• header

Jag behöver er hjälp!

Imorgon har jag ju en bloppis och kommer sälja sjukt mycket kläder och skor. Eftersom att en del av grejerna är saker som jag fått gratis så vill jag ge bort pengarna till välgörenhet. Jag hade planerat att ge kunderna tre förslag på välgörenhetsorganisationer, så får de själva välja vilken de vill att deras pengar ska gå till. Men jag har inte hunnit styra upp något så jag kör enkla vägen och donerar summan till en organisation. Ni bestämmer vilken!

Vilken organisation tycker ni är bäst? Vilken tycker ni att pengarna ska gå till?

// As you know I’m having a flea market tomorrow and I will sell a lot of my shoes and clothes. Since I got some of the stuff for free, I want to give the money for charity. Which is your favorite charity organisation?

1

976 Comments

Ida

Wspa- känns som vi glömmer bort lite djuren för det är så hemskt med fattighet,svält,cancer osv (vilket det är,hemskt) men djuren har det minst lika hemskt. Wspa eller Unicef! kram

Reply
ida

Till djuren!!!!!!!!!! Inte så du blir nån i mängden som skänker till vanliga saker som rädda barnen eller röda korset utan dom stackars djuren behöver hjälp även om inte alla tänker på det. Men du är ju djurvän.

Reply
Sarah Victoria

That is so kind of you!! I think humans have a tendency to only think about their own race and give all charity to kids, sick people, poor people and stuff like that but I always support the animals and I think we have the responsibilty as we are actually the reason that a lot of animals suffer. Humans do bad things to the poor animals and I would give anything to make that stop. So please donate to WSPA that saves animals. Also for little Mani’s sakes ;)

Reply
Maja

Läkare utan gränser!! Dom hör ett fantastiskt jobb för att försöka hjälpa människor över allt både i krig och svält!

Reply
Camilla

Alzheimerfonden. Jag tycker att det är så viktig forskning men den får inte lika mycket uppmärksamhet som tex hjärt/lungfonden eller cancer/barncancerforskningen. Demens (där alzheimer är vanligaste sjukdomen) drabbar fler och fler och det brukar kallas den anhöriges sjukdom. Så min röst går till den :)

Reply
Emma

Friends, mobbing är något av det värsta jag vet och inte i närheten av tillräckligt görs för att förhindra det, varken på internet eller i skolan. All hjälp behövs dit, aven här i Sverige behövs det pengar för att hjälpa till, det glöms ofta av! Ingen ska vara rädd för att gå till skolan eller för att logga in på facebook eller läsa kommentarer på en instagrambild.

Reply
Camilla

Eller majblomman! Mig veterligen är det den enda organisationen som försöker hjälpa fattiga barn i Sverige, och de finns. Det är bara politikerna som väljer att blunda och förneka att fattigdom finns i Sverige.

Reply
Matilda

Cancerfonden, alla känner någon som drabbats av sjukdomen! Sjukt bra av dig kenza! Power:D

Reply
Emma

Friends, mobbing är något av det värsta jag vet och inte i närheten av tillräckligt görs för att förhindra det, varken på internet eller i skolan. All hjälp behövs dit, aven här i Sverige behövs det pengar för att hjälpa till, det glöms ofta av! Ingen ska vara rädd för att gå till skolan eller för att logga in på facebook eller läsa kommentarer på en instagrambild.
Varför kan jag inte kommentera? Står att det finns en likadan kommentar sen innan, men det gör det ju inte?

Reply
Rasmus

LoveNepal! En organisation som bygger hem till utsatta flickor i Nepal, som sedan får mat, boende, terapi hjälp, utbildning!

Reply
Amelie

Nourish The Children! En organisation som donerar mat som innehåller alla vitaminer och mineraler så att barnen kan utvecklas normalt och inte få näringsbrist. Maten produceras i malawi där den delas ut så att lokalbefolkningen får jobb. Pengarna går även till att bygga upp malawis ekonomi och hjälpa befolkningen till självhjälp så att de i framtiden kan klara sig själva utan bistånd.

