• header

ILLUSTRATIONS

Thank you for these illustrations! <3

Alltså hur glad blir man inte när man ser sånt här? Blev väl extra varm i hjärtat just för att det var från bröllopet. En av mina vänner känner tjejen som gjort den översta och hon frågade om vi ville ha den inramad. Ehhh OM vi vill! Den kommer ju bli perfekt i sovrummet mot våra gråa väggar. Vi har redan ett svartvitt bröllopsfoto inramat i sovrummet, men man kan ju aldrig ha för många. ;-)

Annars så tycker jag att det är sjukt svårt att hitta något vi vill ha upp på väggarna. Gillar inte sånna typiska print som alla har i tavelcollage. Kan inte ni tipsa om lite spännande konst?

// I got so happy when I saw these. I guess a bit extra happy because it was from our wedding. One of my friends know the girl who made the first one and she asked if we wanted it framed. Weeeeell YES! It will be perfect on our bedroom with our grey walls. We already have a wedding photo framed in our bedroom, but you can never have too many. ;-)

110 Comments

Elin

Sigrid Ingela Blom är en spännande konstnär, hon både målar och är silversmed! Hon är grym, har bland annat sina grejer på Götgatan i Stockholm på Galleri Hantverket.

Vill man ha unika saker på väggarna är det ju roligast att investera i riktiga målningar, och inte bara prints!

Reply
J

Famkalla fina miljöbilder från era resor tillsammans och rama in de, alltså enbart på miljön och inga personer. Vi har en tavla för varje resa vi vart på. Har framkallat de i svart vitt så det ser ut som köpt tavla men blir lite personligare att ha en story kring den :)

Reply
Linnea

Nordic kind är ett företag som stöttar unga, svenska konstnärer i början av sina karriärer. På deras hemsida nordickind.com finns massa fina print! I alla möjliga typer och stilar. Kul att man köper dem och stöttar unga konstnärer också ?

Reply
Elin

Åh vad fint ❤️ Jag älskar prints med akvarell. De danska designerna Silke Bonde och Trine Holbaek gör superfin konst, tips!

Reply
Bella

Susanne Demåne, en svensk konstnär som gör väldigt vackra tavlor och skulpturer.

Reply
Anna Julia

Hei ! <3 Jeg og kjæresten har kjøpt et polaroid kamera, som vi skal bruke når vi drar på reiser sammen. Bildene skal vi putte i en stor ramme, slik at vi får mange minner i samme bilde. Vi vil muligens skrive på hvert bilde hvor vi har vært, men ingenting er bestemt enda. Kreativt og noe ikke alle andre har…mest av alt, veldig personlig og minnerikt å se tilbake på! Håper det kan være til inspirasjon :) stor klem fra nabolandet <3

Reply
Sarah

Beckmans julmarknad! Massa svinbra konststudenter säljer sina verk superbilligt på marknaden, i år är det den 9-10 december (finns event på fb). Har varit där flera år och får alltid med mig något hem, garanterat edgy och unikt + kul att stötta dem.

Reply
Mathilda

Abstrakt konst på canvas! Sjukt läckert, man kan få billiga varienter men dom ser lyxiga ut, och man kan välja dom med färger som funkar i rummet. Canvasen får gärna vara behandlad för att skapa textur, typ som på bilden jag länkat. Sånt gillar jag iaf! :D

https://i.pinimg.com/736x/59/f8/63/59f863d77487ca15d0da6ea0b59ff924–black-white-gold-chicago-apartment.jpg
https://i.pinimg.com/736x/08/e8/a0/08e8a025a0db60e9bfa2fcaa9add6a11–large-canvas-paintings-abstract-paintings.jpg

Reply
Hrefna Birgisdóttir

Otroligt fina illustrationer, vilken talang! Och sjukt spännande att välja konst till hemmet! Val av konst kan verkligen skapa så mycket stämning i ett rum <3 Jag tipsar gärna ogenerat om mina akvarell original samt prints som jag säljer i min shop http://www.hrefna.se :) Tar även emot beställningar om man är ute efter något specifikt. Lycka till att hitta konst som passar er! :)

Reply
Dixi Wonderland

Jonna Jinton fotograferar helt magiska bilder och hon kommer även snart att lägga upp sina tavlor som är så vackra! Tycker absolut att ni ska titta in på hennes webshop och se ifall ni hittar något ni tycker om :) Hon är ju svensk bloggare så kanske roligt att kunna supporta någon i samma land/ålder osv.

https://artbyjonna.com/

Reply
Martina

Juliesstylingart @ Instagram! Så satans häftiga målningar av både kvinnor och naturföremål – massa färgssprakande men också en hel del mer dova, neutrala. Rekommenderar verkligen!

