• header

A DIFFERENT FRIDAY

Såhär trodde jag inte att jag skulle spendera min fredag! Men när min ögonmigrän och synrubbningar vägrade ge med sig (de brukar annars gå över efter typ en timme men nu höll de i sig sedan igår eftermiddag så hade en riktigt jobbig natt) så tyckte de på förlossningen att vi skulle komma in och ta lite prover för att utesluta havandeskapsförgiftning. Hade lite förhöjd äggvita i urinen vilket kan tyda på det, men efter blodprov som inte visade spår av havandeskapsförgiftning så fick vi träffa läkare och sedan åka hem. Vi är så lättade över att det inte var det! Ska få remiss till neurolog för att undersöka migränen närmre så det är bra.

Har sluppit ögonmigränen i flera veckor nu så jag hade hoppats att den grejen var över. Jobbigare att hantera den nu såhär lite senare i graviditeten…. Men så länge Bebor mår bra och har det bra där inne så är jag glad ändå! <3

// I did not expect my Friday to be like this! But when my migraine and vision disturbance didn’t get any better (normally it pass after an hour but now I’ve had them since yesterday afternoon so I had a rough night) they wanted us to come in to take some samples and to rule out pre-eclampsia. I had a bit higher protein in my urine which can be a symptom but after blood samples that did not show anything, we got to see a doctor and then go home. We are so relieved that it wasn’t pre-eclampsia! I’m gonna meet a neurologist later to investigate my migraine more closely so that’s good. 

I haven’t had my eye migraine for weeks now so I was hoping that thing was over. It’s a bit harder to handle now later in my pregnancy… But as long as Bebor is fine and is comfortable in there, I’m happy! <3

Tog en bild för att skicka till mina vänner som undrade hur allt gick. Kände mig aldrig rädd, de i personalen var verkligen snälla och omhändertagande. Har aldrig åkt in innan (var dock nära en gång när jag tyckte att han inte hade rört sig på ett tag) och är man orolig ska man ALLTID åka in, säger dem.

// Took a photo to send to my friends who wondered how everything was going. I never felt scared there, the staff was really sweet and caring. This was the first time we went there (we almost went once though when I thought he had been still for too long) and they say that if you are worried you should ALWAYS go in.

Gott med lite mat efter timmarna på sjukhuset! Nu ska vi titta på film och mysa ner oss. Hoppas det känns bättre imorgon, migrän kan ju hålla i sig i flera dagar så kanske det är det som hände denna gång.

Hoppas ni har en fin fredagskväll! Kram.

// Nice with some food after those hours at the hospital! Now we’re gonna cuddle down and watch a movie. I hope I will feel better tomorrow, I know migraine can last for days so maybe that’s what happened this time.

I hope you’re having a nice Friday night! xx

31 Comments

Dania

Headaches caused by the hypertension which is the most significant sign of preeclampsia is a frontal headache not a eye migraine. Preeclampsia is a very serious diagnosis. Please be careful about vision disturbance, dizziness, pain in the right side of your stomach, headache, a feeling of not being able to breath (like an elephant is sitting on your cheast) and your barnmorska will always check you bloodpressure and urin (which are to of the most important indicators for preeclampsia) Love from a danish barnmorska/jordemoder 💜❤️

Reply
Rebecca

Jag har haft migrän och ögonmogrän 3-4 gånger i veckan sen jag var 9 år. För tre år sen fick jag äntligen hjälp av en neurolog och har sen dess ätit förebyggande medicin två gånger om dagen vilket har gjort att jag nu kan ha migrän max 1-2 gånger i månaden. Hoppas det blir bättre och att du slipper dessa attacker. Vet hur det känns och det är hemskt.
Kram!

