• header

LILI

Kenza_Zouiten_Lili_13 Kenza_Zouiten_Lili_04Kenza_Zouiten_Lili_CKenza_Zouiten_Lili_10Kenza_Zouiten_Lili_09 Kenza_Zouiten_Lili_07 Kenza_Zouiten_Lili_05 Kenza_Zouiten_Lili_01

– DINNER AT RESTAURANT LILI IN PARIS –
Get my dress here (adlink), shoes from Zara.

En av kvällarna i Parre käkade vi en helt fantastisk middag på Lili! De serverar kantonesisk mat och vi beställde in flera rätter som vi delade på, favoriten var pilgrimsmussla med koriander (en av förrätterna) och en helt magisk mangopudding som jag åt till efterrätt. SÅ gott!

Så mycket kött som jag åt under helgen i Paris har jag inte ätit på flera månader. Hemma äter jag kött kanske en gång i veckan (köttindustrin är farligare för miljön än alla transportmedel ihop, det är hur lätt som helst att dra ner på kött och mejeriprodukter så om ni inte redan gjort det… testa!) Nu går jag tillbaka till det, dags för bönsoppa till middag!

// A few nights ago we had an amazing dinner at Lili in Paris! They serve dishes from the Cantonese cuisine and we ordered several dishes and shared them, my favorite was the scallop with coriander (one of the starters) and a magical mango pudding I had for dessert. Delicious!

I haven’t eaten this much meat for months though. At home I eat meat maybe once a week (the meat industry causes more damage to the environment than all the world’s transport combined, it’s super easy to cut down on meat and dairy so if you haven’t done it yet… try it!) Now I’m going back to that, it’s time for bean soup for dinner!

96 Comments

Siri

Åh, perfekt knut på tredje bilden! ? Skulle uppskatta en how-to-video på den! Älskar din blogg!

Reply
Fanny

Haha, men Kenza, så mycket som du flyger och konsumerar (både mat, kläder och prylar) gör det knappt något skillnad när du minskar på ditt köttätande!

Det är jättebra att du vill äta mindre kött, men det är så mycket mer som behöver ändras för att vi ska kunna ta bättre hand om vår miljö…

Hur tänker du kring dina resor? Konsumtion? Lägga tusentals pengar på snygga kläder eller lägga tusentals pengar på välgörenhet? Vad är viktigast för dig idag? Du har inte svarat på något att ang detta så jag har nog förstått vad som är viktigast för dig..

Reply
my

Tänk om alla skulle tänka som du?
“Jag drar ner på mitt köttätande, fast juste, jag flyger ju en del, lika bra att jag inte gör nåt, det gör ändå ingen skillnad”

Det är väl tusen gånger bättre att göra något än inget alls? Och Kenza som har en enorm blogg med enorm möjlighet att påverka andra gör ju något bra bara genom att dela med sig av detta till andra?

Så trött på allt felsökande bland bloggare hela tiden, framförallt när de gör något bra.

Reply
Fanny

My– Jag har inte sagt att jag tänker så. Jag säger ju att jag tänker tvärtom. Det viktigaste är att man gör så gott man kan – och man kan gott göra MYCKET mer än man tror. Vi är medvetna om så mycket men för att sätta det i handling krävs det att man går ut ur sin trygghetszon och ändrar sina vanor. Vi kan verkligen förändra, men vi i i-länderna är så bekväma i vårt levnadssätt idag!

Även om kenza äter kött runt en dag i veckan så flyger hon ändå tiotals gånger om året och konsumerar hur mycket som helst. Och det väger upp till värre påverkan på miljön! Med de vanorna och det tänket kommer vi aldrig att lösa klimatfrågorna!

Reply
Michelle

Kenza ger mer till välgörenhet än vad många utav oss ensam göra. Köttkonsumtionen är ett super bra steg mot en bättre miljö då det är absolut den största boven, så det gör mer skillnad att en person slutar och äta kött än att den slutar och handlar.

