• header

MY DENIM FAVORITES

– In paid collaboration with Gina Tricot –

KenzaZouiten_Ginatricot_denim-1 KenzaZouiten_Ginatricot_denim_st-1 KenzaZouiten_Ginatricot_denim-4 KenzaZouiten_Ginatricot_denim-3 KenzaZouiten_Ginatricot_denim-2

Get the jeans HERE

KenzaZouiten_Ginatricot_denim-6 KenzaZouiten_Ginatricot_denim_c-1 KenzaZouiten_Ginatricot_denim-5

Get the skirt HERE (this awesome jacket will be out w15!)

KenzaZouiten_Ginatricot_denim_st-2 KenzaZouiten_Ginatricot_denim_c-2 KenzaZouiten_Ginatricot_denim-8 KenzaZouiten_Ginatricot_denim-7

Get the jeans HERE

I AM KENZATRICOT

När jag var yngre var det en jäkla struggle för mig att hitta jeans som satt bra. Kanske var det jag som var kräsen, men om de satt bra runt låren gick de inte att knäppa och vice versa. Fick ofta gå och lämna in jeansen hos skräddare, eller hos en kompis som kunde sy, för att få dem att sitta så som jag ville. Men någon gång i tonåren så hittade jag till Gina Tricot. Jag minns framför allt en modell som var snortight med dragkedjor längs anklarna och jag var så himla glad över att jag äntligen hade hittat jeans som jag kände mig både bekväm och snygg i. Jag köpte dem i alla färgerna som fanns. :-) Hittade två inlägg från 2012 (här och här!) med just dessa jeans jag pratar om. Tycker det är väldigt kul att se hur min stil förändrats med åren. Då körde jag nästan alltid klackar (hur orkade jag?), nu sätter jag komfort framför de smala klackarna alla dagar i veckan. ;-)

Iallafall, här är jag nu många år senare och jag hittar fortfarande mina favoritjeans hos Gina Tricot! Jag älskar att de har alla tidlösa modeller som alltid funkar, men också att de alltid har det senaste i trendväg. Här ovan har ni mina denimfavoriter som finns ute just nu! Ett par tighta ljusa jeans som är raka nedtill, en jeanskjol som jag stylat tillsammans med en oversizad jeansjacka (älskar ju denim på alla olika plagg, inte bara byxor!), samt ett par lite lösare “mom jeans” med hög midja och avklippta byxben. Vilken look är er favorit? :-)

Jag har fått en helt egen kategori på Gina Tricots hemsida där jag samlat alla plagg jag bär här plus massa andra fina favoriter. Under våren kommer min sida även fyllas på med nya vår- & sommarfavoriter. Ni hittar min sida HÄR!

// When I was younger it was a hell of a struggle for me to find jeans that fit me well. Maybe I was picky but if the fit was good around my thighs, I couldn’t close the button and the other way around. I often had to leave my jeans to a tailor to make them fit the way I wanted them to. But in my teenage years I found Gina Tricot. I remember one model that was suuupertight with zippers at the ankles and I was so happy that I finally found jeans that I felt both comfortable and pretty in. I bought them in all the colors they had. :-) I found two posts from 2012 (here and here!) with the jeans I’m talking about. I think it’s so much fun to see how my style has changed through the years. Back then I had heels on all the time, now I always choose comfy shoes over stilettos. ;-)

Anyway, here I am now many years later and I still find my favorite jeans at Gina Tricot! I love that they have all those classic and timeless styles that always work, but that they also have the latest when it comes to trend. Here you have my denim favorites that are in store right now! A pair of tight light blue jeans with straight leg, a denim skirt which I’ve styled with an oversized denim jacket (you know I love denim on all kinds of pieces, not only pants!), and also a pair of “mom jeans” with high waist and raw edges. Which look is your favorite? :-)

I now have my very own category at Gina Tricot’s webshop where I’ve collected all the pieces I’m wearing here plus lots of other nice favorites. During this spring I will also add more spring & summer favorites to my category. You can find it HERE!

2

51 Comments

Hanna

Asså jag ÄÄÄLSKAR fishet!! Har jag fel om det var mycket sånt när vi var i tonåren?? Iallafall nättröjan? Minns att jag hade en röd nättröja och min syster en svart. Favorittröjan LÄTT, haha. Så roligt att se hur modet hela tiden faller tillbaka från olika tider bakåt ;)!

Reply
Maria

Your apartment is so beautiful so you don’t need Grand Hotel anymore :D
The blue color is perfect for you, so fresh! And interesting to know what shoes did you choose for the second look? I imagine dr. Martens, but it’s not too much? Tell me!

