• header

ADVICE

Jeans from Levi’s, top from Zara, phone case from the Case Factory

Var och sprayade mig för några dagar sedan! Gör det rätt sällan nuförtiden pga lat (har kört bus-produkter hemma istället) men jag måste fan börja göra det med jämna mellanrum nu på vintern. Tycker det är så nice att känna sig lite brun och fräsch! Sover ju som en kratta och det syns runt ögonen, men detta hjälper liiiite iaf. :-)))

Vidare till något heeeeelt annat, jag behöver råd! Som ni ser på bilderna så står nu Nikolas skötbord/byrå i hallen utanför badrummet. Där kan den inte stå för den är i vägen för garderoberna, men när vi gjorde om i sovrummet så fick den inte riktigt plats längre… Eller jo, men den passar inte in med resten av inredningen nu hehe. Vi har ju inte heller plats för skötbord i badrummet så nu funderar vi på hur länge vi kommer använda skötbord? Vad säger ni? När slutar man byta uppe på ett skötbord? Det börjar redan bli skitsvårt för han vill bara vända sig och krypa…. Tänker att man sen kanske bara byter på honom ståendes på badrumsgolvet eller liknande? Eller är det krångligt att rengöra då? Hur tusan gör man?! Lägger man en 2-åring uppe på skötbord också? Så många frågor haha… Vi får se om det ryker snart eller inte.

// I got a spraytan a few days ago! I don’t do it so often nowadays because I’m lazy (I’ve been using tan products at home instead) but I have to start doing it every now and then in the winter. I think it’s so nice to feel tan and fresh! Since I sleep so bad I’m dark & blue around my eyes, but this helps a bit. :-))) 

On to something else, I need your advice! As you can see in the photos, Nikola’s changing table is now in the hallway outside the bathroom. It can’t be there because it’s in the way of the closets, but it doesn’t really fit in the bedroom now when we have redecorated. We don’t have room for changing table in the bathroom so now we wonder how long we will use a changing table? What do you say? When do you stop changing up on a changing table? It’s already getting really hard since he just want to turn over and crawl… I’m thinking that soon we will change on him while standing up on the bathroom floor etc? Or will it be hard to clean him? How do you do it?! Do you put a 2 year-old up on a changing table as well? So many questions haha…. We’ll see if we’ll keep it or not.

307 Comments

S

Lägg på sängen o byt? Finns ju såna papper/plast grej för o lägga under bebisen när man byter blöja. Då ifall N kissar eller gör nummer 2 går det inte igenom den. 👍🏻 å så kastar du den sen ifall den har blivit blöt.

Reply
Nicole

Hej! Vi tog bort skötbordet när vår dotter var 8 mån. Byter i sängen, på golvet eller stående sedan hon började gå :)

Reply
S

Vi tog bort vårt vid typ 10 mån. Man kan ju ha en skötbädd och byta på golvet eller bara en handduk/underlägg att ha på sängen. (Hade också platsbrist + hon kändes för stor)

Reply
Sara

Hej!

Det där med skötbord är svårt.. Vi har en 2,5-åring och byter bajsblöjorna på skötbordet. Kissblöjorna byter vi ståendes eller där han råkar ligga just då (soffa, säng..). Men har man ett ordentligt skötunderlägg kan man ju egentligen byta blöjan på vilken yta som helst :)

Reply
Josefin

Hej!
Köp byxblöjor redan nu. Bara att dra på stående. Tvätta gör man över handfatet. Enkelt och snabbt!

Reply
R

Samma här! Tar av blöjan ståendes på badrumsgolvet. Sätter upp på handfatet och torkar rent det mesta och sen tvättar helt rent med vatten. Sååå smidigt!!

Reply
Sofia

Vår son är 2 år och vi byter ännu på honom uppe på skötbordet, visst han är stor nu men för oss funkar det smidigast! :)

Reply
Helena

Vi slutade med skötbord runt 6 mån pga väldigt rörlig och livlig bebis hehe. Hade själva skötdynan på golvet i stället men sen skulle det krypas iväg ändå så då blev det ståendes. Visst är det lite klurigare att få rent då men inte mer än att det går åt lite mer våtservetter ;)

Reply
Jenny

Vi tog ner själva skötbädden på golvet eller la den i soffan och bytte blöja där. Vi hade iofs bädden på tvättmaskinen i badrummet och sedan i tvättstugan. Hon är 2,5 nu och vi byter väldigt sällan på skötbordet, vi byter när hon varit på pottan eller ståendes.

