• header

MY 28TH BIRTHDAY

Oj, hade visst glömt bort att blogga om min födelsedag. Pratade bara om den i podden men det var ju faktiskt en väldigt fin sådan så den förtjänar ett inlägg här också tycker jag! :-) Så i söndags fyllde jag 21 tänkte jag skriva men det gjorde jag inte alls haha. 28! Och på morgonen kom Aleks in i sovrummet sjungandes med prinsessbakelser. <3 Vi mumsade på det + annan frukost och sedan gjorde vi oss i ordning. Aleks sa åt mig att packa övernattningsväska för vi skulle bort!

// Oops, I forgot to blog about my birthday. I only talked about it in my podcast but it was a very nice birthday so it deserves a post here as well! :-) So on Sunday I turned 28 and in the morning Aleks came into the bedroom with cake and sang to me. <3 We ate breakfast and then we got ready. Aleks told me to pack a night bag because we we’re going away!

Min fina man var vårfin! Innan vi åkte iväg så stannade vi till i stan och åt lunch på Diplomat. Solen sken där på Strandvägen så det var väldigt härligt! Perfekt födelsedagsväder ju. :-))

// My beautiful husband! Before we left, we made a stop in the city and had lunch at Diplomat. The sun was shining on Strandvägen so it was very lovely! It was perfect Birthday weather. :-))

Varför ska de alltid snåla med toast skagen överallt?! Man kan ju få lite mer bröd åtminstone när det är så satans dyrt haha. Men jag kunde inte låta bli att beställa det ändå, har varit så fruktansvärt sugen på det genom graviditeten.

Det + iskall cola med citron i. Mmm.

// Why do they always serve so small portions of toast skagen everywhere?! I mean they could at least give you a bit more bread when it’s so damn expensive haha. But I had to order it anyway, I’ve been craving toast skagen a lot through my pregnancy.

That + ice-cold Coke with lemon. Mmm. 

Såhär såg jag ut dagen till ära! Byxdress från Zara, jeansjacka från Ivyrevel, solglasögon från Chimi och väska från YSL.

Asså plz kan man få behålla detta tjocka hår efter graviditeten?!?!? När ska jag räkna med att det börjar falla av? Har SÅ bra hår nu. Bättre än någonsin.

// This is what I looked like on this day! Jumpsuit from Zara, denim jacket from Ivyrevel, sunglasses from Chimi and bag from YSL.

Oh plz can I keep this thick hair after my pregnancy?!?!?! When will it start falling off? I have such good hair now. Better than ever. 

Efter en trevlig lunch i solen körde vi till Västerås där Aleks hade bokat in oss på Hotell Steam! Har varit där en gång innan och det är ju väldans trevligt med den soliga poolterrassen.

// After a nice lunch in the sun, we drove to Västerås where Aleks had booked a room at Hotel Steam! I’ve been there once before and it is really nice there with that sunny pool terrace.
 

Det blåste dock kyligt på eftermiddagen så vi låg inne och chillade på spaavdelningen istället. Aleks gick iväg och tränade/bastade och jag sov, haha. Det var riiiiiiktigt skönt.

// The winds were cold in the afternoon though so we relaxed at the spa area indoor instead. Aleks went for a workout & sauna, and I slept haha. That was reeeeeally nice.

Jag och basketbollen. <3 Bebor levde rövare där inne hela dagen, han ville väl fira mamma ordentligt för satan vilka sjuka rörelser. Såg ut som att han var påväg ut genom huden.

// Me and the basketball. <3 Bebor was wild and crazy in there all day, I guess he wanted to celebrate mommy because damn those movements were crazy. It looked like he was coming out through the skin.

Efter att ha softat på spat i några timmar så gick vi upp till rummet, åt lite godis i sängen (brukar ni också alltid köpa med er chips och godis till hotell?) och gjorde sedan oss i ordning för middagen. Den prickiga byxdressen fick åka på igen!

// After chillin at the spa for a few hours, we went up to the room, ate some candy in bed (do you also always bring chips and candy with you to hotels?) and then got ready for dinner. 

Steam hade fått nys om att jag fyllde år och bjöd på (alkoholfritt) bubbel och ballonger! Såg en söt lite tant som också gick därifrån med ballonger sen ihop med sin man, då blev jag glad för att vi delade samma födelsedag. :-)

Vi åt en fantastisk middag, satt som vanligt och pratade om vår lilla skatt i magen och sedan somnade vi till en film i sängen.

