• header

IVYREVEL.COM

IT’S OPEN! ♥

Because of the extremely heavy traffic yesterday (we had more than 50 000 unique visitors in just a few hours trying to buy the same products), some of you couldn’t enter the page and proceed with ur checkout, so try again now!

318 Comments

H.

Jag kom in utan problem, dock är priserna lite för höga för mig :( Bra jobbat hursom!

Reply
Alexandra

Det här med att Ivyrevels målgrupp inte är samma som din bloggs är bara bullshit! Utan att du hade varit en stor bloggare så hade INGEN köpt eller upptäckt dom där kläderna. Och jag säger precis som nästan alla andra, sjukt höga priser för så enkla och ooriginella kläder!

Reply
Rosa

Det är helt klart överpriser, att du ens nekar gör bara saken värre. Det ÄR överpriser även om det bara täcker era kostnader. Bara för att du tjänar så mycket och inte ens behöver kolla på prislappar innan du handlar betyder det inte att andra har det så. Du behöver förstå att det är överdrivna priser för en “normal” person. Folk svälter ute i världen…tvivlar också starkt att det är bra kvalitet. Sen så har människor i världen fått urusla lön för att producera tyg osv pga globaliseringen. Helt sjukt att du är omedveten om sånt man lär sig i grundskolan. Det värsta för oss alla är nog att du inte accepterar att det är överdrivna snobbpriser +
att dina fans gett dig SÅ MÅNGA MÖLJIGHETER
!!

Reply
Emma

Alla plagg ser ut att vara sydda från gardiner… Besviken :( men lycka till!! Folk köper säkert massor ändå!

Reply
Beata

Herregud… Var ska jag börja?

Det finns ingen design. Allt detta känns oerhört daterat, gjort, sett. Inget känns fashion forward, inget känns nytt. Det är som att kolla in Estradeur anno 2011. Naturligtvis kan en enklare design också appellera till fler människor, men allt det här, vartenda plagg, känns totalt fantasilöst. Än oversize jeansjacka för 1400 kr… Jeansjacka! Denim för 1400 kr?? Hade det varit just någon design till plagget kanske det hade funkat, men jag har sett samma jeansjacka i 2 år nu. Och guldnitar… Herregud vad alla är trötta på guldnitar. Vi har redan sett precis vartenda plagg! Det finns ingen design till detta; designen är tagen rätt av från större kedjor men nu satta till ett gräsligt överpris.

… Och priset ja. Kenza du skriver att ni nätt och jämt går på ett ut med produktionskostnader kontra säljpriset just nu. Då HAR ni gjort ett enormt misstag! Även om IvyRevel är tänkt att rikta sig till en annan publik även utanför din blogg, måste du ju haja att det först och främst är dina bloggläsare som kommer lyfta försäljningen från start. Kläderna är dessutom väldigt ungdomliga och skulle passa din målgrupp så sett, men priserna är mer än var en 23-årig kvinna med inkomst (tex jag) nånsin skulle kunna tänka sig betala. De två bilderna går inte ihop! Antingen satsar man på äldre, dyrare med bättre kvalité, eller så satsar man på yngre och billigare så folk har råd att köpa nåt. Och 800 kr för polyester…? Kom igen. Polyester är inte kvalité. Alltså nej, det är det inte.

… Bilderna. Supertråkiga, identiska. Modellen ser ut som om hon dött och frusit i tiden, förutom på ett par bilder när hon forcerat blåser en tuggummi-bubbla. Det är stelt, livlöst, oinspirerande. Kläderna passar för övrigt inte den egentligen jättevackra modellen heller. Hon är gissningsvis egentligen supersnygg men många av plaggen gör att hon ser stor och fyrkantig ut. Gissa då hur en vanlig tjej kommer se ut i dina plagg?

… Namnet. Jag vet inte vad som är “ivy” med detta, ännu mindre “revel”. Inget känns grönskade, magiskt eller fräscht ut. Ingenting känns som “frosseri” när det bara finns typ 10 plagg att köpa av 17 möjliga. Totalt opassande namn som även det känns lite snott. Och mycket riktigt verkar ni haft problem med att få igenom namnet av just den anledningen.

Nej ska jag sammanfatta det hela har jag ingenting positivt att säga. Dyrt, tråkig design som redan är gjord, okreativt, oinspirerande och totalt felriktat vad gäller målgrupp och priser. De enda som köper plaggen gör det för att de vill ha ett plagg “designat” av Kenza, tro mig, ingen vanlig människa som inte gillar dig kommer hitta din sida och tänka “Hmm… 1400 kr för denimjeansjacka, det tar vi!” Jag är verkligen jättebesviken Kenza. Med din läckra smak och allt hype:ande kring märket hade jag verkligen förväntat mig mer :(.

Reply
Christin

Handlar inte om att man inte har råd att köpa för att man är ung och student. Även de som har ett bra heltidsjobb (jag inräknad) tycker att det är grova överpriser. Titta på Mango som har fina kläder ill bra priser. Önskar lycka till ändå!

Reply
Anna

vad fina dom var! :) den enda nackdelen jag kan se är att flera av plaggen kan man inte använda bh under då de är så öppna i ryggen, tycker brösten får sån ful form utan bh :/ men det kanske är en vane sak också :) kommer nog att beställa nått :) all lycka till till dig Kenza <3

Reply
Linnea

Synd att många klagar då det är just nystartat men måste säga att du har din målgrupp helt fel. Såklart din målgrupp är dina tonårs läsare just nu eftersom du endast har marknadsfört dina kläder här på bloggen och på instagram, där alla i princip är dina bloggläsare också. Förstår att det ligger mycket kostnader bakom det hela men du borde insett för flera månader sedan att ni inte skulle räkna med att allt skulle sälja som smör och därför inte köpt in en stor order = mer kostnader = högre priser. Det hela handlar ju om marknadsundersökning.
Läste även i en kommentar att du räknat med att gå back och att ingen lön kommer utdelas? Det låter ju helt korkat. Tycker lite synd om de andra du dragit in i det här, de som inte har samma ekonomiska grund som dig. Hoppas att ni kommer ha råd med en höstkollektion! Den ser jag iaf fram emot!

Reply
Anonym

Hej Kenza! Jag ville bara säga att jag tycker den svart/vita bakgrunden på alla modellbilder på hemsidan är jättefin och hemsidan känns generellt väl uttänkt. Jag gillar att ni valt att ha så stora bilder, det får en att förstå att detta företag inte är som andra stora internetbutiker (Asos, Missguided etc.) utan att det faktiskt är ett klädmärke.

Jag tycker inte det finns några problem alls i prissättningen på kläderna, men däremot så tror jag att “problemet” ligger i att ditt egna varumärke “Kenza” inte matchar klädmärket “Ivyrevel” och därför så uppstår den diskussionen som nu finns gällande priser och målgrupp.

Jag tror lösningen ligger i att ni behöver en jävligt bra kille/tjej som vet hur man sätter upp en bra marknadsföringsstrategi (den ni har just nu håller inte i min åsikt) och att ni i framtiden släpper kollektioner med finare design helt enkelt.

Ivyrevel som klädmärke har otroligt stort potential, ge absolut inte upp! Lycka till, jag har en känsla att det kommer gå otroligt bra :)

Reply
Rebecca

Men Kenza, allvarligt? Vilka överpriser! Hade förstått om kläderna var väldigt speciella och unika, men det finns inget speciellt med kläderna? Finns att köpa väldigt liknande på H&M, Zara, Bikbok osv.. Är verkligen besviken. Sedan undrar jag varför det står “coming soon” på hälften av kläderna. Vid lansering ska alla kläder finnas tillgängliga, det känns jättekonstigt..