Reply
Frida

Vi använder mestadels skötbordet när vi är hemma, min dotter är 1,5 år men är vi hos andra byter vi oftast i farten. Men om ni har ont om plats skulle jag ta bort den, går ju minst lika bra att byta där man är eller på toaletten :)

Reply
Caroline

Vi har 2 barn och jag har aldrig ens ägt ett skötbord. Har bytt i sängen, golvet eller i soffan med ett skydd under. Funkar hur bra som helst :-)

Reply
Mickis

Samma här, inte haft skötbord till något av barnen. Vi hade en skötbädd som vi tog fram :) har aldrig saknat ett skötbord.

Reply
Frida

Vi har en skötbädd som vi flyttar runt bara. Oftast på soffan eller golvet. Funkar skit bra :)

Reply
Angelica

Det beror helt på hur rörligt barn man har. Vår snart 3åring låg på skötbord tills han var 2 och slutade med blöja. Men vår ettåring är heeeeelt omöjlig att byta på, så vi vågar inte skötbord med honom, han bara ska därifrån. Så vi byter påen skötbädd på golvet bara :)

Reply
Karoline

Vi har använt skötbordet ganska länge, till 2,5 års ålder typ, de kommer en tid när de ligger still på skötbordet igen 🙂 I alla fall gjorde de det för oss och ska man komma åt att smörja rumpan ordentligt så är ju ryggläge bäst har vi här hemma tyckt, så jag skulle sparat/hittat lösning för skötbordet och de nye gjort mig av med det ännu. Men som du skriver, badrumsgolvet funkar ju såklart också 🙂

Reply
Elisa

Under en period när min dotter var ca 8 månader kanske? rullade hon runt och var jobbig på skötbordet, men det var bara under en kort period! Efter ett tag började hon ligga still igen och nu är hon 1,5 år och vi byter fortfarande bajsblöja på skötbordet för jag tycker det är enklast. Vi kör up & go blöjorna, så när hon bara kissat tycker jag att det är enklast att göra det när hon står upp. Bajsblöja kan ju bli stressigt att byta om de står upp och vill springa omkring. :)

Reply
Linn

Vi har bara en skötbädd som vi lägger på sängen eller på golvet! Med äldre barnet när han var lite större slängde vi bara fram en handduk på sängen (bra med en bädd till mindre ifall de råkar kissa mitt i bytet 🤪).
Byta stående är helt omöjligt enligt mig om det är nr 2! Haha

Reply
Anna

Det beror på hur mycket du är ok med att stå som en ostbåge 😊
Vi har haft skötbord till dess att minisarna har slutat med blöja för att slippa just det. Sen har vi kört ett race med potträning när de var runt 2år, så skönt att slippa blöjor så tidigt som möjligt tyckte vi.
Men tillbaka till blöjbyten på andra ställen än ett skötbord, ni har ingen tvättmaskin eller dyl i badrummet som ni kan lägga en skötbädd ovanpå? En nr2-blöja vill du definitivt inte byta med bebisen ståendes, that much I can say 😄

Reply
Hanna

Ja byta ståendes går jättebra, är det nr två så har vi ändå duschat av våra barn, dom ville inte ligga still o bli torkade. Sen kan ni ju alltid prova att introducera potta (Ja redan nu) men inte som träning eller tvång, utan som ett alternativ. Googla edc om du vill veta mer. Har bra erfarenhet av det, och lite kul att bägge blev torra på natten tidigt, innan vi tog bort blöja på dagen.

Reply
A

Min pojke är 5 månader om 2 dagar och vi har bytt på golvet eller i sängen sedan han var 4 månader, han är en mycket aktiv kille så det var ej hållbart med skötbord. Vi byter på en filt eller skötunderlägg (sån som man kan vika ihop). Blöjorna etc förvaras i vårt badrum.

Reply
Linnea

baaaajs överallt om man byter stående för är man på fötter indikerar det för en tvååring att man kan gå iväg xD Jag hade sagt byt men gör det på golvet liggandes, ha typ en liten uppblåsbar grej ståendes mellan tvättmaskin och vägg typ som ni plockar fram, samt en korg med det viktigaste i.

