människor som ser ut som dig (nästintill perfekta) börjar predika om hur fel det är och “att man ska älska sig precis som man är”. Klart man gör det om man tittar i spegeln och ser en Kenza titta tillbaka. Men dem som inte har perfekta gener då? Är det verkligen så fel att vilja vara vacker och trivas med sig själv med hjälp av plastikirurgi?

Reply
Frida

Hej Kenza! Du har ingen aning om hur skönt det var att läsa det du skrev på punkt 6! Jag har länge haft komplex för min hörsel, då jag är nästan döv på bägge öron. Dock så använder jag hörapparat men måste ändå säga VA?!?!?!? typ 3 gånger innan jag fattar, haha. Men jag har blivit grymt mobbad för det, och att se “offentliga personer” som du skriva om att du har liknande problem som jag och tusentals andra tjejer, det kändes bara så bra på nåt sätt. Så det inte bara är jag.
Men jag förstår att du inte vill ha hörapparat, skulle också vägrat om jag kunde.
Kram på dig x

Reply
sofie

Gud känner så igen mig på hör/syn punkten. Har haft dålig hörsel i många år nu efter ha varit på allt för många konserter som liten skit och envisas att aldrig ha öronproppar. Är alltid den som säger VA!? tre gånger och sen ger upp, haha.
Sen blev jag även halvbild för två år sedan när en helt galen tjej gav mig knytnäven rakt i ena ögat som gav mig permanenta skador som inte kunde fixas med hjälp av glasögon.

Reply
javel

Önskerubrik:
* Något personligt :)
* Din Ultimata outfit (Kan vara kläder som du inte har)

Reply
hejhej

folk säger att jag är ful och konstig, de skrattar åt mig.
ska jag fortfarande tycka att jag är snygg, när jag inte ens är det?

Reply
nelly

Jag vill bara säga att jag älskar dig, tycker du är helt underbar. :)

Har följt din blogg sen allra första början, har alltid tyckt om dig lika mycket och har aldrig kunnat sluta läsa. Såna här inlägg är guld, tycker du skriver så charmigt och ärligt.

Jag hoppas du ser den här kommentaren och tar åt dig när jag säger att du är så jävla bra för jag menar det verkligen. Kram <3

Reply
L

Det er lett å si at du er imot skjønnhetsinngrep når man selv er vakker. Du aner ikke hva det vil si å være mindre vakker og hvor mye det kan påvirke livskvaliteten. Hvis man ønsker å fikse en stygg nese eller noe annet som gjør at livskvaliteten blir dårligere, så synes jeg det er helt OK. Jeg har operert en nese som ikke passet inn i ansiktet mitt i det hele tatt, det var det første man la merke til i ansiktet mitt. Etter operasjonen er jeg kjempefornøyd, jeg føler meg mer fri og mer lykkelig og er mindre ukomfortabel i sosiale settinger. Jeg har ikke noe ønske om å operere noe annet eller forandre noe annet, men det at jeg opererte nesen gjorde at jeg føler meg lykkeligere. Jeg angrer ikke et sekund! Tenk deg om før du uttaler deg om noe du ikke aner noe om!

Synes det er merkelig at du er lei deg på mine vegne for at jeg har operert meg, da jeg er SÅ mye lykkeligere nå!

Reply
L

Det er lett å si at du er imot skjønnhetsinngrep når man selv er vakker. Du aner ikke hva det vil si å være mindre vakker og hvor mye det kan påvirke livskvaliteten. Hvis man ønsker å fikse en stygg nese eller noe annet som gjør at livskvaliteten blir dårligere, så synes jeg det er helt OK.

Jeg har operert en nese som ikke passet inn i ansiktet mitt i det hele tatt, det var det første man la merke til i ansiktet mitt. Etter operasjonen er jeg kjempefornøyd, jeg føler meg mer fri og er mindre ukomfortabel i sosiale settinger. Jeg har ikke noe ønske om å operere noe annet eller forandre noe annet, men det at jeg opererte nesen gjorde at jeg føler meg lykkeligere. Jeg angrer ikke et sekund! Tenk deg om før du uttaler deg om noe du ikke aner noe om!

