• header

SUNSHINE

mani snö-1

mani snö-2

Out on a walk this morning

Mani njuter av snön för fulla muggar. Och jag njuter av lite sol! Försöker vara positiv idag men jag har så fruktansvärt ont i munnen fortfarande. Inflammationerna blir bara värre och värre (idag kan jag knappt svälja) trots att jag borstar och sköljer med bakteriedödande, har gjort det i flera månader nu så jag undrar om jag typ blivit immun? Det hjälper ju inte alls längre.

Hade iallafall en jättemysig kväll igår. Bjöd över tjejerna och så lagade jag mat. Det blev pasta med räkor i pesto/gräddsås (recept HÄR). Till och med kräsna Nadia gillade det haha! Hon var dock sjukt skeptisk först och la upp typ den minsta portionen jag någonsin sett. ;P Sedan spelade vi spel hela kvällen och åt massa godis. Älskar sånna här kvällar!!

// Mani is enjoying the snow, and I’m enjoying some sun! I’m trying to stay positive today but my mouth is killing me. The inflammations are getting worse (I can barely swallow today) even though I brush and rinse with bactericidal, I’ve done that for several months now so I wonder if I’m like immune? It doesn’t help at all anymore.

Anyways, I had a really cozy night yesterday. I had the girls over for dinner, I made pasta with shrimps in a pesto/cream sauce. Even Nadia who’s picky liked it haha! She was really skeptical at first though, she took the smallest portion I’ve ever seen. ;P After dinner we played board games all night and had a lot of sweets. I love these nights!!

84 Comments

Dixi Wonderland

Vilka underbara bilder på honom!
Jag trodde först inte att ni hade någon snö i sthlm för på alla outfit bilder så har det inte funnits snö för någon av er bloggare ;D

Reply
Veronica

Jag hade fruktansvärt ont i min tand för några år sen, kunde inte röra munnen för den gjorde så ont.
Då hade det tydligen blivit en inflammation ändå ner till roten i tanden, så det blev en akuttid till tandläkaren som kunde fixa allt :D

Reply
Kicki

prova en munspray från apoteket som heter Aftex! den är asbra, men liiite dyr. rekommenderas!

Reply
Andrea

Hej fina Kenza!
Jag undrar vart vilken storlek du har i t-shirten V från Ivyrevel?
– Vart du har köpt den ljusblåa stickade Acne tröjan? Vilken butik eller hemsida? Stor kram på dig,
– Du skrev för ett tag sen att du använder någon kit från oriflame till ögonbrynen, skulle du kunna berätta vart det finns att köpa och länka? (jag har jättetunna ögonbryn och vill gärna köpa det) Har gått till åhlens och kicks men de har inte det märket säger dom. Kram på dig!

Reply
therese

kör tandborstning jätte noga, dentan munskölj (inte dom vanliga man köper i mataffären utan apotket) och viktigast är mulhålsgel. Jag har haft ont i visdomständer och inflammerat tandkött men min lilla procedur hjälper alltid :D

Reply
Frida

Hej! Har du testat att doppa en bomullstuss i sprit och lägga?
När jag hade problem med mina visdomständer gjorde jag det och det hjälpte mycket mer än att skölja med bakteriedödande. Det var fantastiskt!!

Reply
Paulina

Hej!
Äter du nån sorts antibiotika? Har jobbat på öron, näs, hals polikliniken och stött på flera fall där inflamerade tänder har orsakat livsfarliga situationer. Problemet är då tanden blir inflamerad så sprider sig inflamationen till halsområdet och kan bilda en stor “böld” full med var. Denna kan bli så stor att den täpper till luftvägarna.Inget att leka med!
Krya på dej :)

/Paulina

Reply
Ida

Ta voltaren tabletter! Dem är tar bort inflamationen, de blir bättre på några timmar! :)

Reply
Helene

Love the pictures. Nicest snow-picture I have seen this winter. For some reason, snow just ruins the picture sometimes…. Or maybe the pictures I have seen were overall just bad… hmmmm. Adorable dog!

Reply
linda

Prova att sluta med bakterie dödande och borsta där det är inflammerat (försiktigt) även ifall de gör ont, och använd tandtråd ist! De fick jag göra när jag hade inflammation i tandköttet och de hjälpte väldigt bra. :)

Reply
Elli

Söt Mani!

Man kan få svamp av munskölj, så var försiktig med det. Bakteriedödande i all ära, men det kan även förvärra.

