• header

THE QUESTIONS

KenzaZouiten_jan11-2 kopiaKenzaZouiten_jan11-1

Since not all of you are into videos, I thought I could answer the wedding questions here as well! With some longer answers, had to keep the video short you know. (these photos are from Januari 2011, can’t get over how young we look haha.. Sooo tiny both of us!)

Var kommer ni gifta er?

Svar: Vi har hittat ett så himla fint litet slott ca 1 timme utanför stan. Miljön runt själva huset är väldigt vacker och jag kan verkligen se framför mig hur fint det kommer att bli. Slottet har även en jättefin sal, så även om vi hade planerat att ha allt utomhus så funderar vi nu på att flytta in själva festen till salen! Så vi kör nog middag ute som tänkt (tänk typ en miljon ljusslingor i träden och allt) och sedan flyttar vi in. Kan ju vara bra, det är ju inte så jättevarmt i Sverige om nätterna.

Where will you get married?

Answer: We’ve found a pretty little castle about 1 hour drive from the city. The environment around the house is so beautiful and I can really imagine how the wedding will look like there. The castle also has a beautiful hall, so even though we had planned to have everything outdoor we’re now thinking about moving the party to the hall! So we will probably have the dinner outdoor (imagine like a million lights in the trees etc) and then we will move inside. That might be good, since it’s not that warm in Sweden during the nights.

Vad var det viktigaste ni tänkte på när ni letade efter stället?

Svar: 1. Att det skulle finnas bäddar för alla våra gäster, då vi har bröllopet från fredag-söndag. 2. Att det inte var för långt ifrån stan. 3. Att det var vacker miljö runt om eftersom vi ska ha vigsel och det utomhus, men även att det finns en plan B om det skulle bli en typisk svensk sommardag (reeeeegn).

What was the most important thing when you were looking for the venue?

Answer: 1. That it would be enough beds for all of our guests, since we’re having the wedding from Friday to Sunday. 2. That it wasn’t too far away from the city. 3. That it had a beautiful environment since we’re having the wedding outside, but also important that they had a plan B in case it would be a typical Swedish summer day (raaaaain).

Vad kommer ni köra på för stil för bröllopet?

Svar: Det blir ju ett sommarbröllop, med blommor i mängder. Vi tänker typ lite bohemiskt men med en klassisk/kunglig touch.

What kind of style will you go for for the wedding set up?

Answer: It will be a summer wedding, with looots of flowers. We’re thinking a bit bohemian but with a classic/royal touch.

Kommer bröllopet vara religiöst på något sätt?

Svar: Nej, varken jag eller Aleks är troende så vi kommer inte vigas av en präst t.ex. Om ni har tips på en mysig vigselförrättare som ni tror skulle passa oss så tar vi gärna emot det! :-)

Will the wedding be religious in any way?

Answer: No, neither Aleks or I are religious so we will not have a priest for example.

Kommer du lägga upp bilder från bröllopet på din blogg?

Svar: Ja, självklart. Men inte allt! Allt kommer filmas också så jag kan tänka mig att vi sätter ihop en kortare video för er. Ni har varit med mig på min resa och stöttat mig sedan jag var 15 år gammal så jag vill jättegärna dela detta speciella ögonblick med er. :-)

Will you post photos from the wedding on your blog?

Answer: Yes, of course. But not all of them! Everything will be filmed as well so we’ll probably put together a shorter video for you. You’ve been with me on this journey and supported me since I was 15 so I really want to share this special moment with you. :-)

Kommer du/ni ändra efternamn?

Svar: SUBOTEN hehehe. Älskar att så många gick på det! Mitt nya namn blir Kenza Zouiten Subosic. Har för mig att en ny namnlag kommer tillåta två efternamn igen, stämmer det? Annars blir Zouiten mitt mellannamn. Jag vill jättegärna ha Aleks efternamn, hans familj är min familj så det känns jättebra. I min familj är det bara jag och min bror som har kvar Zouiten. Min mamma har sitt flicknamn igen och min syster tog sin mans namn. Och min pappa… Ja, ni vet. Men vill inte heller ta bort mitt namn helt, för det är den jag är.

