• header

GOING TO THE MALDIVES TOMORROW

Going back here tomorrow!! 

Bildbomb från en av de vackraste och lugnaste platserna vi någonsin varit på, för imorgon är det dags att åka tillbaka!!! Inte till exakt samma ö/resort som januari förra året, men till Maldiverna. Vi är borta till 10e mars och denna gång kommer vi bo på en ö som ligger närmast där VALHAJARNA hänger. För vi ska dyka med dem! Alltså ni hör ju hur coolt…

Och så ska vi såklart ta med vår älskade son dit (denna gång på utsidan!) och bara det gör mig alldeles pirrig i magen. Och inte nog med det, utan våra vänner kommer även dit och joinar oss om några dagar! Åh herregud vad skrytig jag låter nu, ber verkligen om ursäkt för det, men jag är bara så himla peppad och har längtat så mycket. Har dessutom legat matförgiftad 2 dagar så har längtat lite extra mycket efter att komma iväg och må bra haha.

Är såklart riktigt nervös inför flygningen men jag försöker att inte tänka så mycket på det. Nu när jag inte flyger lika ofta längre så är jag ännu mer flygrädd och det känns som att det varit så många olyckor på sistone. Men det ska gå bra. Nikola lär hålla mig upptagen hela långa vägen dit hehe. Vi flyger dock kväll/natt så vi hoppas ju på att han ska sova större delen av resan, men alla platser med spädbarnskorg var upptagna så vi har honom i knät hela resan. Vi har bara flugit med honom en gång och det var i business class så detta blir ju lite annorlunda, har ingen aning om ifall han kommer vara nöjd med att sova på oss så önska oss lycka till! <3

// Photos from one of the most beautiful and peaceful places we’ve ever been to, because tomorrow it’s time to go back!!! Not to the exact same island/resort as in January last year, but to the Maldives. We are gone til 10th of March and this time we will stay at an island that is close to where the WHALE SHARKS are. Because we’re gonna dive with them! How awesome is that…

And of course we’re also gonna bring our beloved little son there (this time on the outside!) and only that gives me butterflies in my stomach. And if that wasn’t enough, our friends are also coming there to join us in a few days! Oh I really apologize if it sounds like I’m bragging, but I’m just so freaking excited and I’ve been looking forward to this a lot. Plus I’ve also been sick (food poisoning I think) for 2 days so I’ve been longing extra much to just get away and feel good haha. 

Of course I’m really nervous about the flight but I try not to think about it. Now when I don’t fly as often anymore, I’m even more scared and it feels like there’s been a lot of accidents lately. But it will be fine. Nikola will probably keep me occupied the whole long way there hehe. We’re flying in the evening/night though so we’re hoping he will sleep most of the trip, but all seats with baby bassinets were taken so we’ll have him in our lap all the way. We’ve only traveled with him once and that was in business class so this will be a bit different, I have no idea if he will be fine with sleeping on us so wish us luck! <3

3

23 Comments

Emma

vill inte låta elak, men tror inte du blivit matförgiftad, 99% säker på att det är magsjuka, jobbar på en skola där 50% varit hemma sjuka i just magsjuka. Hoppas nikola och aleks klarar sig!

Reply
Hyyperlic

Whats the total flight time from Stockholm to the Maldives?
However, always keep in mind the great location you are flying to, this and your son will occupy your brain enough ;) ;)

Reply
Mari

If you can find get a baby carry cot, you can place it on the floor and Nikola can sleep there during the flight :) Have a good trip!

Reply
Alexandra

Oh sååå underbart! Jag ska själv till Moofushi i september (bröllopsresa) och längtar ihjäl mig! Det blir dock första gången för min del :D woop woop. Hoppas det får det underbart!

Reply
Annelie

Vad hette ön ni var på innan och vad heter den ni ska till nu? Jag ska på bröllopsresa till Maldiverna men kan ej besluta mig om vilken ö och det skulle vara hjälpsamt med lite inspo.

Hoppas att ni får en fantastisk resa 😍

Reply
Victoria

Tips kan vara att köpa en babylift/mjuklift som han kan sova i på golvet eller i ert knä, blir som en säng för honom. Vi köpte det enbart för en flygning till Thailand till vår 1,5 åring.

Reply
Emma

Alltså varför har du ingen respekt för dina medmänniskor? Tror du att dem vill åka på magsjuka på sin semester? Självklart sjukt trist när du har bokat en resa men en ska vara hemma 48h efter sista symptom. Alltså inte sista kräk/bajs utan från att du mår bra, kan äta osv. Sjukt respektlöst för att inte tala om egoistiskt att åka iväg då. Folk DÖR av magsjuka varje år. Äldre och nedsatta kan du alltså riskera att döda.
Ps: Matförgiftning kan du bara veta att det var genom avföringsprov på sjukhus. Det går MAGSJUKA nu, inte matförgifning.

Reply
J

Hej Kenza! Är nyfiken på din mens cyckel (random fråga men) jag har funderat en hel del på om jag vill skaffa barn och jag har alltid haft känslan av att det inte kommer vara enkelt för mig. Min mens har varit oregelbunden majoriteten av mitt liv. Vissa gånger går det 54 dagar…vilket är helt sjukt. Har aldrig vågat gå till en gyno för att prata om detta för jag vill inte höra dåliga nyheter…:(

Reply
Felicia

Hej! Har du kollat om du har pcos? Låter dock som du har mens för ofta för det. Jag har pcos och har haft mens alltifrån en gång per år till kanske fyra som oftast. Prata med någon på ungdomsmottagning eller gynekologmottagning beroende på hur gammal du är. Förstår hur det är att inte vilja veta med rädsla för ett negativt besked. Men det är som det är, oavsett om man väljer att gå i ovisshet eller inte, och är något ”fel” är det troligt att du får snabbare hjälp när du väl vill bli gravid. Du är inte ensam!

Reply
Sofia

Åh, vad härligt! Hoppas ni får en bra semester.

Nu har du väl visserligen koll själv, men är inte Nikola för stor för babykorgarna? Olika flygbolag har ju lite olika gränser vad jag erfarit (har flugit tre långflygningar med tre olika flygbolag) och samtliga har gränser runt 6 månader. Något flygbolag hade ingen åldersgräns, utan en maxlängd på 70 cm, men Nikola är ju ganska lång för sin ålder. Som sagt, du har säkert koll så ville inte komma med några pekpinnar egentligen. Grejen är bara den att jag själv blev lite förvånad över att gränsen var så låg. Vi reser en hel del och det blir ju lite besvärligt att ha en bebis i knät hela tiden.

Ha en skön resa!

Reply
Frida

Hej Kenza,
Kul att ni ska hänga med valhajar. Hoppas ni kollat upp detaljerna kring det, då det finns mycket turistattraktion kring dessa majestätiska djur. För det första: välj ett ställe där de inte matar valhajarna, ja det förekommer och det är ett stort problem för deras vandringar efter mat. För det andra: se till att hålla vääääldigt gott avstånd till dem, då man inkräktar i deras värld. Ja det kan vara coolt att ta en nära bild med de men tänk efter en gång till! Hoppas verkligen ni kollar upp information angående ert dyk/snorkling med dessa jättar! Tack för mig!

Reply
Sara

Hej Kenza,
Vill du berätta var ni bokade er resa till Maldiverna? Är sååå sugen på att åka dit!
Kramar

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*