Reply
Lilly

Hej Kenza! Grattis till kollektionen, jag tycker inte priserna är så farliga eftersom jag brukar köpa kläder för dessa priser.

Men jag måste erkänna att jag är besviken på kollektionen, inget nytt, man har redan sett liknade plagg förra året. Hoppas på nästa kollektionen är mer lik dig Kenza och att du får in mer edge! Kram!

Reply
Rebecca M.

Hej.
Alltså jag måste bara lägga mig i alla de här kommentarerna som attackerar priserna Och designerna.
För det första Kan ni faktiskt välja att Inte handla därifrån. Handla istället på de ställen som ni verkar tycka är så mycket bättre och billigare! Enkelt. De flesta av er vill nog bara handla här för att det är bla Kenzas produkt, men många gillar självklart designen för designen.

Priser sätter man i jämförelse med hur mycket det kostade att sy upp, beställa in, starta upp m.m. till företaget så att det faktiskt kan bli en vinst och att det kan gå runt. Ni har ingen aning om hur mycket allt har kostat innan det kommer på marknaden.
Kenza har sen heller Ingen skyldighet till någon av er att sätta priser eller design efter Er smak. Det här är bara en utav många många andra märken ute. Hon gjorde något som föll henne i smaken!

Ni (de flesta) låter som världen har gått under och att det är värsta skandalen detta. Ni har ett val! Gillat eller inte, men ni behöver Inte klanka ner på det om ni inte gillart.

Blir så fruktansvärt irriterad på människor som faktiskt inte tänker!
För mig är det enkelt, antingen beställer jag, eller inte.
Att ni ens vågar jämföra och blanda in svältande folk i detta samanhang! Usch!

Kram

Reply
gabbi

håller inte med dem andra om att det är överpriser, men det kan nog kännas så om det är plagg som man har sett förut? när jag tänker på att starta ett eget varumärke från scratch, så tänker jag på nyskapande och att man specificerar sig till en speciell nisch. att man skapar plagg som ingen har sett förut, så varje gång man ser ett av dina plagg, så tänker man direkt på att det kommer från IvyRevel. Nu när man ser det vita linnet tex, så skulle man mer gissa på H&M eller gina tricot. detta är bara ett tips för dina kommande kollektioner. om du skapar plagg som är nytänkande, så tror jag också att folk är beredda att betala mer för plagget också, för att ha något unikt som ingen har sett förut

Reply
Sara

Men alltså vad är e målgruppen? Du skriver de e inte läsarna men som nån skrev, du är vad du är på grund av läsarna! De finns många unga designer som förtjänar investering o nu fick du enbart på grund av ditt namn o då kunde varit mer klar o tydlig vad ivyrevel e till för annars varför visa upp kläderna på bloggen osv om kläderna e inte menade för “läsare” som du själv skriver… Hela kollektionen ser ju ut som den var gjord på en månad o du säga de kostar mer att göra därför höga priser e dumt det med för man se kvaliten e inte direkt dyr. Man behöver ej vara mass företag för det! Jag e besviken. Du har möjlighet till egen kollektion o du skapar de värsta du kan, de e inte inspirerat av dig själv el din egen stil. De ser ut som en wanna be zara o vare sig de e “målgrupp” är läsare el en okänd grupp så vill man se ett plagg man inte kan redan hitta i precis alla affärer för färre sedlar. Annars vad är poängen?

Reply
Linda

Jag blir uppriktigt förvånad! Vad trodde Ni egentligen? Att ett relativt litet, nystartat företag med en begränsad upplaga av kläder skulle kunna ha samma priser som ett företag som Bikbok? Kom igen. Nu är jag själv inte i denna målgrupp men jag har arbetat många år med kläder och avsevärt mycket dyrare än det Ivyrevel presenterar. Ni får betala för att ha ett plagg som är designat utav en känd person, likt det ni får betala när det kommer till H&M, Bikboks special kollektioner då det därtill är bättre sömnad och bättre tygkvalité. Jag skulle bli mycket förvånad om Ivyrevel har dålig kvalité på sina kläder – det är DET ni betalar för. Därtill; det är knappast dyra kläder vi talar om här, möjligen en bit ovanför medel men det går att jämställa med t.ex. Esprit, Jensen och andra såkallade mellanmärken.

Dessutom tror jag inte att syftet med denna kollektion är att tillgodose fansens behov, utan snarare att sälja och att utvecklas vilket i sin tur gör att man riktar in sig på de som har lite pengar att spendera. I denna grupp räknas sällan 12-18 åringar (Som några har skrivit). Vill ni ha billiga plagg till skräpkvalité med dessutom moraliska aspekter att fundera över – gå till H&M. Vill ni ha okej-kvalité till en rimlig summa pengar – gå till Gina T, Bikbok etc.

/Linda

Reply
Lilly

Jag tror egentligen inte att folk är särskilt upprörda över priserna, utan hur kläderna ser ut. Det är inget nytänkande med kollektionen utan kläderna ser exakt ut som kläder som säljs på budgetaffärer som H&M, Zara, Gina Tricot etc. Det finns inget nytt som man inte kan få på andra ställen. Det syns att kläderna inte är gjorda av ett dyrare företag eftersom de inte har särskilt bra passform och är skrynkliga på modellerna, vilket gör att kläderna påminner om budgetkläder. Med tanke på vilka signaler kläderna ger är det då inte konstigt att människor tycker att kläderna inte är värda sitt pris.
I slutändan handlar det om att kunden ska få vad han eller hon betalar för.

Reply
Linda

Elin: jag blir uppriktigt förbannad över den naivitet som du och somliga andra visar. Kom inte och försvara H&M med usla argument såsom att de betalar löner som motsvarar förhållanden vilka arbetarna/sömmerskorna kommer från. Det är kvalificerad BS! H&M är ett företag som omsätter en nedrans massa pengar, för att inte tala om vilken guldskatt som H&M´s ledning sitter på. För den usla kvalité på kläder de uppvisar – så är det närmst pinsamt. H&M SKA ta sitt ansvar och upprätta avtal som gör att de människor som arbetar för dem får en lön som de kan LEVA PÅ. De ska inte behöva dubbel-arbeta, trippelarbeta och leva under usla förhållanden medan vi här i I-länderna vältrar oss i deras arbeten. Det är INTE rätt någonstans! Läs på – gör om och gör rätt!

/Linda

Reply
Jo

Hey Kenza,
at first I want to say, congrats for launching your very OWN label.
This is much work.

But I want to say ( like some others here too ) the clothes are overpriced. 60 Euro for a tanktop, uhh, thats expensive. I’m the type of girl who is always willing to pay a bit more if I really want to buy a thing I want.
I do like the stuff you offer, but these clothes are nothing special (you can get them at primark eg) and I have to admit that I excepted more things.
I know its hard for a start up company, but I think there could be more than this.

But nevermind!
No one is perfect.

Lovely greetings

Reply
Tanja

Kläderna är dyra, ni kanske skulle sänka priset så att flera skulle köpa. Ett tips bara annars har ni fina kläder!1

Kram Tanja.

Reply
Alexandra

Snygga kläder och säkert jätte bra kvalite! Dock lite för dyrt för mig som folk har påpekat. Kommer finnas jätte många som bär dina snygga kläder. Du ska vara stolt!

