• header

Jag behöver er hjälp!

Imorgon har jag ju en bloppis och kommer sälja sjukt mycket kläder och skor. Eftersom att en del av grejerna är saker som jag fått gratis så vill jag ge bort pengarna till välgörenhet. Jag hade planerat att ge kunderna tre förslag på välgörenhetsorganisationer, så får de själva välja vilken de vill att deras pengar ska gå till. Men jag har inte hunnit styra upp något så jag kör enkla vägen och donerar summan till en organisation. Ni bestämmer vilken!

Vilken organisation tycker ni är bäst? Vilken tycker ni att pengarna ska gå till?

// As you know I’m having a flea market tomorrow and I will sell a lot of my shoes and clothes. Since I got some of the stuff for free, I want to give the money for charity. Which is your favorite charity organisation?

1

976 Comments

sanna

Susannas barnhem i Ghana!!!
25 åriga Susanna startade upp ett barnhem för tre år sedan i Ghana. Där gav hon ett 20-tal barn en framtid!
Först byggde hon barnhemmet. Hon har gett barnen livsförsäkringar, sjukvård, skoluniformer, leksaker, fixat vattenpump till byn osv. osv. osv, för att nämna NÅGRA saker Susanna har gjort.
Hon jobbar i Ghana halvårsvis och resten av året jobbar hon i Sverige.
Alla pengar man skänker går oavkortat till de fina barnen i Ghana.
Hon är värd alla bidrag för hon är en sann eldsjäl!!!
Läs, snälla!!!

http://www.susannaighana.se/

Reply
Evelina

Något som har med cancer att göra – det är en fruktansvärd sjukdom som drabbar alla på ett eller annat sätt. Så fint av dig att skänka alla pengar – föredömligt!

Reply
elisabeth

det finns ett internationellt nätverk kallad “Medicines sans frontiers “, i Sverige “Läkare utan gränser”.(www.lakareutangranser.se)med fältprojekt i mär änn 70 länder. De går inn och hjälper till i alla krigsområden, utan att ta part i konflikten.Dom finns överallt där barn och sivilbefolkningen lider under krig och maktmissbruk.Jag har allt skrivit att när jag dör, vill jag att folk skal skicka pengar dit och icke köpa blommor till “meg”. Dom gör ett otroligt vicktig arbete!! så viktig, att jag har provat skriva det här på svenska, fast jag är norsk!! :-)

Reply
Julia

Hej! Jag tycker att du borde skänka pengarna till ‘min stora dag’! Det är en väldigt bra organisation! Min lillasyster som har diabetes fick vip-kort (+massa extra saker) på Grönlund och hon blev så glad! Min stora dag hjälper inte bara barn som har cancer utan också barn med sjukdomar som diabetes som man inte kan bota. Hoppas det går bra med bloppisen :)

Reply
Moa

UNICEF, de gör så mycket de kan för att hjälpa människorna i Syrien just nu och behöver allt stöd de kan få!

Reply
Fanny

RÄDDA BARNEN! UTAN BARN KOMMER MÄNNSKLIGHETEN DÖ UT! TÄNK PÅ ALLA STACKARS BARN! TÄNK PÅ HUR BRA BARNEN HÄR HAR DET! DET SER INTE UT SÅ I HELA VÄRLDEN DIREKT!

Reply
Signe

Jag ber dig att skänka pengar till kvinnatillkvinna.se , en organisation som stärker kvinnor i krigsdrabbade områden! De gör helt fantastiska insatser.

Reply
Sandra

WWF, till alla fina djuern dom håller på att försvinna från vår värld!<3

Reply
elma

Ung Cancer
– liten, rätt ny organisation som gör otroligt bra saker men behöver nog väldigt mkt mer bidrag för att växa sig större och kunna göra ännu mer nytta, Kram

Reply
Mathilda

För mig är det självklart att pengarna ska gå till Cancerfonden, utan tvekan.