Reply
Camilla

http://www.sandranobreart.com

Mer känd som Kandee som bland annat gjorde linnen som du fick hemskickat för en väldans massa år sedan. Hon säljer nu endast sin konst i hennes webshop. Kan tänka mig att hennes verk passar in i er övriga inredning.

Reply
Johanna

Kan varmt rekommendera StudioEdin (www.studioedin.se). Grymt fina både såväl riktiga tavlor som konsttryck att rama in och varje konsttryck görs bara i ett visst antal upplagor vilket gör att det inte är alla som har dom, lite roligare kanske än typ Ikea och andra ”citat-posters”.

Reply
Andrea

Hej! Jag fick själv inspiration utav Emily ratajkowskis “art collection” som hon har i sitt vardagsrum (som du kan googla på). Hoppas du kan få ihop något liknande då det kan bli super fint med riktig konst.

Reply
L

veroniccarts och maryamaljaderiart på instagram. Två grymma kvinnliga konstnärer!!

Reply
Sandra

Den finns en liten autistisk flicka som heter Iris Grace som gör helt sagolika tavlor. Lite Monet känsla över dem om det vore intressant. Har själv velat köpa en för de är helt fantastiska (och blir mer fantastiska när vet man historian bakom dem…) men inte kommit till skott ännu :)

Ni hittar hennes målningar här: https://irisgracepainting.com/paintings/

Reply
Maria

Such a beatiful arts!
Btw, Aleks looks like Clark Gable from Gone with the Wind. He is so handsome like an actor from the Golden Age of Hollywood (I mean not only in the first picture). You both are lucky guys hehe <3

Reply
Olivia

Googla på ashes to Snow av Gregory colbert så ser du vad jag älskar. Lite deppiga men så otroligt maffiga.

Reply
Nathalie

Den här tjejen målar väldigt vackra tavlor, sök på Michaelahakanssonart på Facebook ??
Ha det bra! /Nathalie

Reply
Marie

Strunt i motivet på tavlorna annars och skapa ert eget… om ni ex har något annat ni vill fästa på väggen, för exempel en diskret vägglampa- fäst sedan en rejäl tavelram runt den!

En tjusig spegel och sedan ännu en ”ram” runt, kan ju va hur stor och pampig som helst…

:-)

Reply
Josefin

Spännande konst vet jag inte om det är, men jag snubblade över kontot “nancysatelje” för länge sedan och fastnade för hennes tavlor, där varje tavla blir personlig och egen. Ett tips! ?? såg nu att hon hade en hemsida också, testar länka

https://www.nancysatelje.com/
Hoppas ni hittar någonting!

Reply
Amanda

Så fina! Jag gillar posters från museum, moderna har väldigt många fina, fotografiska med! :)

Reply
Tess

Älskar Carolina Gynnings tavlor! Men då måste man vilja ha lite färg på väggarna ;)

Reply
Anna

Tips på mer unik väggprydnad: society 6, hemsida med små konstnärer. Simon Stålenhage, otroliga målningar! Finns på redbubble.com , där finns också andra konstnärer/fotografer! Våga vägra desenio✊️

Reply
@inredningsdesign

Kan ni inte be någon fotograf ta fram personliga prints bara till er? Kan tipsa om populära Tove Frank som för magiska posters. Hör med henne så får ni någon som ingen annan har. :)

Reply
Em

Tips för väggen: poster från favvo-film! Ifall den är snygg! Eller om ni har några fina foton, tex miljöbilder från resor, som går att printa stort.

Reply
Ellinor Göransson

En kul grej är att köpa en canvas och färger, sen att ens vänner får måla den tillsammans. Sen sätter man upp den :)

Reply
Lova

Det finns jättemycket fint på society6.com! Väldigt olika stilar och mindre konstnärer, så det blir mer unikt.

