• header

27e september 2012

Hej på er!

Jag måste egentligen jobba nu men jag tänkte fortsätta på gårdagens inlägg. Jag såg att jag fick lite kritik för att jag skrev att jag blir ledsen när folk skönhetsopererar sig för att passa in i dagens ideal. Självklart får folk göra vad de vill, det är upp till var och en. Jag säger bara vad jag själv tycker, i min blogg. Flera tiotusentals unga tonårstjejer läser den här bloggen varje dag, och om jag bara kan få en liten tjej att tänka om, jobba på sin självkänsla & lära sig att tycka om sig själv & sin kropp istället för att se operationer & injektioner som ett alternativ så har jag gjort mitt.

De som kritiserar mig i denna fråga kommer med argument som “du är ju vacker och perfekt”.. Enligt vem då? Dig? Jag kan tänka mig att du, just DU som sitter där och överväger något skönhetsingrepp har massor med folk i din närhet som tycker att du är jäkligt vacker. Men för dig spelar det ingen roll. Precis som att när en vän till dig kollar sig i spegeln, suckar & slänger ut “helvete vad jag är fet” och du sitter där och förstår ingenting. Hon är ju vacker och hennes kropp likaså. Hur kan hon inte se vad du ser?

“Du vet inte hur det känns att känna sig ful”.. Herregud, tror ni inte att jag också har varit 15 år och osäker på mig själv? Jag har känt mig spinkig, ful, fet, äcklig. Jag har suttit dagarna i ända och googlat hur man lättast blir av med “kärlekshantag”. Hur man snabbast lägger på lite kött på sina spaghetti-ben. Om det finns några p-piller som kan ge lite större tuttar på köpet. Allt sånt där. Och det var inte heller lätt när jag startade bloggen och det blev fritt fram för främmande människor att slänga iväg elaka kommentarer.

Men jag har jobbat med mig själv. Idag är jag vuxen och jag har insett att jag är bra precis som jag är. Jag är rolig, artig, kärleksfull och duktig på att laga mat. Folk trivs runt omkring mig och jag kan få folk att vika sig av skratt. Men framför allt så är jag….jag! Jag är Kenza Zouiten och det kommer jag vara tills jag dör. Därför vill jag ta hand om mig själv & må bra i både kropp och själ. Självklart har jag fortfarande ibland dåliga dagar där jag suckar när jag tittar mig i spegeln, men jag vägrar låtar det förstöra min dag.

Det är så jäkla viktigt att tycka om sig själv, men för att lära sig att göra det så krävs det att man slutar jämföra sig med andra. Du är du.

Jag och mina vackra bästisar. Vi är alla så olika, men ändå så lika. ♥

333 Comments

ana

men du är ju ändå perfekt! kan lova att inte tänker så om mig.. tycker jag är ful ful ful! och hatar mina spagetti ben!

Reply
Anne

Förlåt Kenza! Du är jättego på alla sätt och klok och en bra förebild, men just i denna frågan tycker jag ändå att det är lätt för dig att säga. Visst du har haft komplex som många andra men du är idag precis enligt idealet och då är det ganska lätt att ha bra självförtroende. Vill inte att du ska ta negativt på detta jag skriver för jag tycker du annars är väldigt klok och bra men var bara tvungen att tillägga detta! Puss ! Ha en bra dag bästa Kenza! <3

Reply
Hanna

Tack för att du framhäver att det också kan vara jobbigt att vara smal, för det finns så otroligt många som också känner så, bra skrivet!

Reply
Ebba

Jättebra skrivet. Jag tar verkligen åt mig av sånt här, för jag är själv inte nöjd med mig själv, vilket jag nog aldrig kommer vara. Men jag är jag och jag är fin på mitt sett. Tack Kenza!! Älskar din blogg <3

Reply
Eleonore

Sjukt bra skrivet! Jag tog verkligen åt mig av det på ett bra sätt för jag är precis likadan och kan bli jätteledsen när jag tittar mig i spegeln och inte tycker att jag duger. Det där gjorde min dag mycket bättre! Tack fina du! <3

Reply
Hanna

Underbart skrivet! Om du känner dig inspirationslös när det gäller bloggen, så skriv bara rätt ur hjärtat – är verkligen dom inläggen som går hem! kram

Reply
n

Visste att det där skulle komma; “jag har också känt mig ful och fet” Ja, klart du har. Skillnaden är dock att du inte är det egentligen. Du har en bra benstomme, fin hy, tjockt hår, smal näsa, fylliga läppar, vackra ögon, stora bröst. Och här sitter jag; rak pojkig kropp, dålig hy med finnar, pormaskar och så mycket överflödigt fett att foundation glider av, små tätt sittande ögon, tunna läppar, fyrkantigt ansikte, bred och lång näsa, tunt hår, dålig hållning oavsett hur mycket jag tränar, breda fötter som inte får plats i fina skor.

Så, du har säkert känt dig ful, men du är inte ful. Du försöker få det att låta som att alla som känner sig fula egentligen inte är det, men jo, vissa av oss är faktiskt det, och det är därför det är så bra att skönhetsoperationer finns, så att vi kan må bättre, för vår egen skull.

