• header

AUSTRALIEN!

Nu är det bokat och klart!

Den 20e sticker jag och min kärlek iväg till Australien. Eftersom att det är en lång resväg och jag hatar att flyga så tänkte vi att vi stannar några dagar i Hongkong innan vi sätter oss på nästa långflyg ner till Melbourne, Australien. Det kommer inte vara så varmt i Hongkong så det blir bara några dagar. Spana in den coola staden, shoppa m.m. Sedan på juldagen flyger vi ner till Melbourne där min älskade vän Alexandra befinner sig. Vi ska fira nyår där i värmen!

Några dagar in på det nya året flyger vi till Brisbane för att hänga uppe på gold coast, där stannar vi tills det är dags att åka hem. Hembiljetten är inte bokad än för vi vet inte hur länge vi kan vara borta, antingen 3 eller 4 veckor. Hoppas på det sistnämnda!

Om ni har nå bra Hongkong-tips vad gäller hotell och allt, eller vart på gold coast man ska hänga (där det är finast) – let me know! Melbourne-tips får vi från Humlan och gänget där nere. :)

http://kenzas.se/wp-content/uploads/2012/01/Fullsk%C3%A4rmsinf%C3%A5ngning-2012-01-06-181525.bmp.jpg

http://kenzas.se/wp-content/uploads/2012/01/IMG_1535.jpg

Förra vintern var vi i Kapstaden och på Zanzibar!

346 Comments

saga

Låter jätte roligt! Är sjukt avundsjuk att du får åka till Australien, det har typ varit mitt drömland i flera år. :D Kolla upp ‘Janoskians’ på youtube, dom bor i Melbourne du kanske stöter på dom! :)

Reply
.....

Brisbane räcker att vara i några dagar faktiskt, det finns så många fina ställen som är mer värt att lägga tiden på, speciellt om ni bara ska vara där i ca en månad. Men Noosa kan jag rekommendera, det ligger en bit ifrån Brisbane och är ett känt ställe bland surfare, sedan är Byron Bay ett ställe man ska besöka tycker jag, det ligger på väg till Brisbane och kan vara kul att se! Ha det fint, gillar din blogg!

Reply
Anonym

http://www.peninsula.com/Hong_Kong/en/default.aspx
http://www.marcopolohotels.com/hotels/hong_kong_sar/kowloon/prince/index.html
http://m.sino-hotels.com/hotel_main.jsp?hotel=2

Tre riktigt fina hotell i Tsim Sha Tsui, Kowloon, Hong Kong. Priserna är inte av det billigaste läget, men kvaliten är utmärkt. T.ex. har USA:s president bott i Peninsula, vilket är en av världens mest berömda hotell :)

Royal Pacific ligger helt intill ett massivt köpcentrum, Harbour City, och en massa restauranger och mindre butiker.
Från rummen har man en finfin vy över Victoria Harbour.

Prince Hotel ligger på samma gata som Royal Pacific.

http://www.frommers.com/destinations/hongkong/D63569.html en mongolisk restaurang som jag rekommenderar starkt! Man får själv “laga” en wok enligt egen smak som kockarna sedan steker ihop till en mumsig måltid, och man får ta mera mat så manga gånger som man vill. Och överlag har restaurangen en väldigt mysig stämmning!

Reply
Ellen

Fan vad nice! Om ni vill få ut det bästa av Australien är mitt tips att packa väskan, sätta sig i en jeep och bara köra. Backpacking i Australien – klockrent! :)
fast surfa får ni ju inte missa heller när ni ändå är där nere.

Reply
Elisabeth

Heisann!

Jeg bodde ett år i Australia, Sydney, og når jeg bodde der tok jeg meg en tur til the gold coast! Veldig fint der, og mange fine strender! Om du ikke allerede har bestilt hotel, så anbefaler jeg IKKE Vibe hotel! Der bodde jeg og var ikke særlig fornøyd! Men ellers var det veldig fint! Mange muligheter for surfing og en del gode restauranger :) Seaworld og andre fornøyelses parker er heller ikke lang fra gold coast sentrum hvor det går busser hele tiden! :)

Håper du får det fint! Kos deg! :)

Mvh
Elisabeth

Reply
Lina

Hejsan svejsan!
Ville bara tipsa om ett superbra och lyxigt hotell i Hong kong! Det heter intercontinental grand standford hong kong! Kolla på det! :)

Reply
Hanan

Hong Kong i prefer kong yeing or pau henh maybe the best hotels my mum ever been good food n the price is amazing real soft very joyful place oh and the first 3 days the breakfast is free (pau henh) isn’t that good :)but it depends on how long you will be there this is the bad thing with both of the hotels the price is not all week 100% that is that price it get higher n sometimes lower but mostly higher so i recommend actually none of them in that case but it has several benefits good luck in Hong Kong

Reply
Sofia

Gud så härligt det låter att vara borta i värmen i 4 VECKOR! Shitt! Jag har aldrig varit borta så länge, men vill dock :-D

Reply
Lisa

ÅÅh, Var och reste i Australien för några månader sedan och det är ett så sjukt underbart land. Rekommenderar verkligen att du äter testar italiensk gelato på Gelatissimo. Underbart gott! Och en sväng till Noosa och Australian Zoo borde du också försöka klämma in.

Reply
Alice

Hej jag har varit i Australien i fyra månader och då bodde jag i Brisbane men vi åkte runt i Australien lite överallt, och ett måste är att snorkla uppe i cairnes och då tipsa jag om port Douglas det ligger lite utanför men bättre båtar att åka i. I Brisbane tipsa jag om surfers paradise jätte bra. Jag hoppas att ni få det kanon :) om ni ska åka till Sydney ska ni åka till bonday beach hur bra som helst :)

Reply
Anna

FRASER ISLAND. Alltså, på riktigt… magiskt. Regnskog, kritvita stränder, helt klart vatten, vackert vrak, häftiga djur… paradiset.

Sen finns det ju hur mycket annat som helst. Nu är det visserligen några år sedan jag var där, men Byron bay och Surfers Paradise var härligt. Många tyckte Surfers var för turistigt, men jag gillade det, härlig stämning och rätt bra shopping :} Hoppas ni får en uuunderbar resa!

Reply
A

Jag spenderade 5 veckor i Australien bilade från sydney till cairns och sen till brisbane!!! dem absolut bästa platserna var noosa head.. airlie beach och på toppen Port Douglas.. nära barrierrevet som är de absolut vackraste revet jag sett :) sunny beach i noosa head är en jättefin strand med enorma vågor! guldkusten enligt mig är för mkt turister

Reply
emma

Dream Island är en ö som du inte får missa i Australien!! Vi bodde på hotell där över nyår och det var heeeeeeeeelt magiskt! jag är 16 år men ändå hunnit vara i nästan det dubbla antalet länder så jag har ju sätt en hel del. Men av allt jag har sätt så är det här något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag ska tillbaka!

