• header

WEDNESDAY

Thank God for spraytan haha! Underneath I’m so pale and the circles around my eyes are PURPLE…

Vill bara säga tack för alla kommentarer till mitt senaste inlägg! Jag känner mig verkligen mycket lugnare nu och för att vara ärlig så känns det faktiskt skönt att vara igång med detta. Hitta vad som är fel på mig och göra något åt det. Imorse träffade jag en specialist i endokrinologi (jag valde att vända mig till privatvård eftersom att allt annars tar sån lång tid), jag berättade om alla mina problem, hur jag mår, om mitt förhöjda TSH osv och allt tyder på att jag har problem med sköldkörteln. Vi tog nya blodprover, mätte blodtryck (som är lågt) och allt sånt och om två veckor ska jag tillbaka och är läget oförändrat, eller värre, så kommer jag få börja med medicin. Har aldrig i hela mitt liv behövt äta medicin på det sättet så det kändes väl inte så kul till en början, men tack vare er och era berättelser så ser jag bara fram emot att må bra igen.

Nu till två saker som gör mig glad denna regniga onsdag: Vi ska ut och äta julbord med Ivyrevel-teamet ikväll! Ahhhh äntligen. Älskar jul och älskar julmat. Den andra grejen är att JAG SKA TILL MAROCKO NÄSTA VECKA. <333333333333333

// I just want to say thank you for all the comments on my previous post! I feel more calm now and to be honest it feels good to finally find what’s wrong with me and do something about it. This morning I met an endocrinology specialist (I decided to turn to private care instead because public care takes so long), I talked about all my problems, how I feel, my high TSH etc and everything is pointing at thyroid problems. We took new blood samples, measured my blood pressure (which is low) and all that and I’m going back in two weeks. If nothing has change I will start medication. I’ve never in my whole life been told to eat medication like this so I guess that didn’t feel so fun to begin with, but thanks to you and your stories I’m now only looking forward to feeling fine again. 

Now over to two things that makes me happy this rainy Wednesday: We’re going out for a Christmas dinner with the Ivyrevel team tonight! Ahhh finally. I love Christmas and I love Christmas food. The other thing is that I’M GOING TO MOROCCO NEXT WEEK. <33333333333

63 Comments

Maria

Hej! Jag har tidigare läst lite om folk som har tagit levaxin och hittade även ett inlägg (https://katrinz.se/katrins-snapshots-1337/) som Katrin Zytomierska gjorde för några år sedan. Kan vara kul att se att även en känd profil som du Kenza, blir frisk från vad många lider av. Precis som Katrin käkar jag lchf och det har givit många hälsovinster. Som sagt är jag inte jätteinsatt gällande sköldkörtelproblem i samband med lchf men jag vet att lchf är hälsosamt och det kan även vara värt för dig att kolla upp hur lchf kan hjälpa dig. Allt är ju ändå individuellt. Krya på dig och hoppas resan till Marocko blir fantastisk!

Reply
Maria

Kenza! Vad skönt att du tagit tag i det :) Vill bara säga att jag är så glad över att du blivit mer personlig på din blogg. Förut gick jag alltid in på din blogg av gammal vana men kände att det ärlig talat inte vara superintressant där ett tag. Det var ju mest 100 outfit-bilder…. men sen du skrev det där inlägget om att du var trött på att blogga och inte hade någon inspiration typ och frågade var vi ville se mer av, så känns det verkligen som en helt annan blogg och du har lyssnat på allt vi önskat. De vardagliga bilderna från din mobil, och dina personliga texter är så himla kul att följa. Tusen tack för det! Ser fram emot om du startar podd!!!!

Reply
Agnes

Hej Kenza. Vill bara säga att jag tycker det är jättebra och jättestarkt av dig att berätta om hur du mår, även när det inte är på topp. Jag har själv mått dåligt och varit väldigt ledsen under senaste tiden och då är det skönt att veta att någon som är så snygg, cool och duktig som du inte heller mår 100 alltid. Tack för att du finns och inspirerar, älskar din blogg!

