• header

Bilder från Langa

Här kommer mina bilder från Langa! Måste varna för att vissa kan vara lite starka. Jag kommer även att skriva lite under bilderna, för att berätta lite om det vi fick se & lära oss.

Några av er undrade vad befolkningen där tycker om att det kommer in turister och fotograferar dem. Såhär är det, en av anledningarna till varför vi valde att åka med Nati från Siviwe tours är för att han är därifrån, född där och bor där fortfarande. Han känner folket där, är otroligt omtyckt av alla och pengarna han får går inte bara till honom.

Turisterna har med sig leksaker & godis till barnen och så även vi. Det var OTROLIGT uppskattat! Och självklart lämnar man även pengar här och där, som tack för att man fick komma och titta in. Man köper i deras butiker och bidrar även så med pengar, men det viktigaste är att man visar resten av världen hur det ser ut på andra sidan motorvägen. Motorvägen som skiljer de rika från de fattiga, de vita från de svarta.

När det gäller att fotografera så frågar man självklart först, men de tycker bara att det är kul och gladast blir de när de får se bilden efteråt. De skrattar och skriker “one more, one more!”

Två små pojkar hjälper pappa att bära

Såhär ser de finare affärena ut, de andra är bara små luckor i ett skjul

I dessa gula plåthus, som har två dörrar var, bor det 2 familjer i varje (varje familj består av mamma, pappa samt 2-4 barn= Skjulen är inte många kvm stora, men de tränger ihop sig och samsas. Månadshyra per familj: 20 rand, ca 20 svenska kronor. Många väljer att bo här för att spara pengar och en dag kunna flytta upp till medelklass-husen, vilket är “hostel” där de trängs med ännu fler familjer. Berättar mer om det nedan.

4 glada pojkar poserar

Ryktet gick snabbt att vi var där och alla barnen kom springandes!

Små shops.. Här gick vi in, i ett av samlingsskjulen där ett gäng herrar satt och delade på öl.

Vi slog oss ner med dem och smakade på den lokala ölen. Alla sitter tillsammans och så får hinken gå från person till person.

Kvällens middag.

Kvinnorna här gör i ordning fårhuvudena, bränner bort ullen, för att sedan sälja. Färgen i ansiktet har dem för att inte bränna sig. Kvinnan som inte har färg i ansiktet var full med brännmärken.

En liten flicka kom och ville lyssna.

Fota mig fota mig!

Low class är i plåtskjulen, detta är ett steg högre. Här bor man i hostel med andra familjer. Man delar toalett m.m. I detta rum bor 3 familjer. På kvällarna läggs det ut madrasser på golven till barnen. Bor man i skjulen strävar man efter detta, bor man här strävar man efter en egen lägenhet. Det är inte omöjligt, och folket har hopp!

I det “finare” området av Langa.

Bara några tiotalsmeter från husen där de med lite mer pengar bor finns ännu ett område med små skjul. Här finns det inte mycket att leka med, man tar vad som finns.

Ser ni de gröna dörrarna? Det är toaletterna. Dassen. De som bor i skjulen har varken vatten eller toalett hemma, så här går de på toaletten. Några, framför allt unga par, väljer att bo i skjulen trots att de har råd med lite “bättre”, för att här får de vara ifred tillskillnad från i hostel där de bor med andra familjer.

Två barn poserar glatt!

Den här mannen är en av många som bor i skjulen bakom.

Som hundägare gör det alltid lite extra ont att se hundarna, men folket försöker hjälpa dem så gott det går med mat

One pose!

Mmmmm vad gott med godis!

Lekande barn

Här hämtar man vatten

Världens sötaste pojke

Två vackra flickor. Nu vet jag inte om dessa flickor bodde i plåtskjulen, men trots att familjerna här bor väldigt smutsigt så är de alltid noga med att barnen ska ha hela och rena kläder på sig. Och självklart, gå i skolan! Det är prio 1 här, alla barnen måste gå i skolan.

