• header

2ND PREGNANCY – WEEK 29

70,7% avklarat – 82 dagar kvar till BF! (vilket är 1a mars)

Jösses vilken skillnad sedan förra graviduppdateringen. Det har ju hänt en hel del med magen kan man säga. Så tråkigt att jag varit dålig på att dokumentera det denna gång, med Nikola tog jag sånna här bilder (i underkläder mot samma vägg) varannan eller var tredje vecka. Jajaja det är vad det är! Tiden går så fort att jag inte hänger med helt enkelt. :-) Nu är vi i vecka 29, 7e månaden, och den sista trimestern.

Bebisen: Lillebror är ca 38 cm lång, väger ca 1,4 kg vid veckans slut och fruktjämförelsen är en butternutpumpa. Det börjar bli rätt trångt där inne nu och jag undrar om han inte redan lagt sig med huvudet neråt. Nikola gjorde det kring vecka 29 och varför jag tror det är för att jag senaste veckan känt hans rörelser på samma platser. Rörelserna börjar iallafall göra ont nu och det här med att känna en benig kroppsdel sticka ut genom huden på min mage är någonting som aldrig går att vänja sig vid. Sån jäääkla alien-känsla haha. På fredag har vi bokat in ett privat ultraljud (3D) som vi gjorde med Nikola, ska bli kul att ta en tydligare titt på lillkillen!

Kenza: Jag har inte mått så superbra på sistone, mycket migrän men den har som tur är släppt nu. Men jag vet att den kan komma tillbaka när som helst, med Nikola hade jag denna ögonmigrän fram till vecka 36 om jag inte minns fel. Min barnmorska håller iallafall koll på blodtryck osv och jag har fått tabletter ifall migränen kommer tillbaka. Mitt enda problem just nu är en nerv i ena skinkan som gör ont (hade samma förra gången också) och att jag börjar känna mig tung. Väldigt tung. Det börjar bli jobbigt att lyfta upp Nikola, klä på honom alla hans vinterkläder, vända mig i sängen. Och sömnen är inte på topp nu heller, Nikola sover okej men jag har svårt att ligga skönt och vaknar ofta av bebisens sparkar. Det värsta med andra gången är ju att man VET att det bara kommer bli värre haha. Men sen så vet man ju också det underbara man har framför sig. <3

Annars så finns det inte så mycket mer att säga om mitt mående. Jag känner mig inte lika stressad längre utan känner att vi har koll på läget. Vi har fått all info om Nikolas inskolning på förskolan (mer om det sen) så där är vi på banan, Nikola har även fått ett eget rum här hemma och tanken är att vi sen ska kunna dela upp oss med varsitt barn om sömnen krånglar, och efter jul & nyår ska vi beställa ny vagn och några småsaker som fattas (det mesta har vi ju sen sist!). Så vi börjar känna oss redo för en ny familjemedlem!

Är det någon annan som väntar andra barnet här? Hur förbereder ni storasyskonet på vad som kommer? Det känns inte som att Nikola fattar något än, mer än att jag tjatar på honom att pussa någon bebis i magen hela tiden. ;-)

// What a huge difference since the last pregnancy update. A lot has happened with the bump. I’m sad I didn’t document the pregnancy better this time, with Nikola I took pics like these (in underwear against the same wall) every other/third week. It is what it is! Time really flies. Now I’m in week 29, in the 7th month and it’s the last trimester.

The baby: Little brother is now 38 cm tall, weighs about 1,4 kg by the end of the week and compared to a fruit it’s like a butternut squash. It’s starting to get kind of tight for him in there and I wonder if his head is already facing downwards. Nikola did it around week 29 and the reason I believe that is because I can feel his movement at the same places. His movement is starting to hurt a little bit and I’ll never get used to the feeling of a bony body part pushing through my belly. It’s suuuuch an alien-feeling haha. On Friday we have a private ultrasound appointment (3D) like we did with Nikola, I’m so excited to take a closer look on the little guy in there. 

