• header

3 TIP OF THE WEEK

1.  Om man som jag är lite lat ibland (typ alltid) och inte orkar ställa sig och göra nyttigt snacks (typ dessa nyttiga chokladbollar som jag älskar men inte pallar göra), testa dessa från Ica Gott Liv! De med kakao är helt okej, men de med kokos… WOW. Jag äter inte godis/socker sedan några veckor tillbaka men dessa mumsar jag gärna på på kvällarna, tillsammans med lite torkade gojibär och te. :-) De består bara av kärnfria dadlar, vegetabilisk olja (kokos och shea) och riven kokos. Om ni inte hittar dem, smet in lite vanliga dadlar med kokosfett bara och doppa i kokos. Går lite fortare än att göra chokladbollarna iallafall!

1. If you’re like me and are a bit lazy sometimes (always) and don’t want to make healthy snacks yourself (like these healthy chocolate balls which I love but takes too much time), try these from Ica Gott Liv! The one with kakao is okey, but the one with coconut….WOW. I don’t eat sweets/sugar since a few weeks back but I love eating these in the evening, together with some goji berries and tea. :-) They contain dates, coconut oil and shea, and grated coconut. If you can’t find them (it’s obviously a Swedish brand haha), take dates and put coconut fat on them and dip in grated coconut. At least it’s a bit faster than making the chocolate balls!

2. Om ni är sugna på lite ny musik så lyssna på min vän Andreas Wijk’s nya låt LIAR! Den finns på Spotify. Andreas är världens snällaste människa och SÅ talangfull och hans nya musik är riktigt bra. HEJA ANDREAS!

2. If you want some new music go listen to my friend Andreas Wijk’s new song LIAR! It’s on Spotify. Andreas is the world’s kindest person and SO talented and his new music is really good. GO ANDREAS!

3. För några veckor sedan råkade jag tona håret för mörkt (jag ÄLSKADE min hårfärg men det var väldigt solblekt efter Thailand och jag ville bara ha det lite kallare/mer askig ton) och även om ni verkade gillade det på instastory så trivs jag inte så mörk. Så jag började googla efter tips på hur man kan få bort toningen snabbare och hittade då denna C-vitaminkur: Mosa 6 C-vitaminbrustabletter (1000 mg st) i en bunke tills det blir som puder och blanda i 2-3 msk schampo (jag tog Head & Shoulders för läste att det drar ut färg), 1 msk honung och pressa i lite citron. Blanda och applicera i hela håret (håret ska vara nytvättat med schampo och handdukstorrt) och massera in det ordentligt. Om ni inte har en duschmössa så vira en plastpåse över året samt en handduk över för att hålla det varmt. Låt verka i 1-2 timmar (det kan klia lite) och skölj sedan ur och tvätta som vanligt med schampo, balsam och gärna inpackning.

Resultet ser ni ovan. Till vänster (notera min väldigt ledsna min haha) är dagen efter toning och innan första C-vitaminkuren. Högra bilden är efter 2 kurer (2 timmar per kur) med en veckas mellanrum, men det var en stor skillnad bara efter första kuren. Nu har det gått några veckor och det känns som att min naturliga hårfärg börjar komma tillbaka!

OBS. Om det börjar svida för mycket så skölj ur. Det funkar inte att bleka naturlig hårfärg, och jag vet inte om det funkar på permanent hårfärg.

3. A couple of weeks ago I accidentally dyed (semi-permanent) my hair too dark (I LOVED my hair color but it was very sunbleached after Thailand and I just wanted it a bit more cold/ash) and even though you seemed to like it on my instastory, I’m not comfortable with that dark hair. So I started googling on how to make this semi-permanent color go away faster and I found this C-vitamin treatment: Mash up the C-vitamin tablets in a bowl until it becomes powder and add 2-3 tbsp shampoo (I used Head & Shoulders because I read it removes color), 1 tbsp honey and squeeze in some lemon. Mix it and apply it to the hair (the hair should be newly washed with shampoo and towel dry) and massage it in properly. If you don’t have a shower cap use a plastic bag and put it over your hair and also a towel on top to keep it warm. Leave it for 1-2 hours (it might itch a bit) and then rinse and wash as usual with shampoo, conditioner and hair mask. 

You can see the result above. To the left (please notice my very sad face haha) is the day after I dyed it and before the first C-vitamin treatment. The right photo is after 2 treatments (2 hour each) with a week between, but it was a big difference right after the first treatment. It’s been a few weeks now and it feels like my natural hair color is coming back!

PS. If it stings too bad you should rinse it out. This doesn’t work on a natural hair color, and I don’t know if it works on a permanent hair color.

47 Comments

Anna

Kan någon förklara för mig vad grejen är med Levis-tröjan Kenza har på sig? Ser den minst 5 gånger per dag, åker man till mall of scandinavia så ser man typ 20 stycken med den på sig. Jag och min kille har till och med en lek, att vi säger ett speciellt ord när vi ser någon ha på sig den, och så håller vi redan på vem som sett flest ? hur kan den vara så populär? Är det någon kändis som gjort reklam för den eller så? Seriös fråga

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ja jag har ju haft på mig den? Haha skoja, men det är ju en klassisk Levi’s tisha som funnits i många år.. Kanske någon annan har ett svar på det? ;P

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Eat them!! :-) Haha I actually stole the photo when I googled the product… xx

Reply
Greta

Why have you stopped eating sugar/ candies and are you never gonna eat them again? How can you live like this omg hahaha :-)

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Because of health problems (my thyroid, stomach and other stuff) I’ve cut down on stuff that I know is bad for me like gluten, sugar etc. It sucks, but health first! xx

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Definitely not! It’s so ridiculous when people who don’t even know me think they know everything when they actually have no clue.. Something I will never get used to haha.

