• header

MY BLACKHEAD ELIMINATING ROUTINE

– Sponsored by Johnson & Johnson, makers of NEUTROGENA® –

kenza_zouiten_neu_2__05 kenza_zouiten_neu_2__01 kenza_zouiten_neu_2__11 kenza_zouiten_neu_2__07 kenza_zouiten_neu_2__03 kenza_zouiten_neu_2__10

My skin care routine with Neutrogena Visibly Clear®

För en vecka sedan gjorde jag ett inlägg om min hudvårdsrutin (ni hittar det här!) och nu är det dags för del 2. Som jag skrev i det förra inlägget så har jag använt produkter från Neutrogena Visibly Clear® i flera år och de har alltid fungerat bra för mig och min hy. Jag har fått betalt för att göra detta inlägg, men alla åsikter är mina egna.

Det är inte bara Pink Grapefruit-serien jag använder utan jag brukar variera med dessa produkter från Blackhead Eliminating-serien som är till för att bekämpa pormaskar. Ni ser produkterna på bilderna och det är en SOS Cleanser & en Daily Scrub (de båda hjälper till att rensa porerna) och en Toner (som hjälper till att hålla porerna rena och hindrar att nya pormaskar att bildas).

Under t.ex. sommaren eller när jag reser till värmen så får jag inte så mycket finnar som under vintern (min hy älskar sol och mår som bäst då), men däremot kan jag få mer pormaskar och vad jag har förstått så kan det vara pga värme & fukt. Då tvättar jag ansiktet nästan dagligen med Neutrogena Visibly Clear® Blackhead Eliminating Daily Scrub som rensar porerna och tar bort olja och smuts. Neutrogena Visibly Clear® Blackhead Eliminating SOS Cleanser, som ska hjälpa att minska pormaskar på bara 7 dagar, kan användas både som tvätt/skrubb och mask, och jag använder den främst som en mask en gång i veckan. Då brukar jag lägga mig i ett bad, göra inpackning i håret och lägga masken. :-) Jag brukar känna mig som en ny människa efteråt och hyn känns väldigt fräsch! Neutrogena Visibly Clear® Blackhead Eliminating Toner är något jag började använda förra sommaren, jag häller lite på en bomullspad och sveper över ansiktet och detta gör jag efter att jag tvättat ansiktet. Jag gör det för att hyn känns så himla ren efteråt, utan att kännas uttorkad.

Jag tror att det viktigaste när det kommer till hudvård är att förstå sin hudtyp och hitta produkter som passar just en själv. Jag har under åren försökt ge mig på andra produkter men kommer alltid tillbaka till dessa jag har bloggat om nu, och så länge jag känner att de funkar för mig så kommer jag köra på dem! :-)

Produkterna jag använder från Neutrogena är helt fria från mikroplaster. Ni kan se alla produkter från Neutrogena samt ingredienserna här: www.neutrogena.se

// A week ago I made a post about my skincare routine (you can find it here!) and now it’s time for part 2. Like I wrote in the previous post, I’ve been using products from Neutrogena Visibly Clear® for many years and they have always been good for me and my skin.

I’m not only using the Neutrogena Visibly Clear® Pink Grapefruit range, I also vary with these products from the Neutrogena Visibly Clear® Blackhead Eliminating range which is for fighting blackheads. You can see the products I use in the photos, which includes a SOS Cleanser & a Daily Scrub (both of which help to unclog pores) and a Toner (which helps keep your pores clear and prevent new blackheads from forming).