Reply
Felicia

Läkare utan gränser, därför att de arbetar utan lön medans flera av organisationerna tar ut enorma löner på donationerna (jag tycker iallafall att detta är väldigt fel)

Reply
Andrea

Hej Kenza!

Läste igenom en del kommentarer (orkade inte ta alla ^^) och hittade inte en enda som har rekommenderat Läkare Utan Gränser. Har själv gjort en del arbeten om hjälporganisationer och därmed också läst på en del och jag vet att när man skickar pengar till större organisationer, rädda barnen, röda korset osv. så kan man aldrig vara riktigt säker på var pengarna hamnar, personer i chefspositioner har fruktansvärt höga löner och det är en väldigt liten del av summan som faktiskt går till barnen eller dom behövande. Läkare Utan Gränser är lätta att följa, men vet vad dom gör och det dom gör är fruktansvärt viktigt. Dom arbetar enbart för att klara uppehället hemma och tjänar ingenting på att vara iväg.

Hade jag haft möjlighet hade jag skänkt pengar till Läkare Utan Gränser. Det är jätte roligt att du väljer att skänka pengarna, fantastiskt initiativ!

Reply
India

jag tycker pengarna ska gå till ett aktivitetshus i stockholm, kanske cyklopen som håller på helt ideellt att bygga upp ett aktivitetshus på nytt eftersom att nazister brände ner det förra.

länk: http://www.cyklopen.se/

Alternativt till IndiaDäck i Lund, som är ett socialistiskt bokcafe där målet är att kunna komma dit o läsa böcker samt dricke en billig kopp kaffe, eller helt enkelt där “alternativ” litteratur finnes. Caféet sköts ideellt!

Länk http://www.indiadack.net/?cat=5

Reply
Rebecca

Wspa! Djuren behöver våran hjälp. Folk lägger redan mycket pengar på cancer osv.

Reply
Lovisa

Du borde skänka till ROKS, alla kvinnojourer i sverige drivs ideellt och behöver alla pengar de kan få.

Reply
Kit Kjellerup

Hejsan Kenza!

Jag tycker det är underbart att du valt att ge pengarna till välgörenhet och jag skulle vilja informera dig om en relativt liten men effektiv ideéll organisation som arbetar för att bekämpa barnpornografi och barnsexhandel.

Organisationen arbetar väldigt effektivt för att få högre straff för pedofiler bl.a. och de behöver allt stöd och all publicitet de kan få, eftersom de inte lägger några av de pengar de får på marknadsföring.

Ecpat Sverige (ecpat.se) heter denna fantastiska organisation!
Jag hoppas iaf att du kan överväga att skänka pengarna dit då jag själv är aktiv och gör vad jag kan.

Med vänlig hälsning, Kit!

Reply
Hanna

Jag skulle föreslå att du skänker pengarna till BRIS, socionomer utan gränser eller direkt till något mindre projekt, som till exempel skitungarna som du skrivit om tidigare. BRIS och socionomer utan gränser är två av de få välgörenhetsorganisationer där väldigt stor del av pengar faktiskt går till kärnverksamheten och inte till att betala generaldirektörers sjuka löner.

Reply
Sofija

Hej Kenza!
Jag tycker att du borde skänka pengarna till WSPA, eftersom djur är så hårt utsatta och det är barn som är mest uppmärksammat. Hade varit fantastiskt ifall du valt denna organisation. Skänker själv ett litet bidrag varje månad

Kram

Reply
Towie

Tycker Unicef eller någon annan organisation som hjälper framförallt barn! Eller varför inte en organisation som stödjer tjejer extra mycket? Alla barn är såklart lika mycket värda, men det är ju bl.a många tjejer tyvärr som behandlas sämre just pga. av de är tjejer. De får vara hemma och passa syskonen medan brorsorna får gå i skolan (om det ens har råd för det). Tänkte även att majoriteten av dina läsare är ju faktiskt tjejer så ja, varför inte låta pengarna gå till att andra tjejer också ska få har råd med lite klääder, mat, och skola?