Reply
ida

Vart är kläderna tillverkade egentligen?! Det svarar du inte på. Vill veta vad det är för kvalité för dom priserna. Säger inte att det är svindyrt. Men alldeles för dyrt för din målgrupp. Vem skulle handla hos dig om inte dina läsare? Dessutom har du ju designat dom till tonåringar. Jag som 26 åring går inte runt i så superkort som du. Du måste ju antingen ändra pris eller göra kläder för oss lite äldre oxå som faktist har råd. Men jag tänker inte köpa nåt som inte är speciellt nog att kosta så mycket heller. Förstår att du tänkte att man gör det ändå bara för att du gjort dom. Men nej. Jag tänkte gå in och köpa nåt från dig, men när det inte var nåt speciellt alls och så pass dyrt för att inte vara alls speciellt så struntar jag i det. Tror du får tänka om där om det ska funka. Visst är kläderna fina, men finns billigare precis lika fina på andra ställen. Trodde definitivt dina kläder skulle vara mycket häftigare! Detta är ju bara gammalt och tråkigt.

Reply
Sofie

Hej hej!

Jag är student, snål och går -500kronor varje månad. Jag tycker det är fel att dina kläder inte är typ gratis så att jag kan köpa dem utan att det kostar mig nånting. Jag tycker inte det är ett hållbart argument att ni knappt tjänar nåt alls på kläderna. Jag vill nämligen kunna få saker utan utbyte. Nu är jag faktiskt van vid att få läsa din blogg helt gratis och bli inspirerad, så det är inte mer än rätt att kläderna ska vara gratis också. Helt vill jag få betalt för att jag har kläderna på mig för hallå jag gör ju reklam för dig. Sen vill jag att du levererad dem till till mig ridandes på en enhörning.

Eller så kanske jag kan få använda dina privata kläder helt enkelt? Du kan väl bara posta en nyckel till din lägenhet så jag kan gå in och ta för mig vad jag vill? Jaja, hur som helst. Jag har inte råd med kläderna just nu och tycker det vore bra om du kunde skicka ett IvyRevelpresentkort på typ 5000 spänn så det löser sig. Ja, just ja, kom ihåg att vi läsare är dina chefer också, så gör oss glada nu.

Och kom ihåg att göra fler plagg, fast gratis! Och blogga mer, kom ihåg det!

Reply
amina

nu tycker jag att din blogg är bara reklam. borde inte du gøra reklam før din kollektion på ett annat sätt. folk läser din blogg før de vill se din vardag och om dig inte om dina affärer utanfør bloggen. din blogg e javligt tråkigt nuførtiden

Reply
Karolin

Congratulations, Kenza! Your shop is really really nice and everybody who knows just a bit about economics will understand that you have to have those prices!

It would be lovely, if you could answer me, where (in which country, under which circumstances etc.) you get your clothes made?

Hugs from Germany!

Reply
Izabella

900 (899) kronor för en klänning som är gjord av POLYESTER?!?!!?!??! ÄR DU GAAAALEN?! Designen är dessutom inte ens speciell, har sett så många liknande klänningar för HÄLFTEN AV DITT PRIS. Hur menar du när du säger att era kläder är dyrare att tillverka än t.ex. H&M? Ni använder ju precis samma material som de!! Polyester och bomull? Kvalite? Naaaae not so much hörru. Är sjukt besviken och förvånad, självklart visste man att ni skulle vara dyrare än H&M och Bikbok men jag menar såhär mycket dyrare? Det är ju löjligt.

Reply
Emma

Shit asså.. jättefina kläder osv men hur tänkte du med priserna? Jag har sett liknande på bikbok, nelly och massa mer, så folk – om ni inte vill lägga 500 på en liten bustier gå till bikbok som hat liknande för typ 150 spänn.

För dig kanske det här inte är överpriser, men du tjänar ju hur mycket som helst, men för en som får sitt barnbidrag/studiebidrag varje månad så räcker det ju inte ens att köpa två tröjor? Jag visste att det skulle vara lite dyrare än hm, gina osv men då trodde jag att det skulle vara UNIKA kläder, dem här är fan inte unika? Blev väldigt besviken & det blev nog massa mer.

Kenza, skärp dig!!

Reply
Sofie

Hej Kenza! Jag tycker det är jätte tråkit med alla som gnäller över kläderna och priserna. Hoppas verkligen du inte tar det personligt :) Jag älskar dina kläder och beställde faktist nyss blomtoppen, den är så otroligt söt ju!!! :) Can’t wait för att få den till Finland :) Kram, sköt om dig!

Reply
K

Med tanke på materialvalen så är detta överpriser. Folk kommer såklart köpa ändå eftersom Kenzas namn är så hypat.

Reply
Jennifer

Rosa, vad rolig du är. Jag är en “normal” person, och för mig är inte priserna överdrivna. Som du sa så svälter folk i världen, och du har mage att sitta och gnälla över att IvyRevels kläder är för dyra för DIN smak? Ta och sätt in en 50-lapp på Röda Korsets bankgiro istället.

Reply
Sarah

Kan du inte skriva ett inlägg och förklara vilken er målgrupp är och hur ni har tänkt med prissättning och så? :) I och med att du har varit så extremt ovillig att svara på den här sortens frågor så tror jag att folk drar sina egna slutsatser. Kram!

Reply
nettis

Asso gud jag blir typ ledsen över att alla är så otrevliga. Det är ju inte alls överdrivna priser herregud. Att producera i mindre mängder kostar i snitt mer än att massproducera samma plagg till 100 olika länder i extrema mängder (som typ HM gör).
Ni läsare som klagar över priserna är ju bara SNÅLA! Bara för att Kenza är en känd bloggerska betyder inte att hon måste ge bort sina designade plagg typ gratis till sina SNÅLA läsare. Herregud. HM och andra kedjor är ju inget att jämföra med, hon ska ju inte starta en billig kedja herregud? Och fattiga studenter har oftast inte råd med annat än HM och Ginatricot, det hade inte jag heller, det får man leva med. Men det är inte Kenzas fel att det är så och hon ska inte behöva anpassa sitt företag till en målgrupp som inte är kapabla till att köpa varorna till rimliga priser. Börja jobba om ni inte har tillräckligt med pengar eller bli kriminella whatever.
Dock tycker jag att plaggen är något man sett tidigare men det är bara min åsikt. Fast tror det kommer gå jättebra för märket, ni verkar så engagerade i ert arbete och du Kenza klarar typ allt du tar dig an :)

Reply
Sofie

Jättefina plagg men eftersom det är väldigt liknande design som finns i alla high street affärer och på ASOS för en mycket billigare peng så blir det tyvärr att man köper där istället. Nu arbetar jag ändå och får en helt ok lön. Önskar iaf dig ett stort lycka till & kommer köpa för det priset ifrån IvyRevel om det blir mer unika kläder i framtiden :)
Kram

Reply
Ladyj

HejKenza, läget!? Fan vad less jag blir att folk klagar på priserna o utbudet. Kan inte allaaa missnöjda gnällkärringar som gnäller för att gnälla baaaaraaaaa hålla käften och skaffa fram en egen billig kollektion?? Det är raka snygga linjer på plaggen, visst, jag köpte ett linne, o ville ha svarta klänningen som jag också tyckte var dyr, men man får gilla läget. Ni har jobbat med det hur länge som helst, lagt hela själen o lite till på det, + så har ni inga slavar som gör kläder för 5kr i timmer. Folk verkar inte fatta kostnaderna som ligger bakom ett plagg, hur många människor som ska ha lön bakom plaggen. Kollektionen var mycket trevlig, lite för söt för min smak så jag håller tummar o tår att nästa är med TUFF. Stort lycka till o köra hårt, skit i alla idioter o lägg din fina ord på dem som uppskattar dig och det du gör! Kramen=)

Reply
Isabella

Alltså Kenza. De flesta som kommer att köpa saker är dina bloggläsare. Människor med medelinkomst eller folk som bor med sina föräldrar. Folk som inte har råd att köpa ett linne för 800 kronor. Priserna är SKYhöga. Jag förstår att det är ett “designermärke” men nu får du nog komma ner på jorden lite. Dina kläder är inte ett dugg unika utan saker som redan finns, för en mycket mindre peng.