Synes det er merkelig at du er lei deg på mine vegne for at jeg har operert meg, da jeg er SÅ mye lykkeligere nå!

Reply
Caroline

Vet inte om du kommer att läsa det här men,… Trodde alltid att jag var ensam om att inte kunna dricka vissa sorters alkohol (där ibland rött vin) pga förälder.

Stor kram. Vet hur det där är.
<3

Reply
Emelie

Hej Kenza och tack för en fin blogg! Ang. tinnitusen, hur länge har du haft det? Fått pga hög musik på klubb? Jag är en 19-årig tjej som också har tinnitus. Jag hör det dock bara när jag ska sova och har lärt mig leva med det. För att det inte ska bli värre har jag köpt ett par formgjutna öronproppar från Bellman&Symfon (finns andra företag också) och dem använder jag när jag går ut osv. De är helt genomskinliga och syns inte ens fast man har uppsatt hår då de inte sticker ut långt alls utanför “öronhålen”. De kostar 2000 kr totalt men lovar att det är värt varenda krona, ett litet tips! :) MVH Emelie

Reply
Amanda

Önskerubrik: Kenzas ögonbryn (osminkade)

Ja, asså jag har verkligen en jättetråkig form på mina ögonbryn och skulle VERKLIGEN vilja se hur din ögonbryn ser ut när du inte har sminkat dom. Tack så jättemycket i förhand!:D

Reply
Jenny

Gud vad trevligt inlägg! :) Jag blev så klad att läsa att nån annan har värdelös syn än jag. Tycker det är grymt jobbigt, hur gör du vid bad osv (linser, obviously, men om man ska dyka eller sånt)? :)

Reply
Evelina

Vad kul det här var, att du var lite personlig på ett lagom sätt att maj får se lite mer av Kenza! Det var kul :). Du verkar som en jättehärlig och jordnära person och har läst din blogg konstant väldigt länge! Tycker du är jätteduktig bloggare! :)

Reply
Me

Hahaha va jag skratta mkt när jag läste den. Du är så älskvärd! Den där med hörseln jag är precis som du, har också ett par hörselapparat och jag har aldrig skämts för det. Jag uppfattar nästan alltid fel det andra säger och om personen inte tilltalar just mig då hör jag det aldrig. För det mesta är det roliga historier men på jobbet tex om jag jobbar som servitris då blir det ett jäkla problem. Chefen och vissa kunder blir irriterade.

Reply
Rebecca

its easy for u to say u wouldnt do any surgery! u ARE a model and u look like a model! ure tall, slim, u have big lips and a small nose, etc.
dont pretend u would be happy with urself and the way u look if u would be a fat petite girl with a big nose and no breast.

dont get me wrong, u are a beautiful girl and i read ur blog for almost three years now, but dont say things like that, its just not fair against all the girls who do NOT look the way u do. think about it.

greetings,

rebecca

Reply
Fridah

Samma här med A-brunnar! Känner sig som en knäppgök när man går helt själv och knackar sig själv i ryggen tre gånger och så märker man att nån har sett haha:)

Reply
Lara

hahahahahahahah jag som trodde att ja var den enda med att hoppa över A brunnar o knackar mig själv tre gånger om ja gör de xD tycker de e pinsamt att göra de när ja e själv, men gör de ändå ^^ kul o veta att man inte e så ensam om de trots allt :)

Reply
Sanna

Förlåt om jag är dryg nu men.. Du är ju enligt alla rådande ideal förbannat vacker. Så varför skulle du operera dig?

Reply
Emma

Hej! Som jag förstått så är Aleks grym på att laga mat! Så varför inte ha “dagens recept” eller kanske “helgens måltider” där man får goda tips till middagsbjudningen.
En annan rolig sak iallafall jag skulle uppskatta att läsa om är hur du bor, se hur din inredning ser ut.
Men annars tycker jag du är en klippa kenza!

Reply
KHL

Jag sög på tummen tills jag var 9. En kompis skulle sova över hos mig och jag var ju absolut tvungen att sluta då, och det gick konstigt nog. Jag fick ett rejält överbett och sneda tänder och har det fortfarande trots att jag dragit ut 5 tänder och haft tandställning, jäkla skit haha!