Reply
Sofia

Vi tog bort vårt skötbord för 3 månader sen, vår buse är 10 mån nu. Men det var typ omöjligt att byta om på honom på skötbördet då han ville vända sig om hela tiden, och vi kände att det var en en stor risk för honom att ramla från skötbordet. Så nu byer vi på golvet, vi måste vara snabba! För ett, två, tre så är han borta! Vi lägger honom på en handduk, lägger den nya blöjan under den gamla blöjan, öppnar den använda blöjan o tar bort den, gör rent. Så är den nya blöjan redo under för att bara klistras på. Hoppas du förstår! ❤

Reply
Nicole

Hej!
Vi skippade skötbord redan vid 4 mån. Har en skötbädd eller handduk och bytar på golvet. Hur lätt som helst och känns mycket säkrare än skötbord. Efter 6 månader ligger de bara och snurrar runt, livrädd att han ska ramla ner. Har Blöjor och våtservetter i en liten väska som man bara tar med. Plus att skötbord känns som den minst snygga möbeln och tar onödig plats :)

Reply
Jenny

Jag är inne på tredje barnet och ekvationen ser ut som följande: barn 1 – skötbord tills han började krypa, då hade jag kämpat bra länge med att försöka hålla honom still på skötbordet när jag bytte, livrädd för att han skulle ramla ner. Barn 2 – skötbord i 1 mån sedan struntade jag i det helt! Golvet är kung. Köpte en sådan där uppblåsbar skötbädd på IKEA och lade på golvet, ett fint överdrag från Eloide Details och bytte på golvet. Barn 3 – vad är skötbord? Dummaste uppfinningen i världen. Golvet + IKEA-grejen for the win. Slipper en stor klumpig möbel, slipper risken att bebis rullar runt och ramlar ner. Så himla skönt.

Reply
Josefine

Varför skulle man inte byta på en 2 åring på ett skötbord? Det gör man på förskolor i alla fall och underlättar framför allt vid bajsblöjor! Inte upplevt att det varit svårt med barn som gärna rör på sig heller eftersom man kan hålla i dem lite. Men det funkar säkert utan :) Men alla barn med blöjor byts på skötbord tills de slutar med det iaf, på förskolor! Vilken fin topp btw <3

Reply
Sally

Det är olika! Vår dotter var alltid lugn vid blödbyten så henne kunde vi byta på skötbord till till slutade med blöjan vid 2,5 år. Sonen är knappt 1,5 och jättesvår att byta på, dock har vi inte haft skötbord till honom på snart 1 år sen vi flyttade då vi inte heller har plats i badrummet. Har istället flyttat skötbädden till passande stationer (soffa, säng eller golv typ) och så haft blöjhinken i badrummet. Nu går han på dagis så det blir ju inte lika många blöjbyten hemma längre så tycker det funkar bra för oss iaf :) finns ju även skötbord man kan köpa som kan stå på badkarskanten eller ligga på spjälsängen, kanske det är alternativ annars? :)

Reply
Madelene

Vi använder fortfarande skötbord på dottern som är 2år och 2 månader :)

Reply
Sara

Alla gör så olika här, men tror det främst beror på hur barnet beter sig på skötbordet. Vi slutade använda vårt skötbord när min son var 8 månader. Han ville bara rulla runt och det blev bara farligt och omständigt att byta på honom där. Så då började vi byta på honom ståendes, dvs han stod lutad mot en pall och när vi skulle tvätta rumpan la vi honom bara över knäet. Mycket smidigare! Men vet också de som byter på sina tvååringar på skötbordet och har gjort det hela tiden.

Reply
Fru P

Vi började byta med bara en skötbädd på golvet när vår son började bli “farlig” på skötbordet. Dock efter han började på förskolan ligger han hur snällt som helst och byter blöja. Lyfter till och med på rumpan för att få på byxorna igen 🙈
Ganska skönt för ens egen rygg att byta i vettig höjd (framförallt när man är höggravid med foglossning)

Reply
Frida

Vi slutade med skötbord runt 6 månader och har sen dess alltid lagt vårt barn på en handduk på sängen/soffan/mattandet bajsblöja byts. Kissblöja byts stående/springande haha! Skippa skötbordet säger jag!

Reply
Jessica

Jag har en kille som är lika gammal som din ☺️ Byter på en handduk på golvet just nu, gjorde oss av med skötbordet för ett tag sedan. Har några äldre barn också och tycker man klarar sig utan skötbord då de är lite större, det är mest praktiskt med förvaringen 😊

Reply
Julia

Jobbar på förskola och utifrån mina erfarenheter är det krångligare att byta bajsblöja ståendes 😅 Dels då det är lättare att de går iväg men även svårare att få det helt rent 😅 Värt att ha skötbord och byta på oavsett ålder om du frågar mig utifrån det ovan 😁
Sen är det olika när de blir blöjfria, vissa har blöja till 3-års åldern så att man har det i beräkningen :)

