• header

BM

Nu jäklar, nu kör jag igång med balsammetoden! Inga sulfater och inga silikoner. “Men hur blir håret rent utan schampo?” jo, eftersom att man inte använder silikoner och sånt så finns det inget i håret/hårbotten som ett balsam inte kan göra rent. Slarvar man däremot och använder något med silikoner i så måste man tvätta rent med ett schampo med sulfater eftersom att balsam inte kan få bort sånt. Så det gäller att gå all in.

Jag har inhandlat allt jag behöver nu. Har läst på ordentligt på lockig.se om alla godkända produkter men det är olika för person till person vad som fungerar bäst, men jag börjar med detta iallafall. Ett “sista-schampo” från Garnier fructis (med sulfater, utan silikoner) för att tvätta rent en sista gång (eller i nödfall om jag råkat använda nått med silikoner i). En stor flaska balsam från Coop Xtra som får bli mitt “tvättbalsam”, många rekommenderar detta till hårbotten för att det inte är FÖR vårdande och tynger ner håret, sedan är det superbilligt också.

Jag kunde inte bestämma mig för vad jag skulle använda för vårdande balsam i längderna & topparna, så det fick bli 3 st (från Loreal, Garnier & en inpackning från Garnier respons) som ni rekommenderande. Börjar med att testa ett, funkar det inte kanske jag byter till ett annat efter ett tag.

Det här med stylingprodukter blev ju lite knepigt. Som jag skrev innan är det viktigt att de inte innehåller något som ett balsam inte kan tvätta bort. Jag hade sån jäkla tur över att en av de få stylingprodukter jag använder (Osis dust it) faktiskt är godkänt. Woho! Det fick även bli ett gel från Wella. Hårspray är ju något jag använder när jag lockar håret eller har det uppsatt i en tofs (för att få ner babyhår, nu kan jag använda lite gele dock) och det är få hårsprayer som är okej. Den från Maria Nila är fri från både silikoner och alkohol, hur bra den är vet jag dock inte.. Får testa! Sedan har vi den tveksamma hårsprayen från Garnier fructis. Innehåller inte silikoner och sånt, men däremot alkohol vilket inte är bra för håret. MEN det ska tydligen vara okej att använda den lite då och då, men inte för ofta. Den får jag bara använda när jag verkligen verkligen behöver. Vill vara snäll mot mitt hår!

SÅ. Det var allt. Herregud jag blir verkligen engagerad när jag väl sätter igång med något, haha. Satt liksom och predikade detta för Mika igår trots att jag inte testat än. Nu är det bara att hoppas på att detta är något för mig nu! Vill ha ett friskt och välvårdat hår utan en massa konstiga ämnen i.

Nu ska jag hoppa in i duschen och köra en sista tvätt. Jag kommer inte att lägga i balsam idag för jag vill se hur mitt hår EGENTLIGEN ser ut och mår, utan alla dessa silikoner m.m. Jag kommer ta en före-bild och om det här går vägen så kommer jag ta lite bilder nu veckorna som kommer och sedan kanske lägga upp ett resultat.

Wish me luck! Och justja.. Om ni har något tips på vad jag kan använda istället för mina silkesdroppar/moroccan oil som jag använt på mina toppar, let me know! Går det bra med lite vegetabilisk olja istället?

(Nu kom jag på att jag glömt inhandla ett godkänt värmeskydd att ha innan jag lockar håret. Tips tack!!)

278 Comments

Mirre

Handlade du allt i en och samma affär? Undrar vad kassörskorna tyckte när dom såg dig med alla balsamtuber, hahaha! Lycka till,

Kenzas svar: Hehe nej lite handlade jag hem från nätet :) Kram!

Reply
Sara

Jag använder inpackningen från garnier (den rosa) och det funkar super för mitt hår iaf! Blir mjukt, luftigt och doftar amazing!!

Reply
Nanne

lite överrdrivet.. lite clische aktigt o säga häflten av världen har inte ens mat, i ditt största oro är hitta 10 bra balasm för hår, som egentligt ser rätt friskt ut, men tyvärr, håret blir smutsigt de till hör naturen att de blir de.. som sagt lite väl överdrivet speciellt när satte inlägg för nån dag sen om en dyr produkt som hjälpt dig, vad har hänt?

Kenzas svar: Alla de här produkterna kostade lika mycket tillsammans som 2-3 hårvårdsprodukter från proffisga “frisörmärken” som alla rekommenderar. Balsamet från Coop kostade liksom 9 kronor, haha. Jo, det som hände var att jag blev lite mer påläst! :) Kram!

Reply
A

Du, lycka till med det där;P mitt hår blev bara äcklig, såg sjukt smutsigt ut 24, 7.. och topparna blev inte bättre för det, lika torra som innan. Rekommenderar inte detta. Schampo är ju framställt för hår, inte för att skada hår. Men jaa.. lycka till iaf:)

Reply
Marre

Har för mig att jag läste på lockigt.se att man kunde ha i Klick (glidmedlet, vattenbaserat!). Känns lite skumt att ha i sånt i håret, men det kanske funkar? :P

Reply
Jenny

Jag använder en fantastiskt bra hårolja som min frisör rekommenderade mig till just för att den inte innehåller silikon, vad jag vet ska den fungera på samma sätt som morroccan oil, eller man använder den på samma sätt, och det är oljedroppar i alla fall, haha.
Vet dock inte om den innehåller något annat som inte är bra i balsammetoden, men jag älskar den i alla fall. Värt att kolla anyway!

Den är från HG och heter “Saharan, Liquid Gold, Argan Oil.”

Reply
Elisen

Brukar använda kokosolja från holistic på mina toppar o längder ibland :) för att få ner det frissiga o samtidigt få i lite glans :) fungerar för mig i alla fall :) men det gäller att värma upp det mellan fingrarna fört eftersom det inte är flytande som vanliga oljor :) och sen ska man tänka på att ta lite, annars blir det fett hehe :) fast så är det väl med andra silikondroppar/oljor med hehe :) ska bli intressant att se resultatet av balsammetoden sen:D

Reply
Julia

Precis som du fastnade jag för balsammetoden och visst fina lockar blev det men när jag några månader gick till frisören var jag tvungen att klippa i alla fall tio centimeter.
Det var väl ungefär då jag öppnade mina ögon och såg hur mitt fina lockiga hår såg ut. Eftersom hårstråna inte öppnas med vi shampoo får håret ingen fukt alls vilket jag tydligt märkte.
Å andra sidan har jag sett bilder på folk som fått betydligt längre och lockigare hår, men alla har torrt om man tänker efter.
Hoppas iallafall att det går bra för dig :)

Reply
yaki logrell

Skriv gärna om du uppfattar processen som jobbig och tidskrävande, haha. Annars borde jag också börja kanske, men är rädd att man kanske tröttnar om det är för mycket att hålla koll på? :)

Kenzas svar: Det lär ju bli lite längre duschar med tanke på att man måste massera bort smutsen och skölja ordentligt, men jag tror inte det blir svårt att hålla koll på produkterna. Man hittar nog sina favoriter och håller sig till dem. :) Men jag återkommer om några veckor/månader med resultat!

Reply
Linnea

Du vet väl att det finns ekologiska/naturliga schampoon som rengör lika bra som schampoon med silikoner/sulfater? Finns andra vägar att gå än att köpa billiga produkter innehållandes stora delar vanligt vatten, koncerveringsmedel och ämnen som har negativ inverkan på naturen. :)

Reply
Marie

Jag har glansdroppar eller polishing glaze som det står på, från Purepact som är fritt från silikoner och annat otyg. 99:- i en salong på Götgatan (i närheten av pocketshop, på andra sidan).

Reply
Erika

Kul att du ska börja med BM! Håller själv på med WO (water only).

Tänk på att man även ska undvika mineraloljor (t.ex. vaselin osv.) Det är en biprodukt från olja och är svår att få ur håret utan shampoo och lägger sig även den som en hinna på håret.
Rengör även dina borstar och kammar noggrant, oftast är det mycket beläggningar på dom som “smittar”. Även sängkläder, mössor och så kan behöva en rengöring.. Även fast kanske inte du använde “poo” så kan det smitta även från din pojkväns produkter om dom innehåller silikoner eller mineraloljor.
Har du inte en svinborste så är det ett tips att införskaffa. Det fördelar lättare sebumet som uppstår i hårbotten över hela håret och man upplever den feta känsla lite mindre.
Ett tips på ett annat balsam är Garant Såklart som finns på Willys, det är ett bra standardtvättbalsam. Vet att många har upplevt en kliande känsla av att använda Coop X-tra.
Det kan ta en stund för håret innan det känns “bra”. Oftast överproduerar hårbotten sebum och håret känns fett hela tiden men det går över med tiden. Tänk på att man även kan behöva variera mellan olika balsam :)

Ett tips istället för morrocan oil är arganolja som är själva grundoljan i just morrocan oil. Torr olja som funkar jättebra i håret utan att det ser fett ut, tycker själv den funkar super! Crearome har en del naturliga produkter och oljor, det är bara att kicka runt lite.

För mer info om vilka produkter och ingredienser du ska undvika kan du kolla in nopoo.se där det finns bra listor.

