• header

Hej hopp!

Här har det varit storstädning för fulla muggar idag! Aleks är snart hemma och jag ville att det skulle vara rent och fint när han kommer hem. ÅHHH vi har inte setts på 11 dagar så jag längtar, han är nog hemma om ett par timmar och då blir det myskväll för hela slanten! :D

Annars då.. Hur mår ni idag? Jag har så JÄKLA ont i min visdomstand….igen. Jag tror det här är fjärde gången den här tanden gör ont nu?! Den kommer ju aldrig upp ordentligt utan den gör svinont någon vecka, sedan försvinner det några veckor och sedan kommer det tillbaka igen.. Kanske behöver dra ut den? Och nu har det börjat göra ont i hela halsen också så jag kanske börjar bli sjuk. Ska ta ett bad nu och sedan göra mig en kopp te och läsa en bok. ♥

// Hey guys! I’ve been cleaning all day. Aleks is coming home soon and I wanted the apartment to be nice and clean when he gets back. AAHH I haven’t seen him in 11 days, I think he will be home in a few hours and then we will have a really cozy night! :D But except for that, I have so much pain in my wisdom tooth…again. I think this is the fourth time with this tooth?! It’s not even up yet, it hurts for a week and then it goes away for a few weeks, and then it starts hurting again.. Maybe I need to pull it out? And now my entire throat is hurting so maybe I’m about to get sick. I’m gonna take a bath now and then make myself a cup of tea and read a book.

Look at this cute finnish reader named Daniela I met the other day!

77 Comments

Angeli

Åh Kenza du är alltid så fin i håret kan du inte göra ett inlägg vad du använder för produkter i ditt hår? Kram

Reply
Hannah

Dra ut den! Jag drog ut alla innan de hade kommit upp, det är vanligast att göra så här i Finland. Det blir bara problem med dem om de får finnas kvar. Lycka till!

Reply
Sandra

Jag har haft precis samma problem med mina visdomständer…har tagit 4år(!) för dem att komma upp! Ont i några dagar och sen känns det bra och sen börjar det om någon vecka senare…ont i halsen brukar jag också få! Så drygt :/

Reply
Camilla Norman

Jag har likadant med mina visdomständer…Jag pratade med min käftis och hon sa att det bara är att härda haha
Jag hade ont precis hela lååååånga veckan. Verkligen kul att äta nudlar och soppa 7 dagar :P

Reply
Sophie

känner du att du börjar bli sjuk är ett super bra tips som verkligen funkar att krossa 4-5 vitlöksklyftor och blanda ut med 1 msk lingonsylt!

Reply
Louise

Hade as ont i halsen förut och var helt säker på att jag skulle få halsfluss igen, men det bröt aldrig ut så jag kände i munnen och då visade det sig att det var visdomstanden som gjorde ont ner i hela halsen :o

Reply
Fredrika

Har haft samma problem, och har ingen försäkring så blev dyrt att skölja pch dra ut tänder om vart annat! Men min tandläkare berättade om en jättebra produkt som ag skulle använda nör jag började få ont, kommer inte ihåg vad den heter men fråga på Apoteket efter ett munskölj som decimfiserar munnen (folk som opererat munnen brukar använda den). Skölj sen morgon och kväll (första dagen/dagarna brukar jag göra det efter varje måltid), man får aldrig sådär jätteont och det försvinner snabbt och enkelt :)

För övrigt, om du redan fått ont i halsen etyder det att infektionen från tanden spridit sig dit, inte som du blir förkyld så spring till Apoteket och skaffa detdär munsköljet för om det blir värre är det inte kul!

Krya på dig! :)

Reply
Christina

Hej!
Jag hade precis samma problem som du, en gång fick jag t o m åka in akut till tandläkaren för att hela området svullnade upp så att jag inte ens kunde gapa. Visade sig bero på att det fastnat ett linfrö där tanden höll på att växa upp… 1400 spänn… värt. Då fick jag nog och drog ut den vilket jag VERKLIGEN kan rekommendera! Just doit! Man blir ordentligt bedövad så det gör inte ens ont, lite otrevligt möjligtvis, sen är det lite ömt i någon vecka och sen dess har jag inte haft några problem alls. Så jäkla skönt att slippa all mat som fastnar etc. Do it!!!!

Reply
Bönar & ber för svar..