Reply
Emelie

Hej!

Planerar en resa till Iboza i sommar, vilket hotell har du bott på när du var där? Har du något att rekommendera? :-)

Reply
Karla

lately i feel so boring reading your blog. i know NO one force me to still read it but i follow you since such a long time and i just dont want to leave this blog. it got so impersonal and so “perfect”. everything is super retouched on your skin are no pores and the photos have all this magazine feeling. in the past you switched them way more up but now i seems like you extra go on some shooting vacations, take professional pics and throw them on here once you are back. there is nothing real anymore here and also the texts dont say much about you anymore. i am not a hater neither do i wanna bring you down. if thats the way you wanna blog then i cant do anything against it anyways. and like i said no one force me to stay i can just leave. just a few thoughts from an long time reader. <3

Reply
Beauty lover

Everybody has their own preferences and likings. I love Kenza’s blog because everything here looks so perfect and polished and it’s my little luxury haven. When I interact in the real world and walk on the street, I see enough imperfection and normal, sometimes ugly behavior. So thank you Kenza to creating something beautiful online for me to see ;-)

Reply
Fake.

I agree with karla – i am tired of bloggers showing a fake world of promotions from
different lables and bloggers get money when they were the lables.. Fake!!

Reply
Hedvig

Ja miljön tar skada absolut. Men djurhållningen då? Jag slutade med kött för djurens skull. När jag köpte hund såg jag henne i alla andra djur. Så kommer aldrig mer kunna äta kött när jag vet hur jäkla vidrigt djuren lever innan slakh och innan dom blir mat. Fyfan.
Nej go vego

Reply
Fanny

Djurhållningen är också en viktig fråga,likaså mänskliga rättigheter bland exempelvis klädindustrin där många barn gör våra kläder.

Det är grymt att du är vegetarian! Jag är avundsjuk på din vilja. Jag tål inte baljväxter men försöker hitta andra variationer av vegetariska maträtter.

Jag menar främst att eftersom kenzas blog mestadels handlar om klädindustrin och resor så är det just de aspekterna som jag tycker är viktigast här. Att hon äter kött runt en gång i veckan väger inte alls lika tungt som att kanske flyga kanske en gång om året istället för tiotals gånger som hon gör idag. Det är fantastiskt att många får upp ögonen för hur stor påverkan köttindustrin har på miljön, men många glömmer ofta bort andra viktigare aspekter. Som i slutändan tillsammans har ännu större påverkan på miljön.

Reply
E

Men det beror ju också på vad du väljer för kött såsom svenskt, eko, närproducerat istället för att köpa utländskt! :)

Reply
Hanna

Att köpa svenskt/eko/närproducerat är definitivt bättre för djuren, ens egen hälsa och för spridningen av kemikalier, men det har samma (om inte större) klimatpåverkan! Köttproduktionen släpper ut sjuka mängder koldioxid, lustgas och metangas oavsett var hur när boskapen fötts upp.

Reply
Krista

Snälla visa mig ett djur som blir tvångs inseminerad för din ”eko” mjölk som mår bra, visa mig kalvar som blir bortslitna från deras mammor för din ”eko” mjölk, snälla visa mig en gris som blir slaktad på ett humanskt sätt. snälla visa mig höns, kycklingar som ska bli din ”eko” kyckling som vill dö, för din vidriga matvana. snälla visa mig det, snälla verkligen jag vill att du förklarar bort deras smärta.. Snälla lär dig något innan du går runt och sprider din hjärntvättade syn till andra människor som ekologiska produkter, gå tillbaka till soffan och kolla på din coop forum ”eko” slaktade ko/gris falukorv.. ja ber dig gå..

