• header

STOCKHOLM – BUDVA

Klockan 4 igårmorse ringde klockan och starten på dagen var lite kaos. Mani var förmodligen lite nervös över att vi skulle iväg för jag hann bara öppna balkongdörren för att få in lite luft och då sprang hann ut och sket ner hela balkongen. :-( Ville inte väcka mamma (som passar vår lägenhet och Mani när vi är borta) så jag ställde mig och skrubbade balkongen snabbt som attan innan taxichauffören ringde och sa att han stod nedanför. Där nere stod även 3 SUPERPIGGA och glada tjejer! Dejan (Aleks bror) och tjejerna bor ju i porten mittemot, så vi åkte tillsammans till Arlanda där vi mötte upp Ines och Daniel!

// We got up at 4 am yesterday and the start of the day was a bit chaotic. Mani was probably a bit nervous that we were leaving because just when I opened the balcony door to get some air in, he ran outside and then there was poop on the whole balcony. :-( I didn’t want to wake my mom (she’s taking care of our apartment and Mani now that we are gone) so I cleaned the balcony quick as hell before the taxi driver called and said he was downstairs. Down there were also 3 SUPER HAPPY and excited girls! Dejan (Aleks brother) and the girls live on the other side of the street, so we went to the airport together and met up with Ines and Daniel there!

Halv sju satt vi på planet. Tjejerna bråkade om vem som skulle sitta bredvid oss så lösningen var att alla fick sitta en timme var. ;-) Vi alla var dock så trötta så vi däckade och plötsligt så var det dags att landa.

// We were on the flight at 6.30. The girls had a little fight about sitting next to us, so the solution was they could sit there one hour each. ;-) We were all so tired though so we fell asleep and suddenly it was time to land.

Vackra Kroatien. Vi brukar flyga till Dubrovnik (Cilipi) och köra över till Montenegro istället. Norwegian flyger direkt dit och det är mycket billigare. Att köra till Budva (+ en liten färja) tar runt 1,5h om man inte hamnar i bilkö vid gränsen, vilket vi gjorde igår. Så det tog lite längre tid, hehe.

// Beautiful Croatia. We usually fly to Dubrovnik (Cilipi) and drive over to Montenegro instead. Norwegian have direct flight from Stockholm and it’s much cheaper. Driving to Budva (+ a little ferry) takes about 1,5h if you don’t get stuck in traffic at the border, which we did yesterday. So it took a bit longer, hehe.

Aleks kusiner var så himla gulliga, de klev upp lika tidigt som vi gjorde i Stockholm för att köra från staden Niksic (där de bor, där även Aleks familj är ifrån) för att kunna hämta oss i Dubrovnik. <3 När vi kom fram till Budva var det såklart dags för massa mat! Det var magiskt gott. Jag är dock inte van vid att äta såhär mycket kött så jag fick världens kramp i magen efteråt.

// Aleks cousins were so sweet, they got up just as early as we did in Stockholm, to drive from the town Niksic (where they live, Aleks family is from there) to pick us up in Dubrovnik. <3 When we arrived to Budva it was time for lots of food! It was amazing. I’m not used to eating this much meat though so I got a huge stomach cramp afterwards.

Vi alla var lite trötta efter maten så vi gick ner på stranden och tog en liten tupplur. När jag vaknade började jag och Aleks lägga stenar på Casandra haha. Hon märkte ingenting och fick sig ett skrattanfall när hon fick se bilden efteråt. :’)

// We were all bit tired after the food so we went down to the beach and took a little nap. When I woke up, Aleks and I started to put rocks on Casandra haha. She didn’t notice anything and laughed a lot when she saw the photo afterwards. :’)

Efter strand är det glassdags såklart, och sedan behövde vi handla hem frukost och sånt till lägenheten vi hyr. Grabbarna fick sköta det och jag tog hem tjejerna för lite lek i poolen!

// After beach we had ice creams ofc, and then we had to do some grocery shopping for the apartment we are renting. The boys took care of that and I took the girls home for some pool fun!

