• header

3 FROM THE WEEKEND

Eftersom att jag var sjuk i helgen så lämnade jag knappt hemmet! Gjorde det bara för att få lite frisk luft, och handla massa gottis haha. Här var jag ute på en promenix i mina leotights! Blev inte hela looken lite roligare med dessa strumpbyxor? De är från Åhléns, skorna från Ducie London, tröja från Ivyrevel och mössa från Other stories. Hade kappa på också.

Och JA jag har en ny Chanel. :-)))) En double flap bag i caviar, size jumbo. Sålde två av mina Chanel-väskor för inte så länge sedan (den i vinröd sammet och den ljusrosa med guldkedja) så jag kände att jag kunde unna mig denna som pushpresent till mig själv. Typ här har du Kenza bra jobbat med att trycka ut ett stort huvud ur muttan och bra kämpat med att balansera bebis och jobb och livet you deserve it all. Typ. ÄLSKAR DEN. Den är lite större än mina andra väskor också så får i mer grejer.

// Since I was sick this weekend I barely left my home! I only did it to get some fresh air, and buy lots of sweets haha. Here I was out on a walk in my leo tights! Didn’t the whole look get a bit more fun with these tights? They’re from Åhléns, shoes from Ducie London, sweater from Ivyrevel and beanie from Other stories. Had a coat on too.

And YES I’ve got a new Chanel. :-)))) A double flap bag in caviar, size jumbo. I sold two of my Chanel bags not so long ago (the one in burgundy velvet and the light pink one with gold chain) so I felt that I could treat me this as a push gift to myself. Like here you have Kenza good job with pushing out a big head out and well done balancing baby and work and life you deserve it all. Something like that. I LOVE IT. It’s a bit bigger than my other bags so I can fit more stuff.

På helgen äter vi alltid vaniljbullar från Lillebrors! Alltså wow har ni ätit dem? De är heeeelt magiska. Det är som typ sockermunkar fyllda med vaniljgrädde. Som en semla fast utan äcklig mandelmassa och bara mycket mycket godare. My God den är sinnessjuk.

Längtar till helgen så jag kan äta dem igen. Försöker hålla godis och sånt till helgen nu! Alltså fredag, lördag och söndag. Så nästan hälften av veckan haha. Aja bättre än varje dag iallafall!

// In the weekend we always eat the vanilla buns from Lillebrors! Seriously if you are ever in Stockholm you should try it. They are soooooo delicious. They’re like sugar donuts filled with whipped vanilla cream. Like a semla but without the disgusting almond paste and just a lot more delicious. My God it’s insane.

I’m longing for weekend so I can eat it again. I’m trying to stick with sweets only for the weekend now! Meaning Friday, Saturday and Sunday. So almost half of the week haha. Well still better than everyday!

Gosigaste goset med de gosigaste låren. Och min vackra man. Mina grabbar. <3 Några har frågat hur mycket Nikola sover på dagarna. Vi försöker hålla oss till sovschemat (rullavagns sovschema för 5 månaders), dvs att han från att han vaknar på morgonen till att han lägger sig för natten endast är vaken ca 2 timmar åt gången och sedan sover 30-60 min emellan. Det funkar nästan alltid, behöver bara lägga ner honom på sängen (eller i vagnen) vid dessa tider så somnar han själv så det passar honom bra. Har också märkt att om vi skjuter på en sovstund för mycket så fuckar det upp allt och kan resultera i att vi får stå och vagga honom på kvällen i 2 timmar medan han skriker pga övertrött. Så jag är svinnoga med sovtiderna haha. Och Aleks är inte det vilket jag irriterar ihjäl mig på!!! För det slutar alltid med att det är den med maten (läs: jag) som får rycka in. Och så sitter han och göttar sig i soffan med varm middag……

Iallafall, det ser typ ut såhär:

ca kl 7 – vaknar och kliver upp
ca kl 9 – sovstund
ca kl 11:30 – sovstund
ca kl 14:30 – sovstund
ca kl 17 – sovstund
ca kl 20 – lägger sig för natten (vaknar endast för mat/tröst och somnar om)

Ibland sover han 30 min ibland en timme. Det är väldigt olika och beror på vad vi gör. Ligger han i vagnen och vi är på promenad så kan han sova 60 min eller om vi napar ihop och han känner att jag ligger bredvid. Sover han själv på sängen så är det oftast bara 30-40 min.

