• header

CROCHET

An evening in the Maldives

God morgon bloggen! Fick många frågor om den här fina klänningen när jag bar den på Maldiverna så jag tänkte att jag postar den här också. Jag beställde den från en sida som heter the Fashion Bible, aldrig hört om den innan men jag fick syn på klänningen på insta och ba WOW I need it. Den är ju dock genomskinlig plus superhög slits så det är mer av en strandklänning (som man kan bära med bikini under).

Nu: dags att rocka denna tisdag! Haha skoja, vem säger ens så… Idag blir det jobb på kontoret hela dagen för igår var jag borta. Spelade in vår podd följt av att jag gästade en annan podd efteråt så jag var i studion typ halva dagen. Plus veterinärbesök på förmiddagen. Som ni kanske såg på story så har de hittat ett blåsljud på Manis hjärta, samt 2 levervärden som är för höga. :-( Väntar på att de ska ringa tillbaka till mig idag med mer information om hur vi ska gå vidare. </3

// Good morning guys! I got many questions about this pretty dress when I wore it in the Maldives so I thought I could post it here too. I bought it from a site called the Fashion Bible, haven’t heard of it before but I saw the dress on insta and thought WOW I need it. It’s see-through though plus a super high split so it’s more of a beach dress (that you can wear with a bikini underneath). 

Now: time to rock this Tuesday! Haha joking, who says that… Today I’m gonna work at the office all day because I was gone yesterday. I recorded our podcast and after that I was a guest at another podcast so I was in the studio half the day. And at the vet in the morning. As you might have seen on my story they found a heart murmur on Mani, and blood tests showed that there is something wrong with his liver. :-( I’m waiting for them to get back to me today with more info on how to move on. </3

 

36 Comments

Cam

Ledsen o höra om Mani :/ Förhoppningsvis är det inget allvarligt <3
Ville kolla, vad fick er att kolla upp honom? Va det en rutin koll eller var det något han gjorde som fick er att misstänka att något var fel?
Har själv en liten vovve på 10 år och har märkt att han är väldigt trött (vilket kan vara pga ålder + kallt väder) men också att han
flåsar på kvällarna som att han är törstig, vilket han är ibland. Jag tror du skrev att Mani varit ovanligt trött, men var det något mer?

Kram

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Främst att han sover mycket mer än vanligt, och att han knappt vill gå ut. Innan kom han alltid springandes så fort man ba “ska vi gå ut?!” men nu ligger han kvar och ba Nääää låt mig va. Kan också va pga kylan dock! Men han har också varit lite dålig i magen till och från den senaste tiden (vilket jag förstår nu har att göra med att levern inte kan bryta ner maten ordentligt), samt kissat inne ett par gånger vilket inte hör till det normala. Jag tycker du ska kolla upp, hellre en gång för mycket än liksom. Hoppas det visar sig att din lille mår bra och bara är lite vintertrött! <33

Reply
Mimmi

Jag vill verkligen inte skrämma dig, men min nioåriga hund hade för höga levervärden (men även andra värden som var på tok för höga eller för låga), och domen var levercancer & mjältcancer. Jag var tvungen att ta bort honom samma dag :-(
Jag hoppas verkligen detta inte är fallet för Mani, jättebra att ni kollar upp! Kan verkligen rekommendera Bagarmossens djursjukhus. ❤️
Kram

Reply
Emma

Kenza – Min hund fick också höga levervärden med åldern, typ när hon var 11-12. Tror det var ALP eller något liknande som var förhöjt? Hon fick äta Denamarin (receptfritt kosttillskott) och det fungerade bra. Hon fick även någon olja i pumpflaska som man skulle ha på maten. Hon levde flera år efter detta.

Cam – Jag tycker också att du ska kolla upp din vovve! Att han flåsar på kvällarna lät inte riktigt normalt. Det behöver ju absolut inte vara något allvarligt, men kanske behöver han få hjälp med något. :) Min gamling kunde ibland bli flåsig om hon slickade/städade sig länge, som att hon hade dålig kondis liksom, haha.

Reply
Ann

Hej
Min hund hade ett litet blåsljud på hjärtat som vi upptäckte vid 2 års ålder. Han blev 11 år innan han fick hjärtstopp på en promenad. Man kan nog tyvärr inte göra så mkt utan som veterinären sa så blir det lite som att man går runt med en “tickande bomb”. Han led inte och levde ett hundliv aktivt och busa som alla andra. Dock med lite hosta då och då. Blev värre innan han dog. Men de blir ju tröttare med åren, hoppas Mani blir bättre <3
Usch, hemskt med våra älsklingar. Man vill att de ska leva föralltid <3