Reply
anna

INGA PENGAR TILL UTSATTA BAARN!! DOM FÅR REDAN SÅ MYCKET PENGAR SOM FOLK SKÄNKER!

SKÄNK PENGAR TILL DJURFONDER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Elin

Jag tycker pengarna ska gå till “Hundar utan hem”. Eller någon liknande organisation! Många glömmer bort alla övergivna/misshandlade hundar som behöver hjälp!

Reply
Nädäli

Återigen! WSPA!
De finns galor där de samlar in pengar till folk som har cancer osv. Djuren blir plågade av människor.
Wspa hjälper björnar som folk drar ut tänder på m.m Sånt måste stoppas.

Reply
Amanda

bröstcancerfonden eller barncancerfonden, vi behöver mer forskning eftersom att det är såpass många som blir drabbade av cancer.. vem vet, om några år kanske det finns ett botmedel? Du är så snäll, Kenza! Kram<3

Reply
annina

WWF
DJURENS RÄTT
GREENPEACE

Djur och natur! Snälla! Ge ens en del dit.. All hjälp som kan fås behövs! Jätte fint att du skänker bort pengar! uppskattas verkligen!

Reply
Anna

Jag har nog aldrig kommenterar förr. Men nu ser jag min chans att kunna påverka något jag själv är ganska maktlös för. :) Det finns så många bra förslag att kunna skicka pengar till! Men jag själv är högskolestudent och inte har jättestora möjligheter att bidra med pengar till olika fonder. Jag har en cansersjuk pappa och det första jag ska göra när jag börjar jobba igen är att donera pengar till Cancerfonden. Jag tycker dock som jag skrev att det finns mycket man kan skicka pengar till och alltid hjälper det någon! Djur är väldigt utsatta, så om inte Cancerfonden får den äran att ärva pengarna tycker jag att de stackars djuren i andra länder ska få en slant.

Reply
Sandra

Hi Kenza :-)

I know that you have a lot of comments to get through, but please read this! I just wanted to say that whatever charity you choose, please make sure that your most of your money will go to good use. Some charities claim that they will use people’s donation to help a particular cause… but what most people don’t know is that often the money will go directly to pay off the charities’ debt or into the CEOs’ (or the board members’) paychecks. I just wanted to make sure that you do some research into where the money goes, before you make your donation :-) I think it is wonderful that you are giving back to the community!

Reply
Johanna

Helt klart någon djurorganisation!!!!

Det finns så himla mycket övergivna och misshandlade djur som behöver hem eller vård!!

Givetvis vore det fint att skänka till cancerfonderna också, men djurorganisationerna är lite bortglömda och pengarna hade säkert gjort stor nytta och räddat många djurliv!

Reply
Sofia

Hej!
Jag tycker absolut att pengarna ska gå till Slagfärdiga.
En organisation som arbetar med att samla in den kunskap som alla som upplevt våld i nära relation bär på. Har man upplevt våldet och gått vidare så vet man vad man hade behövt i den akuta situationen eller i rehab. Den kunskapen behöver polis, social, sjukvård etc. ta del av för att kunna göra sitt jobb så bra som möjligt.
http://www.slagfardiga.org

Kram!

Reply
rebecca

Hej Kenza!