Kenza: I haven’t been feeling that well actually, I’ve struggled with migraine which fortunately is gone now. But it can come back at anytime, with Nikola I had this eye migraine until week 36. My midwife is keeping an eye on my blood pressure etc and I’ve gotten a pill prescription if it would come back. My only problem right now is a nerv inside one of my buttcheeks (I had it the last time aswell) and I’m also starting to feel heavy. Very heavy. It’s getting harder and harder to carry Nikola, dress him and to turn around in bed. And I don’t sleep very good either, Nikola’s sleeping okay but I don’t feel comfortable in bed and the baby’s kicking wakes me up a lot at night. The worst thing about the second pregnancy is that you KNOW it’s only gonna get worse haha. But then, you know what a beautiful time you’ve got a head of you <3

There’s not much more to say about me. I don’t feel as stressed out as I did before, I feel we’ve got everything under control now. We’ve gotten all the info about Nikola’s schooling at kindergarten (more about that later). Nikola has gotten his own room here at home, the idea was for me and Aleks to take one child each if the sleeping turns into a big challenge, and after Christmas we’re ordering a new stroller and some other things that we have to buy before the baby’s here (we already have most of the stuff). So we’re starting to feel ready to welcome our new family member! 

Is anyone else here expecting their second child? How are you preparing the bigger sibling for what’s to come? I don’t think Nikola’s getting it, he’s just getting tired of me telling him to kiss some baby in the stomach all the time ;-)

288

35 Comments

Sue

Dear Kenza, beautiful pictures, congratulations on your pregnancy. ❤️
If you will be interested I would love to gift you some stylish muslins – you will always need them! Just let me know x

Reply
Elin

Vi förberedde lite genom att läsa en bok om att få en lillebror och köpte en docka. Dockan magrade sonen lite när jag ammade lillebror, han kunde byta blöja osv samtidigt. Sen är det väl mycket att göra Nikola delaktig i saker med lillebror sen, att han kan hjälpa till:) det kommer går superbra!

Reply
Minna

Jag är gravid i vecka 26, BF 22 mars.
Dottern fyller 4 år den 28 mars så har en tjej som förstår vad som skall ske och räknar ner varje dag. Hon är så ivrig och stolt!!! En lillebror denna gång.

Så vi förbereder oss genom att prata om att det kan bli tider då vi behöver hennes hjälp att hämta nappen eller att vi ibland måste leka tystare lekar om lillebror har svårt att somna och att när jag matar/ammar så får man ibland vänta en stund tills man matat klart osv.
Vi övar oss att bli bättre på att klä på sig själv osv också, så vi tillsammans är duktiga när vi ibland behöver skynda oss på morgonen eller om vi ska iväg.

Reply
Julia Pettersson

Är beräknad med andra barnet 24 mars :) Vi är noga med att det inte ska komma ut någon lekkamrat, utan att det faktiskt är en bebis. Jag var så sjukt besviken när min lillasyster föddes för jag trodde att jag skulle ha någon att leka med, haha. Minns att detta skapade så mycket konflikter och känslostormar hos mig som barn. Sedan tror jag det är lika svårt för storasyskonet att föreställa sig vad som ska komma som det är för oss som föräldrar. Som vanligt; man gör sitt bästa och det får vara nog. Mer kan man inte göra. Lita på att man gör det bästa för just sitt/sina barn :)

Reply
Sandra

Jag hade också ont i ena skinkan båda graviditeterna och trodde det var en nerv. Nu sista har jag gått till kiropraktor och det är faktiskt bäckenet (behöver det ju inte va för dig). Så för mig har det blivit mycket bättre, till och med försvunnit i perioder, efter behandlingar hos kiropraktor. Så skulle rekommendera att gå till en person som kan lite om den gravida kroppen och bäckenet :)

Reply
Frida

Väntar med andra barnet och har en son född juni-19. Denna bebis är beräknad om 50(!) dagar. Köpte en docka för att försöka förbereda sonen men verkar inte riktigt funka. Läst böcker osv.. men känns inte som han förstår något över huvudtaget 😂 Han pussar magen och säger bebis ibland men ibland boll 🏀 hehe. Vet inte hur man ska kunna förbereda mer🙈 Blir intressant att läsa fler kommenterar.🥰

Reply
Terese S

Jag väntar också andra sonen med bf 10 mars. Det kommer vara 23 månader emellan. Sonen fattar inte vad en lillebror är men jag brukar ändå säga att lillebror ligger i magen :) Smart tänk att kunna dela upp er med varsit barn om sömnen krånglar, går i samma tankar. Provade att ta bort spjälskyddet på hans säng och tänkte att det skulle gå jättebra, men blev katastrof haha.. provade i fyra nätter sen gav vi upp och satte tillbaka spjälskyddet igen. Hur har det gått för Nikola i nya sängen? Vet precis vad du menar med att det börjar bli tungt att lyfta, ibland är det även svårt att resa sig ur soffan, och ännu värre när det måste gå snabbt.. Vi får tänka att det bara är några månader kvar nu! 💗

Reply
Sofia Magee

Så roligt med en liten lillebror till Nikola!

