• header

FRIDAY BREAKFAST

Breakfast at Pom & Flora, wearing coat from Ivyrevel (out soon)

Imorse mötte jag upp Humlan och Nora för en frukost på stan! Jag har julledigt och har mest varit inne de senaste dagarna (ätit, haft vänner över och kollat på film, sovit….) så det var skönt att komma ut lite. Drog förbi kontoret en sväng för att skriva ut lite grejer för bokföring och går nu igenom mailen så att inget viktigt ligger obesvarat nu innan vi drar iväg till Thailand. På söndag åker vi och är borta två veckor. Jag ville verkligen till Koh Lipe (ni var ju så många som tipsade om det!) men eftersom att vi var så sent ute med att boka och allt var typ fullt så det blev Ko Chang istället. Men det blir nog härligt det med! Vi får fira tolvslaget uppe i luften men vad gör det, vi får ju iallafall en helt fantastisk start på det nya året. :-)

// This morning I met up with Alexandra and Nora for a breakfast down town! I’m on Christmas holiday so I’ve mostly been inside the last couple of days (eating, watching movies with friends, sleeping…) so it felt good to get outside. Went by the office too to print some stuff for my company’s accounting and now I’m going through my e-mail so that nothing important is unanswered before we go to Thailand. We’re leaving on Sunda and will be gone for two weeks. I really wanted to go to Koh Lipe (since so many of you said it was nice!) but since we booked so late and almost everything was full, we chose Ko Chang instead. But I think that will be lovely as well! We have to celebrate new year’s up in the air but it’s okey because at least we’ll get an amazing start of the new year. :-)

45 Comments

Marina

Tipsar om Svensk restaurang på den sydöstra spetsen av Koh Chang! (Fisherman’s Hut.) Kanske inte det man vill kolla upp när man e borta men för mig som inte bor i Sverige var det en väldigt bra överraskning! Väldigt fint där också. Mangroves i kajak! Ååh!!

Reply
Jennie

Koh Chang är också väldigt fint! Massor av elefanter, vattenfall och djungel. Det finns inte så mycket strand men det gör nog inget. Restaurangen Barrio bonito är mysig och har väldigt god mat. Trevlig resa!

Reply
Penny

Vi firade också tolvslaget i luften på väg till Thailand förra året. Underbar känsla!

Reply
ISA

Åh låter verkligen bra att du tagit julledigt OCH ska på vacay! Sånt behövs såhär mitt i mörka vintern! Drar själv iväg imorgon och är SÅ pepp!! Ha underbara veckor <3

Reply
Anniel

Koh Chang slår Lipe alla gånger, förstår inte helt hypen kring Lipe. Njut av solen!

Reply
Johanna Marcusson

Hej Kenza!
När jag backpackade för snart två år sedan spenderade jag 14 dagar på Koh Chang. Måste säga att det är en otroligt mysig ö, med fantastiska stränder, mysiga småöar runt omkring, mycket djungel, vilda apor och extremt god thaimat. Jag måste säga att jag gillade verkligen Koh Chang just för att det var inte lika många som åkte dit som till Phi Phi, Phuket, Koh Lipe och många andra härliga ställen. Rekommenderar verkligen White Sand Beach, som är perfekt för härliga promenader och fina bilder, speciellt om man tar sig till de bortersta delarna av stranden. Där hittar man galet häftiga Bungalows, vackra träd och klassiska Asien gungor. Lonely Beach är en annan härlig strand, den är dock något mindre. Jag rekommenderar också att ni tar en härlig båttur och besöker Koh Mak, många väljer att spendera ett dygn där för att uppleva en mindre, fridfull och orörd ö, jag var tyvärr bara där på ett snabbt stop, men det var otroligt vackert. Det finns gott om möjligheter att åka på båtturer som stannar på många olika småöar runt Koh Chang. Efter som ön till 70% består av regnskog finns det mycket att utforska, det finns härliga vattenfall, zipline och mycket djurliv. Akta er för elefant ridning, det finns tyvärr gott om ställen för kommersiell ridning på ön. Jag är övertygad om att ni kommer kunna njuta av Koh Chang!

Reply
Amina

Tror ni kommer att tycka om Koh Chang, om det är något ställe vi skulle åka tillbaka till i Thailand är det dit! Charmigt med härliga människor även om vi ibland undrade vart vi kommit någonstans, bland annat då vi åkte moppe och hamnade mitt ute vid en hippiestuga i ingenstans efter att ha kört uppför en halvt bortregnad vägg =D xD Ha det underbart!