Jag tycker du ska skänka till en liten organisation som verkligen har glädje av pengarna. En stor organisation har redan sina inkomstkällor och är uppmärksammad men en liten behöver allt de kan få! puss

Reply
Sandra

Charity Navigator is a good website to search up your charity and see exactly where your money will be used for…most of the charities on the website are in the United States and the website does not have statistics on charities in Sweden, but a lot of the charities on the website do commit to world wide efforts. :-)

Reply
Ebba

Jag tycker att du ska skänka pengarna
till barn som inte har det bra t.ex. barnen
i Afrika. Om man kollar på barnen i t.ex.
Europa så är det många som bara vill
ha och vill ha. Många, många barn här
har en iPhone, mycket kläder och leksaker,
egna rum osv. medans barnen där inte ens
har råd med mat och vatten. Jag tycker
att du ska skänka pengarna till Unicef
eller Rädda Barnen!
//Ebba

Reply
Josefin

Hope for Paws
http://www.hopeforpaws.org
Som hundägare som jag är också fick denna sidan, speciellt videon till att verkligen tänka på min egen hund! Har redan gett dem en stor summa men de kan behöva mer!

Reply
Sandra

CANCERFONDEN OCH LÄKARE UTAN GRÄNSER!

Sjukt bra att du väljer att skänka pengarna Kenza, toppen! RESPEKT!<3

Reply
Joanna

Barncancerfonden, cancerfonden, SOS barnbyar eller läkare utan gränser tycker jag :)

Reply
Lisa

Så himla fint av dig Kenza!!

Det finns ju så himla många fantastiska organisationer som alla behöver och förtjänar hjälp!
Men jag får nog ändå säga Cancerfonden som förslag.

Jag har sex farbröder.
För snart två år sen förlorade jag en farbror i prostatacancer… Min pappa har opererat bort prostatan efter att läkare hittat cancerceller, fyra andra av hans bröder har också opererat sig efter att cancerceller hittats och den yngsta av bröderna ska snart börja sina undersökningar (han har tidigare varit “för ung”).

Nu får de alla gå på regelbundna kontroller, och min största skräck är att jag ska bevittna ännu en farbror- eller ännu värre (skam att säga) min egen pappa- tyna bort och vrida sig i smärta… Jag vill inte förlora någon av dom till cancern igen!
En av de opererade bröderna får nu strålning dagligen då de hittat nya celler, även fast han opererats innan.

Även min storasyster har fått opererats. Efter en cellprovskontroll (du vet såna vi damer får göra vart tredje år eller vad det är) hade läkare hittat cancerceller och hon fick opereras akut. Hon var livrädd och vi övriga familj kunde inte ens vara där och stötta henne eftersom hon bor i Australien nu.

Cancer är en världssjukdom som ingen forskning ännu kunnat råda bot på! Det kan kännas som en hopplös insats att skänka pengar till sådan forskning, men om ingen skänkte till forskningen skulle ju ingenting hända! Alla som drabbas av cancer skulle dö!

Detta blev en lång kommentar, men jag ville motivera ordentligt varför jag valt som jag gjort. Hoppas du tagit dig tid till att läsa. Lycka till nu att välja!!

Kramar Lisa

Reply
disa

WSPA, WWF eller Skitungarna! Andra organisationer som unicef och röda korset m.m har mer bidrag från fler håll tror jag, och tycker därför att du ska skänka pengarna till nån djurrättsorganisation, tex WSPA eller möjligen WWF, dels för att jag är djurvän men också för att alla inte är djurvänner och därför skänks inte lika mycket pengar (tror jag). Annars skitungarna, vore ju helt underbart, och om du som bloggare fortsätter stödja dom gör nog fler det :)

Reply
Angelica

Hej Kenza!
Jag måste bara säga att din blogg är så himla bra. Det märks att du lägger ned tid på den och det är just det som gör den så läsvärd! Liksom dina bilder och allt är så fina. Så fortsätt som du gör med bloggen så lär du aldrig tappa mig som följare iaf ;)!
Och pengarna tycker jag du ska skänka till barncancerfonden.
Kram

Reply
Cornelia

jag kommer säkert vara den enda som tycker detta, men jag tycker pengarna ska gå till WSPA. tycker det är sååå många som skänker sina pengar till unicef eller cancer och så, ser det överallt. men jag tycker att djuren spelar också roll och är viktiga. kram!