Reply
C

Det är så många som skänker till barncancerfonden, plan osv, så jag tycker du borde skänka till en lite mindre (men lika viktig) organisation. Jag själv älskar hundar och det finns en organisation som heter http://www.hundhjalpen.se/ . Dom tar hand om övergivna, vanvårdade hundar i Rumänien och ger dom ett nytt hem. Men speciellt på vintern och under regnperioden är det svårt i hägnet som översvämmas, det är kallt och snöigt. Så dom skulle behöva pengar, för att kunna ge dessa underbara djur ett nytt hem <3

Reply
Emma

UNICEF, helt klart för min del :) Barn runt om i världen förtjänar mer och bättre

Reply
Delise

GREENPEACE, miljön berör oss alla människor som djur! vissa av de miljöproblem vi har leder till mer svält och fattigdom samt att folk blir sjuka/får cancer av giftiga kemikalier som släpps ut i miljön..

Reply
K

LÄKARE UTAN GRÄNSER! (De är de enda som inte betalar ur löjligt stora summor tills styrelsen och dessutom hjälper de folk i HELA världen!)

Reply
Ida

Åh vad fint av dig. Jag tycker helt klart cancerfonden:) Alldeles för Många drabbas samt mister livet i denna hemska sjukdom. De kan inte få nog med pengar dit..:) Kramar

Reply
anonym

WWF,tycker det är för lite pengar som går till saker inom utsatta djur nuförtiden….

Reply
Sofie

Jag tycker du ska skänka pengarna till wwf som arbetar med att hjälpa djur som behandlas dåligt eller är utrotningshotade. Jag tycker att djur är väldigt fina och dom ska behandlas lika bra som människor. :)

Reply
Lina

Care International! De är en organisation som jobbar runtom i hela världen med hjälp till självhjälp för kvinnor. De lär fattiga kvinnor att tjäna egna pengar och försörja sina familjer, med fantastiska resultat. Care jobbar också med att stärka kvinnors rättigheter och ser till att kvinnor får en starkare roll i samhället – ska man stoppa världssvälten ska man satsa på kvinnor.

Annars tycker jag gärna att du kan dela upp pengarna och skänka en del till WWF som också gör ett fantastiskt arbete för djur och natur.

Reply
Hanna

Unicef eller läkare utan gränser. Många behöver hjälp, men dessa organisationer var verkligen de första jag kom att tänka på.

Reply
fardus

Hej kenza snälla läs detta

Jag tycker du ska ge pengarna till folk som är I NÖD av pengarna. Syrien har det så otroligt svårt nu och de behöver medicin och vatten. Palestina har flytt från sina hem, de behöver vår hjälp likså. Jag säger inte att man ej ska sänska pengar till barn cancer fonden för jag vills själv hjälpa cancer. Men majorititen är större i Syrien att folk har svårare sjukdomar än de i sverige. De behöver verkligen vår hjälp, mer än någonsin! Men du gör ju precis som du vill, härligt att donera vilket som! Det finns helelr inte dirket någon organsiaton som skickar pengar till syrien. Jag själv är lite skeptisk över röda korset och unicef. Men nåja, du gör ju något bra så all lycka :)

Reply
Caroline ekberg

Hej Kenza! Jag tycker att borde skänka pengarna till organisation WSPA (BAND FÖR LIVET – Kampen mot rabies.) Flera miljoner hundar blir brutalt dödade varje år. En av de främsta orsakerna är rädslan för rabies. Men att döda hundarna stoppar inte rabies. Hundarna dödas genom hemsk metoder som förgiftning, strypning eller med elchocker. Det lider flera timmar innan de dör. Vaccinering av hundar är den enda metoden som kan hjäpa att stoppa sjukdomen. Tycker det är dags att börja tänka på djuren med!!

