• header

4 FROM YESTERDAY

Idag har jag inte mått på topp (började dagen med att spy upp hela min frukost. härligt! någon annan som kräktes/mådde illa sista veckorna?) så förutom ett besök hos barnmorskan så har jag bara varit hemma och vilat. Så låt oss titta på gårdagen istället då jag var pigg!

På måndagar spelar vi ju in vår podd, och jag och Dani brukar ses innan och käka lunch ihop. Igår var även vår vän Karin med! Jag har inte träffat henne sedan vi var yngre och ute och festade men idag har hon två små pojkar och det var så spännande att få höra om hennes graviditeter och förlossningar. Älskar att lyssna på när andra berättar om det. Blir så jäkla pepp på min egna förlossning!

// I haven’t been feeling so well today (I started the day by throwing up my whole breakfast. nice! anyone else who threw up/felt nauseous the last few weeks?) so except for a visit at my midwife, I have just been at home resting. So instead let’s take a look at yesterday when I felt better!

As you know we record our podcast on Monday’s, and Dani and I usually meet before that and have lunch together. Yesterday our friend Karin joined us as well! I haven’t seen her since we were younger and out partying but today she has two little boys and it was so exciting to hear about her pregnancies and births. I love to listen when other people talk about that. It makes me so damn excited for my own child’s birth!

Efter lunch + poddinspelning mötte jag upp Ines för lite glass i solen. Var så jäkla sugen på mjukglass så det blev det! En stor en med massa karamellströssel på. Mmm.. Sjukt bara att den kostade 80 kr?! Haha, kostar mjukglass så mycket nu för tiden eller är det bara i Kungsträdgården där de kan lura alla stackars turister?

Vi satte oss i parken med våra glassar och pratade ikapp allt vi missat att prata om nu när Ines varit nere i Italien på semester. PS. Ni frågar mig alltid om mina gravidtights, det här är träningstightsen från Boob Design som jag älskar! :-)

// After lunch + podcast recording, I met up with Ines for some ice cream in the sun. I was craving for a big soft ice cream with caramel sprinkles on. Mmm.. Crazy though, it costed 80 sek?! Haha, is that a normal price for soft ice cream nowadays or is it only in Kungsträdgården where they can fool all the poor tourists?

We sat down in a park with our ice creams to catch up on everything we had missed while Ines was in Italy on vacation. PS. You always ask me about my maternity tights, these are the workout tights from Boob Design that I love! :-)

Sedan köpte vi varsin islatte (ÄLSKAR islatte!!), gav oss ut på en liten shoppingrunda och provade massa trendiga (och fula) fiskemössor haha. Skulle inte shoppa egentligen utan jag skulle bara lämna tillbaka en kjol jag hade köpt som inte passade, men det fanns så mycket fint ute i butikerna så jag kom hem med två fulla kassar. Oops, hehe. Köper dock bara sånt jag kan ha efter förlossningen (amningsvänliga sommarplagg!), känns så onödigt att bara shoppa kläder för gravidmagen för den är ju inte kvar så länge till.

Förutom att få träffa vår efterlängtade älskade lilla son såklart så är det just det jag ser mest fram emot efter graviditeten, att kunna bära mina vanliga kläder igen. Typ JEANS! Och shorts! Lär ju dröja ett tag innan jag kommer i dem igen dock.

// Then we bought ice-latte’s (I LOVE ice-latte!), went out on a little shopping-spree and tried on lots of trendy (and ugly) fisherman’s hats haha. I wasn’t really supposed to buy anything, I was just going to return a skirt that didn’t fit, but there were so many pretty things out in the stores so I came home with 2 full bags. Oops, hehe. I only buy stuff I can wear after birth though (breastfeeding friendly summer clothes!), it feels so unnecessary to shop clothes for my big bump because it won’t be here that much longer.

Except meeting our awaited & beloved little son of course, the thing I’m looking forward to the most after pregnancy is to wear my regular clothes again. Like JEANS! And shorts! It will probably take a while before I can fit in them again though. 

