• header

Det var det vidrigaste…

MIN BILD

EN BILD JAG HITTADE PÅ WEHEARTIT

EN ÄNNU VÄRRE BILD JAG HITTADE PÅ WEHEARTIT

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga.. Jag tycker det är sjukt att jag tydligen klassas som “för stor” så att någon där ute tyckte att min bild behövde en make over. De manipulerade bilderna har taggar som “thin” “sexy” “thinspiration”.. Alltså?!?!

Jag är glad över att jag är vuxen nu i detta samhälle med de sjuka idealen på hur en tjej ska se ut och vara. Jag är glad över att jag är vuxen och självsäker för jag påverkas inte längre av det. Jag ser ut som jag gör och den som har något negativt att säga om det kan dra åt helvete för jag tycker att jag är skitsnygg (JA, det är okej att säga så!). MEN jag vet att jag har många unga bloggläsare som tar åt sig för jag får så mycket mail från tjejer med ätstörningar att jag sitter med gråten i halsen varje gång jag läser.

Om folk bara kunde sluta klanka ner på varandra, kommentera varandras kroppar & utseenden negativt, sluta slänga ut sig kommentarer om hur en “riktig” kvinna ska se ut, eller det värsta “killar vill ha…..” Jag förstår mig verkligen inte på er som gör det. Vad får ni ut av det? Ni bidrar bara till dessa unga tjejers skeva självbild. Sluta med det, tack.

350 Comments

Emmie

Den “riktiga” bilden på dig är mycketfinare!! Kvinnor ska ha former!! Glöm inte att du är fin som du är och en underbara människa!! <3

Kenzas svar: Tack Emmie, men nu skrev du precis det som jag inte vill att folk ska skriva. En kvinna SKA inte någonting. Vi ser alla olika ut. Kramar <3

Reply
Lisa

Det är helt sjukt hur våra ideal blir en oskriven sanning om hur man ska se ut. Jag är glad att du som en stor förebild är så klok!! Väldigt tacksam! Du är toppen fin förresten. ;)

Reply
S

ÅÅÅÅÅåh Kenzaaaaaa första inlägget som jag fick gåshud på när du läste! Riktigt synd att ens människor orkar lägga ner sin energi på, riktigt onödigt kan jag hålla med om. Alla är snygga som dom är :D Och du med!!! Stå på dig!! Älskar dig

Reply
Ellen

TACK KENZA! Det här är därför jag älskar din blogg! Du är inte som andra bloggar som skriver bantningstips utan du skriver vettiga saker. Du skriver om roliga peppande saker. Du skriver att det är okej att se ut som man gör! Tack Kenza… TACK!

Reply
Christie

If anything, you look like you’ve put on weight since the original picture was taken…

And that’s GOOD. You now look like you have normal, natural womanly cuves, the way a 21 year old woman should.

Reply
Julia

Proportionerna på sista bilden ser ju helt sjuka ut??! Vem sitter och gör något sådant?

Reply
grisen

jag ser ingen skillnad på första och andra bilden :/ Men tredje syns de stor skillnad och så ser det bara väldigt onaturligt ut

Reply
Julia

Jag tycker att jag kan ta och säga att på den sista bilden ser du helt onormal ut, sjuktligt smal och inte snygg på nåt sätt. Jag tycker jag kan skriva så, för den bilder är ju inte du. det är helt sjukt att det ens finns taggar som “thinspiration”

Alla är som dom är, om man inte är nöjd eller vill se annorlunda ut så ska man “ändra” på sig själv, FÖR sig själv. Jag avskyr det som sägs att “ja, men du skulle säkert få en kille om du ändra det och det, och började göra de o de…”
Älskar att du la upp ett sånt här bevis, vårt samhälle är inte i närheten till bra, eftersom ideal som dessa, och människor som driver tjejer (och säkert killar också?) till sånna svält dieter osv finns i det i nuläget.

Jätte bra av dig Kenza, och du ÄR skit snygg, låt ingen annan säga annorlunda:)

Stor, stärkande kram från dina trogna läsare!

Reply
Anna

Jag förstår att du menar väl, det är uppenbart. Men jag tror inte du förstår hur svårt det är att slå ifrån sig alla negativa kommentarer när man inte passar in i idealen. Du är idealet, du tränar, du är framgångsrik, du har den lilla näsan, de stora läpparna, den smala kroppen och den perfekta hyn. Är man finnig och inte har den lilla raka näsan och har små bröst är det otroligt svårt att slå ifrån sig alla ideal och tänka “Amen vafan, jag duger som jag är, jag behöver inte ha perfekt hy och den liten näsa. Jag är snygg som jag är.” För vart man än tar vägen finns de har idealen. Överallt ifrån matas man med “Du duger inte om du inte har de här stora ögonen, den har lilla näsan, de här stora läpparna, den har jämna perfekta hyn.” De gånger jag fått höra att jag duger är ytterst få. Jag får inte hundratals kommentarer var dag som “Åhhh, vad snygg du är!” och “Håller på att dööö, vad snygg du är”. Du får det låta så enkelt att få ett bra självförtroende. Men det är det inte för alla. Inte för de som sitter utanför mallen. De som uppfyller idealen tror jag inte kan sätta sig in i hur man kan påverkas och hur dåligt man kan må.

Jag tycker inget ont om dig, du är satans snygg och smart, men jag vill bara säga att det inte är så lätt som du ger sken av.

Kenzas svar: Det är vad du tycker Anna, men du ska bara veta hur många kommentarer jag läser här hos mig eller hos andra bloggar där folk skriver hur ful och tjock jag är. Jag har för små bröst, för feta lår, för liten rumpa.. Ja, allt möjligt får jag läsa. När jag läser en kommentar där det står t.ex. “herregud vad Kenza har fått feta lår” så kan jag inte låta bli att tänka på de unga tjejer (eller killar) som kommer läsa den kommentaren. Tjejer som kanske har lite större lår än mig och har komplex för det. Hur kommer de må då?

Det jag vill komma till är att om folk bara kan sluta kommentera andra människors kroppar (privatpersoner som kändisar) negativt så kanske alla unga tjejer och killar slutar jämföra sig med andra, slutar jämföra sig med dessa ideal folk påstår är det “rätta” för i sina taskiga kommentarer. Jag förstår att ett bra självförtroende kräver mycket tid och jobb att få. Men man måste börja någonstans.

Reply
Vendela

Hej Kenza! Jag mår dåligt av att se hur sjuka människor är! Du är en av dom finaste tjejerna som finns! Jag skulle göra typ vad som helst för att se ut som du gör på orginal bilden <3

Reply
Emma

MEN GUD!! Att folk änns har magen att göra nåt sånt!! Usch!
Och orginalbilden är ju som lätt finast!

Reply
Henny

Sorry Dear to say this and I really like your blog but…that’s the thing you have to accept that people do when you put pics like this of yourself on the internet. even worse. So…u don’t want this – don’t post pics like this of yourself! it’s as easy as that.
I never understood, and never will understand maybe, why people need to post pictures of their half naked bodies on the internet anyway. I don’t get it. I’m almost 30 years now and even when I was 14, 15, 18 or whatever I would have never posted bikini pics of myself on the net. Even though I have a beautiful body and I always liked my body. But the thought that some asshole maybe jerks and wanks off on my pictures for example or some other disgusting stuff makes me wanna throw off..I don’t need to show my body in underwear or bikini to the whole world…except if I’m with my man or on a beach or something.
Even though you are a model and all…but why don’t we just let half naked pics stay in lingerie magazines or special photo shoots?
I mean…who do you post these kind of pics for? Dressed pics have more class, it’s my opinion. I always have to laugh when I see all these celeb pics with their half naked bodies (e.g. miley cyrus) on twitter for instance. I think it’s funny but sad. What for? Hey People, look how sexy I am? Man…you’re still sexy and even sexier with your clothes on, girl.
so…don’t want this…don’t post half naked pics. take care, henny

Reply
Anna

Vidrigt!!!! Fyfan. Denna världen är fett konstig. Och ja, de som klankar ner på dig eller mig eller alla andra kan dra åt helvete. Kram!!

Reply
Felicia Eriksson

Kan inte bara människor sluta med det här kvinnor ska ha former kvinnor ska vara smala. Folk verkar inte fatta att man blir sårad när någon säger en riktigt kvinna ska ha former är själv väldigt smal och får jämt höra att jag behöver mera former.
Kenza du är skitsnygg älskar din blogg ha en fortsatt trevlig helg :)

Reply
Sandra

BRA SAGT KENZA!
Det är så otroligt tragiskt hur idealen har spårat ur. Jag hade länge problem med att äta för att jag tänkte “killar vill bara ha smala tjejer” men nu är jag över det. för alla tjejer som fortfarande tänker så, läs detta citat från filmen Eat, Pray, Love;

“Let me ask you something, in all the years that you have…undressed in front of a gentleman has he ever asked you to leave? Has he ever walked out and left? No? It’s because he doesn’t care! He’s in a room with a naked girl, he just won the lottery. I am so tired of saying no, waking up in the morning and recalling every single thing I ate the day before, counting every calorie I consumed so I know just how much self loathing to take into the shower. I’m going for it. I have no interest in being obese, I’m just through with the guilt. So this is what I’m going to do, I’m going to finish this pizza, and then we are going to go watch the soccer game, and tomorrow we are going to go on a little date and buy ourselves some bigger jeans.”

