• header

AUSTRALIEN!

Nu är det bokat och klart!

Den 20e sticker jag och min kärlek iväg till Australien. Eftersom att det är en lång resväg och jag hatar att flyga så tänkte vi att vi stannar några dagar i Hongkong innan vi sätter oss på nästa långflyg ner till Melbourne, Australien. Det kommer inte vara så varmt i Hongkong så det blir bara några dagar. Spana in den coola staden, shoppa m.m. Sedan på juldagen flyger vi ner till Melbourne där min älskade vän Alexandra befinner sig. Vi ska fira nyår där i värmen!

Några dagar in på det nya året flyger vi till Brisbane för att hänga uppe på gold coast, där stannar vi tills det är dags att åka hem. Hembiljetten är inte bokad än för vi vet inte hur länge vi kan vara borta, antingen 3 eller 4 veckor. Hoppas på det sistnämnda!

Om ni har nå bra Hongkong-tips vad gäller hotell och allt, eller vart på gold coast man ska hänga (där det är finast) – let me know! Melbourne-tips får vi från Humlan och gänget där nere. :)

http://kenzas.se/wp-content/uploads/2012/01/Fullsk%C3%A4rmsinf%C3%A5ngning-2012-01-06-181525.bmp.jpg

http://kenzas.se/wp-content/uploads/2012/01/IMG_1535.jpg

Förra vintern var vi i Kapstaden och på Zanzibar!

346 Comments

Lisa

ett måste i Hong Kong är att åka upp till Victoria Peak och se staden från ovan, helt jäkla magiskt! och så måste ni äta massa dim sum, dumplings och sånt, så himla gott! annars räcker 2 dagar gott och väl, inte så mycket som man “måste” göra och shoppa i staden.

Reply
Anonym

Du kommer att älska Melbourne och Australien!!! Jag har själv varit där två gånger och längtar redan tillbaka :)

Reply
Fay

Om ni planerar en utgång i Hong Kong rekommenderar jag Lan Kwai Fong området där det finns många kända barer och klubbar. Bejing och Volar är bra hiphop rnb klubbar. Graffiti LKF är ett sjukt bra ställe med DJ och live rnb/hiphop cover band. Det är mer bar/dansgolv :)

Reply
Pernilla

Fy vad fuskigt! :( Australien är den plats jag vill åka mest till!

Men jag hoppas ni får en mkt trevlig och mysig resa :)

Reply
kristine

Åh vad roligt! vi åker också till hong kong! men den 21 och åker sedan vidare till filippinerna den 26 :) trevlig resa!

Reply
Sara

Shoppingen i Hongkong är bäst på kowloon,där finns ALLT. Shoppingmals i massor samtidigt som det kryllar av massa tvärgator med butiker. Ett hotell jag kan rekommendera där heter “hotel Nikko”. Hoppas ni får en kul trip! kramkram

Reply
M

Jag var där i våras och åt på många olika restauranger men fastnade speciellt för en, den var helt otrolig! Högt upp i skyn med utsikt över hela hongkong, den hette Wooloomooloo och låg i byggnaden “The One” på Nathan road (om jag mins rätt, annars fråga er fram), gör dig själv en tjänst och åk dit! Helt otroligt ställe med god mat, trevlig personal och en fantastisk utsikt. ÅK DIT!!!!!

Reply
Sara

Ni måste ju dra till Whitsunday Islands när ni ändå är på Gold Coast! Flyg till Hamilton Island och checka in på Reef Hotel ;)

Reply
Sanna

Byron Bay is the shit!! Sjukt fin strand, bra surf, ett avslappnad ställe som måste upplevas! =)

Reply
ida

Herregud vilken lyckost du är!!!!!!! Vara i väg i en månad bara sådär!!!!!!!Åh!!!!!!!!!!!!
Känns inte som det var länge sedan du var där i Kapstaden på Zanzibar ju. Gud, vad tiden går fort.

Reply
Ana

Yaaaaaaay! You’re coming to Australia – I’m from Brisbane :). It’s so hot here already, so prepare yourself! Much love xx

Reply
Emma

Hör med Foki om hotell i Hong Kong, hon och Aleks ska ju tydligen vara såååå tajta ;)

Reply
Linn

Whitsunday Islands!!! Finaste någonsin! Vi seglade runt i tredagar. Finns både festbåtar och lugna båtar :) Jag skulle ta en lugn båt. Vi sov på däck under bar himmel. Vaknade till soluppgången. Snorklade med gigantiska fiskar precis intill båten. Och stränderna är magiska.

Reply
Amanda

Åh vad härligt! själv håller jag på att gå igenom migrationsprocessen till OZ, min man kommer nämligen ifrån Sydney och han har spenderat 9 år i Skandinavien så nu är det hans tur att komma hem. Men jag ska ju inte klaga Aus är härligt!

Reply
Elina

Kolla igenom Foki’s blogg. Hon var ju där för ett tag sedan om jag minns rätt. Hon har säkert flera bra tips! ;)

Reply
Amelia

Åh Hongkong! Älskade staden när jag var där. Ett måste är att åka över till hongkong island och åka upp med det gamla tåget till utsiktsplatsen som är helt fantastisk! Det finns massa roligt nattmarknader där staden är i rörelse med massa god mat och roliga små stånd! Hoppas du älskar det lika mycket som jag gjorde!

Reply
S

Om ni har flera dagar i Brisbane och tid, rekommenderar jag att åka ner en sväng till Byron Bay!! Huuuur mysigt som helst! Alla jag träffat som rest längst östkusten älskar Byron Bay och det gör även australiensare! En riktig pärla!

Reply
elin

Har tusentals hongkong tips efter att ha bott där några år, sjukt avis att ni ska dit!

Finns grymma marknader att shoppa på i Tsim Sha Tsui, bästa barerna finns i Lang Kwai Fong, uppe till The Peak måste ni åka och kolla utsikten (bäst på kvällen!!), ta båten Star Ferry över mellan Hong Kong Island och Kowloon för att kolla in skyskraporna från vattnet. På kvällarna har de en light show där de lyser upp hela hong kong skyline så då ska ni åka över till Kowloon och stå vid vattnet för att kolla :)

Gällande hotell så finns det många bra, ni får välja om ni vill bo på Hong Kong sidan eller på Kowloon sidan, det är inte så stor skillnad eftersom det går så snabbt och enkelt att ta sig mellan med tunnelbana, men de flesta väljer oftast att bo på Hong Kong island. Finns grymma lyx hotell som The Four Seasons ifall ni vill satsa riktigt ordentligt ;)

Trevlig resa!! :)

Reply
josefin

Mitt favvoställe på kusten va helt klart byron bay, otroligt mysig stad med sköna människor:)

Reply
Rebecka

Åh! Låter såå härligt! Önskar jag också kunde åka utomlands över jul..
Men jag måste fråga, hur har du fått den där kroppen!? Pörf!

Reply
Saga

Jag var i Hongkong 2006 och bodde på B P International Hotel. Hemsidan är: http://www.bpih.com.hk/ Dock tycker jag den såg ganska B ut, gör inte hotellet rättvisa! Kolla på bilderna. Det var trevlig personal, fina rum, men det bästa var frukosten! :D Godaste hotellfrukosten någonsin! :D Allt man kan vilja ha frukt, ägg, bacon, bröd o.s.v Hade t.o.m en kille som jobbade med att steka omelett och pannkakor. Man pekade på det man ville ha så fixade han haha!

