• header

MIGRAINE

Igårkväll hade jag sjukaste migränattacken. Eller jag vet inte om det var det men jag tror det för jag har haft det förut för länge sedan, och fy FAN säger jag bara. Det började med att min syn blev helt konstig och alla bokstäver på skärmen bara flöt ihop (satt och försökte ladda upp grejer på min insta story och tryckte på fel knappar hela tiden), hade en blixt på synfältet på högra ögat och sedan domnade den sidan av ansiktet av. Blev livrädd. Sedan kom den sprängande huvudvärken. Och till sist spyorna. Spydde en gång i timmen fram till 2 på natten och fick inte ens behålla vatten. Uhh… Aleks var så fin som tog hand om mig hela kvällen, sprang och blötte den kalla handduken och kom in och kollade till mig i det mörka rummet hela tiden. <3

Idag är jag inte stark alltså, fick såklart ställa in PT-passet imorse vilket jag hade sett fram emot så det var tråkigt. Men jag får istället se till att få i mig ordentligt med vatten och mat idag för jag känner mig helt tom i kroppen. Huvudet gör fortfarande ont när jag böjer mig fram men annars så mår jag bättre. Lite julmusik här på kontoret piggar upp också!

Vi ska strax in till MOS och spana in vår popup-butik som börjar komma till liv och hjälpa till med något om det behövs. Några från teamet är där och bygger upp allt, imorgonkväll måste det vara färdigt för då har vi ett litet event där!

// Yesterday I had the sickest migraine attack. Or I’m not sure if it was migraine but I think so because I’ve had it before a long time ago, and let me just say fucking HELL. It started with my vision becoming all weird and all the letters on the screen just melted together (I tried to upload stuff on my insta story and pressed the wrong buttons all the time), had like a flash of lightning on the view field of my right eye and then that side of the face became numb. I got so scared. Then the awful headache came. And then the pukes. I threw up once every hour until 2 am and I couldn’t even keep water. Uhh.. Aleks was so sweet who took care of me all night, ran and changed the cold wet towel and came in to check on me in the dark room all the time. <3

Today I’m not strong at all, I had to cancel the PT workout this morning which I had been looking forward to. But today I have to make sure that I get enough water and food because I feel completely empty in my body. My head still hurts when I bend over but otherwise I feel better. Some Christmas music here at the office is cheering me up as well!

We’re gonna go to Mall of Scandinavia soon to check out our pop up store that is starting to come to live and help out if it’s needed. Some people from our team are there building everything, we’re having an event there tomorrow night so everything needs to be done by then!

I look fresher than I am today haha. And that’s Mani between my legs (he always runs after me at the office whenever I go to another room)

41 Comments

sam

ugh that sounds aweful. but thankfully you feel better today. but overall (even if i never ever comment on such stuff) i think you look much slimmer recently. are you ok otherwise? you look like you lost some weight for sure, hope its just because of work related stress and nothing serious <3

Reply
johanna

fy fan, lider själv av migrän och bara genom att läsa din beskrivning kan jag känna känslan. Usch, det är verkligen så jobbigt! Krya på dig och glöm inte att andas! <3

Reply
Amber

Aw I hope you’ll feel better soon! Sounds terrible :(

I wish I could go to the pop up, Ivyrevel is one of my favorite brands! But I don’t live in Sweden haha 😭

Reply
Martina

Om du inte testat Diklofenak, prova om du fortfarande har ont eller om det händer igen. Vet inte vad jag skulle gjort utan dom tabletterna. För mig försvinner värken helt även om jag fortfarande är ljuskänslig osv. Kram!

Reply
Eva

Kan intyga att det är typ dom ENDA tabletterna som hjälper! Alltså jag har testat alla i princip haha. Men dessa är dom enda som hjälper. Jag brukar ta 3st direkt när min “aura” kommer. Alltså synen försvinner och så brukar aldrig huvudvärken riktigt komma.

Reply
Evelina

Låter som migrän! Jag har synbortfall, auro (blixtar i synfältet) och domningar. Jag blev också livrädd i början men nu är jag van 🙄 Testa ta Treo nästa gång och lägg dig i ett mörkt rum och försök somna. Då försvinner det för mig, men förstår att det är svårt om man spyr. Stackaren ❤️❤️❤️❤️❤️

Reply
Fanny

Åh migrän är fruktansvärt! Jag har migrän med aura och får domningar i händer och fötter, samt synbortfall.
Prova att ligga på spikmatta eller spikkudde, brukar kunna lätta lite.
Sen när du känner dig lite piggare så kan du prova att ta ett VARMT fotbad och ha något kallt på huvudet/nacken.
Vilken klippa Aleks är!

Ta hand om dig ❤️

Reply
Lesley

Är du rädd för att spy? Min gravidtet triggade min migrän, just saying….