Reply
Hedvig

Det håller inte att säga att svensk kött är bra för det är inte så. Eko är något bättre absolut. Men om du går in på djurens rätt och läser om slakt så behandlas djuren även dåligt i Sverige innan slakt, förvisso bättre än utomlands men inte alls så bra som man kanske vill tro och inbillar sig. Till exempel grisar föds upp i Sverige under förhållanden som består av trånga och små utrymmen. Grisarna har inget att göra i sin lilla “bur” Dom skapar ett stressbetende för att fom inte kan göra det som dom älskar ; gräva, leka och vara aktiv – precis som hundar! bästa skulle vara för djuren att få stor yta och att det är krav för att djuren ska vara ute på sommaren. Detta är något som knappt eko uppfyller – deras “burar är inte mycket större än vanliga – och på sommaren får djuren förvisso vara ute men med x antal andra djur samtidigt. vilket fortfarande är för litet utrymme.

Reply
Karro

Märks att pengar ändrar en människa. Och inte till det bättre. Tycker inte alls du är lika jordnära längre.

Reply
Fanny

Karro – jag håller med dig! Det känns som att det är en falsk och ytlig bild på kenzas blogg nu för tiden. Jag läser den mest för att jag tycker att det är intressant hur man kan spendera så mycket pengar i den tid vi lever i nu. Kenza kanske kan ge oss hennes syn på det hela?

Reply
Kajsa

Ingen tvingar er att lösa bloggen. Än mindre att lämna en elak kommentar. Vad ni tycker är inte det minsta relevant, gå och tyck någon annanstans.

Reply
Elin

Bra initiativ till att äta mindre kött! Du inspirerar många så förhoppningsvis kanske fler hakar på det :)

Reply
Pinja

Och dessutom är vegetariskt mat jätte läcker! Jag är inte heller 100% vegetarian men äter vegetariskt för det mesta :)

Reply
LINA

GO KENZA :)! Superbra att du inspirerar till mer vego <3 För miljön, en hållbar framtid och för djuren!

Reply
K

The dress is so beautiful! …But why are all those dresses including this one so freaking short!!! :( I’m 1,74 m and I can’t use short dresses because that looks so trashy :/ midi is the new short in my opinion :)

Reply
Nina

Om du vill så skulle det vara tacksamt att du delade recept. Jag har gjort receptet du la ut i december (linsgrytan) flera gånger ?

Reply
Johanna Konradsson

Ät inte kött alls! Bojkotta köttätande och gör det inte främst för miljöns skull utan för djurens skull. Att de ska slippa lida och bli dödade bör vara det primära skälet till att låta bli att äta kött. Den som inte insett det ännu bör tänka till! Ta del av den mycket bra och upplysande webbsidan trollalvan.wordpress.com
Den är rena mästerverket! Vad annars skulle den vara? Det är ju ingen mindre än den geniala Trollälvan som skriver! Hon som kan inspirera dig och vara din inspirationskälla. Men uppenbarligen är de flesta människor därute alltför lättretliga och känsliga, för många verkar inte tåla hennes fantastiskt upplysande texter. Men det gör väl du? Ja, det gör du säkert!

Reply
Kobonden

Och med det får ni Sveriges bönder att gå under och jag vill gärna ha kvar mna kor. Ät svenskt!!

Reply
Isabelle

Då får väl bönderna hitta ett annat jobb! Tillslut kommer ingen längre äta kött. Det går inte att slakta ett djur på “ett bra sätt”, för inget djur VILL dö. De har samma överlevnadsinstinkt som oss.

Ju mer världen läser på om industrin desto färre köttätare kommer det att bli. Byt yrke.

Reply
Elin

Laddat ämne av kommentarerna att döma! Det viktigaste i det här fallet är väl ändå att man gör något och inte vad av allt man väljer att ta ställning till.

Hur som helst så skulle det vara roligt med ett inlägg med tips eller recept på den vegetariska maten du käkar! Har själv perioder då jag försöker minska på kött men det rinner ofta ut i sanden pga brist på fantasi.