Som sagt; du vet inte hur det känns att vara ful på riktigt, för du är född vacker.

Reply
n

Måste också få lägga till; om nu skönhetsingrepp inte är okej, varför är tandreglering det? Eller lyssnade du bara inte när dina vänner sa “Men dina tänder är ju jättefina!”?

Reply
Zamba

Tack Kenza!Den behövdes.Hela mitt hjärta blev till sig när jag läste det här.Du är helt fantastik,och du får mig att känna mig som mig.Du är du.Jag är jag.Puss.

Reply
Mikaela

Hade faktiskt tänkt operera brösten innan jag läste detta inlägg men du har faktiskt fått mig att tänka om :) du e världsbäst kenza

Reply
Karin

blir glad av att du inte följer strömmen som vissa andra bloggare som tjatar om operationer, barnmat etc.
You go girl!

Reply
Moa

Ååååhhhh!! Tack Kenza du gjorde min dag!!! Du fick mig att känna mig mycket bättre!!
Kram<3

Reply
n

Du borde se South Park-avsnittet “With apologies to Jesse Jackson” Det handlar också om folk som uttalar sig om saker de egentligen inte vet någon om.

Reply
Filippa

Jätte bra skrivit! Du har så rätt.
Det finns ju en skillnad på skönhetsoperation och skönhetsoperation. Är man 30+, (yngre, äldre) gått ner 30 kilo och har de där extra skinnet hängandes så tycker jag absolut att det är kul att det finns hjälp till att operera bort det. Även om man tränat bort sina bröst och bara har taxöron kvar..
Men det som är skrämmande är när inte ens myndiga tjejer och killar lägger sig under kniven.

Är det en nödvändig operation (bättre för hälsan) så tycker jag bara det är bra att det finns. Men man måste också veta att man alltid är fin som man är!

Reply
Lina Tsutsumi

Mer sådana här inlägg vill jag ser mer! Som ni säger många tjejer läser din blogg och det är viktigt att vara en bra förebild och det blir ni i och med att ni skriver ett sådant inlägg!

Reply
Melinda

Det här var ett jättebra inlägg Kenza.

Jag tror att det är precis vad många av dina läsare behöver höra, och att det faktiskt kan göra stor skillnad.

Däremot reagerade jag också på det du skrev innan, eftersom du ju faktiskt passar perfekt in i dagens ideal enligt de flesta. Du är modell. Du får komplimanger varje dag. Många, även jag själv, har nog ursprungligen fastnat för bloggen p.g.a. ditt utseende (sen att du verkar vara en fin och “vanlig”, rolig, ödmjuk tjej är ju ett stort plus, men ytan är också en väldigt stor del tror jag). Det är då ganska provocerande när någon med naturligt plutiga och stora läppar “klankar ner” på de som vill ha sådana t.ex.

Förstår att du antagligen inte menade något illa, och jag håller med om det du skrev. Men utifrån din position, som naturligt vacker tjej enligt de västerländska skönhetsidealen: smal, med felfri hy, långa ögonfransar, tjocka läppar, symmetriskt ansikte, stora bröst, platt mage, osv… Så känns det lätt som: “Det är lätt för henne att säga.”

För du behöver liksom inte anstränga dig lika mycket som de flesta andra för att se bra ut. Du är ju t.o.m. smal “naturligt”. Och dina fransar, har du själv påpekat många gånger, är långa även utan mascara. Så ser det verkligen inte ut för alla andra.

Men det värdefulla med inlägget du skrev nu tycker jag är att du visar att man ÄVEN fast man ser så “perfekt” ut som du gör, KAN känna sig osäker. En känsla av välbefinnande kommer inte av att passa in i en mall, utan inifrån.

BRAVO KENZA!! Underbart inlägg. Kredd till dig.

Reply
Malin Carlsson

Så jäkla sant och bra skrivet! YOU GO GIRL! Fett med kärlek till dig också!! <3

Reply
Sanna

kenza du e bäst!! :D helt seriöst, sku vara grymt att träffa dig nån gång!! åååh du fick mig att må så bra nu, tack! !

Reply
DM

Asso du är helt underbar! Fortsätt tänka som du gör, skit i alla haters! respekt! :D :D :D

Reply
Helena

Bara ett litet tillägg till min tidigare kommentar; trots att vänner/familj/pojkvän eller andra i ens närhet tycker och säger dagligen hur vacker dom tycker att man är så hjälper inte det alla gånger, jag VET att mina nära tyckte att jag var fin precis som jag va innan operationen MEN jag ville också tycka det om mig själv, och det gjorde jag inte! JAG har RÄTT att tycka om mig själv, och det gör jag nu, jag trivs med min kropp otroligt mycket nu, spelar ingen roll om jag har “plastbröst” som många gärna vill kalla det… Jag är lika vacker och lika mycket värd som en tjej som är “naturlig”. Kan också tillägga att jag har snea tänder och en glugg mellan framtänderna som jag länge hade komplex för när jag var yngre, men jag är sååå glad att jag inte fixade dom med tandställning, för idag gillar jag mina tänder precis som dom är! Dom ger mig/mitt utseende karaktär och gör mig mer unik! Slutsatsen av den här kommentaren är: att det finns vissa komplex som aldrig går över och vissa som gör det!! Känns det helt rätt i hjärtat så är det bara att köra! Jag är sjukt nöjd med mina “plastbröst” och skeva tänder!!