Hoppas det gav något :)

Reply
Fanny

Vi har kört bara den lilla, mjuka skötbädden och lagt den på golvet, går ju att luta mot väggen när man inte använder den också 😀

Reply
hanna

sell it and use a changing mat on the floor or bed, so much easier, give him something interesting to hold while changing

Reply
Ida

Vår dotter på 1,3 månader har sedan länge varit omöjlig att byta på vid vårat skötbord då hon bara vänt sig och total vägrat liggläge vid blöjbyte! Vi kör byte inne på toa ståendes och arbetar med en hand att göra rent och den andra hålla upp henne i hehe, lite trix men sköljer henne ren direkt i handfatet. Smidigt!

Reply
Gunilla Gustafsson

Haha! Jag har barn nr 2. Och med varje barn har jag haft skötbord ungefär ett halvår. Sen har de krypt/vänt sig och inte alls velat ligga ner på ety skötbord.
Byter i vilket rum som helst om det är kiss, medans om det är bajs sköljer jag i vasken i tvättstugan och har sedan en handduk färdigt för att torka rumpan i famnen. Som man gör när de duschat bara och man torkar av dem:)

Bort m skötbordet bara om det känns bra för dig:) finns inga regler;)

Reply
Elisabeth

Hej!

Fin blogg!

Jag byter på min 1 åring på skötbord. Min bästa kompis byter på sin 3 åring liggandes på skötbord.

Med vänlig hälsning, Elisabeth

Reply
ebba

Har en 1,5 åring och vi har tagit bort skötbordet nu. Byter i sängen på en handduk.

Reply
Johanna

Vi slutade byta blöja på skötbord när sonen var 8 månader typ, han vart för lång för skötbordet och för rörlig vi har en skötbädd från Ikea som låg på skötbordet, vi har den nu på golvet istället men klart det blir lite kiss o bajs på golvet ibland :/ ingen fallhöjd iaf o det känns viktigast.

Reply
Jessica

Det är lite olika med skötbordet. Vi bytte på vår äldsta tjej, tills hon slutade med blöja, på skötbordet. Då var hon ca 2 1/2 år. Dock enbart bajsblöjor. Man kan ju använda sig av skötbordunderlägg o byta på golvet. Det är ju när de har bajsat som man vill kunna komma åt och då tycker iaf jag att det är lättare om de ligger på rygg. Även om de själva inte alltid vill det.

Reply
L

Hehe minns att vi också hade den frågan, vi gjorde oss av med skötbordet lite för tidigt med äldsta barnet och fick ist. bajs på alla våra handdukar som vi började lägga på golvet, ej fräscht. Hittade perfekta mellanlösningen för yngsta i att bara ha en fin skötbädd, sån där i tyg/plast som går att lägga på skötbordet eller direkt på golvet, ståendes bakom tvättkorgen, kissblöjor byts ståendes men bajsblöjor liggandes på den, tar typ noll plats och är lätt att skoja av i duschen, tips tips :) och finns ju 100 modeller med mumin, ballonger eller vad tusan en föredrar …

Reply
Johanna

Vi introducerade dottern för pottan väldigt tidigt (7 mån) när vi såg att hon var på väg att bajsa. Sen hon var 14 månader har hon inte bajsat i blöja och nu vid två år var det väldigt lätt för henne att sluta med blöja. Så vi har använt byxblöjor och bytt stående. Har fungerat väldigt smidigt!

Reply
sofia

Vi gav upp vårt när sonen var runt 5-6 månader! Nu Använder bara själva skötbädden nu, antingen på bordet eller bara på golvet:)

Reply
J

Vi använde bara skötbord till första barnet, i runt ett år. Till andra och tredje barnet har vi bara bytt på en skötbädd på golvet. Funkat helt fint och man behöver aldrig vara rädd för att dom ska ramla ner 👍 Nu byter vi blöjor lite överallt, men blir oftast i soffan eller på golvet 😊

Reply
Emma

Vår 10 månaders finns inte en chans i världen att byts på ett skötbord. Hon skriker o vägrar o vänder o vrider sig. Så vi byter där vi är. Lägger henne ner på mattan t ex i vardagsrummet. Rengör o sen ställer henne upp för att dra på up and go blöjorna. Som är räddare i nöden me en bebis som inte vill va still eller ligga ner.
Så ja hade tagit väck skötbordet.

Reply
Nathalie

Jag slutade använda skötbordet när min dotter var runt 6-7 månader, hon blev så tung och min rygg ville inte, så vi skaffade istället en ihopvikbar skötdyna och använde den golvet eller någon annanstans där den rymdes!