Reply
Renee

Hi, hope you feel like your old self very soon! My sister is on thyroid medicine as well and it really makes a difference in her energy levels (when the dose is too low she feels sleepy and sluggish all the time, when it is high enough she has plenty of energy).
Wow, Morocco! Already looking forward to those pictures :) X

Reply
Sara

Hej Kenza!
Jag väljer att kommentera här då det känns som att min kommentar kanske försvinner bland de andra i föregående inlägg.
Det är väldigt vanligt att man har problem med sköldkörteln som kvinna. Jag ville bara påpeka att hypo = underproduktion, medan hyper = överproduktion och tyreos syftar till sköldkörteln. Både tillstånd är relativt vanliga. Generellt är inget av de farliga. Jag tycker inte att du ska vara rädd för att eventuellt ta mediciner. Som apotekarstudent så kan jag se en fara i att vi nu förtiden talar om läkemedel som att det är fel att ta dem. Såklart ska de inte användas i onödan, men i ditt fall så skulle det ju inte vara i onödan. En förhållandevis enkel medicin som skulle förbättra din livskvalitet markant. Lita på din läkare och läs inte för mycket på nätet då just problem med sköldkörteln tycks vara tillstånd där “hobbyläkare” gärna uttalar sig, och dessutom felaktigt.

Vidare så vill jag bara nämna lite om preventivmedel, då du ju pratat lite om det det senast. Som jag förstått det så har du inte upplevt några problem med dina p-piller? Fortsätt då med dem! Har man hittat en metod som fungerar så bör man hålla sig till dem. Om du ändå vill testa något annat så rekommenderar sjukvården p-stav eller hormonspiral i första hand. När man börjar känna sig redo för barn så är det bara plocka ut dem och kroppen “återställer” sig generellt efter bara någon månad.

Det sista jag vill säga är att (nu vet jag ju förvisso inte hur lågt ditt blodtryck var men) det är väldigt vanligt med lågt blodtryck hos kvinnor, och det behöver egentligen inte betyda något.

Hoppas att det löser sig och gå inte runt och var alltför orolig, det gör ofta bara saken värre. Kram!

Reply
Dixi Wonderland

Även om det är läskigt så tycker jag det är så himla bra att du är öppen med detta. Vet många personer som ofta har ont eller mår dåligt men som aldrig vågar söka vård. Jag tror du kan ha hjälpt många via att vara öppen och jag hoppas verkligen att det löser sig för dig :) Ha kul ikväll och ät för mig med ;)

Reply
Freja Hedén

Gud vad skönt!! Sitter i exakt samma situation just nu men känner att vårdcentralen inte alls tror på mig eller vill hjälpa mig.. har du tips på vad din läkare heter? Bor i stockholm och funderar starkt på att vända mig till privatvård men hittar ingen bra info om bra läkare! Lycka till!!

Reply
souphie

Hi, once you have started taking the medication can you please tell us how you will feel? I have suspected thyroid problems for myself for years but I haven’t gone to the doctor…

Reply
Camilla

Hej. Jag har lång erfarenhet (20 år) av hypotyreos och dåligt mående pga felmedicinering. Vid frågor eller om du vill veta mer maila mig gärna
Kram

Reply
Molly

Så du väljer att ignorera alla kommentarer om helhetshälsa och att läka din tarm och istället gå ”den enkla” vägen? Ok, lycka till med det. Men om du i framtiden skulle få följdproblem av det och/eller problemen kvarstår så har du 175 kommentarer att gå tillbaks och läsa lite noggrannare. Majoriteten rekommenderar dig andra saker än att i detta läge ta levaxin/motsvarande.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ignorera? Jag har läst varenda kommentar. Jag tar tacksamt emot alla tips och råd och har sökt mer info om mycket av det mina läsare kommenterat om, men i slutändan så är det bara jag själv som vet exakt hur allt ligger till, hur jag mår, vad som försiggår i mitt liv och vad jag tror kan hjälpa.

Reply
Karin H

Alltså vilken kränkande kommentar. Är du läkare?! Är du sjuksköterska?! Har du någon form av utbildning i medicin?! Kryp tillbaka in i din lilla alternativmedicinhåla och snorta kollodialt silver. Ge dig inte på människor i utsatt läge.

Reply
Sara

Har du hypotyreos till följd av en underproduktion av T3 och T4 så behöver du tillsätta tyreoideahormon. Det finns inte livsstilsförändringar som påverkar det. Det är bullshit att tala om annat. Som att säga att en typ-1-diabetiker kan leva utan att tillsätta insulin.

Läkare och andra människor inom vården har generellt sätt bättre koll på detta än vad folk på internet har.

Reply
Molly-Elsa??

Helhetshälsa? Enkla vägen? Vad pratar du om? Eftersom att Kenza är en egen person är det upp till henne hur hon vill göra.
Visa EN vetenskaplig som bekräftar förhållandet mellan kost och hypotyreos. Om du inte lyckas, läs valfri bok om hypotyreos som INTE är skriven av någon som säljer kosttillskott.
Tycker du ska sluta trolla och skaffa dig en ny hobby. Hat på internet känns väldigt 2015. Ha de gott häjj!!!