Reply
nadja

SKITUNGARNA!!!!! dem stora organisationerna får massa pengar med hjälp av stora galor osv. satsa på en mindre organisation!

Reply
Frida

Hej!
Jag arbetar på en stiftelse som heter Hand i Hand som har två åtaganden, dels att finansiera ett gatubarnsprojekt utanför huvudstaden La Paz i Bolivia och dels Vändzonens projekt i Svergie för barn och ungdomar som blivit utsatta för sexuella övergrepp och andra kränkningar! Om det låter intressant kan du läsa mer på http://www.handihand.org :)

Mvh Frida i Uppsala

Reply
Rebecca

Barncancerfonden skulle vara ett givet val för mig, har själv erfarenhet av att pengarna går till nytta!

Reply
Amina

Unicef eller islamic relief då de är stora globala organisationer där man verkligen vet att pengarna når dit de faktiskt ska. Islamic relief arbetar utmärkt då det gäller situationen i syrien och hjälper massor av behövande och underlättar lite för dom. KRAM gillar medmänniskor go girl

Reply
Sigg

Finns många bra organisationer som skulle göra bra saker för pengarna. Men min spontana tanke var WWF. Eller till utsatta i Syrien som någon nämde där uppe:)

Reply
Linda

Har du hört något om “maskrosbarn”? http://www.maskrosbarn.org tror jag det är. Dem hjälper barn och ungdommar som har föräldar som missbrukar eller är psykiskt sjuka. Det lilla jag hört om dem är bara gott! Kolla hemsidan, där står allt :)
Ha det gott Kenza
Kram Linda

Reply
Emelie

Hej Kenza!
För det första, vad fint av dig att skänka pengarna! För det andra, har jag helt rätt organisation till dig. Egentligen är det inte riktigt en organisation, utan ett projekt.

Under ett par år har Magdalena Graaf, Linda Bergling och Arken arbetat med att bygga häslokliniker på Filippinerna. Detta för att ge stöd och hjälp till unga mödrar och deras familjer. Den första kliniken har gett väldigt positiv effekt och nu är uppbygget för en andra klinik igång. Men varenda krona är viktig, och ju längre tid det tar att samla in pengar, desto längre tid tar det att starta upp kliniken.

Anledning till att jag tycker du ska skänka pengarna till det här projektet är att varenda öre skulle gå rakt till kliniken, istället för att försvinna på vägen som det ibland kan göra hos större organisationer. Här skulle du kunna se exakt var dina pengar går, till medicin, sängar, sprutor osv. Det skulle helt enkelt påverka så fort pengarna hamnat på kontot!

Jag, Emelie, som skriver det här känner visserligen personerna bakom projektet, och min egen familj är med och bidrar på alla sätt och vis, men jag skriver den här kommentaren på eget initiativ. Jag tror helt enkelt på att detta projekt kan förändra livet för många människor på en gång!

Varma hälsningar,
Emelie Gummesson

På den här länken går det att läsa om den första kliniken som byggdes:
http://magdalenagraaf.se/valgorenhet/

Om du vill skänka till kliniken:
Postgiro 900193-4 (märk gärna med “Kliniken Filippinerna Kenza” eller något liknande)

Reply
Linnéa Handin

Min mamma och hennes vän driver en blogg som heter bristolacademy.blogg.se. Där berättar dom om sitt projekt som handlar om en skola i slummen i Uganda. Dom har med hjälp av andra samlat in såpass mycket pengar att dom har kunnat bygga upp en helt ny skola för dessa 400 barnen som går på skolan. Det är ständigt saker som behöver att fixas, ny instrument, förråd, madrasser till deras sängar, skor, kläder…. Dom har också familjevänner här i Sverige för dom 50 barn som bor på skolan, dom skriver brev till varandra och deras familjevänner i sverige betalar deras skolgång. Pengarna kommer verkligen dit dom ska, det går oavkortat till Bristol Academy, 100% pålitligt. Mamma och hennes vän åker också ner till Uganda för att kolla så att allt görs som bestämt och att det går rätt till. Jag har själv vart där nere så jag vet att det stämmer.