Lite accessoarer jag köpte inne på Other Stories. De har alltid så fina grejer där! Kolla söta lilla sommarväskan. Perfekt för en blöja eller två. ;-) (hehe skoja såklart, vi har en ordentlig blöjväska till vagnen)

Efter lilla shoppingrundan fick Aleks komma och hämta upp mig med bilen för det ilade i hela murri, och resten av kvällen låg jag på soffan, åt pasta bolognese och tittade på senaste avsnittet av GoT. OH MY GOD vilket jävla avsnitt, blev så stressad haha. Känner typ att jag måste se om det idag för jag hann nog inte ta in allt?!

På tal om serier, har hittat en annan favoritserie nu. Jag som inte ens gillar svenska serier har helt fastnat för….. BONUSFAMILJEN! Alltså sååååå bra!! Blir dock helt galen på karaktärerna ibland.

// Some accessories I bought at Other Stories. They always have so much pretty stuff there! Look at that cute little summer bag. It’s perfect for a diaper or two. ;-) (hehe joking ofc, we have a proper diaper bag for the stroller)

After our little shopping spree, Aleks had to come pick me up with the car because it hurt between my legs. And then I was on the couch the rest of the evening, ate pasta bolognese and watched the latest episode of GoT. OH MY GOD what an episode, I got so stressed out haha. I almost feel that I have to re-watch it today because I don’t think I managed to take it all in?! 

Speaking of series, I’ve found another favorite series now. I don’t even like Swedish tv-series but I’m completely in love with….. BONUSFAMILJEN! Seriously it’s soooo good!! The characters drive me mad sometimes though.

1

47 Comments

Carman

Jag är i vecka 34+6 och mår så dåligt spyr ofta och har inga matlust konstigt det är en vecka sedan det börja bli sådär 🤮🤮

Reply
Deana

Hahah i sista säsongen av bonusfamiljen kommer du älska ALLA karaktärer! Mysigaste serien!

Reply
Serafina Murphy

Hej, eller hur GOT avsnitten va sjukt spännande?? Jag är chockad själv mycket intryck i avsnittet och slutet?!? Wtf är i chock fortfarande.. Så du är inte ensam o ska kolla på avsnittet igen ikväll 😛😀 PS du kommer bli en kanon bra mamma you got this kenza 💖

Reply
M

Kan du inte visa lite kläder som du köpt på stan? Snääääälla? Du har ju en fin stil och jag tror du lär komma i allt rätt fort när du fött😊

Reply
Cassandra

Den där salladen ser galet god ut! Jag kräktes hels graviditeten från och till med vår dotter så helt normalt även om de flesta slipper det! Oh ja bonusfamiljen! Har fastnat för den och sträckkollat på den nu när jag är hemma med vår 2-månaders :)

Reply
Linnea

Haha omg 80 spänn?! Är nog bara för att lura turister, här uppe i Boden kostar en glass med strössel typ 25 pix 😅

Reply
Fanny

Något jag var orolig för var förlossningsskador och jag skrev i mitt förlossningsvrev om min oro och önskan om ”finska greppet”. Har du tankar kring förlossningsskador eller känner du någon oro? Att få några styng här och där är inte ovanligt men nu menar jag dom större?
Kram, Fanny :-)

Reply
Ida

Jag är gravid i v 24+2 med diagnostiserad hyperemesis och vid en bra dag spyr jag bara två gånger. Lever på kex och saft nu. Kommer troligen spy hela resan ut. Så förstår verkligen hur du känner gällande frukosten. Längtar så tills liten är ute och mat tillhör vardagen igen.