Hoppas du får en underbar resa!

Reply
Sofia

Australien är sjukt fint! Har själv bott i Brisbane när jag var liten :) Vet tyvärr inte vart på gold coast som är finast. Men det är väldigt coolt att snorkla i barriärrevet! <3

Reply
Sofia

Älskar Australien, bodde i Brisbane när jag var liten! Vet tyvärr inte vart på gold coast det är bäst. Men något som är coolt är att snorkla i barriärrevet! :)

Reply
Ida Ekelund

Åh du kommer ÄLSKA Australien Kenza. Och Gold Coast är helt underbart. Surfers Paradise måste ni helt klart besöka och Australia Zoo som ligger lite ovanför Brisbane är ett måste.
Jag har bott på gold coast och åker tillbaka igen nästa månad så har massa tips å ge :)
Är det i Melbourne och Gold Coast ni ska vara på ? eller ska ni ner mot Bondai beach och Sydney också? :)

Hoppas ni får en grym resa :) Kram

Reply
Victoria Morrison

Surfer’s paradise på Gulden kusten, inget annat ställe ska du åka till! ;) det är ett MÅSTE!!

Reply
Alex

Brisbane är inget att ha! Ni ska helt klart satsa på Byron Bay, det får ni inte missa!! Och sen kan jag också rekomendera Sydney :)

Reply
Rebecca

Jag var i Australien som utbytesstudent (jag reste runt ganska mycket) så du får gärna kika på den om ni vill ha lite tips :) jag tyckte mycket bättre om Sydney än Gold coast för surfer’s paradise är typ “förstört” av alla turisterna som är där. Men smaken är ju delad ;)

http://www.bexxaustralia.blogg.se

Kram!

Reply
Daniela

Ni borde verkligen boka hemresan annars kan det gå så att de ställer in era visum och att ni inte kommer in i landet australien ärlite klurigt på det sättet :/ hoppas det går bra för er iaf :)

Reply
Moa

Tänk bara på att ha en hemresebiljett bokad när ni ska in i Australien. Kan hända annars att ni inte blir insläppta.
Vi frågade ambassaden det när några kunder skulle åka och dem sa att ni kunde bli nekade inträde om ni inte kan bevisa att ni tänker lämna landet :-)

Reply
madde

Åk till Sunshine coast, väldigt fint och mindre turistigt. Skulle rekommendera Noosa beach, har blivit utsedd till en av världens finaste stränder! Mycket turister på gold coast och mer australiensare på sunshine coast :))

Reply
Mathilda

Jag har bott i hong kong och vet vart man ska åka! Stanley beach är en underbar och fin strand och det finna många västerlänningar där plus en mysig liten marknad. Ocean park, Victoria peak och Disneyland är också något man måste uppleva. De flesta ställen har bussturer dit, annars är det smidigaste sättet att ta sig runt med tunnelbana. Skaffa occtopus card så fort ni kommer fram. Då kan ni ta er runt på bussar och tåg (som även går från flygplatsen) billigt och snabbt och ni kommer överallt i hela hong kong. Big buddha är också rätt så häftigt att uppleva. Det går att gå upp för berget med byggda trappor eller så kan man åka linbana. Det finns starbucks café där uppe (och i varje hörn i hela staden). Festival walk i kowloon tong (kommer dit via tunnelbana, centret och stationen hör ihop) är jätte bra för en hel shopping dag. Det finns en foodcourt, en jätte bra pasta resturang, bio och en isrink inomhus! Det finns även ett gigantiskt shoppingcenter i tsim sha tshi där alla märken finns! Och det finns dan and ryans där som serverar jätte god amerikansk mat! Ni måste även ta färgan utanför de shopping centret (star Ferry) och åka över till hong kong Island där ni verkligen får uppleva trängsel. Vill ni spendera mera tid i “riktiga” hong kong så åk till tai po station med tåg och ta en taxi till tai po market. Det är det riktiga hong kong!

Hoppas du tycker om mina tips. Jag som bott där tycker att denhär ska upplevas! Kram

Reply
Malin

Melbourne är toppen! Lätt bästa staden i Australien. Min bror bor där så jag brukar vara där varje vinter, men denna vintern kommer min bror till Sverige så jag slipper den långa flyresan ;) Dock tråkigt att inte komma till värmen! Ha en underbar resa :)

Reply
Andrea

Jag var där förra julen, det var jätteskönt. Du borde testa att surfa! Kanske i Surfers Paradise eller något annat ställe. Det är skitkul! Ha en jättebra resa! :D

Reply
jennie

var i australien,melbourne förra året i fem veckor. under jul och nyår. Så jävla vackert och helt underbart!! Fyfan vad du ska njuta!

Reply
Emelie

Jag älskar HONG KONG! jag har varit där ett flertal ggr.
Kan rekomendera Ngon Ping (jätte buddan)och missa inte
Symfoni of lights över Hong kong harbour.
Bästa shoppingen finns runk Mong Kok.
Men mitt bästa tips är att köpa ett tunnelbanekort!
Absolut det lättaste och bästa sättet att ta sig runt.
Ha en trevlig resa!

Reply
Anna

Var ifrån kommer den vita tröjan på sista bilden och bikinin på den första? Superfin blogg! :)

Reply
Carro Dickson

Melbourne är verkligen helt jävla fantastiskt. Spenderade två veckor där för några år sen och skulle åka tillbaka när som helst. Sydney var för stort och anonymt, Melbourne är liksom varmt både till klimat och stämningsmässigt. Jag måste få rekommendera ändå, och jag har 2 tips:
1. Ta en road trip längs the great ocean road, häpnadsväckande vacker natur och ett kul sätt att se mer av Aussie (när vi var där var det mest festande på menyn så det var ett rätt soft avbrott), och
2. Ta en dag i mysiga St Kilda, gå in på Luna Park (nöjesfält, gratis inträde), och drick varm choklad i den fantastiska chocoloateria som ligger där… nånstans. Hehe.
Jävlar vad AVIS jag blev nu!
Guldkusten är fin den med, men Melbourne har en storstadskänsla som gör att det blir den perfekta blandningen av party och semesterkänsla.

Reply
Cecilia

Ett tips på hotell i Hongkong är MetroPark hotel i Causeway Bay, fräscht och lagom stort, med en takterrass med pool högst upp med fantastisk utsikt över staden! Och kom ihåg att om ni ska stanna mer än 30 dagar i Australien så måste ni ha visum!

Reply
Sandra

I Australien får man inte missa whitsundays, helt underbart!! Snorkling i barriärrevet är också en upplevelse man inte får missa. Fraiser Island sägs också vara häftigt. Vill man ut på lite äventyr kan jag rekommendera att åka på en camping trip till ayers rock, mycket vandring och jobbigt som f**n men häftigt att se!

Reply
Julia

Gud va avis man blir på dig nu!
Men kul att se hur din jul kommer vara cia bloggen:)

Ha det bäst Kenza!

