• header

NÄR LIVET HÄNDER – AVSNITT 3

Nytt avsnitt av Kenza och Dani – När livet händer!

Vad händer med immunförsvaret när man är gravid? Jag är sjuk IGEN. Började känna av halsen igår och imorse när jag vaknade kunde jag knappt svälja. Stannade hemma idag och bara vilar och dricker varmt och hoppas att jag är frisk till helgen då det både vankas 1-årskalas för vår guddotter, samt 10-årsfirande! Ja, på lördag är det 10 år sedan jag och Aleks träffades. Så sjukt. Det ska vi fira med en romantisk vistelse på spahotell. <3

Iallafall, det är ju onsdag idag och ni vet vad det innebär. NYTT PODDAVSNITT!! :-) Veckans avsnitt handlar om kärlek och förhållanden. Ni hittar som vanligt podden i apparna Podcaster, Spotify och Acast. Hoppas ni gillar! Glöm inte följa oss på vår gemensamma instagram @kenzaochdani där ni mer än gärna får komma med tips och frågor till kommande avsnitt. Det är bara att skicka oss ett DM där!

Avsnitt 3 – Greken som försökte sälja hemlisar till Blondinbella
I veckans avsnitt berättar Kenza och Dani om sina första kärlekar, tidigare relationer och hjärtekross. Hur träffade tjejerna sina partners? Vem fick en tunga nedkörd i halsen i fjärde klass? Kan man förlåta otrohet? Och vem var greken som skulle sälja hemlig information till Blondinbella? Välkomna till kärleksavsnittet!

// What happens with the immune system when you’re pregnant? I’m sick AGAIN. I started to feel my throat yesterday and this morning when I woke up I could barely swallow. I stayed home today and I’m just resting and drinking hot tea and I hope I will be fine again this weekend cause we’re going to our God-daughter’s 1st birthday party, plus our 10 year anniversary! Yes, on Saturday it will be 10 years since Aleks and I met. That’s crazy. We’re gonna celebrate it with a romantic stay at a spa hotel. <3

Anyway, it’s Wednesday today which means NEW PODCAST EPISODE!! :-) This week’s episode is about love and relationships (it’s in Swedish…)

45 Comments

Marie Damberg

Ni ser ut som två sagoväsen på bilden, väldigt vackra! Immunförsvar när man är gravid, det försvinner, iaf om man blivit sjuk en gång, det kommer inte tillbaka 😉. Näe, klart det gör men jag var sjuk hela min andra graviditet, kändes det som iaf… väldigt jobbigt. Krya på dig!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Tack så mycket! Haha åh, det verkar ju så. Är det inte magsjuka så är det förkylning eller något annat haha, kroppen orkar inte stå emot! Puss

Reply
Liv

ugh :( first all the sickness because of your pregnancy and now that this is FINALLY over you become real sick thanks to some cold or so. you cant catch a break and reenergize for a long period. that sucks for you. hope you will get fit really realls soon. a drink that tastes like SHIT but really really really helps is:
– 1 lemon
– 1 tsp ginger, grated
– 1 garlic clove, pressed
– 1 pinch of cayenne pepper
– 1 tsp honey
will it with warm but NOT hot water.

now that you home alone and have this few minutes left for sure to watch this youtube video https://www.youtube.com/watch?v=FW_ng_sC8Bc he explains how to do it. it starts at 8.14 (she is german but just watch it you will get it) its the best to drink right before you get so sick as you are now. like it would be the best to drink as soon as you notice there is smth coming, like yesterday but now its to late..anways better than nothing you can still drink it 2 times a day (one in the morning one in the evening). tomorrow as well! if you dont have all things at home ask aleks to buy what is missing and make at least one tonight. its an asian health recipe and it really helps. many have tested it and you will get better way faster, trust me.

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Well how sweet are you! Thanks for sharing this. I already drink something similar but without the garlic, maybe I should add that too ;P

Reply
Liv

your are wellcome, i hope you will try it and will feel the benefits of it. the garlic is actually neccessary and important because it helps killing the bacterias all other ingredients like citron (vitamine C) or the ginger are good for the immune system but dont help much with the infect itself once you have it. also i feel like whenever i drink it it numbs my throut a bit, the pain is less noticeable.
hope you will feel better soon. hugs!

Reply
noor

I was looking at the picture and thought hu?? I had to look twice because it seems like you had 3 legs 😂 anyway enjoy your day at the spa!