Reply
Emelie

Hej!
Angående havandeskapsförgiftning: Jag antar att även blodtrycket såg bra ut?
När jag väntade min dotter fick jag havandeskapsförgiftning i v36-37 och det som fastställde att det var det var att jag hade äggvita i urinet (först +1 sedan +3) och förhöjt blodtryck (runt 150/100). Mina blodprover såg bra ut. Men jag kan lugna dig (ifall du, precis som mig, är rädd för havandeskapsförgiftning) att man kan få en väldigt mild sådan. Jag märkte inte av att jag hade havandeskapsförgiftning över huvudtaget men fick en deadline när bebis som senast måste vara ute för att det inte skulle eskalera och bli farligt. Dock ska man vara väldigt uppmärksammad på om man känner sig tussig/hängig, huvudvärk, feber, synbortfall vid havandeskapsförgiftning, så du gjrode helt rätt i att kolla upp det!

Reply
Sonia

Hi Kenza!

I can totally understand the pain you go through during migraine episode…That’s simply horrible!
Can’t imagine how hard it is to deal with it AND a pregnancy!
Go to the neurologist to fix it…There’s always a way, get this in mind! And you are the proof of it…You are pregnant and waiting for a healthy little boy! Everything pass and everything will be fine…there’s always a way! And everything happens for a reason!

Take care and bon appétit

❤️

Sonia

Reply
Eli

Hej. Jeg hadde migrene ofte i svangerskapet, det kunne vare i 3 dager 😨men husk på om du skal amme, så må du drikke mye vann. Jeg fikk migrene anfall en uke etter fødsel. Måtte inn på sykehuset for hjelp. Man er sliten og trett etter fødselen. Husk å sove masse før barnet kommer! Søvn er veldig viktig! Lykke til 😊

Reply
Izabella

Usch! Migrän är verkligen värst! Man känner sig så hjälplös, eftersom man inte får ta någon medicin som hjälper. Tur att ni mår bra i alla fall! 👼

Jag hade oro senast idag då bebis inte rört sig i magen sedan igår på morgonen. Fick smått panik idag, men nu sparkar han för fullt. Ibland lägger sig bebisarna åt ett annat håll som gör att rörelserna känns mindre. Man ska som du säger alltid åka in om man känner sig orolig, eller inte känner igen bebisens rörelser!
Ta hand om er!

Reply
Sandra

Hej fina ni❤️
Måste berätta, nu när jag läser detta, så låter det exakt som min syster, när hon väntade sitt andra barn, så fick hon helt plötsligt ont i huvudet och det synen försvann, sen kom den tillbaka igen, och efter en stund så försvann den igen.. så höll det på.. hon fick reda på att bebisen i magen tryckte på en nerv i ryggen (tror jag det va) som gjorde att det blev så, inget farligt.. men väldigt jobbigt! Tänkte om det kan va samma som ni råkar ut dör nu? Ha det fint och sköt om er ❤️

Reply
Kiara

Hej!

Först efter att jag lidit av migrän varje vecka i över tre års tid började jag på riktigt lessna på något som tillslut blivit väldigt mycket av ett handikapp. Då pratar vi sprängande huvudvärk i kombination med att man ligger och kräks non stop. Aldrig haft ögonmigrän som du beskriver det men migrän symptomer är vad jag förstått väldigt individuellt. Jag trodde första åren att det bara var att acceptera migränen för jag upplevde ändå att jag inte kunde påverka den. Ack så fel jag hade. Jag delar gärna med mig av mina råd.

Börja skriv ner vad du äter. När du sedan får migrän se om du kan se om det finns något återkommande i maten du ätit dagen innan den kommer. Det finns vissa ämnen samt livsmedel som lättare kan trigga migrän. Jag har upptäckt att chips med kryddor i är en enorm migrän trigger just för mig, även fast jag bara äter en liten mängd. Om jag minns rätt så är det ämnet glutamat i det som kan trigga migrän. Vissa personer reagerar även på för mycket socker, vissa ostar eller alkohol. Migrän kommer ofta som en stressreaktion. Man blir tillslut allergisk mot allt vad stress och ångest är. Minsta lilla belastning och man får migrän. Jag har även upptäckt att jag inte kan bli för arg. Om jag blir riktigt arg och upprörd då är det som att hela mitt huvud kokar sönder och jag får migrän nästa dag.