Reply
zara

är det inflammation i tandköttet vid visdomtänderna!? det är ju fruktansvärt! du måste gå till tandläkaren. de sköljer med koksaltlösning, sen är det finito och inflammationen försvinner inom ett par dagar. mIn bakteriedödande fungerade för övrigt bara i 14 dagar.

Reply
Maria

Det kan vara så att du sköljer munnen för bra. Vissa bakterier i munnen är bra bakterier som kämpar mot de onda bakterierna, så om du använder bakteriedödande för mycket kan inflammationer bli ännu värre. Jag har samma problem med mina visdomständer. Så länge du borstar väldigt noggrant runt/på visdomständerna och använder vanlig munskölj på kvällarna så kommer det nog bli bättre! Kanske vore ett bra experiment att försöka i en vecka. Då kanske du inte ens behöver dra ut tänderna

Reply
Jenny

Ett tips är att testa oil pulling! Det kommer att hjälpa dig få ut inflammationen och ge dig en uppsjö andra fördelar på köpet :). Googla för att lära dig tekniken och hitta de oljor du känner dig bekväm med:).Jag varvar med sesamfrö olja och kokkos olja :).Hoppas du får bukt med dina tand problem så fort som möjligt .Med vänlig hälsning,/Jenny

Reply
Någon

Seriöst Kenza! Sluta vara så jävla tråkig! Dina inlägg blir tråkigare och tråkigare för varje dag!!!! Innan handlade nästan alla inlägg om mode. Men nu, om ditt privata liv, vem fan vill dyka in till ditt liv, säg mig ??? Vi vill ha inspiration, OK?!!

“Idag har jag bara ätit godis, nu ska jag sova”
– Exakt så! :/ :s

Reply
Tilda

Hmm, måste säga att du är sjuk ganska ofta bara genom att läsa din blogg. Hur är det med immunförsvaret? <33 KRYA PÅ DEJ!

Reply
Monika

Mani looks cute as always :D

Finally we had sunny day in Poland too, so I know what it means ;) Can’t wait for summer!

Reply
Lis

TIPS TIPS:
Jag fick liknande problem i munnen som dig och då sa tandläkaren att jag inte skulle borsta på stället för att det var som ett sår som behövde få läka ifred. Tandläkaren tog bort lite skit som hade fastnat vid såret). (OBS, noga att skölja ordentligt efter man ätit etc) och så sa dom att jag skulle köpa en anticeptisk munskölj (har inte namnet i huvudet nu) som jag skulle använda i 7-10 dagar eller något.. Det gick jätte bra!! Blev tvungen att göra om processen några månader senare, då utan att besöka tandläkare före eftersom jag kände igen symptomen. Det gick lika bra den gången också! Nu har jag inte haft några problem på över ett år så förhoppningsvis aldrig mer ;) ETT TIPS från mig, HOPPAS MUNNEN BLIR BÄTTRE!

Reply
Lousie

Åh så härligt! Var också ute på en liten fotorunda idag, så härligt!

Jag har gjort egna gifs eller vad man ska säga så kolla gärna in och se om vi har något gemensamt! ;) Kram!

Reply
nettan

Men hörrö! Köp en eltandborste! Det är lättare att komma åt där bak med en sån. Hade massa inflammationer vid visdomständerna men efter jag använt eltandborste i typ två år har jag inte haft några problem alls!

Om det gör jätteont i tandköttet – skölj med en kopp svalnat kamomill te! Naturligt bakteriedödande och lugnande effekt. Då ska de vara bara kamomill och inte massa andra tillägg och smaker i teet. Skölj flera gånger om dagen när det gör så ont och innan du går och lägger dig, blir bättre inom några dagar. Har alltid funkat för mig!

Vet hur jävla jobbiga visdomständer kan vara!

Reply
Johanna

åh vad mysig kväll det lät som :) vi hade också en mysig tjejkväll här igår. Med bad i badtunna, vin och god mat :)

Reply
Sara

men du, ät inte godis!! undvik att småäta överhuvudtaget, och ät som sagt absolut inte godis (menar för tänderna alltså)

Reply
tove

Ja du kan bli immun :/ Du måste nog begära en tid akut om du knappt kan svälja. Jag hade exakt samma sak och fick komma akut. Väl där sa tandläkaren att hade det svullnat upp bara lite till hade jag kvävts. Ta det säkra före det osäkra. Sura pengar, men eh, ja.. Bättre det än att riskera att kvävas :S

Reply
Läkarstudent

Du behöver penicillin på en gång, be om akuttid till din tandläkare. Sen lär de ta bort tanden som krånglar för dig, dock vill man gärna inte ta bort den när det är en pågående inflammation för det ökar risken för spridning. Hoppas du blir bättre!