Reply
Maya

“Nu skrev du precis det som jag inte vill att folk ska skriva. Kvinnor SKA inte någonting. Vi ser alla olika ut.” är det absolut bästa och förnuftigaste du skrivit sedan jag började läsa din blogg för 4 år sedan. Tack för det.

Reply
Alexandra

Din kropp är fin som den är! De 2 bilderna under är inte finare än din riktiga kropp, men säger inte att dem 2 är fula heller. Skit i sånt här, du ÄR skitsnygg! <3

Reply
Vi

Herregud vad sjukt. Du är ju jätte fin i originala bilden. Jag vägde 70 kg för några år sedan och lyckades gå ner till 56 kg ett tag och jag trivdes som fan men ändå satt folk och gnällde över att jag borde gå ner några kilon till för att bli perfekt.
Men vem fan bryr Sig om perfektion. Jag var övervlycklig att jag fick en normal BMI och blev hälsosammare med en ny livsstil.

Reply
Ellinor

Herre gud, vet inte ens vad jag ska skriva om detta men kände att jag bara behövde få ut något om hur sjukt det är! Vilka riktiga ärthjärnor det finns där ute…

Reply
Emilia

Himla bra skrivet Kenza! Din orginalbild är helt klart finast. Jag tycker att det är väldigt synd att tjejer photoshop:ar om sig själva men att göra om någon annans bild är ju galet! Hur kan man göra så? Bra att du inte tar åt dig. Du är jättevacker som du är. Älskar när du skriver inlägg som detta. Tro på mig, du förändrar. Unga tjejer ser upp till dig och lyssnar på dig. Fortsätt att vara så stark och fortsätt försöka stärka andra.
Många kramar från en trogen läsare <3

Reply
Donna

Du är så klok och bra Kenza. Just därför du är världens bästa bloggare enligt mig. Sjuka människor som håller på sådär, men du är en förebild!

Reply
E

okej, detta gjorde min dag.

har haft ätstörningar i många år nu, och mår fortfarande lika dåligt över min kropp.

TACK fina Kenza för att du tog upp detta. Detta inlägg kommer jag tänka på varje gång jag får ångest. Du fick mig genast att må mycket bättre.

/ E, 16 år.

Reply
Madeleine

ÅÅhh fattar inte varför folk ska hålla på sådär.. Varför ändra så? alla är ju fina på sitt sätt!
Btw är du så grymt mycket snyggare och sexigare på din “normala” bild än fake-bilden

Reply
Victoria

The real picture is beautiful! Who would want to reduce your waist, considering it’s already tiny in real life?!
Gosh, I totally agree with you, Kenza <3

Reply
christina

i love you for this post even more:) that’s what i always say to people when they say “a woman should look like this”. everyone is different and that’s awesome! as long as people are happy with themselves, nothing else matters (of course they should always take care of their health first)

Reply
N

HELVETE vad äckligt, jag blir fan rädd. Kommer ihåg för ett par år sedan när folk anklagade dig för att du var alldeles för smal och behövde gå upp i vikt – nu retuscherar man dig 5 storlekar mindre. Undrar ju verkligen hur många brudar som ramlat, slagit i huvudet på fyllan och fått för sig massa bullshit.
Kram

Reply
Ninnie

Alltså fy helvete. Du är jättefin på den första bilden och jag förstår inte varför folk gör såhär .. det ser hemskt ut :/

Reply
Katrine

Så utrolig bra sagt, jeg kunne ikke vært mere enig! Halloo, du har perfekt kropp!! Skjønner ikke hvordan noen kan redigere deg tynnere enn det du er. Folk har syke kroppsideal nå fortiden og det blir bare verre syntes jeg. Fikk rett og slett sjokk når noen måtte redigere din fine kropp..

Reply
Nellie

Bra skrivit! Jag håller med dig Kenza. Du är otroligt vacker och en bra förebild! Älskar dig och din blogg :) Ha en fortsatt bra dag kram <3

Reply
Cristine

OMG! I can’t believe it! I dunno why it is always about being thin. It should be more important to be healthy rather to be thin. It is not about how we see our body, it’s about how we feel our body. If you feel pretty, people is going to see you pretty.
The worst part is that photos make people believe that those are real ones and try to be as de photo 2 and 3. I don’t even like those photos, I really prefer the first one, is the prettier and I can see a healthy normal girl.
I am ashamed of the photos 2 and 3, and I’m actually pretty sure that this has been made by some young woman, maybe taking that photo as an inspiration body.
It’s cruel what we are making to our society. It’s very sad.

Kenza, I know you know that you are healthy and thin, and you are such an inspiration.
Puss!

Reply
Dixi Wonderland

Fyfan! Jag avgudar din kropp! I mina ögon är den perfekt. Jag hade blivit riktigt upprörd om det varit jag på dessa bilder! Förstår även att du blir upprörd. Du är sjukt snygg på DIN bild! Sorgligt att en främmande människa tyckte det skulle vara helt okej att göra så här. Tycker det är så bra att du skrev detta inlägget för jag tror inte många hade reagerat på bild nummer 2 annars. Jag tycker du är en super bra förebild för unga tjejer då du tränar och är hälsosam! Du äter och jag blir glad av att det finns förebilder som du. Jag hade blivit så ledsen om min sambos småsystrar hamnar i detta hemska tresk där man ska vara super smal! Jag kämpar själv med min vikt men jag skulle aldrig i hela mitt liv vilja bli för smal! Stå på dig Kenza, du är grym!

Reply
Sanna

Asså det är verkligen dumt av folk att göra så! Alla har vissa formar i sig och man ska acceptera det. Man ska inte reta någon över personens kropp. Alla är lika fina hur dem än ser ut. Men bara fyfan att dem går och redigerar dig så smal. Du har en bra kropp inte för smal och inte för tjock. Man ska behandlas lika!

Reply
Linnea

bra att du tar upp dessa saker. Många människor i samhället är i behöv av att man öppnar deras ögon för verkligheten. Alla ser ut som de gör och man ska aldrig glömma att skönhet sitter på insidan! tummen upp till dig kenza!

Reply
Charlotte

Gud vad sjukt!! BRA att du är så stark och vågar stå emot och säga vad du tycker kenza då det är så många tjejer sim läser din blogg och ser upp till dig. Du är en bra förebild och snälla sluta ALDRIG vara dig själv och tro på dig själv du är alldeles för viktig för det <3 jag är själv 31 år och tycker det är svårt att komma undan alla ideal och utseeendehets och fixering.. Det är ett sjukt samhälle vi lever i och att människor ska behöva gå under och må dåligt pga av allt är för jävligt! Helt enkelt för jävligt!

Reply
Sofia

Alltså jag fattar verkligen inte hur folk tänker! Den riktiga bilden är sååå mycket finare än de andra! Jag skulle göra vad som helst för att se ut som dig! Din kropp är helt perfekt som den är!

Reply
Malin

Du är perfekt som du är kenza!
Önskar jag med va det dock.
Men det var bra sagt, trotts att jag är missnöjd med min kropp nått så fruktansvärt, så håller jag med dig, det är fel att göra/säga så.

Reply
vonskareng

jag håller på o kämpar mig ur en slags ätstörning (har inte mkt former för stunden…)… alla ser vi olika ut, alla är vi VACKRA, du har så rätt, jag håller med till hundra procent! … o vad som finns på insidan hos varje enskild männska får vi inte glömma heller :)

Reply
Jessica

Sjukt! Jag önskar att vi alla, både killar och tjejer, slutar kommentera varandras kroppar på både gott och ont! Bort med fokus på våra kroppar, skit i om det är en snygg eller ful kropp. Sluta sätta all fokus och press i hur mycket värd man är som människa beroende på vad en våg visar för nummer, eller hur många celuliter man har, eller om magen viker sig när man sitter ner! Jag säger som JK Rowling: “Fat’ is usually the first insult a girl throws at another girl when she wants to hurt her. I mean, is ‘fat’ really the worst thing a human being can be? Is ‘fat’ worse than ‘vindictive’, ‘jealous’, ‘shallow’, ‘vain’, ‘boring’ or ‘cruel’?

Reply
EVITA

Men gud vad sjukt! Jag kan förstå att man kan använda orginalbilden som en “inspirationsbild”, för det är en bild på en tjej med en fin och hälsosam kropp.. Men den nedersta ser bara helt sjuk ut. Orimligt att ha en sådan smal midja, medan man har magmuskler och normalstora höfter!