Reply
MARIA

Ååh, sjukt kul att läsa! Jag ser också sjukt dåligt & hoppar över A-brunnar! Måste knacka mig själv i ryggen 3 ggr med vänster hand om det händer, hahaah!

Reply
Jeanette

Detta var väldigt mysig och underhållande att läsa :) Skulle passa bra med fler sådana här personliga inlägg från dig i framtiden :) Men jag förstår om du kanske inte skulle vilja det.

Reply
E

Så sjukt jobbigt det där med hörseln, jag har liknande problem. Mina vänner skrattar bara åt att jag säger “VA?!?!” vart femte ord men det är jobbigt när man träffar nya människor som tror man är vrickad för man bara står och ler och nickar haha.

Reply
Helena

hej! Jag har ett till førslag till en rubrik! “Vad skulle den nuvarande kenza ge før råd till 17-åriga Kenza”,altså angående livet och tankar och sånt dar.

Reply
M

Oj, vad skönt det var att läsa punkt nr 5. Jag känner samma sak, men med vitt vin och min mamma istället.

Reply
sofia

har också konstant tinnitus, också värst på högra örat! dock inte för att jag hör dåligt, utan för att jag har extrembra hörsel som gjort öronen så känsliga att jag fått tinnitus… :S :D

Reply
M

Tycker inte du ska bli ledsen för att folk lägger sig under kniven. De flesta gör det för att må bättre och bli mer tillfreds med sig själva :) Inget fel tycker jag!

Reply
Anna

Jag tycker verkligen att du ska skaffa hörapparat! Det finns ju hudfärgade typ “pluttar” man sätter i örat som knappt syns om man inte kommer nära. Det är verkligen inget att skämmas för, om det är problemet. Min lillebror föddes med en hörselskada och har haft hörapparater sen han var två,tre år. Och det underlättar hans (och familj och vänners som slipper skrika, haha) vardag något enormt! Kör på!

Reply
N

Ett liten tips, om du inte vill att andra ska se att du har hörapparat då är det bättre att ha en miniliten som man kan stoppa i örat. Syns inte om man jämför med den andra som man måste ha hela örat. Och om du inte använder det då lär du höra ännu sämre om du inte börjar använda det.

btw när jag började m hörapparaten då blev min hörsel bättre utan hörapparat då du kanske bör ha det? :)

Reply
linani

I would really like it if you tell us more about your
Moroccan side, maybe thats a idea?
Only if you want ofcourse

Xx

Reply
Johanna

Sånt här gillar vi Kenza. En blogg ska vara personlig men inte privat! En klar skillnad på personlig- och personlighet och privatliv. Bra jobbat! ;)

Reply
lollo♥

haha, gud som jag skrattade! jag har heller aldrig ätit nåt med blod trots att mina föräldrar försökt tvinga mig.. ;) och hoppas också över alla A-brunnar hehe. älskar din blogg, puss ♥

Reply
Anonym

Vill jättegärna hålla med “Anonym” som skrev innan. Jag tycker att det är extremt arrogant att sitta och säga att du aldrig skulle lägga dig under kniven eller ändra något. En stor anledning till att din blogg är så stor är att du är väldigt vacker. Du är även modell, förlåt men du är en av dem som bidrar till att skapa ett skönhetsideal för vilket folk skulle ändra sina egna utseenden för.

Reply
Madeleine

Wow Kenza! Jag tycker det är helt fantastiskt när du skriver sånna här inlägg! Du är så cool och förnuftig, jag slutar inte avundas!

Reply
Sara

Vad kul att läsa! Det där med naturkatasrtofer känner jag verkligen igen mig i. Jag var nämligen i Thailand under tsunamivarningen i våras(jordbävningen var den största sen den riktiga tsunamin..)så jag fick fly upp mitt i djungeln och det var världens . Och ända sen dess är jag superrädd för allt sånt :)
Kramar!

Reply
Emma

Åh, jag gillar verkligen bloggar som vågar vara ärliga mot sina läsare! Kika gärna in på min blogg och följ mig genom vardagen. Den är ärlig från topp till tå!

Reply
Melissa

Hej Kenza.