Hej! Jag har en fråga som jag länge undrat över.. Hur gymmar/tränar du? T.ex. vad för övningar, hur ofta, osådär. Är väldigt avis på din kropp, och tycker att du är vältränad och så, men du är det på ett fint sätt, inte så där så att musklerna bara ploppar ut. Skulle gärna behöva lite tips hehe… Vore kul om du kunde svara i ett inlägg! Tack på förhand, pussis

Reply
Therese

Kenza! Jag har också ont kring min visdomstand så fick gå akut till tandläkaren pga feber i tisdags och att jag svullnade upp kring käken. Fast nu är det ganska bra. Råder dig att gå till tandläkaren direkt på måndag så att de kollar upp det. Har det samlats var eller blod i någon ficka kring tandroten kan det bli akut livsfarligt! Har en bekant som Fick köras akut med ambulans till sjukhuset direkt från tandläkaren p.g.à. Detta och operera direkt. Men även hon hade ju feber och svullnad. Så få inte panik. Har du inte feber och inte är svullen, så är det nog lugnt ( men gör ändå en undersökning på måndag)

Reply
Gulla

Tack för din underbara blogg:) kul att följa dig, inspirerande!!
Synd med tanden, alla mina inflammationer pga visdomstand har börjat med halsont, efter ett par dagat kunde jag inte öppna munnen. Så dra ut skrället, inget att ha;)

Reply
Mimmi

Men om du får ont i halsen får du hålla koll! Jag fick inflammation i min visdomstand som inte kommit upp och var tvungen att spola rent och gå på antibiotika, och operera ut dem. När jag ringde tandläkaren efter att jag insett att det var inflammerat så skällde dom på mig för att jag inte hört av mig tidigare och gav mig en akut-tid! Jag har hört att det kan vara farligt om det sprider sig till halsen eftersom man kan svullna upp. Så kolla upp det om det inte blir bättre snart.

Reply
Jenni

Jag hade också problem med mina visdomständer, det var speciellt en som var riktigt jävlig. Jag fick ont i halsen under samma vända och det kan vara (och var för mig) tecken på en infektion som uppkommit av visdomstanden. Mitt tips är att gå till tandläkaren och be dem bedöma om du måste dra ut någon tand, jag gjorde det och det slutade med att jag fick dra ut alla fyra! Kram på dig Kenza, hoppas det blir bättre :)

Reply
Petra

Jag har samma problem med mina visdomständer och SKA enligt min tandläkare dra ut dom då de växer/ligger snett och skadar tänderna bredvid = därför det gör överjävligt ont ibland. Kanske är samma för dig?

Reply
Helen

Råder dig starkt till att dra ut den. Bästa beslutet jag någonsin tagit angående mina tänder. Hade en visdomstand som ställde til elände vid flera tillfällen. Gjorde vansinnigt ont och fick en gång även äta penicillin. Fick också ont i halsen vid dessa tillfällen. Var helt underbart att bli av med den! Hoppas det ger med sig för din del!

Allt gott!/ Helen

Reply
Jennifer

Halsontet har med tanden att göra, även ont i örat kan förekomma. Så du är nog inte påväg att bli sjuk som tur är! :) Hade det likadant med mina två. Kram på dig!

Reply
Ingrida

Hey hun, i have my all 4 wisdom teeth pulled out 2 weeks ago and finally i feel like normal person cause they were cuasing me too much troubles. So i advise you to go straight to the dentist and get pulled them out. You will see how much better u will feel after, eventhough for ten days u won’t be able to eat normally :) Take care, greetings from Lithuania :)

Reply
Sara

Har haft samma problem med min sista visdomstand. Fick halsont & gick till Tandläkaren där det visade sig vara en inflammation i tanden & blev akut borttagning. Gå och kolla upp det på en gång! Om du har inflammation i tanden & inget görs kan i absolut värsta fall inflammationen sätta sig på hjärtklaffarna.

Keep up the good work !

Reply
Sara

Sista utvägen är att dra ut dem. Risken är stor för infektioner som kan gå ända ner i käkbenet. Prata med din tandläkare. Blir det inte bättre kan de röntga (: det har de gjort på mig eftersom att mina också krånglar. Sedan kan du gå dit så de får spola. Kan nämligen bildas en ficka bredvid tanden och där kommer man inte åt själv utan man får helt enkelt gå dit och få det gjort. Annars kan de också lägga dit en pad med antibiotika om det är infekterat. Nu blev detta lågt, men eftersom jag har samma problem själv så hoppas jag att du ser detta och att det kanske hjälper dig med hur du ska göra! (:

Reply
Elisabeth Heien

Her i Norge heter det tannskyllemiddelet Corsodyl. Desinfiserer ordentlig,ikke som de man kan kjøpe i mat butikker.anbefales!

Reply
Jenny

Hello Kenza,

Iam from Germany and I was in Sweden for a couple times and I really fell in love with this beautiful country.
When I sat in a café in Göteborg I read an article about you and since two years now I try to look at your blog every day. You are so beautiful , you always look pretty no matter what you are wearing and I know you must be hearing this almost every day I guess :D
You really inspire me Kenza. Thank you so much!

Greetings from Germany

Jenny

Reply
Jenny

Hello Kenza,

I was in Sweden for a couple times now and I really fell in love with this beautiful country. When I sat in a café in Göteborg I read an article about you.Since two years now I try to look at your blog every day.You are so beautiful, you look pretty no matter what you are wearing and I guess you must hearing this almost every day :D

You really inspire me Kenza. Thank you so much!