Hoppas detta har varit till någon hjälp! Tänk på att allt passar ju inte för alla :)

Reply
Helen

Kokosolja tror jag är okej att ha i. Det ska vara ren kokosolja. Jag har en från kung markatta som heter kallpressad kokosolja. Märkte efter första tvätten att håret inte blev lika risigt när det torkade :)

Reply
Olivia

Haha, blir fortfarande så glad när jag läser dina inlägg, att du har hittat BM och bestämt dig för att testa, askul! Jag är jätteglad att jag började med detta förra hösten, mitt hår har blivit både lockigare och allmänt finare. Dock har det tvättbalsam som jag använt hela tiden (Garant Såklart) ändrats lite i innehållet och funkar inte alls lika bra längre, så de senaste tvättarna har jag tvättat med ägg blandat med en skvätt äppelcidervinäger och det funkar minsann kalas det med! No poo är sjukt kul, både till hår och kropp! Jag använder förresten balsamet från Garnier Respons som vårdande just nu och det är jättebra tycker jag. Dock innehåller det ju palmolja (vilket typ allt gör känns det som, haha) och det känns ju sådär, menmen.

Jag har tyvärr inga bra tips på stylingprodukter eller sådant eftersom jag aldrig använder det, men jag har tänkt testa linfrögelén som det finns en tråd om på lockig.se för att få mina lockar att hålla lite bättre. Den verkar funka bra för de flesta. Dock kan det ju vara skönt att ha en “vanlig” som man kan köpa också om man ska bort eller så. Jag hoppas att allt ska funka bra för dig! Vet att du fått tips om det i kommentarer tidigare, men junesabstracts.blogg.se är verkligen en grym blogg när det gäller no poo både för hår och hud! :) Lycka till!!

Reply
Emma

Grymt Kenza! Har själv kört No Poo i snart ett år, ångrar inte en sekund! På Lustans.ax finns massa info om olika saker man inte bör ha i produkter och självklart är Lockig.se en fantastisk sida som har forum och massa fin info!

Reply
Karin

Alltså, jag förstår inte? Varför inte bara byta till ekologiska hårvårdsprodukter istället?

Reply
Julia

Jag håller också på med BM! Jag vet en bra sak man kan ha istället för moroccan oil/silkesdroppar, och det är kokosolja. Kokosolja finns att köpa i vanliga mat affärer för typ 40 kr. Och det är rent pressat kokos, alltså inge tillsatser eller någonting. Och detta kan man använda till allt. Brukar ha i topparna och det hjälper verkligen. Antar att det borde funka till BM eftersom det inte är något annat i än kokos.
Kraaaamis

Reply
Malin

Haha va söt du är :D Helt engagerad i det här. ;) Lycka till med metoden. Ska bli kul att följa hur det går :)

Reply
Ragna

Har tvättat med BM i ett år nu och är på det stora hela nöjd. Jag använder Neutrals balsam som tvättbalsam. Som vårdande har jag flera ur Body Shops Rainforest-serie (Shine är to die for!) inklusive Moisture-inpackningen.

Har tänkt prova värmeskydd härifrån: http://www.almaofsweden.se/har/66-remane-straight.html. Jättesvårt att hitta ett godkänt värmeskydd!

Annat jag kan rekommendera är handduk i microfiber så man inte “luggar upp” ytskiktet för mycket.

Reply
Michelle Lindh

Jag tycker personligen inte att den rosa hårinpackningen fungerar. Kanske i början men efter några användningar så vänjer sig håret med det och det blir absolut ingen skillnad alls. Och nästan alla jag känner som testat tycker likadant. Det är en väldigt dålig kvalité på det.

Kram! :)

Reply
Emma

Hej!
Mitt hår har blivit hemskt efter att jag började använda p-piller för något år sedan, det blir riktigt skitigt och jag duschar numera varje dag. Jag har också extremt tunt hår.

Så min fråga är varför du gör detta?
Ifall det skulle kunna hjälpa mig också?

Kram

Reply
Nina

köp kokosolja från kung markatta, superbra som inpackning men även att ha lite lite i hårtopparna. funkar lika bra som oljorna du nämnde, men kokosolja är naturligt och det återfuktar håret :) finns i typ alla matvarubutiker, jag köper min på ica maxi för 40 kr. Blanda dock inte ihop det med kokosfett som finns i kyldisken, kokosolja är i en burk och finns oftast vid bakavdelningen :)

Reply
Louise

Vegetabilisk olja kommer från PALMOLJA – en följd av regnskogsskövlingen- finns i det mesta men jag skulle inte rekommendera det.

Kenzas svar: Vegetabilisk olja = olivolja, rapsolja, solrosolja m.m.

Reply
Sara

Det går utmärkt med olika vegetabiliska oljor. Folk brukar använda kokos, men oliv går lika bra.

Det jag brukar göra istället för att ta olja (mitt hår gillar det nämligen inte) är att ta i vanligt balsam och ha som leave-in. Då tar jag extra i topparna, men inget i hårbotten :). Håret ska kännas silkeslent och vara lätt att kamma igenom med fingrarna.

Reply
jennifer

och juste, L’Oréal Studio Line Hot Curl Spray är ett värmeskydd du kan använda under bm!

Kenzas svar: Nemen! Den använde jag mycket när jag var yngre. Gött! Tack för tipset! :)

Reply
miranda

har själv inte tvättat håret med schampo (mer än enstaka tillfällen när jag använt ”förbjudna” produkter) på över ett år! om du skulle vilja testa något mer tvättbalsam skulle jag rekommendera Garant Såklarts balsam som finns på bl.a willys, parfymfritt och miljövänligt :) lycka till!

Reply
Catta

Tror jag aldrig skulle klara av balsam metoden, älskar mina underbara schampon och hårinpackningar för mycket ^^ vet iosf inte ifall de innehåller silikon och sulfater.. de funkar för mitt hår och luktar fantastiskt, så jag är nöjd ;)

Reply
Cajsa

Jag använder “Disp core curl” som värmeskydd. Godkänt enligt BM :) Dock har jag haft lite svårt att hitta det nu när mitt börjar ta slut. Så om du antingen hittar någonstans där det säljs eller något annat godkänd värmeskydd får du gärna skriva ut det! :D

Reply
CaliforniaDreamin

Hej Kenza!
Min mamma är frisör och vi har börjat med världens bästa olja som man både kan ha till håret och kroppen!
Den heter NASHI ARGAN från Landoll och man får effekten man tror att man inte kan få, den är helt otrolig!
Säljes endast hos professionella frisörsalonger :)
Lycka till! Kram /Belinda

Reply
vendela

Försökte hitta där du skrivit mer om “vad som hänt” Jag uppfattade att ditt hår känns torrt osv med shampoo. själv har jag försökt få mitt hår att växa nedanför axlarna så långt bak jag kan minnas..

Vad ska denna Balsam-kur göra mer exakt? Och om balsam kan tvätta rent håret, varför använder man ens shampoo från början..
känner mig lite lost, haha.
Nyfiken på resultat!

Kenzas svar: Rekommenderar dig och ni andra som är nyfikna att gå in på lockig.se, där hittar ni ALL info. Jag vågar liksom inte riktigt uttala mig om detta än eftersom att jag börjar NU, så jag återkommer om några veckor. :)

Reply
Jonna

Det finns massa bra grejer man kan ha i håret istället för moroccan oil och silkesdroppar. Jag har glidmedlet klick i håret ibland och det funkar bra (står om det på locklig.se). Det går ju även bra att använda andra oljor, finns en del bra grejer på body shop också som ger glans och så.

Jag gillar när det finns protein i produkterna jag använder då mitt hår får mer volym då, det finns till exempel ett hårserum på kicks som verkar bra men jag kommer inte ihåg vilket märke det är, har inte köpt det då det är dyrt :( Det finns proteinsprayer att beställa på nätet också. Jag använder ett sulfatfritt schampo med protein i så jag följer inte riktigt balsammetoden.

En bra stylingprodukt som jag gillar är “hårmist” från apotek hjärtat. Vet inte om den är godkänt enligt balsammetoden då den nog innehåller alkohol men jag gillar den.
Jag är fortfarande så lycklig över att jag slutade använda silikoner i mitt hår. Det har aldrig varit finare eller känts bättre! Jag slipper platt och kladdigt hår, det ser även ljusare och glansigare ut och det är inte lika flygigt heller :)
Om du inte trivs med balsammetoden kan du ju ändå fortsätta att använda silikonfria produkter och även sulfatfria schampon!
Lycka till!

Reply
Nathalie

Alltså kära Kenza… Jag har ingen naturvetenskaplig utbildning (än) men har läst det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet. Vi gjorde ett experiment, ett test, för att se hur man får bort fett på bästa sätt. Tyvärr så innehåller inte de produkter du nu valt att tvätta bort fettet (ja, det är fett som kallas för smuts) med det som löser bort smuts, vilket kallas för lipider.

Allt sånt här är pure bullshit och säljknep. Använd lagom mängd RIKTIGT schampoo (och inte allt för ofta), använd inte en jävla massa spray och heta plattånger m.m. så ska du få se ett friskt hår. Och med jämna mellanrum får man naturligtvis klippa bort kluvna toppar. Svårare än så är det inte.

Kram :)

Reply
Kissen

Några tips:

Ditt hår kommer troligtvis kännas smutsigare i början, ge det tid för hårbottnen att anpassa sig och inte överproducera sebum. En del kan det ta månader för. Och att köra ett sista-schampo, eller ett godkänt schampo utan sulfater (finns listor på lockigt) då och då är ingen fara tycker jag.

Som någon tidigare nämnt öppnas inte hårstrånas lager lika lätt utan schampo, skölj i varmt vatten innan tvätt, och avsluta alltid duschen med kallt vatten när du sköljt ut det sista balsamet, det stänger hårstråna o håret ser slätare ut.

Köp jojoba- eller mandelolja. Finns på apotek och hälsokost. Ett par droppar i längderna kan göra det slätare och mindre frissigt. Det finns säkert bra håroljor utan silikoner annars.