Älskar din blogg, läser den varje dag och du tycker att du är en riktigt grym tjej!

Det var bara en grej jag reagerade på bland din “det här visste ni inte om mig” information, nämligen att du är emot skönhetsoperationer och att du aldrig skulle lägga dig under sprutan.

Jag personligen tycker att det var lite lågt sagt av dig. Jag menar, även OM du hade varit FÖR skönhetsoperationer – vad kan du möjligen behöva ändra på när det gäller ditt utseende? Du hade ju inte behövt operera din näsa, läppar, kindben, bröst. Alltså INGENTING finns det som du kan behöva känna att du ska må dåligt över för att behöva göra en operation.

Testa att vakna en morgon med en näsa som börjar ungefär i mitten av din panna, slutar långt ner över läppen och sticker ut från ditt ansikte ett par centimeter. Jag kan LOVA dig att du med nöje skulle lägga ut ganska många tusenlappar för att få den där näsan som gör att du knappt kan prata med människor som sitter bredvid dig eller köra bil med någon som sitter i bilen till en näsa du kan må bra med. Att du konstant känner dig ful och bedrövlig. Testa även att vakna upp en dag med bröst mindre än ärtor, alltså bokstavligt att det ser ut som en mans bröst och du inte kan ha sex om det inte är mörkt i rummet.

Det finns värre exempel. Mår man DÅLIGT av någonting med sitt utseende så är det väl inte fel att operera sig? Sen förstår jag att du är emot dessa som går och opererar sig höger vänster fast att de egentligen inte behöver göra det och bara ser ut som plastikopererade dockor. Men att du HELT är emot skönhetsopertioner är för mig väldigt farligt sagt. Och det känns som ett slag under bältet mot oss som inte är helt bekväma med vårt utseende. Det känns som att du försöker låta “bra utåt” istället för att vara äkta. Jag hade inte gjort någon skönhetsoperation om jag såg ut som du. Känns därför lite orättvist att ha en riktigt stor och ful näsa som man mår psykiskt dåligt över när du fäller en sådan kommentar. Det är både jobbigt och kostsamt med operationer och jag tror inte någon hade valt att behöva göra operationer – men att operera sig för att må bra tycker inte jag är en “synd” som du får det att låta som. Kanske ett slag mot kissies ansikte eller?

Om jag var du skulle jag inte skriva mer om hur du är emot skönhetsoperationer när du inte vet hur det känns att vara i behov av en.

Du tackade gud för tandställning. Varför då? Du som tycker att man bör nöja sig med sitt utseende hur man än ser ut? Ändå la du ut flera tusenlappar på att fixa tandställning för att se bättre ut. Du log ALDRIG på en bild innan du skaffade tandställning. Nu ler du konstant (vilket är jättebra och kul för dig men jag menar bara att du ska tänka dig för vad du skriver). Man kan verkligen ta illa upp. Önskar verkligen att jag inte behöver genomgå någon jobbig operation som jag kommer behöva spara pengar för i flera år men känner mig tvungen för att jag ska må bra.

Vänta bara tills du har klämt ut tre ungar och ammat dem och dina bröst hänger ner ungefär till din navel. Tänk då på att du var emot skönhetsoperationer och måste leva med ett par hängiga tuttar för resten av ditt liv.

Reply
Emma

Jag bara undrar när får vi veta vem som van jofama By kenza jackan älskar din blogg kram Emma

Reply
Diana Antonia

Vad sjukt att du har samma mardrömmar som mig. Återkommande drömmar om tsunamis får jag alltid när något är stressigt eller jobbigt i mitt liv. Riktigt obehagligt. När man vaknar drar man alltid efter andan och uppskattar sitt liv så himla mycket.