Men det är bra Kenza att du tar upp sådant här. Och du är skitsnygg som du är! :D

Reply
Zamba

Kenza du är bäst! Fan du smittar av dig med din självsäkerhet och det är skit bra! Vem har den fritiden som står och fotoshoppar andras kroppar?! Vissa idag alltså…

Reply
JOSEFINE

Vilken förvriden världsbild vissa haer därute!
Jag har alltid varit asspinkig och fick höra ” killar vill ha kurvor, du måste äta mer” Blir så förbannad när jag ser sånt här! Spelar ingen roll om man är platt som en pannkaka, har breda höfter eller stora lår är lång eller kort, Ingen är “fel” och ingen är “perfekt”.
Man är som man är, och vi är alla vackra.

Reply
Ida

Jag kan säga såhär, jag har inte stor rumpa, stora tuttar men smala lår. Jag mår skit när folk sitter framför mig och säger att kvinnor ska ha det och det. Jag försöker desperat gå upp men tyvärr går det långsamt pga gener. Och samla mod att våga ta på en klänning och gå ut. Du skriver det jag vill få ut! Tack Kenza! Kram

Reply
Sara

TACK för att någon äntligen lyfter fram den här debatten på detta sätt! Jag som smal tjej har alltid tagit illa vid mig av kommentarer som “kvinnor ska ha former”, “en riktig kvinna ska ha lite hull” eller “killar vill ha nånting att klämma på” osv när man diskuterar hur hemskt det smala idealet är. På vilket sätt blir det bättre av att säga så? En kvinna ska inte nånting, precis som du säger. En kvinna är alltid en riktig kvinna oavsett hur hon ser ut. Tjock, smal, mullig eller muskulös – det spelar ingen roll. Jag har sett vackra kvinnor i alla de här formerna.

Som tur är har jag precis som du vuxit upp och tar inte längre illa upp av sådant, men det är verkligen bra gjort av dig att ta upp det här så att dina unga läsare blir medvetna! :)

Reply
elin

Men snälla… du får ju BARA positiva kommentarer om ditt utseende? du har knappast fått höra att du är ful någon gång. Du vet själv att typ alla tycker du är perfekt. Fast du är så självsäker så vill du visa upp dig och få kommentarer..

Kenzas svar: Stor eloge till dig som tydligen läser alla kommentarer jag får, samt alla kommentarer hos skvallerbloggar osv!

Reply
Ellen

Du har jätte fin kropp och är redan smal varför skulle någon vilja göra dig ännu smalare? Helt sjukt!

Reply
Natalie

Yes, the most people think girl who isn’t skinny like a skeleton is ugly…What’s is wrong with you, society?

Reply
Linde

Åh TACK för att du lägger upp det där! ASbra skrivet, tycker mycket av det som finns att läsa om skönhetsideal säger just “en kille vill ha” och “tjejer ska” vilket är så jävla fel! Oavsett vilket ideal, smal kurvig eller tjock, så är det alltid fel med pekpinnar om hur man ska vara & se ut för att killar ska gilla en! Kom igen tjejer, vi kan se vårt eget värde, vi behöver inte jämt tillfredsställa killarna! Dessutom gillar killar olika, för de är faktiskt individer och inte djur som blir hårda i byxorna av vad som helst som har bröst

Reply
Martina

Alltså… Enligt min mening är DU idealet. Hälsosam och vacker, kan helt ärligt inte se något fel med dig och jag tycker inte att det är ok att folk hittar på saker som att du skulle vara fet eller ful (som att det skulle vara det viktigaste i världen liksom.)Men vill du veta vad jag tror? Jag tror att det är bra att det finns dåliga människor i världen, som är elaka mot oss då och då… Bara för att vi växer oss starkare än dem då. För Du är SÅ vacker! Och för mig känns det så konstigt att någon skulle kunna tycka att du inte är vacker, vilket du säkert, som många andra, ibland känner. Men du är min definition av skönhet.

Reply
anonym

En svarkommentar till anna:
Mina lår går ihop, jag har inte en finnfri hy, brösten är små, min näsa är lite krokig, mina höfter lite stora i proportion till restan av kroppen, min mage är inte den plattaste mina armar är fulla med ärr från självskada. Jag äter inte så bra eller tränar så ofta som jag kanske borde. Men jag är fan skitsnygg ändå. Jag älskar min kropp och min kropp älskar mig. Och nej, jag har inte alltid känt såhär, det har tagit tid. Men det är MIN kropp, min ENDA. Och inte fan vore det snällt och hata den kropp som gör så att jag kan andas gå springa skratta LEVA.

Reply
Julia

Men shit. Varför ändra på en redan så fin kropp?!

Men du har så rätt. Det är jätte tråkigt att det blivit så mycket “en tjej SKA” ditt o datt. Alla är vi ju olika och det tar tid att förstå det. Främst att först själv förstå att man duger, men även att förstå att andra människor ser olika ut och att där inte finns några “ska”. Det beror givetvis mycket på den bilden media sänder ut, men även hur vi diskuterar kring det och påverkar varandra.

Sedan det här “en kille vill ha” ditt o datt. Seriöst.. vill vi tjejer ha exakt lika dana män eller? nej precis. Så varför skulle dem det? finns dem som gillar kurvor, dem som vill ha riktigt smala, och dem som inte bryr sig ett smack. Herregud. Sträva efter att vara en man till lags? nej, sträva efter att må bra och att vara det DU vill.

Reply
Nonnie

Bra sagt där om “riktiga” kvinnor. Oavsett om man väger 40 kilo eller 400 så är man en “riktig” kvinna. Känns som att det ibland kan gå åt andra hållet att “riktiga kvinnor ska ha kurvor!!” etc och det är minst lika negativt.

Så länge man är frisk och mår bra och behandlar andra väl så spelar inget annat någon roll.

Bra skrivet!

Reply
Cornelia

Men guud! Jag älskar dig Kenza, älskar att du säger själv att du är skitsnygg. ABSOLUT INTE något konstigt, för de e du verkligen, men det finns ju förfan nästan ingen i dagens samhälle som vågar säga det. You go girl!
Och de e sjukt, du är helt perfekt smal, att folk ens redigerar en sånhär snygg kropp?! :o
Kram <3

Reply
Sara

Hej Kenza!
Jag hoppas verkligen att du svarar för jag har nyligen opererat ena örat och har jättesvårt för att hitta fina mössor och nu blir jag tvungen att köpa någon, jag älskade den vinröda som du hade för någon dag sedan. Kan du berätta lite mer hur den ser ut då man inte kunde se så mycket på bilden. Kan det vara denna: http://www.ginatricot.com/cse/kollektion/accessoarer/vantar-mossor/ccollection-caccessories-csubgloves-p1.html#product_155330

Eller har den en “fluff” grej längst ut? Skulle uppskatta ditt svar otroligt mycket. Och jag håller absolut med om det du skrev för vi ser alla olika ut. Kram på dig!

Kenzas svar: Hej! Ja det är nog den, men jag har vikt min. Krya på örat!! Kram

Reply
Julia

Och sen en sak till. Kommentaren en bit upp “jag kan inte förstå hur någon kan tycka det är snyggt att se sjuk ut”. Även det tycker jag är hemskt och fel att säga. Lika lite som man borde kritisera överviktiga människor borde man göra med de som anses vara “för” smala.

De finns dem som är naturligt väldigt smala. En del tycker säkert att de är lyckligt lottade. Men tro mig, även dem får höra hemska saker som “ät” “du MÅSTE ju gå upp i vikt” “är du sjuk?” “har du anorexia?” “varför är du så smal?” osv osv. och det gör nog minst lika ont som om någon skulle kalla en “tjockis” eller “fetto”. Så det tycker jag folk borde tänka på också. Vi är alla olika, och det rör som sagt ALLA inte bara en del.

Reply
sanna

Är man smal, så är man inte “naturligt” för alllaaaa vet ju att killar vill ha tjejer med kurvor, rumpa, bröst. Och är man större, så borde man ha smalare midja och mellanrum mellan lår och allt möjligt.

JAG HATAR DET. JAG HATAR DET. Jag hatar när folk säger att man SKA VARA kurvig och ha former, jaha… de som inte är födda med putig rumpa etc naturligt då? Är de mindre kvinna? Och tvärtom.

Reply
Alicia

I’am French.

Je suis tout à fais d’accords avec toi. Une femme doit s’aimer tel qu’elle est et non pour plaire à un homme.
Les photos retouchées sont vraiment affreuse. Tu es bien plus belle avec tes courbes.