Reply
Malou

Vi använder fortfarande skötbord till min snart treåriga dotter. Hon har inte blöja längre men hon brukar sitta där när vi smörjer in henne eller gör rent underlivet. Lättare att ha henne i en bra arbetshöjd 😛 lillebror på 10 mån vill inte ligga still på skötbordet men brukar ha någon leksak så han håller sig sysselsatt. Enklare att byta bajsblöja på skötbord tycker jag

Reply
Lea

Slutade använda på båda barnen när dom precis passerat 6-7månader och började vrida och vända på sig. Byter istället överallt, sängen, soffan, filt på golvet 😅 du kommer behöva den om ni får fler barn dock så packa ner i källaren om den skulle behövas igen!

Reply
Daniela

Gör dig av med skötbordet och byt blöja och allt det där på sängen med en skötbädd under ifall det skulle ske någon olycka. Så gör jag med barnen eftersom vårt skötbord också tog massa onödig plats 😁

Reply
Isabella Simic

Vi byter blöja på våra 2 1/2 åring (bajsblöjja) på skötbordet. Han är blöjfri på dagarna men vill bajsa i blöjan så då byter vi på skötbordet 😊

Reply
Sanna

Har en 1.5 åring och använder skötbordet vid bajsbyten. Så vi har kvar det. Vet kompisar som byter på golvet och bara har själva “madrassen” men tycker personligen att det är så himla jobbigt för ryggen. Vanliga kissblöjor byta var som helst då han har up and go så bara att dra på :)

Reply
Anna

Ett alternativ är att behålla skötbädden (madrassen) och lägg den på golvet vid byten. Bättre ur säkerhetsaspekt när de börjar snurra runt och klättra, men kanske sämre ergonomiskt 😅 Vi körde iaf så och varvade med stående byte vid kissblöjor.

Reply
Becca

Min son är 11 månader och jag byter enbart stående. Omöjligt(och då menar jag verkligen omöjligt att få honom att ligga när han inte vill. Brukar lyfta upp honom och skölja rumpan i handfattet. Ibland byter vi bara rakt av just där han råkar stå och använder våtservetter. Det blev helt enkelt farligt att ha honom på ett skötbord och kan inte ens minnas när jag gav upp(minns ju inget nu för tiden)kanske vid 8-9 månader?! Använd bara ett sånt där portabelt skötbädd som du kan lägga vart som helst tills han inte vill/ om han vägrar ligga ner. Onödigt att investera i något nu om han börjar vägra ligga ner snart

Reply
Lotta

Vi slutade använda det när vår son var runt året. Nu är han 20 månader och då byter vi på honom ståendes eller på en skötmadrass på golvet.

Reply
Bella

Bästa tipset för mörka ringar under ögonen är Shangpree’s eye patches (den med ginseng eller guld). Har dem i kylen och har på morgonen, så bra!

Reply
Joss

Jag har en 15 månaders och hade inte klarat mig utan skötbord. Han har visserligen dra-på-blöjor som funkar utmärkt att byta ståendes – men bara om han kissat. Om han bajsat eller t ex måste smörjas in av nån anledning funkar det inte med stående, inte för oss iallafall :)

Reply
Bella

Vi använde skötbord till sista blöjan när vår dotter var 3,5. Så behåll det! Eller fixa nån vägghängd variant.

Reply
Jenny

Halloj! 😁 Ang. skötbordet, har ingen aning om hur andra gör men vi använde skötbordet så länge vår son hade blöja, såklart har vi bytt på golvet ibland men smidigast med skötbord eftersom det blir bra arbetshöjd😋 💩💩 Fast hade vi haft dåligt med plats för det så hade vi nog tagit bort det tidigare.

Reply
L

Skötbord så länge de haft blöja (ca 2-2,5 år) på båda barnen här. Att byta bajsblöja stående går väl men är svårare att få rent och tänker att det är skönare för barnet att man kan vika upp benen istället för att behöva gräva mellan skinkorna när de bajsat eller riskera att torka för hårt. Sen kan man väl lägga barnet någon annanstans på handduk eller skötbädd men för min del hade min rygg inte klarat att regelbundet byta på något lägre än ett skötbord 😊

Reply
Ida

Vi använder fortfarande skötbord till vår snart 2-åring! Visst var där en period när man kände att det var på gränsen till farligt men jag hade aldrig klarat av att byta på golvet, speciellt inte nu när jag är gravid igen. Sambon har lite ryggproblem dessutom så han föredrar också skötbord.