Reply
Janina

Hej! Jag åker till Phuket i Thailand den 8:e december och du har ju varit där så jag undrar vad tyckte du om thailand? Vilka ställen gillade du där mest? :)

Reply
annie

Alla turist stallen pa gold coast ar bra, byron bay for surfing och fest, fraser island, sunshine coast (australia zoo ar ett maste!!) osv men ett tips ar att halla er borta fran surfers paradis. Det later fantastiskt men de har for nagra manader sen borjat bygga en typ tvar bana genom staden vilket innebar att HELA staden har rivits upp och blivit helt forstord, de flesta vagarna ar avsparrade och butiker o restauranger har gatt i konkurrs, alltsa inget roligt stalle de kommande aren. Allt som fanns dar kan du hitta pa sunshine coast eller langre ner i byronbay. Ha det sa kul!

Reply
Tess

Lan kwai fong – i Hong Kong är ett måste. Där finns alla bar och klubbar,de bästa då. Det är typ en gata. Där kan du festa loss så sök på det lite :)

Reply
Åsa

missa inte klubblivet i surfers paradise vid gold coast, brisbane i sig är rätt tråkig stad.. men strandlivet. oh lord! åh va kul för dig =)

Reply
Emilie

Åk till Byron Bay om ni har tid! Inte riktigt guldkusten, men vackrare, mysigare och inte så turistigt. Det ligger en bit söderut.. Väl värt resan!
(Råkar också vara staden jag och min man förlovade oss i.)

Reply
Amanda

Vilken härlig resa!

Jag har läst din blogg i hundra år typ – och nu bor jag i HK sedan augusti i år. Det känns som jag känner dig så jag blev helt exalterad av att läsa detta, haha! Du känner ju inte mig alls, men om du vill så kan jag gärna visa er runt lite nån dag här tills ni blivit varma i kläderna så att säga!

Har rätt bra koll på shopping och hur man tar sig runt bäst. Festa gör jag tyvärr inte så mycket längre då jag har en liten dotter nu. :-)

Hoppas ni får en underbar resa! Hör gärna av dig om du vill!

Reply
Emma

Whitsunday! Ta ett par dagar och segla bland de fantastiska öarna. Åk från Airlie beach. GRYMT! :D

Reply
Sofia

Vad kul att ni ska till Hong Kong! JAg har varit i Hong Kong 2 ggr då en svensk familj bor 30 min där ifrån på fastlandet.

Lite roliga saker ni kanske skulle vilja göra är

*Hoppas på en tourbus och åka staden runt, få en intressant visning av staden och dess makalösa byggnader. Sedan åka upp til the peak som är en anna sak som drar turister. Där åker man spårvagn upp för berget till en makalös ställe med lite affärer, maddame tussauds och en otroligt fin utkiksplats över hela staden.

http://www.google.se/imgres?q=the+peak+hong+kong&hl=sv&tbo=d&biw=1680&bih=933&tbm=isch&tbnid=vEClN4gZ2ZFJ_M:&imgrefurl=http://www.travelgogirl.com/2012/07/05/sightseeing-in-hong-kong/&docid=FXzNWOX1Dm4yvM&imgurl=http://www.travelgogirl.com/wp-content/uploads/2012/05/peak_tram_hongkong.jpg%253F9d7bd4&w=500&h=332&ei=5Mi8UJ-CBbPN4QS-8ICICw&zoom=1&iact=hc&vpx=2&vpy=129&dur=3378&hovh=183&hovw=276&tx=193&ty=107&sig=108201309987307953757&page=1&tbnh=137&tbnw=211&start=0&ndsp=37&ved=1t:429,r:0,s:0,i:80

*På andra sidan ön 30 min bort med taxin ligger en av världens äldsta marknader, stanley market.

*Sedan finns det Ocean park som ni bara måste gå på! Ett nöjsfält fullt med åkattraktioner men även ett gigantiskt akvarium med 5 våningar så man börjar längst upp sedan går man som en spiral neråt och får se olika djur som lever på olika nivåer. Det var även där jag fick se de underbara pandorna(!!) för första gången. Dit tar man sig med en “linbana” ;

http://www.google.se/imgres?q=ocean+park+hong+kong&um=1&hl=sv&sa=N&tbo=d&biw=1680&bih=933&tbm=isch&tbnid=o6eInZDgNlWMjM:&imgrefurl=http://www.synotrip.com/hong-kong/tourist-attractions/ocean-park-355.shtml&docid=B0uNmyGvLqWE2M&imgurl=http://4.bp.blogspot.com/_ZBKIIuWjqu4/SGXEI50F3HI/AAAAAAAAAQI/k9fq4o54nLk/s400/23.%252BBird%252Beyes%252Bview%252Bof%252BOcean%252BPark.JPG&w=400&h=300&ei=V8e8UKzGF–N4gSOkoCYAQ&zoom=1&iact=hc&vpx=1378&vpy=603&dur=603&hovh=194&hovw=259&tx=152&ty=167&sig=108201309987307953757&page=1&tbnh=142&tbnw=185&start=0&ndsp=40&ved=1t:429,r:39,s:0,i:204

Ocean park
http://www.google.se/imgres?q=ocean+park+hong+kong&um=1&hl=sv&sa=N&tbo=d&biw=1680&bih=933&tbm=isch&tbnid=YBBt2e9ejPVvYM:&imgrefurl=http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ocean_Park_89,_Hong_Kong,_Mar_06.JPG&docid=7W1BjRZhA-64bM&imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/Ocean_Park_89,_Hong_Kong,_Mar_06.JPG&w=1600&h=1200&ei=V8e8UKzGF–N4gSOkoCYAQ&zoom=1&iact=rc&dur=410&sig=108201309987307953757&page=1&tbnh=142&tbnw=188&start=0&ndsp=40&ved=1t:429,r:35,s:0,i:192&tx=142&ty=103

Hoppas visiten blir lyckad! :)
KRAM

Reply
Sara

Finns några populära stråk Mongkong/Ladies Market (typ marknadsstånd där man ska pruta mycket och där man köper märkeskopior), runtom där finns även jättemånga roliiga butiker. Causeway Bay (centrum av HK där allt finns från dyrt till billigt (här har även nyligen Forever21 öppnat). Lan kwai fong (bargata med massa pubar/clubar, osv), Langham Place (jättefin mall där man kan åka rulltrappa ända upp och så kan man gå neråt butik för butik http://en.wikipedia.org/wiki/Langham_Place,_Hong_Kong), Tsim sha tsui (alla fina dyra märkena, kul att kolla på).
Glöm inte heller att åka upp till The Peak där man kan se över hela HK, roligast är att åka upp med det lilla tåget.
Hoppas du får superskoj!

Reply
Maja Rothén

Ett tips är att åka ut till ön Lady Musgrave som ligger ute på det stora barriärrevet. Man åker från en stad som heter Town of 1770. Där får man snorkla (dyka om man vill) i det oerhört vackra vattnet samt gå iland på ön. En mycket minnesvärd upplevelse och dessutom vacker!

Reply
A

Jag gjorde exakt hongkong till melbourne för några år sedan. Bodde på Eaton Hotel i Hongkong, superbra :) Centralt! Varje kväll är det en ljusshow nere vid kanalen så alla skyskraporna på själva hongkong-island synkar ljus till musik. Lite häftigt. Även the peak ska ni åka upp till, det är en typ “linbanespårvagn” upp till toppen på ett berg då ni är över staden, (åk dit på kvällen när det är mörkt!)