“Kan någon ta ett kort på mig till bloggen?” – Alla barnen: “JAAAAAAG!!!” – “Men den som ska ta kort måste komma upp ur poolen och torka sig lite…” Då var det inte så poppis längre haha, men Asha ställde upp!

// “Can someone take a photo of me to my blog?” – All the kids: “MEEEEE!!!” – “But that person has to come up from the pool…” Then it wasn’t so popular haha, but Asha helped me!

Min baddräkt hittar ni här (adlink!)

// You can find my swimsuit here (adlink!)

Utsikten från vår lägenhet, det här stället är så vackert!

Eftersom att vi åt så mycket till lunch, en väldigt sen lunch dessutom, så var det ingen som orkade anstränga sig för middagen. Så det blev bröd, salami, ägg, grönsaker och oliver till kvällsmat. Sedan låg vi och läste serietidningar och böcker innan vi alla somnade! Nu kom Ines och Daniel över till vår lägenhet, vi tänkte hänga här vid vår pool fram till lunch och sedan gå ner och äta på något trevligt ställe. Ha en fin söndag hörrni! (PS. Tog bort inlägget innan. Tack för att ni får mig att tänka till!)

// The view from our apartment, this place is so beautiful!

Since we had so much for lunch, and a very late lunch, none of us had the energy to set up a dinner. So we had bread, salami, eggs, vegetables and olives for dinner. Then we read comics and books before we all fell asleep! Ines and Daniel just got to our apartment, we’re gonna hang out here by our pool and then go down and have lunch a nice place. Have a lovely Sunday everyone! (PS. I deleted my previous post. Thank you for making me think!)

89 Comments

Emilia M Erlandsson

Så härliga bilder! Hoppas ni får det jättebra. :-)
hppt://www.nouw.com/emiliamerlandsson

Reply
D

Läs om när jag anonymt berättar om år av misshandel, mina tankar och hur det påverkar mig idag..

Reply
Jonna

Hur kan du ställa dig bakom Eyewears event som rent av spottar de som inte har råd med mat i ansiktet? Att använda det till rent slöseri är hemskt. Det spelar ingen roll hur lite kött du äter och du mycket du ger i välgörenhet om du ställer dig bakom sån rent ut sagt skit. Du reser redan mer än hela Sverige ihop vilket kostar jorden en hel del så du kanske ska strunta i att förbruka mat som toapapper.

Reply
Emelie

Hon reser inte bara för sin egen skull, utan även för andras. Vi som inte har tid eller råd att åka utomlands får se Kenzas underbara semesterbilder och drömma oss bort igenom dem istället. Vi följer med på resan genom hennes texter och foton. Är man en bloggare så är det så det fungerar, man delar med sig av allt med andra.

Reply
Abra

Jonna, Äter du kött och mejeriprodukter? I så fall har du INGENTING att säga om hennes resande. Kött och mejeriindustrin är 1000 gånger värre.

Reply
K

Abra, inte i Sverige :) Kolla upp hur mycket en resa till Thailand motsvarar, t ex.

Reply
Abra

“K” – ja, för allt kött är svenskt..? Jag vet att det är mycket, men totalt sätt så är det värre med kött- och mejeriproduktionen.

Reply
Stephanie Loefgren

ALLT kött är dåligt för miljön, inte endast pga transporter men pga att djurhållning påverkar miljön negativt på många fler sätt än så :) du har såklart helt rätt i att en resa till thailand inte heller är bra för miljön, men köttindustrin är faktiskt vår största miljöbov, och att köttet är svenskt gör lite, men inte superstor skillnad.

Kajsa

Pinsamt och onödigt att ta bort inlägget. Stå istället för att du stödjer en sinnessjuk konsumtion.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Du får gärna tycka att jag är pinsam och onödig. Jag tog bort inlägget för att jag, efter att ha läst och tagit till mig av er kritik, håller med om att det var väldigt onödigt att slösa på mat på det sättet. Det kändes bättre att ta bort inlägget då så att jag inte uppmanar andra till att göra samma sak. Om det får mig att se pinsam ut så får det göra det.