Reply
Julia

Hej kenza skulle bli jätte glad om du skrev om london lite bra shopping ställen och sånt var man kan köpa biliga kläder och kan du skriva hur mycket den jeans jackan och tröjan med nitar på kostar skulle bli jätte glad om du skrev om london för ska snart åka dit själv men du älskar din blogg om hu du har lyckats få ett eget klädmärke och designe smycken du är en stor förebild för mig du är så fin så det inte är sant men du stark för det du har gått igenom med din pappa så skulle bli jätte glad om du skrev om london puss o kram julia

Reply
Moa

Jag har aldrig haft tofs på mig ute i “allmänheten” pga av min hörapparat :/

Reply
Caisa

Hahah, du är så rolig Kenza!
Ett förslag till nästa önskerubrik: How to match…
Alltså hur man matchar ett visst plagg till vardag och fest. Tror att du började på en liknande kategori tidigare men inte fortsatte med det. Jag talar nog inte bara för mig själv när jag tycker att du har en snygg stil. Inspiration skadar aldrig :)

Reply
Emma

Hej Kenza!
Underbara Kenza, en stark tjej. Du är en idol för mig och när jag läser din blogg så får jag en känsla i min kropp, den känslan är att aldrig ge upp. Tack för att du och din blogg finns, du ger mig hopp för framtiden.

Reply
Alexandra

Hej Kenza! Jag ska till London om en vecka och undrar om du har några bra tips på ställen man kan hitta riktigt snygga plagg på? Oxford Street i all ära men den har man ju gått 10 000 gånger upp och ner varje gång man är där, så något annat vore kul!

Du är så stor inspiration!

Reply
Julia

Haha, jag gör precis samma sak med A-brunnar… och alla andra brunnar! Måste var någon störning som satt sig i hjärnan? ;)

Reply
camilla Norman

Haha många punkter som jag känner igen mig i också! Speciellt det där med hörseln. Har inte lika dålig hörselskada som du har,men den finns där! Just det där med att folk gärna envisas med att prata bakom en är riktigt svårt. Sjuuuukt irriterande att behöva fråga VA hela tiden! Jag har ridit i större delen av mitt liv och har behövt skrika Vaaaaaa många ggr i ridturer i skogen haha
Efter ett tag ger man som sagt bara upp och skrattar istället haha så jäkla klockrent att det inte bara är jag som gör så!

Reply
H

Härligt du tar upp din hörselnedsättning! Tror du kan vara en förebild för ungdomar som tycker det är pinsamt. Ang hörapparat är de idag väldigt väldigt diskreta och fingerar otroligt väl. Mitt tips är att gå till någon mottagning, du kommer bli förvånad över hur “fina” de är idag. Lycka till och berätta gärna hur det går!

Reply
Anneli

Håller också med punkt 3! skulle vilja åka tillbaks i tiden och säga de orden till mig själv.

Reply
Maria

Hahaha jag är exakt likadan när det kommer till hörseln, har hört dåligt sen ja va liten (synfel också). Jag hör ju, men inte alltid. Jag hör också sämre på höger öra, det gör att jag alltid måste gå på vänster sida brevid en kompis för att jag ska kunna höra haha. Och jag känner också igen mig med det där när man ba va? vaa? VA? sen ba aja. har hänt mig de där också när nån ska viska fina saker till en å man ba vaaa? can’t hear you there dude.. HA HA HA jag döööör så pinsamt haha. :)

Reply
Amanda Fridlundh

hahahaha jag är 18 år och hoppar också över alla abrunnar jag ser. har exakt samma grej som dig, knackar mig själv 3 ggr i ryggen, gör jag det inte så får jag en extrem ångest… knackar även mina vänner i ryggen om de går på en…
sen går jag fortfarande på k och v brunnar för tur… hehehe

Reply
Kim

Haha ja det här var ju faktiskt roligt att läsa, lite mer personligt:) Det mest otippade måste ju vara det med badet, vafan? Själv hade jag nog somnat o drunknat haha

Reply
ssssss

haha jag brukar också seriöst tänka på hur jag ska ta livet av mig och min hund innan jorden går under så det går snabbare! kul att du tänker likadant trodde jag va lite knäpp som tänkte så!

Reply
tingling

dags för dig att lära teckenspråk innan din hörsel försvinner! :) och det är också en döv läsare som läser din blogg. :)

Reply
Maja

men på 3:an det kan ju bero på att att du redan är så snygg, du har liksom drömkroppen som alla tjejer vill ha.Jag skulle dö för att få den <3

Reply
Emma

Tack för att du skriver det där om skönhetsoperationer, håller inte alls med anonym ovan om att “du som är så snygg” inte får uttala dig! Skitsnack! Alla har vi våra komplex och det är så himla trist att många känner att de måste ändra saker för acceptera oss själva. Livet handlar inte om utseende, det handlar om att vara glad för allt det man har, inte hänga upp sig på det man inte har (både utseendemässigt och med vänner/familj etc)!

