• header

MY BIRTH VIDEO

My birth video is finally up! 

Nu är den äntligen här, min förlossningsvideo! Jag måste erkänna att det känns lite läskigt att visa såhär intima saker för omvärlden, men när jag ändå bestämde mig för att dela med mig av något så privat som min sons födsel så tänkte jag att då kan jag lika gärna visa hela sanningen också. Hur en förlossning faktiskt kan se ut, med smärta, blöjrumpa, skrik, tårar och allt vad det är.

Så här har ni den – videon där Nikola kommer till världen. Jag hoppas ni kommer tycka om den, för det gör jag. <3

// It’s finally here, my birth video! I have to admit that it feels a bit scary to show these intimate things for the world, but when I decided to share something so private as my son’s birth, I thought I might as well show the whole truth. How labour actually can look like, with pain, diaper butt, screams, tears and everything.

So here it is – the video where Nikola enters the world. I hope you will like it, because I do. <3

4

262 Comments

lissel

Men alltså nej vad det fick en att tänka tillbaka på när mina tjejer kom till världen 😭 världens finaste moment!!

Reply
Matilda

Är helt mållös ! vackraste jag sett på länge <3 så himla mäktigt att vi får lov att vara med i den mest intima stund man kan uppleva <3<3<3 vi kvinnor är så jävla coola , stort grattis !!

Reply
Lina

Tack för att du delade med dig av er upplevelse. Det var som om jag fick gå igenom min egen förlossning igen, parallellt med att jag såg filmen. Jag var så fullständigt borta av smärtor och trötthet att det mesta är en dimma, minns mina skrik som liksom kom från underjorden när det tryckte sådär jävulskt neråt och bakåt. Blundade hela krystningsskedet och hade så gärna velat vara mer närvarande för att kunna ta emot henne med hela mig själv. Kanske nästa gång, om vi får förmånen att bära och föda ännu ett barn. Ett varmt lycka till i fortsättningen ❤️

Reply
Johanna

SÅ fint och en riktig inspiraton till min egen förlossning i augusti! Tack för att du delar så ärligt, det uppskattas av en blivande mamma <3 All lycka till er fina familj :)

Reply
Natalie

TACK för att du/ni väljer att dela med hela förlossningen. Tårarna bara rann hela tiden! Så otroligt känslosamt. ❣️
Kände igen hur du beskriver alla känslor och smärtor, och för att inte tala om räddaren epiduralen! :) Jag har ett juni-barn själv nu på 2 år.
Men fantastiskt bra jobbat! Och stort grattis till er fina son.

Reply
Anna

Sitter här och fullständigt FULGRÅTER! 😭❤️💞 det bästa (& värsta 😉) man kan få äran att vara med om i livet! Helt underbart att ni delar med er av detta! 🙌 tack! Och grattis till er fina N! 😘😘😘

Reply
Emilie

Alltså, fan vad du fick kämpa! Förlossningar kan verkligen vara olika. Jag födde min andra väldigt snabbt och var inte road av att inte ens hinna med lustgas, men även om det bitvis gjorde överjävla ont så var det ju så himla kort tid jämfört med denna bragd. Så stark! Jag led så väldigt mycket med dig. Alltså.. Ja, wow!

Reply
D

Så fantastiskt att du delar med dej, och vilket samspel ni hade! Du kämpar så, med Aleks stöttande ord, jag krystade nästan med dej ❤️All lycka till er!

Reply
Josefin

Så himla vackert och starkt!! Tårarna rinner. Tack för att du visar något så personligt! Lillen och ni är så fina!!

Reply
Fanny Sahlin

Kenza! Jag gråter floder. Jag har själv fött två barn och känner sååå igen mig i allt du berättade. Tårarna rinner ännu. Hur än ont det gör så är det värt all smärta och man kan göra det flera gånger om. Det är det mäktigaste som finns i hela denna värld. Och wow Aleks, vilket underbart stöd. Och JA all cred till dig mamma Kenza – bra kämpat. Stort grattis till er fina Nikola. Livet börjar på riktigt nu.