Reply
Kikki

Jag tycker faktiskt helt tvart om, att det var moget och ratt att ta bort inlagget. Att ta till sig av kritik (som dessutom pa manga hall var mer pahapp an kritik), tanka till och med den nya eftertanken har en ny asikt tyder bade pa empati och sjalvinsikt.

Reply
Annie

Tycker det var väldigt moget att ta bort inlägget! Visar på att du liksom enkelt kan tänka om och ta åt dig kritiken du fick. Kommenterade aldrig inlägget men blev väldigt glad när jag såg att det var borta.

Reply
Abra

Kajsa, äter du kött och mejeriproduker? Vet du om hur verkligheten ser ut? Hur miljontals ton med mat går till att föda djuren som vi föder upp, för att slakta och äta dem? Vi tar land och slösar enormt med resurser, vatten, för att vi ska äta djur. Alltså, om vi hade slutat föda upp djur, så hade vi kunnat spara TONVIS med mat som kan gå till fattiga. som kan föda miljontals barn som nu svälter. Äter du kött? I så fall kan du inte gå emot Kenza. Ett par tårtor är INGENTING mot alla resurser som tär på vår miljö, på vår framtid, för att vi äter kött och mjölkprodukter.

Reply
Morgaine

Hej, förstod inte varför du tog bort det förra inlägget? Vad var det som va fel? Tack för en fantastisk blogg! Kram

Reply
Sara

Jättefina bilder! ? Ang inlägget innan så var jag en av de som kritiserade, men du ska ha en eloge för att du läste och tog till dig vad flera skrev. Det är inte många toppbloggare som gör det idag. Ingen av oss är perfekt, men vi kan alltid lära av varandra ☺️ Ha en fin resa!

Reply
Jessi

Vart är den fina handduken ifrån? ? Ha en underbar resa, så härliga bilder ?

Reply
Linda

Jag skrev ingen kommentar igår men reagerade också på inlägget. Både pga slöseri med mat vilket arrangörerna borde tänkt på (herregud så korkat, hur kan man komma på tanken att slösa med mat så; hoppas de får känna på hur det är att inte ha råd eller tillgång till mat en dag!) och pga att jag är vegan. Att folk äter mjölk och ägg får man lära sig att leva med, men när maten dessa djur tvingats producera dessutom kastas är det fasen helt oacceptabelt. Som sagt, inte så mycket kritik mot dig men mot arrangörerna. De har ingen ny kund här…

Reply
Alma

Åh vad fint det är! Har du föresten lärt dig att prata serbiska? Eller är det något som du kommer lära dig successivt? Undrar även, om ni får barn, kommer ni lära barnen flytande serbiska eller ser ni lite lätt på det? Folk kanske redan ställt dessa frågor men hoppas på svar :).

Tack för en fantastisk blogg!

Reply
Daniella

Hej kenza!
Varifrån har du köpt den fantastiskt fina rosa tröjan du har på dig i början? Den du har på morgonen i taxin? ☺

Reply
Alaa

Ingen är felfri och du gjorde rätt i att ta bort inlägget, ha en bra resa nu! :)

Reply
Holly

Hi Kenza, I’m really glad you deleted the food fight post. It was so disappointing to see high profile bloggers promoting food waste. Perhaps you could speak to Chimi and ask them to publicly apologise for hosting the event? I will certainly never buy their products if they don’t.

Reply
Anni

Det är ganska mycket diskussioner om tårtkastningen och det matsvinn som det var. Du valde att ta bort inlägget för att du inte vill uppmuntra till att göra som ni gjorde, men jag tror att det bästa hade varit att ta bort inlägget (för att inte skada ditt och din kompis varumärke chimi) men också skriva ett inlägg om det. För om du nu ignorerar vad du varit med och gjort så uppfattas du som nonchalant och har ett rikemans-beteende.