Reply
Therese

Oh va kul :D Enligt maja kaldendern ska ju jorden gå under den 21 och de komiska är ju att ni flyger då! nae men skämt o sido ;d Hoppas ni få jätte roligt, och ta gärna hit solen o värmen :D Kram!

Reply
Lina

AAAH DIN KROPP! Vilken mascara använder du? Har du några andra bra tips på mascaror? skulle bli så glad för svar! Kraam och hoppas du får en bra resa!

Reply
Frida

Melbourne är helt fantastiskt och ett ställe som ni nästan bara måste till är Byron Bay, supermysig liten stad med härliga barer och bra strandhäng! Sen även Fraser Island, helt underbart och fullt av roliga/häftiga utflyktsmål + dingos! Själv reste jag runt i tre månader och känner att jag hann se häften = måste tillbaka! Lovar att ni kommer älska det! :)

Reply
Nora

jag ska till hong kong för tredje gången den 26 december. Och jag har varit på goldcoast samt Sydney i Aussie-landet också. :)

Hong Kong är en cool stad! Jag gillar Panda Hotel, det är inget direkt speciellt, men enkelt, fräscht och bra :) Shoppingen är riktigt rolig och det finns en bergbana där utsikten är väldigt vacker samt en grym oceanpark (inte bara vatten-grejer, som namnet säger….haha)

I Australien tyckte jag att Sydney var en grym stad. En stor stad som ändå hade en härlig och inte “storstads” känsla. Men kusten var fin, vi bilade och det var faktiskt rätt kul ibland eftersom man fick se en massa vilda djur, som känguru osv. Mitt favorit ställe var nog port douglas samt var det riktigt kul att besöka Fraser Island. Finaste stranden någonsinn och det är en sjö, dvs inga farliga djur i vattnet. Bara på land, där finns vildhundar som heter Dingo. Men dom var mest söta, hahahah (inte farliga ;))

Reply
Beatrice

Världens snyggaste tjej med en helt otrolig kropp! Ha det super i Australien och Kina! :))) <3 <3

Reply
isabel

har varit i hong kong typ 10-15 gånger och alltid bot på mandarin oriental som är ett fantastiskt hotell väldigt centralt och nära till allt. ska till australien la och bora bora nu i jul också. :)

Reply
Julia K

Åh vad kul att åka till Australien, älskar det där, människorna är så trevliga, härligt väder och allt är så avslappnat. Var där förra året och tänke bara tipsa om att när ni är på Gold Coast så är inte Brisbaine så mycket att se speciellt inte om ni precis har varit i Melbourne. Så åk ut till Noosa eller någon annan mysig stad/by i närheten ett tips bara :) ha en superbra resa!!

Reply
leee

Hej! Jag har läst din blogg för ganska länge men har aldrig kommenterat någonting.. Du är det vackraste person jag vet! Jag är finsk så förlåt om min svenska är inte perfekt :D Men jag tror att du förstår vad jag menar.. Jag ska också åka till Australia den 4. januari! Det skulle vara underbart att träffa du där eftersom jag ska till Gold coast också ! Men jag förstår om du är upptagen och vill vara ensam med din pojkvän :) Ha en bra och avkopplande resa ! Kanske vi träffar av en slump :D

Reply
Johanna

Boka för tjuven även hembiljetten från aussie, annars är risken mycket stor att ni inte ens blir insläppta i landet tyvärr! Den risken är mycket dum stt ta när man flugit så fruktansvärt långt!

Reply
TS

Hejsan Kenza, om jag minns rätt så får man inte åka till Australien på semester utan att ha hem-biljett, på en dokumentär jag såg om Australiens flygplatser så blev en familj stoppade då dem bara hade biljett dit och får att få komma in utan hembiljett så vara man tvungen att skaffa antingen ett förlängt resevisa eller jobbvisa…… men jag är inte helt säker? Kan vara bra att kolla upp :)

Reply
Hanna

ni måste se lightshowen i hongkong – bland det coolaste jag varit med om!

Byron bay rekommenderar jag också, jättemysig stad. Brisbane är ingen höjdare har jag hört

Reply
Tillan

Jag är född i Australien och har bott i Sydney och Brisbane, det är ett fantastiskt land!! Skulle verkligen rekommentera er att åka till Whitsunday Island och Barriärrevet, det hinner man på 4 veckor och det är verkligen värt det! Lätt det bästa Australien har att erbjuda!

Brisbane är inte en speciellt kul stad, åk istället ner då till Byron Bay och Surfers paradise – mycket finare och mer beach.

Kram!

Reply
Ella

Åh, Australien måste vara bland det bästa! Melbourne är helt fantastiskt, väldigt Europeiskt faktiskt. Sydney är dock en favorit!

Reply
Sofie

Hey!
Jag befinner mig down under just nu!:) ni kommer att älska det!
Men om jag var er skulle jag bara bara 3-4 dagar i Brisbane, finns inte så mkt stränder där.. Åk sen upp till whitsundays, efter det ner till surfers kanske 5 dagar (Australiens svar på
Miami), sen forsätter ni ner till Byron Bay(ni måste dit!!) stanna minst 3-4 dagar och sen kan ni avsluta i Sydney och flyga hem därifrån! Går buss eller flyg mellan alla ställerna!:)

Reply
rebecca

Härligt!!! Ni måste åka till Surfers!!! Bor där och det är huur jävla nice som helst! :)

Reply
Emma

Hej kenza! Ni kommer att ha en fantastisk resa I Melbourne, varldens basta stad. Jag har bott har sen januari och sag faktiskt din van haromdagen. Tanke Lange vart jag kande igen Henne fran men det var ju fran din blogg haha. Ska ni resa runt nagot? Ni maste ta en roadtripp langst great ocean road helt fantastiskt! Kram pa dig :)

Reply
E

Gud va härligt det låter! Jag reste runt i Australien för två år sen. Vi började i Melbourne och reste längs östkusten. Det jag kan rekommendera är att besöka Sydney, en helt underbar stad! Mina andra favoriter är Byron Bay, Surfers Paradise, Fraser Island och Whitsundays. Australien är helt underbart vackert! Jag är så avis! Hoppas ni får det toppen!:)

Reply
Josefine

Vad roligt, själv ska men ner till Melbourne den 1 Januari och hälsa på syster sin i två veckor! :) kram

Reply
Malin

Du kanske redan vet det men det är viktigt att ha en returbiljett innan ni åker, annars är risken stor att ni inte släpps in i Australien.

Reply
JOSEFINE

Bor själv i Sydney och har rest över hela Australien, åk definitivt till Byron Bay (1h söder om Surfers) VÄRLDENS finaste hippy/ beachtown.
Sen MÅSTE ni se FRASER ISLAND, paradiset på jorden. Från Brisbane är det ca 20 mil dit. bara googla bilder på ställena så kommer du förstå :) Australia Zoo ligger norr om Brisbane också, de har tigrar, elefanter, kängurur alla möjliga djur, fett värt att åka dit!!