// Steam heard it was my birthday so they treated us with (non-alcoholic) champagne and balloons! I saw a cute little lady who also left the restaurants with balloons together with her husband, it made me happy that we shared the same birthday. :-)

We had an amazing dinner, sat and talked about our little treasure in my belly as usual, and then we fell asleep while watching a movie in bed.

Morgonen efter väntade det bästa….. HOTELLFRUKOST såklart!!!! Aaaahhhh finns det något bättre än det? De hade så mycket gott att välja på så jag tog lite av varje. Åh vill ha de där pannkakorna NU. Pannkakor till söndagsfrukost imorgon kanske?

// We had the best ahead of us when we woke up….. HOTEL BREAKFAST of course!!!! Aaaaahhh is there anything better than that? They had so many delicious options so I had a bit of each. Oh I want those pancakes NOW. Pancakes for Sunday breakfast tomorrow maybe?

Efter frukosten la vi oss här igen och kopplade av! Det var ju röd dag så vi var båda lediga, eller jag hade poddinspelning men det var inte förrän sent på eftermiddagen.

// After breakfast we relaxed here again!It was a holiday so we were both off from work, or I had to record our podcast but that wasn’t until later in the afternoon.

Det var ju måndag också vilket innebar att jag gick in i vecka 35! <3

Min bikini är från Coco & Nuts och scarfen från Nelly. Hade så svårt att hitta en bikini som passade innan vi åkte dit. Tuttarna vällde ju ut i alla toppar och baddräkt gick inte överhuvudtaget över magen. Men denna funkade ok!

// And it was Monday as well which meant that I entered week 35! <3 

My bikini is from Coco & Nuts and the scarf is from Nelly. I had a hard time finding a bikini that fitted before we went there. The boobs wanted to come out in all tops and swimsuit was impossible over the belly. But this one was ok!

På måndagen var det lite varmare så vi badade och solade lite! :-) Poolen är lite uppvärmd också så man fryser inte. Inte så pjåkigt att vara i bikini i april va?!

// It was warmer on Monday so we sat in the pool for a while! :-) And the pool is a bit heated as well so we didn’t get cold. It’s not too bad to be in a bikini in April, right?!

Sen tröttnade jag på det och la mig inne istället, och Aleks gick och tränade igen hehe.

// Then I got tired of the sun and relaxed inside instead, and Aleks went for another workout hehe.

Sen checkade vi ut och åkte hem (och såklart stannade vi på Max på väg till Stockholm och köpte massa mat!). TACK till världens bästa Aleks för en sån himla fin födelsedag!!!!! Det här var precis det jag behövde och jag är så tacksam för att han hade styrt upp detta. Så kul att komma iväg lite också bara vi två innan det är dags att bli tre.

Och tänk, nästa födelsedag är jag mamma! Till en pojke på nästan 1 år! Det är så overkligt.

// Then we checked out and went home (and of course we stopped at Max on our way to Stockholm and bought burgers and fries!). THANKS to the world’s best Aleks for such a beautiful birthday!!!! This was exactly what I needed and I was so grateful that he had organized this. It was so much fun to go away just the two of us before it’s time for us to become three. 

And imagine that next birthday I will be a mother! To a boy who is almost 1! It’s so unreal.

32 Comments

Carro

Gud så härligt med spa. Kom precis också hem efter en helg på Spa med min man som jag överraskade honom med nu när han fyllde år. Var välbehövligt då vi har en pojke på 7 månader 🙌
Hihi en annan lite kul sak men du pekar fingret på bilden när du sitter i soffan och håller i ett glas 😅

Reply
Julia

Fick också superfint, tjockt och långt hår under graviditeten och var så nöjd över att jag inte verkade tappa det efter förlossningen… meeen från att min dotter var 4 månader känns det som att jag blir skallig varje gång jag borstar/tvättar/drar fingrarna genom håret😅😂