Bisous =)

Reply
felicia

Asså Kenza du är g r y m!!! När jag läser kommentarer om att vi tjejer SKA vara kurviga så kanske det inte känns så jätteroligt för dom som är jättesmala och har små bröst. jag vet själv för jag har väldigt smala ben, men jag har börjat att acceptera det. men hur som helst när jag såg ditt svar på kommentaren om att vi SKA ingenting, så kändes det bra! jag har lärt mig att acceptera mig själv men självklart är det lätt att då och då ha dåliga dagar där man tar åt sig av andras negativa kommentarer om ens utseende. det är som du säger inte lätt att få bra självförtroende, men om man skiter i att jämföra sig själv med alla andra, som jag faktiskt har, så är det lätt. man ska klä sig i det man själv passar i, och inte som alla andra, för då lovar jag att man inte jämför sig själv. har alla tjejer en viss sorts tröja är det klart många jämför hur den ser ut på alla andra, vet inte om du förstår hur jag menar men.

jag ser att väldigt många har kommenterat att orginalbilden är snyggast, men jag kan helt ärligt säga att alla tre är precis lika snygga. dom som är så smala som “du” är på nedersta bilden är snygga, samtidigt som din översta bild också är sjukt snygg. alla är fina som dom är och det ända man måste göra är att inte jämföra sig med andra, för då kommer man aldrig att bli nöjd med sig själv!!

Reply
Camilla

Whay to go Kenza! Själv är jag,enligt aaaaall BMI-test överviktig. Fine!Men jag gör som du,tränar för att det KÄNNS bra på humöret och kroppsligt. Äter nyttigt men kan äta “fel” grejer. Det är otroligt lätt att kalla någon för fet eller “inte inom normal-mallen! här på internet! Vad fan är det som ÄR normalt?! Det är bara sjukt att någon ens orkar lägga energi på att förstöra din yber-snygga kropp till det där skelettet(som det faktiskt ser ut som),på just den där manipulerade bilden!
Sen att du får en massa härliga komentarer,och mindre härliga, här på din blogg. Det tycker jag bara är härligt! Att människor ändå kan tänka sig att skriva fina saker till en helt okänd,för ens egen skull i alla fall för vi känner ju faktiskt inte dig,tycker jag är fantastiskt! Det är såå synd att att det ska finnas haters…
ibland verkar det som att folk bara läser bloggar för att bli förbannade. Jag kan inte förstå varför! Jag läser bara för att bli inspirerad! Det finns ton-vis med snygga tjejer,men just du Kenza verkar ha ett skönt sätt att beteé dig på och har vettiga tankar om omvärlden. Om folk bara kunde fokusera på SÅNT istället för att klanka ner på saker om dig!
Shit nu börjar det bli för långt här. Men du är toppen K och vi kan bara hoppas att det blir mindre fokuserat på kroppsideal här i vår fina värld! :)

Reply
Panthea

Oj, illa att den personen kände behovet att göra dig smalare. Jag avkyr verkligen hur alla jämt ska tjata om hur allt SKA vara och allt man SKA göra. Jag menar, det är ju inte bara att folk gör om en smal tjej som du till ännu smalare för att det är “finare”. Finns ju hur manga bilder som helst därute där man jämför en kurvig kvinna med en smal kvinna och säger om den kurviga att “åh, vad fin hon är! Man SKA ha kurvor som kvinna!” och till den smala kvinnan säger man “Gu, vad ful. Smal som en pinne” osv. Det är ju lika illa som att säga att en kurvig kvinna är ful. Usch ! Vissa borde tänka lite innan dem talar.. Syftar inte på dig då! Uppfattade det som att du tycker ungfär lika. Grymt att du tog upp detta !

Reply
Towie

Grymt skrivet! Btw. även om det ser ut som att Kenza bara får positiva kommentarer skulle inte jag tro det är sant. Står ju själv att hon raderar alla kommentarer som “anses vara stötande” – vilket jag tycker är bra! Varför ska man ha massa skitkommentarer liggandes där det bara står att man fet,ful dåligt osv?

Reply
Sofia

Detta är minst sagt sjukt… Stackars, olyckliga människor som spenderar sin tid med att sitta och retuschera bilder på detta sätt. Tyvärr finns det ännu fler och sjukare bilder, verkar dock vara en och samma kille/tjej som lägger ut många av dessa, anmäl.

http://whenifeelyourmagictouch.tumblr.com/post/12439498657
http://whenifeelyourmagictouch.tumblr.com/post/16074497862/beach
http://whenifeelyourmagictouch.tumblr.com/post/13160121614/kenza
http://whenifeelyourmagictouch.tumblr.com/post/13126471946
http://whenifeelyourmagictouch.tumblr.com/post/13126430262

och detta är ju långt ifrån allt. Usch, blir ju så man mår illa av att det verkligen sker.

Men tack för detta inlägg Kenza, det är sådant som behövs i den värld vi lever i och speciellt från personer som du som många ser upp till. Kram

Reply
Rebecca

Wow that’s an awful photoshop! At least you don’t seem to be very influenced by what people thinks, and that is amazing for you!
I have to say something. I am a 16 year old girl from Denmark and you are my inspiration! I am in recovery for eating disorder, and you inspire me to reach a healthier weight! To me you have the perfect body. I don’t recall seeing such a well proportionated body, as you are gifted with!
So thank you! I will forever admire you and these pictures are bullshit! They are clearly photoshopped much, and they look far from natural! No wonder why girls are manipulated to think that thin is perfection. It is so sad, and I was one of them.
Bless you! The people who photoshopped you are just jealous because somebody actually has a NICE SLENDER and CURVY body! You rock!

Kisses from Denmark!

Reply
Ronja

Det du skriver tycker jag är rätt! Jag känner när jag går in på vissa bloggar inte din utan vissa andra det ända dom typ skriver om är hur man skall gå ner i vikt och hur man skall se ut! Jag själv blir sjuuuuukt påverkad men måste förstå att hon är nog sjuk som håller på som hon gör varenda gång när jag går in på hennes blogg så stor det alltid något om kroppar….
Hon förstår nog inte hur mycket hon får unga tjejer att må dåligt!!
Du är fin jag är fin alla är fina på sitt sätt!!! Så är det bara pungt slut!!

Reply
Alan

Din kropp är mer än nice som den är. Det är bara efterblivna människor som PS: ar bilder sådär. Förstår att du sneaaaaaar ut totalt.

Reply
Sara

Herregud vart är världen påväg?? Hur kan man ens ha så mycket fritid över att redigera en redan snygg kropp??! Skönt att en sån stor bloggare som du, säger att det är fel.
Kram på dig supersnygga Kenza!

Reply
Anni

Alltså jättebra inlägg, igen. Jag har en gång varit nöjd med min självbild, sen då jag gick 2kilo upp sa några av mina “kompisar” att fan vad jag har blivit tjock. De gjorde mej så hemsk ledsen att det har gått många år för mej att gå över det.

Reply
Nathalie

Det är dessvärre folk som inte har blivit tillräckligt informerade om att de duger som dem är som ‘tar sig rätten’ att hata på andra.

Mest är det tjejer som gör så mot varandra, är inte det bara rent sagt skumt egentligen!? Oavsett vem man är, vad man gör, vart man är så ska man hjälpa – inte stjälpa.

Reply
Victoria ♥

Åh, dagens samhälle… att behöva se ut som en pinne för att passa in.. vi alla är olika och fina på våra egna sätt! Synd att alla inte förstår det bara..

Reply
Cecilia

Tack för ett sjukt bra inlägg!
Jag tycker absolut att man får säga om sig själv att man är grymt snygg och det viktigaste är ju ändå vad man själv tycker i slutänden..
Hoppas du har en bra helg, kram!

Reply
wilma

Kenza, du är perfekt som du är. Du är seriöst en av mina förebilder. God, you look stunning. Vad du än tar på dig , ser du bra ut. Dina ben är att döda för- hela din kropp i princip. Ja, jag kan fortsätta rad för rad. Jag är inte stolt över min kropp. Jag vill se ut som du. Mina lår går ihop, fett på mina smalben som dallrar. Min mage som jag måste dra in så fort någon är i min närhet. Min konstigt formade rumpa. Allting. Usch , mår inte bra. Haha. När jag ser bilder på dig, ajdå där försvann självkänslan. Enligt mig, ser ditt liv perfekt ut. Om jag var du, och du får spydiga och elaka kommentarer… Who cares? För du vet att du är fullkomligt perfekt Kenza. tack för mig.

Reply
Mari

Fyfan vad jag älskar dig. Bry dig fan inte om de negativa kommentarerna, bara onödigt. Stå upp för det du skriver och tänker tjejen! Kram Kenza!

Reply
Vanja

Men gud hur kan dom göra så! Inte bara att dom tar dina bilder utan att dom photoshopar dem! Du är så otroligt vacker som du är och small, alltså på ett bra sätt. Den sista bilden såg ju helt sjuk ut, det är ju inte ens snyggt!

Reply
vilma

det var det vidrigaste!
den sista bilden var verkligen hemsk. jag menar sådär smal?!
+ att man ser att den är gjord i photoshop.
DU ÄR SÅ JÄVLA FIN PRECIS SOM DU ÄR KENZA, SER VERKLIGEN UPP TILL DIG. OCH DET ÄR INSIDAN SOM RÄKNAS, GLÖM INTE DET.
kram

Reply
Julia

Hej Kenza, jag har sett jätte många bilder på dig på weheartit som är redigerade på detta vidriga sätt. Det är bara sjukt! Sen så står det saker som desire to inpire, thinspo osv.. Riktigt sjukt!