During the summer for example, or when I travel to the heat, I don’t get as many spots as during winter (my skin loves sun and is at it’s best during summer), but what I do get is more blackheads and as far as I can understand it might be because of the heat & humidity. So then I wash my face almost everyday with Neutrogena Visibly Clear® Blackhead Eliminating Daily Scrub which unclogs the pores and removes oil and dirt. Neutrogena Visibly Clear® Blackhead Eliminating SOS Cleanser, which is clinically proven to help reduce blackheads in just 7 days, can be used both as a wash/daily scrub and a mask, and I use it mostly as a mask once a week. I take a hot bath, put a deep conditioner in my hair and put this face mask on. :-) I feel like a new person afterwards and my skin feels very fresh! Neutrogena Visibly Clear® Blackhead Eliminating Toner is a product I started using last summer, I put some on a cotton pad and sweep it over my skin and I do this after I’ve cleaned my face. I do it because my skin feels really clean afterwards, without feeling dry.

I think the most important thing when it comes to skincare is to understand your skin type and find products that suit your specific skin needs. During these years I’ve tried out other products but I’ve always come back to the ones I’ve been blogging about now, and I will continue to go for them as long as I feel that they work for my skin! :-)

The Neutrogena products I use are completely free from microbeads made of plastics. You can see the full Neutrogena Range and the ingredients used here: www.neutrogena.se

– I was paid for this post but all the opinions are my own. In collaboration with Neutrogena Visibly Clear®

47 Comments

Diana

Dina bilder är helt magiska. Du är då en vacker skapelse. ;)
Ska tipsa min kollega om de där produkterna för själv har jag andra men vet att hon söker något bra, kanske dessa kan vara något.

Reply
Klara

Hej! Undrar bara en grej… du säger tydligt i detta inlägg att du får betalt för detta inlägg men åsikterna du nämner är dina egna vilket är bra I guess, men detta innebär då alltså att alla andra sponsrade inlägg där du skriver om hur bra produkten är alltså INTE är dina egna åsikter? Antar att du annars hade nämnt att de åsikterna också va dina egna? Ljuger du ofta om produkter som du egentligen inte tycker särskilt bra om?

Reply
Hannah

Nu drar du väldigt många ogrundade egna slutsatser. Det ena utesluter inte det andra. Bara för att hon är tydligare med detta nu betyder det inte att det alltid är så att hon ljugit annars, utan bara just exakt det; att hon är tydligare med det i detta inlägg. Det är den enda slutsatsen du kan dra som inte är ogrundad eller spekulationer.

Reply
Klara

Jag säger inte heller att hon alltid ljuger annars, drar inte heller några slutsatser. Det är bara frågor :) undrar hur det ligger till liksom.

Reply
Qendresa

Hi Kenza

I appreciate your opinion without influence that you are paid for this post. For me it seems so true what you are telling us. And I’m sure you wouldn’t tell us something that isn’t good just for be paid.

Thank you that you are so a honest blogger!

Reply
Stina

Hej! Vet du om de ändrat ingredienser nyligen? För Neutrogena står med på den här listan http://hemfakta.se/mikroplaster/ där väldigt många av deras produkter innehåller det. Jag tycker själv produkterna är superbra men vill inte använda mikroplaster :(

Reply
Stina

Skulle precis också skriva samma sak! (Har samma namn också haha, så komiskt!)
Tycker till exempel deras skrubb är jättebra men mikroplasterna som finns i kommer ut i havet och så äter fiskarna upp det :(

Reply
Elin Åkvist

Hej Kenza!

Mailade dig angående egna badrockar mm (exakt den du har på dig gör vi). Kolla gärna upp & återkom.

Kram Elin

Reply
Hanna

Du har naturligt så vacker hud! jag har problem med pormaskar och har använt alla dessa produkter men när man testar andra inser man att det finns mycket bättre. Desto mindre kemikalier desto bättre och effektivare. Bodyshop eller indiska ayurveda ansiktsprodukter är bättre för min hudtyp, men kanske bättre för de som inte har kombination hud som mig. Apotekets produkter har aldrig funkat på mig, men kanske på andra värt att testa iaf ! :)

Reply
Tanja

do not get me wrong but I am not a fan of sponsered posts I never trust in what is said and I was happy that your blog is not full of them, as I know how many offers you must get.