Reply
T

Enkla vägen? Det var det dummaste jag hört. Är du sur för att hon inte tog ditt råd molly eller vad är grejen? Du är bara pinsam ju. I vilken värld är gå till läkaren den enkla grejen? Det är den smarta grejen. Om man inte är en anti-vaccers då, vilket du troligtvis är baserat på din kommentar.

Reply
Elsa

Igår säger du hur din kropp håller på att lägga av helt, hur din mage pajar av att bara äta minsta lilla. Idag längtar du efter att mumsa i dig av ett julbord…?
Börjar misstänka att du har spökskrivare som inte riktigt kommunicerar med varandra. Om det är du som skriver verkar du mindre äkta än förut. Tråkigt.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Men snälla, vad tycker du att jag ska göra? Sluta äta mat? Får jag inte vara hungrig nu eller se fram emot att äta mat, för att jag har problem med min sköldkörtel? Att du, Molly, Elsa eller vad du nu heter dessutom sitter och kommenterar från olika namn/påhittade mailadresser gör ju dig lite mer oäkta än jag va?

Reply
jessika

förlåt Kenza, men jag håller med Elsas kommentar om hur förvirrad och chockad man kan bli av att det “vänder” så snabbt för dig varje gång du skriver hur dåligt du mår/känner dig sjuk.. att gå ut och äta med massa folk och att äta julbord som innehåller allt möjligt är ju inte direkt det bästa för din mage..? och så drar det redan direkt igång med resandet, som för den delen inte heller alltid är något som är så bra för ens kropp, för det blir en omställning, det är en del stress, och man äter massa skräpmat osv utomlands. antar ju att det är för jobb eller så du ska resa dit så då är det ytterligare en stress egentligen.

menar bara att jag VET hur det är att kroppen lägger av på riktigt. det är skrämmande att se hur många som drabbas av utbrändhet och utmattningssyndrom. så jag vill egentligen bara lägga in en input om att: försök på RIKTIGT att ta det så lugnt som möjligt och fortsätt inte köra slut på din kropp eller så. men ja, samtidigt vet man ju själv bäst vad som är bäst för en själv, sin kropp och sitt mående, och vet själv bäst hur man egentligen mår. MEN om jag nu har förstått det rätt så är grundproblemet nog sköldkörtelproblem och kanske inte att du håller på gå in i väggen, trots att dessa tillstånd har väldigt liknande sjukdomsbild och symptom, nästan identiska. det blir ju mer en lättnad om det verkligen är sköldkörtelproblem, för då kommer du förhoppningsvis må bättre snart när du påbörjar medicinering. att läka en sönderstressad kropp är en mycket svårare och längre väg att gå än att det är något som kan hjälpas med medicinering iallafall. uppdatera oss gärna hur det går och ta hand om dig!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Fast det har inte “vänt” för mig, jag känner mig trött idag också (det är liksom mitt allmänna tillstånd nuförtiden haha) men nu ville jag skriva två punkter som gjorde mig glad. Jag vet att jag kan gå ut och äta julbord med mitt jobb för jag väljer ju själv vad jag äter från julbordet. Jag vet att jag kan åka till Marocko på några dagars semester nästa vecka för jag vet att det bara gör mig gott. Jättefint att du bryr dig, jag uppskattar det verkligen! Jag är också rädd för att köra slut på min kropp och därför har jag alltid varit väldigt noga med att ta ledigt i hektiska perioder och tacka nej till väldigt mycket. Inget jobb är värt att stressa ihjäl sig för. Kram!

Reply
jessika

ok men jag förstår lite mer nu då när du förklarar det så! ja alltså som sagt, det är så skrämmande det här med stress och hur samhället ser ut idag, och jag blir sån lite “mamma-aktig” som blir överbeskyddande, orolig och lite sådär sträng (men som egentligen menar väl såklart haha) när jag tror/vet när fler är påväg åt det hållet. weird men ja.. man vill ju inte se andra drabbas av samma skit, även om det är en person man känner eller ej. ja man förstår såklart att det måste vara svårt med ditt jobb som är så sjuk stort och brett. så mycket ansvar och press. det händer alltid mycket kring dig liksom och det kommer du aldrig riktigt undan. men samtidigt verkar du alltid ha varit väldigt bra på att hantera det. och det är tur att ditt jobb främst verkar innehålla positiv stress eller så. fan vad jag själv längtar till när jag ska äta julbord om några dagar, kram!!

Reply
Katrin

Bra svarat Kenza! Jag är så impad av att du gör det roliga och det du ver du mår gott av i längden, även om du inte är på topp.