Reply
Omppu

Hi Kenza, you are absolutely glowing, what a proud mama :) Hope as well that Mani feels better soon. I was wondering if you were thinking about writing a post on your take on climate change, or maybe this could be a topic for your podcast? I know you have to travel because of your work, but wondering if these recent reports have had an impact on how much you are willing to travel for work or leisure? I love traveling and used to be carefree (or ignorant) and just “enjoy the ride”, but now, especially as a recent mother, I’ve really stopped to think about what kind of planet we are leaving behind for our children and next generations. I also have to travel a bit for work, but have decided to spend holidays either in my home country or somewhere accessible by train (luckily I live quite centrally in Europe so I have quite many options via rail as well). Would love to hear your thoughts! Wishing you all the best for your pregnancy, you will be a wonderful mother xox

Reply
Sofie

Vår hund är snart 15 år och har haft hjärtproblem sedan hon var 7.
Hon har en grym hjärtmedicin som hon får 2 gånger om dagen, och med den kan hon leva precis som vanligt.
Det finns även specialfoder som hundar kan få för att hjälpa njurar och lever.
Det är verkligen inte kört, det finns bra hjälp att få!
Kram!

Reply
E

Kenza!! Vilken är din favorit ögonskugga? Märke/färg? Supertacksam för svar!!! ❤️ O hoppas mani blir bättre snart.

Reply
Selma

Hur menar du med “dålig i magen”
Min hund är till och från lös i magen under en längre period trots att ja köper foder för känsliga magar samt inte ger honom något av våran mat. Blev lite orolig över din kommentar nu och tänker att de kanske kan vara lever problem även för min lillkille :( Håller tummar och tår för att ni ska få positiva besked kring Mani <3

Reply
Gwen

Hej på dig, Vilken månad var du i när ni reste till Maldiverna för är själv nygravid men vågar ej flyga, sen undrar jag om det gick bra med maten där i värmen åt du kött eller mest vegetariskt? En sista fråga vaxar du bikini linjen? Anledningen till att jag frågar är att jag smått får panik att något händer barnet under vaxningen typ, låter sjukt men jag är livrädd.. vore så gulligt av dig om du har tid att svara. Vi håller tummarna för fina hunden! Tack för en fin blogg.

Reply
Dixi Wonderland

Hoppas verkligen att det ska ordna sig för lilla Mani :( Förstår hur ont detta gör i ditt hjärta för jag har gått igenom liknande med min vovve. Han opererades 2 ggr för vi hittade knölar. Båda gångerna visade det sig att det var godartade tumörer. Nu fyller han 14 i Maj. Har fått rätt många knölar (kan vara tumörer eller fettknölar). Veterinären sa att han är så gammal att man inte utför några fler operationer på honom. Nu ser jag varje dag som en gåva med honom. Är rätt säker på att han kommer leva ett bra tag till men man vet ju aldrig. Det är det jobbiga med husdjur de åldras mycket fortare än vi. Bonzo har jag haft i halva mitt liv snart. Kan inte ens föreställa mig ett liv utan honom.

Reply
Kicki

Håller tummarna att de är ngt som löser sig <3 Tack att du tar ansvar och kollar upp hur han mår. Vet alldeles för många som hellre åker in 1 gång för lite än för mkt…. Då borde man inte ha ett djur enligt mig.
Kram på er!

Reply
Soukaïna

Soooo pretty ! I havez little question : where does your white seashell bikini is from ?
Thanks :)

Reply
Sofie

Min chihuahua har levt med blåsljud i flera år, nu är han nästan i hjärtsvikt men äter 2 olika hjärtmediciner, så finns hjälp att få mot hjärtproblem iaf :)

Reply
S

Samma här. Även vår chihuahua har hjärtfel men äter medicin och sedan han började med den har han varit pigg och glad :)

Reply
Johanna

Hojja lider med dig, min älskade chihuahua Phoenix blev 10 år. Dom hittade blåsljud i början av 2018. I augusti blev han sämre och fick tre sorters mediciner. 24 november orkade han inte mer och jag fick ta bort honom. Värsta jag gjort någonsin men velade inte han skulle lida. Menar inget illa med min kommentar velade bara berätta om min upplevelse. Var inte alls beredd på att det skulle gå fort eftersom han kunde leva allt från några månader till flera år med medicinerna. Hoppas ni och bebisen annars mår bra

Reply
Jossan

Hoppas lilla Mani kan få hjälp av veterinären så han mår bättre, han verkar så go och snäll.

Reply
Anton

Så vacker ❤️🌷

Kolla gärna in våran blogg. Ikväll ska jag spendera kvällen med min sambo, äta jordgubbar och dricka champagne❤️

Bilder6.bloggplatsen.se

Reply
Linda

Ibland är det bästa att låta sin hund somna in. Att ha kvar en en hund med smärta är att plåga den.

Reply
Anna

Supersnygg klänning! Var kommer den vita bikinin ifrån som du hade på dig på filmen/bilden där ni gick ut med er graviditet?

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*