Om ni har möjlighet åk ut till Fraser Island utanför Brisbane typ. Var på ön i tre dagar. Så fint! Men inget bad i havet där för då kommer hajarna och äter upp dig (det är tyvärr sant) Men dom har fina sjöar och massa natur som var helt sjukt fint!. Annars finns ett zoo utanför där du kan mata kängurur och hålla koalor, sånt som nästan alla gör i aussie som turistar ;)

Reply
Maria

Hejhej! Jag kan tipsa om surfersparadise! Ett helt otroligt fint ställe där jag tror du kan stört trivas! Har själv varit där och de var like heaven!! Passa även på att besöka deras högsta skyskrapa då du ser ut över hela gold coast!

Reply
A

Insåg nu när jag kollat kartan att fraser island ligger en ganska bra bit över brisbane, som sagt längesedan jag var där. Men som sagt om ni har möjlighet åk dit :)

Reply
Line

Selv om det er veldig turistifisert så MÅ dere besøke The Peak i HK – utrolig utsikt over en utrolig by! Også er shopping over grensa i Kina helt utrolig – bare sett dere på toget, og gå over grensa – kjempeenkelt og helt sykt billig!

I Melbourne bør dere virkelig ta en tur langs Great Ocean Road. Utrolig flott OG ville koalabjørner – elskbart! :)

God tur!

Reply
M

Reis videre opp kysten fra gold coast.. Sunshine coast og fraser Island er ikke veldig langt unna, og det er nydelig!! Byrom bay er også verdt å få med seg!!

Reply
hanna

jag var i Australien och Nya Zeeland för 2 år sen i en månad över jul och nyår. det var helt fantastiskt!! bästa resan i mitt liv, du kommer älska det!!

Reply
Mikaela

Måste bara säga att Surfers paradise på guldkusten är en helt underbar stad, där borde ni stanna en vecka minst :)

Reply
E.

Surfers paradise är en fräsch stad och är en härlig blandning av stad och strand. Noosa är också väldigt mysigt. Rekommenderar inte Byron Bay trots att många älskar det. Kändes mest sunkigt. Ha en bra resa!

Reply
Em

Melbourne är världens bästa stad,flyttar själv ner dit i slutet av januari! Enjoy:)

Reply
Malin

Underbara Australien! Kommer få det grymt!

Vill du se på paradis. Åk upp till Arlie Beach och åk med en båttur 2 dagar och 3 nätter på Whitsundays. Vilken vy. Du kommer nog aldrig ha sett något liknande, det bästa jag gjorde när jag va i Australien!

Reply
Bronsblonds

I Hong Kong lönar det sig att gå på marknader! Marknaderna är fulla av jättefina saker och kläder. Så rekommenderar jag att åka upp till Hong Kong Victoria Peak! Man åker upp med ett sorts tåg och så ser man över hela Hong Kong. Vääääldigt coolt!

I Brisbane och Gold Cost rekommenderar jag absolut att även besöka Surfers Paradise och stranden där. Helt otroligt nice! Det ser ut som på film. Och om ni reser runt i Australien, rekommenderar jag stort att åka till Cairns. Kanske inte bästa vädret där just nu, men det är verkligen paradiset! Bästa stället i Australien. Bättre än Gold Cost t.o.m! Dom är så “laidback” där.

På hemresan lönar det sig att flyga via Singapore och stanna där någon dag. Där finns massor av fina butiker med stort urval och deras marknader är bäst. Där finns väldigt fina kläder. Rekommenderar!

Trevlig resa!

Reply
Olivia

Åh! Åk till Hongkong’s peak! Sjuuuuk view som slår allt annat! Dra dit på kvällen för en grym ljusshow! (:

Reply
Mikaela

Åh, va härligt!
Åk till Philip Island, ligger utanför Melbourne. Sydney är en jätte fin stad med underbara stränder ifall ni ska åka dit.

Reply
sara

om ni vill se något fint borde ni köra längs great ocean road! vi gjorde det sist vi var i melbourne, det är riktigt fint! och åka längs kanalen. vet att du inte ville ha tips till melbourne, men tänkte endå att jag kunde berätta, haha!

Reply
Lotta

Tips.

Jag var i Hong Kong för ett år sedan. Vi bodde på ett lyxigt fint hotell som hette Island Shangri La. (ej kowloon!!)Det hotellet har även en disk på flygplatsen där de kör dig till hotellet. Väldigt härligt och enkelt!
Där var poolen, servicen, ja precis allt helt underbart och så extremt nära ner till ett stort shoppingcentrum med mängder av butiker och även nära till t-banan. Victorias peak skall ni utan tvekan åka upp till. Hong Kong är underbart! :)
Sedan ta er till en lift som tar er upp i bergen och se den stora buddan och även munktemplet. Så otroligt mysigt. Vi åkte som en guidead tur. Besökte även en liten fiskeby.

Reply
Tove

Whit sundays!!! Så galet vackert där! Ligger kanske 1-2 timmar medflyg från brisbane. Surfers paradise och byron bay är ett måste också! :)

Reply
Emma

Tänker du på någon annan när du förbrukar som du gör?
Vet du hur mkt planeten förstörs av personer som du som tänker egoistiskt. Förbrukar och förbrukar och reser hur många ggr som helst per år. Och nej jag är inte avundsjuk. Jag hade aldrig haft samvete att leva som Kenza gör om jag hade haft mkt pengar. Om jag hade rest så hade det varit för voluntär jobb. Har man fått den gåvan att tjäna så mkt pengar så ska man tänka på andra mer än vad du gör!
Sen inspirera unga tjejer att shoppa shoppa hela tiden. Helt sjukt alltså. En människa som har så “makt” förspråkar sådant..

Reply
Emma

Tänker du på någon annan när du förbrukar som du gör?
Vet du hur mkt planeten förstörs av personer som du som tänker egoistiskt. Förbrukar och förbrukar och reser hur många ggr som helst per år. Och nej jag är inte avundsjuk. Jag hade aldrig haft samvete att leva som Kenza gör om jag hade haft mkt pengar. Om jag hade rest så hade det varit för voluntär jobb. Har man fått den gåvan att tjäna så mkt pengar så ska man tänka på andra mer än vad du gör!
Sen inspirera unga tjejer att shoppa shoppa hela tiden. Helt sjukt alltså. En människa som har så ”makt” förspråkar sådant.

Reply
Gabriel

Australien har väldigt stränga lagar,ni slipper inte in i landet utan en returbiljett..

Reply
en avundsjuk tjej...

Assssssååå det är helt jävla stört va snygg du är! Ja menar det verkligen PERFEKTION. <3

Reply
Lisa

kowloon shangri-la, hotell i honkong. super fint och lyxigt absolut värd pengarna!!! eller hotel Conrad Hong Kong, är också fantastiskt! du hittar båda på booking.com

Annars kan du gå in till Resia! dom hjälper dig att hitta rätt hotell , perfekt! :)

Reply
Martina

Åk till surfers paradise och bo i The Towers of Chevron Renaissance. Besök även vackra och mysiga Noosa på Guldkusten :)

Reply
Anna

Men herregud vad underbart det låter! Blir så avundsjuk, jag vill också ha råd att resa någonstans. Det är ju omöjligt att få ett extrajobb (där jag bor är det högst ungdomsarbetslöshet i hela Sverige, jippie!) och det lilla jag har ihopsparat vill jag ha under studenten… Men någon gång, då ska jag resa!