Reply
Jessica

herregud. GRÅTER! att du visar denna video med oss följare är fantastiskt. DU är fantastisk!!! all lycka till dig och din familj<3

Reply
Isabella

❤️🙏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Bra jobbat! Den smärtan går inte att förklara om man inte gått igenom den själv. Vi hade snarlik resa som nu men vår mini är nu 1,5år. Grattis till er lilla familj! Jag grina när jag såg den för jag blev påmind om när min lilla tjej Kom till oss tack för att du dela med dig..
God bless you.

Reply
Julia

Livets bästa och häftigaste upplevelse att få upp sitt barn på bröstet! Tack för att vi får följa med på din förlossning, så känslosamt ❤️

Reply
Linnea

Hade svårt att somna och började titta. Har gråtit igenom princip hela förlossningen. Så glad för att du delade med dig så rått men så mycket kärlek. Bästa jag har sett!!!

Reply
E

Bästaste, finaste Kenza! Som vanligt är du en av få som är så otroligt rak och ärlig. Tack för att du berättar, och att du inte bara berättar allt det vackra och enkla. Jag vet inte hur länge jag följt dig – 10 år kanske?! – och det är just det här som utmärker dig och gör att jag vill stanna kvar. Tack för att du är du!!

Reply
Elly

TACK Kenza (& Aleks!) för att du nå upp en så ärlig & “blottande” video. Jag har själv stor förlossningsskräck men vill samtidigt så gärna ha barn. Men skräcken hindrar mig nästan..

Här kollat på många förlossningsvideor men din gjorde mig tryggare! Tack vare att du visade allt. Och även studen efter. Många tack och ännu fler GRATTIS!!!

Reply
willerine

I’ve been following you for years now. Because I think you’re beautiful and I like your personality, but mostly because despite all of the clothes and the “perfect life” and all, I feel reality in what you share, and that’s not very usual in these media days. You’re authentic and that’s very appealing to watch and I thank you for that. I think it’s very important to spread a more real image of what giving birth can be, because mothers to be can adjust herselves more accurately to the experience they’re going through and avoid a lot of negative consecuences thay may occur (like depression for not feeling “the happy way you’re suppose to feel”). So thank you for being brave and honest! And congratulations to you both for the beautiful family you’re creating!

Reply
Monia plosjö

Otroligt vackert att se. Känner igen mig i allt.

Vilka superhjältar vi kvinnor är o även de män( långt ifrån alla) som ger kärlek o pushar oss i detta.

Finaste upplevelsen man kan uppleva, obeskrivlig kärlek ❤️

Grattis till er lilla familj.

Reply
Hanna

Fantastisk video, så otroligt häftigt att få se en förlossning på såhär nära håll. Alla ni kvinnor som har fött, wow!!

Reply
Alice

Gråter efter att ha sett filmen. Så otroligt mäktigt. Så mycket kärlek. Önskar att få va med om en förlossning i framtiden!

Reply
Linda

Vilken fin video ❤ Tack för att ni delar med er av det finaste och intimaste ❤ Gråter floder här ❤ Grattis till ert mirakel ❤

Reply
Nicci

Herregud, trodde aldrig jag skulle börja gråta av någon annans förlossningsvideo, men det bara brast där på slutet! Så fint <3

Reply
Sandra

Herregud Kenza jag ska inte klaga nästa gång jag är hård i magen alltså! Läskigt. Mäktigt. Fantastiskt. Så glad för er att ni fick er bebis som du säger efter allt ni gått igenom <3 Stort grattis till tillskottet i familjen <3

Reply
Sara

Åhherreminjösses hur överlever kvinnor detta?!? Hur sjutton kan man få för sig att skaffa ett barn till efter att gått i genom detta??!!?! Åhh gud, adoptera kanske vore nåt 😂 Aaahhh kvinnokroppen är så häftig. Grattis igen!

Reply
Tina

Otroligt vacker video. Jag har sådan hemsk rädsla över allt detta med att bära ett barn, föda ett barn och eventuella biverkningar därefter att jag många gånger tänkt att det säkraste kortet är att helt enkelt skippa allt detta och leva utan barn. Jag hade hoppats på att det där med storken var sant istället för smärtan man måste genomlida som kvinna. Men din historia och din video gjorde att jag kände delvis mer skräck (över smärtan), delvis hopp om att… det går att genomlida, det går att överleva. Det kommer vara värt det. Så fint. Så vackert!