Reply
Fanny

Elin – Det viktigaste är att man gör så gott man kan – och man kan gott göra MYCKET mer än man tror. Du säger att du har perioder där du vill äta mindre kött, men vet inte hur du ska göra. Vi är medvetna om så mycket men för att sätta det i handling krävs det att man går ut ur sin trygghetszon och ändrar sina vanor. Vi kan verkligen förändra, men vi i i-länderna är så bekväma i vårt levnadssätt idag!

Reply
Annie

INSTAGRAM: Hur tar du (eller om någon annan har något tips) så bra bilder, dvs storleksmässigt, till insta? Jag menar hur hela rutan fylls med en bild istället för att behöva beskära kanterna i någon app. Om jag tar en vanlig bild så blir ju tex bara huvudet med efter man lagt in den i Instagram. Tar ni bilden med “kvadraten” i vanliga kameran på mobilen då? Tycker ändå du Kenza får med så mycket mer än vad jag får även fast jag använder kvadraten :D förstår om det blir annorlunda med en vanlig kamera men du har ju också en del mobilbilder :)

Kram

Reply
Malin

Det handlar om att kunna komposera en bild. Det är bara att öva, öva, öva och våga testa så kommer du få till det till slut! :)

Reply
littleuniverse

you look so beautiful! love the dress and how it looks with your hair in a bun. Also love to read what you say about meat, you are totally right <3

Reply
Hanna

Heja dig!!!!! Fler behöver inse att det inte är hållbart att frossa i animaliska produkter som vi gjort tidigare… Den veganska grytan du la upp recept på för några månader sedan har jag lagat typ en gång i veckan sedan dess haha. Du är grym, fortsätt inspirera!

Reply
Johanna

Fast att inte äta kött kompenserar knappast för dina flygresor (och alla andras) över hela jorden. Bättre än inget alls så klart men att bara sluta äta kött räddar knappast klimatproblemen…

Reply
Ellen

Nej men man göra iallafall något så det är väl lika bra att vara positiv över det! Glad att folk uppmärksammar miljöproblem mer och mer!

Reply
Emma

Hejhopp!
Absolut, köttindustrin ger mycket utsläpp men det ger ju faktiskt något tillbaka. Att sätta sig på ett plan till Thailand ger varken mat, öppna landskap eller gödsel som för näring tillbaka till jorden som man nästa år brukar igen. Genom djuren får vi kött, mjölk, skinn och läder. Att det sker 18,5 miljoner resor utomlands (http://www.dn.se/ekonomi/hit-reser-svenskarna-mest/) ger precis noll tillbaka till vår jord. Visst jag förstår att man vill komma till värmen, behöver åka på jobb relaterade resor osv. men då kan man inte skylla allt på köttindustrin. Det är nog det jag och resten av alla bönder i Sverige blir mest trötta på; att du då som åker ner till Sydafrika för att ta bilder till ditt företag och ett par månader senare säger att köttindustrin är den största boven i miljöproblemet. Om ALLA onödiga resor (som jag anser att många av dina och även andra “vanliga” svenssonsvensson resor är) så skulle det göra mycket för miljön. För som sagt allt lantbrukande ger något tillbaka till miljön, jag vill inte heller se att vår jord mår allt sämre och sämre men jag väljer vilket jag ska satsa på. Att vara vegetarian gör det inte självklart att du kan flyga till Thailand utan dåligt samvete. Skippa det vegetariska och köp istället svensk mat som är producerad på ett vettigt och så bra sätt som möjligt. Mina djur mår bra, dom är friska, rena, har ständig tillgång till färskt foder som odlas på våra åkrar mindre än en kilometer ifrån gården. Dom får gå ute från Maj månad till sena hösten beroende på hur vädret ser ut.
Köp inte mat från Nya Zeeland, Irland och Tyskland för då är det självklart att utsläppen ökar och konsumenternas koll på varan minskar också.
Sverige har bäst djurhållning och lantbruk i hela världen, det borde säga en hel del om vilket man ska välja i butiken. Både för miljön och djurens skull.
Jag menar inte att alla ska sluta vara vegetarianer, men man kan bane mig inte äta vegetarisk och sedan sätta sig på ett plan till Thailand med gott samvete.