Reply
jsjdjd

När du slutat amma, Ja slutade efter 3 veckor. Svettades som en gris, var som att vara på avgiftning när man slutat amma, Svettades ut allt, bort me hemska hormoner som gjorde mig sur, håret gick iväg, shit asså. Men har man sånt hår som dig och mig växer de ut snabbt, håret gick av, men bli inte rädd. det växer tillbaka eftee 6-8 månaddr. ha tålamod och använd enbart super dyra bra produker. Håret kommer bli torrt stripigt kommer gå igenom olika perioder sen blir de bar bättre. Kroppen återhämtar sig och magmusklerna går snabbar ihop, själv var min mage förstörd oavsett.Ångrar aldrig att jag slutade amma, blev fan människa altså, sexlust allt kom tillbaka. så man kan underhålla gubben också, för kenza ja vet vi bor i ett jämställt samhälle bla bla, Men män är män . Tillfredställa i sängenoch bli tillfredställd själv är jävligt viktigt, men om du nu spricker hela dig där nere så får ju alex ha tålamod. Men ja spraxk inget. tack gode gud. Ok lycka till nu

Reply
Nina

Alltså tyvärr får man ju inte det 😓 Jag ÄLSKADE mitt hår under graviditeten! Nu är han snart 3 månader och mitt hår känns som skit. Går bara i uppsatt hela tiden… Mest för att jag fäller så fruktansvärt mycket. Men det avtar mellan 3-4 månader efter födsel.

Reply
Linda

Härlig födelsedag! Grattis i efterskott!!
Det ser ut som om du räcker finger när du sitter i byxdressen men ett glad bubbel 😆

Reply
Lilly

Jag och de flesta i min omgivning började tappa hår 3-4 månader efter förlossningen :O! Hoppas du slipper men de flesta tappar ju dessvärre!

Reply
Anna

Du har säkert svarat förut men var är ditt coin halsband från? Så fint ju! Grattis i efterskott!

Reply
N

Så härlig födelsedag!
Alltså håret haha… hade också så fruktansvärt fint och tjockt hår under mina graviditeter, men sedan när amningen kom in i bilden föll det av i klungor! När jag slutat amma växte det tillbaka små babyhår som var fullkomligt omöjliga att styla, de växte typ rakt uppåt och drev både mig och min frisör till vansinne haha! Men det får väl vara värt det ;-)

Reply
LIRON

Ok so much questions haha .. Can you explane what is a podcaste and where i can hear it ? And how your hair curl and perfect like this ? Did you has a babyliss? And did you has a laser ? your skin shiny !! while your pregnant its still silk ?

Reply
Kasia

You don’t have any stretchmarks on your belly! :) is this because of a good photo or the bio-oil products are worthy to recommend? :) You look so good in pregnancy despite to your headache problems :) Me wanna to look so good too! ;P love from Poland :* PS. My husband says that when you put some long hair on Aleks head and some hat he will look exactly alike Slash ;PP hahaha

Reply
M

Sorry for answering this as you didn’t ask me BUT need to just say stretch marks come if they want to – you can sit in a tub of oil for 9 months and you still might get stretch marks. Only thing the oil will do is make your skin moisturised.

Reply
LIRON

AND OF COURSE !!!!!!!!!! HAPPY BIRTHDAY BEAUTiFUL LADY . I love your beauty and style and love you and your way ! wish you the best!!!!

Reply
Matilda

Det är individuellt, oftast när man slutar helamma. Men håret kan ramla av direkt efter förlossning eller när man slutar amma helt.

Reply
Jessi

Använder du fortfarande ole henriksson dag o natt kräm? O vilken rengöring? Din hud är to die for. Kram J

Reply
Emilie

När bebis är kring 4 månader brukar det börja rasa. Vissa blir efter det mer tunnhåriga än vad de var innan graviditeten. För mig blir håret bara normalt igen. Det blir så tjockt och så varmt under graviditeterna. Jag var gravid förra sommaren då det var så varmt. Födde i september.

Reply
Emina

Är det två sits eller tre sits ni har på er soffa från sleepo??? Vill också beställa men osäker på storleken. Snälla så tacksam för svar!

Reply
Mimi

Vad jag fått höra är det ca 2-4 månader håret håller sen tappar man, men men who knows

Reply
Olivia

Jag har hört (och läste precis) att kosttillskott med biotin i ska vara en bra hjälp för att förhindra/motverka håravfallet efter graviditetetn. Det kanske kan vara av intresse.
Kram

Reply
Hannas krypin

Grattis på födelsedagen i efterskott! Vilket fint firande du fick. Jag blev galet sugen på croissanter och en härlig hotellfrukost. Dags att börja med maten kanske. :-)

Reply
A

Amning och håravfall har ingen samband. Man tappar inte hår pga av amning som många tror. Det handlar om hormoner i kroppen.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*