Har ni tiden så borde ni se Whitsundays, det är en bit upp från Gold Coast, men sååå värt!!

Reply
Anna

Ser att vissa skrivit att du “maste” ha returbiljett for att komma in i Australien! Inget att bry sig om alls, de kommer fraga hur lange du/ni tanker stanna och sa lange ni har adresser o kontaktpersoner nerskriva i erat “passerkort” sa ar det heeelt lugnt!
Skulle de vilja ha mer info sa ar det bara att visa ett kreditkort sa ar de nojda :) man skiter nastan pa sig nar man star och vantar i passkontrollen men de ar helt ofarligt haha. Svenskar dessutom ar valdigt omtyckta! ;)

Jag bor pa NZ och har gjort trippen manga ganger med svenskt pass och utan returbiljett, nemas problemas!
Hong Kong daremot har jag ingen aning om, men jag har hort nagot om att man maste behalla den lappen som man far nar man anlander?

Surfers Paradise ar fantastiskt, visst kanske aningens turistigt men de har alla roliga nojesparker + grymt uteliv!
Byron Bay kan du latt hoppa over, sunkiga barer med stenpackade backpackers overallt! Tank Grabbarna Grus :P

Hoppas ni far en underbar resa for landet i sig ar grymt!!!

Reply
Vickan

Gold Coast är bäääst!!!

Häng vid Surfers Paradise!!!! Bästa stranden, roliga klubbar och barrundor!

NI MÅSTE äta skaldjursbuffén på Versace Hotel där!

Rubina Town är ett grymt mall/köpcentrun! Måste besökas!!!!

Reply
Kajsa

Å härligt!
Jag bodde och pluggade i Brisbane förra hösten så har nog lite tips :)
Som fler skrivit är kanske inte just Brisbane jätterolig att turista i (dock jättemysig att bo i) men några tips är Southbank och chokladrestaurangen Max Brenner, magisk! Bra barer finns mest i The Valley där Cloudland är den absolut häftigaste. I stan har du Exchange med fin takterrass och Friday är bra också =)
En riktig Aussie-bar är Down under bar, dock lite skabbigare haha.
Är du där en söndag så gå på Fox Hotel och ät billig bra steak ;)

Andra ställen du bör åka till i närheten är Byron Bay, Surfers Paradise och Frasier Island. Fraser är något av det absolut vackraste jag sett =) och då har jag rest en del.. Och vill du högre upp så är stränderna runt Cairns fantastiska!

Hoppas ni får det grymt!

Reply
Kaja

Hey, I’m from Norway but I’ll write this in English to make sure you understand :) Last year I spent six months studying in Surfers Paradise, Gold Coast (which btw is a city, not the name of the east coast like most people believe – including myself before I got there!).

I would actually not really recommend spending a lot of time in Surfers – it was a great place to live in, but not too exciting as a holiday destination in my opinion. What you should definitely do is go to

1) Airlie beach and the Whitsunday islands – awesome backpacker scene/laidback/party life in Airlie, and the Whitsundays… Omg, google it immediately!! You can go on different trips out to the islands from Airlie beach, the best thing is to book a trip on one of the many sailboats that do over-night trips where you get to go on shore on Whitehaven beach (GOOGLE IT! SERIOUSLY!) and go snorkelling etc. It’s magical.

2) Australia Zoo – Steve Irwin’s zoo where there’s just a really nice atmosphere, they have a great philosophy about how to treat the animals there, and you get to hold and pet koalas, and play around with kangaroos as much as you like! Australia Zoo is about 1 hr drive from Brisbane.

3) Fraser Island! Again – google it. It’s amazing. I recommend going with a guide. There are lots of organized trips where you go in groups, and you can also have your own private guide with your group.

4) Byron bay! Just the coolest, most chilled out surfer spot. It’s a beautiful place, but the atmosphere there is the best part.

If I were you, I’d do this route;

1 Land in Brisbane. Spend the day looking around – I quite liked Brisbane, it’s really pretty, but not TOO exciting. Then rent a car (really recommend it as distances in Australia are usually quite a lot bigger than what you think when looking at the map) or get on a bus to Byron bay (buses leave for Byron around once an hour, so this is no problem either). Distance between Brisbane and Byron: around 2 hrs by car.

2 Spend some days in Byron (staying at a backpacker hostel is a must!), and then head back up to Brisbane and to Australia zoo (once again, having a car is the most convenient, but there are buses too). Make sure you have a full day in Australia Zoo!!

(3 If you really want to go to Surfers, you could do it now. Surfers is right inbetween Brisbane and Byron, 1 hr by car to either place)

4 Head on up to Hervey bay or Rainbow beach, from where you can get to Fraser island by ferry.

5 After a magical stay in Fraser, you’ll want to go to Airlie beach for the perfect end to your trip. You can either go back to Brisbane (a couple of hours by car) and take the plane to Porcupine (airport close to Airlie, flight about 4 hrs), or you can drive up there straight from Fraser (this is quite far, about 15 hrs by bus, a little less by car). Since you haven’t booked your plane tickets home, you can just leave from Porcupine airport after the days in the Whitsundays – no need to go back south to Brisbane or Gold coast airport!

Also, don’t be scared of staying in backpacker hostels! I’d recommend staying in a nice hotel in Melbourne and Surfers (if you go there), but dooo stay in hostels in the other places! It’s really a part of the Australian experience, the backpacker culture over there is completely different from the “shabby” and a little scary backpacking in for instance Europe… :) The hostels are really well kept, and people are SO friendly and fun. Personally I am the last person anyone would think would like staying in a backpacker hostel – I like my every day luxury ;) But I LOVED it over there! Can’t be described, you just have to see for yourself :)

Well, I hope you enjoy my tips! As you perhaps can tell from my super eager comment, I looooooved Australia and am really envious of you now :) BTW, I am 21 too, if it matters ;)

Reply
Elin

Hej Kenza!
Jag har bott i Australien (Melbourne) i 3 år. Jag har en massa tips att komma med. Skicka ett email om du vill ha tips.
Kram!

Reply
Victoria

Jag var i Australien för en månad sen, får jag säga vad jag tycker så är det inte värt att lägga så många dagar i Brisbane det är mest bara en stor stad. Vill ni ha sol, bad och skönt häng, se lite mer av den riktiga kulturen så är Byron bay och framförallt Noosa det självklara valet. Noosa är en liten fin stad som ligger längst en flod som mynnar ut i havet, känd för att rika pensionärers samt kändisars fristad. Åker ni till Byron bay ät en tur till Nimbin (stavning) värt att ta – en hippiestad, urcoolt. Sen är det klart klyschigt, men, barriärrevet är såå värt, bara häng på en båt en dag och snorkla, eller om jag får bestämma – testa att dyka. En helt ny värld plönar sig där nere, underbar upplevelse. Jag blev frälst och tog dykcert. Jag åkte ut till revet från Cairns men då revet sträcker sig en enorm bit ner undrar jag om ni inte kan utgå från Brisbane faktikst. Fraser Island är överskattat. Från Townsvill kan ni åka ut till en ö som heter Magnetic Island – finaste jag sett. Orörd. Finns mängdes koalor och fina walkingtracks. Jag bloggade under tiden jag var där och har en himla massa bilder från guldkusten så bara låt mig veta om du vill se och samla inspiration. :)
Kram!