Lycka till med din hälsa! Är övertygad om att allt kommer bli bra. Och ha en skön semester!

Reply
La Bijoux Bella | by mia

So happy to hear of the blood result. It’s a good thing that they diagnosed the problem and prescribed the medication to correct the situation. Hopefully it will help and make you feel much better and be well on your way again! Stay positive and strong … because you are! ??♥️??♥️

??LA BIJOUX BELLA ??| by mia | A Creative Lifestyle Blog

Reply
N

Åh vad skönt! För ett år sedan fick jag börja med medicin som förmodligen kommer vara livet ut och det kändes tungt. Det är liksom varje dag och rätt stark medicin. Det kändes rent ut sagt skit där ett tag (speciellt under biverkningsperioden när man trappar upp HERREGUD) men nu är det en del av min vardag. Det går på rutin liksom, kl 10 varje morgon haha. När mitt larm går i föreläsningssalen ibland så vet alla att det är dags för medicinering hahaha..

Anledningen är att jag en dag bara domnade av i halva kroppen. Efter många undersökningar (för att utesluta MS) fick jag reda på att jag hade migrän med aura. När jag fick reda på detta hade det eskalerat, jag var avdomnad 80% av tiden, jag tålde knappt lukt, ljud eller ljus och kunde vistas ute max någon timme och gå på stan max 30 minuter. Så medicineringen har hjälpt, ibland är jag känslig, ibland domnar jag av och ibland har jag huvudvärk men nu är det 10% istället för 80% och jag mår BRA. Så kör på och kämpa, kämpa för ibland är det jobbigt men det blir bättre igen :D

ÅH och en sak jag vill säga, nu vet jag inte hur mycket det påverkar din vardag men det påverkade mig mycket och jag glömde att jag har folk runtomkring mig. De tycker också det är svårt när anhöriga mår dåligt, kan vara bra att veta och tänka på ibland också <3

Reply
Bella

Vad får du för medicin mot det? Har också stora problem med migrän med aura och bortdomningar i kroppen av och till, även när jag inte har migrän

Reply
Gruiza

Hi Kenza. I have read your blog for years now, buy never had a reason or felt a need to write, but now that I see you’re sick – I have to. Please, don’t fully trust the doctors and the most important thing DONT TRUST THE MEDICATION. Please meet someone who cures with a diet and other nature methods or dig some Internet. Yes, I know how it sounds. But autoimmune sickness is not really a disease, it’s more like an effect of several things like food intolerance, shifty diet, worms, candida and other. These are symptoms of not taking good care of yourself – I’m not telling your body is in shifty condition and you live wrong way. But! It’s very very often that we have no idea of for example gluten intolerance (I know you know) etc and we just live thar way and don’t see anything wrong because it’s every day thing we eat shit like all people and then yeah – next thing you’re diagnosed with hashimoto or cancer or diabetes, because your body sent some signals all the years and we ignored them… Please read something about 811 raw diet and paleo for MS disease (“ketosis” state of body, when you don’t eat carbs really is amazing!). These two diet-lifestyles have REALLY CURED lots of people from hard conditions. They are completely different. If you more into meat – paleo is for you.
Both of these diet have forbidden sugar, flour, alcohol….
Please have open mind about this. I hate seeing people taking medications treating some “disease”, but not really the reasons of it!!!!
The end.
Please take good care of yourself. You’re beautiful and good and kind. Stay positive!

Reply
Rimlig

Autoimmune sickness is not really a disease? How incredibly ignorant of you. Go read a book. Candida is part of the normal flora located in every humanbeings mouth, skin, intestines and genital area – including yours. Science is power. Enjoy!!

Reply
N

Glömde skriva att min mage också pajat pga grov IBS och ser att folk kommenterat massa strunt. Jag äter fan vad jag vill när jag vill så länge jag vet hur min mage reagerar och att jag har nära till toalett hahaha

Reply
Emma

Hej, jag kommenterade i föregående inlägg om utmattning. brukar i vanliga fall nästan aldrig kommentera, men gjorde det, då det lät så skrämmande likt mitt tillstånd. Och jag tror det lätt blir att man drar slutsatser och tror sig veta vad någon lider av kanske för att man själv lider av liknande symptom. Jag känner inte ens dig, men kände en oro när du beskrev dina symptom. Men nu skrev du i en kommentar att du är väldigt noga med att ta ledigt osv i hektiska perioder, och det kändes väldigt bra att du klargjorde det! Inte likt mig att involvera mig såhär i en främling, men som sagt, tror det är för att jag själv lider av liknande symptom. Jag vill bara säga att jag hoppas du får den hjälp du behöver och att du får må bra snart igen! Ha en trevlig kväll och krya på dig! Mvh

Reply
Sanna

Hej!
Jag kommentera sen innan ang. dina ögon att de såg svullna ut. Så hade min syster också det och hon har problem med sköldkörteln. Ögonen svider och dem svullnar upp. Det finns recept på youtube hur man kan bota sin sköldkörtel- problem. lycka till krya på dig.