För en vanlig person som inte lidit av migrän på det här sättet kan dessa saker kanske verka helt ofattbara men när man lider av återkommande migrän blir man tillslut mycket känsligare mot allt i omgivningen än vad icke migrän människor är.

Jag har också varit hos en neurolog specialist på Sophiahemmet och mina förväntningar var väldigt höga. Jag inbillade mig att de skulle ge mig någon mirakel kur men så blev det inte riktigt. Jag fick starkare mediciner och i alla lägen rekommenderar jag dig att använda nasalsprayen före tabletter. De verkar mycket mer effektivt och snabbare. Vid minsta lilla känning att migränen är på ingående ta sprayen. Vänta inte! Finns även att köpa receptfritt. Jag fick även ordinerad en medicin som heter beta-blockerare. Jag skulle behöva ta två tabletter om dagen varje dag ”för alltid” var sjukvårdens resonemang. Efter knappt två veckor började jag från ingenstans må extremt dåligt, blev plötsligt fruktansvärt deppig och översköljdes av självmordstankar. Ringde läkaren och denna bieffekt hade hon valt att inte upplysa mig om i förväg men i efterhand sa hon att tyvärr kan det vara en bieffekt av medicinen. Valde att omgående lägga ner beta blockerare, insåg att jag hellre uthärdar och genomlider migrän än att få självmordstankar av en medicin. Som förövrigt egentligen är en hjärt och blod medicin.

Botox är ibland också ett alternativ som man kan få men inte ens jag som hade migrän varje vecka kvalificerade upp för att det skulle anses som en tillräckligt bra permanent lösning. I efterhand är jag glad för det. Att regelbundet vara beroende på någon form av medicin eller gift som botox faktiskt är tror jag aldrig är bra i det långa loppet. Då är det bättre att söka andra alternativa vägar utanför sjukvården. Vilket jag gjorde och det har gudskelov hjälpt mig att snart bli helt bra.

Jag har under ett års tid gått 12 behandlingar hos en kinesisk kvinna på något som heter kraniosakrial terapi. Det är det som faktiskt hjälpt mig och nu ett år senare är 95% av min migrän borta. Samt de enstaka gångerna jag haft migrän sista månaderna har då inte varit i närheten av så kraftiga som de varit förut. Jag ser fram emot när jag helt slipper migrän och känner med den här utvecklingen att det inte är alltför långt fram i tiden. Om du är intresserad och vill ha hennes nummer kan du maila mig. Vill faktiskt inte skriva ut det här för jag vet inte om hon hade tyckt att det var okej.

Vill bara tillägga att förra sommaren blev jag vegan i två månader och då försvann migränen 100%. Väldigt lustigt. När jag gick tillbaka till kött och animaliska produkter kom migränen tillbaka. Prova var vegan i 30 dagar och se om du märker någon skillnad.

Drick tillräckligt mycket med vatten varje dag! Om du är känslig är det extra viktigt att inte slarva med mängden vatten.

Nu blev den här texten väldigt lång men förhoppningsvis är det fler som kan få lite inspiration hur man lättare får bukt med sin migrän.

Reply
Juli

Hej! Vill bara säga att havandeskapsförgiftning eskalerar snabbt. Min gick från noll till hundra inom loppet av någon vecka. Så om de ändå hittat äggvita och att du får migrän så håll koll på ditt blodtryck 💕 och lämna urinprov 💕

Reply
Sihale

I spent my Thursday doing the same thing it s really hard I m really scared hope the everything will be better for all of us
With love ❤

Reply
Elin

Hade väldigt ofta ögonmigrän i båda mina graviditeter, blev dock betydligt bättre efter graviditeterna nu kan det gå väldigt lång tid innan jag får det tack och lov! hoppas det släpper för dig snart så du kan vila upp dig ordentligt inför kommande förlossning❤️