Reply
Ellen

Alla bidrar i det sättet de kan. Och att då välja att inte köpa kött är ett väldigt bra sätt att bidra dels för att kött & mejeri industrin är största miljöboven idag. Vegetariskt är inte bara bra för miljön utan också för djuren och hälsan.

Reply
Camilla

“Att vara vegetarian gör det inte självklart att du kan flyga till Thailand utan dåligt samvete. Skippa det vegetariska och köp istället svensk mat som är producerad på ett vettigt och så bra sätt som möjligt.” Nu förstår jag inte resonemanget? Varför ska man skippa det vegetariska?

Reply
Fanny

Precis min poäng Emma- Det räcker inte att man tänker att man äter vegetariskt ibland samtidigt som man sätter sig på ett plan till Thailand med gott samvete. Det gottgör inte saker och ting. Vi människor påverkar miljön så pass mycket i så stor utsträckning att vi MÅSTE ändra fler vanor. Det är fantastiskt att människor äter mer vegetariskt och är mer miljömedvetna idag. Men det hjälper inte isen som smälter eller klimatflyktingarna som flyr. Går det så långsamt bara för att människor inte vill eller är för bekväma i sin vardagssysslor, och inte orkar ändra fler vanor? Har vi för mycket annat att tänka på, för många andra problem att ta itu med än miljöfrågorna? Det känns som att västvärlden är helt i sin egna bubbla och tror att vi “förtjänar” att ha det bra, åka till thailand eller köpa den där bilen?

Reply
Alex

Jo hon kan nog sätta sig på planet mot Thailand med gott samvete om hon skippar att äta döda djur som är dåligt för djuren, hälsan och miljön. Att resa skapar inte hälsoproblem och det skadar heller inte djuren. Det är synd att du ser djuren som “mat” eller skinn till kläder för jag tror nog att dem djuren du behandlar så bra vill fortsätta leva och inte hamna på någons tallrik eller jacka. Jag ser inte att Kenza skriver att resorna skulle vara bra för miljön men som hon skriver så står all köttindustri i världen för större utsläpp än alla transportmedel som används enligt dokumentären Cowspiracy. Ja ja man kan välja svenskt kött för att inte transportera från utlandet, men varför inte sluta äta det helt och hållet när det handlar om ett liv.

Kenza, försök sluta kött helt och hållet. Du har själv en hund och lika mycket som du vill skydda honom mot allt ont borde du också göra för dem andra djuren. Jag vet att det är svårt men när man inser vilken stor skillnad det gör så är det mer än värt. Jag åt kött hela mitt liv och blev vegan för hälsans skull men ju mer jag utbildade mig inom ämnet så insåg jag hur hemskt det var för djuren. Jag kopplade vad jag förut ansåg vara “mat” till vad det egentligen är, döda kroppsdelar. Kolla på “Best Speech You Will Ever Hear – Gary Yourofsky”. Tyvärr hjälper inte det inte att bara att minska, det är bättre för din hälsa såklart men inte alls för djuren.

Reply
Jade Mercedes Fraser

Love this look, I forgot how pretty white dresses are!! This one is beautiful, so dramatic and the way you’ve styled it makes it look like a super expensive designer dress so I LOVE that it’s actually affordable – thanks! I see what ‘Karla’ is saying above but I agree with ‘beauty lover’, your blog is a beautiful corner of the world where I go for inspiration and to escape from my boring work day. I love that you travel the world and show us beautiful outfits and locations, it reminds us that there is more to life than a plain office etc. and as a blogger myself I find it really inspiring to see how far you have come and what you have managed to do with your blog. Maybe I have a different view of it because I blog though? I don’t know about PhotoShop but I think the fact that you continue to share snippets of your real, unpolished life, your hardships like toothache, goofy outtakes from shoots, your work at IvyRevel etc, still makes it engaging. I also agree with ‘K’ I often think that your mini dresses look so AMAZING on you (because you have the perfect figure IMO) but it seems like they would look too short on most non model people. I’m slim and usually not afraid of mini dresses but some (like the IvyRevel sequin minis) somehow look short on even you so I would never think to buy them as they would definitely go riding up my thighs to my arse as soon as I took a step haha. This one looks longer on the website model for some reason, like closer to her knees… Maybe it’s just that your leg is forward in the 4th photo so it has risen up a bit? Maybe it just our imagination… Jade x