Att hjälpa en liten “organisation” som verkligen kämpar och lägger ner hela sin själ i sitt arbete, det är stort. Hard work pays.

Gå in på bloggen för att läsa mer om deras arbete, Bristolacademy.blogg.se

Reply
Ebba

Cancerfonden därför att cancer är något som berör alla. antingen direkt eller genom nära och kära som får det.

Blev så himla glad när jag läste att du väljer att donera pengarna. Tummen upp på den kenza!<3

Reply
Jenny

Juliaresan! Det är en insamling för barncancerfonden som drivs av ett par unga tjejer från Östersund i kampen mot cancer. De är ett kompisgäng som förlorat en nära vän som nu driver ett projekt för att samla in pengar. Läs gärna mer och skänk pengar på juliaresan.se! Helt fantastiska tjejer!

Reply
J-L

Kolla in juliaresan.se, fyra otroligt drivna tjejer som ska cykla från Öland till Sicilien och samla in pengar till barncancerfonden. Deras engagemang och deras historia gör att de förtjänar varenda krona som vi skänker.

Reply
Caroline

GREATANDOH.COM Ett barnhem i Ghana som är startat av en 22årig tjej från Göteborg. De tar i dagsläget hand om ca 75 föräldralösa barn. Just nu har de 10 ungdomar som ska gå vidare till gymnasiet men det saknas pengar för detta. Detta är en liten organisation där pengarna går direkt till barnen och verkligen gör en skillnad.

Reply
Ninna

Jag tycker helt klart ECPAT! De är en internationell organisation som arbetar mot barnsexhandel, barnpornografi och människohandel/trafficking. För INGEN har rätt att varken köpa eller sälja någon annan människas kropp mot dennes vilja! Detta sker även i Sverige, VARJE DAG! Snälla Kenza, välj ECPAT!

Reply
Karin

Barncancerfonden!! då jag har en kompis som dog i cancer som 13-åring skulle det vara underbart att fler hjälper till och stödjer barncancer!

Reply
Amanda Andersson

Hej Kenza. En vän till mig var och reste i Asien i vintras/våras och när hon kom hem beslöt hon sig för att samla ihop pengar/kläder/leksaker o själv personligen åka tillbaka och överlämna detta. Projektet heter “143 små indianer” o du kan söka det på Facebook om du vill komma i kontakt med Malin själv. Hoppas du väljer detta projekt, eftersom man vet vart det hamnar och att det verkligen kommer fram till rätt personernutan omvägar!

Ha de bra :) kram!!

Reply
P

Jag tycker att maj blomman skulle få ett bidrag, den är för barn som inte har det så bra ställt här i Sverige.

Reply
felicia

WSPA!!! Det är så många djur som lider där ute i världen och det är inte lika många personer som skänker pengar till dom som de gör till röda bandet och så för att det inte är människor. Djuren behöver vår hjälp.

Reply
Lina

Jag tycker att du ska skänka pengarna till något som förbättrar levnadsstandarden för människor i resten av världen, de som har det svårare än oss här i Sverige. Vad kan det vara? Typ Röda Korset eller Unicef.

Reply
Sara

Sea shepherd! Det är typ ingen som vet vad dom gör och det är den enda organisationen som verkligen bryr sig om vattnet och tar inga pengar för sig själv utan allt går till att hjälpa havslivet. Sök upp det.

Reply
vixen

Så mycket som jag tycker att det är viktigt att stödja de största organisationerna, så tycker jag att det är minst lika viktigt (om inte mer) att stödja små organisationer som vill hjälpa folk i vår direkta omgivning.