Reply
Sanna

Undvik mjölkprodukter, gluten, kyckling och kött. Med tanke på din mage och sköldkörtel. Det vi får i oss (de dåliga) gör oss sjuka.
Titta på videon: ni kommer aldrig äta kött igen. Alla som sett denna video i min omgivning har blivit veganer.

https://www.youtube.com/watch?v=hJAKWQ6dDpQ

Reply
Um jamal

Hej Kenza
Roligt att de går bra för dig…
Så som du berättar så låter det som att du har sehr.
Låt din Farbror som bor i Fez.. Mohammed hjälpa dig.
Då jag va där 32 år sen.. Upplyste Han mig om Islam.
Du behöver gå till en Raqi.
Hälsa Mamma ? och Josefin..
Josefin va med när jag konvertera.
Ha det gott o lev väl.
Um Jamal

Reply
Latifa

Can’t believe it.. you are coming to Morocco!! Pleaaase which City?? For sure, I hope that I can meet you .. OMG please make it real !

Love you <3

Reply
P

Hoppas att du fortsätter uppdatera oss med hur det går, misstänker själv att jag har samma sak men vågar inte ta tag i det pga rädslan för att faktiskt få en diagnos och behöva äta medicin :(

Reply
petra

Du P det där var en riktigt korkad kommentar.
Om du har problem med sköldkörteln så blir det bara värre av att vänta, och det tar längre tid att sen må bra.
Det som fattas i din kropp, får du genom att ta en liten tablett varje morgon.
Tycker du på riktigt att det är något att känna rädsla över?

Reply
Karin H

Hej K!

Tråkigt att du ska behöva stå ut med påhopp och skuldbeläggning. Visst, du har “valt ett liv i rampljuset”, men det är ju inte så att du är allmänt mål för pajkastning vilket liv du än väljer. Att du i din utsatta position ändå väljer att vara lite öppen med dina läsare och får kommentarer från människor som inte kan respektera ditt privatliv, det känns bara väldigt olyckligt. Jag antar att du med åren hittat sätt att handskas med dessa kommentarer, men det lämnar ändå en olustig känsla hos mig. Det här ska du inte behöva ta.

I vilket fall, det lär komma både vänliga och ovänliga kommentarer som ber dig testa allt från lchf och “självhealing” till homeopati och kolloidalt silver. Och visst, mat har betydelse, men om du brutit benet så käkar du ju inte en burk d-vitamin, du går till läkaren och får benet gipsat. Jag har hypotyreos pga anorexi under flera år och har nu ätit levaxin i 5+ år. Jag vet inte om du har hypertyreos eller hypotyreos, men litar på att du får hjälp. Att du även är privilegierad nog att kunna ta till privat sjukvård verkar lovande för att du ska få hjälp snabbt, och hjälp av någon du känner dig trygg med. Att äta medicin varje dag var inte en stor förändring för mig eftersom jag i perioder ätit olika preparat och tillskott. Jag tar mina tabletter på morgonen, men vissa vill ta dem på kvällen, andra mitt på dagen. Det handlar om att hitta det som passar dig. Det jag reagerade mest på var tröttheten och den konstanta huvudvärken. Efter tre veckor med levaxin var huvudvärken helt borta, och det var först då jag fattade hur påverkad jag hade varit. Det finns hjälp, och du är inte ensam. Kram!

Reply
Lisa

Hej!

Hoppas du kommer tillrätta med dina problem. Jag funderar också på att söka läkarvård för ett uppemot tio antal hälsoproblem och tror också jag vill gå den privata vägen. Hur valde du läkare/vårdmottagning? Har du något bra förslag på en mottagning i (centrala) Stockholm?

Reply
Jelena Andjelic

Jag säljer splitternya oöppnade ”Heli” biker boots med prislapp kvar från kenzas märke Ivyrevel för 1499kr. Storleken på dem är 37. Kontakta mig på telefon: 0760892140

Reply
ellinor

Nej, det blir inte bra utav medicinen, håravfallet slutar men man är fortfarande ledsen och deprimerad för det är inte rätt fysiologiskt att ta en hormontablett på morgonen utan för att må bra så borde de ändra medicinen på något sätt så man tar den flera gånger under dagen. Annars om man tar på morgonen så blir nivåerna under dagen ojämn, söker du på hypotyreos på google så står det att man däckar vid klockan 16 varje dag och det har att göra med att det inte är rätt att ta en tablett på morgonen. Jag mår ialla fall inget bra.