Reply
Petra

Jag fick höra under mina graviditer att man kan bli illamående i slutet, bli väldigt trött och tömma tarmar. Det är för att kroppen ställer in sig för att orka med en förlossning då den behöver all kraft. Om det är sant vet jag inte då jag har fått prematur bebisar. Men att det ilade i puppan däremot gjorde det. 🙂

Reply
S

Hehe varför skulle du inte komma i dina gamla jeans? Du har ju inte lagt på dig något extrafett under graviditeten? Det är inte som att man automatiskt blir tjock efter en förlossningen, det är ju det fettet man gått upp under graviditeten som sitter kvar som gör en större. Har man inte lagt på sig något extra (eller bara väldigt lite) blir det ju inte så.
Jag gick upp 12 kilo under graviditeten, kom i mina gamla jeans någon vecka efter förlossningen. Visst, magen är ju HELT lös och mjuk, men går ju liksom att “packa in” eftersom den är så lös haha. Därmed INTE sagt att kroppen såg ut som innan även om vågen visade samma siffra och de gamla kläderna passade.

Reply
Emelie

Det är ju högst individuellt! Kroppen ändras, höftbenen skjuts ut och allting blir lite bredare under en graviditet för att barnet ska få plats därinne. Alla går inte tillbaka helt till sin vanliga kropp. Därför kan det ju ta tid innan man kommer i sina gamla kläder igen. Om man nu någonsin gör det igen.

Reply
Saskia

HI Kenza,

I asked in the previous post why IvyRevel does not sell clothing made from more sustainable fabrics (organic cotton, linen, hemp etc) ?? I like the designs and items but do not want to buy and support unsustainable/polluting materials.

Reply
angie

they just care about the money..
organic cotton, linen, hemp etc is too expensive.. sadly though.
Most of Ivy Revel’s clothes is made in China too.. and that’s not good either. very bad for the environment. and I guess that they don’t know if their clothes are made in sweatshops either.

Reply
Saskia

I would be happy, and I think some other people too (hopefully) to pay more for better quality clothes. I wish more companies would take this into consideration and not contribute to even more destruction just to make more profit, its so ignorant.

Reply
Natalie

Herregud 80 spänn!! Hur lever medelklass människor i Stockholm? I Malmö kostar en mjukglass med strössel 25kr. Är du då på strandpromenaden kanske den kostar 35kr

Reply
Stina

Hahah älskar bonusfamiljen så jäkla roliga karaktärer o massa igenkänningsfaktorer trots att jag egentligen inte allas kommer från en sån familj! Men om du gillar den så MÅSTE MÅSTE MÅSTE du även se fröken firmans krig och vår tid är nu (om du inte redan gjort det). Båda finns på SVTplay :) kram!

Reply
Rebecca

Kan du inte visa vad du hittat för amningsvänliga kläder? Har själv BF i början på juli och behöver tips!
Kram

Reply
Rebecca

Eller hur! Gav bonusfamiljen en chans för ”Tobbe” (Eva & Adam) var med och är helt fast!

Reply
Dixi Wonderland

Håller verkligen med dig angående avsnittet i GOT xD Ska se om det när min sambo kommer hem från Sydafrika idag :D Det var så bra! Och 80 kronor för en mjukglass? När jag var liten så kostade de 10 kronor och 15 kronor om man ville ha topping. Hur ska en person/familj som kanske inte har den bästa ekonomin ha råd att köpa mjukglass om de kostar så mycket? :( Är man två vuxna och 3 barn så blir ju det 400 kronor!

Reply
lissel

Mitt illamående har delvis också kommit tillbaka och vi är i samma vecka.. så sjukt segt. Känns som att kroppen är tillbaka till första veckorna men förhoppningsvis inte långt kvar 😍

Reply
Annie

Ahhh, Bonusfamiljen. Bäst! Blir nyfiken på vilka karaktärer du blir galen på? Haha. Njut av att du har tre säsonger framför dig. <3

Reply
K

80 kr för en mjukglass! Hujedamej! Nöden har ingen lag när man är sugen ;D
Det är storstadspriser kan jag lova. Bor i en mellanstor stad, har en butik här som säljer glass i lösvikt, en mjukglass i bägare kostar typ 20 spänn om man nu inte tar värsta lasset.