Reply
fanny s

Jag var sjuk hela tiden när jag var gravid första gången!!! Och första småbarnsåren, när barnen också är sjuka jämt och ständigt. Sååå jobbigt för mig som i vanliga fall inte blir sjuk så lätt. Men men, nu är jag gravid för fjärde gången och har faktiskt klarat mig hyfsat bra den här gången, antar att kroppen vant sig vid att vara gravid samt att barnen är lite större och själva har hunnit bygga upp sina immunförsvar lite mer, så de inte smittar mig hela tiden. Hoppas att du mår bättre snart! Jag ser fram emot att lyssna på veckans podd nu när jag ska ställa mig och diska :)

Reply
Maja

Hej!
Immunförsvaret är nedsatt under graviditeten och är anpassat för att inte stötta bort fostret. Vissa kvinnor känner av det mer och andra mindre. Fullt normalt! :)

Reply
Rebecca

Bästa podden! Slår alla livsstil poddar (om man kan kalla det så?) som jag har lyssnat på! <3 hoppas du mår bättre snart :)
Skulle vara kul om ni pratade typ om eran filosofi om hur ni tänker med uppfostran om era barn :)

Reply
.

Åh vilken otur! Jag har inte varit sjuk på snart 2 år och inte heller nu under graviditeten, måste sluta gnälla över min nästäppa och vara tacksam istället :)

Reply
Sofie

Haha åh! Jag är gravid i exakt samma vecka och dag som du och jag och min man firar 10 år tillsammans idag…

Reply
Mimmi

Hej! Älskar er podd! Jag tycker dock nu i senaste avsnittet att ni avbrtyer varandra för mycket. Känns inte som ni låter varandra prata till punkt och det är inte roligt att lyssna på två röster samtidigt. Annars väldigt bra och ser fram emot nästa!!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vi ska verkligen tänka på det till nästa avsnitt! Kram och kul att du gillar podden! :-)

Reply
Lisa

Hej Kenza! Jag är döv och har följt din blogg sedan dag 1. Vi är ett stort gäng döva på 20 personer i samma ålder som du, som följt dig sedan bloggen startades. Och vi vill så gärna kunna hänga med på vad som sägs på podden. Finns det ingen möjlighet att ni anlitar någon som kan transkribera er podd till skriven form för oss som inte hör tillräckligt bra för att kunna hänga med? Vi skulle bli så tacksamma och glada!

Reply
Lisa

Ja! Vad glad jag blir! Tack Lo!! <3 Hoppas detta kan ordnas upp på något smidigt sätt, typ att texten läggs upp på poddens sida och att du får creds/nån typ av ersättning?

Skulle det kunna fungera att transkriberingen läggs upp på poddsidan/eller åtminstone länkas därifrån, Kenza? ❤️ så lovar jag att du kommer få så mycket fler syssnare. 😃

Reply
Anna

Helt sjukt hur länge jag egentligen har följt din blogg! Kommer ihåg greken och när du träffade Aleks. Helt sjukt vad fort tiden går!

Reply
Ämnet "otrohet" i podden

Hej!

Tack för ett bra poddavsnitt! När ni pratade om (SPOILER-VARNING) otrohet så sa ni att ni inte förstod varför man kan vara otrogen och att ni tror att det är för att man vill ligga, men otrohet är väldigt komplext. Jag har själv aldrig varit otrogen men jag vet orsakerna till varför en del i min närhet har varit otrogna och varför jag själv har känt på mig att “shit, det finns någon del va mig som idag skulle kunna tänka mig att vara otrogen” även fast jag verkligen inte skulle vilja göra det för jag har respekt mot min partner. Känslor är väldigt svåra och det är ibland svårt att förstå sig själv. Oftast förstår man sig själv inte riktigt och ens val speglar det. Det finns så mycket som kan påverka och göra så att man en dag skulle kunna vara otrogen, allt handlar verkligen inte om att man vill ligga. Det handlar mycket om bekräftelse, att få känna något, “bär jag chansa på denna känsla?” och ens psykiska mående kan få en att tänka helt overkliga saker också. Otrohet är komplext och om ni ska prata om otrohet så kanske ni ska ta in någon gäst som kan prata om det? Nu förstod jag dock att ni pratade utifrån er själva men för mig som lyssnare så kändes det som att ni bara “nuddade” vid ett ämne som ni egentligen inte är så insatta i. Jag ville bara ge er konstruktiv kritik för jag kände att det finns mycket fördomar om otroget och att otroget bara handlar om att man vill ligga, vilket inte stämmer.

Reply
Sandra Ek

Hej! Älskar er podd, min nya favorit!

Om ni dock vill ha feedback så tycker jag att du Kenza pratar ”över” Dani rätt så mycket. Det blir nästan att hon ställer frågor till dig och knappt får prata. Sedan avbryter ni varandra väldigt mycket i det senaste avsnittet vilket är lite irriterande. Annars så älskar jagh den och tycker ni är så roliga. <3

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Tack för feedback! Vi ska tänka på att inte avbryta varandra, och att Dani ska prata mer! :-) Kram!