Reply
Jessica

min tandläkare rekommenderade en tandkräm som heter ACTA, borsta och sen sila den mellan tänderna, typ som du gör med munskölj! För mig funkar det varje gång jag får problem med mina visDUMständer :)

Reply
Carro

Munnen är väl väldigt självläkande? Så du kanske använder för mycket bakteriedödande, inte bra att döda de bra munbakterierna tänker jag.

Min pojkvän o hans mamma tar alltid saliv på sår.

Reply
Kickan

Köp Corsodyl, finns på apoteket. En munehålegel som man baddar kring det inflammerade området med en bomullstops. Blir det inte bättre, gå till tandläkaren, de sköljer med koksaltlösning och så blir går smärtan över inom ett par dagar. När visdomständerna växer upp bildas små “fickor” av tandköttet, där samlas massa matrester som lätt bildar en inflammation.

Reply
Alexandra W

Det låter som om bakterierna i din mun blivit resistenta, alltså att de nu tål det här bakteriedödande medlet. Det är nog ganska troligt att det är så särskilt om du hållit på i flera månader.:)

Reply
Anna

Älskar när du ger tips på recept! Du verkar superduktig på att laga god mat! Fler sånna inslag i dina inlägg tycker jag! :D

Reply
Jenny

Får du inte antibiotika? Det brukar jag få när det är som värst! Känns som att du inte kan fixa det där på egen hand om det är en illa inflammation då måste man ju få läkemedel! Hoppas det blir bättre snart!

Reply
Jannie

Hej Kenza

Jag tycker så synd om dig när det kommer till tandproblemen. Jag har själv opererat bort 2 visdomständer, mina växte snett neråt mot nerverna så de va tvungna att tas bort men var ju inte mindre rädd för det! Jag fick dessutom göra det under loklbedövning trots att jag ville bli sövd. Tiden efter var riktigt jobbig men efter två veckor var jag smärtfri och stygnen i munnen borta. Så ta bort dem så fort du kan! Du kommer inte ångra dig. Även om du får inflammationer osv så blir livet så mycket bättre utan dem :) kramar

Reply
carolina

Kenza! Testa något som heter ionosil, finns att köpa på hälsokostbutiker. Det är bakteriedödande och fungerade GRYMT när jag själv hade tandinfektion och drög ut 2 visdomständer! Kram <3

Reply
Caroline

Du verkar ha mycket större problem med visdomständerna än vad jag har, men jag brukar så fort jag känner av att det är på g ta och blanda i ren klorhexidin i vanlig flux-munskölj. Ibland om det är jätte ont så tar jag ren klorhexidin och försöker skölja typ som med munskölj, men det smakar inte så gott. Sen sa tandläkaren att man kan göra så men att man inte gör det för ofta då det kan missfärga. Hoppas du blir av med dina besvär snart!

Reply
Vicky

Men ALLTSÅ! Skit i den där “Någon” där uppe som neggar sönder! Din blogg äger så SKIT I TRÅKMÅNSARNA!

Reply
Anna

Hej Kenza!
Jag opererade bort en visdomstand imorse. Jag har haft problem i flera månader men idag försvann den (Phu!). Mitt tips är att använda coresedyl munskölj varje gång du ätit samt morgon och kväll. Sen har de också en gel man kan använda! Annars kan du alltid gå till tandläkaren och be de spola rent och skriva ut antibiotika och skicka en remiss till
En käkkirurg. Hoppas det löser sig, jag vet exakt hur du har det… :)

Reply
Therése

Dränk in en bomullspads med valfri sprit och lägg där det är svullet. Ha kvar den så länge du kan och upprepa. Det brukar funka för mig.

Reply
Erika Isaksson

du ska inte skölja munnen med listerine eller skölja med något, du förstör då bakteriefloran i munnen. Har själv använt listerine men det blev inflammation i munnen, tandkött osv!

Reply
Linnea

Om du har problem med typ slem i halsen eller bara allmänt jobbigt med inflammation i munnen så kan du testa detta: Ta ett glas vatten och blanda med (rätt så mycket) salt och gurgla i munnen. Salt är ju bakteriedödande så det borde hjälpa lite grann iallafall :) Hoppas du blir bättre, kramar!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*