Reply
vilma

Jag tycker du ska skänka hälften utav pengarna till rädda barnen
och hälften till barncancerfonden.
Så går pengarna till både barn med cancer och fattiga i andra länder! :)

Puss vilma :*

Reply
Josefine

WSPA, WWF eller någon organisation där misshandlade hundar/hundar utan hem får hjälp!<3

Reply
Maria

Hej, tycker pengarna ska gå till kvinno och tjejjouren Somaya för deras arbete med kvinnor o barn utsatta för våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck. Se http://www.somaya.se kram

Reply
Sandra

Jag tycker att pengarna ska gå till barncancer fonden eller bröstcancer fonden. Jag hoppas av hela mitt hjärta att de ska uppfinna ett botemedel emot denna hemska sjukdom som tar flera tusen människors liv varje år <3-

Reply
Karina

Alla stora orgenisation får ju redan massor med pengar. Skulle vara kul om någon mindre fick pengar. Jag bor i katrineholm och för några dagar sen såg jag en orgenisation som heter :ganga for change:
Jag tycker pengarna ska gå till den. Kram Karina

Reply
Frida Norlander

Hej Kenza.
Jag vill bara säga att du har en så himla himla bra blogg, en riktig inspiration!
Jag ser att du vill donera pengarna till en organisation, och då har jag världens bäst erbjudande.
Jag själv är styrelsemedlem i organisationen Föreningen Försvara Elefanterna. Det är en väldigt liten organisation som har några hundra medlemmar och behöver därför all hjälp vi kan få!
Vi skickar pengar (medlemsavgift på 180 kronor som är det enda man behöver betala för ett år) samt om någon vänlig själ vill donera ut över det uppskattas det något enormt.
Föreningen Försvara Elefanterna är en liten förening som hjälper andra organisationer, framförallt en i Thailand, ett sjukhus där de hjälper elefanter och noshörningar och andra djur som blir påverkade av elfenbensjakt.
Den andra organisationen är en liten organisation som tar hand om föräldralösa elefanter i Afrika, Nairobi.
Varenda öre vi får in, skickar vi direkt till elefanterna.

Vi önskar att kunna hjälpa elefanter i Indien, men det är en bit då vi behöver ännu mer pengar att kunna bidra med.

Jag är 20 år gammal, totalt passionerad av elefanter och ber dig, du vore helt underbar om du ville stötta våran lilla förening och hjälpa världens finaste djur. Elefanterna.

Du skulle göra en stor tjänst.
Och du är riktigt snäll som vill donera pengarna. Helt otroligt vilken fin människa du är.
Du får gärna kontakta mig om du vill veta mer!

Med vänlig hälsning,
Frida.

Reply
Ida

Hej!
Amnesty tycker jag är viktigt att ge. De påverkar så sjukt många människor som sitter i frihetsberövade utan rättegång runt om i världen. Amnesty vaktar den lilla, men viktiga människan. :)
Fin tanke oavsett vilken du bestämmer att du vill ge till!

Reply
Linnea

cancer fonden, då det är för både barn och vuxna! Riktigt bra av dig att skänka pengarna, riktigt fint gjort! ♥

Reply
olivia

cancerfonden. för att min mamma och så många andra lider av cancer. jag vet att min mamma inte kommer överleva, men med mer forskning kan kanske andras mammor överleva.

Reply
zEINAB

hejsan, jag tycker verkiligen att du ska skicka pengarna till solidaritetscenter, för att pengarna går oavkortat till Syrien.

Reply
Elena

You’re such a good person. Glad to know there is still people that do things for free. I don’t live in Sweeden but I would donate the mony to some fundaton against cancer or to a one that helps people and kids without resources. Bless you <3

Reply
Lina Johansson

solidaritetscenter, det är ju mycket krig i syrien nu :( många dör varje dör av svält osv… :'(

Reply
annelie

Hej… Asså jag tycker verkligen solidaritetscenter.se. för att dom tar inte 1 ända krona av det man skänker :)

Reply
18 årig+kille

eller till något lokalt i stockholm, så som stadsmissionen, stöd för hemlösa etc. då man kan se och skapa konkreta skillnader med dessa organisationer.