Reply
Katerina Tav

Her blog is only full of them.. she is one of the biggest bloggers in Scandinavia obv
Smaller bloggers who are non sponsored (yet) have the biggest influence at least on me and my friends. Plus neutrogena is one of those brands that still do experiments on animals..

Reply
Jenna österlund

Neutrogena Visibly Clear Blackhead Eliminating Daily Scrub
Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit Daily Scrub Innehåller microplast, eller har de gjorts om sen 2015-2016?

Reply
noor

As an ingredient expert, I really don’t understand how a scrub can remove blackheads. Blackheads are IN your face and can only go away when you pull them out or with blackhead strips. Scrubbing won’t help. Can you see any results because you say ‘which is clinically proven to help reduce blackheads in just 7 days’. So does the blackheads go away?

What an influence does marketing have, and people still believe these kind of products…

Reply
Elina

I think your opinion is true – I’ve tried the scrub (not everyday) and I still have tiny blackheads (might be because I don’t use it every day like it says on the package) and haven’t finished the bottle yet. I bought it last spring. And, if you watch Dr. Pimplepopper’s YouTube videos (her real name is Sandra Lee), you soon realize that you need to “pull” them out by pressure, just like you said. You need a comedone extractor or something to get rid of them, so I don’t really think things like this works deep enough.

Reply
Anni

Thank you noor for telling us this! I will start to read more about the product im intressted in. Its good to be critical and not just buy things that people do advertice about!

Reply
Cilla

Det känns som att du har slagit rekord i sponsrade inlägg under vintern? Jag tänkte att det är för att ha råd med lägenheten haha, isf kör på! Unnar dig ett nytt badrum ;) Men som läsare väntar jag nog med att besöka din blogg tills det kommer lite mer innehåll. Dessutom är jag varken intresserad av rabatter/ reklam från företag som Neutrogena (finns ju så mkt bättre grejer!)

Reply
åsa

hej kenza!
du säger att de produkterna du använder inte innehåller mikroplaster, men häromveckan hade du reklam för deras grapefruktserie på din blogg, produkter som innehåller mikroplaster. neutrogena har fått så mycket kritik för ingredienserna de använder. som inflytesrik bloggare tycker jag verkligen att du borde ta mer ansvar för sånt här. om jag har fel och produkterna i själva verket inte innehåller mikroplaster ber jag om ursäkt. skriv gärna ett inlägg eller utveckla detta om “micro clear technology”och vad scrubben består av om det inte är plast

Reply
Fride

Hallo Kenza! I and some friends are going to Stockholm in the easter and ordered when it was “helligdager” (skjærtorsdag, påskeaften, langfredag etc.) So I was wondering if the stores are open? Like the restaurants and clothing stores (zara, hm etc.) and gallery? I hope you can answer!! Love your blog<3

Reply
Ingrid

Det är inte fritt från mikroplatser!
Kolla länken http://hemfakta.se/mikroplaster/. Följande är de produkter från Neutrogena som innehåller mikroplatser:
Neutrogena/ Johnson & Johnson
– Neutrogena Visibly Clear Blackhead Eliminating Daily Scrub
– Neutrogena Visible Clear Blackhead Eliminating SOS Cleanser
– Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit Daily Scrub
– Neutrogena Visibly Clear Spot Stress Control Scrub
– Deep Clean Daily Scrub (long last shine control)
– Deep Clean Gentle Scrub (oil free)
– All-in-1 Acne Control Daily Scrub
– Body Clear Body Scrub
– Rapid Clear Foaming Scrub
– Oil-Free Acne Wash-Pink Grapefruit Foaming Scrub
– Oil-Free Acne Wash Daily Scrub
– Pore Refining Exfoliating Cleanser
– Men-Razor Defense Face Scrub
– Deep Clean Invigorating Foaming Scrub
– Skin Polishing Acne Cleanser

Reply
YTA

I believe what you say about these products simply because you REALLY use neutrogena products since forever.
I get that people are being negative about paid posts but you really should look at her blog posts (q&a) from like 5 years ago.