Reply
Jessica

Hoppas du blir bra snart! 😘 o snälla söta rara du, hur kan du alltid ha så fräscht håår!??? Vad använder du för fön, värmeskydd olja liknande? Snälla dela med dig av tips såå fint 24/7

Reply
Evelina

Usch HEMSKT. Har också migrän med aura men PEPPARPEPPAR så har den blivit bättre nu under senare delen av graviditeten. Min kommer ofta om jag är stressad/har mkt på jobbet/sovit dåligt. Berätta gärna mer sen när du fått träffa fler läkare. Ingen har kunnat säga vad min migrän beror på ( alla värden är bra).. KRAM❤️

Reply
Louise

Är så enormt tacksam över att du är så öppen med allt som händer runt dig och din graviditet. Jag är precis som du, äntligen gravid efter 7(!) års provande med ivf och allt annat man kan äta/läsa/göra på mottagning. Går in i vecka 30 på tisdag och är så glad för socialamedier där man kan stötta, visa/lära andra hur det är att gå igenom saker. Alla graviditeter är så olika, min har varit/är kämpig pga foglossning och värk. Har en pigg pojke som vi snart välkomnar och ingen är nog lyckligare än oss ❤️ Tack för att du delar med dig och krya på dig och lycka till med er lille pojke💙💙👶🏻

Reply
Nathalie

Spenderade min fredag på exakt samma sätt! Skulle egentligen ha haft date night och sett den nya Avengers filmen men jag hade höjda blodvärden så har fått stanna på sjukhuset över natten 😕 får förhoppningsvis åka hem idag – men väntar på läkarens besked! Hoppas du mår bättre idag! ❤️

Reply
Gwen

Hej, jag är gravid och har alltid haft migrän och min barnmorska rekommenderade att prova att använda mina stödstrumpor varje dag och jag har nu använt dom förutom när jag sover och konstigt nog så funkar det. Rekommenderar dig starkt att prova.. säg gärna till om det funkade. Mvh

Reply
Corinna

Hello Kenza

I also struggle with horrible migraine now and then. Sometimes it is even that bad, that I am feeling the sickest ever.
Best is to drink a lot of water, and what also helps for me is to drink black coffee. Going outside for a walk and sleep can help too.
I hope you feel soon better! Migraine is something of the worst ever. Lost of regards from Austria xx Corinna

Reply
Tanja

oh no that sounds so horrible. but isnt it maybe a bad idea then to go in and be in front of a screen when you have migraine (+ pain in the eyes). i dont know but i could imagine that wouldnt be the best to do.
i hope the neurologist will find the cause of it so you can prevent it from happening again. hope you feeling better today?!?
have a nice weekend (anyways) :-*

Reply
Malin

Migränen kan bero på magnesiumbrist också. Så ett tips är att äta tillskott av det.

Reply
Kiara

Hej!

Först efter att jag hade lidit av migrän varje vecka i tre års tid började jag på riktigt lessna på något som tillslut blivit väldigt mycket av ett handikapp. Då pratar vi sprängande huvudvärk i kombination med att man ligger och spyr non stop. Aldrig haft ögonmigrän som du beskriver det men migrän symptomer är vad jag förstått väldigt individuellt. Jag trodde första åren att det bara var att acceptera migränen för jag upplevde ändå att jag inte kunde påverka den. Ack så fel jag hade. Jag delar gärna med mig av mina råd.

Börja skriv ner vad du äter. När du sedan får migrän se om du kan se om det finns något återkommande i maten du ätit dagen innan den kommer. Det finns vissa ämnen samt livsmedel som lättare kan trigga migrän. Jag har upptäckt att chips med kryddor i är en enorm migrän trigger just för mig, även fast jag bara äter en liten mängd. Om jag minns rätt så är det ämnet glutamat i det som kan trigga migrän. Vissa personer reagerar även på för mycket socker, vissa ostar eller alkohol. Migrän kommer ofta som en stressreaktion. Man blir tillslut allergisk mot allt vad stress och ångest är. Minsta lilla belastning och man får migrän. Jag har även upptäckt att jag inte kan bli för arg. Om jag blir riktigt arg och upprörd då är det som att hela mitt huvud kokar sönder och jag får migrän nästa dag.