Reply
MW

HONG KONG – shopping i kowlon och Peak där ni kollar på utsikten.
AUSTRALIEN – gold coast är ärligt talat inte så mkt att ha. NI FÅR INTE MISSA SYDNEY DOCK! Världens bästa och finaste stad! :)

Reply
Emmy i Melbourne

Välkommen till Australien! Har själv bott i Melbourne i drygt 2 år och rest runt en hel del runt hela Australien. Kika in på min blogg för lite tips om du vill! =)

Reply
Elisa

Hej! Jag bor själv i Brisbane sedan två år tillbaka och har också bott i Melbourne 6månader och Gold Coast 2år. Helt ärligt så är Sunshine Coast (Noosa, Noosa Heads, Moolooloba etc) som ,ligger ca en timme norr om Brisbane mycket vackrare och trevligare än Gold Coast. Gold Coast (speciellt surfers) är ungefär som Ayia Napa eller någon annan typisk semesterort. Men om du verkligen vill till GC så rekommenderar jag Broadbeach, The Spit (versaces enda hotell finns där) eller Main Beach. Om ni åker till GC bör ni ABSOLUT åka till Byron Bay som ligger en timme söderut, helt fantastisk liten hippie/surfstad där det finns grym shopping, bra restauranger, surf och fina stränder. Byron är oftast alla backpackers favorit och jag kan lova att ni kommer ha det bättre där än i GC. Bara lite tips :)
När ni är i Melbourne rekommenderar jag Great Ocean road varmt också!

Reply
M

Ni borde definitivt åka till Surfers Paradise som ligger på Gulskusten. Absolutely amazing!!! Synd att ni inte åker till Sydney det är min absoluta favoritstad och Melbourne är inte lika varmt.

Reply
Ellen

Hello Lady! Jag bor i Melbourne men har om 3 veckor varit i Australien i ett år. När du kommer ner så borde du komma förbi World bar på Southbank! Vi har live musik tor-lör och en riktigt härlig atmosfär! Jag håller med de flesta andra och Brisbane borde du inte lägga så mycket tid på 2 dagar räcker och dom har Vapiano där :) Vad du inte borde missa är Magnetic island, fraser island, whitsunday island, great keppel island, stora barriär revet och dom övriga ställena runt gold coast och sunshine coast. Östkusten bjuder på så GALET många fantastiska ställen. Att missa älskade sydney vore ju synd också men eftersom du har begränsat med tid kanske det e värt att prioritera mer “exotiska” grejer? Jag hoppas iallafall att din resa blir fantastisk!

Reply
Sarah

Hej! jag flyttade ner till Australien for 1 och ett halvt ar sen for att jag alskar det sa har nere!
ett maste pa gold coast ar BYRON BAY. det ar sa fint och gott dar:) aven Coolangata ar en favvoris!
pa Gold coast har du aven Austalia zoo vilket ar steve irwins zoo och alla roliga themeparks!!
hoppas du gillar det har nere, det ar ett helt sjukt bra land! xxx

Reply
Freja

你好!hej på kinesiska

Jag har länge åkt till Hong Kong för att bo hos min Pappa, och den absolut häftigaste delen av Hong Kong är på Hong Kong island i Causeway Bay. Central är också ganska häftigt och väldigt storstads-liknande fast mer kinesiskt. Jag bor i Shanghai som är en väldigt stor stad och här ser man verkligen var allt i Hong Kong kommer ifrån och också vad som kommer ifrån HongKong till Shanghai. Man måste absolut till Wanchai i HongKong för att uppleva det mest kinesiska. För mat måste du prova:
HongKong eggtarts, små smördegspajer med en ägg-custard i.
Bubble Tea, vanligt te med mjölk som har sötats med sago “bubblor” som smakar som godis.
Hong Kong style breakfast, inget jätte speciellt men det hittar man i Wanchai och det består av toast med vattniga ägg och milktea.
Lamian, handgjorda nudlar i soppa med nötkött som oftast serveras i Kina men kan också finnas i HongKong.
High Tea på the Peninsula

Sedan finns det MASSOR av underbara restauranger. Om man har beslutsångest, är det bra att gå till Central eller Times Square som ha många restauranger för olika smaker och priser. Vissa restauranger som 798 bistro har väldigt god europeisk mat men sedan finns det förstås massor av asiatisk mat.

Vissa kända hotell som the Upper House, Four Seasons och the Shangri-la är underbara med bästa servicen, bra location och nära till det mesta. Four Seasons ligger mitt i Central och bredvid stora shopingcentret IFC som är känt för sitt stora utbud. Sedan måste man gå till SOGO, ett japanskt varuhus som har allt och är jättekul att bara gå igenom. För shopping är Causeway Bay bra. Sedan bör man åka upp til Victoria Peak på kvällen men bara om det är klart väder, annars meningslöst. Sedan måste man ta starferries till Kowloon side där det är mycket mer kantonesiskt.

Du kan hitta hur mycket information på nätet som helst, men om du vill veta lite mer saker från en personlig synpunkt, kan du gärna mejla mig (:

Reply
Sandra

Sydney över nyår. Picknick i någon av parkerna med utsikt över bron och operahuset. Det är liksom ett måste. Man kan inte vara i Aussie under nyår och inte göra det. Helt jäkla omöjligt. Rekommenderar starkt x1000! Annars älskade jag fraiser Island, Byron Bay, Port douglas. Men är ni där så liten tid. Välj en del bara. Avstånden är längre än man tror.

Reply
With love+from+hk

Hej Kenza!
Sett att du fått mycket tips och kommentar på detta inlägg…. Men ville önska dig en fantastisk resa iaf! Australien är fantastiskt! var där förra året och det är verkligen gudomligt fint, tips där är väl att du kan skippa Brisbane om du tänkt åka dit, det var inget märkvärdigt…. Men att åka till Fraser Islands samt segla utanför kusten är verkligen otroligt underbart! Dykarcertifikat är en rolig sak man kan göra… i Cairns… det gjorde iaf jag! ;) Då ska du ta dykarcertifikatet med Prodive…. vad gäller, hong kong, så bor jag där nu, så kolla in min blogg så får du lite tips på restauranger (finns FÖR mycket bra restauranger här!) och shopping (shoppingen är fantastisk! bara man vet var man ska gå…. ;) ) Om jag varit i Hong Kong över jul hade jag gärna isat dig runt i denna härliga stad, men jag ska själv åka bort! Hör av dig om du vill ha mer tips! Trevlig resa!
/ With love from Hong Kong

Reply
Sarah i+NYC

Åh, vad härligt det låter! Hoppas på att komma iväg till Sydney och hälsa på vänner som bor där! Får se när det blir av dock, lite fast här i NY för ögonblicket.