Gör om gör rätt (:

Reply
Lina

Fyfan, alltså, kollektionen suger ju. Vad är det för kläder? Ärligt talat, skulle inte köpa om de låg ute på REA 80% rabatt. Helt smaklöst, seriöst, tycker synd om folk som lägger ner massa pengar och köper BARA för att det är Kenza som har varit med och designat kläderna. INGET illa menat personligt, men Ivyrevel föll mig mig inte i smaken för en enda öre. Sanning.

Reply
Josephine

Jeg er som mange andre enig i at det er alt for høje priser for tøj. Både fordi dine læsere og fans er den yngre generation og ikke har råd til den slags, og fordi det kan findes andre steder billigere.

Jeg synes du skrev at det ville blive tøj som alle kunne få råd til, og det synes jeg ikke er tilfældet.

Ærgerligt, men tillykke med din kollektion

Reply
Josephine

Jeg synes det er synd at din målgruppe ikke er dine læsere, eftersom at det er dem, der har fået dig frem. Jeg troede det handlede om at give tilbage til dem. Min fejl

Reply
S

Konstigt nog så är jag inte förvånad över priserna, kommer inte köpa något. Har redan sett alla dom plaggen fast i andra affärer

Reply
Elaf

Som “designer” tycker jag att du faktist hade kunnat satsa på att skapa något nytt, något som man kanske inte sett innan? Det du nu har kommit med är princip samma stil från Bikbok och Zara..inte något nytt direkt. Du hade chansen att slå på stort nu i början, men tror det blev mer en flopp.

Men du lär dig väl till nästa kollektion :)

kram!

Reply
Loviisa

Precis som fler har sagt här innan mig, men er målgrupp är din målgrupp. Visst, efter ett tag kanske den förflyttar sig men till en början är målgruppen den samma. Konstigt att du inte inser det.

Reply
Sara

GRYMT SNYGG hemsida, älskar den! Ser fram emot nästa kollektionerna, de plaggen jag ville ha var tyvärr slut redan. Era reklambilder är riktigt snygga också! Galet bra jobbat :)

Reply
Jag

Jättefina kläder, men tyvärr himla dyrt och inte värdlens bästa hemsida… förväntade mig mycket mer kenza :(

Reply
Gabbie

Som alla andra så var man jätte förväntansfull och nyfiken på din klädkollektion! Och det är verkligen JÄTTE FINA kläder och jag skulle nästan kunna tänka mig köpa alla plagg :)

Men, jag måste tyvärr hålla med om att priserna är lite höga. Om man kollar på kollektionen är den väldigt ungdomlig och fräsch! , det är till en målgrupp från 17-30 kanske.. Men då måste man tänka på att väldigt många av dessa är studenter och har inte råd med att betala så mycket för ett plagg. Isåfall måste man spara några CSN eller önska sig i present. Det resulterar att försäljningen kanske inte går i raket fart. Sen som du har svarat vissa kommentarer så skriver du att det ska täcka alla kostnader och JA självklart ska det göra det. Beror väl på lite vilken leverantör man väljer och så?

Hur som helst.. Skit bra jobbat och skit snygga kläder!!! :)
Men, som student så har jag inte råd att köpa nånting.. Kanske när man har tagit examen kan man kika in och shoppa lite!
Lycka till! Kram

Reply
Nadia

Kommer du att informera på bloggen när ni börjar sälja den vitblommiga klänningarna? Tänker ha det på min väns bröllop, så skulle vara fett schysst om du sa ungefär när den kmr så att man vet :3

Reply
Karina

Hej Kenza!

Jag har följt din blogg i många år, sen Anthony tiden och har verkligen njutit och blivit glad av att se hur du har klättrat på karriärstegen, från att lägga upp bilder på strumpor som du har köpt på H&M för 49kr, till att verkligen skaffa dig en unik och vacker stil.

Du klär dig alltid löjligt snyggt och har en fantastisk smak när det kommer till VAL av kläder som finns ute på marknaden. När jag hörde att du ska släppa en kollektion, förväntade jag mig två saker; plagg designade utefter det som är “inne” (precis som med din smyckeskollektion) och ganska höga priser, med tanke på att du har ett starkt varumärke, och att ni är ett nystartat, privat företag.

Och det är ungefär vad man fick också, dock vad priserna ÄNNU högre än man hade väntat sig, och plaggen såg precis ut som det man kan handla i vilken klädaffär som helst. En vit topp med utsvängd nederdel? Mmmm… den har man inte sett på någon alls sen i höstas, precis överallt. Varför inte ta upp det ett snäpp och köra en fin urringning på den till exempel? Så att den slipper se ut PRECIS som det som finns i andra affärer, men kosta 300 spänn mer?

Jag har varken stil, kroppsform (eller råd för den delen) att bära samma kläder som du gör, och har därför aldrig tänkt att köpa något, så jag är inte särskilt besviken över din kollektion.
Jag tror dock starkt på konstruktiv kritik, och du behöver få höra detta. OM ni ska ta så här höga priser så måste plaggen skilja sig från vad som går att köpa precis överallt och vad som alla bär precis just nu. Annars finns det ingen som helst anledning för folk att köpa just dina kläder. Och med tanke på hur mycket du har marknadsfört ditt märke på din blogg, har jag svårt att tro att kollektionen inte skulle vara riktad mot dina läsare alls. Och att döma av kommentarerna så går dem flesta av dina läsare på typ gymnasiet, och därför blir det ett sånt jävla rabalder över priser osv.

Lycka till med allt! Du är en fantastiskt vacker och jordnära tjej, och jag tycker att allt jobb du har gjort hittills har varit riktigt bra!

Reply
Nadia

Vilken jävla besvikelse. 50 000 unika besökare som velat köpa samma plagg? Hmm… Konstigt att inte allt är slut då. Nej jag går till Zara istället, likadana kläder fast billigare. Du lever i en drömvärld. Du är inte Michael Kors direkt. 500 för ett linne? 1500 för en ful jeansjacka? Allvarligt? Ha-ha-ha… Spräck din bubbla

Reply
M

Jättefina kläder, när jag fått pengar efter sommaren ska jag ta och köpa något. Måste bara säga att modellen som bär kläderna är så fin, älskar att hon ändå inte var överdrivet smal. So much creds to that!

Reply
Beata

Men vad tröga ni är! Att det ska vara så svårt att lägga ihop 2 och 2 för vissa människor! Det pöbeln är förbannad över är att Kenza i 6 månade hype:at ett märke under parollen att det minsann är hon som designat allt. Slutprodukten är plagg som man på fem minuter kan klicka hem från i princip alla de stora kedjorna, men nu till förbannat höga priser. Hade priset legat på en jämförelsevis normal nivå hade folk inte lackat, men kombinationen tråkig/snodd design+extremt höga priser är det som gör folk arga. På samma sätt, hade kollektionen varit nyskapande och verkligen detaljrik hade folk varit beredda att betala mer! Nu känner sig Kenzas kundkrets förmodligen som om hon försöker blåsa dem. “Här: Pröjsa 300 kr mer för ett linne som jag “designat”, men egentligen köpt, burit och ägt i över ett år från Gina Tricot”. Klart folk blir besvikna!