Reply
Hanna

Så jäkla rätt kenza!! Blir så jäkla glad av att läsa detta inlägg! Fan vilken bra tjej du är! En riktig förebild!! Tack!

Reply
Filippa

Hur kan folk klaga på att du är EMOT skönhetsoperationer?! Finns alltid de där som måste klaga på allt. Tråkigt, men tack för styrke-inlägget. Ser faktiskt annorlunda på mig själv redan minuten efter jag läst det.

Reply
Alma

Så vettig världssyn, kanonbra skrivet! Precis det som man kan behöva höra ibland för att inse att det faktiskt är sant.

Reply
Eemmelie

Åh så bra!! sånna här inlägg vill man hellre se än någon som uppmuntrar andra till operationer för att det är viktigt att vara smal / ha stora läppar and so on.

Jättebra skrivet, jag hoppas Isabelle läst detta och tagit åt sig. Hon är ju riktigt utseendefixerad och det beror väl kanske på dåligt självförtroende, hoppas hon jobbar på det! Härligare att se en tjej lägga upp flumbilder och liksom “det här är jag” än tjejer som täcker för sitt ansikte pga dåligt självförtroende.

Fan vilket bra inlägg!!!

Reply
My

Bra skrivet Kenza!
Jag följer den här bloggen just för att du är så ärlig och verkar ha hjärtat på rätt ställe. Du är inspirerande. Jag förstår att folk kan ta illa vid sig av det du skrev, men de kan inte du ta ansvar för. Folk som opererar sig för att själva må bra känns ändå inte helt säkert. De kanske försöker intala sig själva att de gör det för sin egen skull, men från början handlat det om det dumma skönhetsidealet- “så här ska man se ut”. Jag säger F*** skönhetsidealet och va dig själv, så som du ser ut. Om man gillar sig själv syns det, och man får en finare utstrålning. Som du verkar ha. :) Tycker inte du borde behöva förklara dig av det du skrev förut. Folk kommer alltid att ta illa vid sig av något.

Reply
lillajag

det är precis så jag känner mig PRECIS! du anar inte hur glad en person kan bli av orden du just skrev, brukar stå framför speglen och tänka ut 3 positiva saker om mig själv. funkar ibland. du är en sån bra person och min största idol,kenza! kramar från mej!

Reply
emma

Sitter för tillfället och skäms över Isabelle Strömberg som mer eller mindre hängt ut dig på sin blogg om att du inte kan ha komplex för att du är så himla perfekt och ojojoj. True, du är så himla vacker men det är väl inte självklart att du ser samma sak som alla vi andra ser när du tittar dig själv i spegeln. Tragiskt och framför allt patetiskt att vissa människor inte kan inse det. Och btw tycker jag att du är totalt underbar efter detta inlägg, stå på dig, du är bäst!

Reply
Frida

Vilket bra inlägg! :) Det är konstigt att det är så många som fyller upp både här och där numera som om det är en vardagssak. Varför har ankläppar,stora tuttar och smal kropp blivit idealet helt plötsligt liksom? (och är det ens snyggt egentligen?)Fortsätt i samma stil! :)

Reply
Anonym

Så jäkla bra skrivit Kenza!
Jag hade själv kunnat dö för att se ut som du och jag ser mig själv som ful varje dag i spegeln, förrutom de väldigt få dagar då man tänker fan… idag lyckades jag jävligt bra!
Jag är själv en tjej som ibland tänker på de skönhetsoperationer som jag kunnat tänka mig göra för att få vad jag själv vill ha. Tror däremot att jag aldrig kommer göra det. Men tycker det är så himla bra att en förebild för flera tusentals unga tjejer vågar säga att man ska vara nöjd med sig själv, som man är. Himla lätt att säga men du är en av de få bloggerskor som inte gjort ett eller annat skönhetsingrepp (iallafall vad vi vet) och som vågar säga att det är fel.. Det är egentligen ingen annan som tar upp problemet i sig.
Många av de svenska bloggorskorna säger “du är vacker som du är” “alla ser vi olika ut” men många har faktiskt själv varit där och gjort det som vi alla tänker på.

Vad jag egentligen vill säga är att det är superbra att du kan visa att naturlig skönhet verkligen finns och att alla är vi vackra på olika sätt.
Kramar på dig Kenza, du är min förebild!

Reply
Fanny

Så himla bra skrivet! Brukar inte kommentera direkt annars… men det är så sant det du skriver. Det handlar egentligen bara om att börja älska sig själv.

Det har jag själv lärt mig efter att mitt självförtroende varit på botten, och nu börjar jag förstå vad som egentligen är viktigt, och allt jag ser men ingen annan…. :)

Har själv lyckats krympa mig med 15 kilo i år (hälsosamt, träning & kost) inte för någon annan utan helt för mig själv.

Tack för en riktigt bra tankeställare!