Reply
Sanna

Så sjukt avis, älskar Australien!!! Bor iofs på Hawaii nu så jag ska inte klaga, rätt najs här också! ;)
Ser att flera redan skrivit det men vill också påpeka att ni borde se till att ha hemresa bokad innan ni åker, och visum fixat och allt sånt, dom kan vara riktigt petiga med sånt i tullen..
Vad gäller Guldkusten måste jag säga att Brisbane är en relativt tråkig stad, iaf när ni har så kort tid, den ligger inte ens vid kusten så stränder finns inte.. Har en kompis som var där över nyår förra året och hon tyckte inte alls det var lika kul firande där som i Sydney där hon var året innan med mig, och jag måste verkligen rekommendera nyår i Sydney, det var grymt!!
Annars så håller jag med många andra, Byron Bay, Fraser Island och Whitsunday Islands är heeeelt fantastiska!!!! Men det är ju ganska långa sträckor så ni kanske måste prioritera..
Ha en toppenresa!! :)

Reply
Mellose

Vilka härliga bilder! Jag behöver också resa bort! Har hört att det är riktigt härligt i Australien. Kolla gärna in min blogg: http://www.mellose.se, bjuder på en massa inspiration: skönhet, styling, mat och recept och massa tips =)

Reply
Lisa

åh vad härligt!! jag kom hem från Australien igår faktiskt. Spenderade 3 månader där, åkte längs kusten Cairns till Melbourne. Tog en tripp upp till Alice Springs och Sedan Tasmanien! Kolla in min blogg om ett tag så kommer en massa saker om Australien upp när jag laddat över bilder och så :)
Men det jag kan tipsa sådär direkt är Noosa ( liten men så otroligt fint!), Byron Bay (lite speciell stad, otroligt fint och goa och glada människor), White sundays från Airlie Beach och Fraser Island från Rainbow beach! Och sist men inte minst SYDNEY!! Älskade Sydney, Bondi och hela atmosfären :D Bra shopping, mycket fart och fläng och fina vyer!
Brisbane tyckte jag personligen var rätt trist… fanns inga stränder vilket gör att det blir väldigt varmt och instängt, så satsa på att vara nära kusten :) Hoppas du får det underbart där borta :D Kram

Reply
matilda

jag bor sedan två år tillbaka i Sydney.. Men var varit i Melbourne.. St kilda är ett måste! Massor av mysiga caféer och stranden är mysig.. i melbs så är det inte direkt någon riktigt beach kultur.. inte som i Sydney. Varför kommer du inte hit?! hihi. Bästa staden i hela världen!
Och nej, inte gold coast!! Så tacky där.. Ni måste ju åka till Byron bay! Mysigaste staden! . Och cairns!! åh så härligt där är..
Men kom till Sydney!! här finns allt..
puss på dig!

Reply
Elin

Hej! Skulle bara tipsa om Goldcoast! Jag bor och jobbar här, precis vid Surfers Paradise. Det finns så grymt många fina stränder överallt och är det något du inte får missa när du är vid surfers paradise så är det Draculas Haunted House och baren “cocktails and dreams”. Ha det så grymt bra. Själv firar jag jul och nyår i Sydney!

Reply
Erica

Du MÅSTE åka till Whitsundays!!!! Du kommer aldrig uppleva något vackrare! Det är världens tredje vackraste öar där! SJUKT VACKERT! Paradis helt klart! Vi seglade på en båt i tre dagar och snorklade, såg både hajar, delfiner och havssköldpaddor. Du MÅSTE dit! Du kommer absolut inte ångra dig!

Brisbane är inte så fint men bra fest. Men skulle rekommendera att åka till något annat ställe. Surfer paradise är också en av goldcoast favvoställen. En enorm strand men höghus bakom och GRYMT uteliv! Även Byronbay är jättebra ställe!

Reply
Anna

Hotell Langham Palace är heeeelt underbart och ligger mitt i shoppingområdet med en gata kallad sneaker street. Där finns såååå mkt skor.

Reply
Micke Syding

Bo på The Peninsula på Kowloon-sidan. Där har ni perfekt utsikt över hela Hong Kongs skyline från panoramafönstren i sovrummet. Se till att boka sviterna med utsikt över hamnen. Mycket prisvärt för ett av världens mest erkända hotell.

Reply
Cecilia

Ni kommer älska Australien! Jag har varit här i fyra månader nu och älskar varje sekund. Livet är så annorlunda här, på ett bra sätt. Den enda som spelar någon roll är nuet.

Jag befinner mig i Melbourne nu. Himla häftig stad med otroligt mycket att se!

Reply
V

Åh vad kul att du ska till Hong Kong! Jag har nog varit där 10 ggr, och den senaste gången var i somras!

Jag skulle nog tipsa om antingen Langham Place Hotel, eftersom självaste hotellet ligger i ett enormt köpcentrum med massa fina butiker! Där finns Starbucks och massa andra restauranger också, ifall ni blir sugna på lite fika. Hotellets buffé är också världens godaste, kan vara lite dyrt men absolut värt det!

Och glöm inte att åka till Tsim Sha Tsui, där alla toppbutiker finns, såsom LV, Marc Jacobs osv… Ha så kul!

Reply
Jennifer

Jag bor pa gold coast (surfers paradise) vilket du maste aka till och festa nan kvall! Annars skulle jag som sa manga andra foresla byron bay och coolangatta dit vi brukar aka for att bara chilla. Noosa uppe pa Sunshine coast ar ocksa supertrevligt. Withsudays och fraiser island ar verkligen att rekomendera men det ligger dock inte pa guldkusten uten nagra timmar ifran, men om ni har en vecka over tycker jag verkligen ni ska aka dit! Brisbane ar fint och kul for shopping aven om jag sjalv inte ar fortjust i den staden, det riktiga australien hittar ni pa de lite mindre och avslappnade stallena! :)

Reply
Elli

MISSA INTE BYRON BAY <3 Helt fantastisk liten stad med massa surfare och backpackare så långt ögat når! Humlan vet säkert :)

Reply
Nina

Lite tråkigt hur du som är en förebild för många unga tjejer reser stup i kvarten över jordklotet, och när du inte är iväg ständigt klagar på det svenska vädret (tänk på de som aldrig varit utomlands?). Att det finns ett samband mellan klimatförändringar och vädret verkar inte gått upp för dig, tråkigt! Men det är klart, tjänar man som du gör kan man leva som man vill…

En annan sak som gör mig ganska provocerad är hur extremt mycket du shoppar! Och att säga att du behöver det för att kunna ta roliga outfitbilder är bara en ursäkt, en riktig fashionista behöver inte handla nya saker var och varannan dag för att se trendig ut! :)

Du har tidigare skrivit att din blogg bara ska handla om nöjen och mode. Visst är det ditt eget val, men är det inte lite fegt att inte våga utnyttja det inflytande du har till något gott? Är du rädd att uttrycka dina åsikter för att förlora läsare?