Reply
Mikaela

Skötbord är onödig, sälj!
Det räcker med en skötbädd som underlag på golvet och ha alla blöjor/produkter i en korg bredvid. Byt dessutom till byxblöjor, (om ni inte redan har gjort det), då blir blöjbyten mer roliga eftersom han kan stå upp då 👌

Reply
Veronica

Jag skulle säga att det inte är nödvändigt med ett skötbord. Det går ju att byta var som helst! Så fort mitt barn började kunna stå stadigt bytte jag stående på honom.

Reply
Jojjo

Vi slutade att använda skötbord när dottern var ca 5-6 månader, dels för att vi hade ett sådant man hänger över spjälsängen men det fick vi ta bort när hon började ställa sig i sängen, sen vred och vände hon sig när man skulle byta blöja så kändes inte säkert att byta på högre höjd 😛 så då hade vi bara en skötbädd på golvet att byta på, och nu står hon upp när man byter för nu vill hon absolut inte ligga stilla på skötbädden på golvet heller 😂 så ni kanske bara kan ha en skötbädd att lägga på golvet som man kan ställa undan när man inte använder den?

Reply
J

Många har aldrig ett. Funkar fint att byta på en handduk på golvet/sängen . När barnet står är det enklare att byta på barnet när de står tycker jag. Typ låta barnet titta på något intressant medans. De är dock aldrig enkelt. Byta blöjja är en OS grej.

Reply
Özlem

Min lilla Izel är nu 7 månader, jag gjorde mig av med skötbordet när hon blev 6 månader. Vi byter lite varsom. Ibland på sängen, ibland på sittandes på mattan med en handduk såklart.

Reply
Ida

Min tvååring är utan blöja sedan 2 månader, supersmidigt att ta det innan de blir för stora och vill bestämma själva, har gjort det med alla 3. Ang skötbordet tyckte jag det var skönt att slippa när de börjar gå, då kör man i farten när det är kiss och sen spolar jag av hela barnet vid bajs. Tyckte också skötbord bara var ivägen och risk för att ramla ner typ när de snurrar 😅

Reply
Samanta

När dottern blev äldre och kunde stå och ville vända på sig hela tiden så la jag faktiskt en handduk på sängen och bytte där. Det fungerade hur bra som helst för oss iallafall :)

Reply
Malin Larsson

Runt 8 månader började vi byta på golvet på grund av att vår dotter kastade sig runt på skötbordet. Sedan dess har vi fortsatt, har ett skydd som vi rullar ut (stående blöjbyten Funkar inte här för att få helt rent) . Hon är nu två år och börjat precis gå på potta.

Reply
E

Vi slutade med skötbord när vår tjej var 6 månader, var inte alls säkert att ha henne på skötbordet för hon var livlig så vi monterae ner skötbordet och la skötbädden på golvet när vi bytte- så mycket mer safe! Och när vi var klara med blöjbyte då la vi bara skötbäddeb mot väggen eller mellan en byrå/vägg!

Reply
alicia

Har ni tvättmaskin? Vi har vårt skötbord på den då vi inte har plats i badrummet annars👌🏼

Reply
Rebecca

Hade skötbord tills vi kom på hur mycket säkrare och lättare det var att byta på golvet 😂👍 (speciellt när dom börjat röra sig och inte alls vill ligga still)

Reply
Frida

Jag har en dotter i Nikolas ålder + att jag är förskollärare och således professionell blöjbytare 😅 jag skulle säga att kissblöjor inte är några problem att byta stående, bajsblöjorna däremot är ju lite krångligare (åtminstone tills barnet lärt sig böja sig fram för att bli torkad – och dessutom står still i den positionen 😅). Vi har samma problem som er – för litet badrum för skötbord. Vi har löst det så att vi har en skötbädd som vi haft liggandes ovanpå tvättmaskinen men nu när hon är så rörlig byter vi sällan där utan lägger ner skötbädden på golvet. Det är lämpligt för då kan man ju lämna henne om man behöver hämta vatten osv. Så det kan ju vara en lösning, åtminstone för bajsblöjorna 😊💩

Reply
Evelina

Jag fick en son 2 veckor innan dig, vi har redan slutat med skötbordet, vi byter om på hans lekmatta eller där det nu blir! Jag tänker att snart byter man till ”byxblöja” då byter man ju kissblöja stående! Vi har inte ställt bort skötbordet men det har bara blivit automatiskt att vi slutat använda det!