Reply
A

Have you heard perfect by ed sheeran and beyonce?? I love it almost more than the original.<3

Reply
S

Jag tycker personligen att konst ska reflektera vem man är, så säg att man älskar att dyka, laga mat och läsa böcker, då tycker jag att man gärna kan ha undervattensmotiv, något nice som har att göra med mat i köket och kanske någon gulnad/fake-gulnad tavla med något tryck på som får en att tänka på böcker. För din del kan jag tänka resor, mode och dina nära & kära, och då tipsar jag verkligen om att ha motiv från där ni varit, gärna era egna bilder (för då är det ju helt unikt). Däremot vet jag NADA om mode så vet inte vad jag ska rekommendera där? Sånna där coola teckningar designers gör med löjligt smala och långa kvinnor med kläderna som de vill få gjorda? Och sen som du ju själv är inne på med bröllisbilder, något på Mani etc? (Själv har jag tex två scrolls, en med ett naturmotiv och en från kinesiska muren, samt ett sjökort från området där jag växte upp som det är målade förlista skepp på.) Ha en bra helg, KRAM/S

Reply
Sara

Kom precis och tänka på din julkalender som du hade för något / några år sen. Hade vart så kul om du hade haft de i år också :) kram på dig vackra människa!

Reply
Amanda

Hej Kenza,

Jag tipsar dig gärna om en tjej i Växjö som har bl.a gjort tavlan av kvinnokroppen i länk: http://nouw.com/amandakluft/fyllt-upp-tomrummet-29580731 – som om du scrolla ner lite syns i mitt vardsrum. Har fått många komplimanger för den och det roliga är att det inte finns någon exakt likadan. Utan snarlika isåfall. På Facebook och Instagram heter hon: Artbymyengla.
Dock syns där inte hennes senaste men hon håller även på mycket med det digitala för hand samt canvas. Många tavlor är med kvinnokroppar av olika slag. Väldigt vackra är dem och hon lägger dygn för att göra canvastavlorna.

Ha en fin helg!

Reply
Jennie

Sandra Nobre! @sandranobreart på Insta! Kolla in hennes konst! Coola och annorlunda målningar.

Reply
Therese

Lora Zombie gör fantastisk konst och inte särskilt traditionellt! Kolla in hennes instagram eller sök efter hennes prints på diverse sidor ?

Reply
jenny

Emil olsson art – helt magiska tavlor. Han deltar I olika utstallningar I sthlm med jamna mellanrum. Hans bas ar pa black and white art I Halmstad.

Kolla pa instagram/facebook och hemsida. Du kommer inte bli besviken

Reply
yas

Konstfack har julmarknad nu i helgen, där säljs bl.a. massa fina prints från studenterna! Kolla in nadiazlee (insta) hon har feta prints!

Reply
Louise

Ta en musik video du gillar, Printscreena sen skicka efter på förstoring. Så har du en tavla ingen annan har.

Reply
Jenny

Jag har en kompis som gör sjukt snygga tavlor. Sök på artbyterese på instagram så ser du hennes tavlor!

Kramar

Reply
Jasmina

Gray Malin has some seriously beautiful photography prints, you should check him out on instagram! Other than that, I‘m a huge fan of supporting smaller businesses on etsy! There are so many creative people out there haha, I always find some cute prints on there!

Reply
Sabina

Är själv en konstnär, recomenderar Society6! Canvas, tavlor, prints etc av andra konstnärer från hela världen! :)

Reply
D

Det finns som stora kartor (fast är tavla), där du t.ex kan markera vilka länder ni besökt eller t.ex att de lyser med små LED lampor eller något. Sånna är coola tycker jag!

Reply
Caroline

Jag gör handgjorda kartor bland annat i guldblad. Fint att ha länderna man härstammar ifrån tillsammans på väggen. För bilder så kika in på min insta @beautified.kitabah

Reply
Trifah

Det finns en kille som jag hittade på instagram för några månader sen. Danny Doya heter han. han gör sjuka tavlor som verkligen sätter det där lilla extra i varje rum. Oklart om man skickar till Sverige då jag är rätt säker på att han är bosatt i USA men kanske värt att kolla in ändå :)

Reply
Elisabeth

Gå in på min webbshop ed-art.se! Där hittar du konst är en massa kända och mindre kända konstnärer. Allt är gjort i upplaga vilket gör att priserna blir mer överkomliga än om man köper original. Alla verk är tryckta med högkvalitativa papper och pigment, ofta handtryckt, och allt är signerat och limiterat (därav ed. art – ed. som i edition!) Jag har verk av nästan 100 konstnärer, så det är ett stort utbud. Hoppas du gillar!