Reply
Emma

är det inte väldigt mycket gift i gojibär? har för mig livsmedelsverket sa något om det.

Reply
ule

I love dates filled with cottage cheese and heated in an oven (microwave also probably works, haven’t tried). Maybe even just lightly salted, yum.

Reply
Julia

…sååå trött på att allt godis skall göras nyttigt, låt godis vara godis!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Fast socker i stora mängder är INTE bra för en, det vet alla. Och om man är sugen på något sött varenda dag (som jag) så är det mycket bättre att byta ut det mot nyttigare alternativ ibland! :-)

Reply
Aya

Så bra tips Kenza. Du är den finaste som finns. Älskar dig så mycket för allt du gör. Stay true❤️❤️

Reply
Emelie

C-vitaminkuren funkar även jättebra på permanent hårfärg, så länge man har ljusare färg under och man inte förväntar sig att all färg ska bli normal efter 1 behandling! Viktigt är dock att återfukta håret och inte göra många kurer direkt efter varandra (eller bleka tätt inpå) då framförallt schampot torkar ut en del! :)

Reply
Maria

Asså Kenza jag måste bara säga att jag tycker du är så härlig. Det känns som att en av anledningarna till att du är mest framgångsrik av alla bloggare är för att du är så äkta och samtidigt privat. Läst din blogg sedan 2008 och har aldrig tröttnat. Till skillnad från andra blonda bloggare *host* så lyckas du bevara något genuint och äkta. Och utan att skryta om något lyxliv. Love you, tänker på dig i den svåra tiden du går igenom.

Reply
Vera

Just wanted to tell you another tip for sweet-replacement with dates: try out fresh! dates, cut them open and put a walnut in each date. Super delicious and healthy!

Reply
Coco

Det bruna håret är mycket mer naturligt och passar dina färger bättre. Det ljusa ser gult ut och matchar inte dina ögon och ögonbryn. Men det blir lätt att man vänjer sig vid en färg och känner sig vilsen med en ny.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Smaken är som baken, jag tycker min naturliga hårfärg (ljusare) passar mig bättre. :-) Kram!

Reply
Johanna

Det gör ont i en frisörs ögon att se dig använda denna ”c-vitaminbehandling”. Den är inte alls bra för håret utan sliter VÄLDIGT mycket! Som tips att få bort den mörkare toningen på ett kanske långsammare men bättre sätt skulle jag tvätta håret men ett djuprengörande schampo i några veckors tid. Eftersom du har så pass ljust och blont hår under kommer inte en mörkare toning att orka hålla sig fast utan kommer att släppa mer och mer för varje dusch.

Hoppas dessa tips hjälper, Kram! ?

Reply
Betty

Älskar dessa inlägg! Kan inte du göra flera av dessa och “A week through my phone”? :)

Reply
Sarah

Tips på nyttigare ”sötsaker” är att mixa frysta bananslantar med frysta bär av valfri sort. Du har säkert redan testat, men om inte hehe. Blir som glass! Eller min favorit; mixa frysta bananslantar, lite kakao och en klick jordnötssmör.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Haha alltså har aldrig hört bananslantar! Var tvungen att googla vad fan det var. :P Lät fett gott! Ska testa. :))

Reply
fm

på tal om dadlar, såg precis att du ska till Dubai. Dom säljer världens godaste dadlar med nötter, kokos, doppade i choklad..you name it! Testa och köp med dig massa hem..mumsigt!!

Reply
F

Om det gått några veckor sedan du färgade så har det nog mer och göra med att du tvättat håret och att toningen därmed tvättas ur? En toning håller ju bara några tvättar :) Men kuren kanske snabbar på processen ?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ja självklart, men nu menar jag ju hur det blev direkt efter kuren :-))

Reply
Mia - Ung mamma till Molly

Min syster älskar de dom där dadlarna, själv är jag inte ett fan.. tyvärr. Jag har dock en förklaring! Jag är mjölkallergiker och allt som är mjölkfritt/veganskt ska ha dadlar i sig så är ganska trött på det .. :( Dock inte testat de där med kokos.. de ska jag nog göra :)

Vill även bara säga att jag förstår vad du går igenom med din pappas bortgång, beklagar sorgen.
Min pappa sade upp kontakten med mig för ca 7 år sedan, av olika anledningar. Det tog ganska hårt på mig och jag funderade länge på att försöka laga vår relation men hann inte. Förra året så kontaktade min äldsta bror mig och berättade att min pappa gått bort i cancer och jag fick inte möjligheten att besöka honom på sjukhuset, vart inte ens bjuden på begravningen. Det är något jag kommer behöva veta att jag aldrig hann laga min relation med min pappa och jag är så glad att du hann det! Jag tror det kommer göra mycket för dig och dina eventuella framtida barn :)

Reply
Albana

Hey, can you tell me what demi permanent color you used. I love that its an ashy brown and whenever I try to get that color it always has a red tint to it which I hate. Please and thank you!

Reply
Annie

Dadlarna finns också med lakritspulver. Sååå goda!
Och ett tips är att fylla färska urkärnade dadlar med ädelost. Det blir riktigt gott!

Reply
Angelika

Testa color B4 istället!! Är en skonsam avfärgning för håret du kan göra hemma :) Luktar prutt dock men det funkar!!

Reply
Anna

Så kul med dessa inlägg ju :D
Och både skönt och kul att se dig börja blogga igen i dessa svåra tider. Du är så stark!!!
Massor av kramar <3

Reply
Denise

Man ska passa sig för c-vitaminmetoden dock, det kan ta sönder det istället ?

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*