Reply
Isabella

Det är lätt att säga att man inte stödjer estetisk plastikkirurgi när man ser ut som du gör. Klart at DU aldrig skulle operera dig eller spruta in ngt nånstans för du BEHÖVER det inte.

Reply
maine

joo jeg er litt enig i det med plastisk kirurrgi, MEN jeg kan forstå det til en viss grad også… en på gamle jobben min hadde en veldig stor overleppe, som på en måte “hang” over underleppen somvar veldig tynn.. så hun begynte med restylane i underleppen for å veie opp.. og det forstår jeg..! men ja…

Reply
Lotta

Men snälla ni… Jag håller fullständigt med Kenza att det har gått LITE för långt när det är “normen” att ställa frågan om någon har “gjort” läpparna. Jag har själv lite fylligare läppar men aldrig tänkt på det speciellt förrän okända folk frågar om jag gjort dem. Varför måste ALLA har stora läppar liksom?, fattar inte grejen alls. Skulle aldrig få för mig att ta till kniven även om jag oxå har komplex ibland liksom de flesta men tycker det är moraliskt fel att ändra på hur jag skapades.

Reply
Yasmine

Hej Kenza. Vill börja med att jag ÄLSKAR din blogg, du skriver så bra saker, plus att du är så himla vacker! Ser verkligen upp till dig <3

Och förresten, nummer 9 på din lista gör jag också alltid. Kan inte gå på en ENDA A-brun för jag tycker att bringer otur… :p

Du får ha det så bra och jag hoppas på ett läsarbesök i Skåne snart. Kraaaam :)

Reply
Anonymtack

Hahaha de där med “VA” när någon berättar att någon dött har ja vart med om många gånger. Sen ser man ansiktsuttrycket från personen o undrar varför han/hon inte skrattar tillbaka. Btw till er som attackerar med böcker om att hon ser perfekt ut o ska drf inte tala om operationer o bla bla KÄFTEN BARA. Vissa ser bättre ut än andra deal with it or suck on it. Ni som ser mindre bra ut tar bara åt er hahhahaha

Reply
belle

Ni som klagar på att hon är emot skönhetsingrepp:

1. Ni säger att ni blir förbannade på att hon säger detta då hon själv är skitsnygg; är det verkligen så att en skitsnygg person då alltså inte får tycka det är “synd och fel” och är det också så att en skitsnygg person själv uppfattar sig som skitsnygg? Svar: nej.
Jag vet galet många personer som ser otroligt bra ut och som fortfarande lider av komplex och vill fixa till det ena och det andra; antingen med hjälp av t.ex. bantning eller operationer. Och då är det inte så att dessa personer “bara” är vackra i mina ögon, men att de faktiskt “passar” nuvarande idealet också. Det handlar om att en alldeles för stor skara människor har en alldeles för skev bild av sig själva. Det är synd. JAG tycker det är fel att så pass många vill lägga sig under kniven; det handlar i grund och botten om att acceptera sig själv och sitt utseende, oavsett om man ses som konventionellt “vacker” eller ej. Alla på skönhetsskalan lider av komplex, det gäller att komma över dessa och se the big picture.

Med det sagt är jag personligen inte emot skönhetsoperationer per se; folk får göra vad dom vill. Det jag däremot önskar är att man INNAN man gör något så förhastat och ofta dumt är att mogna, skaffa perspektiv och försöka börja acceptera sig själv. Säger någon till sig själv “jag kan inte leva fullt ut förrän jag har fixat min snea näsa”, då kommer du inte kunna det för du intalar ju dig själv det. Och jag vet att det är svårt, har själv haft min beskärda del komplex, men BÖRJA iaf. Det tar onödigt mycket av din tid, din tid som ska spenderas för att leva. Och hur hemskt är det inte att nedvärdera sig själv? Så fort jag börjar med någon nedlåtande tanke om låt oss säga mina bröst så blir jag: “vafan har jag för rätt att stå här och klanka ner på mina buddies? Vad har dom gjort mig för något? Ändå står jag här och mobbar dom”. Och om du nedvärderar dig själv pga att en annan människa nedvärderat dig; tänk då efter: Vem är det som du EGENTLIGEN borde nedvärdera? Faktiskt till fullo ignorera. Din kropp förtjänar inte ditt hat och din mobbning.