Min son är 2,5 år och jag är exakt 2 månader före dig och Jake ska få sin lillebror den 1/1. Något som vi gjort är att skaffa en liten pojkdocka och har övat på.. har faktiskt vart toppen! Stort lycka till :)

Reply
Cicci

Väntar också andra barnet med bf 6/3. Sonen är född juni 2018 😊 han tror för det mesta att jag har en kokosboll eller kakor i magen 😂 men tycker att den är mysig att ha som huvudkudde i soffan trots att bebisen buffar på honom.
Vet inte riktigt hur man ska förbereda så små barn på att det kommer en ny familjemedlem. Vi har sagt till släkten att han önskar sig böcker om att få syskon och en egen docka med vagn att ”öva” med 😋

Och visst är man mer chill andra gången med alla inköp och förberedelser? Än så länge har vi bara köpt en overall och ett nytt babyskydd 😅 har dock sparat massor sedan sonen va nyfödd så är mest att köpa något om vi hittar något fint. Eller ja behöver ett nytt babygym och babysitter 😋

Reply
Sara

Hej kenza!
Jag vill bara dela med mig om vad jag va med om med första graviditeten, vad jag trodde va en nerv i ena skinkan som gjorde ont när jag gick, vilket resulterade i att jag gick mindre och mindre, och det gjorde ondare och ondare. Jag pratade med min kiropraktor, som var så försiktig och kände igenom kroppen lite, och jag hade någon låsning som satt i foten, jag vet inte vad hon gjorde (då jag själv inte är kiropraktor) men hon knäckte liksom till foten , och jag blev i princip bättre direkt, och nästan helt bra inom ett par dagar. Jag vet att man ska undvika massage och kiropraktor när man är gravid, men de är väldigt kunniga, och kan vara värt att kolla upp om man har väldigt ont.
Lycka till med allt ♡

Reply
Louise

Jag är gravid i v 14 med vårt 3e barn, har två döttrar på snart 5 år och 2,5 år. Båda är spända på ett till syskon men äldsta tjejen förstår ju mest såklart. Hon pussar och klappar på magen och pratar redan med plutten där inne. Hjärtat slår volter! Med yngre dottern pratar vi om bebis i magen och hon älskar att leka med bebis-dockor så vi hjälps åt att ta hand om och gosa med dom så hon får öva lite. :)

Reply
Anna

Vi tar fram saker som bäbis en ska ha. Lite i taget, så vår dotter kan vänja sig vid de nya grejerna. Hon har även fått en docka som är HENNES bäbis. Vi väntar nr2 i slutet på mars.

Reply
Sofia

Vad roligt med en graviduppdatering! Lycka till på 3D-ultraljudet. Vi gjorde också ett sånt sist, så häftig upplevelse!

Reply
Bryndis

Hej jag väntar mitt tredje nu 3.feb. Men har två pojkar sen innan.
Pojkarna är 20 månader från varandra. Minns att jag gjorde som du gav min äldste en docka att få ta hand om. Sen pratade vi mycket om lillebror.
Men tror faktiskt att han var för liten att fatta. Hade egentligen inget intresse för sin lillebror förens lillebror va runt ett halvår.
Då började de visa varandra intresse. Det är vad jag har för mig i alla fall. De är 6 och 7 nu och längtar ihjäl sig efter lillasyster.

Reply
Ayla

Vad ska ni ha för vagn? Ska ni ha kvar den ni har nu? Vad för saker ska ni köpa mer?
Väntar andra sonen nu bf 9 april. Blir 17 månader mellan sönerna 🙈 Känns bra men lite nervöst hur det ska bli. Planen är att vänta med att sonen ska börja förskolan tills augusti men med hjälp att pappan är hemma delvis. Så vi får se hur det blir 😍

Fortsatt lycka till med graviditeten 🤩

Reply
Erika B.

Hi Kenza, I am so happy for you that everything is under control with your second baby ❤️❤️I am also preggo with my second child, due date is on 21.4.2021 ☺️ my first girl Valentinka turned 3 🥰 2weeks ago, so she understand little bit better, what is happening 🙌 I guess Nikola is too small for that 🤷‍♀️ anyway we also have a sleeping problem with Vali, she can t fall asleep alone in her room, just with one of us…. So we also have to solve this problem before baby nr 2 is here 🙈😘Wish you all the best and Merry Xmas ❤️🎅🎄☃️🎁❤️

Reply
Selin

Hej. Fick barn november 2019 o är gravid med min dotter bf februari 2021. Ska bli så spännande 🙏🏼
Stort grattis till er o all lycka till!