Sedan en kommentar till A: Schampo är något som funnits i kanske 50 år i den form det finns idag. Håret är inte gjort för schampo, och schampo är knappast gjort för håret.
Vi häller över oss kemikalier och framförallt uttorkande ämnen i tron att vi blir äckliga och smutsiga utan. Istället blir vi mer torra med fet hårbotten och ansiktshud som följd och måste använda massa krämer, oljor och silikoner för att återställa hår och hud.

Både hår och hud är till stor del självrengörande och vatten löser den mesta smutsen, lite vegetabilisk olja rengör också bra då fett löser fett.

Kan ju poängtera att jag inte är någon skogsmulle, älskar att dofta gott osv. Men försöker titta över innehållsförteckningar noggrannare och vara snäll med mig själv.

Lycka till Kenza, hoppas du får ett ursnyggt hår och känner dig nöjd. :)

Reply
Alexandra

Varför inte använda vårdande shampoo och balsam som bara innehåller naturliga ingredienser dvs inga sulfater, silikoner, parabener eller alkohol? De produkter du köpt innehåller fortfarande kemiska ämnen. På Life och Hälsokost har jag köpt mina produkter och jag tycker de fungerar toppen. Håret tenderar att bli väldigt fettigt av balsammetoden innan håret vant sig och har inte alls samma glans och volym som tidigare. Jag rekommenderar därför silikon- och sulfatfritt shampoo som ändå ger önskad effekt! Jag tror dessutom att Garnier Respons inpackning innehåller silikoner som lägger sig som en hinna?

Reply
Maria

Men det är ju vanliga icaprodukter? det är väl inte bra alls då det är så pass utspädda osv vilket gör håret torrt?

Reply
Fanny

Åh vad du är härlig och tacklar negativa kommentarer bra!! (Läste ditt svar på den andra kommentaren du svarade på). Helt underbar verkar du vara, fick mig att skratta!! Älskar “kram” i slutet :D Kom på mig själv med att känna mig tvungen att kommentera, har aldrig kommenterat din blogg förut men ändå så har jag läst den från starten. Brukar se dig rätt ofta också eftersom vi bor rätt nära. Förlåt för att jag stirrar så mycket men det är bara för att du är såååå snygg och jag är för blyg för att gå fram.

Ville mest bara svänga in och säga att du är så himla grym och en otrolig förebild för mig. Och jag som inte ens tycker om mode.

*kEEp Up tHe gOOd wÖrK* ;)) hehe

Reply
Alexandra

Om du vill ha en olja till dina toppar rekommenderar jag arganolja från Life som bara produceras i Marocko!

Reply
Märta

Balsamet från Xtra är faktiskt jättebra! Det finns ju i Finland också. Jag har använt L’Oréal Studio Line Hot Curl Spray som värmeskydd när jag testat på balsammetoden. Det är suveränt! Finns i massvis av olika burkar och former. Det är billigt också!

Reply
Isabell

Säger bara en sak, MANDELOLJA!!! :D Har det i mina toppar efter varje tvätt och mitt hår har aldrig varit så friskt! (första gången på typ 10 år som en frisör sa att jag hjade bra kvalite på mitt hår) Finns på apoteket :))

Reply
Marie

Använder kokosolja från Kung Markatta. En burk kostar under 40 kr och är dryg som tusan! Tar bara lite i händerna och drar det i längderna på håret. Mitt hår har blivit mycket finare i topparna, och känns så mycket mjukare :)

Reply
Frida

Hej :) gå gärna in på min blogg för att få inspiration om träning och kost! fridalundgrens.blogg.se

Reply
Narcissa

TVÅ TIPS
1. Testa att tvätta håret med garnier respons pärlemor-inpackningen. Sköljer du noga så e den bäst på att göra rent.
2. Kokosfett den dyrare varianten (cocosa):som fortfarande luktar cocos attt i topparna istället för silkesdroppar. Den går dessutom att använda som bodylotion och då finns det ingen risk att dina lotionsilikoner hamnar i håret och sabbar :-D

Reply
Alexandra

Ett tips är att köpa ren arganolja och ha i lite i topparna efter tvätt. Var dock försiktig med mängden, det kan lätt se fett och äckligt ut om man tar för mycket, ca 2 droppar räcker. :) Det passar dock inte alls, beror lite på hårtyp och så, men du kan ju testa och se hur ditt hår reagerar.

Reply
Alexandra

Glömde att skriva att arganolja är huvudingrediensen i moroccan oil haha, det är därför det är bra att ha i topparna :)

Reply
ida

http://www.nopoo.se är awesome! Det finns också väldigt många bloggar som är bra angående No Poo och BM och som även har massor med tips och hemmakurer för mer än håret, som tex egen hårspray, egen inpackning, hudkräm, återfuktare för hela kroppen efter dusch osv. Allt gjort på helt naturliga ämnen oftast, typ sånt man har hemma i köket! Värt att googla om för det fungerar suveränt och kroppen mår mycket bättre på det än allt skit som är i alla jäkla krämer osv. Lycka till!

Reply
Anna

Du inspirerade mig att börja använda mig av balsammetoden, och jag gjorde min sista schampotvätt idag (med Dubbeldusch, det var godkänt och min pojkvän hade det…), utan att använda balsam efteråt. FYY FAAN säger jag, haha! Mitt hår blev torrt som fnöske! Jag var tvungen att kasta mig in i duschen igen och använda mitt nya, dyra balsam. Då blev det genast bättre. Aldrig mer schampo!

Reply
Hanna

Längtar till vi får se resultatet! Hoppas det fungerar även om ditt hår redan nu är sååå fint ♥

Reply
Liza

Ser fram emot att se resultatet! :D Men tänkte tipsa om ett värmeskydd som jag själv började använda för några månader sedan, ett “leave-in spray treatment”, jag sprutar in det i håret efter jag duschat, och masserar in det i håret. Mitt hår har blivit mycket lenare, inte lika frissigt och det ser mycket hälsosammare ut :) Det har tio egenskaper (översatt från vad som står på baksidan); återfuktar alla hårtyper, skyddar hår under värme-styling, ger lyster, kontrollerar frizz, seglar in hårfärg, styrker håret, motverkar klyvna toppar, skyddar hår från sol och vind, absorberas snabbt utan kladd. Och innehåller bara naturliga ingredienser, naturliga oljor, och vatten mest. Tycker verkligen att du borde testa. Flaskan är inte jättestor, men räcker länge. Köpte min inne i Göteborg, men den finns här http://www.vackerstore.se/argan-secret-miracle-1o-p-1305-c-333.aspx , googla annars “argan secret miracle 10” :) Kram!

Reply
Emma

Istället för silikondroppar och liknande brukar jag använda ekologisk olivolja vilket jag tkr fungerar toppen! Det enda negativa är väl att det inte luktar så gott! :) brukar också smörja topparna på kvällen då det blir väldigt fett och hinner sjunka in i håret under natten :) men bra alternativ tkr jag :)

Reply
kira

Balea hat auch wirklich gute silikonfreie Produkte, die auch wirklich günstig sind. Die Marke gibt es aber glaube ich nur in Deutschland :) Ich bekomme schnell trockene Spitzen und die haben ein mildes Reinigungsshampoo für jeden Tag, was mir wirklich geholfen hat^^ liebe grüße

Reply
Severina

Jag kör inte med balsammetoden, men använder inga produkter som innehåller silikoner eftersom jag hade problem med håravfall ett tag. Istället för Moroccan oil använder jag en helt naturlig olja från Apoteket – Nuxe! Man behöver bara ca 2 droppar (annars ser håret flottigt ut), och för mig har det funkat bra! Den luktar jättegott och räcker hur länge som helst, och man kan använda den på kroppen om man känner sig torr också, jag brukar ha några droppar i min ansiktskräm. Såg att någon har tipsat om Klicks vattenbaserade glidmedel, och det använder jag också ibland. Och just det, det har du säkert sett när du har läst om silikon, men det är lätt att missa: allt som slutar på -cone (t ex Dimethicone) och -xane (t ex Polydimethylsiloxane) är silikon! Vissa frisörer vet inte ens om det, så det är bra att kolla upp’et själv :) Lycka till!

Reply
L

Hmm undrar lite hur du ska lyckas tvätta ur dust it ur håret. Jag brukade använda det jätte mycket förut och min hårbotten blev jätte jätte torr och tillslut började jag klia upp sår. Dessutom så är det SUPER svårt att tvätta ur med “vanligt” schampo.
Så…jag tycker du ska ta det lite lugnt med dust it. Du kanske inte upplever det på samma sätt…men ville bara varna lite :)

Reply
Isabel

Finns ett märke som jag jobbar med på salongen och det heter Bamboo, ett ganska nytt sådant. Alla produktera är sulfat och parabenfria, även fria från silicon :) rätt så dyra tyvärr men så sjukt bra och luktar gott! Där finns ett rent värmeskydd i den serien :) dem flesta av stylingprodukterna innehåller också värmeskydd. Är uppbyggt på Bamboektrakt och stärker håret :) lycka till! Är nyfiken på om det funkar! :)

Reply
Josefine

Såg att flera tipsat om kokosolja, och det gör jag med, sjukt bra till allt möjligt, att äta, ha på kroppen, ansiktskräm, inpackning osv. Annars är klick glidmedel bra som lätt stylingkräm.

Jag var själv lite känslig mot starkt parfymerade balsam i hårbottnen och det blev bättre när jag började med Neutral balsam (parfymfritt) som tvättbalsam. Så om du känner att det kliar och är drygt kan det vara något att byta till.

Det ska liksom inte bli fett och klibbigt, då gör du något fel, testa att byt tvättbalsam. Typ Garant Så Klart-balsam blev klibbigt för mig, men funkar för andra, så det är lite olika.

Sitta i bastu med hårinpackning är också guld, om du har det på gymmet.