Ska det verkligen krävas att vi läsare upplyser dig om sak?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Nu har jag svarat och sagt att det var onödigt gjort av mig att medverka på detta event, jag är inte felfri men jag tänker inte heller sitta och älta det. Jag vill inte ge mig in i en diskussion där hundra personer sitter och hatar på mig personligen och skriver väldigt elaka saker om mig som person. Det är ingen idé.

Reply
Rebecka

Folk kommer alltid att ha åsikter om vad man än gör , rätt eller fel spelar ingen roll. Vi är alla olika, med minst lika många olika åsikter. Personligen tycker jag inte att det förra inlägget var hela världen. Tycker det är värre hur vissa människor beter sig på nätet och hur dem inte kan forma en åsikt utan att vara otrevliga eller rent utsagt elaka. För mig är iallafall din blogg en getaway from reality. Ta hand om dig själv, man lever bara en gång. Ha en super härlig resa Kenza , jag hoppas att du kan få koppla av och koppla bort. :)

Reply
Martina

Tack Kenza för att du tog till dig kritiken och att vi fick fungera som wake-up call för dig. Det var bra att du tog bort inlägget. Snälla bara nästa gång ifrågasätt ett sådant beteende innan du joinar, tycker det vore ännu mer strongt att dela den här feedbacken med arrangörerna på Chimi. De borde ju också inse vilket sjukt slöseri det var och hur smaklöst att arrangera ett sådant event. Ha det bra i fina Montenegro!

Reply
Patrycja

Hi Kenza!
I guess there must have been lots of vitriol after yesterday’s post… unfortunately I couldn’t see the comments later on. I also left my comment just stating that such parties with food throwing are weird when you consider perfectly fine food is wasted this way. However, too bad that you didn’t leave the post! It’s good you mentioned it was deleted instead of pretending it was never there in the first place. But I think if it stayed maybe it would be better. Just like when you had these two posts in the row about 2 or 3 years ago when you smoked in one of the photos and in the other post there was a close up of your jeans. Lmao. Food is unfrotunately wasted every year, I don’t know what the statistics are though… but supposedly in Poland 9 million tonnes (!) of food is wasted every year, which gives us 5th place in EU. However it is more about food market wasting it rather than consumers. I cannot say I never threw away food but I am trying my best to buy things I will use on a daily basis. Sometimes I need to throw some bread if it gets bad :( so I guess this is all about moderation, obviously we are not 100% perfect but it’s good to make small changes. I wouldn’t blame you for eating meat. I don’t think I could ever become vegan or even vegetarian although I have to say I am cutting down meat consumption. It is more about quality of meat anyway. So much is filled with antibiotics and so on, I think it’s better to not buy meat rather than buy cheap one. I am currently reading “Farmageddon”, I highly recommend it if you haven’t read it yet! Have not finished it yet but it’s so ifnormative. The author states he does not intend to make every reader a vegan but it’s interesting to find out about the ridiculous stuff in food industry. For example, how bees are transported between states or from Australia (!) to USA or about food produced in Argentina to be consumed by animals in Europe…

Reply
Marina

I love reading your blog. Hope you have loads of fun, you are truly an inspiration! Živjela! :) ♡

Reply
Saga

Fick ni inget flygbolag som ville sponsra eftersom ni flyger billigast möjligt? Svider att behöva betala själv va?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Nej då. Jag betalar alltid mitt flyg själv, såvida jag inte är iväg på jobbuppdrag. Då får uppdragsgivaren stå för min biljett. Kram!

Reply
Desirée

Om avundsjukan tar över så mycket Saga så kanske du borde skippa att gå in på Kenza’s blogg. Just sayin.