Reply
Matilda

Gott nytt år Kenza! Hoppas ni får njuta av härliga veckor i värmen. Var det inte för fleeeera år sen som ni var i Thailand (med typ Tyra..?) och du blev matförgiftad..? Vill minnas något sånt iallafall.

Reply
Sara

Var på Koh Chang i en månad för två år sedan :)
Mitt tips är att äta hos Oan´s på Lonely beach, ett litet kryp in som drivs av en liten dam.

Reply
Jennifer

Under hur det är på koh Chang nu. Var där för nio år den och antar att det expanderat rejält :)

Reply
Steph

Åh top 2 på vår Thailandsresa för några år sen var just koh Lipe och koh Chang! Ha en underbar resa! ❤️

Reply
Frida

Bra beslut med Koh Chang! Vi har varit i Thailand många gånger men har valt att åka tillbaka till Koh Chang flera gånger trots transfern. Det är helt fantastiskt och ni kommer inte att bli besvikna. Hyr moped och se er runt på ön, våran favoritstrand är Kae bae beach, i närheten av denna strand kan ni bada i vattenfall. Ha det helt fantastisk :) kram!

Reply
Erika

Åh så härligt.
Väldigt avis då vi brukar vara iväg på vintern. Men nu blir det att spara pengar till hus istället ?
Var på koh chang ska ni bo? Har varit där 3 gånger, fina stränder ?

Reply
Kajsa

Kenza! Är du fortfarande flygrädd? Hur har du hanterat din flygrädsla? Med tanke på att du flyger väldigt mycket nuförtiden, för själv så blir jag som mest flygrädd dagarna innan och drömmer mardrömmar (drömde liksom häromdagen om hur flygplanet går sönder och måste landa mitt i havet osv…). Har du något bra tips för en som är flygrädd? Skulle så uppskatta det. Du är bäst! Kram<3

Reply
Mimmi - flygvärdinna

Koh Chang är fantastiskt ! Har varit där två gånger! Besök massa restauranger på white sand beach, sen tycker jag ni även en dag ska vandra runt i backpacking byn Lonley beach!

Paradisön Koh Mak som ligger precis bredvid är värd en titt:)

Reply
Elin

Åh jag tipsade ju om Koh Chang. Det kommer bli supermysigt! Hoppas ni bokat någonstans typ i mitten på västkusten. Ni måste prova Buddha view. Ring och boka ett bord med glasgolv så kan ni dingla benen över vattnet. Kram

Reply
Malle

Ko Chang! Välkommen till mitt andra hem :) ta er förbi Kai bae åtminstone och bort från white sand :) finns många små magiska pärlor till restauranger om du behöver tips!

Reply
Antonia Radanović

Wow *_* me And my boyfriend are gonna be in Koh Chang from the 2nd od january. maybe I’ll meet you guys. And don’t worry Koh Chang is beautiful as Koh Lipe. Its gonna be my boyfriends 3rd Time there. Love you

Reply
Chloe

Har precis lagt upp ett inlägg om 3 personer som jag ser upp till och som driver mig framåt och ett inlägg om min panik över att vara ensam. In och läs om ni vill<3
Kram!

Reply
Sandra

Min man och jag var på Koh Chang över nyår 2014/2015. Det är en finfin ö men inte fullt så fin som öarna på Thailands västkust. Vi bodde på Klong Prao beach som är en lyxigare strand än den största White Sand Beach där det kryllar av turister. Det finns inte så mycket att göra på ön så ett tips är att åka iväg på dagsutflykter till andra öar.

Reply
Helena

Ni skulle ha flugit västerut istället så hade ni fått fira tolvslaget massa gånger, haha! När jag flög till New York så fick vi se solnedgången flera gånger, det var coolt.

Reply
Ida

Tänkte på en sak- var det inte i Thailand Aleks sa att han älskar dig första gången?? Och nu åker ni dit första nyåret som nygifta??

Reply
Helena

Hej Kenza!
Vilken drömkappa! När kommer den ut och vad kostar den?
Ta hand om dig!

Reply
Rebecca

Åh vad härligt det låter, både julledigheten men också resan! :) Hoppas du får en fin semester och nytt år!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*