Reply
Zerina

Jag kunde verkligen inte låta bli att kommentera nu. Jag pluggar i hong kong och har bott här sen i september i år så jag har rätt bra koll på staden, om ni vill ta någon drink eller så så hade det varit skitkul, eller om du vill ha tips på något speciellt så är det bara att maila! :)

Hong kong är så fett men det blir lätt lite för mycket med alla människor och byggnader dom första dagarna så det är rätt bra om man får lite hjälp. Själv är jag helt förälskad i det här stället så jag gör ju rätt bra reklam för det nu känner jag haha.

Hör av dig om du undrar något! :)

Reply
Sofia

Gold Coast är lätt en av de bästa städerna jag varit i nånsin! Så sjukt kul uteliv och najs shopping. Roliga grejer att göra om ni hänger i Surfers Paradise som anses vara australienarnas semesterort. häng på den fina stranden där, gå i det coolaste spökhuset mitt i centrumet (så jävla coolt byggt), åk till någon av de tre stora vattenparkerna/nöjesfälten (minns inte vad dom hette men sjukt kul), gå in i “infinity” som är som en labyrint av laser och liknande. eller gå bara ut och röj på partygatan som är såå kul. åh vd jag längtar tillbaks nu!
puss o lycka till

Reply
Mikaela

Härligt!!
Åk till Philip Island, ligger utanför Melbourne. Om ni har tid åk till Sydney, underbar stad med jättefina stränder <3

Reply
Stina

Hej! ska man bara vara i HK några dagar bör man bo på Kowloon, där är det nära till allt. Ett fint hotel är Marco Polo gatway hotel som ligger mitt emot ett speckat shopping cenrum och med utsikt över hela skylinen. Vad du inte får missa är den enorma FOrever 21 som ligger på Hong kong island (ca 3-4 stop med tunnelbana från Tsim sha tsui station, precis bredvid hotellet jag nämde). Missa inte heller Mongkong, som är precis som du föreställer dig HK från bilderna! DU får gärna maila mig om du vill ha mer tips :D

Reply
Lovisa

Brisbane är mer än storstad, finns inga stränder där. Däremot finns det en “lagoon” där man kan ligga och sola/bada. Vill ni ha fina stränder borde ni hänga i Surfers Paradise, det ligger bara c:a 45 min från brisbane.

Reply
Emelie

Har varit i melbourne har släkten där och blir att flytta dit om ca två år=)

-Underbart ställe åker ner i slutet på mars igen!

Reply
Nathalie

Hej!

Jag spenderade 4 månader i Australien som 21-åring (idag är jag 26)och vi reste längs med hela östkusten. Ni får inte missa en sån där 3-dagars camping på Fraser Island i grupp. Vill ni, kan ni hyra bil och åka där över dagen. Lake Mckenzie är bland det finaste jag sett. (googla)
Även segling på whitsundays är bland det häftigaste jag sett i mitt beresta liv!! (om du googlar på whitsundays så kommer du tro att bilderna är datoriserade, men det ser exakt ut sådär i verkligheten)

Litet tips bara =)

Reply
Hanna

Noosa är ett måste att besöka! Jättemysig liten stad!
Byron Bay för bra party!!

Reply
sara

åhh vad roligt!! Vi har varit i Brisbane för ungefär 6 år sen och rekommenderar stark att ta en båt ut till barriärrevet och snorkla!- Hur coolt som helst.. finns ju otroligt många andra grejer att göra som att vandra i bergen och äta middag vid stränderna! Hoppas ni får det jätte trevligt!

Reply
Cecilie

Gold coast er kult et par dager, men for lengre opphold prøv Byron Bay (fantastisk!!) eller Noosa :-)

Reply
Sanna

gud va underbart det måste vara att ha den möjligheten att kunna åka iväg och vara borta så länge. Jag är minst sagt otroligt avis, hoppas ni får en underbar resa och njut som tokar !! =)

Reply
Lisa

Har precis kommit hem från Hong Kong där vi bodde på Holiday Inn Soho!! Riktigt häftigt och fint hotell!! Rekommenderas. Hoppas ni får det bra kram!

Reply
Hedda

nice! kommer också spendera nyår i Melbourne! Men sedan åka till Sydney, hoppas ni får det awesome! :D

Reply
Anna

Australien är UNDERBART. Var där i 6 månader förra vintern. Helt totalt underbart, vill bara tillbaka! Så ska bli sjukt kul att du åker dit så man får se lite bilder från Melbourne och lite så :)
Hoppas du får en trevlig resa!

Reply
Louise

Om du vill spana in själva Hongkong, så måste jag tipsa om hotellet vi bodde på, YMCA. Ligger mitt staden och kostade cirka 5000-6000 kr i tre nätter, Family Suit. Vet ju inte exakt vad det är just ni är ute efter, men jag rekommenderar det verkligen! Family Suit hade utsikt över vattnet, och klockan halv åtta – åtta (kommer inte ihåg precis..) var det en “laser show” på andra sidan vattnet som man verkligen inte får missa om man åker dit, Hong Kongs proudness :D Sök på “YMCA Hongkong” på google så får du bilder på deras hemsida.

Åå vad glad jag blir när jag ser vilken resa du har framför dig, ha så kul :)

Reply
Malin

Åh vad jag är avundsjuk! Min bästa vän bor i Australien för tillfället och jag har tyvärr ingen möjlighet att hälsa på honom. Men hoppas att ni får en fantastisk resa och att ni får uppleva mycket roligt och nytt :)

Reply
Catherine

Åååh så avis jag blir! Jag bodde i Australien i ett år och kan definitivt rekommendera Sydney! Jag bodde fem minuter från Bondi beach, Tamarama och hela coastalwalken till Coogee. Du får bara inte åka ner dit utan att ta några dagar i Sydney. Ta en dag på Bondi och Tama, häng på Coogee Beach Hotel för en öl i deras beergarden på eftermiddag/kväll. En dag runt operahuset, botaniska trädgården och åk sedan ut en vända till Manly med färjan. Det finns massor med shopping och annat kul och vissa dagar har de lite roliga marknader i The Rocks, fem minuter från Operahuset. Kan du vara så härlig å hälsa det från mig? Hihi

Reply
Charlotte

MISSA INTE ÅRETS HÄFTIGASTE TÄVLING!

KOLLA IN HOS LOCOLIFE STREETWEAR PÅ FACEBOOK SÅ HITTAR DU DEN DÄR!

VARFÖR TACKA NEJ TILL EN GRATIS JULKLAPP… TILL DIG SJÄLV!