Reply
Sara

Väldigt fint skrivet och det stämmer. Du är en person som jag ser upp till, för du vågar vara dig själv och ingen annan.
Kram

Reply
Kira

Kenza, thank you* You’re wonderful and full of love…
Wish a lot of happiness!

Reply
Anna

Men så är det ju också så att du passar in på dagens skönhetsideal och då är det lättare att bli accepterad.

Reply
Vera

Vi har mycket gemensamt, känns töntigt att skriva det när jag aldrig träffat dig och så, men med att utgå ifrån det du skriver på bloggen. Jag känner igen mig i allt det du skriver i det här inlägget och mer därtill. Vi har, vad jag har att utgå ifrån, bland annat liknande fadersrelationer, skillnaden är att jag fortfarande lever med honom. Dålig hörsel har jag också, haha. Borde fan gå och kolla upp det där.. Jag fyller snart 18 och ser upp till dig som person och skulle leva livet om jag lyckades som du har gjort, för det har du verkligen i mina ögon. Bra jobbat Kenza! Verkligen. Ps! Det här är, vad jag kan minnas, typ det första jag kommenterar på en blogg, trots att jag följt din och andras bloggar ända från starten. Det måste ligga något i det.. Kram, eller något!

Reply
Malou

Jag tror absolut att du precis som alla andra har vissa komplex och även dåliga dagar. Och ja, enligt ‘oss’ så ser du bra ut. MEN det är en stor fet lögn om du skulle säga att du är omedveten om ditt yttre. Du ser bra ut och du vet om det! Sen att du har diverse komplex och x antal dåliga dagar men ändå inte lägger dig under kniven är ju jättebra för dig, grattis. Men hade du fötts med en Zlatan näsa tvivlar jag stark på att du inte åtgärdat detta med det antal tusenlappar du har. Det är din åsikt och du har rätt till den, att säga att du tycker plastikkirurg är fel. Men ibland får du tänka på hur du uttrycker dig. Jag personligen tog inte illa upp men jag förstår dem sol gjorde det.

Reply
lisa

Otroligt duktigt skrivet Kenza!! Jag har varit både för och mot att göra skönhetsingrepp. Tycker att det är jättepositivt att det har utvecklats då det finns folk som är med i olyckor, föds med harmynta osv. Men det har helt klart blivit för vanligt med det och det skrämmer mig. Folk bör jobba på sin självkänsla istället för att operera sig!

Reply
carro

ÅÅ du är ju så sjukt fantastisk!! ´Är så glad att det finns människor som dig! Om någon påstår något annat så ljuger dem för att provicera och klarar inte av att du säger sanningen! Önskade lite grann att jag var en stalker så jag kunde stalka dig och säga till dig hela tiden att vi är så lika.. men jag har annat att göra! KRAM

Reply
lisa

Har aldrig riktigt gillat dig, tills nu mycket bra skrivet och roligt att du skriva dina åsikter om viktiga ämnen som nu t.ex. självkänsla o opperationer! hoppas det blir mer sånt i framtiden!

Reply
Sofia

Men herregud!!! Att man fixar tänderna räknas INTE som ett skönhetsingrepp som att fixa bysten eller läpparna! Gud vad folk ska hålla på och nämna det, unga BARN har tom. tandställning samt killar?! Väljer de detta för att de är utseedneixerade eller??? Svar nej!

Hursomhelst alla som säger att de är fula på “riktigt” och att Kenza är “född vacker” måste nog tänka om lite när det kommer till sin självbild och kroppsuppfattning, det låter nästan så allvarligt att om unga som gamla tjejer/kvinnor tänker så om sig själva kan behöva hjälp..!!

Reply
Michelle

Åh herregud va detdär kändes. Hade en ”sån där” dag där jag bara har varit så sjukt deppig och allt har gått fel. Detdär inlägget slog djupt i mig, fick mig till tårar (säkert för jag e så känslig idag haha, men ändå). Du är en vacker människa Kenza.

Reply
Jessi

jag gillade dit inlägg idag. Men ska vara den man är. Jag tycker det är superbra att du berättar när du inte gillar något eller när du har dåliga dagar. För då tror jag att andra Får en annan bild av dig. Annars har dom den där bilden att du är perfekt och snygg och har inga beskymmer och tycker precis som alla andra kändisar.
Jag gillar heller inte att man skönhetsopererar sig för att man ska bli snyggare. Jag skulle alldrig lägga mig på oprationsbordet frivilligt! Men sen kanske det finns personer som har mått dåligt länge om någon sak och tänkt både en och två ggr om att skönhetsoperera sig. Det är helt annan sak tycker jag.
Ha det bra!

Reply
Ninnie

Tack för att du klarat ut detta, tyckte att det var jätte bra skrivet.

Jag har dock själv precis opererat mitt öra, eftersom att det stod ut och att det såg mycket annorlunda ut från det andra. Många har sagt till mig att jag inte ska bry mig och att dem inte tycker att det är något stort, men det var det för mig. Mitt öra var alltid i vägen och jag satte aldrig upp mitt hår, någonsin. Jag är nöjd med allt annat av mig själv och har också kommit fram till att jag kommer att vara jag hela mitt liv, dags att börja tycka om sig själv. Jag förstår helt och hållet vad du menar och håller med dig, dock förstår jag om man mår så psykiskt dålig över det att man ska kunna få hjälp. Jag menar, hur kul är det att inte ens har en AA-kupa, om man är en väldigt kvinnlig tjej/kvinna? Om man kanske brutit näsan och att den har blivit sne? Det finns undantag då jag tycker att det är okej att man opererar sig.