Smälte lite!

Alla ville säga hejdå när vi skulle åka!

430 Comments

Hanna

så fina bilder, och bra att du berättar om detta! jag volontärade i ett liknande område i SA för ett år sedan, det var verkligen precis som du säger med barnen och skolan. Det enda sättet man kunde märka skillnad på hur barnen levde var på deras tandhygien…

Reply
Victoria

Först och främst Kenza.. sjukt bra gjort av dig och din pojkvän. Det är sånthär som verkligen inspirerar..
Jag vill också kunna åka dit, hjälpa till och verkligen visa att man bryr sig. Mycket cred till dig för det!
Man får en klump i halsen när man ser dessa barn och dessa familjer när vi själva och många andra länder i Sverige sitter i ett rent och fint hus, båda föräldrar har ett jobb och ekonomin är stabil. De flesta barn har dyra mobiler och datorer.. där är de glada om de får tak över huvudet och rent vatten.. man mår så sjukt dåligt när man tänker så.
Att ni åker dit på er semester och tar er tid.. de finns inte många som gör det!!
Detta måste nog vart ditt bästa inlägg hitills, det finaste och det mest berörande..
Kärlek till dig Kenza! <3

Reply
loisa

tycker så synd om de som lever sådära, och vi sitter och klagar på att vi får äcklig mat i skolan.. jag hoppas alla är lyckliga. skulle jätte gärna vilja åka och hjälpa dom och se hur dom lever :)

Reply
Nena

det var kul att se, människor som lever så fattigt men ändå har kämparglöden, underbart!!
kram!

Reply
Fanny Aledal

Så berörande inlägg & bilder ! Gråter när jag tittar på bilderna. Man vill verkligen göra så mycket för att hjälpa dom och därför är det så svårt att bara sitta och titta på bilderna. Kul att ni gjorde alla barnen så himla glada ! Det betyder nog otroligt mycket för dom ! Jag skulle hemskt gärna vilja åka på en sånhär resa för det är bra att se hur folk har det i världen och hur bra vi har det här i Sverige. Men är det inte otroligt jobbigt att se folk som bor sådär ? Kram !

Reply
emma

hade varit kul om du fotat “de fina” också, så man ser skillnad. de rika och fina husen :)

Reply
Sara

Sjukt bra inlägg. Just därför är det så underbart att varje dag klicka in på din blogg. Du är en inspiration för många Kenza! Grymt jobbat

Reply
malin

En sak som stör mig är att du skriver att eftersom att du är hundägare så gör det extra ont för dig att se hundarna så undernärda.. Som om att om man inte har en egen hund så kan man helt enkelt inte känna lika starkt för det?!

Jag gillar dig och din blogg jättemycket men det gick mig på nerverna bara :P

Reply
Christie

Fascinating post… thank you! Even raising awareness of the struggles these people face in their daily lives can end up having a positive effect. Perhaps people will think about donating to charity.

And to the people who somehow still manage to criticise Kenza for this – you don’t know if she donated to a charity to help these people. Some people don’t like talking about how much they donate.

Yes, she’ll probably have silly, carefree fun on the rest of the trip (just like all of us do sometimes), but at least she decided to take an interest in these people. Most people can’t be a selfless saint, making their lives revolve around the poor and needy 24/7… but doing a little bit to help is better than nothing.

Well done Kenza, and well done those brave, smiling kids!