Reply
Lisa

oj förlåt , hehe , trodde du hade tagit bort den. wops mitt fel ;) sorry.
Ha det så trevligt på semestern!
skulle också velat åka till nåt varmt ställe nu och bli brun och fin och slippa snön :)

Reply
CiAnna Zethraeus

Hej Kenza,
Jag älskar din blogg!
Tips när du är i Hong Kong:
Afternoon Tea på The Peninsula
Åk ut och vandra på Dragon’s Back
Se på lightshowen som är varje kväll kl 20.00
Ta bergbanan upp till Victoria Peak, där uppe ser du hela stan

Hoppas du får en trevlig vistelse i Hong Kong!
Kramar CiAnna

Reply
amissux3

Cudowna jesteś:) !!!
Piękne widoki masz za sobą,woda lazurowa. Zazdroszczę Ci wszystkiego!!:)

Pozdrowienia z POLSKI !! <33

Love Youuuuuuu Style !

Izabella

Reply
mika

Brisbaneär helt underbart, speciellt gold coast. riktigt festställe. har själv varit där :)

Reply
Louise

Jag vet tyvärr ingenting om Hong Kong men har just kommit hem från att ha varit i Australien i ett år. Melbourne är en underbar stad och nog den mest kulturella staden i Australien. Men tyvärr blev vi inte speciellt förtjusta i Brisbane. Ganska tråkig stad och inte roligast stränderna. Om ni vill åt stränder och surfa tycker jag ni ska till Sydney i stället, fantastiska stränder och roligt nattliv i Sydney. Och vill ni åt paradiset borde ni åka uppåt till stora barriär revet. Fantastiska miljöer och annorlunda australienare från storstäderna. Men hoppas ni får en underbar resa, själv längtar jag redan tillbaka!

Reply
elle

Gillar du Dans? Checka in min dansblogg då som mest inriktar sig på dancehall, reggaeton & poledancing. MASSA KRAMAR!

Reply
Kristina

Jag var i Hong kong under höstlovet! Det var en skukt grym stad, väldigt anorlunda! Jag bodde på ett hotel som hette Hotel panorama by Rhumbus! Det var ett trevligt hotel som ligger rätt censtralt. Det ör på Cowloong sidan! Där är det mer för turister!

Jag älskar din blogg!! Du verkar vara en supertreclig människa!!
Älskar dig!!

Reply
Sara

Spana annars in L’hotel nina et convention centre! Bodde där sist jag var i Hongkong. Häftigt hotell. Utsikten är fenomenal.

Reply
Katja

Var i Aussie hela förra året och där är verkligen otroligt vackert!! Reste hela gold coast och svårt att välja vad man gillade mest faktiskt. Men om man vill se vackra ställen och lite mer stilla så åk till Noosa eller cairns. Småstäder men fantastiskt vackert!.. Annars är surfers paradise och brisbane bra party ställen och fina stränder där med, mer folk, mer liv, ja lite mer av allt!
Mitt absoluta favorit ställe var Perth, ligger dock på väst kusten men där är så otroligt vackert! Kombon med fest och vacker natur är ögonbedövande. Allt från Australien mini grand canyon till mysiga barer. Fördelen med väst kusten är också att där är mycket Australienare, på östkusten mycket backpackers, fast sådant beror givitvis på var man festar/äter/bor.

oj blev lite långt nu.. Men jag älskar australien, saknar och tänker på den resan varje dag. Ni kommer ha toppen kul! Men jag önskar er en trevlig resa och ta hand om er!

Reply
Michaela

När ni är i Brisbane måste ni åka ner till Byron Bay! (Är en liten bit dock) Det är ett litet och lugnt ställe där man kan gå med bikini på gatorna och dansa på bord på klubbben;) jätte fin strand är det också! Lite hippiestyle;) rekommendera det starkt! Ha det bäst!:)

Reply
Malin

Åh nu blev jag grymt avis!!!
Byron Bay är ett måste, skönt ställe med bra fest och surfing. Noosa är också grymt (ligger på Sunshine coast, norr om Brisbane), lite flottare med mkt bra shopping. Men alltså hela australien är grymt! Har ni tid borde ni också åka till Fraser Island, en häftig upplevelse med terrängbilar, vilda djur och sanddyner.
Ni kommer få det underbart :D

Reply
Bianca

“Ozone bar” längst upp i Ritz Carlton hotellet i Hong Kong! Riktigt cool inredning och sjukaste utsikten.

Reply
lisa

åk förbi gold cost en bit söder ner och åk till byron bay, en liten surf by som är den mysigaste platsen jag varit på!! så fint :)

Reply
Johanna

Hongkong is my second Home!!! Så klart många tips till dig!!!
Men det brys på vad du är intresserad :)

Är så glad att höra när du sa att du skulle mellanlanda i hongkong eftersom i nuläget väljer fler att mellanlanda Singapore!!!

MAT!!!
– Det bästa kan jag säga, det passar till vem som helst. Från Kinesisk, japansk, koreanks, thai, västlänsk, italiensk, fransk you name it!!!!!
Men själv skulle jag rekommendera dig asiatiska rätter: eftersom det är helt olikt med här hemma i Sverige. Dim sum till frukost som är traditionellt man måste, HOTPOT är as gott eller te pan osv..

Men maten kommer ni hitta överallt!!!

SHOPPING
Det finns så många fina gallerior därborta, men jag rekommendera dig mest att åka till elements istället än att du åker till Causewaybay eftersom under den tiden är det fullt med folk i HK och då kommer du inte kunna shoppa effektivt när det är så mycket människor. Så Elements är ett ställe bra shoppingställe
http://www.elementshk.com/eng/index_popup.php

Annars kan du åka till Harbour city som ligger i vid hamnen så när du går ut från gallerian vid hamnen kan du se utsikten till Hongkong. Eftersom jag vet inte om du vet att Hongkong består av tre delar. 1 Hongkong 2Kowloon och 3New Territories

Harbour ligger i Kawloon tsim sha tsui och i de området kan du även hitta Mall K11 eller isquare eller The one.

Men det speciella med HK är ju så klart the Peak i HK Victoria Peak där är utsikten så fint. Två olika känslor när det är ljust eller mörkt, men om du inte ha tid så ta mörkt det är såklart finare. För all juldekorationerna är så fina så man döööööör.
På tal om utsikten så vet jag inte om du hört talas om Hongkong HK Sky-line varje dag klockan 8 på kvällen så har det en sky-line show!!! där det visas över havet!!!!

Det var jättekul att kunna dela med mig och hoppas att det verkligen hjälper dig och din resa så den blir underbar!!!! Om det är något mer du undra är det bara maila mig :)
BTW. Du få ha det super i Australien för där är också superfint:)

Reply
Emilia

Jag tycker inte att ni ska stanna i Brisbane mer än några dagar! Det finns så mycket att se och göra längs guldkusten. Jag tycker ni ska åka upp till Cairns, en väldigt liten stad men ack så mysig. Festlivet är bra och på dagarna kan ni ligga vid lagunen och sola. Sen ta er ner (ni kan nog flyga tror jag, annars går det bussar) till Airlie Beach och därifrån åker på en båttur till The Whitsundays och också dyka/snorkla i barriär revet (kostar runt 2000-3000 kr, då ingår en 2/3 dagars båttur, mat för hela resan, man bokar på vilket hostel/informations byrå som helst.Det finns även billigare och kortare alternativ ). Om man åker till Australien måste man se barriär revet tycker jag :) Beroende på hur mycket ork/tid ni har så är det ju inte fel att åka neråt till Byron Bay :)

Reply
sofia

Snälla lär dig att det INTE heter “eftersom att”!!! Stryk “att” så blir det rätt.