My Blog: Jade With Envy
My YouTube Channel: Jade Mercedes Fraser

Reply
netta

Bra att du väljer bort kött från tallriken!
Håller med vissa här i kommentarsfältet angående stilen på bloggen.. Vore kul om bloggen kunde innehålla mer saker som intresserar dig. Blivit så mycket yta, konsumtion, perfekta bilder och nya och dyra saker. Har läst din blogg sen du va 16-17, har varit jättekul att följa dig, och antagligen är det ett medvetet val att inte vara så personlig längre och fokusera på yta framför djup :/

Reply
Alva

Det är så många olika tankar här och jag känner att struktur skulle behövas.

Alla problem relaterade till klimatfrågor kan kopplas till djurindustrin på något sätt (sök på Richard Oppenlander för att se hans föredrag i EU-parlamentet nu i höstas när de visade just COWSPIRACY).

En Oxford-studie kom nyligen ut som kom räknade på hur mycket vi som värld skulle kunna spara i form av pengar och liv ifall vi slutade äta djur – 1 biljon dollar årligen skulle sparas i sjukvårdskostnader och 8 miljoner dödsfall relaterade till animaliekonsumtion de närmaste 35 åren. De vanligaste dödsorsakerna idag i västvärlden – hjärt-kärlsjukdom och cancer – har tydligt länkats till just denna konsumtion.

Och vad gäller djuren…

Svergie må ha den bästa djurskyddslagen – men det betyder inte att djuren lever under förhållanden att vara stolt över. Med tanke på de stressbeteenden som många utvecklar kan dessa förhållanden bara vara allt annat än tillräckliga för att tillgodose djurens behov. Dessutom kan vi ha öppna landskap m.m. även om vi inte föder upp så ofantligt många djur – bara för att slakta dem i förtid. Sluta lås in dem i fabriker, låta dem gå ute och låta dem leva sina liv med sina familjer tills de dör av ålder. Precis som jag antar att du vill dö. Pengarna till detta då? Tja, varför inte ta subventionerna som djurindustrin tar emot och lägga dessa på denna humana djurhållning?

Sedan är det faktiskt såhär att vi (åtminstone i västvärlden) inte MÅSTE äta djur eller deras biprodukter och inte heller klä oss i deras skinn. Vi måste inte utnyttja dem på detta egoistiska sätt pga någon annan anledning än att vi tycker om smaken av dem eller hur de ser ut på oss. Det är inte ett rättfärdigande för att utnyttja någon, ta ifrån dem deras frihet och rätten till deras eget liv, bara för att kunna äta något gott. Särskilt inte när det finns god, djurfri mat att äta.

Den enda gången jag skulle se det som okej att äta djur eller deras biprodukter är ifall du håller på att svälta ihjäl – för då är det antingen du eller det djur vars liv står på spel som det står emellan. Svälter du? Nej? Då har du möjligheten att välja att inte orsaka onödigt lidande. Välj då detta.

Lustigt hur det enda som kan rättfärdigas etiskt, dessutom är det miljövänligaste och hälsosammaste alternativet? Det är som att svaret på alla våra böner stirrar oss rätt in i ansiktet, men så många väljer att blunda – för de är rädda för förändring.

Jag däremot, är rädd för att hur framtida generationer kommer döma oss.

Var en del av lösningen – inte problemet.