Reply
petra

Ellinor. När det står att man däckar på em så handlar det ju om innan man får diagnos, innan man börjar äta medicin.
När du tar en tablett varje dag så finns det i kroppen konstant. Inget tar slut vid 16 tiden…
Om du äter Levaxin och ändå inte mår bra, så kontakta din läkare.
Det tar också tid för dig att börja må bra. Dina värden visar ganska snabbt på resultat men ditt mående släpar efter, det tar tid.

Reply
ellinor

Orsaken till att medicinen inte funkar är att den är syntetiskt framställd och att på riktigt så har man både t3 och t4 med en fungerande tyroidea. Är trött hela tiden och som en annan tjej skrev så mår man inte bra av kaffe och sånt, får något slags kortisonpåslag och känner mig helt dåsig. varje dag runt 16 så mår jag skit och mot kvällarna blir det bättre igen.

Reply
Susanna

Du har samma symptom och värden som jag har. Levaxin gjorde mig piggare men hjälpte varken mot håret eller magen. Det som har hjälp mig är att utesluta gluten ur min kost. Magen blev bättre på nån vecka (detta trots att jag inte är allergisk mot gluten). Jag har även börjat köra mer LCHF-kost då jag känner mig piggare av det. Kämpa på, det finns alltid lösningar ?

Reply
Matilda

Jag hoppas verkligen för din skull att det inte bli värr. Jag själv är opererad fast för hypertyreos (giftstruma) & har efter det åkt på hypotyreos pga svårinställd medicin i 2 omgångar.
Jag vill bara skicka dig några råd. Lyssna på din kropp & strunta inte i saker som inte känns helt okej. Sköldkörteln är lurig & ställer till en massa problem om man har otur. Det är okej att vara ledsen & nedstämd, men det kommer bli bättre när medicinen gör sin rätt, så sluta inte kämpa helt även om vissa stunder kan vara skitjobbiga. Sen tycker jag det är viktigt att du & din partner pratar extra mycket om det här, då jag förstått att detta kan bli påfrestande för den andra partnern.
Ta hand om dig & massa lyckoönskningar till dig, kram

Reply
Sabrina

Hej fina kenza! Jag vill bara rekommendera en medicin Jah började ta några månder sen pga av mitt låga blodtryck!! Jag har många år lidit av lågt blodtrycket och de resulterar oftast trötthet och yrsel vilket jg led av jag vände mig också privat och läkaren gav mig en medicin som heter Effortil, först var jag skeptisk och vill inte ta fler tabletter (har hypotores) tar redan levaxin varje dag. Men efter tjat från min läkare började jag faktiskt med dessa effortil och jag blev genast bättre. Min yrsel har total försvunnit så jag är så förvånad!!! Ville bara tipsa dig om det för jag har gått igenom samma jag fick hypotores i samband med förlossning, alltså minskad hormonutsläpp i sköldkörteln… lycka till. <3

Reply
Matilda

Vad skönt att du får hjälp! Tog läkaren antikroppsprover med? Hashimoto är med en sköldkörtelsjukdom som växlar mellan hyper och hypo. Jag själv är hypo och de jag kommit i kontakt med via sköldkörtelgöreningen som är hypo har alla problem med förstoppning. Allt i kroppen går försakta och även tamarna. Är man hyper däremot går allt för fort, vilket leder till diarré. Vid hashimoto växlar det mellan båda, då kroppen angriper din egen sköldkörtel. Samma gäller med celiaki (gluten). Har man hashimoto som är en autoimmun sjukdom, kan man även ha celiaki som också är autoimmun. Eftersom du själv märkt att du reagerar på gulten. Celiaki ger samma problem, och kan även ge förhöjt tsh med ha normala världen på t3 och t4. En av mina närmsta vänner hade samma symtom som mig, fast diarré istället för förstoppning, och när hon efter två år (!!!!) Fick diagnosen blev hon helt frisk. Läkarna tänkte aldrig på att det kunde ha med gluten att göra.