Jag vet att denna kommentaren låter väldigt bitter och negativ, men var bara tvungen att skriva av mig lite, då detta är saker jag länge irriterat mig på men inte kommenterat… Har flera vänner som slutat läsa din blogg eftersom de bara blir ledsna över sina egna liv när du, som ändå har ALLT, fortfarande klagar. Vore intressant att höra vad du har för kommentarer kring detta? Ha sett att flera andra också kommenterat kring dina resor, men du har aldrig svarat på kritiken vad jag förstår.

Kramar/ Nina

Reply
Juliet

Jag har varit i Australien och Hong Kong och vi bodde på några väldigt fina hotell! Min Syrra bor i Sydeny

Reply
Jenni

Alltså, TA MED ER VARMA KLÄDER TILL KINA!

Min kille + familj var Malaysia för två vintrar sen och stannade i Peking på vägen, typ 15 timmar på flygplatsen och utanför.
De hade bara shorts och långärmade tröjor på sig och de höll på att frysa ihjäl.
De satt 10 timmar på Pizza Hut och beställde in grejer lite eftersom bara för att värma sig.

Så, tänk på det :)

Reply
Linn

Jag, min familj och en till familj var i Hong Kong för två år sedan och det är en grym stad! Vi ville verkligen stanna någon natt på YMCA (det är ett väldigt bra hostell “it’s fun to stay at the Y-M-C-A…”) men det var fullbokat när vi var där. Annars hela Nathan Road är full utav massa shopping. Om man går ner på någon parallelgata hittar man också marknader med massa smycket osv. Att vara längst vattnet är en riktig hit och om ni har tur så kan det bli lite finare “vårväder”. Jag är säker på att du kommer älska Hong Kong. Så stört bra ställe.

Reply
Elin

Bor i Australien nu, vart här över ett år nu. Brisbane besök funparken wet and wild en av alla temaparker, så jävla kul! Och Byron bay är riktigt bra fest. I själva Brisbane, The valley (aka. China town) (speciellt klubben “family”) tycker jag är bra. South bank är mysigt och romantiskt att strosa runt på och ta en drink på kvällen. Surfers paradise är litet och inte så mycket att se, men bra fest rekommenderar Byron mera. Noosa och whitsundays utanför Brisbane är också väldigt vackert, beroende på hur mycket tid ni har där. Brisbane City är ganska tråkigt och klimatet är väldigt humant. Melbourne och Perth är bäst dock

Reply
Misha

Som någon redan tipsat, åk till Phillip Island aka pingvinön när ni väl är i Melbourne. Skulle även tipsa en roadtrip längs med Great Ocean Road! Bor på andra sidan känguruland i Perth, men dit ska ni ju tydligen inte alls :P

Reply
Andrea

Ni måste pröva att surfa! Åk till Noosa och gå en surfkurs, jättekul! I Hongkong måste ni åka upp till The Peak, världens finaste utsikt över Hongkong. Ha en jättebra resa, var på guldkusten och i Sydney i fyra veckor förra julen! Bästa resan i mitt liv :D

Reply
Hanna E

Hej Kenza!
Jag och min kompis är ute på en lång resa, vi åker till Cairns i norra Australien den 17/12 och ska ta oss ner till Melbourne längs hela östkusten i december, januari och februari. Brisbane ligger i mitten så har vi hunnit passera det ska jag komma med tips! Men det jag ville säga är att du MÅSTE ha en utresa bokad för att få komma in i Australien fast du har visum (vilket du oxå måste ha). Hoppas ni får en trevlig resa!

Reply
Elin

Du MÅSTE åka till Heron Island! Snorkla med hajar, rockor, sköldpaddor och en massa fiskar. Verkligen ett paradis med kritvita stränder och turkost vatten. En liten ö med ganska lite folk, den får du inte missa!
Kram

Reply
Ida

På gold coast rekommenderar jag Palm beach, Burleigh Heads, Pacific Fair( Ett jätte stort shoppingcenter ), Hard Rock Café och till sist hela Currumbin och Surfers Paradise.
Du får ha en jätte trevlig resa :) kram

Reply
Elsa Hellmer

Jag har själv bott i Hong Kong i tre år flyttade tillbaka till sverige sommaren 2010 och hälsat på flera gånger efter det, kom hem för bara tre veckor sen från att ha hälsat på. Så jag skulle tipsa om att shoppa i Causway bay i Times square, i pacific place och i Ifc mall. Ni kan åka ut till stränder även fast det inte är varmt tycker jag ni borde åka till Shek O beach och äta på thai resturangen där. Sedan måste ni åka till Stanley och Stanley market, visst många turister åker dit men det var där jag bodde och det är hur fint som helst, en hel “waterfront” med massor av restauranger och en lite Plaza med lite smått o gott affärer. Sedan ett måste är också att åka upp till The peak helst på en dag då de inte är molnigt för där från ni en helt sjukt fin utsikt över Hong Kong, och väldigt fint på kvällen med. De har också en jätte bra restaurang som heter “The peak look out” och den har jätte bra mat! Har du några frågor så kan du maila!

Reply
Silje

Når du skal til HK så MÅ du til Tsim Sha Tsui! Markedene der er helt fantastiske, man finner virkelig alt! Pluss at det er alle slags butikker der, alt fra dyrt til billig! SOHO og Nathan Road har ALT. Du må også dra å se buddah’en, taubane opp og gå/buss/taubane ned, mye kultur og natur, verdt å oppleve! Victoria Peak er et must, derifra er alt rett og slett vakkert! Tram’en opp må man bare ta, og ta gåturen ned! Det er bratt men det gir mye mer natur enn sentralt i HK, fra byliv til natur for å si det sånn. Skyline er også et must, på kvelden er det et lysshow der, husker ikke helt når det er men tror det er kl 8, men sjekk dette opp, vi gikk glipp av det 3 ganger før vi fikk sett det!
Må nesten si at ett par dager ikke er nok i HK, hehe!