Reply
Alva

Åh Kenza..Jag har länge mått piss och tvivlat på mig själv!det har blivit bättre dem senaste månaderna..när du skriver det här blir jag så lycklig att jag inte vet vad jag ska ta mig till.TACK FÖR DINA UNDERBARA ORD. Ligger här och bölar nu,för jag jämför mig med ALLT. och då menar jag det..men, DET ÄR FAN SLUT MED DET.mina vänner säger att jag är vacker, och jag orkar inte vara ledsen/arg/känna mig ful/osäker längre. IM ME!
du är bäst kenzi!!! <3 / Alva 14 år

Reply
Anna

Hej Kenza!

Jag har följt din blogg i ganska många år nu men nästan aldrig kommenterat. Det här inlägget MÅSTE jag kommentera.

_Fy fan vad du är bra!_
Det är verkligen tur att de där tiotusentals tonårstjejerna kan klicka in här och ta del av det du skriver, för mellan alla ytliga (no offence) dagens outfit-inlägg så hittar man såna här pärlor till inlägg. Att vara så snygg och framgångsrik som du är och samtidigt lyckas ha båda fötterna på jorden med en sån mogen och sund syn på livet som du har, det är stort.

Jag önskar att du skulle skriva mer om såna här saker, för precis som du skriver så är det en mognadsprocess, man växer ifrån vissa saker och lär sig att leva med sig själv. Fast det vet man inte när man är 13-14 år, man vet inte att det blir bättre.

Jag hoppas verkligen att du läser det här och tar åt dig, för du är så jävla bra. Klockrent!

Reply
Julia

Det är helt sjukt att folk fortfarande kan ha något att klaga på, trots att du verkligen förklarat hur du menar och tänker! Folk har verkligen inget liv alls. Själv håller fullständigt med dig! Väldigt, väldigt bra skrivet och välformulerat! Skitbra! Kramar!

Reply
Evelina

Så himla bra skrivit! Fattar inte hur folk orkar fortsätta klaga, du får väl ha din åsikt, som jag dessutom tycker är helt rätt och verkligen peppande! Du är grym, keep up the good work!

Reply
M

Tycker det du skriver är jättebra.
Men du har inga bröst som blivit små, snea och hängiga. Du har inte en aning om hur det känns..
Jag tycker det är fint att kunna återskapa det man en gång hade.

Sen att unga tjejer sprutar in botox och andra saker lite för skojs skull eller för att dem är såååå fula. Det tycker jag är hemskt, men man kan inte dra alla över en kant.

Reply
anonym

Många ser upp till dig.
Du är ett ideal för många.
Inte konstigt att man funderar när man ser dina
perfekta bilder varje dag.

Och nej lägga sig under knivarna är inte helt okej.
men det är lätt för dig att säga som aldrig skulle behöva det.

Reply
Madde

Jag tycker det är fel att generalisera en sån här sak till “antingen eller”… ANTINGEN har man bra självkänsla och är nöjd med sig själv som man ser ut och älskar sig själv och tänker inte operera sig… ELLER så har man inte bra självkänsla och är inte nöjd med sig själv som man ser ut och älskar inte sig själv och tänker därför operera sig… det är så jävla uppdelat! Jag tycker inte heller man ska lägga sig under kniven och överdriva och bli helt förblindad så man tillslut opererat bort sitt riktiga jag.. (tex heidi montage) osv. MEN det finns de som har bra självkänsla, är nöjda med sig själv, älskar sig själv men ändå känner att en operation är någonting man vill göra för att man kanske känner att man saknar en del av kroppen, eller vill tona ner en del av kroppen… varför ska man behöva klassas som osäker med dålig självkänsla bara för att man vill justera någonting!? Och jag tror faktiskt att om man sitter där själv med lagom bröst, fyllig rumpa, snygga läppar, näsa osv så ÄR det omedvetet enklare att säga till andra “du är ju fin som du är…” Många som får höra denna mening behöver inte tycka att de INTE är fina som de är… de har bara en vilja och önskan att få utveckla någonting ännu mer eftersom möjligheten finns! Jag är så trött på att det ska delas upp i “antingen eller” hela tiden!

Reply
Seda

Fint skrivet!
Jag läste en intervju med Taylor Hawkins och hans åsikter stämmer väldigt väl med mina egna. Personligen tycker jag att de vackraste människorna är de som är “perfekta” men har något litet “fel” som gör dem unika. Till exempel en stor näsa. När jag skriver “perfekt” och “fel” menar jag vad som i allmänhet anses vackert. Självklart tycker folk olika.
Samtidigt tycker jag inte att en människa som är missnöjd med sitt utseende ska behöva leva med det hela livet och aldrig känna sig vacker! Bättre då att göra den där näsoperationen eller vad det nu är man vill göra. Men då måste man ha tänkt igenom det ordentligt.