Will you change your last name?

Answer: SUBOTEN hehehe. I love that so many fell for it! My new name will be Kenza Zouiten Subosic. I heard something about a new law in Sweden that will allow two last names again. Otherwise Zouiten will be my middle name. I really want Aleks last name, his family is my family so it feels really good. In my family it’s only me and my brother who’s still named Zouiten. My mother has her maiden name again and my sister changed to her husbands name. And my dad…. Well, you know. But I don’t want to remove my name completely, because it’s who I am.

Vilka är dina brudtärnor? Kommer du ha en möhippa?

Svar: Mika, Nadia, Dilay, Shiva, Alexandra och min syster Zahra. Är det många? Jag hade aldrig kunnat välja bland dem så det fick helt enkelt bli 6 tärnor haha! Ja vi kommer ha möhippa. Shiva har fått uppdraget att styra upp den och hon vet vad för typ av möhippa jag alltid velat ha. När vet jag inte, jag hoppas dom kidnappar mig (men ändå att jag hinner packa min resväska?! hehe)

Who will be your bridesmaids? Will you have a bachelorette party?

Answer: Mika, Nadia, Dilay, Shiva, Alexandra and my sister Zahra. Is that many? I would never have been able to choose between them so I had to take all 6 of them haha! Yes we will have a bachelorette party. Shiva is the one in charge and she knows what kind of party I’ve always wanted. I don’t know when it will be, I hope they will kidnap me (but I still want time to pack my suitcase?! hehe).

Kommer du designa din egen klänning? Vad ser du dig själv i för klänning?

Svar: Ja jag kommer designa den tillsammans med ingen mindre än Ida Sjöstedt! Är så himla glad för det, har alltid älskat hennes jobb. Jag och mina brudtärnor har bokat in klänningsprovning den 27e för jag ska få testa på lite olika modeller innan vi sätter oss och börjar skissa på klänningen. Just nu vill ena halvan av mig ha en enkel lite bohemisk klänning med långa spetsärmar, djup rygg och enkel kjol. Medan andra halvan av mig vill ha en lite mer prinsessig klänning. Vi får se!

Will you design your own dress? What kind of dress do you see yourself in?

Answer: Yes I will design the dress togethe with the amazing Ida Sjöstedt! I’m so happy about that, I’ve always loved her work. My bridesmaids and I have booked a dess fitting on the 27th so that I get to try a lot of differen models before we start working on my dress. Right now one part of me want a bit more simple bohemian dress with long lace sleeves, low back and a simple skirt. While the other part of me want a more princess style dress. We’ll see!

Vad är planen för hela helgen?

Svar: Vi har inte bestämt än om alla gäster ska komma på fredagen eller bara familj och de närmsta (och att resten av gästerna kommer på lördagen då), men tanken är att på fredagen ha en avslappnad grillfest, och så bröllop och allt på lördagen, och sedan brunch på söndagen! Sen såklart massa lekar, bada och basta och allt sånt. Det kommer bli askul!!

What is the plan for the whole weekend?

Answer: We haven’t decided yet if we want all of our guests to arrive on Friday or if we just want family and friends (and that the rest of the guests will arrive on Saturday), but the idea is to have a relaxed bbq party on Friday, and then wedding and all that on Saturday, and then brunch on Sunday! And of course a lot of games, go for a swim and use the sauna and all that. It will be so much fun!

Hur många kommer ni bjuda?

Svar: Vår siffra landade på runt 115. Av dem är ca 45 “mina” gäster, varav ca hälften är familj. Det var så sjukt svårt att göra listan tycker jag, det är svårt att veta var man ska dra gränsen. Men någonstans måste man dra den och försöka släppa hela grejen med att man inte vill såra någon. Annars hade vi säkert kommit upp i 300 haha, och så stort bröllop vill vi inte ha.

How many will you invite?