Reply
Samira

Solidaritetscenter helt klart, asså ni ser njälv på tv:n hur syrien är i behov av pengar. Barn dör varje dag av krigen, sen behöver dom fly i läger och där får dom knappt någon mat!!! :(

Reply
Isabelle

Jag tycker WWF eller WSPA. Skänker själv månadsgivare till WSPA och säker ibland pengar till WWF. Älskar djur och tycker att det är viktigt att göra deras röst hörd! :)

Reply
Fanny

Måste man verkligen ge pengar till orginasuoner i Sverige? Jag menar visst finns set folk i Sverige som mår piss? Men tänk alla dem i andra länder som bor ännu mer piss.
Det finns en kyrka i Göteborg som gör allt för att hjälpa flyktingar som behöver hjälp, dem hjälper dem som inte har papper att bli gömda, dem hjälper så många de kan att klara sig med mat över dagen. Det finns hundratals barn där som inte har blöjor och det är en kyrka som lämnar blöjor 1 gång i månaden, men ibland tar dem slut redan när dem lämnar.

Jag säger inte att pengarna ska gå dit, jag säger bara att jag tror att folk i andra länder har det så mycket svårare än många här. Tex så är något utav det värsta jag vet när tjejer sys ihop där nere eller behandlas som skit. Det finns hundratals orginasuoner som hjälper kvinnor i andra länder.

En annan sak är djur? Hur ofta skänker vi pengar dit liksom…. I andra, fattiga länder finns det inte ens veterinärer utan där bara de dör som regn.
Fint att du ger bort pengarna! En förebild för många!

Reply
Siri

Hej Kenza!! så jäkla kul med bloppis, önskar jag bodde i Stockholm idag. Men men, jag ser att många kommenterat att pengarna bör gå till en Cancer fond och jag kan inget annat än att hålla med. Efter att Farmor, min Moster och min farfar dött i någon form av Cancer är just den sjukdomen något jag fruktar något otroligt… det är ortättvist och sjukdomen tar bokstavligt talat någons liv utan någon som helst vaning eller chans att överleva inprincip (thank god de som t.ex. överlever bröstcancer vilket inte min moster gjorde). Snälla, skänk till cancerfonden, jag VET att det kommer göra gott i framtiden och dess forskning. Du äger Kenza! Kraaaam från lilla sommarstaden Varberg.

Reply
Amanda

Statsmissionen eller läkare utan gränser. Fint av dig att skänka pengarna !!

Reply
Elin

Men barncancerfonden!!!
Dom gör ett så jäkla bra jobb och kan tycka att är inte våra barn i vårat land vi bor i viktigare än ex djuren, gatubarn i syrien.. jättehemskt allt som händer där men!
och diabetesforskning?! hallå folk lever ett normalt liv med diabetes medans barn mellan 1-18 år dör pga cancer hela tiden.. så utan tvekan barncancerfonden!!

Reply
Elin

Jag har, precis som din vän Andreas gått igenom en tuff hjärtoperation. Jag vet hur det är när de i ens nära omgivning dör pga att det inge finns tillräckligt med forskning och pengar för att kunma hjälpa alla hjärtsjuka. Jag tycker att det är jättefint att du skänker pengarna, och mitt förslag är hjärtfonden. Hoppas att pengarna du fick in hjälper, vare sig vilken organisation du väljer.