Frövrigt tycker jag det är bra att du kan gå ut och äta och resa. De som skriver annst är bara avundsjuka. Jag önskar själv att jag skulle orka med sånt, men har jag jobbat orkar jag inget annat. Har sovit från 17.00 tills nu och ska snart sova vidare. Samma sak gäller på helger. Jag orkar bara göra en sak, sen klarar inte kroppen mer. Migränen kommer direkt. Så jag säger: lev så gott du kan och BRA att du får hjälp i tid, innan kroppen tar mer stryk så att det blir tuffare att komma tillbaka. Jag var överkänslig mot mat förr, men efter diagnos försvann alla utslag och ballongmagen kommer inte alls lika ofta längre. Hoppas du upplever att du “tål” mer mat med. Men be dem kolla gluten för det kan hänga ihop. Jag hade det inte meb en väldigt skadad tolvfingertarm. Lika bra att få allt uppkollat så man kan få må bra. Lycka till och tack för att du skriver om sjukdomen, då många väljer att tycka man är lat och tråkig med sjukdomen, folk förstår inte hur man mår!

Reply
Alexandra

Hej Kenza! Har läst din blogg i flera år och hoppas att du fortsätter skriva på den. Jag gillar ditt sätt att skriva, att du är öppen, men kan också blanda djup med yta. Tack för att du förgyller bloggvärlden :) Ser även upp till dig som företagsperson, tycker du är inspirerande, tycker om att du känns genuin i det du gör. Trots att jag har läst din blogg i flera år så brukar jag inte kommentera, men kände att jag ville göra det nu. Har läst lite om dina problem, hypotheros och magproblemen. Fick själv en autoimmun sjukdom vid årsskiftet, vilket var omtumlande såklart. Jag läste dock på väldigt mycket kring immunförsvaret och tarmen. Ska inte redogöra en rapport här, men vill tipsa om att läsa om gluten och hur det påverkar tarmen och immunförsvaret. Jag slutade med gluten helt och hållet, och har minskat på mina inflammationer i kroppen. Grejen med gluten är att man behöver sluta helt och hållet, det går inte att bara minska. Det beror på att så små mängder av gluten kan dra upp problemen igen. Jag vet inte hur gluten påverkar dig eller om det ens påverkar dig, men kände ändå att jag ville tipsa dig. Så får du göra hur du vill med informationen :)
Åter igen, tack för att du är du. Hoppas du fortsätter vara den du är, du är grym!
/Alexandra

Reply
Bella

Jag hade hypotyreos och åt levaxin i 2 år men tillslut kunde jag sluta med medicinen, tror det berodde på att jag slutade med gluten och mjölkprodukter och slutade stressa, bytte till ett lugnare jobb osv

Reply
Kerstin

Hej Kenza!
Kontakta Anna Hallén så får du information om vad som händer i kroppen.

Reply
Rebecca

Jag va på väg rätt in i den så kallade “väggen” innan sommaren, totalt utmattad och fick diagnosen uttmattningssyndrom i Septenber.. jag va totalt slutkörd, grät mig till sömns och va så känslig och fattade inte va det var med mig, hade börjat tappat mitt minne och va totalt okoncentrerad, tappade även känseln i ben och höger arm och hade svåra yrselattacker. Fick typ social fobi…jag som är världens socialaste människa i vanliga fall. De tog prover på mig efter ett tag och tog upptäckte att jag hade hypotyreos. Fick levaxin samma dag, efter ett par veckor började jag känna mig “normal” igen.
Jag blev piggare och började känna mig mer som människa.
De ville sjukskriva mig på heltid, jag som älskar mitt jobb blev ännu mer deprimerad av att vara hemma i bara 1 vecka. Jag bestämde mig att jobba 50% och det gjorde jag under 5 veckors tid, sen avbröt jag min sjukskrivning. Och jag är en krigare och älskar mitt jobb. Men jag orkar inte göra många knop efter jobb, så att ens träna finns inte på världskartan just nu. Men den är förjävlig vidrig hypotyreos.
Och det tar ju ibland upp till 1 år innan man blir rätt inställd med sin medicin..?
Kämpa på fina du och lycka till❤️

Reply
Marie

Du har nog gjort rätt i att vända dig till en privat läkare.
Tror gränsvärdena kan skilja mellan olika län t.o.m. Googlade också som en besatt när jag hade förhöjt värde. I mitt län är gränsen 4,7 och jag hade 5.. och när jag påpekade detta för läkaren, #%*^ då blev han smått galen och idiotförklarade mig?
Sen fick jag ett nytt papper om att jag behövde ta om mitt prov, struntade i det eftersom jag inte pallade att få en utskällning av läkaren en gång till.

Men nästa gång jag träffar en läkare ska jag be om nya blodprov, tack för att du tog upp detta!