Reply
Anna

Du är en bra förebild för alla dina läsare
och unga tjejer!
Du är mogen och har huvudet på skaft.
Tkr det är så synd att inte tjejer som Dessie
och Kissie kan tänka lite som dig.
Det är så
många tjejer som läser deras bloggar
som innehåller så mkt skit.
Och dom tjänar pengar på det och gör inget
vettigt med pengarna utan köper bara en massa
onödiga märkesväskor och gör absurda skönhets
operationer.
Om dom kunde ta lite från dig nu när dom
har så många unga tjejers uppmärksamhet.
Det är tragiskt.
All cred till dig som vågar vara dig själv
och sänder ut ett bra budskap till alla
små tjejer.

Reply
haidi

Tack, så bra skrivet! You really made me think. You wrote so good and this text is so full off attitude. I’m glad to see that you use your blogg for good. Jag tycker att det här inlägget är inspirerande!
Hälsningar från Finland <3

Reply
Eemmelie

Jag vill vara som du. Inte utseendemässigt. Men jag vill kunna tänka som du. Kunna peka ut sakerna jag är bra på och vara stolt över dom. Dethär inlägget räddade mig efter att ha läst Isabelle’s inlägg som gav mig panik. Tänkte “jaha nu har hon bekräftat att man måste vara smal, ha stora läppar och liten näsa” liksom, och jag har inget utav det.

Men vi är ju alla fina på vårt sätt. Du hjälper mig att tänka så.

Tack.

Reply
Karin

Håller med det många andra här skrivit. Du hade en genetisk tur och föddes vacker (eller med ett utseende som många idag strävar efter att ha). Det hela blir liksom en enda stor dubbelmoral enligt mig. Du vet att du är vacker, eftersom du får modelljobb och har en massa folk omkring dig som överöser dig med blickar och komplimanger. Du vet nog inte hur det känns att må riktigt, RIKTIGT dåligt pga av sitt utseende. Så pass att man nästan vill ta sitt liv. Du har säkert precis som många andra, gått igenom den där tonårsfasen där alla mår dåligt över sitt utseende och känner sig mer eller mindre osäker.
Vi är många som är utstötta av andra, pga vårt utseende och ålder (18+). Och det trots vårt starka självförtroende. Folk säger ändå att man är ful osv, bara för att man inte “passar in”, något som vi får gå igenom det varje dag. Sedan kan man undra hur du ser på tandställning, för det är ju ett skönhetsgrej också.
Du får självklart tycka vad du vill, men eftersom du “uppenbart” är en ganska stor förebild för många unga tjejer här, så kanske du borde tänka på vad du förespråkar och inte sänder ut dubbla signaler.

Reply
Magda

Att ha kärlekshandtag eller spinkiga ben är inte samma sak som att ha en DEFEKT som man blir mobbad för.. För mig är det självklart att man vill rätta till sånt som gick fel, för världen är utseendefixerad och man blir “dömd” pga hur man ser ut. Det är lättare för vackra människor helt enkelt.

Reply
A.A

Du är fantastisk Kenza. Tack för detta inlägg. Jag behövde det, och säkert tusentals andra. Massa kramar.

Reply
Sofie

Jag rös när jag läste det här inlägget, väldigt bra skrivet måste jag säga.
Känner igen mig så fruktansvärt mycket. När jag var mindre kunde jag minska drastiskt på matkonsumtionen i flera dagar för att jag tyckte att jag hade onormalt mycket fett på kroppen och plocka sönder ögonbrynen och hela tiden tänkte jag på vad jag kunde ändra på mig själv även fast jag var en helt vanlig genomgo normalbyggd tjej. Nu gör det inget att det finns en bilring på magen och lite kärlekshandtag och att det är lite för många extra hårstrån under ögonbrynen emellanåt och framförallt att jag kan gå ut utan smink vilket inte var ett alternativ för 5-6 år sedan.
Blir inspirerad av det du skriver Kenza, keep going!

Reply
Anny

Kärlek till dej Kenza!<33 Fantastiskt inlägg, tycker du är en riktigt bra förebild för unga tjejer!! KRAM♥

Reply
Emilia

Otroligt bra skrivet! Du är en stor förebild och inspiration för mig, tack så mycket för det här. Även om jag själv inte alls tycker jag är fin och vacker, så finns det några runt mig som tycker det. Jag skulle inte överväga att göra en operation även om det hade varit trevligt med en aning större bröst, mindre näsa eller fylligare läppar, för jag är ju ändå jag och det vill jag inte ändra på, eller hur man ska säga. :) ❤

Reply
Elin

Vad är det för skillnad på att fixa tänderna som du gjort och att fixa något annat? Låt alla få göra vad dom vill för att må bra i livet.

Reply
Fanny

Håller med “n” ovanför. Du som jobbar som modell kanske inte ska basunera ut att “alla duger som dom är och ingen behöver operera sig”, för det ÄR lätt för dig att säga, klart att alla människor vill känna sig vackra!

Reply
Rebecka

Fin tanke, men NEJ, du förstår inte hur det är att känna sig ful. Jag skulle lätt kunna operera mig om jag hade haft pengarna.