Om en människa veeerkligen mår dåligt över något, efter betänketid och efter man gjort ett riktigt försök att acceptera sig själv och väljer att lägga sig under kniven. Fine. Kenza dikterar inte heller här alla vad dom ska och inte ska göra.
Kan ni verkligen bli arga på att hon tycker det är ledsamt att människor ska ändra sitt utseende kirurgiskt? (inte minst samma slags grejer till samma slags form så alla snart ser likadana ut). Tror ni inte hon haft komplex? Tror ni inte hon haft människor i sin närhet med komplex? Hur mår ni när en kompis nedvärderar sig själv till er? Säger ni “ja, jag förstår att du känner dig otillräcklig. Beställ en tid asap, jag hämtar dig när du är färdigsydd”? Jag tror, att de flesta, blir ledsna när ens nära klankar ner på sig själv; för man vet ju själv att de är mer än tillräckliga och vackra och man VET att så många så ofta inte ser sig själva objektivt, men med ett brustet flimmer på spegeln.

Också det att ni kallar henne oförstående. Är det inte snarare ni som är både oförstående och trångsynta som inte förstår att någon som ser bra ut i själva verket kan må piss över sitt utseende? Hon har skrivit att hon haft komplex för sina läppar och sin kropp; eller gills inte det pga att hon nu kommit över det och att hon trots allt ser bra ut? Vilket jag är säker på att ni också gör.

Tror dessutom inte Kenza fördömer de som lägger sig under kniven, utan även där har förståelse, inte minst om man vill “restore” något, som en bruten näsa eller ett bortopererat bröst i cancer. Men hon har all rätt (och sååå mycket rätt) i att tycka det är synd att i dagens samhälle så börjar plastikoperationer bli en vanlig förteelse. Är det något ni skulle vilja er dotter eller son? Er dotter kommer till er, blott femton år och säger att “jag har inga bröst! jag är ful! otillräcklig! okvinnlig! jag måååste förstora dom!!” – hur kan det INTE låta fel? Hur kan det INTE vara sorgset. Hela min själ hade dött om min dotter sa så till mig. Om någon sa till HENNE att hon måste förändras och om hon tog åt sig.

Fuck normality & embrace your uniqueness.

Låt oss inte heller förglömma att ideal ändras. Förr var det vackert med kvinnor med hull, med längre näsor, och brösten var inte runda stenar som pekade mot himlen.
Hitta era egna ideal. Dra er bort från vad media och andra bankar in i er huvud och följ er egen jävla röst för jag tror fan den kommer säga att hela denna utvecklingen har blivit löjlig.

Eh ja, tror att jag med min lilla roman fick ut det jag ville. Sååå…:
1. Bli inte arg på henne för att hon tycker det är sorgligt att så många vill ändra sitt utseende för att passa in i ett alldeles snedvridet ideal (och som sagt, vafan ska hända med variationen och unikheten med folk om alla ska ha samma kroppstyp; samma storlek på läpparna och samma raka näsa. Heck, nu ska vi ju till och med ha samma andra slags läppar, if u know what I mean… L Ö J L I G T).

2. Tro inte att hon inte lider av komplex, eller andra “snygga” personer i er omgivning lider av det bara för att du ser det dom förmodligen inte ser.

3. Försök först verkligen sätta allt i perspektiv och acceptera dig själv innan du lägger dig under kniven.

4. Får en människa som ser bra ut inte kritisera att andra vill gå igenom blodiga operationer för att “också se bra ut”? För att denna inte ha förståelse? Får jag in dito facto alltså inte uttala mitt hat om barnaga för att jag själv inte blivit slagen som barn? Eller ska bara de som själva blivit utsatta för det få all space att säga sitt om saken? We fight better togheter than alone, y´all.