Answer: Our number ended up on 115. And 45 of them are “my” guests, and almost half of “my” guests are family. It was so hard to make the list because it’s hard to know where to draw the line. But you have to draw it somewhere and try to let go of the whole thing about not wanting to hurt someone. Otherwise we would have ended up on 300 haha, and we don’t want that big wedding.

Hur kommer era vigselringar se ut?

Svar: Aleks kommer köra på en enkel guldring och jag ska försöka hitta en ring som passar min förlovningsring (som är en enstensring med diamant på 1,01 karat). Aleks designade ringen så att en vigselring enkelt kan ligga emot, så det blir nog en smal guldring med små diamanter på runt halva (eller hela? om det inte blir jobbigt i handflatan liksom).

What will your wedding ring look like?

Answer: Aleks will go for a plain gold ring and I’m gonna try to find a ring that looks good next to my engagement ring (which is a one stoned ring with a 1,01 ct diamond). Aleks designed it so that a wedding ring would fit right next to it, so I think I will choose a thin gold ring with small diamonds around half of it (or maybe around the whole ring? if it won’t be weird to have diamonds on the inside of my palm).

Vad ser du mest fram emot kring bröllopet?

Svar: Att bli Aleks fru såklart, jag har vetat sen dag ett att det här var mannen jag skulle gifta mig med så det känns helt jävla fantastiskt. Sen ska det bli jättekul att bara ha en stor fest med våra familjer och vänner. Det viktigaste är att alla har kul! Och så måste jag ju erkänna att jag verkligen ser fram emot att bära en vacker brudklänning…. :-)))

What are you looking forward to the most about the wedding?

Answer: To become Aleks wife of course, I’ve knewn since day one that this was the man I was going to marry so it feels so freaking amazing. And then it will be so much fun to just have a huge party with our families and friends. The most important thing is for everyone to have fun! And then I also have to admit that I’m really looking forward to wearing a beautiful dress….. :-)))

2

40 Comments

e

Hej Kenza!

Kanske lite personlig fråga, men det är något jag själv har samvetskval över och inte riktigt vet hur jag vill/ska göra… Jag har, precis som du, en väldigt krånglig (underdrift) relation till min pappa och vill inte att han ska “överlämna” mig på mitt bröllop.. Vet inte hur vi ska göra, gå in ihop eller gå in själv? Vill ju gärna ha det där AHA-moment där min fästman ser mig på håll osv… Hur gör du? Är detta något som även du bävar för, eller har du någon grym lösning? :-) Kram

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag har också funderat på det! Även om vi förmodligen kommer ta bröllopsfotona innan (vår bröllopsplanerare rekommenderar det för att det blir rätt stressigt efter vigseln, plus att jag kommer vara helt söndergråten då haha.. men vi får se!) så vill jag också ha det där AHA-ögonblicket där Aleks ser mig komma längs gången…. Så jag kommer nog gå in själv, eventuellt med min mamma vid min sida om jag tycker att det blir för läskigt att gå ensam. Har inte riktigt förstått det där med att “överlämnas” till mannen. Jag är ingens att “ge bort”, ingen äger liksom mig och ingen kommer äga mig efter vigseln heller. Kan dock förstå att man vill hålla på traditioner och ser det fina i det. Gud vad jag babblar på nu haha. Du blev nog inte klokare alls av mitt svar. Hur som helst, lycka till med bröllopet!! :*

Reply
Noora

I understood the question and answer but feel better writing in English anyhow. I got married 3 weeks ago and had the same issue; did not want to be “given out” by anyone or be perceived as anyones property, my dads or my husbands. Even though I have good relationship with my father it would’ve been weird to walk down the isle with him; I’ve lived under the same roof with him 20 years ago (I was 8 yrs old). So, we ended up doing it our way; taking the first look photos beforehand (to have the wow-effect) and walking down the isle together, hand in hand with my spouse. We felt this was the right way to go and released a lot of stress! I felt good being able to hold my husbands hand all the time. All of our guests told us that it was really cute and romantic and very “us” in a way. So you can consider that too!