Och angående kvalitén… Ja, hade linnena varit i siden eller silke så fine, då hade jag förstått de höga priserna. Men polyester är ett plastmaterial av polymerer, härdplast. Det är inte ett exklusivt naturmaterial och det är INTE ett kvalitetstyg på något sätt. Näst efter bomull är polyester världens mest använda material till kläder. Så ja, priserna är extremt höga med tanke på den icke-existerande designen och det undermåliga materialvalet.

Det är DET Kenzas läsare blir förbannade på. Att designen som sådan inte faller alla i smaken är naturligtvis en smaksak, men pris kontra design kontra materialval är en konkret fråga och där är det bara att konstatera att priserna är patetiska. Och alla ni ljushuvuden som säger “Aaa men gör en bättre kollektion sjäälva då!!”… Det är som att skrika till Idol-juryn “Sjung bättre själv då!”. Aa visst men nu handlar det inte om det, det handlar om Kenza och hennes kollektion som hon hype:at i över ett år. DET är vad vi snackar om. Muppar.

Reply
Anna

Tror knappast kläderna är uppsydda för hand av sömmerskor i Sverige direkt. Visst, Kenza with crew kanske inte har vänt sig till den allra mest jävliga fabriken i Bangladesh när de skulle välja fabrik men om nu deras plagg var såna humana kavlitets-alster som hon vill få det att låta som skulle hon ju nämnt det. “Våra kläder kommer ha en högre prisprofil eftersom att allt är exklusivt uppsytt i (…) och där sömmerskornas rättigheter och säkerhet är prioriterad bla bla…” Klart hennes kläder massproducerats på mer eller mindre samma sätt som ALLA märkeskläder produceras idag. Det faktum att Kenza själv inte gått in på detta mer i detalj säger väl dessutom allt?

Reply
Erica

Hej Kenza. Brukar inte kommentera men. Grattis till din kollektion, verkligen.

Men jag förstår att dina unga läsare som endast har studiebidraget att leva på inte har råd att köpa något. Inte ens jag som jobbar har lust att lägga så mycket pengar på något av dina plagg tyvärr. Det var fint, det var det. Men inte min stil tyvärr, och som andra säger så är det faktiskt så att man kan hitta näst intill likadana plagg på billigare ställen. Förstår inte varför du ska satsa på något som är så dyrt?? Det är ju dyrare än vad riktiga designers har.

Och sidan var inte bra tyvärr. Jättedåligt att man ska behöva trycka alla bilder åt sidan, tar jättelång tid. Borde även finnas så att vi kan välja svenska. Tyvärr men detta är vad jag tycker.

Annars fina kläder och stort grattis!

Reply
M

Fina kläder! Vet att det kostar att jobba med kläder men Kenza tänk på att din största målgrupp är tjejer yngre än dig, som lever på 1050:- i månaden..

Jag tror du hade tjänat mycket mer pengar och fått bättre recensioner om du hade sänkt allt med 100-200 kr. Men vet att det också är riskabelt företagsmässigt..

Lycka till, tyvärr har jag inte råd med någonting denna gång! Puss

Reply
Lisa

good work, kenza! :) Really beautiful clothing! I am delighted that you have also thought the delivery to the international fans!
lovely greetings from Germany :)

Reply
Emilia

Grattis Kenza! Jätte fina kläder men håller också med om att det e för dyrt vi alla driver inte Sveriges största blogg:)

Reply
Esmee

I really like the products of IveRevel but they are really expensive for me in the Netherlands..

Reply
manda

Ivyrevel. Dagens skämt. Icke-originella och inte det minsta unika kläder till ett överdrivet pris. Att du ens kan fundera över att sätta prislappen på femhundra på ett linne, som finns överallt dessutom, i polyster. Sedan har du mage att säga “Nä, men vi går inte ens i plus”. Vilket jävla nystartat företag går med vinst direkt? “Bloggläsaren är inte min huvudgrupp”. Nä, det är inte så att vi är anledningen till att du kan dra in hundratusentals kronor per månad genom att skriva något inlägg per dag. Give and return, Kenza. Kanske dags att börja leva efter det.

“Vi har satt dessa priser för att kunna tjäna någonting” Hade du haft det minsta sinne för ekonomi hade du kunnat dra slutsatsen att billigare pris = fler köper. Speciellt med tanken på att många inte har råd att köpa från dig kommer det generera en mindre vinst. Du köper ju ändå kläderna för någon tio från Kina.

Att du har köpare förvånar mig. Fattar de inte själva att de blir ripped off?

Du sa själv, och de har många reagerat på, att priserna skulle vara köpbara även för dina läsare. En jeansjacka på 1499 :- måste man spara 1 ½ studiebidrag för att köpa. Då har man inte råd med något annat. Precis, Kenza, köpbart.

Det är dagens skämt.

Reply
T

Tycker inte det var så jätte farligt egentligen? Går man till Hollister som typiska märkeskläder så kostar väl en klänning oftast över 500..Och en sen, enligt mig är det faktiskt roligare om kläderna blir lite mera “unika” än alla har samma Gina Tricot tröja t.ex. Heja Kenza

Reply
Rebecca

Man får bara hoppas att allt är ett skämt och att den riktiga hemsidan, de riktiga kläderna, riktiga priserna och riktiga modellen kommer ut snart! Det här känns galet..

Reply
Nadia

Uhm. Vem tror du att du är med dom priserna? Det är ju ingen speciell design? Kan hitta exakt samma på zara, Nelly, HM osv. Nej kom ner på jorden kenza.

Reply
Ajlin

Det märks att dina läsare/kunder är unga och vana att handla på H&M. En skjorta för 799 är INTE dyrt. Vill man ha kvalitet och design så kostar det pengar. Ni kan inte jämföra med H&Ms priser.

Reply
IDA

Alltså, nu får ni ta och ge er kära vänner. Klart man tycker plaggen är dyra om man vanligtvis handlar alla sina saker på lågbudgetkedjor som Gina Tricot och Rutstore. Dom är etablerade Aktiebolag som massproducerar sina produkter från fabriker belägna i Rumänien/Kina/Polen där barn och kvinnor får arbeta för skämtlöner. SJÄLVKLART, håller Kenza högre priser och det borde ni definitivt förväntat er. Trodde det skulle vara betydligt dyrare. Och det har ingenting med designen att göra, vissa av er pratar om plagiat och att ni “sett det förr” medan den andra halvan av läsarna älskar det. Så som det brukar vara med mode/kläder/stil/smak/tycke. Ert beteende och era kommentarer är pinsamma.
SJÄLVKLART, får Kenzas plagg ett högre pris! Varför? För att dom 1. Är ett nystartat företag som naturligtvis har en hel del extra utgifter i början. 2. Kenza säljer på sitt namn (som faktiskt är stort både i Sverige och Europa) precis som designern Ida Sjöstedt eller som kocken Per Morberg som valt att sälja vin trots att han inte är vintillverkare. (Ni är ju bara så naiva och rent ut sagt puckade) 3. Tillverkningen kostar, då svenska arbetare tar lite mer betalt än barnen i Kina (!!!!) Det är kostnader för material, tid för design, tillverkning, arbetare, modeller, fotografer, hyra av lokal etc. etc. Tror ni att tillverkningen bara är själva processen när plagget blir sytt?