5. Du som funderar på att operera dig ser förmodligen väldigt bra ut, bara att du själv inte ser det.
Glöm inte heller att smaken är som baken. Saker jag tycker är fina och vackra som det oftast inte pratas om högt som något konventionellt “vackert” nowadays:
*Långa näsor (typ bara det vackraste som finns)
*Breda höfter
*Små bröst
*Smala eller små, välformade läppar
*””””hängiga””””” ögon
*Synliga revben

Och sedan det allra vackraste som finns i hela världen:
ett äkta leende och skratt.

Vill också tillägga att jag ser skönhet i så mycket och så många; älskar att stirra på folk. Och jag absolut älskar även stora bröst och de vars form är som en plankas; allt är jäkligt vackert och jag älskar variationen.

PEACE

Reply
Angelica

Hahah! Undra hur många gånger man har sagt “VA” i sitt liv, måste vara sjukt många!
Har du somnat i badkaret någon gång då? Så du vaknar i kallvatten och skrynklig som en 90-åring? ;)

Reply
Isabell

Kenza! Jag är också hörselskadad på mitt högra öra och hör som en kratta, haha. Har hörapparat men vill inte använda den för att den syns. Jätte töntigt, jag vet, men så är det. Men det bästa är att Oticon har skapat en hörapparat som ingen annan kan se, eftersom den sitter i örat och inte utanpå. För ditt eget bästa, kolla länken jag skickar till dig. Det är klart vi ska höra! :) Kram Isabell

http://www.oticon.se/products/hearing-aids/design/intiga/invisible-intigai.aspx

Reply
Christie

This is the best blog post you’ve written in ages. I love it! :) Do more of these.

Reply
sofia

Känner igen mig bra där, är helt döv på ena örat och det kan bli vissa missförstånd ibland, men jag har klarat mig jävligt bra med det hitills och om jag hade chansen att få hörsel på örat som jag inte hör på skulle jag nog ärligt inte vilja ha den. Jag ser nu bara positivt på min dövhet (eeh dövhet? haha) När man ska sova tex och någon jävel snarkar, vända på sig och det är tyst. Jag somnar alltid på sidan med hörörat ner i kudden, tyst och underbart! ;) Det är liksom en del av mig och jag lever mitt liv efter det och det funkar hur bra som helst, med vissa knappt märkbara undantag! Ha det bra! Kram

Reply
anonym

en del mår så dåligt över sitt utseende att det är en självklarhet att kunna lägga sig under kniven. just saying…

Reply
Jenna

Jag gillar ditt inlägg. Du verkar härlig och jordnära.
Men samtidigt kan jag tycka att du har lite dubbelmoral när du å ena sidan är helt emot skönhetsoperationer och säger att man inte skall förändra sitt utseende för att passa in i det som anses vara vackert samtidigt som du hade tandställning för att fixa till dina snea tänder. Det måste ju också klassas som ett slags skönhetsingrepp?

Reply
nina

JAG BLIR IRRITERAD på folk som kommenterar “ah det är lätt för dig att säga att du är emot skönhetsoperationer för du är ju så jävla snygg” vet ni vad? NEWS FLASH: Kenza må vara dödssnygg i betraktarens ögon, men jag tror inte hon är 100% nöjd med sitt eget utseende, och vaknar upp varje morgon och tittar sig i spegeln och tänker: gud jag är så snygg, perfekt, det finns inget jag är det minsta missnöjd med! I’m perfect!!!! Hon har också säkert sina brister som endast hon ser, för det är oftast så, det man spenderar tid på att hata hos sig själv ser oftast ingen annan. Jag är emot skönhetsoperationer, inte för jag är dödsnöjd med mig själv, utan för att det kommer inte ge dig ett jävla skit att operar brösten, näsan, eller fettsuga dig. Din självkänsla kommer inte bli bättre, inte ditt självförtroende heller. Tvärtom.
Det sitter alltid i huvudet, inte i brösten (säger tjejen med världens minsta B-kupa och bryr sig inte ett skit om att brösten är så pass små att jag ser platt ut i bikini!!!) så GIVE HER A BREAK. Tack för mig.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*