Alla bebisar är såklart olika, vissa kanske sover mer på natten och är vakna mer på dagen än Nikola. Det viktigaste är ju att man hittar något som passar sin bebis och att bebisen får ihop de timmarna totalt per dygn tänker jag!

// Coziest cuddling with the cutest thighs. And my beautiful man. My boys. <3 Some have been asking how much Nikola sleep during the day. We try to stick to the sleeping schedule (we’re following one that they say is the “optimal” for a 5 month-old), that during the day he is only awake 2 hours at the time and then sleep 30-60 minutes in between. It works almost every time, I just have to put him down on the bed (or in the stroller) at these times and he falls asleep on his own so that suits him good. I’ve also noticed that if we postpone a nap too much, it fucks everything up and the result is that we have to carry him and try to put him to sleep for 2 hours in the evening while he is screaming because he is too tired. So I’m very exact with these napping times haha. And Aleks isn’t which irritates me as hell!!!! Because it always ends up with that the one with the food (read: me) has to step in. And he is sitting in the sofa enjoying a warm dinner…. 

Anyway, it looks something like this:

around 7 – wakes up 
around 9 – nap
around 11:30 – nap

around 14:30 – nap
around 17 – nap
around 20 – goes to bed for the night (only wakes up for feeding/comforting and falls back asleep)

Sometimes he sleeps 30 minutes and sometimes an hour. It’s very different and depends on what we do. If he is in the stroller and I’m walking with it he can sleep for 60 minutes, or if we nap together and he feels that I’m next to him. If he is sleeping alone on the bed it’s most often only 30-40 minutes. 

All babies are different of course, some might sleep more during night and are awake more during day than Nikola. The important thing is that you find something that is good for your baby and that the baby gets enough hours of sleep in total per day!

19 Comments

Malin

Herregud, blir så fruktansvärt provocerad när du säger att mandelmassan i semlor är äcklig?! 😂

Reply
Louise

Alla barn är så himla olika, så roligt att läsa om tycker jag! Mina barn är totalt olika, min äldre (nu 3,5 år) sov 2 naps per dag vid 5 månader, en på förmiddagen och en på eftermiddagen, båda ungefär 1,5 timme, och sedan 20-07 ungefär. Men min minsting (snart 1,5 år) har alltid sovit väldigt lite trots att hon är helt sjukt aktiv, haha. När hon var 5 månader sov hon oftast en nap om dagen på typ 1,5 timme, ibland lyckades jag få till en nap till på 20 minuter, men väldigt sällan. Sedan sov hon 19-06 nattetid. Från början fick jag lite panik och tyckte att hon behövde mer sömn, men hon har varit pigg och inte övertrött så hon är nog bara så.

Reply
Sara Amanda

Ahhhhhh!! Kan relatera SÅ mycket till det där med sovtiderna och att jag är noga med dem medan för sambon min är det inte riktigt lika noga.. haha suck! Dock så sover min bebis bara bra/längre stunder i bärselen när jag är ute och går, kan då lätt sova 2 h i streck. Sover endast typ 20 min MAX (en bra dag haha) i vagn för sig själv.
Måste säga också att jag tycker du verkar vara så jäkla sund och jordnära. Ditt inlägg om hur livet är nu efter barn (sex/ansvarsområden/tjafs aa du vet vilket jag menar??) var så träffande. Hade lika väl kunnat skriva det själv! Exakt så är det hos oss också.
Stor kram från en annan mamma!

Reply
Antonia

Skönt att läsa om sovtiderna. Att man inte är ensam. Fy fa-an vad man har stressat kring sovtiderna. Men här sambon mer än jag. Något undantag här eller där när man är bortbjuden har jag liksom kunnat tumma på. Men det har jag bitter fått ångra då man är två om det. Haha! #pappasflicka

Reply
Angelica

when do you ususally get up ? at 9.30-10ish when nikola gets up from his nap? so aleks has nikola from 7-9 and puts nikola back to bed at 9 when he goes to work. and after that nap you both get up? or how is your routine? :)

Reply
Emelie

Jag tänkte komma in här och skriva typ: “när får vi se din nya väska?” :D Men alltså det märks att bloggen ändrat fokus när du köpt en ny Chanel och den inte får ett eget inlägg. Hej mammablogg, hej då modeblogg, hehe.