Reply
Hanna

Det är super fint i Hong-Kong, ni kommer älska det! :D

Skit snygg usa bikini, vart har du köpte den? Många sånna får så ful form men inte den du har tydligen! :D

Reply
Mathilda

Hej Kenza!

jag bodde i Australien från i ett halvår, kom hem nu i april! Australien är världens härlugaste land, så jag är så avundsjuk på dig! När jag bodde där så bodd ejga 4 månader i Bondi som ligger utanför Sydney, vilket är ett störtskönt ställe. Men sen reste vi även runt upp längs kusten. Och jag måste säga att goldcoast, brisbane och surfers paradis är faktiskt de tråkigaste ställerna längs kusten. Jag rekomenderar att ni spenderar tid i Byron Bay som ligger lite söder ut. Byron är ett paradis!!! assköna människor, fin strand, roliga klubbar och bara allmänt underbart! Även Fraser island är svincoola sandööar som ligger i närheten, där det finns så mycket fantastiskt att se.

Visst är gold coast kul om man vill party svinhårt och ligga på en strand. Men om man vill upptäcka australien och detta underbara land så tycker jag att ni borde ta er utanför gold coast!

HOPPAS ni får en fantastisk resa!

kram

Reply
Tove

Min syster bor i Brisbane, ska vara jäkla varmt där för tillfället ;) och det är bara början på sommaren…

Reply
Sabine-Välbefinnaren

Underbart!! Själv drar jag till Indien på en 5 veckors resa om 9 dagar. Lika underbart det. Skönt när man kan vara ledig en längre tid så att man verkligen kan koppla av. Var har du köpt toppen du har på dig på det nedre fotot?? Kram kram

Reply
Christina

http://www.peninsula.com/Hong_Kong/en/default.aspx är ett måste! Samt Victoria Peak, (utkiken, fantastisk utsikt över HK!) fiskmarknaden, shoppingen och eventuellt Stanley Beach (Stanley Market) har bra och billig shopping, och är dessutom en jättefin strand! :)

Har vänner som både bott i HK, och jag varit där.
Tänk på att det är vänstertrafik, då HK var en engelsk koloni tidigare. Aussie är ett drömresmål för mig, har vänner som bor där, och de älskar landet!

Hoppas att ni får en trevlig resa!

Kram från Christina i Borås

Reply
Christina

http://www.peninsula.com/Hong_Kong/en/default.aspx är ett måste! Samt Victoria Peak, (utkiken, fantastisk utsikt över HK!) fiskmarknaden, shoppingen och eventuellt Stanley Beach (Stanley Market) har bra och billig shopping, och är dessutom en jättefin strand! :)

Har vänner som både bott i HK, och jag varit där.
Tänk på att det är vänstertrafik, då HK var en engelsk koloni tidigare. Aussie är ett drömresmål för mig, har vänner som bor där, och de älskar landet!

Vi åkte från Sverige, till Peking (firade jul där) fortsatte till Hongkong som layover några dagar, och sedan till Krabi och avslutade med Bangkong innan hemfärd igen.
I Peking behövde vi vinterjacka, i Hongkong var det som svensk vår, i Krabi & Bangkok var det hett.

Hoppas att ni får en trevlig resa!

Kram från Christina i Borås

Reply
Kim

Hi Kenza!
I live in AUSTRALIA and you’ll love it! It’s so hot here already! In Brisbane, make sure you stay in Surfers Paradise and make sure you visit the theme parks: Wet & Wild, Dreamworld, Sea World and Movie World! Enjoy :) xx

Reply
Hanna

OM jag skulle få en tiondel av värmen du kommer få och din kropp skulle jag vara nojd!

Reply
Emma

YAY! So excited that you’re coming to the best country in the world! Little disappointed that you won’t be in Sydney though – that’s where I live :(
Maybe I’ll have to visit my brothers in Brisbane so I can meet you!
xx

Reply
Andreea Franzén

JAG BOR I BRISBANE, sen snart ett år tillbaka. Jag har följt din blogg länge med aldrig kommenterat, men denna gång kände jag att jag kan hjälpa dig och tillföra något för dig :) kontakta mig gärna via mail och jag kan berätta lite ställen i Brisbane, Gold Coast och även mysiga ställen i Melbourne som kanske din vän inte har någon aning om (för Melbourne har många många mysiga ställen och inte lätt att ha koll på allt, inte även om man bor där ett tag)

Reply
kajsa

Åh Kenza, jag älskar dig och din blogg. Men fan jag får ångest när jag ser din grymma kropp! Tränar och tränar, men fan det känns som att inget händer. Så som du ser ut vill jag också se ut en dag.
Du är så galet sjukt vacker <3

Reply
Micaela C.W

Gud vad roligt!
Jag befinner mig just nu i Australien och har varit här sedan 1 år tillbaka. Åker hem om en vecka men jag har hunnit se hela kontinenten redan =)
Det är supervackert och superhett! Ni kommer verkligen under en period som är outhärdligt varm, speciellt i Brisbane. (Melbourne är lite mer varierande och just nu runt 25/30grader)

Om ni har tid för en 2 dagarsutflykt från Brisbane MÅSTE ni åka till Noosa National Park som ligger ca 1 timme norr om Brisbane. Det är så otroligt vackert med massor av promenadstigar och milslång, vit strand och otroligt varmt. Jag rekommenderar verkligen det. Finns massor av hotell/backpackers man kan bo på, men bör bokas i tid för det är ett väldigt populärt ställe!

Ha en trevlig resa!

Reply
Malin

Jag bor i Brisbane för tillfället och jobbar på Max Brenner, ett ställe jag verkligen rekommenderar om man gillar choklad ;)
Kanske ses på stadens gator! Vore fränt :)

Reply
Lisa

Hej!
Jag var i Australien i början av året reste från Sydney till Cairns. Det absolut härligaste landet jag vart i. Folket är otroligt hjälpsamma och trevliga.
Brisbane var dock inte någon favorit. Om jag vart er skulle jag ta mig upp till rainbow beach och därifrån ut till fraser island, världens största sandö. Där bokade vi en guidad tur med ca 20 pers som delade på 4 st 4-hjulsdrivna bilar och sov i tält. Roligaste upplevelsen i hela Australien! Se upp för alla Dingos bara:D

Reply
Johanna

Ni kommer älska Australien ! Det är vackert, bra shopping, trevliga och roliga människor och underbara stränder! Lite dyrare än hemma men värt det! Bor själv i Canberra !

Reply
Elsa

G’Gay Mate ;)

jag bodde i Australien i ett år (2010) ca en timma Norr om Brisbane (suncoast, Alexandra Hd) det var helt underbart längtar tillbaka super mycket ibland efter mina vänner…
men vi åkte också via hongkong men kommer tyvärr inte ihåg vilket hotell vi bodde på :( så åkte vi vidare till melbourne vi med :O i mooloolaba finns ett super fint och jätte bra hotell precis vid stranden!
du kan kolla vår gamla blogg från när vi bodde där:
http://ntedownunder.blogspot.se/

Svara gärna :P kram

Reply
Sara

Noosa beach, Currumbin beach, Burleigh Heads och Surfers Paradise är ett måste. Bästa nattlivet i Surfers och underbara stränder i alla nämnda. Surfers Paradise är där jag bor och här finns det mycket turister. Enjoy!