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Haha yes so nice to shoot at home! :-)) I didn’t have any shoes on hehe, not really sure what I would have worn.. White sneakers maybe but then skip the fishnet!

Reply
Amber

Yesss you’re talking about the Kirsten (Kristen?) jeans right? I first bought those because I saw them in one of your outfit posts and I’ve had them in a dark wash, black wash, light wash with ripped knees.. they’re my favorite! They stay tight and they’re so cheap as well for how good they are. Love them.

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Haha yes!! That so funny. I think they still have them but without the zippers ;P

Reply
Camilla

Oh my god, I remember those looks! I remember seeing the t-shirt on you (in the second link) and falling in love, so I bought it and still have it in my closet (not using it anymore though, haha), so much fun to see again! I love Gina Tricot pants as well, but it wasn’t until recently – when I found out they fit like no other brand – that I started buying them. And by the way: How cool that you can use your apartment for photos now?! It looks so pro and pretty ♡

Reply
Morgan

They should consider shipping to Canada!! Ugh- we have the WORST selection of jeans, for tall girls that is. It’s exhausting having to work every outfit according to which “capris” I wear that day.

Reply
Sofia

Åh, jag minns att ALLA hade de där jeansen med dragkedjor back in the days haha! Och jag älskar din gamla klädstil, speciellt när du klädde dig lite rockigt. Det var väl typ på den tiden då du designade skinnjackor för Jofama. Har två av jackorna och de kommer alltid att vara mina favoriter, speciellt den röda bikerjackan! <3

Btw, inlägget är dubbelt? Det är liksom samma bilder och samma text två gånger efter varandra i inlägget.

Reply
Tessa

I really like the ruffles! And wow, it looks like you haven’t changed since 2012 :o still beautiful as hell!

Reply
Dixi Wonderland

Jag tycker Gina har jätte snygga jeans men jag hatar jeans. Känns mig som en stoppad korv i det men deras svarta leggings för 99:- är ren jävla kärlek :D Btw så måste jag även säga att dessa bilderna var galet snygga. Hade jag jobbat för Gina i detta samarbetet så hade jag varit riktigt nöjd över bilderna som ni fotat :)

Reply
Johanna

Men asså det här är ju sjukt!!!! Super fina bilder!!!
Dör för jeans jackan!!!! Jag som letar Wester en oversized jeansjacka!!! <3333

Reply
A

Ja, komme rihåg dem jeansen. Man kunde läsa vid hyllorna “kenza jeansen” så visste alla tjejer inkl jag vilka jeans det var

Reply
Elisa

Wow vad läckra jeans. Är inne i en riktig jeansperiod just nu. Det får bli morgondagens Mello-outfit :D

Reply
Antonia

Har du inga funderingar kring att göra reklam för konkurrenter till Ivyrevel? I detta fall alltså Gina Tricot.
Dessutom är H&M delägare i Ivyrevel och man kunde tänka sig att de vill att du ska satsa allt på Ivyrevel.
Utifrån sett verkar det förvånande att du verkar kunna fortsätta med andra samarbeten vilket man oftast inte
kan om man är delägare i ett företag i samma bransch.

Reply
thea backlund

SNYGGT!
Är fågelörhängena också från GT? Vet du när dom landar i butik?
Xx

Reply
Mia

Älskade jeankjolen!
Jag har aldrig gillat kortkorta kjolar eller klänningar men den här kjolen var en bra längd :)

Reply
Neele

I love every single Look, but the one with the white Blouse and the cropped jeans is my favorite. I have two Denims from Gina Tricot too, and I love them. Very good quality and a good price :)

XoXo from Germany

Neele vom Lifestyleblog Justafewthings.de

Reply
Brenea

Loving the choice of jewelry you styled with the two outfits, gold is definitely my favorite color. Ha I feel you on finding the right jeans, but once you find the right ones… they are a keeper for years!

http://www.beez-hive.com

Reply
Ebba

Intressant! Men jag förvånas över att du kan ha ett så tätt samarbete med Gina Tricot när HM äger 20 % av Ivyrevel. HM har ju så otroligt stark integritetspolicy. Men win-win är ju aldrig fel! Lycka till med allt! :)

Reply
Tuva

Kenza jag får paniiiiik, letat efter den ljusblåa tröjan du har på dig tretusen gånger nu och jag hittar inte den??? Vart hittar jag den? Vill så himla gärna ha den!

Reply
Monika

I like the first pair of jeans, blue sweater, pink T-shirt and white blouse. :)
Where I can get this blue sweater???

Reply
Asmaa

Hi Kenza, Love you somuch!! I really want to know where did you get those earrings from (the big round ones with the golden pearls inside) In Love with them. -XXX-

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*