Dessutom har Kenza själv uttryckt att hennes målgrupp inte är 15 åriga högstadieelever som får 500 kronor i veckopeng som går åt till både godis, tjuv-rökningen och bussen hem.
Har man passerat 20 har många ett jobb, kanske till och med ett högavlönat sådant och då är 500 kronor för en skjorta en struntsumma om man ser till många andra kostnader man har som vuxen. Man väljer själv vad man vill lägga pengarna på! Välkommen till verkligheten ungar.

Och Kenza, keep rockin’. Never say never! :)
Kram och må gott!
Ida

Reply
teambrezybitcheees

ååååh shit assoo kenza driver du eller tjock dyra kläder det är inte så att alla är märk kläder en topp för 600??!?!?!!? seriöööst? pallla.Fucking älskade den dära vita toppen -.-

Reply
Cray

Har ni garantier på att era kläder är tillverkade i fabriker med rättvisa villkor och acceptabla löner? Inget barnarbete osv? Det skulle vara något som skulle få mig att betala mer, för de stora kedjorna kan tyvärr inte garantera att deras tillverkning sker på ett etiskt sätt.

Sen måste jag bara säga att det är materialen som får mig att avstå från köp. Det är fina kläder, men polyester och nylon håller sig inte fint länge och är för mig inte värt att betala sådana priser för. Men självklart är det dumt av de som förväntar sig samma priser som t.ex. H&M.

Reply
Rebecca

Hej Kenza! Tycker det är tråkigt att så många klagar över priserna. Och att folk jämför dina kläder med hm och bikbok, det här är ju något helt annat och msn får vad man betalar för. Tror meningen med ett eget märke är att göra något nytt och då är det ju klart att du riktar dig till den målgrupp du vill, och inte till 14-åriga bloggsare. De har ju budgetmärken att köpa, ich kan köpa dina kläder när de blir äldre och har råd. Ingen som startar ett märke vill väl att det ska räknas till ett billigt skitmärke? Klart att du siktar högre än så. Dessutom har du väldigt rimliga priser på kläderna och jag förstår inte hysterin. Detta gör du ju för dig själv, och all tid och alla pengar måste ju komma tillbaka på något sätt. Jag tror inte de yngre läsarna förstår skillnaden på en första liten kollektion och på ett storn mainstreammärke varken för kostnader eller kvalite. Tycker det är orättvist att de dömer dig så och att de är så egoistiska och tänker mer på sig själva. Tycker det är kul för din skull, och förstår att man vill gå vidare i livet. Du är bara en människa som vem som helst, men folk tror att de kan sätta vilka krav som helst på dig.

Reply
jasmin

Jag tror att folk är mycket besvikna på priserna för att kläderna inte är värda pengarna. Inte nog med att det är löjligt dyrt så är det inte heller unika kläder alls, sådana kläder kan jag hitta på HM för 200 kr. Om ni ska ta såpass dyra priser se då till att skapa något mer unikt och fint och inte kläder som fanns i affären 2011..

Reply
Mimmi

Om målgrupp för din kollektion inte är tonåringar varför är kläderna endast tonårsaktiga? Priser däremot…hmmmm Jag har råd med dina kläder men tycker inte att de värda pengarna!

Reply
Adorate

Congratulations on releasing your first collection Kenza! Hopefully you’ll have international shipping soon!! x

Reply
Alva

Förstår att folk kan tycka att priserna är i överkant, men kom igen – tror ni verkligen att Kenza (med medarbetare) har startat upp företaget för sina bloggfans? Snälla ni, det är väl självklart att man inte startar upp ett helt företag från grunden med allt vad det innebär och med en tanke om långsiktighet och varaktighet på marknaden för att tilltala lite fans. Ja, Kenza råkar äga en stor blogg, men det betyder inte att hennes klädmärke är förankrat i bloggen. Snälla.

Reply
Rebecca

Det jag tror att många här inte förstår är att man inte kan ta småpriser för små partier plagg. H&M, Gina Tricot m.fl. massproducerar sina kläder och får därför ner priserna, det är så det fungerar. Nystartade företag har inte samma möjligheter som etablerade företag har. Sluta upp med bajskastningen och ägna er åt bättre saker. Tycker ni att H&M gör bättre grejer, handla då där. Så enkelt är det.

Reply
Sandra

Jag älskar Ivy Revel och jag beställde precis mitt första plagg därifrån, jag tycker att ni har gjort ett sjukt bra jobb och jag längtar tills ni släpper nästa kollektion!

Reply
Mia

Tyvarr kan jag inte oppna den med Opera.
Jag maste anvanda en lite aldre laptop som tyvarr freezes med alla andra weblasare.
Synd.
Plus, din IvyRevel reklam pa bloggen e for stor at sidan sa den pushar ut din bloggtext vid varje laddning. Jobbigt.

Reply
S

Hi! Ofc you have to cover up your costs. As a start-up you have a long and not easy way right front of you. BUT u just can’t justify the prices for u have to cover up your costs! Customers don’t buy because the pity you or wan’t to finance your business. They pay for the brand, high quality etc. U just can’t say that the prices are so high because of the costs of your business. Not very credible for you brand :( if your value creation for customers is based on that I really have to wish you good luck. Hopefully there is some dude who knows how to do business :)

Reply
em

Det känns lite som att kenza inte är medveten om att de flesta inte tjänar lika mycket som henne…

Reply
em

Förresten, är det inte egentligen priserna alla är så arga över ( iallafall inte jag ). Detta är ett märke och inte en butik, med förhoppningsvis schysstare löner till sina anställda osv.
Det som man blir lite sur över är att ALLT detta har vi sett, och då kan man lika gärna handla dessa saker hos gina, för kvaliten är den samma (100% polyester.)
Det känns som om du bara kopierat de stora kedjornas kläder och 2012s mode, och kräver mer pengar för plaggen. Gör något EGET istället, lägg ner lite tid och tanke (för det har du väl knappast gjort här?) och gör dina egna plagg, för nu klassas du verkligen INTE som en designer, enligt mig.
mvh
em

Reply
Sarah

Herregud!!!! Jag blir ledsen i hela hjärtat över hur hemska vissa människor är. Har läst igenom alla kommentarer, tänkte att det skulle vara en del, men alltså fy faan för vidriga saker folk skriver. Att du är där du är idag pga dina läsare är skitsnack! Vad skulle dina läsare läsa om inte du skrev något först?! Och skrev du inte nån gång också att om man hade frågor skulle man ta dem via hemsidan och inte bloggen? Hur kommer det sig då att alla är här och klagar? Nej! Jag skäms verkligen över hur folk beter sig. Hur de tror sig veta bäst och att det är ok att vara så elaka. Detta är näthat och mobbning tom i vissa komentarer och det är rent ut sagt äckligt att läsa.

Ta inte åt dig även fast det är svårt att kolla bort. Ge inte upp för helt ärligt så är detta bara ren jävla avundsjuka som får folk att bete sig som sånna svin!

Be strong girl!!

Reply
em

@Sarah, jag vet inte riktigt vilka kommentarer du menar?
Detta är absolut inget personligt mot kenza, jag iallafall skriver bara min åsikt, och jag ser ingen mobbning (?) i dessa kommentarer?
Jag gillar kenza och har alltid gillat henne, det är hennes kollektion jag inte gillar.
Nu kanske inte din kommentar var riktad mot mig, men jag undrar vilka kommentarer du menar.