Kram Evelina

Reply
Nathalie

Jag tror det är väldigt olika. Min tjej är 2,5 år, jag byter fortfarande på skötbordet. Jag tycker det känns fräshast så. Istället för kladd överallt. Men vet många som tahit bort de.

Reply
Kim

När vår dotter började vrida och vända på sig på skötbordet gav vi upp. Kissblöjor är ju supersmidigt att byta med byxblöjor men bajsblöjor måste de ju ligga ner. Vi hade helt enkelt bara en skötbädd (alltså själva madrassen) ståendes bredvid ett skåp i vardagsrummet typ så tog vi bara fram den och bytte på golvet. Enkelt och tog ingen plats. Går dessutom att kasta in i någon garderob när man ska ha gäster, hehe.

Reply
My

Nej, bort med skötbordet. Kan ju vara rent ut sagt farligt då han är så rörlig om han skulle falla från det. I något skede blir det svårt med vanliga blöjor och lättare att byta med up&go, ståendes främst.

Reply
Olivia

Jag har en skötbädd på vår tvättmaskin i badrummet och byter på vår två-åring där. Men har även en sju veckors liten bebis så känns som att vi kommer behöva skötbord/skötbädd ett längre tag framåt!

Reply
Sandra

Vi tog bort vårt skötbord tidigt, efter alla våra tre :) som du säger så är det inte smidigt när de börjar protestera. Vi tar av blöjan och sköljer rumpan under kranen i badrummet :) jätte smidigt!

Reply
Merle

Hej! Jag började sätta mina två barn på pottan så fort de kunde sitta och använde från och med det även byxblöjor. Skötbordet använde jag därför bara 4-5 månader. Jag tyckte det var smidigare så och barnen blev helt blöjfria vid ca 2-års ålder utan större ansträngning.

Reply
Maria Forss

Jag har aldrig använt skötbord . Har bytt på golvet/ matta och nu även ståendes när dottern är 1.5 år. Smidigt tycker jag och säkert!

Reply
Kim

Vi använder skötbordet varje dag. Dottern är 2,5. Så mycket smidigare att byta på ett skötbord!

Reply
Malin

Det där är nog himla olika! Jag byter fortfarande bajsblöjor på min 3-åring på skötbord eftersom han inte är 100% blöjfri än och för att jag tycker det är enklast. Hos oss använder de skötbord på förskolan också, åt alla de som inte är blöjfria. Men har kompisar som slängde ut skötbordet direkt när ungarna började gå på toa.

Reply
Josefin

Vår dotter är 1,5 år nu och vägrar ligga ner så blir bara stående så vi har inget skötbord längre 😊

Reply
Vicky

Jag använde aldrig skötbord till dottern, och till barnet vi väntar kommer vi inte i heller göra det 😊

Reply
Rebecca

Tror det är helt en vanesak. Om det står i vägen går det lika bra att skaffa ett bra underlägg och byta på soffa/golv eller stående. Men annars så byter man på skötbord även på en tvååring 😊 (även om det är jobbigt 😅

Reply
Maria

Första barnet hade jag skötbord… nu använder vi bara badrumsmattan och en handuk under som skydd… produkterna har du bara i en snygg låda/korg bredvid :)

Reply
Isabelle

Har ni slutat att samsova? Hur gick den övergången i sådana fall? Några tips?

Du är grym 💕

Reply
Selma

Första barnet hade jag inget skötbord villket blev ett måste vid andra barnet. Köpte jättefint skötbord, alla tillbehör, korgar etc etc…. använde den i ca 4 månader sedan fick den åka ut pga en livlig bebis. Sedan dess byter jag blöja på golvet, lägger ut handduk å kör bara på, smidigt å mckt säkrare.

Reply
Thomas

Håller med de många som beskriver hur enkelt det är att byta kissblöja “var som helst” och bajs: torka bort, skölj rester i duschen. Vi hade skötbord första månaderna, maken byggde en enkel trälåda ovanpå en trådback för garderob med hjul på (kostade 3-400 på IKEA, finns även från t ex ELFA men då lite dyrare.) Det skötbordet stod inne i duschen, vi rullade ut det när vi skulle duscha. Om ingen av er är händig gissar jag att det finns skötbord på hjul att köpa.