Reply
Ellen Andersson

Hej Kenza det ser alltid ut som att du har det så roligt på alla dina inlägg och att du har många kompisar som gillar dig här kan man inte säga att det är så själv har jag inte så många vänner och inte så många att vara med efter skolan och så bra en min bästa vän fast jag vet inte om hon vill vara min bästa vän längre hon har typ hittat en by och ” stöter ” ut mig för att när hon är med hennes nya kompis så blir hon asa kaxig och taskig lch jag vet inte vad jag ska göra??!! Om du har lust att ge några tips kan du inte svara på denna kommentaren eller skicka till min e- postadress [email protected] kram Ellen

Reply
ida

Väldigt bra skrivet. Dock är det ju så att du som ser så bra ut inte kan förstå dom som inte gör det eller har komplex över nåt dom vill operera. Då måste man få göra det för att må bra med sig själv. Vissa saker är bara inte snyggt. Inte för att man måste se ut på ett visst sätt utan det bara är så. Sen bland dagens ungdom är dom ju hemska mot varandra så inte lätt att inte se bra ut idag, då måste man väga upp det med annat annars blir man mobbad. Dock håller jag med dig helt att det är helt sjukt att folk gör större läppar och sånt bara för att vara sexiga. Eller större bröst bara för det. Skillnad om det är nåt man har komplex över då är det ju helt OK och jag tycker man ska göra det om man kan och vill!!!!

Reply
Jennie

Dehär inlägget är en förklaring på varför din blogg är den bästa som finns och varför jag läser den varje dag (och har gjort sedan några år tillbaka) Helt sjukt vilken underbar person du är! Jag verkligen älskar dig och din still! Du är min inspiration, Keep up the good work! Kram <3

Reply
Simone

Herregud vad fint inlägg Kenza! Det är just därför som jag älskar att läsa din blogg, för att du är så glad för att du är du, fast att man kanske har dåliga dagar…
Istället tänker du på det som gör dig glad och tittar framåt, vilket inspirerar många unga tjejer, däribland mig. Du är en så stor inspiration för mig, och att du skriver sådana fina och jordnära ord rör mig och säkert tiotusentals andra tjejer och killar! Du är en så fantastisk människa, med en säkerligen sjuhelsickes aura och det är sådana människor man vill vara runt omkring. Gud, vad jag älskar dig!
Kram<3

Reply
Isabella

Åh, vilket fint inlägg Kenza! Ögonen tårades nästan och jag önskar verkligen att jag en dag kan känna precis det du beskriver. :) Puss på dig!

Reply
Fanny

Åååh, du är ju så sjukt underbar! Blir glad och får självförtroende bara av att läsa det här! <3

Reply
Mimoza

Alla som kommenterar “vissa opererar ju sig för sin egen skull, för att må bättre med SIG SJÄLV, och inte för andras skull” borde tänka på VARFÖR man mår bättre med sig själv om man har större bröst, läppar eller vad det nu kan vara… Komplex. Var får man komplex ifrån? Tänk på det.

Sen är det en annan sak om man opererar sig för att tex göra sina bröst mindre eftersom det kan orsaka smärtor i ryggen, o andra sådana anledningar.

Reply
Malin

Absolut att du har rätt att uttrycka din åsikt, men jag tycker du är väldigt okänslig i den här frågan. Sen jag var liten har jag haft dubbelhaka, trots att jag varit smal. Inget jag gjorde fick bort min dubbelhaka och jag mådde dåligt över detta och tyckte att jag var ful i säkert sju år. Jag gick ständigt runt med halsduk eller sjal för att dölja min dubbelhaka även om det var 25 grader ute. Jag tyckte jag var så otroligt ful just på grund av min dubbelhaka, utan att någon annan sa det till mig. Och vad spelar det för roll om det nu är samhällets ideal som fått mig att jag tyckte att dubbelhakor är fult? Jag tyckte det var fult och mådde dåligt av det. Så när jag fyllde 18 gjorde jag en fettsugning av hakan. Det var tre år sen, och idag trivs jag med vem jag är och jag tycker jag ser bra ut. Mitt självförtroende har ökat något enormt och det är tack vare den här operationen. Vissa människor säger uppriktigt att de inte ens la märke till att jag hade dubbelhaka förut, men det spelar ingen roll för mig. För jag gjorde operationen för min egen skull och det var bland det bästa beslutet jag gjort.
Och det kan vara precis samma sak när tjejer opererar brösten, läpparna, näsan, magen eller skaffar tandställning (för hur normalt är det egentligen att ha metall i munnen som drar i ens tänder i två år?). Jag känner mig träffad och tar illa upp av dina utlåtanden. Ska jag må dåligt över att jag opererade mig? Jag kunde inte ställa mig framför spegeln och intala mig själv att jag var vacker och att jag skulle acceptera mig själv. Operationen har hjälpt mig att må bra. Och att du skriver sånnahär inlägg visar ju tydligt att du inte vet hur det är att må som jag har mått och som många andra mår. Det är jättebra att du skriver att man ska vara nöjd med sig själv, men se inte ner på folk som inte klarar av att vara nöjd med sig själv. Bara för att du lyckats bli nöjd med dig själv så betyder det inte att alla andra kan det.