Reply
Melaine

Kenza, jag är verkligen ett fan. Men – du är en dålig förebild som år efter år skjuter upp cellprovstesterna och dessutom skriver om det. Jag gick på första tid jag fick när jag fyllde 23 år. Det var jobbigt, särskilt eftersom jag varit utsatt för liknande övergrepp som du har, men jag gick. Mina resultat var inget bra och istället för att sticka ner huvudet i sanden så krigar jag mig dit månad efter månad för att min hälsa ska bli bättre. Cellförändringar är vanligt i Sverige men du får många kvinnor att blunda!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Du måste blanda ihop mig med någon annan, jag har tagit mitt cellprovtest.

Reply
Suza

I did not see the post, nor do I know what it is about, nor do I give a shit! Figured its about cake and waste? I bet y’all Mother Theresas waste food and water, we live in these high standard countries where its basically impossible to not waste, or do you shamely give your leftovers to a neightbour?? So dont come here with your bad conscience to preach and shit on someone else! Who do you guys think you are, hiding behind the screen and commanding someone what to post about and not? Spitting on every good will she has done for others so far-with probably many more to come, like it does not matter. Get ur big asses out there and do something for the cause that you seem to care so much about! This girl has a different life, and not everything of her life will fit everyone, so if you like to follow her, you already get alot for free, but dont imagine yourself nonsense and believe that you have any sort of right to criticize her, her actions, and her life according to this one slip-that, I repeat, happens to all of us daily. Get ur asses out of here then! You should be ashamed! Let me see the one that is perfect throw the first stone!!? She already has alot of stress and dont need ur bullshit! I do not support waste of food, and I dont like people in the world struggling, which I and all of us know by Kenzas actions that she doesnt either, but man do I even more hate haters and all their crap, thinking they are making the world a better place somehow, when they actually do the opposite!

Reply
Sylvia

Okay well that is a lot of anger in just a few little words. So you said you haven’t seen the previous post I guess bad for you because you would have seen a lot of comments not really complaining about a fashion blogger but a company that does food waste and promotes it … . In generally you are right okay, but I guess it is always better to know why people wrote something and not only stressing about “oh how stupid everybody is”. I don’t want to be mother theresa to you now but just a little research never hurt nobody, right ? :)

Reply
Suza

There is a time and place for everything. Have a problem with a company? Go on their page and complain! Damn it must suck for you to watch TV or see any commercials out on the streets if you so hung up on this! There you are shitting on A person because of something that happends daily, and here I am actually defending the human. Point out one place where Im calling someone stupid? The fact that you recognized urself and others like that in my text is a different case. Dont worry about the Mother Theresa tho, ure not. You just a plain ass b*tch :)

Reply
Mary

You are honestly saying it is not a big deal to throw food at each other and waste it for nothing?? WOW.
Of course everyone is throwing food in the garbage but there’s a difference between that and the picture of the Chimi event she has posted.
Please think twice before your justify this.

Reply
Suza

You should explain the difference. Each equals the food beeing wasted! Doesnt it? Or maybe YOU should not be explaining anything. Cause in the comment above you just preferred food beeing thrown straight in the garbage before it beeing used for “fun” and THEN beeing thrown in the garbage? Man I dont know, but you should know..else then this I really dont know what to answer you, other then..if you aint got nothing smart to write then please think twice before you write just.. something..

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Inlägget handlade om att jag var på ett event där de styrde upp tårtkastning vilket mina läsare tyckte var väldigt onödigt och slöseri med mat. Och jag håller helt med, men det var tyvärr ingenting jag tänkte på där och då.

Reply
E

Men ingen är väl perfekt? Hon tog åt sig av kritiken och erkände att eventet var dumt, varför älta?

Reply
noor

I wanted to react to the post of Chimi eyewear. It’s hard to see that a brand does not care about the waist of food. I am a vegan, and to see that the animals are forced to get their milk, eggs, AND THEN the company just decide ‘hey, let’s make a food contest of the cake!’ is unacceptable and a total waist of food. That makes my stomach turn around. They should have thought better about it. I really cannot believe that there are still companies out there who makes food fights etc. People have no shame.