Reply
Anonym

Näe, verkligen? Hon skriver att hon spytt och din första reaktion är att skriva något som kan hinta om att hon är gravid? Utöver att det alltid är fruktansvärt oartigt och respektlöst att skriva/fråga folk sådant hur som helst, missade du hennes inlägg för ett tag sedan där hon uttryckligen bad alla att snälla sluta med det för att det gör så ont när frågorna kommer? Snälla, bara sluta.

Reply
Emelie

Hej! Usch de låter som migrän, hemskt! Ett tips är att ta huvudvärkstablett direkt du får första symtomet nästa gång så kanske du slipper hela förloppet. Ibland funkar de med bara alvedon för mig men har även tagit en tablett som heter Naproxen och är receptfri på apoteket 👍🏽

Reply
FeurstTravel

Usch! Jag vet precis, får också synbortfall och aura som det kallas när man tappar känseln i halva ansiktet!
Hoppas att du mår bättre och att du har hittat en medicin som funkar. Jag letar fortfarande… Kram på dig!

Reply
H

it seems that you google the symptoms of a sickness and you have them all, crystal clear. jackpot. i only wish every patient would have so clear symptoms of illness. how easy would it be to treat everyone. usually it is more blurred. intresting

Reply
katarina

Det låter som Auroa migrän har haft exakt samma symtom och som du skriver det värsta är synrubbningarna och när ansiktet domnar av. När jag fick min attach domnade även handen av.. så läskigt. Krya på dig! Tips är att ta läkemedlet Simatriptan och naproxen först 750mg och sedan vid behov 250mg, för huvudvärken efter är inte att leka med och med smärtstillande så blir det inte lika brutalt!

Reply
Josefina

Hej! Kolla upp auramigrän! Hade det när jag var liten, då fick jag först synbortfall, sedan domnade ett finger i taget bort och kom tillbaka, sen small migränen till! Fick veta nyligen att det var auramigrän!

Reply
Ellen Nilsson

Kenza, om du ser blixtar i ögonen så ska du alltid uppsöka vård. Jag arbetar inom Optik och vet därför detta. Händer det igen så ska du direkt åka för att få det kollat!

Reply
Amanda

Migrän suget! Minns när jag var som stressigast. Hade det minst 1 gång i veckan. Blä.

Kram

Reply
Alexandra

Det är den enda migräntypen jag får xD Först så kan jag inte ofkusera, sedan börjar synen alltmer försvinna på mitt vänstra öga. Bokstäver flyter samman och sedan försvinner delar av synfältet. Jag kan liksom stå och titta mig i spegeln och uppleva att jag bara har ett öga. Sedan börjar det blixtra och det jag ser framför mig flyter lite, i en gröt – men mest ute i kanten/mot ögonvrån. Helstört. Brukar återgå til bara grynig blick och mosig i huvudet (=syn är tillbaka) efter sådär… 30 min kanske. Spyr dock inte. Har “bara” den vidriga huvudvärken.

Trodde jag hade en stroke första gången jag hade ett migränanfall.

Reply
why?

why are you so negative lately? the whole blogger industry is using its platform to make readers aware of problems we have to face, enviromental, economic etc. you are lately just whining how you are sick or talk about what you eat for dinner. thats cute, but you have stated that your motivation is beyond clothes and outfit posts. so find another angle, use your voice to make a difference, not talk about how you have a stomach or headache. my comment comes from a good place, dont even publish it, just make a note. self growth, change and prosperity!

Reply
Jo

Det låter precis som ögonmigrän. Jag visste inte att det existerade förrän jag fick det för länge sedan. Blixten är tydligen karaktäristisk! För mig så började det med blixten, sedan spred det sig så att allt flöt ihop och till sist blev jag halvblind. Det var som en skräckfilm när jag gick på stan och jag såg konturerna av folks ansikten, men inga ögon, näsa eller mun. Min ögonmigrän triggas av led-lampor! Lite svårt att undvika…

Reply
Patrycja

Hi Kenza,

sorry to hear about that but it’s great knowing you have a supporting husband who helps you in such difficult moments. Maybe you should visit a neurologist to check if everything is ok?

Reply
Lina

Fy fan, har haft en precis lika jävlig migränattack som du. Har nog aldrig mått så dåligt fysiskt som jag gjorde då! Ändå starkt av dig att du är uppe på benen. Jag var heeelt groggy i tre dagar efter och fick sjukskriva mig.

Reply
Hilma Eklund

Fy fan vad hemskt med migrän D: Usch! Skönt att du ändå mår lite bättre idag, krya på dig ännu mer, kram!
Är sååååå deppig över att jag inte kan komma till er pop up store, hoppas ni kommer köra en snart igen och att jag kan komma då!! Lever typ för Ivyrevels plagg, upptäckt att 95 % av min garderob består av era grejer :)

Reply
Hanna

Men gud vilken hemsk migrän! Jag tycker det är ett helvete med bara huvudvärken..! Ta hand om dig själv lite extra ikväll tycker jag!!