För en vanlig person som inte lidit av migrän på det här sättet kan dessa saker kanske verka helt ofattbara men när man lider av återkommande migrän blir man tillslut mycket känsligare mot allt i omgivningen än vad icke migrän människor är.

Jag har också varit hos en neurolog specialist på Sophiahemmet och mina förväntningar var väldigt höga. Jag inbillade mig att de skulle ge mig någon mirakel kur men så blev det inte riktigt. Jag fick starkare mediciner och i alla lägen rekommenderar jag dig att använda nasalsprayen före tabletter. De verkar mycket mer effektivt och snabbare. Vid minsta lilla känning att migränen är på ingående ta sprayen. Vänta inte! Finns även att köpa receptfritt. Jag fick även ordinerad en medicin som heter beta-blockerare. Jag skulle behöva ta två tabletter om dagen varje dag ”för alltid” var sjukvårdens resonemang. Efter knappt två veckor började jag från ingenstans må extremt dåligt, blev plötsligt fruktansvärt deppig och översköljdes av självmordstankar. Ringde läkaren och denna bieffekt hade hon valt att inte upplysa mig om i förväg men i efterhand sa hon att tyvärr kan det vara en bieffekt av medicinen. Valde att omgående lägga ner beta blockerare, insåg att jag hellre uthärdar och genomlider migrän än att få självmordstankar av en medicin. Som förövrigt egentligen är en hjärt och blod medicin.

Botox är ibland också ett alternativ som man kan få men inte ens jag som hade migrän varje vecka kvalificerade upp för att det skulle anses som en tillräckligt bra permanent lösning. I efterhand är jag glad för det. Att regelbundet vara beroende på någon form av medicin eller gift som botox faktiskt är tror jag aldrig är bra i det långa loppet. Då är det bättre att söka andra alternativa vägar utanför sjukvården. Vilket jag gjorde och det har gudskelov hjälpt mig att snart bli helt bra.

Jag har under ett års tid gått 12 behandlingar hos en kinesisk kvinna på något som heter kraniosakrial terapi. Det är det som faktiskt hjälpt mig och nu ett år senare är 95% av min migrän borta. Samt de enstaka gångerna jag haft migrän sista månaderna har då inte varit i närheten av så kraftiga som de varit förut. Jag ser fram emot när jag helt slipper migrän och känner med den här utvecklingen att det inte är alltför långt fram i tiden. Om du är intresserad och vill ha hennes nummer kan du maila mig. Vill faktiskt inte skriva ut det här för jag vet inte om hon hade tyckt att det var okej.

Vill bara tillägga att förra sommaren blev jag vegan i två månader och då försvann migränen 100%. Väldigt lustigt. När jag gick tillbaka till kött och animaliska produkter kom migränen tillbaka. Prova var vegan i 30 dagar och se om du märker någon skillnad.

Drick tillräckligt mycket med vatten varje dag! Om du är känslig är det extra viktigt att inte slarva med mängden vatten.

Nu blev den här texten väldigt lång men förhoppningsvis är det fler som kan få lite inspiration hur man lättare får bukt med sin migrän.

Reply
Diana

Good to hear everything is going well🙏🏼🙏🏼
Wonder where the top is from😍

Reply
Anna

Migrän kan ju hänga ihop med hypotyreos. Har du kollat dina värden på sistone? Vet att det görs oftare under graviditeten än när jag väntade barn för 4 år sedan och framförallt bör det ju göras frekvent på gravida med hypotyreosdiganos men kom bara att tänka på det.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*