Love your blog and cannot wait to read more about the wedding plans. Lots of love from Helsinki xxx

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: I really like that way too! It’s definitely an option. :-) Congrats to the wedding, wish you all the best! <3

Reply
e

Tack så mycket för svar! Bara att veta att man inte är själv med dessa funderingar underlättar… Kram

Reply
Sara

Förstår precis hur ni menar men vill bara påminna om att det inte är ett dugg traditionellt (i Sverige) att bli överlämnad av sin pappa pga precis det du skriver. För att visa att man är 2 jämställda parter som ingår äktenskap frivilligt går man in tillsammans i Sverige, sen början på 1900-talet!

Reply
L

Överlämningen är nåt man sett i amerikanska filmer..det är inget man gör eller har gjort i Sverige. Så någon svensk tradition bryter du inte genom att strunta i det så gör det du vill och känner dig bekvän med. :)

Reply
Susanne

Åååh, Längtar tills jag får se erat bröllop. Gifte mig i Juli och skulle vilja göra om det tusen gånger om. Det blev verkligen magiskt på alla sätt och vis. :) Bilder finns under #hock2016 om du vill se. :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Men alltså huuuur fina var inte ni!! Himla fin klänning också. Massor med grattis till er, önskar er all lycka! <3

Reply
Lauren

Aww this all sounds so lovely. You are such a humble person and you are going to make the most beautiful bride x

Reply
Jessica

Mitt tips på vigselförrättare är vår tidigare jämställdhetsminister, Maria Arnholm :-)

Reply
Yasmine

Ett litet tips bara. Jag ville också ha en. Vigselring m stenar runt hela ringen men tog till slut en med stenar runt halva. Nu är jag glad för det för mina fingrar vart lite tjockare efter graviditeten(o mina fötter!) o måste förstora ringen lite. Jag prata m en i butiken o enl henne hade det inte gått om jag haft stenar runt hela. Inte säker om det är sant el inte men värt o tänka på.

Stort grattis Kenza! Önskar dig all lycka. Bröllopsdagen o dagen då min son föddes kommer alltid finnas i mitt hjärta! ❤️.

Reply
Louise

ramlade över @Hilvees på instagram häromdagen. Du måste kolla in deras bröllopsvideo (länk i bion) och bilder. Ett helt magiskt bröllop och jag tänkte på dig när jag såg klänningen och allt.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Åh redan sett!!! Vet inte vilka det där är men är typ kär i dem haha. Så himla fint par och sån fin video. <3

Reply
Louise

Glömde skriva – lycka till med ditt eget bröllop ska bli så kul att följa med!❤️

Reply
Esmee

I really love reading about your wedding plans and i’m really looking forward to seeing the pictures!

Reply
Jessica

Världens finaste par verkligen! Längtar tills man får se bilderna från erat bröllop.
Vill också hitta mitt livs kärlek <3

Reply
Sofia

Ett tips är att ha stenar runt hela ringen. Jag tog bara halva, men nu måste jag gå och snurra på den hela tiden för att de ska vara uppåt. Sjukt störigt haha (nu såg jag att en annan skrivit tvärtom pga graviditet hehe).

Ett annat tips är att ta bilderna innan! Det gjorde vi och det var såå värt! Vi hade vårt moment
På en parkering haha. Inte kanske lika romantiskt men drt blev det iaf. Som du säger grinar man ju en del, sen slipper gästerna vänta också.

Reply
Kristin

Jag har en med stenar på halva och nackdelen med en tunn ring och tunna fingrar är att ringen kommer snurra.
Frågade hos Jarl Sandin i Gbg om det inte är bättre att välja stenar runt om men nackdelen med det är att det blir mycket slitage på stenarna och att det inte går att ändra storlek på ringen om man skulle vilja det någon gång senare. Själv tror jag att jag ska lägga i fler stenar i min ring så att 2/3 av ringen täcks av stenar. Din förlovningsring är superfin!

Reply
michaela

Den nya namnlagen ska träda i kraft i Juli 2017, så då kan du ju välja att ha bådas efternamn :D

Reply
Michelle

Aaah Kenza, I’m so happy to read that you are so happy. And I hope that one day, I find a man I love just the way you both love each other. I wish you all the best! It just makes me really sunshiny to read, that you knew since day one, that this is the man you are going to marry.