Reply
Sara

Sophia; Det är ju dubbelt så bättre att bege sig ut i världen och bidra med sin hjälp, än att sitta och skänka pengar varje månad. För det första så får du ju inte riktigt uppleva det på samma sätt, att verkligen finnas där och ge dem din kärlek och därmed visa att du faktiskt BRYR dig. Sedan; Vad är det för fel med att Kenza vill hjälpa dessa människor och att hon är “runt dem”? Det finns ju för fan folk varje dag som jobbar för Unicef, Rädda barnen etc, som befinner sig på plats där nere, som är nära och dem bidrar med hjälp till en bättre tillvaro och överlevnad? Är det fel av dem också att då “vara nära” dem fattiga när dem förmdoligen inte själv är det? För det var ju det du tyckte om Kenza, right? Varför är det fel när hon gör det men inte medarbetarna för hjälporganisationerna? Är ju för fan samma sak, förutom att Kenza inte har någon utbildning inom det området, men det har väl inte alla de Hollywood stjärnor heller som besöker sådana ställen? Som Selena Gomez, Brad Pitt, Angelina Jolie, Madonna, etc? Då bör det ju också vara fel av dem att åka ner dit till de som lever i sådana utsatta områden och därmed bidra med deras hjälp? Bör det inte också vara mer skamligt eftersom dem till råga på allt, har högre “kändisstatus” i världen än kenza? Du kanske bör tänka igenom innan du yttrar dig. Människorna som gör detta är enbart goda människor som vill gott och hjälpa världen, bygga upp den till en bättre plats. Ju fler som hjälper till desto bättre, hjälporganisationerna kan inte göra allt ensam, sedan sägs det ju också att man ska försöka bidra med så mycket hjälp man kan här i världen; en liten handling kan göra mycket. Är det verkligen så fel att vilja hjälpa utsatta och göra världen till en bättre plats? Juste, du tyckte ju det ja…

Reply
Hanna T

Håller med tidigare kommentarer om att det här var det absolut finaste och mest rörande inlägget du har gjort. Håller också med om att majoriteten av dina läsare intresserar sig sannerligen mer om shopping, modellandet etc. Hur viktigt är det inte då, att du med så mycket makt över denna målgrupp och du som förebild tar upp ämnen som dessa och visar ditt engagemang. Du är en stor stor insperationskälla Kenza. Genom detta inlägg och genom att lyfta fram “skitungarnas blogg” har du bidragit till att många unga har fått upp ögonen för resterande del av världen. Vi lever i ett globalt samhälle och dessa barn är även våran framtid. Snälla snälla fortsätt såhär, fortsätt att visa ditt engagemang i välgörenhet, du påverkar så himla mycket och med inlägg som dessa kan du få med dig (nästan iaf) hela Sverige i välgörenhetsarbetet! Keep up the good work :)

Reply
Elleb

Jättefina bilder!
Det är väldigt “kul” och intressant att se bilder som dessa, att se verkligheten helt enkelt. Intressant att vet hur folk lever idag. Underbara bilder :)

Reply
isabel

Så bra att du visar verkligheten för dem som inte kan se det med egna ögon. Det här behövs verkligen för att få folk att förstå hur det är bara några timmar här ifrån ! Riktigt bra Kenza!

Reply
Nina

Många elaka kommentarer här.. bara för att du har gjort nånting snällt för andra och vill visa hur de har det. :(

Reply
Malin

Det är otroligt att alla är glada på bilderna. Jag skulle oxå vilja åka dit baara för att se barn och vuxna umgås! Att vad för sorts saker eller kläder inte spelar så stor roll. :)

Det är en sån extrem skillnad på folket där och här..

Reply
Maria

Det e helt sjukt att det finns människor bara några timmar ifrån oss ( m. Flyg) som har det så dåligt men endå nöjer sig… Till skillnad från oss som inte nöjer oss med det vi har. Dom har inte ens 1/2 av det vi har och dom har inte tillgång till det minsta lilla som vi har. Just nu kan jag bara säga: TACK GODE GUD för att jag har det så bra i livet<3

Och sen vill jag bara säga: Kenza du är en helt underbar och en så stark person<3

Reply
Marie Hjalmarsson

Tycker det är otroligt fint det du gör, visar omvärlden “den andra sidan” den man inte gärna tänker på kanske…
Familjerna måste vara otroligt starka för att orka leva som de gör och vara glada:)