Reply
Anna

Det är spännande hur olika det är för alla! Vet hur jag läste och läste om sovrutiner när min pojk var helt nyfödd för att få till det.. sen styr han nästan själv ändå :)

Min grabb som är ett par veckor äldre än Nikola sover ca 13 timmar på natten (vaknar bredvid mig i sängen och äter/snuttar ca. 3 gånger under den tiden). Sedan under dagen sover han antingen 2×45 minuter eller en lång sovstund på 2 timmar. Han somnar runt 21 och vaknar runt 10.00, så jag sitter och väntar på att han ska vakna nu.. :)

Reply
Annika

Väskan är 100 poäng! Jag hoppas få en sån i 50-årspresent. Bara fem år kvar då.. :-o

Reply
Sara

Vad skönt att Nikola sover okej på dagarna!
Har du lärt honom att somna själv eller kunde han bara det plötsligt? Min tjej som är en vecka yngre än Nikola somnar fortfarande bara i famnen och vaknar om hon blir nedlagd. Förutom på natten då hon tydligen kan somna om själv i sin säng… 🤔

Reply
Maria

Samma för oss, vår tjej (5 månader) kan bara vaggas eller ammas till sömns. Hur göööör man?

Reply
Johanna

Känner verkligen igen mig i så mycket du skriver. Min man tycker jag är sjukt petig med vår bebis sovtider, dvs han gör lite som han vill när han har ”ansvaret” på helgerna vilket resulterar i kaos på kvällen vilket drabbar oss alla (skrik, marathonläggning osv). Tack för bra inlägg om livet med bebis!

Reply
Patricia

Ser ut som hos oss! Vår son e 3 månader han vaknar ca. 8-9.
Vila kl. 10-12.
Vila kl. 14-15.
Vila kl. 17-18.
Går och sover runt 21-22.
Sen sover han hela natten (matpausaer såklart)
Vår kille sover nästan alltid i vagnen där sover han bäst :)

Reply
Anna Jeschko

Han sover väldigt mycket på dagen kan vara därför han inte sover så bra på nätterna. Självklart kan man inte hålla en trött bebis vaken, men det verkar ganska mycket som han sover på dagen. När dem är 6 mån brukar dem sova en gång på förmiddagen och en på eftermiddagen.

Reply
Nina

Alla är olika, men jag vet ingen 6månaders som sovit så lite som två gånger på dagen. min son är 1år och sover fortfarande 2-3 gånger på dagen 1-3 timmar per gång och sover som en kung på natten. skulle inte påstå att Nicola sover mycket på dagen, han sover ju inga långa stunder.

Reply
Christine

Hej Kenza!
Jag har själv haft tvillingar som verkligen inte kunde sova om natten och tänkte ge ett litet tips på en bok; The Baby Sleep Solution från Lucy Wolfe. Från 6 månader och uppåt så finns det olika mat- och sovscheman som man följer. Det är lite strikt men fungerar hur bra som helst! Efter andra dagen med schemat så sova våra tvillingar hela natten. Nu sover dom alltid från klockan 19.00 till 07.00-07.30 och har gjort så i princip från det att vi började med schemat (dom är nu 2,5 år). Lycka till och tack för en härlig blogg!!

Reply
Cissi

Jag har nyligen fått bebis nr 3 och har äntligen en bebis som sover bra redan från start! Min första sov endast i bärselen – vägrade ligga själv i säng/ vagn första året. Min andra var lite bättre. Trean sover 19-07 (ammar var 2-4h hela natten, men somnar om direkt utan skrik). Sen sover han 9-12, 14-15 och 17-18! På eftermiddagen är han mer gnällig när han ska sova och ofta får jag napa med honom för att han ska sova (inte mig emot hehe). Har aldrig haft så mkt egentid när jag haft bebis som nu och jag är helt chockad haha!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*