Reply
Astrid

Jag har varit i Austrailen två gånger. Var för 3 år sen, så det kanske har ändras lite sen jag var där. Vi bodde i Broad Beach, fint ställe med en liten å rinnade förbi. Mysigt! På Broad finns det ett shopping center med 400 affärer som heter Pacific Fair sen finns det även massa billabong och ripcurl affärer överallt!

På goldcoast tycker jag att ni ska hyra bil och åka efter fina kusten! Vid brisbane tycker jag att ni verkligen ska besöka stranden Surfers Paradise och Broad Beach! De finaste tycker jag! Lite mycket folk på Surfers Paradis ibland men annars var den kanon!

Om ni vill se naturen, kan ni när ni väl hyr bilen ska ni åka till Springbrook Mountain National Park vilket är en 900m hög platå och är rester från en vulkan. Fint landskap med kullar! Många säljer frukt och grönt på vägen och där finns det dubbelt så stora Avocados som i sverige! (om ni tycker om avocados). Där såg vi en Känguru på VÄGEN! Det var galet!

Åk till Q1 tower, observations deck, med fin utsikt! Såg stranden från båda håll. Ni kan ju även gå till ett amusement park där, dom är sjukt stora! Det finns flera stycken i Brisbane. Vi var på Dream World och Whiter Water.

Hoppas mina tips hjälper er! Mina Austrailien resor är dem bästa jag har gjort och jag har varit på många ställen i Asien och Europa. Hoppas ni får en UNDERBAR tid där!

Reply
tessi

ååååååååååh vad underbart det låter !!!! vill med! alla säger att hong kong är så himla cool stad, låter som en bra ide att stanna där några dagar :)

Reply
Rebecca Nohlgren

Ni måste åka en båttur över till whitsunday. det är längre upp på kusten men såå jäkla fint. annars är byron bay verkligen till att rekommendera och surfers paradise som har allt!!

Reply
Jessica

Hej!
Jag hade tänkt att åka utomlands snart, vet bara inte vart jag ska åka.
Har du några tips? Vad är ditt favorit ställe där du vart, helst ett varmt ställe, med fina stränder med mjuk strand och blått ljust varmt vatten.
Kram

Reply
Sanna

Tycker det är synd att du ska åka till Goldcoast. Det är överexploaterat och skyskrapor precis vid stranden. Stannade där en dag och det var ENOUGH. Goldcoast är absolut inte typiska Australien utan VÄLDIGT turistigt och opersonligt. Däremot borde du åka till BYRON BAY! det skulle passa dig superbra och tar ca 2 h med buss från gold coast. Oerhört fina stränder, liten underbar surfby med bra partyliv men samtidigt mysig och personligt! Trevliga cafeer, restaruanger, you name it! Har ALLT och man kan vara där i veckor utan att tröttna.
Annars rekomenderar jag alla vackra stränder i NSW (alltså inte Queensland som golcoast ligger). Knappt några turister på stränderna och ni kan enkelt bila från strand till strand.
Goldcoast låter häftigt o mysigt men det är det inte, det är en stor stad med massa skyskrapor.
Hur som kommer du ha en underbar resa :) kram

Reply
Catarina

Har inte vart i Melbourne men i Sydney har jag vart. Väldigt vackert! Var där med en kompis 2010 på praktik. Var där i en månad ungefär.
/Catarina

Reply
Alicia

Haha vad knäppt ju, frågade dig häromdan om du hade tänkt åka till Australien!

Reply
malin

fraiser island är ett måste! en sand ö med vilda dingos, där finns även en vacker sjö, lake mckenzie :) ligger utanför gold coast, inte jättelångt ifrån brisbane! ni kommer få ett par riktigt härliga veckor i australien, ett av de bättre länderna jag besökt! :D

Reply
Emilia

Omg vad fint! riktig drömstrand ju! Och du e alltid lika gullig haha hoppas ni får en fin semester igen då så får vi vara i snöiga sverige haha!:)

Reply
Naomi

Vilken tid är ni i Brisbane. Ska själv dit för 8:onde gången. Det finns massa nöjesparker men när det är varmt kan man fa ti Wet ‘n Vild och Surfers Paradise är trevligt

Reply
Kikki

Du ska i alla fall åka upp på “Victoria Peak” i Hong Kong, en utsikt över Hong Kong som är gudomlig. Man åker upp med en gammal spårvagn! MYCKET SEVÄRT!

Ha en trevlig resa!

Reply
Parre

Hong Kong:

Vi bodde på The Luxe Manor 2010 i 3 dagar, var super nöjda!

Sightseeing

Ni bör definitvt besöka Victoria Peak på kvällen… riktigt fin utsikt, man kan ta sig dit både med buss eller den gamla spårvagnen som blev byggd av engelsmännen som använde den för att ta sig hem på toppen av bergen.

På HK Island ligger också Victoria Park… En av de absolut finaste parkerna jag har sett… Om ni drar dit tidigt om morgonen kan ni bl.a. se äldre kineser utöva Tai Chi and whatnot..

Lantau Island är en av de andra öarna som hör till HK. Där hittar ni bl.a. “Big Buddha” Statyn. Man tar sig dit med färja från färjeterminalen på Central till Lantau. Därifrån rekommenderar jag er att ta en buss till Big Buddha, du kan alltid fråga någon vilken buss det är när ni går av färjan. Bussen är bra för att ni får se en massa fina utsikter på väg upp…

På väg ner MÅSTE ni, jag upprepar MÅSTE ni ta tlinbanan ner… Det kostar kanske runt 200 kronor för två pers, MEN, det är det definitivt värt. Man kan betala lite extra för att få en sk. “Crystal Car”. Då är botten av vagnen transparent, så att ni ser vad som är under er också.

Reply
Oscar Svensson

Tja Kenza! Det lå¨ter ju grymt med OZ. När ni stannar i HongKong vill jag tipsa om att bo i stadsdelen Kowloon där shoppingen är grym med superstora gallerior och fina grönområden att strosa om det är sol. Sen kan det vara mysigt att åka över floden och ta linbanan upp på andra sidan för en fin utsikt över staden skyline. Vi bodde på Novotel på Nathan Road mitt i kowloon, det är ett fint hotell. Spana in det vettja’!