Drygt med de som säger att det inte funkar, att håret blir skitigt osv. Det är ju bara skitsnack och stämmer inte alls. Det är bara att slänga en blick i forumet lockig.se och se alla friska rena välvårdade hår för att se att det funkar ypperligt. Fett löser fett, och därför är “fett” balsam bra att ta bort smuts med.

Reply
Ella

Du får skit i ditt hår ändå gumman ! :) ingen av de där produkterna är naturliga och allting är djurtestat och innehåller massa skit ändå. T’ex. På en liten Mani är de testat. Och sen ligger en liten mani och blöder ut sin päls eller sina ögon för att du ska ha de där fructis balsamet tex.. Sjukt fucking hemskt.
Vill du ha naturliga grejer PÅ RIKTIGT så kan du köpa John masters, Aubrey GPB , Acure och såååå många fler…
Ett tips är att läsa naturligtsnygg.se ! Bästa, där finns allt du behöver veta typ… Puss på dig fining :)

Reply
Fiffi

Den bästa oljan jag har prövar är från märket davines, den funkar för alla hårtyper och den har en jätte go doft! Den gör allt ifrån att stärka håret, göra så att håret växer fortare, ge håret en fin glans.. M.m

Hoppas du hittar vad du söker! :)

Kram

Reply
Maria

jag vet inte riktigt men jag tror att man kan använda någon produkt från märket WELL och Macadamia till topparna :)

Reply
Karolina

Nashi argan använder jag i shampoo, baldam och olja! Det bästa enligt frisörer, inga tillsatta onödiga ingredienser. :) det är dyrt, men värt pengarna ! :)

Reply
Bodil

Du kan testa ekologisk kokosolja istället för moroccan oil. Finns i mataffären bland alla matoljorna. “kung markatta” är märken och kostar ca 30kr och håller minst i 1år. :-)

Reply
Sanna

Kul att du ska pröva BM! Jag kör på det själv sen ett par månader tillbaka och är väldigt nöjd. Det är förvånande i början att det går att tvätta håret med balsam och att det faktiskt blir rent men det funkar. Jag använder också coop xtra och tycker att det funkar bra. Det som är värt att tänka på är dock att det ofta tar ett tag innan man fått in tvättekniken, hittat produkter som passar ens eget hår och håret har ställt om sig. Där för vill jag råda dig att inte ge upp och det går lite knackigt i början, det kommer ge sig! Lycka till!

Reply
Olé

Jag är en kille (!) som kört balsammetoden i tre år och har aldrig haft en bättre kalufs.
DOCK… halkade jag tillbaka för ca tre veckor sedan och har kört schampo var och varannan dag. Vansinnigt vad torrt det blir efter dusch och hur sjukt fett och äckligt det är nästa dag. Precis som med lypsyl, man blir beorende. Skippar man att tvätta håret några dagar är det fetare än fett..

Näe tacka vet jag BM! FInt lockigt hår som inte alls blir fett om man inte pallar duscha håret på några dagar (som man ibland inte orkar göra :P)

Reply
Stella

Hej Kenza!
Jag vet att du inte ville ha kommentarer om att detta inte är bra, men jag var hos en frisör idag som är hårbottenexpert och hon sa att balsammetoden är det dummaste hon hört. Eftersom att det inte bara är ämnen som silikoner som fastnar i hårbottnen utan även svett, bakterier från tex avgaser osv så kommer hårbottnen bli extremt smutsig och speciellt fettig efter ett tag. Istället är det bättre att använda naturliga hårprodukter som till exempel finns på hälsovårdsaffärer. Schampona löddrar inte och kan lukta lite sämre än våra vanliga schampon men de gör håret extremt hälsosamt och friskt. Salongen heter Hår Inspiration (http://www.harinspiration.se/) kan absolut rekommendera om du vill ha proffsiga tips om ett hälsosamt hår!!

Förrövrigt tycker jag jättemycket om din blogg, du är grym!

Kram

Reply
Matilda

Kan du snälla förklara hur du gör för att få bort ditt babyhår när du gardet i en tofs? Håller det hela dagen eller måste det fixas flera gånger? Och vilka produkter använder du för att fixa babyhåret tack på förhand :)

Reply
Emma

Hej, ska åka till London på SÖndag och undrar om du kan lägga ut tips på vart du tycker man ska gå in o kolla kläder!!

ÄLSKAR BLOGGEN!! :) <333

Reply
Sara

Vegetabilisk olja kan ochså vara palmolja.. jag är ganska påläst inom BM. Paraben bör ochså undvikas.. dock inte så lätt, då det finns i nästan allt men ändå är så pass farligt. Kram Sara

Reply
Jennifer

Detta låter intressant men blir lite skeptisk då allt du köpt är icke frisör produkter. Dom brukar oftast innehålla icke vattenlösliga silikoner vilket gör att håret ser extremt glasigt och fint ut men egentligen är det inte alls de. Idag finns de väldigt bra shampoo och balsam som inte innehåller sulfater, sålänge silikonerna är vattenlösliga (som i ett frisörbalsam) så förstår jag inte varför du skall göra detta?
Balsam används ju för att sluta fjällskikten. Vården sitter alltså inte i balsamet utan det är inpackning man skall använda isåfall.
Förstår inte riktigt målet med detta? Om du aldrig tvättar håret så kommer du ju aldrig bli av med skiten som finns eftersom balsam enbart sluter fjällskitet efter att shampoot öppnat de.
Jag skulle även ta en extra titt på valet av produkter då de finns en anledning till att sampoo du kan köpa på ICA eller Coop är så billiga..

Spänd på att se om du klarar av att inte använda shampoo..
/En nyfiken frisör

Reply
Rebecca Bam

Haha, någon sa att hen snackat med en frisör som sa att balsammetoden inte funkar. KLART ATT FRISÖREN SÄGER DET – de tjänar ju pengar på att sälja dyra shampoon.

BM är det bästa som hänt mitt hår. Var tidigare riktigt håröm och fick tuvor vad jag än gjorde. Sen började jag med BM och behövde knappt borsta håret längre. Superskönt! Rent blev det också.

Reply
Jenny

Man kan ta en liten klick vanligt balsam och ha i topparna i fuktigt hår efter duschen, istället för oljor och grejer :) Funkar bra att använda vanliga balsam som “leave in balsam”, bara man inte tar för mycket.

Reply
Moroccan wife

Hej kenza, för vill jag bara säga att jag gillar din blogg. I ditt fall så är det ju inte så konstigt att du aldrig riktigt brytt dig om hudvård eller möjligen hårvård, brukar ju komma i samband med att man har problem vilken du inte verkar ha. Men det är roligt att läsa eftersom du är halv marockan och Marocko som är så kända för sina naturliga hud och hår kurer med allt från rasull till argan olja som både gör underverk för hud och hår. Jag skulle vara försiktig med balsam och speciellt från sånna dåliga märken som innehåller väldigt dåliga ämnen.
Lycka till!!

Reply
Michaela

Om coop x-tra’s balsam kliar i hårbotten så rekommenderar jag att du byter till neutrals balsam :)

Reply
hanna

Som flera ovan brukar jag också använda kokosolja och ibland mandelolja i håret (pyyyyyttelite, man får liksom tänka att det är som superkoncentrerad Moroccan Oil utan allt skräp) men när jag känner för något annat än olja brukar jag köra på…. nu kommer du skratta.. Bamse Balsamspray.. Finns på Apoteket och bland typ bebisartiklarna på Ica, haha..

Men det är skitbra! Är godkänt enligt bm, är “lätt” på håret när man inte pallar med att liksom “OJSAN, där tog jag lite för mycket olja och mitt hår ser superflottigt ut”.. Man kan liksom inte överdosera detta spray! Kör runt med det i topparna då och då och använder det även innan jag borstar ut håret efter en dusch. Luktar gott gör det också! (Också är det billigt)

Reply
Fia

Blev så inspirerad av dig så nu började jag också balsammetoden! :D Sista schamponeringen är gjord ;p! <3

Reply
Jennifer

Jag tror att Nashi Argan Oil funkar bra! Men är inte säker. Kikade på innehållsförteckningen och förstod inte ett dyfft!
Du kanske kan få lite mer klarhet i de ;)
Här är de:
cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane, dimethicone, alcool denat, trimethylsiloxyamodimethicone, argan oil, peg-3 benzyl ether myristate, linseed, disiloxane, parfum, hydroxyisoexyl 3-cyclohexene-carboxaldehyde, limonene, linaool, ci 47000, ci26100

Reply
Lisa

Vattenbaserat glidmedel istället för silikondroppar, det är inte ett skämt, det funkar precis lika bra, och håret blir inte heller “beroende” av det som jag har märkt att det lätt blir av dyra silikondroppar.

Reply
elin

Hej! var av en händelse inne på junesabstracts.blogg.se igår och läste i ett inlägg att osis inte längre är en godkänd produkt. anledningen att den finns på lockigs lista är för att de är väldigt sega på att uppdatera. märkena ändrar tydligen ingredienserna på sina produkter lite nu och då. Bara ett tips! :)

Kenzas svar: Nooooo, skojar du?! Men jag jämförde min tomma osis-burk (som jag haft i två år typ och inte orkar slänga haha) med min nya och det är exakt samma ingredienser och jag ser ingen ingrediens som finns med på listan över förbjudna ämnen. Eller är jag blind?!

Reply
Ellen Kaelas

Hallå Molly! Jag vill verkligen rekommendera Kevin murphy till dig :) mycket bra för håret! Deras balsam behöver man inte heller tvätta ur om man inte vill det och det tynger inte heller ner, utan vårdar och blir till värmeskydd ist! Samt att shampoon som ger lödder sliter extremt på håret och Murphys shampoo löddrar knappast något men håret blir ändå jätte fräscht! Värt varenda öre! :D lovar dig! Testa också Young again en olja till håret!