Reply
SOFIA

Jag blir så jävla irriterad. Alla ser vi olika ut, och så ska det få vara också.
Att sträva efter något som faktiskt inte ens är hälsosamt är ju bara helt sjukt. Det viktigaste är att man mår bra och trivs med sig själv.

Jag är glad att du skriver om detta på din blogg, och att du har en så bra syn på saker och ting. Kram <3

Reply
Nathalie

Verkligen knäppt hur det ser ut idag .. Och ja man får absolut säga att man är skitsnygg , varför är det mer accepterat att säga dåliga saker om sig själv…

Reply
Kajsa

Jättebra skrivit, otroligt rätt.
Folk är vackra och underbara precis som de är, alla.
Sjukt hur det kan se ut såhär i samhället.. att det är en sån fruktansvärd ideal på hur man ska se ut.
Viktigaste är ju att man mår bra i sig själv. :)

Kram på dig, bra blogg!

Reply
Melissa

”Nu skrev du precis det som jag inte vill att folk ska skriva. Kvinnor SKA inte någonting. Vi ser alla olika ut.” Agreed. Bästa du någonsin skrivit. Jag hatar, verkligen hatar när människor säger saker som, “en kvinna ska ha former och kurvor! Killar vill ju ha något att ta på, inte ett benrangel” eller något om hur tjock personen är. Det är precis lika jobbigt att känna att man är för smal som för tjock. Oavsett hur man ser ut kommer någon hacka på en och säga att man inte duger. Det handlar inte bara om att vara för tjock. Det känns som om nuförtiden när människor ska stärka andras självförtroenden som då kanske är överviktiga bestämmer de sig för att hacka på de som är såkallade “benrangel”. Det där är fan inte okej heller. Ugh… Älskar dig, Kenza i alla fall och det är jäkligt bra att du inte tar åt dig, för du vet att du är vacker & frisk (:

Reply
Mikxki

Jag tycker verkligen inte att du är för stor!! Om man tycker att den nedersta bilden är så som man ska se ut är det någonting som är fel. Det är inte hälsosamt att vara så smal!

Reply
Wilma

De är helt sjukt! Håller med dig till 100%! Och de är ju helt okej att säga att man tycker att man är skitsnygg om man är de, eller hur?

Kram på dig snygging!

Reply
paulina

neeeeeeeeeeeeeej vad hemskt. usch jag skulle verkligen inte se min kropp så. älskar att du har självförtroende. det har blvit så att en tjej inte får säga att man tycker man är snygg. thank god att du är vettig och kan göra det. det uppskattas mycket och jag tror många behöver höra det. självförtroender behövs i samhället. tyvärr.

jag måste även säga att jag tycker du har en grymt snygg kropp, den äkta så klart, och det är verkligen inspiration :)

Reply
G

KENZA!!! Du är så sjukt fin precis som du är!! Du är min inspiration och jag skulle döda för din kropp!!

Du är ssåååå snygg tjejen!! <3

Reply
Liz Tremaine

Agree with you! The last picture shocked me, it’s not beautiful .. the first one .. this is beauty! this is a healthy body. You said it, you are awesome.

Reply
Jenny

Du är du och du försöker inte vara nått annat. Det är min uppfattning iaf. BTW man ser ju sjukt tydligt att den sista bilden är tillgjord, inte alls snyggt. XOXO

Reply
S

Om du hade varit tjock hade du inte varit storbloggare ens. Du har typ xs-s i kläder gissar jag. Jag har l-xl och folk skulle antagligen mobba sönder mig i kommentarerna om jag hade en blogg. Sen hittar folk alltid fel hur man än ser ut.
Bra som du säger att “Kvinnor SKA ingenting”. Hatar uttyck som “det ska va nåt att ta i” “hundar gillar ben, män gillar kurvor” och dessa “kurvor” är en stor rumpa och ett par stora bröst på en kropp i storlek S..

Reply
Ulrika

Jag märkte först inte ens att de hade gjort dig smalare!! Jag tyckte bara ditt huvud såg större och större ut.. Funderade på om de hade gjort något med ditt hår/ansikte..

Funderade på en annan sak också, att så många kommentarer handlar om “ÄNTLIGEN DENNA DEBATTEN” men ärligt talat, exakt det du säger, (som definitivt är väldigt sant och smart), har jag läst på minst hundra olika siter i flera år. Dessa tjejerna letar bara på fel ställen!! Att tjejer inte SKA behöva se ut på ett visst sätt har miljontals människor redan kommit fram till, och pratat om. Det är inget nytt! Sluta kolla på de största bloggarna så kanske ni hittar andra som är lite mer jordnära och äkta, alla vet väl att många av storbloggarna provocerar? ;)

Reply
Malin

Det är ju helt sjukt om den där sista bilden ska vara “idealet”! Herre! Inte ens 1 % av alla kvinnor skulle kunna se ut så. Alltså fan, jag blir så arg! Idealet borde fan vara att vara LYCKLIG OCH NÖJD med sig själv – så som man är. Varför kan man inte bara få se ut som man gör? Och killar gillar olika typer av tjejer – vissa gillar rundare andra föredrar smalare, finns inget jävla generellt. De flesta gillar både smala och större. Men bara att ha självförtroende och vara trygg i sig själv och sin kropp ser killar ofta som hett! Det finns många industrier som lever på våra (tjejers främst) dåliga självförtroenden… tjejer som har en helt normal kropp som tror att de är stora.

Reply
Emma

Den riktiga bilden är riktigt fin och du har en väldigt snygg kropp. Så hemskt att någon har redigerat den så att du blir smalare, för smal är du redan och behöver inte alls bli smalare. Det är sjukt att folk strävar efter att vara smala som på den sista bilden. Vart någonstans är det snyggt när revbenen och alla andra ben på kroppen sticker ut?
Tycker att du ska vara stolt över din kropp och det är bra att du, som är många unga tjejers förebild, tar upp detta.
Att svälta sig själv till att bli smal är varken snyggt eller hälsosamt, och man mår inte bättre av att vara “size 0”. Hoppas verkligen att detta sjuka ideal snart försvinner.

Reply
Victoria

Hi Kenza!

I think that’s sick, that someone make you thinner in photoshop. I understand if someone is doing things like this with himself, but this photo is yours so it’s copyright infringement partly. By the way..

I really like when you’re writing about self-esteem, because it’s making me feel better and I don’t care if someone will think I’m strange.. Posts like this just makes me feel better in my own body.. I’m 14 years old and I really would like lose some width. My friends and family tell me that I don’t have to, because I look great, but I don’t feel the same. I feel bad in my own body, when I’m looking at super thin models, I think that they look perfect, but for normal persons it’s looking sick. I’d like to look like she: https://pbs.twimg.com/media/A7cYI73CUAEUIq3.jpg:large
And I don’t really know what to do with myself. I was thinking about psychologist help, because I’m scared of my way of thinking and of anorexia. I don’t want to be an anorexic, but my brain is stronger than common sense. I feel scared about everything if it comes about my body. And I know, that’s stupid, but this is how I feel like. And I hope so that some day I will look in the mirror and say; “You look beautiful, yours body is perfect”.

Kisses from Poland, Victoria xxx

Reply
Hejsan!

Läs paows inlägg, hon förklara alltid så bra när de gäller detta med tjejer o deras välmående!
Sedan att folk yttrar den ena o andra om kroppar.. är verkligen så orymligt? Nu talar vi om hur den “rätta” kroppen här, men lägger man upp många bilder där man visar sin kropp, ok de e ok visa sin kropp, men bilder där “kroppen” är huvudsaken hela tiden, självklart tjejer tar åt sig.. vad är förväntat? Du går inte gymmar bara för du vill svettas, du går dit för att få en bättre kropp med. Så de finns balans i det. Men som sagt, Paow skriver alltid j*vla bra när de gäller unga tjejs tankar. läs verkligen! Ta åt du med i de hon skrev!

Reply
Victoria

Hi Kenza!

I think that’s sick, that someone make you thinner in photoshop.. I understand if someone is doing things like this with himself, but this photo is yours so it’s copyright infringement partly. By the way..

I really like when you’re writing about self-esteem, because it’s making me feel better and I don’t care if someone will think I’m strange.. Posts like this just makes me feel better in my own body.. I’m 14 years old and I really would like lose some width. My friends and family tell me that I don’t have to, because I look great, but I don’t feel the same. I feel bad in my own body, when I’m looking at super thin persons, I think that they look perfect, but for normal persons it’s looking sick. I’d like to look like she: https://pbs.twimg.com/media/A7cYI73CUAEUIq3.jpg:large . And I don’t really know what to do with myself. I was thinking about psychologist help, because I’m scared of my way of thinking and of anorexia. I don’t want to be an anorexic, but my brain is stronger than common sense. I feel scared about everything if it comes about my body. And I know, that’s stupid, but this is how I feel like. And I hope so that some day I will look in the mirror and say; “You look beautiful, yours body is perfect”.