Reply
Sammie

Unfortunately I can’t enter the store.
Everytime I click the ,,Store” Button a blank white page appears.
I tried it with Safari and with Firefox and they both show me a blank page.
Just to let you know :)

Reply
Klara

Hej du, så avis att du var på summerburst!hoppas du hade kul.
jag undrar lite saker, du har hypat om ivyrevel här varje dag nu och nu hävdar du att dina läsare inte är din målgrupp. ändå har ni en väldigt ung modell, så jag undra bara vad er tanke är bakom det? vilken målgrupp riktar ni er till? strävar ni inte heller efter att bli nästa gt så ska ni nog se över er design, nytänkande och kreativitet (då gt har ett identiskt linne bl.a)
våga lite mer. skapa nya trender istället för att upprepa dem som redan finns. det är väl det som är själva tanken bakom att vara designer?

kram

Reply
Karolina

Grattis till ditt egna klädmärke! Många ungas drömm!

Synpunkter:
1. Hade förväntat mig att se något nytt kreativt i din kollektion eftersom du har så fin stol! tyvärr känns det som något man har sett sedan ett år tillbaka ,alltså inte nyskapande alls..

2. Vi vet alla att företag kostar pengar och jag fattar att du vill etablera dig med dom stora bamnen och inte sälja budgetkläder, MEN jag tror du gjort en fet miss med det valet… Du skulle satsat på din målgrupp 15+ billigare priser och du skulle tjäna koosing! För att kunna ha sådana priser du har måste plaggen steppa upp sig ett par nivåer….. Något nytt!

Varför handla ivy revel när du inte erbjuder något unikt som inte redan finns på marknaden till ett bättre pris???

Önskar dig lycka till men tror du skall ta till dig så mycket feedback du kan , snygg hemsida btw!

Reply
Evelina

Snygg kollektion! älskade den!
Alla andra sura människor kan dra dit pepparn växer, haters. Tröga människor som tydligen inte fattar vad ett nytt företag kostar att skapa eller vad kvalite, mode m.m är.
När kommer de plagg som det står “coming soon” ut? Vill gärna ha den vackra kjolen! :D
xoxo

Reply
Amanda

Allt är verkligen superduperfint!
Jag önskar verkligen att jag var rik haha. Jag själv tycker att de flesta priser är rimliga pågrund av att kläderna är så fina och att du ändå har ett väldigt exklusivt och säkert framgångsrikt märke!

Reply
Madde

Till Kenza:
Du skriver att Ivyrevel vänder sig till en annan målgrupp än bloggens.
Vilken målgrupp då?
För det är på bloggen du gjort all reklam (vad jag vet).

Och dina följare/fans är överlag väldigt unga, jag skulle gissa på en medelålder på 14 år.

Isåfall borde du kanske inte gjort reklam på bloggen. Även om jag förstår att det är lättast och smidigast.

Jag säger absolut inte detta för att klanka ner, eller vara dum. Jag gillar dig!
Jag ville bara få fram hur det ser ut här, på andra sidan, köparens sida.

Om ni menar att vända er till en äldre mer köpstark grupp så är det också så att med pengar kommer krav.
Ett linne för 500 kr, ja då vill man att det ska vara i 100% bomull eller bättre material. En snygg passform, riktigt bra kvalité osv.

Men detta är bara början för er. Du ska ha riktig cred som kämpat ihop allt detta. Ni kommer självklart utvecklas och bli bättre och bättre.
Alla är vi barn i början. All lycka i framtiden!

Reply
Pernilla Krånghed

Ni som säger att det är sjuka överpriser och inte förstår vilken målgrupp som har råd med dessa kläder? Tänk på att det är 12 åringar som går runt med kenzas skinjacka för 2500, dom lyckades ju spara ihop pengar, kan inte förstå hur dom inte skulle kunna spara den här gången? :)
Och att jämföra kläderna och priserna med H&M och bikbok är ju ungefär som att jämföra ett paket kaffepulver på ICA som en färdig kopp caffe latte på espresso house.
Snälla det är ett nystartat klädmärke inget massproducerat storföretag. Min mamma är ägare till butik och en nära vän är designer/sömmerska. Jag vet exakt vad rimliga priser är för ett eget designat plagg, och vad det kostar att starta eget.

Till kenza: mycket bra gjort!! Hemsidan var väldigt enkelt att använda, bra översikt osv. Sånt är viktigt! Men självklart är kläderna ännu bättre. Super fin kollektion! Älskar alla öppna ryggar, väldigt smidigt också att parallelt läsa din blogg och få inspiration på hur man matchar plaggen snyggt ;) Ska klicka hem shottsdressen när den kommer in. Hoppas det går bra för er och stort lycka till i framtiden :) KRAM!

Reply
sara

Oavsett vad folk kommenterar ovan om priserna eller att kläderna inte är unika så vill jag poängtera ut en sak, tänk hur mycket jobb det ligger bakom att lansera ett märke. Och det tycker jag faktiskt ni ska ge cred till Kenza!

Reply
Louise

Jag tror att anledningen till att ni har fått så mycket kritik ligger i att designen är kopior på plagg som finns/funnits i butiker såsom gina tricot, bikbok, topshop etc. Vilket är förvånande då – bortsett från dina skinnshorts -dina jofama kläder inte var.

Har full förståelse för att ni inte vill ha “unika” plagg men det låter också konstigt i mina öron. Du säger ju att du är väldigt modeintresserad, varför vill du då inte addera något till marknaden? Jag blir faktiskt upprörd över att ni har mage att kalla detta “egen design” när det inte är det. Visst man kan inspireras av andra MEN detta är inte inspiration, det är plagiat.

Du verkar vara en gullig och driven tjej och jag har ingenting emot dig men ja jag blev väldigt besviken. 98% av kollektionen har redan funnits ute till försäljning ett tag, likadant material men för ett billigare pris.Så kvalitén är svår att hävda att den är bättre. Men det ska jag egentligen inte ta upp för det har jag ingen koll på eftersom jag inte fått känna på plaggen.

Sedan tycker jag det hade varit intressant att veta hur produktionen för plaggen går till? Är bomullen miljövänlig? Det finns ju bomullsodlare som använder extrema miljögifter farliga för både arbetare och naturen. Varför polyester? Det är ett otrligt billigt material som brukar användas till just billiga plagg, H&Ms t.ex. Hur vet ni hur arbetsförhållanden som era underleverantörer ger sina anställda är bra? Har ni varit och hälsat på eller litar ni bara på vad som sägs? Hur vet ni vilka löner de ger? Var tillverkas plaggen? Dessa är frågor som inte har besvarats men som du själv drar in genom att påpeka H&M mfl. har “slavlöner”. Jag vet att de jobbar aktivt med att kontrollera att saker går rätt till…gör ni? på vilket sätt? Det är ytterst konstigt att dina läsare antar att allt går lätt till och inte ställer dessa frågor.

Jag hoppas du förstår mina synpunkter och ursäkta för min lilla roman. Sedan kan jag även tillägga att jag visserligen är ett extrem fall då jag jobbar som modeskribent och har stenkoll på allt från Alexander Wang till Topshop, men men har märkt att detta även är åsikter som andra haft.

Reply
maria

Spyr på priserna! Kunde lika gärna ha varit BIK BOK plagg. Bara för att du har obegränsat med pengar betyder inte det att dina 17 åriga läsare har det. SKÄRPNING!!!!

Reply
Helen

Kommenterar aldrig, och jag förstår priserna. Ett nystartat litet företag kan omöjligt ha så låga priser som t.ex. H&M.
Men för det första så blev jag chockad när Kenza säger att målgruppen inte är unga tjejer. Då undrar jag lite sådär spontant, vilka är målgruppen? Om målgruppen ni försöker nå ut till inte är bloggläsare (unga tjejer), så vilka i hela friden skall bära dessa kläder?
För det andra förstår jag inte hur ni hade tänkt, när man kan hitta exakt likadana plagg på de större kedjorna. Säg mig, varför skall man köpa Ivyrevel istället för Zara?