Hälsningar Ellen från Tidaholm!

Reply
Mella

Ska bli spännande att följa! Jag har själv funderat på balsam-metoden ett tag men inte riktigt blivit färdig, men nu känner jag mig peppad!

Reply
Ellen Kaelas

Hallå Kenza! Jag vill verkligen rekommendera Kevin murphy till dig mycket bra för håret! Deras balsam behöver man inte heller tvätta ur om man inte vill det och det tynger inte heller ner, utan vårdar och blir till värmeskydd ist! Samt att shampoon som ger lödder sliter extremt på håret och Murphys shampoo löddrar knappast något men håret blir ändå jätte fräscht! Värt varenda öre! lovar dig! Testa också Young again en olja till håret!

Hälsningar Ellen från Tidaholm :D

(förlåt för Molly innan haha, bara för jag stod och pratade om en Molly)

Reply
Sofia

Kokosolja är jättebra mot håret! Köp kallpressad virgin som finns att köpa i matbutiker (vid kina maten) märket heter kung markatta! Sjukt bra!! Lindrar håret och även huden. Googla det så får du se! :D

Kram

Reply
Emma Svenson

Skitkul att du ska prova detta! Är själv väldigt intresserad av no poo, och har levt utan vanlig schampoo i ett och ett halvt år :) Har dock aldrig provat BM, jag tvättade håret med ägg och det funkar jättebra:) Men har hört massa bra om BM på no poo facebookgruppen :) Kolla också in sidan nopoo.se

Reply
Hannah

Du ska klippa dig en gång i månaden. Det är viktigt för att få fint hår. Pappa är frisör nämligen.

Reply
Soffi

Ett tips är kokosolja! Det är bara att kolla upp det, det är jättebra till många grejer inom skönhetsvård :)

Reply
Caroline

Ett superbra tips är att lägga jojobaolja i håret innan du går och lägger dig. Låt ligga i tills du duschar på morgonen och då börjar du med att dränka håret i balsam (alltså INTE blöta ner det först) sedan sköljer du med KALLT vatten. Tvätta sedan normalt (med schampo + balsam eller när man kör balsammetoden endast balsam). Blir HUR fint och lent som helst och inga silikoner eller liknande :)

Reply
BALSAMMETODEN

Ååååh gud så roligt!

Mina tips:
Aloe vera gel är ett måste! Kör den från Life, deras egna märke. Det kan du blanda med gelen från wella innan du har det i håret. Aloe vera är fuktgivande och håller småhår på plats.

istället för silikondropper: Arganolja! Finns ren argan olja på Crearome, på hälsokosten. Jojobaolja är också super för torrt hår, finnes på samma plats.

Rekommenderar PUBs hälsa för alla hälsokost, de har stort utbud av oljor.

Innan BM hade jag ca 40 olika grejer jag kladdade i mitt hår, för volym. för glans, mot fett, för stadga osv osv. Nu använder jag bara torrshacmpo från Batiste, wellas hårgele (den lila styrkan är bäst enligt mig) aloe vera och olika veg. oljor. Var missbrukare av hårspray, och har inte rört en hårspray sen jag började. Behövs inte. Stylar aldrig mitt hår längre. Tvättar på kvällen med balsam eller vad jag nu hittar på för kul experiment, har i gele och aloevera, lite balsam i längderna ibland, låter det självtorka. Det är superfint på morgonen :)

Använd nån gammal t-shirt istället för handduk :)

Tips: gå in på nopoo.se för fler tips om naturlig hårvård, inpackningar, tvättmetoder. Min favoritinpackning är SMT. Finns info om den på nopoo.se.

Välkommen till nopoo-gruppen på facebook där vi diskuterar allt mellan himmel och jord :)

Reply
Emelie

Åååh va kul att du ska börja med balsammetoden! Du kommer inte bli besviken. Men ha tålamod ;) Det kan ta tid innan det blir riktigt bra.
Garnier respons avocado/shea – BÄSTA vårdande, Luktar förbannat gott också.
Coop Xtra balsam – BÄSTA tvättbalsamet, håret känns riktigt rent.

Det finns en olja från Bodyshop som heter Polynisian miracle oil (osäker på exakt stavning). Den är super att ha i topparna, och även på kroppen! :)

Lycka till med “nya” håret!

Reply
Anna

Jag måste rekommendera kérastases produkter! Jag har aldrig varit så nöjd. Visst dom är ganska dyra men enligt de flesta frisörer det ledande märket inom hårvård! Så bara ett tips :)

Reply
Linda

Hej hej, tänkte ge lite tips till dig från mig; värmeskydd som jag använder och som är godkänt är från Syoss och är jättebra, ett hårspray/mousse som funkar är Schwarzkopf Taft (Men de innehåller alkohol). Jag använder bara ett ”vårdande” balsam som är från TreSemme, Naturals. Jag har hållit på med detta i ca två år och det har funkat jättebra för mitt hår som då var jävligt sönderblekt men som nu glänser och är fint! (:

Den första månaden blir håret dock oftast flottigt redan dagen efter att man tvättat det, som görs för att håret överproducerar de naturliga fetterna efter att inte ha kunnat producera fetterna av schampot.

Reply
Anna

Kérastases produkter måste jag rekommendera! Dom är ganska dyra men anses vara det ledande märket inom hårvård och jag är helnöjd med produkterna! :)

Reply
Ingvild

Hei Kenza!
Jeg hadde den samme situasjonen med mitt hår: det var tørt og livløst. Jeg prøvde alt mulig rart, og må først og fremst si at det billigste ofte ikke gir det beste resultatet. Det ALLER beste for kroppen er naturlige produkter, helst økologiske. Om du ønsker å gå bort fra shampoo, funker sikkert det. Men det beste er om du faktisk tenker over hvorfor du har tørt hår. Får du i deg for lite med oljer? Uansett, mitt råd til deg, som funket UTROLIG bra på meg, er å kjøpe en økologisk olje som du kan bruke i håret. Ta det i natta før du vasker håret, og vask det deretter ut. Etter noen uker, vil håret ditt være sunt INNENFRA, og du kan ta oljekurer sjeldnere.
Håper det hjalp! :) Og lykke til! (en olje jeg kan anbefal (etter å ha prøvd alt), er økologisk mandelolje! Det gjør underverker for håret!!!!))

Reply
Milla

OM nu detta inte funkar för dej (vilket jag har svårt att tro att det skulle göra) så kan jag rekommendera något som inte finns i Sverige än men lanseras just nu i Norge. Det är näst intill helt ekologiska och organiska produkter som INTE innehåller parabener, SLS, mineralolja eller konstgjorda doftämnen! Det är en serie från märket ROLLAND: Oway heter det!

Vill du ha mer info kontakta gärna mej!

Reply
-

För ungefär ett halvår sedan gick jag till min frisör för klippning och färgning/slingning. Hade intensivtonat håret 2 ggr och fått en ful utväxt så jag ville ha bort proffisionellt. Hade nämligen slingat mitt hår blont för något år sedan och kunde inte tvätta håret efter det, det klibbades ihop i duschen och blev jättekonstigt bara!
Men när min frisör såg mitt hår blev hon rent ut sagt ledsen. Hon sa att mitt hår var dött och om jag färgade håret en gång till skulle det brinna upp (smulas sönder helt och hållet av färgen). Detta berodde på alla kemikalier i håret jag fått, koppar i vattnet, för lite inpackning osv. Min frisör sa då åt mig att jag måååste använda inpackning, skydda mot solen och hitta produkter som var skonsamma för håret. Jag minns inte alla fel jag gjort och hade med mitt hår men hon tipsade mig om Artegos produkter. De är skonsamma mot håret och inte speciellt dyra. Använder nu artego easy care argan oil varje gång efter dusch. Använder också deras inpackning för slitet hår och jag tycker de är väldigt bra!
håret känns mycket lenare och mindre “öppet”, inte luftigt och så.
Lanza har också en hel del bra produkter.

Reply
Emma

Istället för moroccan oil kan du använda äkta argan olja :D finns på bodystore.com. Crearome argan oil. 100 procent olja inga silikoner i :)

Reply
linns beautybox

för folk som är skeptiska. schampot är ett påfund för att vi moderna människor i västvärlden har skapas oss ett behov att använda schampo. schampo innehåller bara skit som torkar ut håret, föroernar naturen och kostar massor av pengar.

Godkända balsan innehåller mildare ingredienser utan mineraloljor, silikoner, sulfter, parabener och alkohler mm. Mycket bättre för kropp och miljö.

Balsam innehåller rebgörande ingreduenser varför det funkar utmärkt att använda balsam som tvättmetod genom att gnugga i hårbotten noggrannt samt skölja ur det ur håret rikligt.

Ni ovan som skrivit att ert hår har blivit fetare har gjort alla fel man kan göra. 7
nr 1. olika balsam funkar på olika personer. byt till ett lättare balsam om ditt hår blivit fett tex
nr 2. eftersomkroppen från ca ett års ålder ständigt blir av med det naturliga fettlagret i hårbotten (tack vare giftiga äckliga schampon som ger permanenta ögonskador på spädbarn) kan det ta en tid för kroppen att vänja sig att göra fettproduktionen i hårbotten normal igen
nr 3. blir håret fett för snabbt så gnugga håret i hårbotten ännu mer. I tio minuter om det ska vara så. Samt skölj skölj skölj håret noggrant i vattnet.
nr 4. är du torr i hårlängderna använder du en vegetabilisk olja som tex jojobaolja (varför köpa inpackning med jojobaextrakt som innehåller 1% jojobaolja istället för ren jojobaolja till samma pris?)
nr 5. ni som “har fått” fett och torrt hår har gått på hela skiten om vad världens hårvårdsmärken vill. Nämligen att tro att den kvalitet din hår får att dina dyra frisörprodukjter är den rätta. Det är helt fel! Genom att tvätta bort att rester från silikoner och mineraloljor och börja med BM kommer du se din egen hårkvalitet hur den egentligen är. Vilket ofta för oss svenskar är platt och torrt hår. Fixa det genom volumaster för volym och olja i hårtopparna.