Kisses from Poland, Victoria xxx

Reply
Anneli

Jag hatar också det där med “killar vill ha…”
Jag har jättemycket komplex för mina höfter, att de är lite för breda, men det hjälper inte när mina vänner säger
“ah men killar tycker det är sexigare med tjejer som har höfter och rumpa” -.-

Sen tycker jag det är rätt att kritisera sjuka ideal, som supersmala modeller på catwalks och i tidningar, för det är inte sunt.
Vad som däremot gör mig förbannad är alla idioter som leker läkare och påstår att en tjej som bara är lite kurvig är överviktig/fet och att “det är lika farligt som att vara för smal”

Aaah visst, men bilden de kommenterar är ju aldrig en bild på nån överviktig tjej. Farlig övervikt är kanske 150-200 kilo medan den stackars tjejen på bilden väger 70…
:(

Hur som helst, bra skrivet, bra blogg! :)

Reply
Frida

helt sjukt! kan inte fatta att man gör så. Stark tjej du är kenza, en riktig förebild! :)

Reply
Julia

Datan vad äckligt. Jag håller helt med dig Kenza! Men det finns så sjukt många i samhället som blir utsatts för ätstörningar och ännu fler som verkligen inte kan stöta ifrån sig taskiga kommentarer. MEN jag tycker att man kommer aldrig ifrån det där. Alla jag känner tycker att du är så sjukt vacker men ändå så får du negativa kommentarer om ditt utseende. Man kommer liksom aldrig ifrån det på något sätt… Stora kramar från en trogen läsare!

Reply
sara

uttrycket “ingen är perfekt” är sämst.
varför inte bara säga att alla är perfekt precis som dom är.
alla har nåting fint, men folk är så desperat på att riktigt söka små fel på människor.

du är SKITSNYGG kenza, och jätte bra blogg med.

Reply
alic3

Jag sökte på dig på tumblr en gång och då var en tjej som hade jätte många bilder på dig där hon hade gjort den skit smal. Alltså hemskt smal, ännu smalare än detta!

Reply
Signe

Tack. Tack för detta inlägg och tack för alla andra kloka saker du skriver här varje dag. Folk säger ibland “varför är Kenza ens känd? hon ser ju bara bra ut, hon har ju inte gjort någonting”. Du har gjort massor bara genom dina ord. Bara från detta inlägg har du växt mil i mina ögon. Jag är tolv (en rätt mogen sån dock, om man får sig så!) år och jag är så glad din blogg finns, att du står på dig och försöker visa dina läsare att det inte finns något som heter “MÅSTE se ut så där, SKA se ut på ett visst sätt”. Du är så otroligt fin på orginalbilden, det skulle du vara om du vägde dubbelt så mycket också, eller se ut som på nedersta bilden. För det spelar ingen roll, du är fortfarande Kenza på insidan och det är allt som räknas. Tack! ♥

Reply
KIKI

Oj, det var inte så trevligt att någon har gjort om hela dig. Alla kroppar är byggda olika och det är något vi måste acceptera! Man kan inte fråga någon annan “hur ska jag träna för att se ut som dig?” Eller ännu värre en kompis till mig här i usa som är lite kraftigare än vad jag är(fortfarande super snygg) frågade mig “hur ska jag göra för att se ut som dig? Ska jag sluta äta?” (?!?!?!?!) Blev helt stum när hon frågade mig de där. 1. ser deet ut som att jag inte äter?! 2. nej du ska väl för i helvete inte svälta dig själv?! 3. Du kanske bara är byggd annorlunda!. herregud vart är välrden påväg. Kram på dig

Reply
nia

tycker du att de två manipulerade bilderna är vidriga? vad tycker du då om den första? :S

Reply
links

Kenza, I know you must feel disgusted by this but try not to take it too personally – people do this with ALL celebrities.

For me seeing the three pictures made something really clear to me, as I have suffered with eating habits and extremely low self esteem. The first picture, your picture, is by far the best. The others don’t look natural – they look freaky. And I realised if I had to pick one to look like it would be the first one.

You have it so lucky though as you fit in to society’s expectation of “beautiful”.

Don’t let it get to you at all, because, as we English say, it’s all a load of bollocks :D

Reply
Emma

går på media linjen på gymnasiet och ser sånt här varje dag! Våran lärare visade oss före och efter bilder, där de har till och med redigerat bort saker på BEBISAR!!! tagit bort en del av deras gosiga kinder! Asså på bebisar!! Denna värld är helt sjuk, men det sjukaste är alla oss som går på det. vi går på idealen om att tjejer “ska” se ut på ett visst sätt för att passa osv. Att idealer ser ut som den gör är inte konstigt då alla dockor som små barn har ser ut som idealen gör. Redan där så trycker vi i småbarn att det är så man ska se ut. Smala och långa med, platt mage, stora bröst och allt som dockorna nu har!
Själv längtar jag till den dagen då denna ideal försvinner. Då alla blir accepterade för så som de är och när folk dömer insidan på en person och inte utsidan.
Kram

Reply
Linnéa

Hej Kenza.
Jag kommenterar aldrig bloggar, men kände att jag var tvungen att säga något här. För det första tycker jag du har en av de trevligaste bloggarna, eftersom du verkar vara en vanlig, go och rar tjej. Du hetsar inte om olika bantningstips, eller flaschar med pengar och modegrejer som jag tycker att många stora bloggare gör. Genom hela bloggen tycker jag bara att du verkar vara en trevlig tjej och det här som hänt med bilden tycker jag är förskräckligt, detta med thinspiration äcklar mig, trots att jag varit där själv. Thinspiration är nämligen något som cirkulerar på internets alla pro-ana sidor, och används av alla flickor (och pojkar!) med ätstörningar. Det är lätt för alla i kommentars-fältet att sitta och skriva att det är vidrigt och sjukt och äckligt, men det är just det det är också. Det är ett sjukt beteende. Det är små, anorektiska personer som gör detta och visst är det gelt fel, men det går inte att förstå om man själv inte varit där.

Men som sagt, jag tycker förstås att det är hemskt, för du är fin som du är. Precis som alla tjejer och kvinnor är fina som de är, oavsett vikt och låromfång. Med det sagt vill jag komma fram till detta: På din blogg har du självklart rätt att lägga ut vilka bilder du vill, men du är för många tjejer en förebild. Och bara att lägga ut en bild på dig själv (även oretuscherad) i bikini, kan verka triggande för en svårt sjuk tjej. Att du skriver i nästa inlägg att du käkar godis hjälper inte, för jag som frisk kan tycka att det är skithärligt att höra, men när jag var sjuk hade jag bara sett de där smala låren och det hade räckt.

Jag hoppas att du kan ha detta i åtanke, att en för dig ofarlig bild kan vara nog så farlig för många av de tjejer som tittar på den hemma ensamma i sitt rum.

Jag hoppas du tog dig tid att läsa, och ha en fortsatt trevlig helg.

Reply
Emma

Det är insidan som gör varje person vacker, utsidan har verkligen ingen betydelse. Oavsett om du hade sett ut som på sista bilden så vad spelar det för roll, det är din underbara personlighet som gör dig till den du är.

Det är så tråkigt när man läser vissa kommentarer och ser hur folk skriver att det är äckligt, hemskt, läskigt osv. Alla ser vi olika ut och så länge det inte påverkar ens hälsa så spelar det ingen roll.

var och en är snygg på sitt sätt punkt slut!

Reply
Ebba

Ska jag vara ärlig så är du definitivt snyggast på den oredigerade bilden ! :)

You rock girl !!

Reply
Sarah

Du har vekrligen all rätt att känna dig kränkt över bilderna, fyfan! Att någon sitter och gör så! Du vet ju själv att du har ett otroligt vackert utseende, du är lyckligt lottad, så det behöver man ju inte tala om kanske. Bra att du är självsäker nog att ignorera sånt trams. Det ironiska är att du är smal och allt annat än “fet” vilket gör saken ännu mer patetisk.

Jag håller med dig om att samhällets ideal är hemska och hur människor klankar ner på varandra. Det finns de, som du sa, som sitter och gråter med ätstörningar och tror att de är för tjocka. Sen finns det också de som jag – som är naturligt smalare än de flesta – och jag har lidit i hela mitt liv på andra hållet. Har äntligen tillräckligt självförtroende att inet bry mig om det, för vet att dessa kommenterar är ett sätt att klanka ner på andra för att de själva är avundsjuka och inte nöjd med sig själva, och jag vet själv att jag har sidor som är vackra och jag vet själv att killar kan tycka att jag är attraktiv… Men under hela mina tonår har jag fått höra BÅDE av tjejer och killar “Sarah, det är inte så snyggt att se ut som ett skelett, du borde äta mer” när jag ironiskt nog ÄLSKAR att äta mycket!!
Eller ännu värre, “killar vill hellre ha en mullig tjej med bröst och rumpa än en benig tjej utan former som ser ut som en man, det ska ju vara nått att ta i” :S känns ju inte jättekul att höra, så har alltid haft komplex för min kropp vilka delvis finns kvar. Kände mig oattraktiv, vågade inte byta om eller vara naken med en kille för att jag hört så många killar och tjejers kommentarer om hur det “ska vara”.