Reply
Sara

Seriöst varför tänker ingen på djuren? Vi ger redan så sjukt mkt pengar till olika barnfonder medans vi glömmer bort djuren. WWF, GREENPEACE, WSPA, HUNDAR UTAN HEM någon av de, svårt att välja :(

Reply
Terran

Jag tycker någon av dessa 2:
1. Min Stora Dag som hjälper svårt sjuka barn få sina drömmar uppfyllda.
2. Ung Cancer

Reply
Sara

Djurens rätt, forska utan djurförsök, hope for paws, djurrattsalliansen, WWF,Greenpeace , WSPA, hundar utan hem, någon av dessa organisationer. Djur är så otroligt utsatta av människan, ibland glömmer vi bort våra vänner. Det viktiga är inte bara att vi människor ska må bra och vi donerar redan stora summor till människoorganisationer eftersom det uppmärksammas mest. Pengarna borde doneras till en djurrättsorganisation

Kram

Reply
Jasmina

http://www.icrc.org/eng/

ICCR/ International Committee of Red Cross is a non-governmental organization that actually does something for the war relief and peace keeping. They are not so influenced by politics and are based on a group of strong individuals willing to help.
For example they are the ones who stayed in Rowandan conflict when UN backed out.

Reply
Lisa

WWF eller WSPA, människor med vett behöver ställa upp för de i vårat samhälle som står ensamma och försvarslösa, djur är aldrig onda men blir utsatta ändå och behöver mer hjälp och uppmärksamhet än de får idag…

Reply
Fanny Sahlin

Barncancerfonden, utan tvekan!! Vill du hjälpa djur så WSPA (mot djurmisshandel)

Reply
Emilia

Barncancerfonden! Min kompis (12 år) gick bort för 6 dagarsen i cancer och det ska inte behöva drabba andra :(

Reply
Karolina Nätvandrare

Jag tycker att du ska skänka pengarna till “kvinna till kvinna”. De gör ett fantastiskt arbete runt om i världen och är med och skapar fred och frihet för många kvinnor, deras familjer och samhällen.

Reply
Emmy

Här kommer jag lite halvt efter med en kommentar & du kanske redan har bestämt dig, men jag tycker du ska skänka pengarna till Barncancerfonden :)

Reply
Matilda

Jag tycker du kan skänka pengarna till Juliaresan, du kan läsa mer om det här: http://www.juliaresan.se/ och se deras senaste film här: http://youtu.be/lNbyrYy9iWo .

Även om du väljer att skänka pengarna till en annan organisation, så kan detta vara värt att uppmärksammas.

Det är om fyra unga tjejer som cyklar otroligt långt för att samla ihop pengar till minne av deras vän Julia som gick bort i cancer alldeles för ung.

Reply
Emina

Många utav organisationerna som folk har tipsat om tar mycket utav bidragen dom får till sin egen plånbok. Därför ska man välja en organisation som VERKLIGEN gör något! Islamic Relief (som många redan har tipsat om) har volontärarbetare som utför jobbet helt enkelt av sin godhet, därför tycker jag att det är den bästa organisationen. Jag skänker själv pengar till dom.
Islamic Relief har inte med Islam o göra mer än att de som arbetar inom organisationen är muslimer.
Bidragen går till de krigs/konfliktdrabbade länderna i mellanösten och afrika. Med hjälp av bidrag har dom donerat mat, kläder och ambulanser till bl.a. Syrien, Palestina och Somalia!
Hoppas detta låter lockande för dig!

Reply
Jess

WSPA eller någon annan djurorganisation!
de andra får så mycket donationer ändå…

Reply
Celina Alenia

Roona Begum fonden :) Är inte bara hon som får hjälp ut av pengarna.

Reply
Johanna Svensson

Det skulle betyda mycket för mig och du ville skänka pengarna till Min Stora Dag / Make a wish. Jag har själv fått en sån “dag” pga. min sjukdom och jag vet vilken skillnad det gör när man inte orkar med allt som har med sin sjukdom och får ett ordentligt break!

Kram!