Greetings from Germany

Jenny

Reply
Sylwia

you should do something with your tooth, its really bad pain! if pull it out can help, do it! have a nice time with your love! ;)

Reply
Alexandra Löfgren

Har precis samma! Ibland (vid detta tillfälle) får jag d
Så ont så jag knappt kan öppna munnen! Har även spridit sig till halsen och örat :( det är dock viktigt att försöka undvika infektion så det är därför de sprider sig till andra delar och infektioner har en förmåga att sprida sig till hjärtat tyvärr… Köp munskölj som heter “corsodyl” smakar skit men väldigt bakteriedödande och för mig hjälper det toppen :)

Reply
Nina

Alltså ifall det gör ont när du sväljer så kan det vara visdomstanden och då måste du kolla upp det!!! Been there done that alltså. Hatar visdomständer…..

Hoppas allt går bra!!! Puss och kram :)

Reply
Rebecca

Fick operera ut två av mina visdomständer efter att tandläkaren konstaterat att de kommer att krossa framförvarande tänder om de får vara kvar. Gå till tandläkaren och så tar de röntgenplåtar. Ser det ut som att de kan komma upp av sig själv, operera inte ut! Man kan få mera problem av dem om man drar ut dem och det är inte trevligt. Dessutom försöker många tandläkare tjäna pengar på att lura folk att de måste dra ut sina tänder (källan är tandläkare i familjen) och så får de istället fler problem. Skäl att dra ut tanden är om det bildats en ficka till tanden men tanden inte kan komma ut av sig själv.

Mina andra två tog ett par år på sig att komma ut, det gjorde ont i perioder men skulle bara varit onödigt att ta ut dem.

Reply
Stina

Hej Kenza! Jag hade samma problem som du med mina visdomständer. Mina gjorde så ont att jag fick väldigt ont i halsen också. Jag åkte in till tandläkaren som sa att det var tur att jag åkte dit. Tydligen kan det bli riktigt farligt om det blir alldeles för mycket svullnad. Det hade blivit fickor vid mina visdomständer som de var tvungna att spola rent. Tycker att du ska kolla upp det! Kram

Reply
Linda

VET du vad det läskiga är? Jag har precis samma problem just precis nu. Och det finns det nog många som har, haha, men jag är lika ovetandes som dig. Jag svullnar så att jag måste trycka bort kinden med tungan från insidan varje gång jag ska tugga, jag har de senaste dagarna fått värk konstant i både käke och samma sida hals och kan bara öppna flabben till en viss gräns, annars gör det oumbärligt ont. Har också det i perioder, men för varje gång blir det värre och värre och pågår längre och längre.

Var så skönt att du tog upp detta just idag med, så jag Har faktiskt läst igenom alla kommentarerna, och sitter nu och grubblar på ifall jag ska boka en akut tid eller vänta till den 19 då jag blivit kallad?

Lycka till med din tand iallafall och uppdatera gärna kring det, för jag sitter just nu också i Samma sits, och är lika lost och orolig som du! Kram.

Reply
Jossan

Låter som en inflammation i tanden/käken. Det brukar sprida sig ner till halsen, då får man passa sig. Jag fick åka till tandläkaren och få penicillin utskrivet. Borsta området noga och skölj/gurgla Corsodyl. Har du tur slipper du få en rejäl infektion, vet hur ont det gör!

Reply
Olivia

Kan inte du lägga upp en video hur du fixar hårt och vilka produkter du använder! Hade varit awesome! Förresten har du några bra bok tips? ♡ kram!

Reply
Michaela

åh du är så galet vacker Kenza!
skulle verkligen döda för ditt utseende och älskar dina kläder. Du är en riktig förebild för mig och många andra!

Reply
Lina

Växer visdomständerna rakt upp brukar dom inte dra ut dom. Antar att man kan kräva det om man absolut vill dock. Oftast får man ju ont för att det fastnar mat runt om tanden så tandköttet blir inflammerat, det är ju därför det onda försvinner och sedan kommer tillbaka. Jag började få mina visdomständer när jag var 20, nu 10 år senare har jag fortfarande ont ibland. Dom håller fortfarande på att växa! :(

Reply
Erika C.

Oh my god, i am really jealous for that finnish girl. I’m also from finland, and one of my dream would be to meet you ♥

Reply
Millan

Varför följer du aldrig med aleks till Balkan? Han va i budva nu sist vilket är rena party stället. Lite konstigt bara då ni har varit tillsammans så länge och åker ofta ihop överallt.

Reply
Katrine

Så flink du er som har vasket i hele dag da! Kos deg masse med Aleks da han kommer hjem da og håper tannen din blir bedre! :-)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*