Kram på dig Kenza, till skillnad från t ex Kissie och Paow är du en stöttande förebild för många! =) Som förespråkar att förändra sitt utseende med ingrepp och gör reklam för skönhetsideal…
Skulle vara roligt om du kunde göra ett inlägg med bilder på “olika” skönheter och modeller; sminkade och osminkade, kraftiga och smala, ljusa och mörka, långt hår och kort hår :) Stöttande för folk att se att skönhet kan komma i alla former!!

Reply
Klara

Hej Kenza!

Jag köpte ditt smyckesskrin idag på Guldfynd, men det var inte för att du hade gjort det utan för att det var så himla fint :) Sen såg jag att ditt namn stod på, så då förstod jag. Det jag ville säga var att jag tycker att du har gjort ett bra jobb och att jag hoppas få ett svar :) hihi

Reply
Veronica - var dig själv, för alla andra finns redan

Alltså seriöst?! Varför göra om dig. När du redan är fin i den första bilden! Ingen blir finare av att dra bort några kilon. Det är ju insidan som räknas. Man duger precis som man är. Tråkigt bara att folk inte kan inse det utan många måste istället klanka ner på varandra. Keep up the good work Kenza!

Reply
Julia

Herregud helt sjuk! Skulle vara riktigt glad om jag hade lika snygg kropp som dig. Så du ska inte ta åt dig av det.

Reply
Anna

Det är sa bra av dig att du tar upp det här. Jag är ungefär 10 ar äldre än dig och jag ser fruktansvärt upprörd när jag ser allt som dagens unga matas med. Det drabbar även oss äldre, eftersom vi tydligen maste sträva efter att se ut som 20-aringar hela tiden….men det är en annan historia. Det är iaf skitbra att du papekar att vi ska sluta kommentera varandras kroppar och att en kvinnas kropp inte ska se ut pa nagot speciellt sett. Storleken pa laren säger ingenting om vem du är som person och det är väl det som egentligen räknas. Ibland brukar jag tänka: “Hur vill jag att folk ska komma ihag mig när jag är död?” Da far man lite perspektiv pa saker och ting.
Men nu ska jag sluta babbla. Du är en förebild och det är väldigt viktigt att du skriver om sant här ibland.

Reply
ewa

to fat??? NO NO NO ! Kenza, you’re realy perfect, my brother has you on the wallpaper in his phone. you’re VERY VERY sexy, my god, so PERFECT!!!

Reply
Deeqa

Hur kan man ens göra så? Du är stolt över din kropp och dina former och så kommer någon idiot och ändrar på bilden…. usch på dagens människor…. va stolt över din kropp skit i idealen and just be your self girls :) jag är bara 16 och visst jag har inte den perfekta kroppen men jag har lärt mig att leva med det, du har bara en kropp så var stolt över den! :D

Reply
S

Jag vill bara tacka så sjukt mycket för detta inlägget, jag vet hur det känns att inte gilla sin kropp, att hata allt jag ser i spegeln. Att känna sig tjock eller fet, bara för att man inte råkar ha de smalste låren eller plattaste mage. När man sedan ser bilder som de två sista på hemsidor blir felen bara ännu större.
Att se ett sånt här inlägg förändrar så mycket, du har fått mig att inse jag inte behöver vara pinsmal och supresuper tränad för att vara fin
Hoppas det finns mer tjejer där ute som gör det!
Tack ♥

Reply
privat

Hej kenza och alla andra som läser min kommentar.
först vill jag börja säga att du har så helt rätt, alla måste sluta säga vilka kroppar som är fel och rätt. det blir bara fler och fler som får ätstörningar av detta. jag är en tjej på 16 år. både jag och min familj har varit igenom mycket. min pappa har hjärtproblem, mormor har cancer , vi har flyttat runt, min pappa lämnade oss i några år för han skulle vara soldat i ett annat land. men det värsta vi har varit igenom är min ena syster som är 19 år. hon har ätstörningar. det började först med att hon hade bulimi och sen började hon få aneroxia. hon fick allt detta pågrund av allt runt omkring. reklamer överallt om batning och smala tjejer, alla modeller är smala, alla gånger människor har sagt hon har varit tjock och sånt. hon kände sig aldrig nöjd med sig själv. hon började skära i sig själv. hon suppade sig full varje helg för att hon mådde så dåligt med allt. vi fick henne inlagt på sånt hem till såna med ätstörningar. hon och mamma bodde där i lång tid. hela familjen saknade dom. jag besökte henne varje gång jag kunde. minst några gånger i veckan. och varje gång jag träffade henne,kunne jag se i hennes ögon hur dåligt hon mådde. hon mådde ju inte bra där inne. hon sa till mig att hon önskade att allt blev bra. men nu har hon haft aneroxia i nästan 2 år. och det känns som en mardröm. vi alla vill bara vakna upp ur denna mardrömmen. hon har försökt ta självmord många gånger. att behöva gå runt med en rädsla av att förlora sin syster varenda sekund är hemskt. hon har alltid varit min förebild och det är hon fortfarande. för det är inte hennes fel att hon har denna sjukdomen. det är alla runt omkring i världens fel. det är alla våran fel att tjejer och även killar får sjukdomen. för vi bryr oss så mycket om kroppar och hur vi ska se ut. denna sjukdomen gör dom inte bara smala det förändrar dom. det jag försöker säga till alla som läser detta. tänk innan ni snackar, ni vet aldrig vad tjejen eller killen bredvid dig går igenom varje dag. och tänk innan ni ” bara ” vill gå ner i vikt, för det kan fortsätta till mer än bara en batning. det kan fortsätta till ätstörningar och ännu värre. och det förstör inte bara dens liv som har sjukdomen, det förstör hela familjens liv och dom som finns runt omkring. så ta hand om er alla. ni alla är vackra glöm aldrig det.
kram från mig.

Reply
SARAS FOTON&TECKNiNGAR

Alltså vafan. Du är sjukt smal på den första bilden med att börja med, så fattar inte varför folk skulle vilja göra det smalare? Du är fin som du är och fattar fan inte vad det finns för folk som gör sådär? Vem fan orkar sitta och redigera såntdär egentligen? Bra att du tar det så bra och är en grym förebild Kenza!

Reply
Annie

Brukar inte kommentera, men fy så stört med de bilderna! Det sjuka är ju att när folk googlar fitspo och thinspo kommer denna typen sv bilder upp, och om din bild är manipulerad hur många andra bilder där ute är inte det då? Ush! Tidningsomslag och liknande är ju ofta retuscherade och det är folk medvetna om, men detta är ju en till synes vanlig hemmafotad bild, sp kan ju bara gissa hur många som tror att den är naturlig… Skrämmande!

Reply
Alexandra Sohlin Eriksson

WOW! Detta var bland det sjukaste jag läst på länge. Jag förstår inte riktigt vem som orkar lägga ner tid på att förvandla om människor till något de inte är? Det är ju patetiskt och så totalt fel. Vem ger honom/henne rätten att fixa till en bild i Photoshop på en människa de inte känner? Till en människa som inte finns? Det här med fitsporation osv har ju gått åt heeelt fel håll. Ser en del på Instagram som taggar deras förebilder och så är det en bild på ett skelett i princp..

Dom flesta som läst detta inlägget håller med dig och det du skriver, medan några har en annan synvinkel på det hela och det var riktigt bra att läsa igenom både och. Alla har sin egen åsikt. Och det är lätt att tro att du bara får positiva kommentarer och uppmuntran på hur du ser ut för vi läsare ser eller hör sällan det negativa. Men jag kan inte ens föreställa mig en del tuffa ord och påhopp som du får tugga i dig. Ord och påhopp som vem som helst skulle bli ledsen över. Och det spelar ju ingen roll att du är Kenza, för du är ju människa som precis alla andra och bara för att du råkar vara framgångsrik och sjukt vacker så anser många att de har rätten att skriva vad de vill till dig? Säga vad de vill? Och till och med göra vad de vill med dina personliga biler!? Hade någon gjort om en bild på mig så hade jag förmodligen brutit ihop och känt att jag inte duger och försökt ändra något, men du står på dig och visar att du skiter i det och står för den du är. Det är verkligen inspirerande! Jag tycker att du verkar vara en stark kvinna som har båda fötterna på jorden. Det är därför det känns bra att läsa din blogg och stötta din framgång.