I Lund finns det en grupp som heter Tamam som stödjer ensamkommande flyktingbarn. De håller events som Internationen (där de bjuder på mat och leker lekar, meningen är att skapa mötesplatser för dessa barn att träffa svenskar och lära känna nya människor), håller läxhjälp och ordnar med fritidsaktiviteter för ungdomar. De överlever tack vare medlemsavgifter och donationer, så jag vet att de skulle uppskatta de välbehövliga pengarna som din bloppis kommer generera! De större organisationer kommer ju alltid kunna få in pengar på något sätt (de har råd med att lägga pengar på stora reklampelare och reklamfilmer) medan mindre organisationer som Tamam har det mycket svårare.

jag har själv deltagit i Internationen flera gånger och tycker att det är ett fantastiskt koncept! Har också flera kompisar som är engagerade i gruppen så jag vet vilka eldsjälar som finns i organisationen.

Du kan ju kika på deras hemsida http://www.tamam.se/blog/om-tamam-lund/ hade varit askul om de blir valda! :)

Reply
leyla

Läkare utan gränser! Dom hjälper till att massvaccinera barn världen över mot sjukdomar samt hjälper till med sjukvård i krigsdrabbade länder såsom Syrien!

Reply
Rebecca

Barncancerfonden eller Minstoradag dag. Har själv en lillasyster som precis blev frisk från sin cancer, och jag vet hur mycket Minstoradag hjälper barnen, har sett det med mina egna ögon. Kram <3

Reply
Cassandra

Jag tycker världens djur typ wwf kan få lite välgöenhet nu. :) Min stora dag är också bra men de fick ju ganska mycket från prinsessbröllopet :)Bris eller Friends är ett annat bra alternativ!

Reply
M

BLÅ BANDET! PROSTATACANCER GLÖMS TYVÄRR OFTAST BORT, ALLA TÄNKER “BARA” PÅ BRÖSTCANCER. SVERIGE ÄR ETT AV DE LÄNDER SOM DRABBAS MEST I HELA VÄRLDEN!

Reply
Sara

Älskar hur jordnära du är Kenza!

Läkare utan gränser! Självklart är det viktigt att hjälpa människor i Sverige, men sjukvården i Sverige är redan oerhört bra. Det finns människor i resten av världen som dör av sådant som vi enkelt kan bota här i Sverige. Läkare utan gränser räddar så många människor (huvudsakligen barn) som annars inte hade haft en chans att överleva. Dessutom så går nära 92% av alla pengar som de får in till ändamålet vilket är jätte bra! :D

Reply
MJ

Hej!

Jag tycker du ska skänka pengarna till Rosengrenska stiftelsen (http://www3.rosengrenska.org/)

pengarna går till papperslösa flyktingar som inte kan få någon vård i Sverige. Jag tycker att det inte finns några illegala människor och det dom gör på rosengrenska är väldigt fint. Alla människor är värda vård.

Alternativt till Läkare utan gränser.

Även om det är bra att du försöker göra något (skänka pengar) så kan aldrig vår värld bli rättvis om vi inte förändrar den politiskt. Det rådande systemet försätter bara världen i svält, krig och fattigdom. Förmedla gärna det i din blogg!

Reply
fanny

operation smile är organisation som hjälper människor som har ansiktsdeformiteter (läpp käk och gomspalt) jag tycker att alla förtjänar ett vackert leende på sina läppar. de jobbar på olika ställen runt om i världen. http://www.operationsmile.se/

Min stora dag tycker jag oxå är en bra organisation där de hjälper svårt sjuka barn att få uppleva sin största dröm.
det är två organisationer som ligger mig varmt om hjärtat det är mina två förslag till dig och vart du ska skänka pengarna till. http://www.minstoradag.org/

Reply
Caroline

Ung Cancer! På grund av att dem gör ett underbart arbete för de drabbade unga.
Tycker det är så härligt att du donerar pengarna till en organisation som behöver pengar! :)

Reply
anonym

jag tycker du ska skänka pengarna till emma och skitungarna, vet att du stöttat dom förut och de är definitivt värda det för de gör ett fantastiskt jobb!