Reply
Hanna

Byt bara på sängen men en vanlig skötbädd!! Smidigast!!!
Men om ni har någon annan plats att ha skötbordet så är det skönt att ha ibland 😀

Reply
Sofia

Måste tipsa om babypotting, på så vis kan du slippa bajsblöjorna redan nu. Vår bebis har bajsat i handfatet sen vi kom hem från BB och när han började äta fast föda köpte vi pottring till toaletten och sätter honom där när han visar att han är nödig. Han bajsar aldeig i blöjan och är 8 månader. Kissblöjor (Up and go) är lätta att byta på golvet när bebis står eller är i krypposition :)

Reply
Melissa

Mitt andra barn fick aldrig uppleva ett skötbord haha så det är bara att fimpa det var det bästa jag gjort! Du kan köpa ett sånt vikbart tunt skötbord som får plats överallt och som du dessutom kan slänga in i tvättmaskinen för att hålla fräsch. Då kan du byta på golvet det är smidigast och bäst för ryggen💙

Reply
Lena

Med barn nr 2 skippade vi skötbord helt. Har skötbädden på vår säng i stället. Funkar hur bra som helst.

Reply
Anna

Börja babypotta så behöver ni inget skötbord och inga blöjor :) är chockad över hur bra det funkar! Vi började när vår dotter var en eller två månader och har sen hon va 3 månader bytt max 5 bajsblöjor (hon är 1,5 år nu och i princip blöjfri). Lycka till! :)

Reply
Lina

Vi slutade använda skötbordet några månader innan året, minns inte exakt. Men tips är om att börja potta! Har pottat båda barnen från start och i stort minimerat bajsblöjor från 7 månaders ålder. Stora blev blöjfri vid 19 månader och hoppas att lilla som nu är 14 månader är det relativt tidigt med. :)

Reply
L

Tycker personligen skötbord är enklast alla dar i veckan när det gäller bajsblöjor, i övrigt suupersmidigt att byta ståendes. Men förstår absolut dilemmat med platsen för skötbordet… Finns ju annars såna man kan “göra om” med ett lock typ så det ser ut som en “snygg” (-are) möbel när luckan är nere.

Reply
Elinore

Vi tog bort skötbordet när sonen var 4 månader. Då gjorde vi ordning ett lågt skötbord på hans blivande säng. Det var dock av säkerhetsskäl eftersom han kunde vända sig och vi inte ville att han skulle trilla ner.
Så fort han lärde sig att stå så började vi byta på honom ståendes i badrummet istället – så smidigt! Sen låter vi honom alltid sitta i lite vatten eller duschar honom så att han blir helt ren om han bajsat :)

Reply
Sanna

Med båda våra barn hade vi också fasen där de inte låg stilla i en sekund på skötbordet och vi tänkte skippa möbeln helt och hållet men den går över! Och på golvet/sängen/var man nu byter istället kommer de också krypa iväg och ev. kladda ner mer 🥴 Om ni absolut inte får plats med skötbordet så skippa det såklart, ha en skötbädd redo för bajsblöjorna måste ändå bytas liggande, men har ni inte förvaring i skötbordet också? Vi hade isf behövt köpa nån annan byrå att ställa nånstans så det hade inte löst nåt platsproblem. På förskolan måste de också kunna ligga lugnt 😉 På min äldste använde vi skötbordet (förutom när vi bytte stående ibland) tills han var 2,5 och visst hänger benen ner då men det funkar! Vi hade ett par olika mobiler vi bytte ut ibland över skötbordet så det fanns nåt nytt att titta på och ett gäng leksaker i närheten så de har nåt att hålla i, brukar iaf förlänga tiden innan bortrullet litegrann 🤗 Lycka till!

Reply
Rebecca

Vi har tagit bort skötbordet när barnen varit strax över 1. Då har vi bara skötdynan kvar och lägger den på badrumsgolvet och byter där vid bajsblöjor. Kissnöpjor byter vi stående där vi är :)

Reply
A.R.

Hey Kenza,
i stopped it, when my baby was a few months old. it is good for your back haha, but i wrapped my daughter everywhere, mostly on the carpet or couch. it is no problem.
Have a nice weekend!

Reply
rebecca

Vi använde aldrig skötbord :) Vi hade en sån där dyna i början, men sedan blev det mest att man la honom i sängen, soffan osv, så just för min del är skötbord överskattat :)

Reply
Mysan

Vi bytte på golvet, från födseln (riks-nojjan över att han skulle trilla ner från skötbordet 😂). Men det funkade hur bra som helst och vi fortsatte med det tills man kunde springa efter och slänga på honom en Up&Go 👌🏽❤️.

Min första kommentar och jag måste bara få ge dig creed!! Du är så grym, DU FIXAR DETTA SÅ BRA!! Pepp pepp pepp

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*