Tack Kenza för att du kommer få flera hundratusen tjejer att prova balsammetoden och förhoppningsvis i längden spinna vidare på naturlig skönhetsvård vilket gör världen bättre, folk mer miljömedvetna och hälsosammare!

Reply
Anna

Hej!
Jag heter Anna och är 11 år! Du behöver inte ta åt dig det här men det skulle vara kul om du gjorde det. När jag kom hem från Spanien så var mitt hår helt förstört! Så jag och min mamma köpte ett balsam som ger extrem vård. Vi hade igentligen tänkt att jag skulle klippa bort det torra men balsamet rädda mitt hår. Så tänkte tipsa dig om den! Den är från schwarzkopf gliss hair repair! Förpackningen är svart och på den så står det lättkammat och extremt vård! Den funkade jätte bra för mig, så hoppas den funkar lika bra på dig!!
Ps:din blogg äger!!!!!!

Reply
Eva

Jag anvander kokosolja i topparna som serum. Man kan ocksa blanda ut det med lite Aloe Vera gel om man vill ha det “lattare”. Haret mar jattebra av det!

Reply
Sara

TIPS!!! Köp bara vanlig kallpressad arganolja, finns och beställa på internet och använd bara enstaka droppar på topparna :) jag rekommenderar verkligen arganolja eftersom att den går in i håret så lätt och lämnar håret glansigt och fint. Kokosolja blir nog för fett för ditt hår men den e ju perfekt att ha som hårinpackning :D och en sak till!!! om du känner för att ge upp på balsammetoden så GÖR INTE DET köp bara ett sulfatfritt och silikon fritt schampo så kommer du i alla fall inte behöva börja använda massa silikoner och sulfater igen. KRAM! :)

Reply
olivia

Osis dust it är tydligen inte längre godkänt, men om du har en gammal burk så är det nog lugnt. Varnar för att köpa det i fortsättningen dock!

Reply
Zozo

Åh hej ! Hoppas det går bra och uppdatera oss! Jag ska också börja !! Lycka till! Kram

Reply
Lollo

NEEJ INTE BM!!!! jobbar och säljer frisörprodukter och kom in en tjej i vår butik som kört BM och hade TAPPAT ALLT HÅR!!! så nu fick hon börja om på nytt för att få tillbaka hennes långa hår :/ sedan har jag hört vissa som tycker det blir fint och att håret börjat växa mer men det finns en RISK!

Reply
amanda

Alltså.. du är verkligen lättpåverkad. Bara så du vet har många tappat hår pga balsammetoden, gått med fett hår i månader.. dessutom är dessa billiga balsam knappast bra för ditt hår, precis som många frisörer här faktiskt har nämnt och tro mig, de säger inte det bara för att sälja utan för att de faktiskt bryr sig om dig. Fokusera på att köpa ordentliga frisörprodukter som faktiskt inte innehåller samma skit som du nu planerar att trycka in i ditt fina hårsvall.. Tvätta inte håret efter varje träning, för tro mig, det behövs inte. Jag tvättade håret dagen innan ett Body Pump-pass och jag tvättade inte det dagen efter och mitt hår är otroligt nog BÄTTRE än vad det brukar vara och tro mig, det blir jättelätt fett. Balsammetoden fungerar för att håret får en fin yta, som man får av balsam, men det rengör ingenting. Schampoo behövs. Välj ett milt frisörschampoo istället för att riskera ditt hårs kvalite. Varför välja en Volvo när du kan få en Royce Royce?

Reply
hej

Nystartad
Blogg

KLADERSALE.BLOGG.SE

Tjejkläder till
salu. Kika in vet jag, finns allt mellan himmel
och jord.

KLADERSALE.BLOGG.SE

Reply
Désirée

Hej Kenza! Jag skulle själv vara sugen på att testa denna metod om det inte vore för att jag precis beställt hem något annat – nämligen schampo, balsam, leave-in kräm och inpackning från Macadamia Oil! Dessa innehåller inga sulfater och ska tydligen vara riktigt bra då folk verkar avguda produkterna! Relativt billiga också! Jag beställde ett sådant där litet startkit så jag får prova produkterna först och främst… Mitt hår är torrt, färgbehandlat, livlöst… Blö… Torr hårbotten har jag också. Har provat dyra inpackningar från Loreal, Kerastase, ja you name it, men fungerar inte. Jag kan återkomma om några veckor och meddela om det fungerade eller inte :) Med denna metod får jag i alla fall använda schampo för jag är liiite skeptisk mot att bara använda balsam haha! Beställde produkterna efter kollat in denna tjejs video om de: http://www.youtube.com/watch?v=8GTLnPfqjms

Puss!

Reply
Linda

Vad spännande! Funderar också på att börja. Vad heter värmeskyddet som du köpt?
Lycka till!:)

Reply
Ellen

Woho! Du kommer inte ångra dig! Balsammetoden är bäst! :)

Vill bara påpeka att om det inte funkar från början så ge inte upp, det är värt det i slutändan! Jag började också med Coops som tvättbalsam efter att ha läst mycket bra, men det passade inte alls mitt hår. Nu kör jag med samma balsam i både hårbotten och längder och det funkar utmärkt. Man får helt enkelt prova massor tills man kommer fram till det man trivs med.

På lockigt.se finns också massor av tips på hur man kan använda matprodukter till hår(och hud-)vård. Ex. Tvätta håret med ägg, bikarbonat, honung m.m. Det finns också superbra recept på en linfrögelé man kan koka själv till styling.

Hoppas det går bra och att håret blir lyckligt! :)

Reply
elin

ang. osis dust it.. jag är själv inte så insatt då jag inte håller på med balsammetoden, men jag vet att människan vars blogg jag var inne på har kört på detta länge och vet en del om det så jag antar att hon vet vad hon skriver, men gå in och kolla runt lite där och läs om det! :)
det kan ju också hända att du fått tag i en av de “äldre” burkarna :)

Reply
A

Finns inget bättre än Cocos olja, man kan köpa den i hälso apoteket, eller naturapoteket tror jag…

Reply
Camilla

Har ett enda tips till dig: ARGANOLJA! Det är tveklöst det bästa, jag har det som inpackning ibland (fast då tvättar jag med ekologiskt schampo, jag vet inte om bara balsam kan tvätta ur oljan?) och brukar ha 4-5 droppar i håret efter dusch(det tar fram mina små lockar). Det finns många oljor med arganoljan slår dem allihop med hästlängder. Om du ska ha nån, börja testa den. Du kommer inte testa något annat.

Reply
Merima

Du kan göra egen hemmagjord hårspray på socker + vatten, fungerar jättebra och skadar inte på håret! :)

Reply
Malin

Hejhej!

Ett litet tips för att du inte ska få så torrt hår är att använda frisörprodukter med mycket fukt i istället! De är tensider som gör håret rent och finns i shampo och de du köper från vanliga affären är väldigt utspedda med förtjockningsmedel och innehåller (oftast) väldigt liten del tensider, de är därför de är så billiga. Många innehåller även parabener som man bör undvika då de bl.a. är cancerframkallande..
De finns både bra och dåligt silikon så de behöver inte bara vara något dåligt.. Om de inte är vattenlösligt silikon kapslar de bara in hårstråt så håret inte kan få nån näring vilket innebär att de är väldigt torrt på insidan. Använder du däremot bra produkter (från frisören) får du mer fukt till håret och de går in i hårstråt och reparerar de. ( moroccan oil tex har även sh+ balm bland annat för att reparera håret som innehåller keratin och är de som naturligt binder ihop hårstråt och även ger mkt fukt)

Vill du testa balsammetoden så hoppas jag ändå att du känner dig nöjd med de men som frisör kände jag att jag ändå borde säga nått när jag såg vilka produkter du använder.. ..! Bästa värmeskyddet tycker ja GHD har! :)
Kram

Reply
N

kanske du förlitar dig för mycket på vad du läser på google o en massa sidor.. för även när du rekommendera vissa saker så är det väldigt dåliga saker o du rekommendera vissa pga att du får kanske pengar för de osv.. så kanske man ska inte gå på allting man läser.. skulle inte säga du är “påläst/välläst/ pga du hittade EN sida där som skrev allt du ville höra el tyckte de lät bra.. väx upp lite kanske..?

Reply
Emma

Hejsan, kul att du ska börja med BM, håret blir såå mycket finare och framförallt starkare! Tänkte bara tipsa om en jätte bra blogg som drivs av en tjej som håller på med BM, det är massor med bra tips om både hårvård, smink och hudvård!

http://junesabstracts.blogg.se/

Reply
maria

Olivolja är för mig väldigt bra. Så prova gärna det på topparna ibland när du märker att om topparna är torra och sedan efter några timmar tvätta av det. Funkar bra för mig iallafall=)

Mitt tips till ett bra hår är(som funkar bra för mig iallafall)och hoppas för dig Kenza med och andra med=)

-Tvätta håret bara 1-2ggr vecka

-Ät nyttigt och googla vad är bra för håret, så ät sen det lite oftare det som ger inifrån ut vackert hår.

-Ha ibland olivolja på hårtopparna om du har torra toppar och tvätta sedan av det efter några timmar eller ha över natten.