Reply
Anna

Vet inte om du läser alla kommentarer, Kenza. Men jag hade problem med min sköldkörtel när jag var cirka 20-22. Jag var extremt trött också, jämt. Tog prover som visade att jag hade problem med sköldkörteln. Minns inte om jag hade för högt eller för lågt, men tror högt är typiskt för trötthet osv? Jag fick i alla fall börja äta levaxin o åt det i något år, men efter jag fick mitt första barn så hade jag inte längre dåligt värde o har sedan dess inte behövt äta det nå mer.
Så det måste med andra ord nog inte vara så att man måste äta för alltid :) Men verkar vara väldigt vanligt problem :)

Hoppas det går bra för dig!

Reply
J

Jag hade som du förr mycket magknip och magproblem. Slutade äta lök och stark mat även fet mat som pizza McDonalds och kolsyrad dryck, godis och började med laktosfria produkter. Idag är mår jag BRA inga problem alls! Kan vara värt att utesluta vissa saker innan man börjar medicinering <3

Reply
Beatrice

Hej Kenza!
Vad skönt att du kunde träffa en specialist snabbt! Jag har länge mått precis som du berättat här i bloggen och har oxå lite förhöjt TSH. Men min läkare på vårdcentralen tycker inte att det är nått att göra åt eftersom t3 och t4 ligger inom normen.
Så jag undrar helt enkelt om du skulle kunna tipsa om vilken läkare du har träffat? Jag känner inget förtroende för min läkare och vill träffa en kunnig specialist och har inga problem att söka privat istället. Om du inte vill skrivs ut här i kommentarerna vore jag väldigt tacksam ifall du har tid att maila på min mail jag lämnar nu med denna kommentar.

Hoppas verkligen du får den hjälp du behöver och att du kommer känna dig som vanligt så snart som möjligt! <3

Reply
Queenly

Kära Kenza. Jag avråder starkt från att ta kemiska piller läkare i Sverige skriver ut. Big Pharma tjänar stora pengar på att hålla oss beroende av deras piller. Din Kropp är Självläkande. Du kan hela dig själv. Köp boken HEAL YOUR LIFE. Du är ung och du är inte skapad för att ha kemiska tabletter i din unga kropp. Allt du äter påverkar ditt framtida barn. Försök att vara så ekologisk och gift fri du kan. Du har all möjlighet i världen. Ring Doktor Robert Morse i Florida så kommer han berätta för dig hur du läker din sköldkörtel. Dr Robert Morse finns på Youtube med. Ge din kropp en chans innan du förgiftar den med levaxin och sådant skit.

Reply
Lina olofsson

Vill bara säga att jag läser inte din blogg så ofta längre därför den hackar så mkt på iPhone. Det e reklam o d e undersökningar du har. Också är det så få inlägg innan man redan måste ladda nästa sida. Drygt jag tycker ju om din blogg, men d här gör d ovärt blir bara irriterad. ?

Reply
Zarah

Jag blir på riktigt mörkrädd när jag läser vissa kommentarer här inne. Att man inte ska lita fullt på läkare, inte lita på medicin bland MYCKET annat? Visst jag är den första att medge att jag är fruktansvärt skeptisk till sjukvården. Men om man, som någon skrev har diabetes, så ska man då inte lita på sin medicin? Jag förstår faktiskt inte.. Man kan inte äta sig frisk från hypotyreos endast. Jag fick min diagnos i veckan och baserat på mina värden så är misstanken att jag haft det i flera år. Tro mig, under dessa år har jag testat allt i kostväg och inget har gjort någon skillnad. Med tillägg att jag varken dricker, röker eller snusar på det också. Hela sig själv? Ja, absolut. Men vissa saker går faktiskt inte utan hjälp, men givetvis måste man ha en positiv inställning, det hjälper oftast.

Nej, levaxin måste inte vara livet ut, en del har lyckats klara sig utan efter stora omställningar, men med det sagt så får många ta medicin hela livet då det faktiskt rör sig om en sjukdom. jag är troligen en av dom då mina värden var väldigt utanför referensintervallet, och jag misstänkte bara en mild form av hypotyreos. jag hade SÅ fel och anser att det bara kan gå uppåt härifrån!

Lycka till!

Reply
Anastasia

Hey Kenza, I am sure it’s a new situation for you but nothing to worry about. I’ve been diagnosed with hypothyroidism since I was 15 but with daily medication I feel absolutely normal. Believe me, the only “hassle” is just going for 6 months blood tests and adjusting the tablet levels. I’ve heard out thyroid usually gets crazier with pregnancy ;)
Take care and smile!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*