Reply
Susanne

?? Hej Kenza! Vad roligt att du vill dela lite av era bröllopsplaner! Älskar Bröllop!! ?
Har lite andra frågor som inte kom på tal i din q&a video ?
? – Vad ska ni ha för tema färger? Blir det den klassiska rosa bröllopsfärgen? Eller kommer ni ha något helt annat?
? – Vad kommer dina tärnor ha för klänningsmodell, långklänning/midi/kort?Blir det paljetter? Ombre i färgtemat?
✉️ – Kommer vi få se ett smakprov på hur er inbjudan ser ut?
? – Har ni hittat er bröllopsfotograf än? Är den hemlig eller kommer du dela med dig av vem det kommer bli?
? – Har ni fixat en bröllopsvideograf eller kommer gästerna filma ert bröllop? Eller Rami Hanna?
?? – Ska Mani vara ringbärare?
?? – Kommer ni har några brudnäbbar?
Stort grattis och all lycka med bröllopsplanerna och med det kommande bröllopet! Så roligt och spännande det är att få ta del av en liten del av denna magiska tid ?
Kram Susanne
http://25juli2015.tumblr.com/ ????

Reply
Soso

Hej Kenza..
Har du funderat på hur du vill att din tårta ska se ut och vem som ska göra den?

Kram

Reply
Maria

Jag var på bröllop där Håkan Juholt var vigselförrättare. Skit i hans politiska bana, han var helt jäkla grym!!! Såååååå himla bra. Annars kan jag ju rekommendera kvinnan vi hade, Eva Stenquist. Ingen känd alls, men en riktig färgklick som gjorde vår vigsel exakt så personlig som VI ville. Vi var supernöjda!! OM du blir mer nyfiken är det bara du mailar så kan du få se bild på donnan och få kontaktuppgifter. :) Lycka till med allt, det kommer att bli en oförglömlig dag och det är ER dag och ni gör som NI vill, glöm inte det!!! ????❤️

Reply
Elin

Agneta Moquist. Otroligt bra vigselförrättare. Högt över våra förväntningar på vad någon skulle göra för oss utan i princip någon ersättning. Skrev ett så vackert tal efter att ha träffat och intervjuat oss. Har varit på flera bröllop där vigselförättren endast har gjort vad de “måste”. Detta var något helt annat.
[email protected]

Reply
camiilla

Skulle du inte vilja ha en marockansk touch gällande temat? Marockanskt bröllop ändå är lite bohemiskt/kungligt-aktigt. Vet att du inte har mycket kontakt/ingen kontakt med din marockanska sida men det skulle ändå vara något, eller vad tycker du?

Hursomhelst, så låter det så fint & intressant. Önskar dig all lycka!

Reply
Tess

Hej Kenza!
Jag trodde att jag inte skulle kunna ha dubbelnamn och vara tvungen att ha mitt efternamn som mellannamn. Men när jag kom till passenheten i Stockholm med mitt vigselbevis så frågade de bara – “Är båda dina efternman?” jag sa ja och vips så heter jag officiellt Montgomery Chamberlain. Jag vet inte hur, men det gick! Så kolla upp det!
kram
Tess

Reply
Amanda

Jag och min man gifte oss för två år sedan. Lagen tillåter två efternamn, men ett av dem klassas som mellannamn av Skatteverket. Jag tog min mans efternamn som efternamn och han tog mitt efternamn som mellannamn. På det viset har vi båda två båda efternamnen i samma följd! Angående vigselförrättare- var ute i god tid!!! Det var sjukt svårt att få tag på i Skåne i alla fall. Alla åker inte ut på ställen, utan viger bara i stadshuset. Det ska bli underbart att ta del av er dag. Jag har följt dig sedan start! /Amanda

Reply
Sara

Kenza! Jag kan verkligen rekommendera att ha diamanter runt hela ringen, annars så åker den bara runt fingret och det är så irriterande!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*