Reply
Annika Eriksson

Hej,
du kanske redan har bestämt vart bloppispengarna ska gå men om du inte har det skulle jag rekommendera ungcancer (www.ungcancer.se). En fantastik organisation som kämpar för att hjälpa drabbade men även anhöriga till cancersjuka. Du kanske känner igen “Fuck cancer” uttrycket, det är dem som myntat det. Jag vet att de och alla vi som tillhör organisationen skulle bli otroligt tacksamma och glada för bidraget <3

Reply
izabella

hej, jag tycker att du ska ge pengarna till cancerfondern, det är en sån hemsk sjukdom, den behöver försvinna.

Reply
Gabriella Stipic

Jag tycker att du ska skänka pengarna till Barefoot Foundation (Pies Descalzos). Det är en stiftelse driven av Shakira som hjälper opriveligerade barn runt om i Colombia. De håller på och bygger en sjätte skola just nu. Du borde verkligen kolla in på hemsidan. Annars är det Unicef. Finns ju så många hjälporganisationer men man vet ju inte riktigt vem man kan lita på. Men Unicef och Barefoot Foundation har funnits så länge, och tycker verkligen du borde kolla in på sidorna.

Reply
anna

Jag tycker självklart du ska skänka pengarna till syriens oskyldiga barn som hör bomber och ser blod, förlorar sina föräldrar och skadas. Rätt så tragiskt att det finns barn som ska behöva vara oroliga över att bli dödade, eller förlora sina föräldrar. I min skola är den en ny elev som precis kommit från Syrien, han lyckades fly med sina föräldrar. Hans 15-åriga bror försvann och kommmer förmodligen aldrig komma tillbaka. Barn ska inte behöva lida av vad vuxna människor håller på med.

Reply
Veronika

Barncancerfonden, Min Stora Dag/Make a Wish foundation eller forskningen för Cystisk Fibros.

Reply
bella

Varför just barncancerfonden? Det är hemskt att ha cancer även fast man råkat fylla 20 år och bli vuxen. Min pojkvän har precis fått diagnosen och han är 21 år.. All slags cancer behöver forskas och bekämpas, det är en såpass allvarlig sjukdom och kan drabba vem som helst. Fint att du vill skänka hur som helst

Reply
Malin

WSPA!! Det vore underbart om någon ville tänka på djuren också. Det finns så många håll där de vanliga organisationerna får in stora summor pengar. Försäljning, tv-galor etc. Medan ingen riktar in sig på djuren.. Visst, du skulle förmodligen få kritik för till val men det hade de varit värt!

Reply
valentina

En grupp som alltid glöms bort är fattiga i sverige. jag har uppnärksammat bloggen: fattigsverige. Det vore något!

Reply
Frida

Jag tycker du borde ge de till WSPA eller någon liknande djurrättsorganisation då djuren blir bortglömda, ingen vet eller ser vad som håller på. De ser videor på youtube men förstår egentligen inte att det faktiskt är allvar.
Visst, cancer osv är inte så kul men de får in ganska mycket pengar medans djuren glöms bort.

Annars kanske du kan skänka hälften till djur, hälften till människor?

Reply
Johanna

Hej! Jag tycker cancerfonden! Förlorade min mamma för ett år sen och det var det värsta som kunde hända mig på 16 år. Hoppas de kan komma på botemedel för att rädda fler människor, ingen borde vara med om något så hemst. Därför lägger jag min röst på det. Kram <3

Reply
NINA

Schimpanserna som är utrotningshotade finns på WWF. De uppfattar saker som oss & har rätt o ha det bra!

Reply
Stina

Läkare utan gränser, det skulle ha varit ett självklart val för mig. Titta in på deras hemsida och se vilket jobb dom gör! Helt otroliga!

Reply
jessica

Förstår mig inte på människor som inte tar hand om sina hundar. Om man inte pallar själv kan man väl låta någon som verkligen glädjer sig åt att ta han om en hund göra det istället när det trots allt finns så många.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*