Reply
At

Wow! Tårarna rinner. Gud vilken fantastisk upplevelse! Tack vare dig & Alex ser jag fram emot att få dela den upplevelsen med min själsfrände också. Ni är ett så himla inspirerande par!
Tack finaste Kenza & Alex att jag fick ta del av er stora dag. <3 <3 <3

Reply
Anna

Vackert och jag kommer ihåg mina 2 förlossningar när jag ser. Jättevacker video och jag lipade och bölade högt i vardagsrummet halva videon och hela resten av dagens sinnesstämning förändrades. Verkligen vacker otrolig ärlig och emotionell och kärleksfull och smärta förväntan, ja allt. Duktigt jobbat och alltid är du fin samtidigt. Wow denna videon kommer jag att komma ihåg positivt med kärlek. Tack för att du delade din upplevelse. Amazing.
<3

Reply
Charlotte

Jag och min man har försökt bli föräldrar i snart åtta år, så din berättelse berör mig verkligen, och jag är glad att du har valt att dela med dig av den. Det ger mig hopp om att få känna samma lycka en dag. Jag fulgrät som sjutton när jag fick se din min när han lades på ditt bröst! Så vackert! Önskar er all lycka i framtiden med ert underbara lilla mirakel, och tack för att du ville dela det här med oss!

Reply
Sally

Kenza! Det verkar vara en del hugg och skräckslagna kvinnor som kräver snitt efter din video. Jag begriper inte varför. Det är ju så här det ÄR att föda vaginalt. Det går inte att försköna det på något sätt, alls. Jag tycker din video speglar hur det ÄR och jag tycker ändå den är ganska ”light” mot de videor som finns på youtube. Jeeeesuz, kvinnor ta det lugnt.

Jag blir lite provocerad när fler efter denna video tänker kräva att bli snittad i stället för att föda vaginalt. Jag tycker inte det är rättvist.

Reply
Jennipher

Det var som att jag födde när jag kollade på denna, så mycket igenkänning i många moment, även om jag hade en “snabb” förlossning så känns det som att det var min egen. Du är STARK och med din historia och kamp om att bli gravid blir denna videon ärlig och unik! Tack för att du delade den med dig, och man får lov att vara i bebisbubblan hur länge som helst <3

Reply
m

Åh vad pepp jag blir, och samtidigt avundsjuk(?!) Jag och min sambo har börjat försöka bli gravida, har ännu så länge bara försökt några månader men jag blir ändå lika besviken och rädd varje gång mensen kommer, att någonting ska vara fel med mig. Har fått sagt till mig att jag har endometrios och kanske svårare att bli gravid och sen fått höra att jag inte alls har endometrios av en annan läkare. Men är så skönt att få höra din story att det minsann kan gå ändå, även om det kanske verkar hopplöst till en början.

Tack

Reply
Alexandra Kim Ingrid Nilsson

Tårarna sprutar. Så vackert. Wow. ❤️😍 Längtar så tills den dagen jag får uppleva detta.

Vilken superkvinna du är. Grattis ❤️

Reply
Marielle

Wow! Vilken video! Helt fantastisk! Jag blev så rörd och grät i slutet! Tack snälla för att ni har delat med er!
Stort Grattis långt efteråt!!

Reply
Caroline

Så undrabart vackert när lillen kommer ut och får träffa sina föräldrar <3 <3
MEN, jag själv blev lite illa berörd av mannens agerande (och kanske därför män inte hör hemma under ett förlossningsarbete – mer än om han är ytterst passiv – det här är ju för tusan inget träningspass!) Han försöker vara där för Kenza i all välmening, men generellt är det inte så bra att ha någon som säger "ta i, ta i", eller "pressa, pressa, pressa, pressa". Man ska faktiskt inte ta i mer än vad värkarna själva ger en. Inte pressa på extra. För det är då man lättare spricker! Man ska helst andas ut värkarna. Jag skulle verkligen rekommendera Kenza och alla andra som ev. läser detta att byta position istället. Med ett stort huvud är Kenzas position inte alls optimal för ett framfödande eftersom det trycker på baktill när man sitter/sittligger. Att stå på alla fyra skulle vart mycket bättre och gjort att hon säkerligen sluppit så lång tids utdrivningsskede. Och möjligen gjort att hon fått mindre bristning. Även att ligga på sidan vore bättre ur den senare aspekten. :-)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*