Reply
Emelie

Jag tror att konsumtionen över lag bör dras ned på för att fixa klimatet. Behöver man mer än en väska? Jeans? Vårjacka? Etc. Jag är inte perfekt, jag är en produkt av samhället, så jag konsumerar. Dock lägger jag hellre mina pengar på en bit oxfilé än jeans.

Flyg mindre, res mer kollektivt, konsumera mindre, ät mer närodlat, så har vi kommit en bra bit på vägen.

Jag personligen tänker inte sluta äta kött, det är för gott för att sluta med, jag har närvarat vid slakt, jag är inte särskilt intresserad av djur… Jag ger inte upp köttet, jag gör annat istället.

Reply
Emelie

Haha, du kan försöka ge mig dåligt samvete hur mycket du vill, jag kommer ändå inte bry mig om djuren. Jag är livrädd för dem.

Reply
Cecilia

Jäklar vilka snygga bilder! Ska till Paris snart med en kompis och undrar om du kan tänka dig göra en lite guide på bra klubbar och bra och prisvärda ställen att dricka goda drinkar på! Du verkar ha koll ;) Tack för en grym blogg!

Reply
Hamas

NEJ KENZA – köttindustrin är inte farligare för miljön än alla transportmedel ihop!

Reply
Alva

Jo, djurindustrin är farligare för miljön än de utsläpp som transportmedel genererar. Hur kommer då detta sig? Jo, vi skadar inte endast miljön genom koldioxidutsläpp. Metan som produceras när kor smälter maten binder mer värme än koldioxid och är alltså farligare. Men metan har kortare levnadstid än koldioxid och detta innebär att ifall vi skulle sluta generera metanutsläpp skulle vi se en skillnad i atmosfären mycket snabbare än om vi skulle sluta släppa ut koldioxid i samma utsträckning.

Men miljöfrågan består av mer än bara koldioxid och metan. Visste du att jordens 5 av 9 planetära livsuppehållande gränser är överskridna? Klimatförändringar är en av dessa fem – arters utrotning en annan. Alla dessa 5 har en gemensam nämnare – djurindustrin. Vi har överskridit dessa gränser främst pga djurindustrin. Ifall vi avvecklar djurindustrin har vi en chans att rädda jorden. För överskrider vi alla 9 gränser – då är det slut.

Reply
Hanna

Bra initiativ att du äter mindre kött kenza!! Snällare mot djuren och miljön! Är endast egoistiska trångsynta människor som kan haka sig på ditt beslut. <33333
Så fin du är Kenza!!!

Reply
:)

Jag använder appen #SquareDroid för att få plats med hela bilden :). Du går in i den appen, antingen tar kort eller tar ett från galleriet, gör bilden större och delar sen med instagram.

Reply
Izabelle

Du vill dra ner på köttet men ändå använder du päls från djur och använder smink som testar på djur?

Reply
Caroline

Starkt att ändra dina vanor till mer vegetariskt :) ser kommentarer om att du reser mycket och det lägger jag ingen värdering i. Det jag funderar desto mer över är alla dessa skinnjackor och märkesväskor du köper ? Dessa tillverkas utomlands och där kan vi prata om dålig djurskötsel och vanvård. Kan ju tycka att det stan är värre o äga ett dussintals skinnjackor än att äta närproducerat ekologiskt kött någon gång då och då…och innan alla går igång på det, jag VET att det finns brister i djurhållningen i Sverige med.
Men jag köper hellre lite kött av en bonde i Sverige än köper en jacka eller väska tillverkad i Asien..

Reply
Tove

Hej! Skulle inte du kunna dela med dig av några av dina favorit vegetariska maträtter? Jag äter mycket vegetariskt men skulle behöva lite inspiration vad jag kan laga så att jag får lite mer variation. <3

Reply
Leila

Vilken storlek tog du på den vita klänningen? Har hört att den ska vara väldigt kort/tight runt halsen så borde man köra på S för säkerhetsskull eller riskera XS??

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*