Reply
Vera

Hej Kenza, fy vad hemskt med migränen. Det låter som den typ av migrän jag har som heter migrän med aura. Den är väldigt karaktäristisk och låter precis som det du beskriver. Första gången jag fick det trodde jag hade fått en stroke och åkte till akuten. Det kallas även ögonmigrän och googla symtomen och lär dig dina triggers. Det kan för att nämna några vara bland annat rödvin, choklad, starka ostar, starka dofter eller starkt ljus. För mig är det i princip bara hormoner och vid enstaka tillfällen väldigt starkt (gärna blinkande) ljus som sätter igång det. Dock är det viktigt att inte använda kombinerade p-piller för oss med migrän med aura och helst med så låga (eller helst inte alls) nivåer av östrogen, på grund av den lilla ökade risken för stroke just dessa kvinnor har. obs detta gäller endast migrän MED aura som kännetecknas av flimmer, synbortfall och/eller domningar och känselbortfall, då det är det jag levt med under 10 års tid. Det kan vara en engångsgrej du drabbades av och det kan vara nåt annat, men det låter som detta. Är det det och du får det igen bli inte orolig, det är inte ett dugg farligt bara obehagligt som tusan.
Ta hand om dig!
/V

Reply
My

Hej,
Jag får precis likadant när jag får migrän. Tack och lov är det bara 2-3 gånger per år. Först blir synen suddig och sen kommer huvudvärken från helvetet och därefter spyr jag. Det som är jobbigt för mig är att jag får ingen förvarning….tappar jag synen vet jag att det är kört och jag hinner inte stoppa migränattacken. Då är det bara att vänta in huvudvärken och längta tills jag spyr eftersom att efter jag har fått spytt släpper trycket i huvudet och huvudvärken blir inte lika jobbig. Dessa anfall kommer alltid efter en stressig period…då jag väl har slappnat av. Första gången var jag 6 år. Hade varit spänd hela dagen eftersom jag skulle ha mitt födelsedagskalas för mina vänner som jag hade sett framemot i flera veckor. Kalaset var toppen och när det var slut kom attacken. Vi åkte in på akuten och jag blev i inlagd eftersom läkarna kunde inte förstå vad det var. Migrän är tydligen inte vanligt när man är så liten….

Krya på dig och jag hoppas det dröjer länge tills denna dumma migrän dyker upp igen!!! Ett tips som brukar vara lite skönt för mig är att ställa sig i duschen med varmvatten….och ha lampan släckt.

Reply
Tshego

Please go get checked out by a Dr. Lately soooo many young people are dying from random ache and pain. Its not worth the risk

Reply
kristina

I dont know if you read all the comments, but I had migranes like 5 times a month. It happened exactly the same to me . Firstly, I could see everything went blurry, than i couldnt feel my face and later i started puking. I coulnd go to work or anything. All I did was sleeping. I started going to acupuncture- 3 times a week and it helped me a lot. Since than, i havent had migrane ( it has been 3 years now :)

Reply
Meg

Usch, kan verkligen känna igen mig, vet hur hemskt det är med migrän! Är som en dunderbakfylla utan att man druckit en droppe alkohol. Hoppas du mår bättre idag! <3

Reply
sara

Hade aldrig drabbats av migrän eller likande, varit väldigt förskonad. Men när jag var gravid förra året fick jag två migränanfall som var sjukt obehagliga. Hade så ont i skallen så jag kräktes, precis som du. Usch och fy säger jag bara!

Reply
Lisa

Precis som tidigare kommentarer måste jag tipsa om Naproxen (receptfri på apoteket). Enda tabletten som hjälper både mig och min mamma 100% av gångerna mot migrän. Ta 3 st när aurorna börjar så kommer inte huvudvärken. Har du fått huvudvärk så ta 2 och vila, det går alltid över! Så skönt att veta att smärtan kommer att avta, migrän är fruktansvärt och det går inte att fokusera på annat än att någon typ hamrar en spik på en punkt i huvudet…

Reply
Camilla

Happens to me a couple of times a year. What works for me is to drink a soda. Sugar levels are down and a cause for this.
I drink soda, rest and it goes away quick.
Reach for a soda with real sugar next time and skip medicine.
Trust me on this.
Kram

Reply
Charlotte

Oh a migraine with aura 😔 I have them all the time they are the worst!
I recommend getting medication that you can take once you feel it coming, it helps a lot with the amount of pain and the length of the migraine!
Good luck to you! I feel you it’s so annoying

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*