Reply
Marika

Någon djurorganisation, inte många som tänker på hur djuren faktiskt har det, kanske WSPA eller Djurens rätt.

Reply
Julia

Tycker du ska skänka pengarna till Emmas “skitungar” som du har skrivit om förut! De behöver alla pengar de kan få! :)

Reply
Diana

Djurrattsalliansen!!! Dom har jobbat SÅ hårt de senaste åren och är i stort behov av pengar för att kunna fortsätta sitt arbete

Reply
Ida

Hej kenza!
Norrtälje katthem kämpar för att få vara kvar då länsstyrelsen är på dem och hotas att lägga ner. Då länsstyrelsen tycker att bla funnits brister (som var småsaker och som nu åtgärdats) men länsstyrelsen hotar fortf med nedläggning. Katthemets ägare är änglar och lägger ner hela sin själ ocg hjärta i att katterna ska få det bra och ett värdigt liv. Just nu ska de överklaga i domstol och behöver hjälp med kostnaderna som medföljer. Deras framtid hänger på detta. Det är svårt att förklara i en kommentar men gå in på blogg.kattcenter.se och läs mer. Jag har själv adopterat två underbara katter därifrån och skulle bli så ledsen om de måste lägga ner, vad kommer då hända med alla hemlösa katter? Så snälla kenza gå in och läs bloggen och donera jätte gärna pengarna dit!
Kramar

Reply
lena

SYRIEN behöver verkligen all hjälp de kan få!! Islamic relief gör ett jätte bra jobb, så skänk gärna dit. Ifall du inte kan bestämma dig välj ut 2 eller 3 organisationer och skicka till dem istället för 1 organisation. Folk väljer organisationer utav egen erfarenhet, min pappa dog i cancer och jag tycker att cancer fonder är jätte viktigt men just nu är det kris i Syrien så därför väljer jag Syrien.

Reply
Linn Forsberg

DJURENSRÄTT ELLER GREENPEACE. Helt klart. Du är grym Kenza! You go girl <3

Reply
Linn Forsberg

Att hjälpa djur är väl det bästa man kan göra i nuläget. Så, djurensrätt eller någon annan organisation som stödjer utrotningshotade djur och hemlösa som WWF. <3

Reply
Izabell

Jag tycker du ska donera till djur/natur. Många glömmer att vi inte kommer så långt utan naturen och djuren vi har runt oss. Som vi tyvärr tar död på mer än vad vi tror eller tänker på. Hade jag haft den möjligheten som du har så hade jag hittat en riktigt trovärdig förening som satsar på att få jorden på fötter igen. Människor i all ära men läs om allt hemskt vi utsätter oskyldiga djur och viktiga ekosystem för. Inte visste väl vi att en groda fått delar av regnskogarna att dö ut bara för vi inte renar vattnet vi släpper ut.

Reply
Olivia

Juliaresan, läs mer om det på juliaresan.se
Fyra tjejer från Östersund som miste sin bästa vän i cancer. De gör ett otroligt jobb, förra året cyklade de från Östersund till Öland för att samla in pengar och i år cyklar de från Öland – Sicilien.
http://www.juliaresan.se/filmen-2013/

Reply
Emma

WWF eller djurens rätt, tyvärr så verkar folk tro att dom organisationerna inte behöver bidrag utan tänker bara på alla människor, små djur (och stora) behöver också mycket hjälp!

Reply
isabella

Barncancerfonden eller Ung Cancer! Cancer är så hemskt och många jag känner har cancer så därför säger jag det.

Reply
anna

Svårt, det finns så många fina organisationer man skulle vilja ge pengar till.
Jag tycker dock att du ska välja barncancerfonden eller ung cancer, alternativt en insamling till Syrien.