Du är för söt, önskar dig och Alex det bästa med lilla bebor :)

Reply
Linnea

Älskar också Bonusfamiljen, så bra! Tycker alla “barn” är duktiga och älskar Gugge och Petra Medes roll.
Och tror 80 kronor verkligen är för att lura turister hahah. Brukar kosta runt 25-30 tror jag + 3-7kr för strössel haha.

Reply
Julia

Jaaaa älskar Bonusfamiljen!!!!! Blir också helt vansinnig i soffan ibland, särskilt på Eddie, den skådespelaren är så bra! <3

Reply
Renée

Hi! I’m 37,5 weeks pregnant, and right before the baby lowered in my abdomen (I don’t know the right English word), I often felt nauseous as well. Probably because my uterus was pushing against my stomach too much. I still get nauseous sometimes, but drinking a cup of fresh ginger tea always does the trick. Maybe that’ll work for you too? Good luck! X

Reply
Ulrika

Halllå där!
Trodde inte jag skulle komma i mina ”vanliga” plagg direkt efter förlossningen, och hade planerat för att ha lite extra kilon ett tag. Tji fick jag, de kläder jag hade med mig till bb att ha post förlossning var för stora (t.ex amningslinnen). Helt sinnessjukt dock, hur kvinnokroppen fungerar! Magi!

Har för övrigt, sedan jag fick min lilla tjej för 7 veckor sedan, också fastnat för Bonusfamiljen! SÅ härligt att ha ett gäng säsonger framför sig när man börjar 💛

Förresten, kan du inte tipsa om vad du har köpt för amningsvänliga ”vanliga” plagg? Har lite dålig fantasi själv..

Tack för fin blogg! Du är väldigt vacker gravid!

Reply
Fia

Jag födde min son igår och mådde skitbra hela graviditeten förutom vecka 35-36 då jag för första gångerna spydde och mådde illa. Helkonstigt men gick som tur var över igen och jag kunde må bra de sista veckorna, lycka till 😄

Reply
Saga

Älskar också bonusfamiljen! Tycker hon som spelar Bianca är så himla lik dig på något sätt, speciellt i säsong 3

Reply
VS

Sista gången jag kräktes under graviditeten var dagen innan förlossningen. Var helt fantastiskt att slippa illamåendet vilket jag gjorde strax efter min son föddes.

Reply
Sofia

Min dotter föddes 3 v för tidigt i v 36+6 för 5,5 v sedan. Såhär i efterhand insåg jag att det jag trodde var foglossning i själva verket var del av latensfasen då jag började få ont i ryggslutet. Min mage hade även sjunkit ner ett tag tidigare vilket din även ser ut att ha gjort men det är så olika det där och behöver inte nödvändigtvis betyda att bebisen kommer tidigt. Vattnet gick från ingenstans här hemma och värkarna började direkt. Blev även väääldigt dålig i magen – tror jag sprang och sket 5 gånger på typ 30 min och trodde att jag höll på att bli magsjuk typ😅 Men tack och lov förbereder sig tarmen inför förlossningen så jag slapp lägga en stor korv under förlossningen 🙈💩

Reply
Märta

Hej! Tänker du annorlunda nu när du ska ha barn angående shopping? Med tanke på FNs klimatrapport så kommer ju våra barn kanske inte ens få möjligheten ha få egna barn. Känner du inte att ansvar gentemot dem att visa på mer hållbar konsumtion?

Reply
Jas

Hej! Brukar alltid följa din serie tips för du har verkligen grym smak!

Ett tips om du nu är inne på svensk serie spåret, du måste se störst av allt om du inte redan gjort det. Finns på netflix och är så himla bra gjord!!

Ha en fin dag Kenza 💕

Reply
Denise

80 kronor!?!? Hade sagt nej tack och gått hur mycket pengar jag än haft 😂😂

Reply
Emma

Haha jag har också precis börjat titta och även tittat klart på alla säsonger av Bonusfamiljen och jag kände precis som dig i början att man blir galen på vissa personer. Sitter liksom och pratar med dem genom tv:n, haha! Men det blir bättre :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*