Reply
Amina

Hej Kenza! Jag hobby-ritar/målar lite. Gör olika motiv med en låttext i bakgrunden efter “beställning”. Vet inte riktigt vad ni är ute efter men en kan kika på min instagram där jag heter aminahamulic. Annars kan jag tänka mig att det finns mycket fint och unikt på etsy.com :) Kram!

Reply
Isabell

Det är jättesvårt att hitta motiv en gillar, tycker egentligen inte om posters osv så istället har jag satt upp tomma ramar eller speglar som är lite roliga. T.ex stora guldramar, och motivet i en spegel kan ju aldrig bli fel! ;)

Reply
Anna

Kolla gärna om mina målningar är något för dig, annaedholmart.com :) Abstrakt konst, säljer både orginal på canvasduk och print som blir superfint att rama in!

Reply
Catherine

Kolla in studio Edin på instagram, fullkomligt fantastiska tavlor! Jag ska definitivt köpa en när jag har lägenhet ???

Reply
Julia Gustafsson

Tipsar om Kristina Krogh, en dansk konstnär som gör väldigt fina grafiska tryck i limiterad upplaga. Hon släpper nya motiv med jämna mellanrum så där kan man hålla utkik. Stilrent och väldigt lätta att kombinera med andra verk!

Reply
Katarina D

Du måååste kolla in sidan favoritdekor.se! Köpte sjukt snygga tavlor därifrån till min nya lägenhet. Väldigt unika prints då de samarbetar med olika konstnärer och vissa illustrationer är det bara de som har! Kramar <3

Reply
K

Investera i fotokonst, relativt “billigt”, otroliga bilder och gör sig fint i de flesta rum. Och så ökar bilderna i värde :)

Reply
Helena

Tipsar om mig själv ?. Jag gör fotokonst och gör popkonst med plexiglas. Sök på insta efter artbyhoun.

Reply
Sofia

Vi tjejer måste stötta varandra, därför måste bara tipsa om två fantasiska konstnärer! Båda är Malmö-baserade.
ViShu som går abstrakt konst, hon har tavlor som både går i massa exploderande färger samt svart/vitt/grått som är sååå snygga! ( https://m.facebook.com/ViShuPainter/ )
Andrea Jarvas som går under namnet Andraushka, superfina illustationer och grafisk konst. ( https://www.facebook.com/andraushka/ )
Hoppas du kommer gilla det du ser!

Reply
Nadia

Finns en enormt duktig konstnär som heter Nick Alm som gör det mest realistiska porträtt jag sett i modern tid. Till och med på instagram så tror jag att personerna ska hoppa ur skärmen! Otroligt vackra, lite dekadenta med intressanta teman och sofistikerad färgsättning.

Reply
Pernilla

Gå till något museeum, ofta säljer som planscher från olika utställningar. Man kan hitta riktiga guldfynd för under 100:- oftast.

Reply
Kerstin

Beckmans julmarknad i helgen!!! Kommer säljas massa fina prints från studenterna:)

Reply
Rebecka

Jag driver en liten shop på tictail med tavlor och posters som jag gjort själv. Dahlgrenart.tictail.com
Heter den. Finns även på Instagram under dahlgrenart där kan du se lite mer av min konst också av sådant som inte alltid dyker upp på shoppen. Titta gärna in där!

Reply
Danijela

Hej Kenza!
Har läst din blogg i många år och är så imponerad av allt du lyckats åstadkomma. Blir inspirerad av dig varje dag. Jag heter Danijela Jovcic och har startat mitt egna företag Studio Nouva där jag målar originalmålningar i akryl och skapar egna posters med fotografier som jag själv har tagit. Min stil är abstrakt och ofta inspirerad av naturen. Jag använder ofta väldigt mycket färg och försöker skapa harmoni i varje målning. Jag tar även beställningar där kunden kan önska färgval som passar in i inredningen och även vilken känsla målningen ska uttrycka. Just nu målar jag mycket på papper just för akryl men gör även beställningar på canvas. Jag har tre olika kanaler som du gärna får kika in på om du är intresserad av min konst.
http://www.instagram.com/studionouva
http://www.facebook.se/studionouva
http://www.studionouva.tictail.com
Ha det fint
/ Danijela

Reply
Elin

Kolla upp moderna museet! Och sen kan du alltid kolla på konstgallerier och söka efter konstsäljare på nätet.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*