Reply
Emma

Jag väntar barn nr 2 :) BF om 4.5 veckor och har sedan tidigare en liten på 20 månader. Vi förbereder väl inte honom så mycket på hans kommande syskon då han inte riktigt förstår innebörden i det hela. Han älskar dock bebisar och allt som har med bebisar att göra, så vid de tillfällen vi grejar med bebissaker och förbereder för bebisen får han vara med om han vill, och vi berättar att det är till bebisen som ska komma och bo med oss. Han blir jätteglad över alla “bebisdäder” som han får vara med och tvätta etc, men förstår ju inte alls att han ska få en lillasyster och vad det betyder :)
Lycka till med lillebror!

Reply
Sara

Vi köpte en personlig bok som hette “namn får en lillebror” https://www.minbästabok.se/personliga-barnböcker/storebror . Vår son var visserligen 2,5 när lillebror väl kom men det är ju väldigt diffust ändå, vi kände att boken hjälpte jättebra så det är ett tips! Sen fick vi ändå frågan när lillebror varit hos oss någon dag om han inte kunde flytta hem till mormor och morfar och bo där.

Reply
Amalie

Yes. We got babies almost at thw same time last time, and this time i’m ca. 7 weeks behind you.
Boy last time, and now a girl:)
I just point on the belly and say baby, i dont think he wil understand until the baby is out! Hehe.
So i don’t prepare him on anything yey:)

Reply
Victoria

Hello, Kenza. I’m not pregnant, but my boyfriend and me are thinking about it, we want to have e child together. I follow your journey with your pregnancy and etc. It is very helpful to prepare myself mentally for this period of my life when it comes. Thank you and wish you all the love and health. Can’t wait to see the new addition to your family ❤️ Greetings from Bulgaria! 🇧🇬

Reply
Sofia

Vi fick lillasyster i augusti och då var storasyster 3 år så lite större än Nikola. :) Men vi pratade jättemycket om att hon skulle få en alldeles egen lillasyster, en egen bebis! Sedan fick hon också välja ut och slå in en present till bebisen, typ en liten skallra. När vi kom hem från BB hade bebisen också med sig presenter till storasyster. Vi frågade också var bebisen skulle sova så att hon fick vara med och fundera på det. Det blev tipptopp och än så länge så säger storasyster att hon bebisen är hennes bästa vän! <3 Lillebror kanske kan ge Nikola en haj? ;)

Reply
Rita

Jag väntar också andra barnet. Storasyster är född hösten 2019 och kommer vara 17 månader när Mini kommer, så hon fattar ingenting alls än. Kan få lite panik ibland och undra hur det kommer gå, men det löser sig nog. 😊

Reply
Bea

Vi väntar också vårt andra, en son till precis som ni. Beräknad ca en månad efter er. Vår son som är drygt 2 år fattar inte heller riktigt, mer än att han vet att det är bebis som är i mammas mage. Vi har köpt en docka till honom i julklapp faktiskt, som han kan “öva” att vara bror till ❤

Reply
Renee

Hi Kenza, also second child on the way here. My daughter is 1,5 years old right now, so she doesn’t understand it yet. She just likes to say “baby” and kiss my stomach as well :) So cute! Will you share which stroller you are getting? I’m also looking for a double one, but haven’t found the perfect one yet. Thanks! XX

Reply
N

Jag är gravid i vecka 21 (bf 26 april) vi har nog inte tänkt förbereda vår dotter mer än att hon sista månaden ska få hjälpa till att förbereda bebis säng och kanske få små presenter från bebis veckorna innan (vi har valt att inte ta reda på kön än)

Precis som med första barnet tror jag man kommer in i det och syskonen med så länge man ser till att ge de äldre barnen uppmärksamhet.

Reply
Cecilia

Jag är i vecka 24 nu och jag har en pojke sedan innan som är lika gammal som Nikola. Vi ska också få en liten lillebror. Så galet! HUR ska kärleken räcka till? Jag glömmer också bort att fota denna gången. Hoppas inte jag kommer ångra mig.. Vi har också en silver cross men den funkar ju som syskonvagn. Vilken vagn ska du ha nu?
Kram Cecilia

Reply
Kasia

Hey Kenza! On the IG you showed us some online classes- are you learning now? What kind of school have you graduated from? And what is doing Alex as a job since the Ivyrevel is not (?) existing anymore? You have such a nice family. We will be spending first christmas with our 3-months old baby boy :) It’s super exciting, even with the virus behind the windows :/ ;))

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*