Why have you deleted the post? Because you think that what we say is right or because you are ashamed or…? It’s easy to just delete it… Normally you think before you post something or joy an event, we don’t have to do that as your readers.

Reply
Ebba

Hoppas ni får en superbra resa, ser jättefint ut! Är Dejan gift eller har någon partner? Tänkte på mamman till flickorna som du för övrigt verkar vara en superbra faster (???) till!

Reply
J

Vad använder du för strandväska?? Snälla tipsa:-) så svårt att hitta en fin. Kram

Reply
Helena

Jag och min kille åker ner på torsdag, ingen av oss har varit i Montenegro innan! Vi landar i Podgorica och sen hyr vi bil och har bokat hotell på Jaz Beach vid Budva, Ulcinj, Perast och Petrovac. Kunde inte bestämma oss så vi hoppar runt lite, max 2 timmar i bil ju och på köpet får man se en del på vägen hoppas jag!

Reply
Mergime

Åh älskade Montenegro! Njut av det fina landet och deras mat, det kommer att inom kort bli ditt andra hem :))) den lilla färjan är bara för gullig, åkte med den för någon dag sen. Älskar att vara här, riktigt avkopplande är det och människorna är hur trevliga som helst. Önskar dig en fin resa.

PS. En vecka går alldeles för foooooort! ?

Reply
Lilla z

Modigt av dig att backa och erkänna när något blivit tokigt, ingen är perfekt!
Till alla er som kritiserar Kenza – granska er själva och erat liv innan ni hoppar på någon annan! och nej, bara för att någon är bloggar betyder det inte att personen inte kan göra fel. Var glada att hon lyssnar istället!

Reply
mona

Helt sjukt med de negativa kommentarerna, först klagar ni på att hon la upp inlägget från första början sen klagar ni på att hon tog kort inlägget. Helt sjukt istället för att ni trycker ner borde man ge henne beröm att hon tog bort inlägget från fösta början då hon visar genom att hon tog bort inlägget att hon gjorde något fel.

Kärleks kram kenza,

Reply
Alexandra

Var är din fina rosa stickade tröja ifrån? Love it! Ha en fin resa, kram <3

Reply
Natalie

Hi! :) Love all of your family photos <3

PS: why did you delete last post? I didn't see it :(

Reply
Aida

Jag tycker det är bra att du tog bort inlägget, hälsa gärna grabbarna på Chimi vad vi potentiella kunder/läsare tyckte.

ha en toppenresa och njut av ledigheten <3

Reply
Jasmine

Jag tycker också det var rätt att ta bort inlägget! Du är en mogen och klok kvinna. Njut av semestern!

Reply
Charlotte

These pictures are stunning! You look absolutely gorgeous in that one piece swimsuit, I might just have to get it for myself :)) Love from Switzerland
Xx Charlotte

Reply
Jade Mercedes Fraser

Kenza I never saw what you posted yesterday but I get the idea and whatever it was exactly, the fact that you took the time to read the feedback (a lot of it unnecessarily harsh judging from the comments here) and decided to remove the post AND SAY that you did so, rather than pretend it didn’t happen, is incredibly honourable and a quality that I think that we can all look up to. It can’t be easy constantly being jugged by thousands for your every move and I hope that those who judge you never ever make an error in judgment themselves because apparently they are perfect.

Reply
Jade Mercedes Fraser

Kenza I never saw what you posted yesterday but I get the idea and whatever it was exactly, the fact that you took the time to read the feedback (a lot of it unnecessarily harsh judging from the comments here) and decided to remove the post AND SAY that you did so, rather than pretend it didn’t happen, is incredibly honourable and a quality that I think that we can all look up to. It can’t be easy constantly being jugged by thousands for your every move and I hope that those who judge you never ever make an error in judgment themselves because apparently they are perfect. Jade xx – forgot to leave my name!