Reply
Katrine

Så utrolig bra skrevet, Kenza! Jeg syns at det er bra at du tar opp slike temaer, spesielt for de unge. Det verste jeg ser er bloggere som oppfordrer unge til å ta plastisk kirurgi. Greit, alle får gjøre som de vil, men som du skriver, så er jo alle vakker på sin egen måte :-)

Reply
P

En sak som du borde veta (eller du vet säkert redan) att folk tycker att du är perfekt: har en grym pojkvän, vänner, familj, drömjobb etc. Men, vi känner inte dig och vi ser inget mer än vad bilderna visar eller snarare vad vi tycker att bilderna visar. Vi ser bara det vi vill ofta.. allt vi inte har.
Den person som kan lära sig att älska sig själv, för sin egen skull och inte för att bevisa något för någon annan, är en stark person, en riktigt stark person, min förebild.
En person med självkänsla och självförtroende som kan kontrollera det utan att skryta är en person av avundas.. kanske är det så att det finns de som ser det som jag. Du kanske är perfekt. Du har en grym pojkvän, vänner, familj, drömjobb, dåliga dagar, familjeproblem, dåliga minnen etc.
Vem bestämmer vad perfekt innebär, finns det synonymer till det ordet, skulle det kunna stå dåliga dagar där? Enligt mig skulle de det. Vi är inte mer än en människa, alltid perfekta i någons öga
Vet inte om du kommer läsa detta men andra stycket i inlägget var jättebra!
Det är nog många som har dig som förebild, tyvärr är du inte min då mina systrar alltid haft den platsen. Båda är perfekta och så sjukt olika.

Reply
Anna

Jag är fet, eller med finare ordval, överviktig. Än sålänge har jag gått ner 15 kg men har fortfarande 30 kg kvar. Du tycker man ska vara nöjd med sig själv, right?
Det är inte jag, men jag lär bli det när de 30 kg är borta. Men just det..då kommer jag ha ett nytt problem. Då lär jag ha överskottshud. Men neej..Kenza, jag ska gå runt med det för du är emot plastik operationer.
Jag är ledsen, jag har mina upp och ner perioder mot dig, vill säga, ena vecka har jag något jag stör mig på och ena veckan avgudar jag dig.

Men jag säger till dig, när jag har gått ner 30 kg och har häng kommer jag med sann glädje göra bukplastik.

Du har din åsikt, men låt alla andra ha sina åsikter då. Du måste inte stå på dig själv hela tiden. Så länge du vet var du är någonstans utanför bloggen så är det skit bra!!

Reply
Ellen

Jag brukar inte kommentera, men kenza om du ser det här vill jag bara säga det här.
Har haft så dåligt självförtroende och varit nere i en depp ett bra tag,
Men det här fick mig att må väldigt mycket bättre, iallefall lite påvägen.
Så tack kenza, det betyder mycket

/ en glad 14 åring

Reply
Emilia

Jättefint inlägg.
Jag menar jag är 15. Sjukt förvirrad i allmänhet. Och jag har både googlar p-piller för större bröst och tabletter för att gå ner i vikt.
Det känns mycket bättre när du skriver såhär. Då känner man sig inte lika ensam.
Sen är det väldigt svårt för man ser ofta bara den “bra sidan” av dig och alla andra bloggare…

Reply
Jenny

jag förstår att du tycker som du tycker men du kan ändå inte sätta dig i samma situation som “vi andra”. även fast du inte själv kanske tycker det så har du det ändå bekräftat, du är smal, har fin kropp, är vacker annars skulle du aldrig jobba som modell. du har en stor blogg, du tjänar pengar, du är en förebild, folk ser upp till dig, folk vill vara som dig. du är framgångsrik i både kärlek och “spel”. ditt liv kanske inte är en dans på rosor som man kan få det att låta men i dethär ämnet så kan ju inte jämföra dig med mig/vi som är tjocka, fula, fattiga och ensamma, aldrig får någonting bekräftat. du är en rolig människa med stort självförtroende och utan all bekräftelse du får genom bloggen och dina jobb tror jag inte det skulle vara lika starkt. för oss som känner att vi inte har någonting att erbjda världen, utseende eller materiellt, så sänks också självförtroendet. jag tycker också att det är så fruktansvärt fel med operationer för att man ska duga för någon annan än sig själv. men ändå funderar jag själv på att göra det för att vara finare i allas ögon och räcka&duga mer. det är inte roligt att vara tjock&ful.
vet inte varför jag komenterar detta men kanske kunde ge dig en tankeställare. vet ej. tycker om dig som fan iallafall, kram!!!!!

Reply
Mikaela

Helt rätt, way to go Kenza! You go girl!
Älskar din blogg har läst den sen typ 2007
eller 2008 och läser den minst en gång om dagen.
Du är bäst!

Kram från Mikaela

Reply
E.M

Blev tårögd av att läsa det här. Jag ska verkligen försöka mata in i min egen skalle att jag duger precis som jag är. Tack

Reply
Matilda

det finns många i den här världen som har ett snyggt yttre men du Kenza, du är vacker inifrån och ut

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*