Reply
Eden

Tips i Hongkong är att besöka deras största turistattraktion Victoria Peak, Hong Kongs högsta berg, men skippa hela turist arrangemanget där (utkikstornet, gallerian etc) och istället ta en promenad längs med toppen. Upp till peaken kan man ta “the tram” vilket är en upplevelse i sig, haha, då den lutar som fan när den kör upp längs bergväggen.
Hollywood road i SOHO är ett väldigt mysigt område med lite independent kläddesigners, olika gallerier, udda gadget butiker, genuint kinesiskt krimskrams och väldigt mycket bra restauranger och cafeer. Där finns även världens längsta rulltrappa som rullar längs med berget. Den går nedåt på morgonen och byter riktning uppåt framåt elva på morgonen. rulltrappan är till för att underlätta för de som är bosatta i området Mid Levels som ligger ovanför SOHO och ska ta sig ner till Central för att jobba. Miljön och gatorna i SOHO kan liknas vid San Francisco då det är väldigt kuperat.
Ett lite mer “icke-turistigt” tips är att ta sig till den södra sidan av Hong Kong island och hikea på någon av de fina vandringslederna. Något man lätt missar, men bara 30% av Hong Kongs yta är bebyggt och resten är natur. Att hikea är bra sätt att få lite annat perspektiv på staden, och vandringslederna är väldigt fina och utsikten ännu vackrare! Ett tips är att hikea längs Dragon’s Den (ungefär 3 timmars promenad) som slutar vid en av Hong Kongs bästa beacher, Big Wave beach, en fantastisk strand med stora vågor och även surfbrädor och liknande till uthyrning.
På Kowloon sidan är den mesta shoppingen centrerad och det är även från den sidan man kan beskåda Hong Kong Islands fantastiska skyline! I området Tsim sha tsui på Kowloon är the main area med allt, verkligen allt! Här finns både sjukt billiga små butiker, till lyxshopping t ex i en av världens största gallerior Harbour City, sjuukt många restauranger (passa på att äta mat här, det är både en av världens bästa shopping städer men även gastronomiskt är den fantastisk!!). Ladies Market uppe vid Mong Kok är värd ett besök för miljön, men på den parallella gatan med marknaden, Fa Yuen street, hittar man sneakers och skor i överflöd. Även Temple Street night market är väl värt ett besök. Ett tips är också att på kvällen bara strosa längs gatorna som går ut från nathan road i tsim sha tsui på kvällen, det är mysigt! Något man ska satsa på att köpa är makeup och det finns gott om såna butiker (du kommer se det när du väl är där, haha). Nattliv och sånt är centrerat till olika områden. Lan Kwai Fong t ex, men det är mer dominerat av expats. Att åka taxi är även det sjukt billigt, så våga ta er ut till lite mer “avlägsna ställen” och håll er inte bara i stadskärnan, för det är värt det jag lovar! Så, det var bara lite av allt Hong Kong har att erbjuda. Och om vädret så kan det väl jämföras med svensk sommar i december, så det brukar vara ganska varmt.
Om du undrar något mer så är det bara att höra av dig, är bosatt här sen 1 1/5 år tillbaka. [email protected]
Kram

Reply
A

Fyyyy va fuskit.. du ska då inte klaga på vintern som åker iväg stup i kvarten. Önskar jag hade råd med det :(
Får njuta av dina fina bilder iaf o låtsas att jag är där =) kram

Reply
Ema

Jag har varit i Melbourne sex gånger, alla under jullovet/nyår. Vissa år har det varit ganska kallt där (17 grader typ) medan andra gånger har det varit 45 grader, ta med mer än tunna sommarplagg dvs.

På gold coast ska du absolut besöka dreamworld/waterworld etc. Jag har alltid bott på Main beach vilket i min mening är den finaste delen av gold coast, annars är surfers paradise som ligger någon km därifrån där de flesta turisterna åker till, också helt undertbart. På gold coast kan man nästan inte bada alls på grund av starka strömmar samt antalet hajar, så ett annat tips är att boka resa ut till barriärrevet om du har möjlighet!

Trevlig resa!

Reply
petra

hong kong. oj vad mycket det finns att göra där! disney land, låter kanske fjantigt, men det är så häftigt att vara där även när man passerat tonåren. och runt jul är det nog extra fint! sen är victoria peak ett måste, uppe på ett berg där man ser ut över heeela hong kong (i princip). kvällstid och klar himmel rekommenderas. boende vet jag inte om jag kan hjälpa med, vi bodde så billigt som möjligt på hostel, ca 80-100 kr natten. det är nästan alltid fina rum för det priset, men utanför rummet är det mest bara skitigt ;) hostel bokar man inte i förväg, utan väljer på plats. och det går nästan alltid att pruta på rummen. men ni vill väl förmodligen bo på hotell när ni ska på riktig semester och inte backpacka. att gå på nattmarknad är också kul, de har faktiskt en del saker som är okej, roligt att se om inte annat. du kommer säkert få tusen tips tills du åker, så jag nöjer mej med dessa. är så himla avis på att ni åker till hong kong, hittills coolaste staden jag besökt. ha det bra!

Reply
JosefineS

Du måste till Coolangatta!! Surfers Paradise är överskattat, men coolangatta bay är hur mysigt som helst, utan massa turister! bodde där hos några kompisar i februari och det var jättehärligt:)

Reply
Kikki

och du måste även ta bussen till Stanley Market :)
Tänk också på att du som rökare bara få röka på vissa platser i Hong Kong, annars blir det böter :P

Reply
asta

du kommer älska melbourne! världens finaste plats. du borde passa på att åka inom sydney eller cairns :D

Reply
emma o

har precis varit i hong kong (för fjärde gången!) och jag ÄLSKAR staden! detta är några måsten:
1. AQUA bar, åk till tsim sha tsui och så ligger det på one peking road. helt galet fin utsikt! och fantastiska drinkar!
2. på ship street i wan chai finns det massa bra resturanger, bland annat en riktigt bra sushiresturang, YuYu.
3. ladies market och night market, grymt bra shopping!
4. ta en lokalbuss och åk mot stanley market, hoppa av någon stans längs vägen och promenera på stränderna. hur fint som helst och något man inte alls tänker sig om hon kong, att det finns stränder.
5. åk till ocean park. heltsinnessjukt stor nöjespark där man också kan titta på pandor och pingviner. helt klart värt ett besök.
6. åk upp i världens näst högsta byggnad, ICC Tower. 100 våningar (!).
7. besök favoritfiket Passion, i ett hörn längs hennesy road i wan chai. minns tyvärr inte addressen men fråga sig runt funkar alltid bra.
8. och såklart, viktoria peak. kul att åka bergbana och utsikten är väl värd ett besök!

ha en superfin resa! :D
tack för en inspirerande blogg/
emma

Reply
majas

Shangri-La är mitt bästa HK-tip! Världklass hotel med utsikt över havet och storstadsdjungeln, det är dyrt men värt varenda öre. Kram

Reply
Maria

Tänk på att boka hembiljetten innan ni åker till Australien dock, annars finns det en risk att dom inte släpper in er :)

Reply
Ylva

Mitt ex och en av mina bästa vänner kommer från Byron Bay som ska vara paradiset enligt dem och alla jag känner som har varit där! Att titta på stjärnorna under piren ska tydligen vara en hit.
Brisbane är tydligen inte så najs, så jag skulle satsa på Byron direkt!!! Have fun

Reply
Johanna

Så fantastiskt underbart ned Australien :) Melbourne kan vara en av dom bästa städerna! Dessvärre är Brisbane rätt trisst, gold cost och surfers paradise är helt ok, mycket fest och storstad. När ni är i dom i dom krokarna missa för Gudsskull inte Byron bay!!! Där är det heeeelt fantastiskt underbart och ligger ca 10 mil söder om Brisbane. Se till att ta er till australian zoo också om ni är intresserade av sånt. Movie world (gryma bergochdal banor) och wet’nwilde (vattenland) helt galet roligt med dom sjukaste vatten attraktionerna ni kan tänka er!!! Have fun

Reply
Annie

Åh! Australien! <3 Absolut bästa stället och resan jag någonsin gjort! Ni kommer få det helt fantastiskt!!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*