Reply
Hilda

Jag var i hongkong exakt den tiden förra året, det är kallare än man tror! ta med dig en rejäl jacka annars kommer du frysa ihjäl! sjukt fint stad förövrigt! helt rätt att åka dit :)

Reply
Juliet

I HAVE LOVED YOU FOR SO LONG! Always check your blog everyday! You are incredibly inspiring. I live on the gold coast and i cant believe your coming here all the way from Sweden!!! Ofcourse go to surfers paradise, a nice place to stay is probably the Q1! and there are nightclubs and shops there. Also there are beautiful beaches at burleigh, currumbin..ahh I would die if i saw you in real life! you are amazing, cant wait to see the photos!! x

Reply
Emelie

Hej! Vad kul att du ska åka till världens absolut bästa kontinent! Brisbane är asballt. Staden i sig är inte jätte märkvärdig, utan mest mysig liksom. Är man trött på shoppingen så finns det en “strand” mitt i staden, som ett vattenhål med en kostgjord sandstrand, rätt häftigt. Det jag gillar med staden är att den är fruktansvärt avslappnad, folk chillar. När ni ändå är därborta bör ni åka till den lilla hålan Byron Bay. Ca. 2 timmars bilresa (buss) från Brissy. Det är en liten hippie surf stad med fina, bra surfstränder. Jag skulle dock inte påstå att det är “riktiga” Australien då det kryllar med backpackers och fylla. Men absolut värt att pka till om man har tid. :) Surfers Paradise är en extremt cool storstad som är häftig på det viset att den milslånga sandtsranden är omringad av milshöga skyskrapor och fancy shoppingcenters. Rätt häftig kontrast. Får ni möjlighet så tycker jag att ni ska ge er ut på organiserad båttur till WhitSundays. Om ni vill göra det, kolla upp dealer osv redan när ni är i Melbourne. Ni kommer vara där över högsäsong och ofta är dom där båtarna fullbokade veckor i förväg. Gå in på en travelagancy som tex. PeterPan i Melbourne så hjälper dom er med allt. Funderar ni på att hoppa Skydive ( fallskärm ) så skulle jag verkligen rekomendera det att göra det över Surfers paradise, återigen kontrasten mellan strand och höghus är supercool. Jag har bott, rest och pluggat i AUS och ska dit igen om en månad och bara älskar landet :) Hör av dig om du har fler frågor, bara kul att hjälpa till :) kram på dig, du är grym!

Reply
Kleo

Du kommer älska HK!! Det har massa lyxiga butiker som Céline, Chanel osv som vi inte har i sthlm. Måste även tipsa om att åka upp till Victoria Peak för att se den underbara skylinen de har!! asså googla bilder på “hong kong skyline from victoria peak”, du kommer dö!! om ni vill festa så är det LKF som gäller! och maten är obeskrivlig god.

Reply
m

Åh gud vad kul! Ska ni fira jul där också? Kommer det inte kännas konstigt att inte vara i sverige då med snö och allt? :D

Reply
Isabelle

Åh vad jag är avundsjuk! Har velat åka till Australien så länge! Men någon gång är det min tur att åka dit :) Ni får ha det så grymt där borta :)

Reply
byronbay1

Som sagt Brisbane är inte så mycket att ha. En helt vanlig stad, inte så spännande. Men Melbourne är definitivt rätt satsning. Antar att du ska bo i Surfers Paradise på Gold Coast. Jättevärt ställe på dagen med häng på stranden (som f.ö är typ 7 mil lång) och aktiviteter som Sea World och Movie World. Men på kvällen blir utelivet rätt “smutsigt”. Tänk Phuket ungefär…Beror i och för sig om man är mitt i Surfers Paradise eller festar uppe i Q1 eller Hilton ;) Men generellt sätt så är det inte så classy. Själv bor jag i Byron Bay som är 45 min bilresa söder om Surfers. Ett måste! Bott här sen Februari. Världens mysigaste liten hippie/surfer town där alla är hur sköna som helst. Här slutar man aldrig bli förvånad. Skulle däremot inte rekommendera utelivet här. Då är definitivt Surfers Paradise bättre. Små, smutsiga klubbar som stinker kiss (överdriver inte). Fullt med backpackers och bönder. Enda undantaget är Beach Hotel. Bra ställe med grym livemusik :)
Om man känner sig lite äventyrlig skulle jag även rekommendera att bestiga Mount Warning. Googla det. Sjukt häftigt!!! Lite hazzle att ta sig dit, men lätt värt det!
Flygresan är för övrigt det jävligaste på jorden haha. Men här finns allt att se så allt är ju värt det :)

Reply
Mathilda

Åh, ni måste åka längst längst med Great ocean road och kolla på De tolv apostlarna, jätte fint! :)

Reply
Nina

Fasen va kul! jag kom just hem från Australien. Körde Cairns i norr till Sydney i Söder. Häng inte i surfers paradise..det är soft och så en stranden är inget at hänga i granen direkt och hela staden känns lite billig. Lite jersey shore människor. Byron bay är så himla fin stad. mysig småstadskänsla men ändå inte dött. Fina små affärer med franska kläder och små vegetariska restauranger och fina konstgalleri. Om ni åker till byron så kan ni ta en dagstur till nimbin där alla bor i kollektiv och röker på. sjukt lustig stad. Det är precis som att åka tillbaks till 70-talet. Ta Jims alternative tours till nimbin. Han är sjukt skön. ha det bäst!

Reply
linn

Firade jul i Hong Kong 2010 och spenderade julafton uppe på The Peak. Jättefin utsikt och många restauranger att välja mellan. För att få lite julstämning rekommenderar jag Disneyland. Supermysigt att bara strosa runt och äta Musse Pigg-formade våfflor.

Reply
Jessika

Hej två ställen som jag tycker ni ska besöka i hong kong är ozone bar som ligger längst upp i en av skyskraporna, det är inget tak över baren och man har en helt fantastisk utsikt över stan :) sen Tim Ho Wan som är världens billigaste michelin restaurang där de serverar jättegod mat som är typiskt kinesisk, det är ett otroligt populärt ställe då folk köar utanför för att få gå in och äta :) kika gärna in på http://www.candor.devote.se då jag för några veckorsedan var i hong kong om du vill ha fler resetuits :)

Reply
meyav

Åh Melbourne!! Så sjukt avundsjuk på dig. Janoskians bor där. Om du inte vet vilka janoskians är så är de ett par killar som är enbart galna av sig. Om du träffar på dom, snälla kan du inte säga till dom att dom har massa fans här i Sverige och att dom borde komma och besöka stället.. haha.

Reply
Moa

hejsan,
eftersom jag nu befinner mig i brisbane for tillfallet sa kan jag rekomendera dig ett stopp i Surfers Paradise och aven Byron bay!
Hoppas du uppskattar din tripp till australien!
jag alskar australien och tror aven att du kan gora det
=)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*