Reply
v

Fin hemsida och en hel del fina kläder. Älskar det vita enkla linnet! Dock är de flesta plaggen lite väl ungdomliga för mig (trodde aldrig att jag skulle skriva det vid 24 års ålder haha). Allt är väääldigt kort, tajt osv. Jag är inte förvånad för allt känns väldigt “Kenza”, men jag tror du skulle vinna på att i framtida kollektioner designa lite plagg som vi som inte är bekväma med att visa lika mycket hud skulle tilltalas mer av. Är ju också ett sätt att vinna det lite äldre gardet (aka mig) som faktiskt också har mer pengar och kan köpa kläderna. Efter en viss ålder försvinner tjusningen av att ha på sig de supertajta miniklänningarna har jag märkt haha!

Reply
Sanna

Jag blir en smula förbannad när jag läser alla kommentarer. Vilka opålästa puckon det finns bland dina läsare! Du har precis startat ett helt nytt företag och jobbat heltid med det i ett år tillsammans med G. Det kostar pengar! Att starta upp ett helt nytt märke (jag tror inte att folk fattar att ni är helt egna. Att du inte designar till någon längre, typ Jofama, utan att ni ät ett eget litet märke nu) och att, som skrev, ni gör detta för att gå med vinst SÅSMÅNINGOM men kommer antagligen gå med förlust nu. Idioter… Och nej, det är inte speciellt dyrt tycker jag! Jag fattar inte alla ramaskrin, priserna är normala för ett märke med lite klass?

Keep

Reply
maya

Kenza, the website and the whole collection looks amazing but please,can u manage in the near future to deliver to Serbia also? We may not be in EU but we will be soon,hopefully. I can organize for my orders to be delivered in Bulgaria/Romania but…thats not the same. Too bad! Also, work on USA delivery,please ASAP

Thank u, u are the best! xoxom greetings from Serbia, Belgrade

Reply
H

Hej Kenza! Jag undrar varför ni inte har XL? Säg inte att ni ska dra en Abercrombie & Fitch…

Reply
Elin

Bara för att komma med lite åsikter som inte redan har skrivits ned 300 ggr redan, så tänker jag ställa stora frågetecken till de som vägrar betala >500 kr för “billiga material” som bomull och polyester.

Ja, om du har handlat på H&M (Divided), Gina Tricot eller liknande, så är de kläderna 100% (billig lågkvalitativ) bomull och polyester, och de blir noppiga, tappar färg/passform, trådar lossnar efter en användning. Om det är synen man har på dessa tyger, så visst, då förstår jag era argument.

Sen finns ju faktiskt verkligheten också, och där görs det inte bara billiga tyger av bomull/polyester. Beroende på vävteknik och trådkvalitet så finns stora variationer mellan kvalitet, även om det fortfarande är bomull/polyester. Någon nämnde Michael Kors tidigare, har ni koll på att många av hans kläder också är 100% polyester? Eller Forever Unique? Eller Ida Sjöstedt? Eller de kläder H&M producerar som kostar >500kr? Sen kommer även bomull in i bilden. Men om jag då säger egyptisk bomull? Ett av de lyxigare tygerna i världen, men fortfarande bomull. Så va, finns det bomull med kvalitet också? Finns det bomull av kvalitet utöver den som säljs på H&M för under hundralappen? Det gör faktiskt det.

Tänker avsluta med att säga att det inte alls är som vissa har nämnt, att det är läsarna som har gjort Kenza framgångsrik. Det är Kenza och hennes inlägg som har lockat läsare, och därigenom gett henne framgång. Jag som har läst sedan ja, tidigt, har inte direkt tvångsmässigt gått in på bloggen bara för att ge Kenza högre inkomst, jag har gått in nästintill varje dag för att få följa en människa i ett fantastiskt inspirerande liv, fullt med resor, spännande projekt och snygga kläder. Om sedan mitt läsande har bidragit till att hon kan göra dessa saker, fantastiskt, men jag är ändå människa nog att förstå att jag inte kan kräva något av Kenza i gengäld. Jag kan inte kräva 6 inlägg om dagen för att jag vill ha något att läsa. Jag kan inte kräva att hon i sitt jobb med ett nystartat företag, tillsammans med andra personer, ska gå back för att jag är för snål att spendera pengar på kläder av kvalitet. Det är hennes bilder, ord och känsla för mode som gör att folk går in på hennes blogg och gör henne så framgångsfull, inget annat.

All kärlek till dig och er <3
Hat och arga ord hjälper aldrig.

Reply
Moa Mildén

Tycker det är lite dåligt att alla ska sälja kläderna så dyrt nu för tiden. Som om det vorre coolare eller något.. Visst Tyra gjorde det bra, även om du kanske ha valt allt göra allt lite mer perfekt och att det kanske kostar mer att tillverka. Det finns ju inget billigt längre, förutom hm. Men dem har ju inte allt man strävar efter. Aja, bara jobbigt när kläderna är så snygga och då man inte har råd att lägga alla pengar på bara kläder som är så dyra :)

Reply
Anonynom

Alltså Kenza visst du har mycket pengar,lanserat kläder bla bla men varför blanda in H&M & ginatricot? att inte ha hm priser o kvalite samma med ginatricot? alltså vaa? Ska jag vara helt ärlig så har h&m, ginatricot MYCKET finare kläder än er till bra priser. De har kommit mycket längre än er där ni inte ens kommer nå upp speciellt H&M finns överallt.
Sedan är de 100% samma kvalite på dina kläder och H&M’s även om inte de har mycket finare o de får in hela tiden nya kläder, och en till sak om du de är så billigt o de ligger inte i er “målgrupp ” och bli nästa h&m eller ginatricot men snälla du, jag tycker att du borde komma ner till jorden för du kommer ALDRIG upp där H&M är, de borde du FATTA så jag fattar inte vf du ska blanda in h&m och gina? haha hur vågar du? H&M är så sjukt stort de så mycket pengar i den affären de så mycket mode och allt! bara för de billigt är inte de dyrare bättre? O när H&m är så billigt då bör du väll ej köpa där längre? du har ju pengar du kan köpa linnen för 1000 de inget för dig men man kan få samma för 200 på h&m .. bara för man är “rik” behöver man inte köpa alltid de dyraste du handlar ju också på gina,zara,hm,bikbok osv.. varför ens nämna de att ni inte planerat vara nästa gina tricot eller hm priser.. varför HANDLAR du där? stör mig sjukt mycket. Du har käftat emot så mycket på bloggen o typ bara ” fuck u” tagga ner tjejen en dag kan allt det du har försvinna så var dig själv, kom ner på jorden du är inget jämfört med alla andra. Du är modell,stor blogg,massa pengar,eget märke och då tror du att du kan slänga ut dig vad som helst..Jag har inget emot dig verkligen inte känner inte ens dig men blir så lack när man ska prata skit om andra företag osv eller sänka dom oavsett vad sen går man o handlar hos de ? varför? de är billiga de inget för dig ju.. Snälla bara kom ner på JORDEN!!

Reply
Erika

Vad trist att det inte går att beställa till Norge. Tänk på alla oss svenskar i Oslo ;) Jättefina kläder hursom.

Reply
Caroline

Hej Kenza! Jag älskar den svarta denver short dress, men den är slut i alla storlekar, kollar varje dag, kommer ni få in den igen?

Reply
Anna

Hej jag har letat efter en jeansjacka som Bianca Ingrosso har på sin blogg,som är märket ivyrevel..jag har letat överallt,kan du hjälpa mig att hitta den? Tack

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*