Reply
Alice

Hej Kenza!
Denna hudvårdsserie funkar ju uppenbarligen fantastiskt för dig! Det jag funderar på eftersom du inte nämnde det är – använder du ingen ögoncreme, nattcreme eller serum? Jag tänker att jag själv som är lika gammal som du har använt det i flera år, och även lite andra märken som även förebygger och inte bara rengör, har du aldrig funderat på att byta märke? :) kram

Reply
Cornelia

Hej Kenza!

Du känns så himla klok, vettig och som att du värnar om människor, djur och natur.

Förvånar mig därför att du stödjer och sprider ett märke som djurtestar. Känns inte som att djurtestat är något du står bakom så undrar om du ens är medveten om att detta märke inte är crueltyfree? Om ja, hur ser du på det och att stödja ett sådant märke?

Går emot så många andra av dina värderingar (vad jag fått för uppfattning vad du står för iaf)… :)

Kram /Cornelia

Reply
@inredningsdesign på Instagram

Jag håller med dig om att man bör välja icke djurtestat. Därför kollade jag upp vilka märken som faktiskt testar på djur och blev (nästan) chockad. Maybeline, l’oreal paris, Maxfactor, Clinique, Neutrogena, Lancome, Garnier, Dove, Colgate… Alla dessa testar på djur, och de är alla märken jag använder. Måste rensa i min hylla och börja rannsaka mina inköp bättre!

Reply
Kat

I doubt that you actually use any of those. Thats clearly a paid ad.

Sorry, love your blog don’t like being “sold to”

Reply
Emilia

Jag provade dessa produkter för några år sedan och fick snabbt byta då min hy blev torr och stram av dem. Jag skulle inte rekommendera dessa produkter till någon både pga mina egna erfarenheter men även då jag diskuterat hudvård och bl.a. dessa produkter med en dermatolog om dem och denne sa att de innehåller för mycket “skit”.

I vilket fall som, nu har jag hittat en serie som passar min hy, en serie med bra innehåll och som inte kostar skjortan.

Reply
Lydia

Lustigt, du skriver att du inte känner dig uttorkad efter tonern. Det tycker jag är konstigt, eftersom åtminstone 5-6 av de 9 ingredienserna har uttorkande egenskaper! Öskar att fler var mer kunniga om skönhetsindustrin. De lever ju på att göra vår hud, hår, naglar, ögonfransar etc torra och i behov av konstant smörj och köp av extra produkter!! Tråkigt att du ställer dig bakom Neutrogena då de är flitiga användare av miljöförstörande, hormonförstörande, allergiframkallande, uttorkande, cancerframkallande ingredienser.

Reply
Sam

Hur tänker du miljömässigt kring att scrubarna du använder innehåller microplaster som förstör haven?
Det finns mängder av scrubar som innehåller naturliga “scrub-bitar” så som salt, socker, sand eller lera istället.

Reply
Karro

Du gör verkligen allt för pengar ser jag. Har bröllopet blivit för dyrt eller kostade lägenheten mer än vad du hade räknat med? Förstår inte att du kan lägga upp detta inlägget när du fick en sån reaktion på ditt förra inlägg om neutrogena.

Reply
Stina

Ett annat problem (förutom möjliga miktoplaster i produkterna då) är att Neutrogena testar på djur. Oavsett om det är olagligt att göra det för försäljning inom EU, så görs det fortfarande via den kinesiska regeringen för att få säljas i Kina. Det kan vara bra att veta om, speciellt eftersom många av oss bryr oss om djuren samt inte vill sätta hundratals kaniner eller möss till skada för att använda hudvårdsserier när det finns andra som inte testar på djur. Ta hand om dig!

Reply
Lovisa Berntsson

MIKROPLASTER!!! :,( :,( :,( kan tipsa om Maria Åkerberg som har en jättebra scrub med jojoba. Kornen är jojobakorn. Bättre än att fylla haven med plast.