Oj vad långt det blev. Men avslutningsvis – Som du säger så borde alla börja acceptera den kropp man har, för det är den enda du kommer få, så gör det bästa med den och lär känna den. Lätt att säga och jag jobbar fortfarande på det själv. Men det tar alldeles för mycket tid att sitta och klaga på vad man har och inte har, istället för att försöka uppskatta det man har fått. Nu hjälps vi åt! :)

Trevlig kväll :)

Reply
Annah

Jattebra skrivet Kenza, du ar en vettig tjej som tar det har med att vara forebild pa allvar. Det ar ju faktiskt sa att du ar en forebild varesig du vill eller inte och jag tycker du hanterar det bra. Och jag haller med. TUR att man ar vuxen nu i denna kulturen. Kommer bli svart om man far en dotter…

Reply
amanda

Det är helt sjukt att man kan göra så?! Visst är det inte hälsosamt att vara överviktig, aldrig röra på sig och äta jätte dålig mat men det är ju tamigfan lika ohälsosamt att svälta sig för att vara så smal som någon har gjort dig på sista bilden. Jag har haft flera kompisar med ätstörningar och sett hur det tär på dem. Jag fattar överhuvudtaget inte hur folk är uppfostrade egentligen? För det första: vem fan bryr sig om hur någon annan ser ut? för det andra: jag fattar inte hur människor kan skriva rakt ut på internet att någon är tjock/ful/fet osv? Vad hände med hänsynen egentligen, var det bara jag som lärde mig om det när jag var liten?

Reply
Jessica

My mother makes me insecure about my weight and my body, she’s always telling me that I’m not thin enough and screams at me and calls me fat and obese. She’s started to tell me that I don’t need to eat dinner every night, when I’ve always eaten dinner. She’s always telling me things like “You should exercise more” or “Do you really keep working out?”. It makes me feel so bad about myself, that when it’s time to eat and I’m hungry I feel guilty. And when I eat I feel super guilty too.
I have healthy eating habits because I’m vegetarian and exercise 6 times a week, but I stopped working out a week ago because I feel really sad and listless.
She shows me photos of myself from 3 years ago where I appear too thin (my hipbones and clavicle highlighted a lot) and tells me that in these photos I looked beautiful and that I should look like that, and when I answer that I was too skinny she looks at me like if I were crazy.
Everytime I try to talk to her she avoids the conversation, or tells me that it’s better to be too thin than obese.
I’ve started to eat compulsively and feel guilty when I’m done, and like 3 years ago I puked 3 times after eating because I felt that my body didn’t accept the food.
My boyfriend is the only one who understands me, supports me and loves me the way I am.
So, as you can see, sometimes is really difficult to see yourself beautiful and have self-confidence.

Reply
Ebba M

Bra skrivet! Kämpar själv med ätstörningar och ett sånt här inlägg ger i alla fall mig lite gnista och en gnutta självförtroendeboost… Du är power Kenza, glöm aldrig det!

Reply
Jessica

I’m the one who wrote the post about how her mother makes her insecure. I’ve seen that there’s another Jessica who posted before, and I don’t want people to think it’s her. I prefer you to know that it’s me.

Reply
Moa

Jag haller med om att detta ar forjavligt, och jag stor mig ocksa pa folk som sager att “akta kvinnor ser ut sahar” och “killar gillar…” Vem fan bryr sig om vad killar gillar? Sa lange vi gillar oss sjalva ar det det enda som spelar nagon roll.

Jag tycker du ar en jattevacker, och uppenbarligen valmaende och halsosam, tjej. Men jag forstar verkligen inte varfor du envisas med att lagga ut sa manga bilder i bikini. Ja, det ar saklart din ratt, och jag sager absolut inte att idealen i samhallet ar ditt fel pa nagot satt, men jag tycker att det gar emot det du sager. Klart tjejer kommer jamfora sig med dig som, enligt samhallet, har den “perfekta kroppen”, precis som tjejer kommer jamfora sig med Blondinbella och alla andra som lagger upp bikinibilder. Jag forstar dock inte syftet att “visa upp sig” pa natet sadar. Du ar uppenbarligen en smart och talangfull tjej som folk tycker mycket om, men fokuset pa din blogg och ditt kandisskap ligger pa hur du ser ut, och mycket av det har att gora med att du sjalv bidrar till det genom just bikinibilder.

I grunden ar det viktigaste att komma ifran att kvinnors kroppar blir kommenterade om ALLS. Du sager ingenting nar tjejer sager hur snygg kropp du har osv, men det ar inte heller bra. Nar det ar fritt fram att kommentera hur en frammande tjejs kropp ser ut bihaller det bilden av kvinnan som ett objekt som vem som helst har ratt att tycka till om.

Reply
Carolina

Du har så rätt!
Killar vill ha kurviga tjejer.
Och slanka tjejer.
Och tjockare tjejer.
Och tjejer med stora bröst.
Och tjejer med små bröst.
Och andra killar.

Det finns lika många smaker som det finns utseenden, inga rätt eller fel. Ideal finns, men de representerar varken hur alla tjejer kan och/eller borde se ut eller vad killar vill ha, för det finns inte ett enda rätt. Alla tycker olika som tur är och när man insett det så är det lättare att vara nöjd med sig själv, oavsett om man är tjock, har små bröst, stor näsa eller vad det nu än kan vara man innehar som inte stämmer in i idealet. Man duger ändå och någonstans finns minst en person som tycker att man är vackrast i världen!

Reply
beabanan♥

Den första bilden är helt klart snyggast, du har en fantasktiskt snygg kropp & är vacker precis som du är!
Blir så arg när jag ser att något lagt ner sin tid på sånt där, varför ska de ens bry sig? Vi alla är vackra på våra egna sätt och att säga att en kvinna “ska” se ut på ett visst sätt är så sinnessjukt, vi alla ser olika ut och alla killar har olika åsikter om vad de tycker om. punkt.

Reply
Mrs Demarkey

Men vad skönt att DU inte tycker att du är för stor i alla fall, det är ju huvudsaken att DU faktiskt håller fötterna på jorden och inser att du är kanon fin som du är.!

Reply
Maria

Oj shit. Wow. Eller jag vet inte vad jag ska säga. Tycker folk verkligen att du blev snyggare som thinifierad ? Den sista bilden är helt sjuk, det är inte meningen att människor ska se ut så.

Reply
Elin

Du ÄR sjukt snygg!! Älskar att du, som känd, vågar stå för att du tycker det i det här Jante-landet!

Reply
jenny! :)

Hej Kenza! Ja håller absolut med dig, du skriver det helt rätt!
Ja skulle verkligen uppskatta om du svarade på det här, var har du köpt den där ursnygga bikinin?
Älskar din blogg kram <3

Reply
Johanna

Du är vacker precis som du är, precis som jag är vacker som jag är trots att jag allt muttrar över några få kg mer än jag velat men va tusan spelar de för roll!?!? Jag vill äta de jag tycker är gott, jag vill träna som jag gör, jag vill vara lat och äta godis ibland och framför allt vill jag helt enkelt vara just JAG! Ditt inlägg berör och fick mig att tänka bättre om mig själv ;) tack!
Kram på dig!

Reply
Linnea

asså gud vad din kropp är så sjukt fin på första bilden (din bild). Du är helt perfekt som du är! Du har former som en kvinna ska ha och dom andra bilderna är ju sjukt äckliga! fattar inte vilka människor som gör såna och tycker det är snyggt?

Du är helt perfekt som du är Kenza! <3

Reply
Emma

Klokt och moget skrivet. Blogg världen behöver ngn som du! Och du har världens finaste kropp måste erkänna att jag är sjukt avundsjuk. Och du behöver absolut inte va smalare! Du är perfekt precis som du är. Kram

Reply
Isa

Asså Kenza du borde absolut inte ta åt dig av detta! Du är dösnygg precis som du är och alla är olika!
Du är så underbart vacker precis som du är och lika så alla andra!

Många kramar <3

Reply
Bea

Jag älskade att läsa ditt “svar på tal” till bilderna i detta inlägg. Du är KLOK, SUND och en SANN FÖREBILD! Vi behöver sådana som dig, som hjälper både tjejer och killar att stå upp för allt det vackra hos varje enskild person. :-) keep it up!

Reply
Amanda larsson

Och tänk att de alltid är dom smala snygga människorna som säger ja duger som ja är , tänk om alla kunde sluta klanka ner varandra. De är rätt intressant de med ? Tycker du inte de , ja menar du som är smal brun o så snygg , ska du sittao skriva ja duger som jag är ? Som om de skulle finnas något fult på dig, nej annat vore de om du va tjock och ful ? Men de är alltid så lätt för er snygga smala människor o sitta o skriva man ska vara nöjd med hur man ser ut för ni har inte ett skit att skämmas för. Usch

Reply
Siri

Gud vad hemskt, vilka männikskor?!?! Vidrigt! Bra att du står på dig Kenza, du har ett drömutseénde <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*