-Använd hemma en hårklämma istället för en gummisnodd(då bryter man inte sönder hår i mitten av det långa håret och då får man finare hår.

-Använd shampoo och balsam som passar för ditt hår(eller det som du nu ska prova som du berättade)

Massa Kramar till er alla =)

Reply
Mirela M

Vad roligt att även du hittade till lockigs hemsida! Jag fann den precis när den kom ut, och började med det på en gång. Håret blir verkligen lockigare och finare. Jag är en sån som kämpat med att platta mina naturligt stora korkskruvar i år. B.M gjorde att jag vägrade rakt hår. Jag slutade platta det, och det blev genast mycket bättre kvalite på håret. Förr var det alltid torrt och frissigt. Men med B.M mmärkte man att det blev friskt innifrån. I början kan det kännas som att det är fettigt i hårbotten. Men håll ut, det blir bättre med tiden. Det tar tid för hårbottnen att ställa om sig. För tillfället har jag slutat med B.M för jag råkade ha in en produkt som inte är godkännd. Men ska börja om snart igen.

Jag brukar använda mig av antingen ren mandelolja, eller jojobaolja. Båda funkar riktigt bra. Men det gäller att bara ha i det i topparna. Båda finns att köpa i kassan på apoteket för en billig peng. Lycka till Kenza! :)

Reply
R

Åh, spännande! Har själv funderat på att använda balsammetoden i flera år men aldrig fått tummen ur, haha. Återkom med resultat!

Reply
:)

Balsammetoden är helt fantastisk enligt mig! Mitt hår har gått från att vara en skatbo med tovor till att vara lent fint och välvårdat. Jag märkte också skillnad på huden med malsammetoden. Innan hade jag jättetorr hud som alltid sprack och jag fick alltid smörja in mig om ansikte, ben och armar. Nu har jag inte ens smörjt in mina ben eller armar på aslänge eftersom jag inte alls blir lika torr. Huden mår otroligt av detta och det är så skönt att slippa alla dessa krämer och bullshit som man tvingas köpa. en tid framöver kommer det vara fett och äckligt men håret vänjer sig och tro mig, det är värt det när man ser resultat! :)

Reply
Mamma/fashionista

Kenza jag använder Redkens värmeskydd och tycker den är kanon, men vet dock inte om den är utan sulfater och silikoner…
kram

besök sveriges snabbast växande modeblogg som endast efter 3 veckor intog 1:a plats bland Finest.se mest lästa medlemsbloggar… Har nu sedan en månad gått vidare till min egen hemsida på http://www.heddi.se och bloggen går bara uppåt i raketfart.

Reply
siri

Tips är ju annars att Loreal släppt en mellanlinje mellan frisör och butiksprodukterna utan varesig silikoner ELLER sulfater i både schampo och balsam. Eversleek heter den jag har men finns för olika hårtyper. Inte särskilt dyra. Men lycka till kära du, kommer följa med spänning

Reply
Ami

Woho!!! Vad glad jag blir! Jag har använt BM i snart ett år, om inte exakt ett år… eller mer :o jag är helnöjd! Jag älskar det! Mitt bästa tips som olja är jojoba, det är dom kroppens egna sebum, så det är helt underbart. Fungerar även underbart att ha som nattkräm, eller att använda ihop med aloevera gel som ansiktskräm under dagen! Tänk på att huden är dom håret. Då huden mår också bättre av mindre skit :) tror att du kommer att gilla jojoba, då din ansiktskräm från nivea innehåller jojobaolja(haha, stalkervarning xD)
Kram o lycka till <3 håll ut även när det kan vara jobbigt med BM. Snåla inte med balsamet när du tvättar, hellre för mycket än förlite ;)

Reply
Ami

Det är bara att testa dig fram med flera olika vegetabiliska oljor, se bars till att det inte är för tjockt. Då kan det bli jobbigt med balsam. Du kan läsa om oljor på shene.se(com).

Du kanske for mer motivation om du får veta att jag inte har tvättat håret på snart en vecka o en frisör idag, trodde att jag hade hade tvättat det precis innan jag gick till henne :P hon sa att det var underbart rent o mjukt,förutom dom slitna topparna då.

För två år sen hade jag tvättat håret med schampoo dagen innan klippning, då trodde frisören att jag inte hade tvättat det på nästan en vecka. Så stor skillnad blir det med BM efter ett år. Väldigt härlig känsla.

Reply
K

Jag håller på med balsam metoden , efter jag har duschat och allt detta så använder jag GLIDMEDEL , låter sjukt men det är sjukt bra för håret för det innehåller typ tre ämnen och det är bara fukt . Använd det när håret är blött och kamma igenom det med fingrarna och låt det självtorkas. Det är skit braaaaaaa håret mår blir mycket värre . Det är ju inte samma metod som silikon droppar , silikon droppar tecker bara över och torkar ut hårstrån medans glidmedel gör håret bättre även efter du har tvättat bort det . OBS lägg inte för mycket för att du har ganska tunt det kan bli kanske för tungt

Reply
Alexandra

Hej! Körde väll på balsammetoden i 4 månader. Jag körde verkligen all-in! Läste på och lärde mig alla ingredienser som BM inte tillät.

Men avbröt det sedan för enkelhetens skull då jag drog till americat som utbytesstudent (vilket jag fortfarande är).

Men något som var tillåtet av BM OCH bara kostade 19 (!!) kr var ett värmeskydd från C4 som jag hittade via lockig.se forumet och finns att köpa på eleven.se.

Även tvättbalsam jag använde var Garant som jag bla hittat på Willys, innehåller inga parfymer och är dessutom ekologiskt och hela köret!

Men bli inte rädd, som du sa, detta visar hårets sanna utseende, och iaf i mitt fall (blekt, plattat ända sedan innan tonåren) så var det inte en så vacker syn. Och jag märkte inte så mycket resultat, men märkte faktiskt att det började må bättre!

Men när jag kommer hem ska jag absolut köra på detta igen, och håll ut, jag vet att det där underbara silikon balsamet kan se underbart ut, men håll ut! Du klarar det ;)

Reply
Becca

Hej!
Jag har hållt på med BM i tre år nu och är givetvis supernöjd! Så vitt jag vet har alla jag pratat med som har slutat med schampo varit nöjda. Kan minnas en som inte tyckte att det funkade, men hon slarvade också rejält, så det är inte konstigt att håret aldrig blev rent (som du själv påpekade tvättar ju inte BM ur silikoner, mineraloljor etc.).

Anyways så tänkte jag komma med lite tips:
1. Kolla noggrant upp de produkter folk tipsat om i kommentarerna ovan innan du använder dem. När jag kastade en blick över dem såg jag att många inte är godkända, trots att folk påstått det.
2. Skaffa en svinborsts-borste!
3. Personligen tycker jag att den bästa inpackningen är SMT. 4 delar vårdande balsam, 1 del honung, 1 del aloe vera-gel. Micra i ca 10-15 sek, blanda lite grann – ha i i fuktigt hår. På med en plastpåse eller fuktig handduk (viktigt att inpackningen inte torkar, då blir den svår att få ur). Håret blir fantastiskt mjukt!
4. Köp aloe vera-gel och använd som stylingprodukt. Kolla dock upp på lockig.se vilka geler som är godkända, så du inte råkar köpa något med skit i!
5. Om du ska köpa Klick!-glidmedel som stylingprodukt, tänk då på att inte köpa den silikonbaserade ;)
6. Gå med i No ‘poo-facebookgruppen. Där finns många kunniga som kan svara på just de frågor du har. Guld värt! http://www.facebook.com/groups/114864358555429/

Annars vill jag bara önska dig lycka till! Lyssna inte på folk som säger att schampo är livsnödvändigt (man kan ju undra vad som kom först; håret eller schampot liksom?). Och, framför allt, HÅLL UT! De första veckorna kommer inte håret se bra ut, men med tiden kommer du få finare hår än du någonsin kunnat önska. Hoppas verkligen att din öppenhet inför detta för med sig att andra inte är så jäkla negativa till att man inte använder schampo.

Tack för mig!

Reply
Em

Använda balsam metoden förut. Håret kändes sällan rent, (blir fettigt väldigt snabbt) blir även djävulskt platt. Är enormt tidskrävande också, ska du få det så rent det bara går – lär du massera i ca 20 min. Även jobbigt om man sover borta, (spontan besök) ska du ha med dig balsam som är G etc etc. .

Jobbigaste var nog ändå att gå till frisören, dom fattade ingenting, och man kände sig omständig och konstig. -“inget schampoo, bara balsam! Det måste vara utan bla bla”. You get the pitcure. Jag började använda vanligt schampo igen efter 1 år av b-metoden. Kanske fungerar den bättre på ditt hår! Lycka till :)

Reply
Elle

Köp schampo och balsam på luch utan alla konstiga saker i, håret blir rent snyggt. Mycket bättre då man slipper den äckliga känslan man får av bm.

Reply
Erica

Jag lånade syrrans responsbalsam från Garnier igår, och trots att det bara var på lån så verkade det lätt värt pengarna. Ska nog använda det i framtiden..Kul att du även använder billigare varianter som schampo från x-tra :D

Reply
jassan

Uppmuntrar dig gärna att köpa ekologiskt balsam! finns både på apotek och i hälsobutiker, ett tips är Faith in nature. Så gynnas naturen lite mer på samma gång :)
tänk på vad det har kostat människorna bakom produkterna för att man ska kunna köpa en sån billig produkt som coop extras för 9 kr. Menar inte att dyrast alltid är bäst men lågpriskedjor är ju inte kända för att tänka på människan eller naturen.. :)

Reply
Kristin

Vad hände med Wen nu då? Du skrev ju precis i ett inlägg om hur bra det gjorde ditt hår? Kan du inte skriva ett inlägg om wen igen och berätta vad som var dåligt med det som har fått dig att gå över till balsammetoden?