Reply
Matilda Berg

Hej Kenza!
Jag tycker att du ska skänka pengarna till Linas Livsglädjestund. Det är en organisation som ger bidrag till svårt cancersjuka barn att få något det önskar sig eller förverkliga en dröm upplevelse.
Kram

Reply
Rodanna Karakas

Hej Kenza. Jag är en 12 årig tjej som ska snart bli 13! Jag läser din blogg varje dag! Du lever ett fantastiskt liv och nu när läste så vill du donera pengarna till behövande, du lever inte bara ett fantastiskt liv DU ÄR EN FANTASTISK PERSON! Det har jag vetat länge men nu inser jag verkligen! Du är en toppen bloggare och du är en grymt bra förebild! Många tycke att du ska donera pengarna till barn som har cancer och det är bra att många vill hjälpa folk som har cancer men själv tycker jag UNICEF för pengarna då skickas till människor som behöver det mest! Kram❤

Reply
Ida

Till djuren och miljön som är påväg “åt skogen nu” och verkligen behöver uppmärksammas! Hoppas att pengarna går dit!

Reply
Victoria

Jag vet en familj som jobbar i Etiopien med att hjälpa prostituerade till `riktiga` jobb.. De lär upp dem så de får erfarenhet och kan jobba på olika yrken.
De har även fadderverksamhet.
Låter det som något intressant kan du maila mig så ger jag dig deras kontaktuppgifter :)
Kram!

Reply
Emilia

Tycker du ska dela pengarna mellan läkare utan gränser, barncancerfonden, rosa bandet och kvinnojouren.

Reply
amanda

Jag tycker absolut att du ska skänka pengarna till Forska Utan Djurförsök! Det är en väldigt seriös och bra organisation som stödjer forskare så att dom kan utveckla andra metoder att testa produkter och ämnen på, istället för att använda alla dessa oskyldiga djur. Framförallt är det här ju för djurens skull, men även för människornas skull eftersom tester gjorda på djur är aldrig helt säkra.
Väldigt bra av dig att skänka pengarna Kenza, oavsett vart dom nu hamnar! :)

Reply
Josefine

Maskrosbarn tycker jag! För att varenda unge har rätt till att känna sig trygga med sina föräldrar.

Reply
Nelly

Maskrosbarn är en fantastik organisation och gör ett fantastiskt bra jobb för att ungdomar i sverige med föräldrar som missbrukar och/eller är psykiskt sjuka, ska må bra och ha kul och bli starka individer.

Jag tycker verkligen att de förtjänar pengarna!!

Deras hemsida: http://www.maskrosbarn.org

Kram!

Reply
sara

WWF, helt klart. Det viktigaste är inte bara att MÄNNISKOR ska må bra och få leva (även om det också självklart är viktigt!) Miljön och alla djuren därute måste ju också tjäna lite på välgörenhet! ;)

Reply
Sandra

Till min stora dag, verkar vara en underbar organisation som hjälper barn att uppfylla deras stora önskedrömmar :D

Reply
Therese

Jag tycker att pengarna ska gå till barncancerfonden eller Min stora dag. En 14 årig kille på min skola gick bort i cancer förra månaden så det skulle betyda mycket!

Reply
Maja

I mina tankar skulle jag gett mina pengar till en djurrättsorginisation, dem hjälper våra underbara djur att kunna leva, vi hugger ner deras regnskog, för att göra smink!

Det är precis som om någon skulle komma till oss och hugga ner våra hus, träden är deras skydd, djurmisshandeln i världen är grov, men det är inte många som bryr sig!
Det är djur och inget redskap själv ger jag 300 kronor varje månad till WSPA, dem har vaccinerat 49 000 huundar i bangladesh för att dem har rabies, hundar i Bangladesh slänger dem i återvinngingen, varför? Det är ju ett liv med känslor, hjärta och familj, precis som oss!
Jag hoppas att du väljer att ge de till våra underbara djur, då skulle ja skrika av glädje just för att du är min förebild. Kram på dig kenza!

Reply
Christin

WWF ! För deras viktiga arbete för djuren! Majoriteten ger till människor men vem kämpar för djurens rättigheter, gör det du!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*