Reply
Anna

Detta är något jag med tänkt på. Dani är ny för mig så henne vill jag veta en massa mer om och genom podden :) Men jag gillar verkligen er podd och de ämnen ni tagit upp!! ser fram emot nästa avsnitt :D

Reply
Hedda

Jag håller med! Podden är rolig men just nu känns det som att det är Kenzas show och Dani är side kick. Jag är verkligen nyfiken på Dani och vad hon har att säga :)

Reply
Marja

Men vad snygga ni är!! Så bra avsnitt. Du och Dani är verkligen hur roliga som helst att lyssna på :-) Keep up the good work!

Reply
Matilda

Bebisen är ju lite som en parasit. Immunförsvaret dämpas därför, för att kroppen inte ska stöta bort bebisen.

Reply
Mia

Har du råd att vara hemma så ofta gumman pga en förkylning? Antar att du inte förlorar någon kraensdag som vi andra som har valinga jobb gör.. har jobbat gravid och sjuk har inte haft något val :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Är egen företagare (och betalar ut min egen lön) och kan jobba hemifrån eller från annan plats om och när jag vill. Kram!

Reply
s

Men lol, “gumman”? Egenföretagare har visst karensdagar, minst 1 men standard är 7. Kan man däremot arbeta i samma utsträckning hemifrån trots sjukdom behöver man inte sjukskriva sig, är dessutom bättre att stanna hemma då eftersom man inte smittar eventuella kollegor. Sen är det bara att acceptera att eget företagande innebär ofta innebär mer frihet/flexibilitet men också ofta på bekostnad av trygghet/stabilitet. Så konstig sak att hålla på och muppa sig om.

Reply
Sofia

Den lilla bebisen tolkas av kroppen som en “främmande kropp”, därför blir immunförsvaret sämre så att kroppen inte ska stöta bort bebisen. Kroppen och hur den fungerar är det häftigaste som finns!

Reply
Hanna

Hej!
Tycker verkligen om er podd, ni känns så himla genuina, om man får säga det efter bara tre avsnitt. Prata gärna mer om graviditet, jag kan inte få nog! Som feedback vill jag bara säga att man hör tydligt när du typ andas ut genom näsan eller något sånt när du pratar, svårt att beskriva haha! Men man hör liksom andningen samtidigt som du pratar, och jag som är en person som stör mig på när folk smaskar, snarkar, ja alla små ljud blir smått galen när jag hör det. Puss och kram <3

Reply
Alexandra

Hej,
Ja immunförsvaret är nedsatt under graviditeten. Jag fick höra det från min läkare som sa att mitt skov i min autoimmuna sjukdom (som beror på överaktivt immunförsvar) kan försvinna under tiden jag är gravid, så det var något positivt :)

Reply
Anna

Du sa i podden att du får sådan migrän mot eftermiddagen efter du suttit vid datorn mycket bl.a. Så har jag haft under en längre period. Fick till slut gå till doktorn och fick då en remiss till att göra en röntgen av hjärnan för som jag mådde så ville läkarna utesluta att jag hade ett hjärntumör. Men till slut kom vi fram till att jag måste ha glasögon för att mina ögon “spänner” sig, något jag inte ens är medveten om att dom gör, för att se bra mot eftermiddagen. Inte tänkt tanken på att jag behövt glasögon då jag ser bra både på kort och lång sikt och kan läsa obehindrat om man säger så. Men trots det visade sig att jag har ett litet litet brytningsfel, som gör att ögonen blir så trötta av att spänna sig på eftermiddagen och då kommer min migrän. Men nu har jag haft glasögon i 4 månader och har bara haft migrän 2 ggr (de dagar jag glömt fått med glasögonen till jobbet). Så det är mitt tips också, kolla synen även om du själv tycker att du ser bra! :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag har redan linser/glasögon men tydligen kan synen ändras under graviditeten så jag ska gå och kolla upp det! Kanske har fått något nytt brytningsfel.. :-) Kram K

Reply
Tiffany

Vart kommer underkläderna ifrån och kommer blommorna med? :)
Ni är så vackra!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Tack snälla! De är från NA-KD, men blommorna är äkta och fastnålade för plåtningen bara :-)

Reply
Lisa

Mitt immunförsvar har vänt totalt. Jag som ALLTID är sjuk oktober-april, har för första gången på 7 år varit frisk hela perioden. Bebis är beräknad om 2 veckor, så hoppas det håller i sig när bebis är ute också.

Läste nånstans att de som alltid är sjuka oftast håller sig friska och tvärtom. För mig har det stämt, men det är nog väldigt olika.

Reply
Alex

Jag kommer så väl ihåg när du träffade “greken”. Jag tyckte att det var så löjligt att du tog en såndär semester romans som något “riktigt”, och himlade med ögonen åt dina inlägg.
Sen åkte jag ner till Kreta någon vecka efter… Träffade en grek… och nu har jag bott på Kreta i tio år, gift och har två barn med den där greken. Så kan det gå.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*