My ‘Luxe for Less’ Blog: Jade With Envy

Reply
C

Hey, I just wanted to tell you that you can drive another way on the way back to Cilipi so you dont need to go through the traffic at that border again. We always do that. Instead we take to the left when we pass Herceg Novi/Igalo and drive through Njivice (road 516), because at that border it is never traffic so it goes faster than the bigger border you probably went through :)

Reply
Petra

Var i kroatien för en vecka sen faktiskt! Så jäkla fint!! Rekommenderar verkligen. (Flög till Split och var sen i Podgora)

Reply
Bis

Den rosa tjocktröjan du har på dig på de första bilderna var superfin! Kan man fråga vart den är ifrån?

Reply
Nina

Herregud låt henne vara människa. Tänk er själva vill jäkla krav att förväntas leva upp till en perfekt människa varje dag. Hon är bara en människa precis som oss andra. Dessutom tänk om alla tyckte tänkte likadant så jäkla tråkigt.

Reply
Silvia

Wow, all these years blogging made you a strong and very patient young woman. I wish I could be able to answer in such kindness way (yes, it’s your job but you are a person too!). And all this for a cake fight party… I mean, I agree that wasting food is not a nice or right thing but I also believe in the proportion of reactions. It would be nice if people insurged like this against institutions for really important matters.
That said, enjoy your holiday! I live in Italy and I’ve never been to Montenegro or Croatia, and I think I should!

Reply
Thinking is the new black

Hi Kenza and all,

I did not see the deleted post but found out about it online. Kenza is the only blogger I occasionally follow and this is not to bash her, but in addition to the food issue there are a lot of other things that annoy me with these ‘influencers’.

First of all, the fashion industry is the second or third biggest polluter in the world! When the influencers get paid to travel, shoot ads, attend events and promote products for their own benefit, it really is in many ways morally and ethically questionable.

I believe we already need three to four Earths to meet the consumption levels we are at now and with mass consumerism you are making things worse. Yes, it is good to start somewhere and for example eat less meat and dairy, but with daily/weekly promotion of brands (that also test with animals) and collaborations, these influencers are basically encouraging people to spend more and more which IS taking its toll on the Earth. I find it unnecessary and ridiculous. That is why I never click the products or use the discount codes.

Do not get me wrong, I love make up, clothes, food and traveling, but I actively try to change my behaviour for a greater good. I am not here to lecture, just to make you think. I personally try to educate myself and change my own behaviour; I also write a thesis on the topic. I understand that not everyone has the same interests or care for the world, but I hope more people would question their own choices and priorities in life.

Lastly, I follow Kenza bcos she is cool and interesting. However, if I had the power she has, I would use it way differently.

Reply
Micha

Känsliga människor. De va inte så att hon spruta mjölk direkt ur spenarna på en ko. Hoppas du hade skit kul jag vill också ha så roligt !

Reply
Nathalie

Men herregud! Blir så himla ledsen när jag läser vissa kommentarer. Kenza, du är grym! Har läst din blogg i många år och är sjukt imponerad av din framgång. Jag tycker verkligen att du är en förebild och att det är sjukt att folk inte förstår att du har kämpat för att komma dit du är idag. Sen kan alla göra misstag, men det som skiljer dig från många andra är att du har modet att erkänna att du gjort fel. Ha en trevlig semester och tack för en otroligt inspirerande och bra blogg <3

Reply
Hanna

Vad har du för storlek på vita baddräkten? :) har samma kroppstyp som du och den var shnyyygg!

Reply
Emilia

Hej! Jag funderar på att åka till Budva i sommar. Jag har aldrig bokat boende via Airbnb tidigare men jag såg att utbudet runt omkring Budva var ganska stort. Om du rekommenderar lägenheten som ni hyrde så skulle jag verkligen uppskatta om du skrev vad värden hette :) Tack på förhand!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Rekommenderar verkligen Aqua Apartments där vi bodde! Vi var 6 personer och betalade 2000 kronor var för 8 nätter, sjukt billigt. Värden hette Ljubinka :-) Kram K

Reply
Moa

Kan du inte göra en reseguide för montenegro med tips på stränder och restauranger? <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*