Reply
Anni

Jag ÄLSKAR er som ifrågasätter användningen av miljöfarliga och djurtestade produkter!! Fortsätt jobba mot en bättre värld!

Reply
madeleine

du vet att du måste använda nattkräm och dag kräm så du inte torkar ut hyn efter “masken”

Reply
Sandra

Kan vara bra att veta att de innehåller paraben också. I alla fall grapefruktserien. Så får man själv ta ställning till vad man tycker om det :)

Reply
Celia

Herregud låt henne va! Bloggare måste numera vara övertydliga med att de får betalt för vissa inlägg, av marknadsföringsrättliga skäl. Mängder (vill skriva majoriteten men har inte stöd för det) av bloggar har tidigare valt att inte nämna det, men nu måste de det om de vill följa lagen. Om hon nu använt dessa produkter innan (som flera kommentarer vittnar om) och hon erbjuds pengar för att göra nått hon redan gjort så är väl det toppen, för henne! Menar inte att hata på er som kritiserar märket för plast och djurförsök (säkert riktigt) men e ni inte trötta på att kvinnor alltid förväntas vara förebilder på alla plan, man ska tvingas tänka på hur allt man säger och gör eventuellt kan påverka andra.. Inget krav man stället på tex manlig rockstjärnor direkt… (Knulla, knarka och vandalisera sätter väl inga exemplariskt exempel för unga män, men det är sällan nån som gnäller.)

Tycker folk kan ta ansvar att kolla upp saker själva, man ska inte blanda ihop åsikter med fakta. (Har alltså inget emot inläggen som ifrågasätter ingredienserna med källhänvisning) men jag tycker inte Kenza ska ställas ansvarig för det.. Hon e konsument precis som oss andra!

Reply
Anni

Celia, problemet är att bloggare har en otroligt stor negativ påverkan på miljön genom deras överkonsumtion och deras flygresor världen över flera gånger om året som i stort sätt går ut på att marknadsföra resor, produkter eller hotell. Det är en enorm miljöbelastning. De människor med mest makt och pengar har störts ekologiskt fotavtryck. Precis som människor sätter press på politiker så har människor rätt att sätta press på modeindustrin och modeboggare – MEN på ett konstruktivt sätt. Att många av Kenxas följare ifrågasätter hennes samarbnete med ex Dubai som har en vidrig syn på kvinnor och ifrågasätter hennes samarbeten med produkter som är är skapade genom att djur lider och leder till miljöförstring genomderas farliga ämnen – ÄR FANTASTISKT. Vi hade inte haft kvinnlig rösträtt om ingen ifrågasatte andras värderingar. Vi måste lägga oss i andra stora företag och människor med makt för en rärttvisare värld. På ett konstruktivt sätt såklart. För vem ska annars göra det?

Reply
Maria

Haha what? Vem är det som INTE gnäller om “manliga rockstjärnor” som “knullar, knarkar och vandaliserar” (var är din egen källhänvisning?)? Och varför tycker du inte att konsumenter ska ställas till svars för valen de gör? Borde man alltså inte debattera emot exempelvis pälsindustrin och de som stödjer den för att de som köper päls är ju bara konsumenter? Öppna en bok, eller här: Google.com

Reply
Louise

Köper ni dessa produkter bidrar ni till DJURTESTER. Skamligt att göra reklam för det.

Reply
Ess

Mikroplaster samt testar på djur, tror inte du har speciellt mycket innanför pannbenet. Korkad som lyckligtvis fötts med fördelaktigt utseende.
Sista besöket här.

Reply
Louise

Varför använder du dessa produkter? Inte för att allt som är dyrt är bra men du har ju råd med bättre produkter.
Exempelvis Dermalogica, Peter Thomas Roth, Paula’s Choice för att nämna några.
Dom produkter du gör reklam för här är usla på så många vis, som många innan mig kommenterat.
Blir ganska förvånad över att du har så dålig koll på detta.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*