Reply
Stina

Go K! Balsammetoden funkar för alla. Precis som LCHF om man är noggrann. Kom ihåg att vara noga med hårbottenmassagen bara :) Finns två grymma balsam du missat… Neutral(finns på Klippet tex) har ett som nästan löddrar, funkar sjukt bra som tvättbalsam. Och så finns ett från Naturelle(brukar finnas asbilligt på ÖB!), med honung i, bra som vårdande. Ha så kul nu med att att ta hand om ditt hår! Och oh btw, du är awesome!!

Reply
Frida

Hur är det med torr-schampo? Har du något tipps på ett bra sådant som inte innehåller sådana där skadliga ämnen ?? :)

Reply
Annie

Brukar inte kommentera, men känner bara att jag måste skriva att det känns sjukt konstigt att håret ska bli bättre av billiga skitprodukter från garnier och coop extra?! Skulle satsat på riktigt bra frisörprodukter och mindre styling/tvätt. Sen förstår jag inte hur balsam ska ta bort dust-it?! Går ju knappt med schampoo…

Reply
Bella

Var försiktig, det smyger nästan alltid ner sulfater och silikoner i de största märkena, gå all in och kör ekologiskt, då vet du att håret blir utan sls :)

Reply
frissan

Kenza vad håller du på med? Trotts att det står att fructisschampot inte innehåller silikon så tillsätts det med andra silikonliknande medel istället. Balsamet ska vi inte ens tala om för det är rena bomben med silikon som är utspätt med vatten. Jag tycker att du ska satsa på ordentliga produkter som verkligen vårdar ditt hår istället för att hålla på med denna hockuspockus grejen, jag säger det inte för att klanka ner på dig utan för att få ditt hår ska må bra.

Reply
Natte

Va inspiration jag fick nu!! Det vill jag med testa, mitt hår är sprött och torrt även att jag inte använder värme produkter eller spray osv. Det känns som att det borde bli flöt som fan men det skadar ju inte att testa!

Reply
ella

Hej! jag blev jätte inspererad när du skulle börja med BM. så nu har jag tänkt testa och kolla om det funka på mitt hår! men jag undrar på vlken hemsida har du köpt dina prudukter? Kan du kanske göra en liten lista vad dom heter?
Tusen Tack!
Kram Ella

Reply
Megg

Hej. Jag använder för att smörja mitt hår är kokosolja i fast form till värmen tas upp, det är verkligen mycket bra, håret luktar gott, är smidig och näring. Jag använder det bara för en månad men jag kan redan se en stor förbättring.

Reply
amanda

jag testade balsam-metoden i början av året men som ryttare så är det omöjligt, hjälmfrillan blev omöjlig att tackla med bara balsam! Jag använder Naked Rescues shampo och balsam istället som inte innehåller SLS men håret blir ändå renare än med balsam :)

Reply
Tua Esmerald Lövdahl

Jättejättebra! :D Jag har själv kört BM i fyra år den 23e november och jag är MER ÄN NÖJD!! Mitt hår är i princip inte slitet alls, glansigt och lockarna blir alldeles underbara. Jag tvättar oftast söndag, tisdag och torsdag- oftare än så behövs inte.
Var försiktig bara så att du inte få några hudprodukter i håret, och byta gärna örngott och tvätta din hårborste. :)

Lycka till!

Reply
Shelley

Jag körde på balsammetoden i 2-3 månader i vintras. Använde Coop’s balsam som tvättbalsam och Garnier Respons Pärlemor & Körsbär Hårinpackning som vårdbalsam. Efter att jag tvättat håret med mina två balsam sköljde jag igenom håret med utspädd äppelcidervinäger (tog en plastbunke och hällde i 1 del äppelcidervinäger och 10 delar kallt vatten, och sen hällde över håret) – gör håret glansigt samt återställer PH-balansen i hårbotten, eftersom det är surt. Det luktar för övrigt inget när det torkat.

Dock slutade jag med balsammetoden efter typ 2-3 månader eftersom det kändes som att håret aldrig var riktigt lika fräscht som det är efter schampotvätt (älskar nytvättat hår). Men det är väl något man vänjer sig vid kanske, eller som återställer sig efter ett tag, jag är bara otålig.

Reply
Moa

Har hållt på med BM ganska länge nu, det går jätte bra att använda vanlig olivolja i topparna, funkar fantastiskt! Kom ihåg att inte snåla med tvättbalsamet för annars blir inte håret rent ;)

Reply
Louise Larsson

Hej! Tyvärr så funkar det inte så att balsam rengör håret. För det första så ska man inte ens ha balsam i hårbotten pga att det blir fett och täpper igen. Sedan så ska man alltid tvätta håret två ggr med schampo två till tre ggr i veckan. Annars om man har tränat och svettats tex så ska man bara skölja ut med vatten!
Ditt hår kommer inte att må bra utav detta efter ett tag..
Hoppas allt är bra annars!
Mvh Louise :)

Reply
Annika

Istället för Osis kan du använda t.ex. Fresh Haze från Edge, helt godkänt, minst lika bra och mycket enklare att använda eftersom det är i sprayform.

Till er som säger “min frisör sa si och så”; jag är också frisör och utbildad trikolog (hårbottenexpert) och så länge man gör rätt går det alldeles utmärkt att använda balsammetoden. Det är inget konstigare än att använda rengöringskräm i ansiktet istället för tvål! Kom bara ihåg att håret alltid ska kännas rent och hårbotten ska inte bli mjällig eller klia, då är det något som är fel och då kanske du behöver byta produkter och se över hur du gör när du tvättar håret.

Lycka till, Kenza!

Reply
linda

Bm funkar kanonbra,det en del här inte verkar förstå är att du kan inte reparera ett redan trasigt hår, det är därför deras hår fortfarande är slitet,men däremot liter du inte på det nya hår som växer ut. Därför ser man inte hur bra det egentligen äförränn det gamla håret är bortklippt. Mitt hår här heller aldrig varit mer fett av detta. Kom bara ihåg att man måste skölja grundligt efter tvätt med Balsam. Man ska helst låta håret sjäkvtorka och inte kamma det när det är blött eftersom det är känsligare då också.

Arganolja är det bästa, tänk på att alla oljor du köper ska vara kallpressade. Bodystore.se är en grym sida att handla ifrån. Lycka till!

Reply
Jennifer

Så roligt med en annan som hittar till Balsammetoden! Jag har kört det sedan juli förra året, så för mig funkar det jätte bra. Jag skulle rekomendera Argan olja till dina toppar, istället för silikondropparna. Det är en dyr olja, men man behöver bara några droppar så den räcker hur länge som helst!
Om du är inne på facebook så rekomenderar jag en grupp som heter “No ‘poo – vi som inte använder schampo”. De som är aktiva där hjälper gärna om du har frågor eller behöver tips, en del kör bara vatten men de flesta har koll på balsam ändå. (sen hjälper de till med massor andra saker också). Jag använder glidmedlet Klick som hårgele, och det tog emot en aning i första början, jag menar, glidmedel i håret? Men det funkar jätte bra, och ingen märker det. … Förutom kassörskan när jag köper så många tuber samtidigt. Undrar vad hon tänker? hahaa. Jag önskar dig lycka till! :D

Reply
MYLLENBERG -+kärlek,+livsglädje+&+lite+svettlukt

Jag använder YTTERST lite kallpressad kokosolja istället för marrocan oil eller vad det heter. Fungerar himla bra tycker jag, men det ska vara så lite att när man smetat ut det i händerna så känner man knappt att det finns något där. :) lycka till med balsammetoden, hoppas det fungerar för dig för den metoden är sjukt bra när man väl får rätt på den! :)

Reply
Michaela

Hej Kenza!
Jag använder ett schampoo & balsam från S factor , det är fritt från sulfater men inehåller lite siliconer för att håret ska bli mjukt=), funkar jääätttebraa=)jag har använt det sedan början av sommaren och är supernöjd, inget frissigt torrt hår, håret blir mjukt och lättkammat=)! finns att köpa på bellbox =)

Reply
julia

Billiga produkter= mer vatten och kemikalier. Satsa iställer på bra naturliga produkter. Keune so pure är helt naturliga och grymma! Balsam är som sagt inte till för att göra rent håret utan att sluta stråna, säljnings knep säger jag bara… // Frisör

Reply
Liv

Hej, jag fick tipset av min frisör om man kunde använda balsam metoden och sa att vi skulle läsa på lockig.se. Och hon sa att coop extra som jag ser att du också har, är den bästa för det finns inga medel i den.
Men jag började använda den och tyckte att det var bra och det gick så fort för man behövde inte skölja ur schampo. Men jag fick sluta för mitt hår blev fett och det blev inte riktigt rent fast jag gnuggade in den i hårbotten. Men det är ju jätte olika på hår och mitt blir jätte enkelt fett. Så jag använder torr schampo som är super bra om man inte behöver duscha och har lite fett hår!! :)

Reply
Olivia

Kul att du testar, tvättar själv med bara balsam och den rosa inpackningen är väldigt bra som vårdande. :)

Visst blir det rent med bara balsam, det blir rent med bara vatten också men det krävs att man måste massera mer. Dessutom är hårmottenmassage bra för håret då det sätter igång blodcirkulationen. Och självklart säger de felsta frisörer att budget-produkter och balsammetoden är dåliga, de vill ju sälja sina egna produkter.

Annika som är den som har spridit balsammetoden i Sverige är själv frisör så den här metoden kommer inte från en vanlig Svensson som har hittat på något eget. -> http://www.salonggioia.se/personal/annika/

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*