Keep up the good work girl! Du är så bra! =)

Reply
RONJA

Åh vad jag bara älskar att se det här. Har länge, och jag är ändå typ ett barn(15 år), velat göra det ni gör. Bara se hur folk har det, hälsa på och skänka saker med mera. Så det är verkligen jätte kul att läsa och se! :) Barnen är så otroligt vackra och man har verkligen respekt för de vuxna och alla de som lever där! Tack för att du delar med dig Kenza. Den här resan är fan den mest intressanta resan du gjort, att läsa om! :) Sköt om er! Kramar :)

Reply
A

Kenza, det är så otroligt inspirerande att läsa om det du upplever och gör just nu! En resa som jag så gärna skulle vilja göra jag med och planerar att göra i framtiden. Riktigt rörande och fint inlägg och jag är glad att du är en av de som inte blundar för misären i världen. Underbart att se, kramar.

Reply
Linnea

vilka otroligt fantastiskt vackra barn! det är så fascinerande hur man kan ha det så svårt och ändå vara världens gladaste. även om det är hemskt så är det så otroligt härligt att se!

Reply
sabina

Man blir verkligen helt tagen av det här inlägget. Helt sjukt att dom bor sådär men ändå ler och är glada, medans vi i sverige klagar på att datan är seg, att skolan är det sämsta som finns och att maten är äcklig osv osv..
Så himla bra att du gör sånt här, jag insåg precis att jag har det otroligt bra egentligen och borde vara mer tacksam för allt!

Reply
amony

håller med JANE DOE!! såå sant. jag tycker om dig kenza men jag e afrikan och jag hatar när vita européer kommer ner och tar bilder med svarta barn för att leka sympatiska medmänniskor på bild aaahhh!! bränn sådana biler. DU kunde inteha sagt det bättre JANE DOE!!

Reply
Dafina

Tack för att du delade med dig av bilderna! Riktigt inspirerande.. Vill själv hjälpa de fattiga i framtiden!

Reply
Ilona Oyal från Södertälje

Kenza Kenza… Jag har läst och följt din blogg sedan den startades, jag brukar inte missa att kika in varje dag, dessutom är det första gången som jag lämnar en kommentar på din blogg trots alla inlägg som du har gjort genom tiderna. Nu känner jag att jag vill ge dig beröm från djupet av mitt hjärta som tack att du delar detta med oss, visar annorlunda kärlek och värme här i bloggen. Jag blir rörd och är oerhört glad över att du tog dig tid åt folk som behöver det, delade glädje och hopp med dessa fina människor speciellt barnen. Du inspirerar mig, Tack fina!

Reply
Isabelle

Väldigt lärorikt och det är fint att se och läsa sig till att ni och andra hjälper dessa familjer. Jag skulle själv vilja åka ner till någon by i Afrika och få se och hjälpa till men för tillfället har jag inte de pengarna. Väldigt vackert att se dessa barn så glada men ändå vill man bara ge mer. Gripande <3

Reply
lilly

wow, så himla fint kenza! och så bra att du både ser de bättre och sämre sidorna utav kapstaden. genom att göra det så får man bätre perspektiv på hur världen egentligen är.

Reply
natta

Heej, kenza!
jag bokstavligen “Älskar” din blogg läser den flera gånger om dan och undra när du ska fixa nån ny design den du har nu e oxå jätte fin men skulle tycka det vore roligare om du byte design lite då o då! :D <3

Reply
evelina

Tänkte faktiskt på det där med kläderna, de var väldigt fina och rena :) Barnen är så söta!

Reply
Lisa

Fråga på tal:

Postat av: L.
Där var ju Både vuxna och barn som inte täckte axlarna ens? eller det kanske inte är lika ”viktigt” för dem som de som bor på de rikare ställena?

: Vet inte om jag misstolkat din fråga, men du är väl inte så idiotisk och tror att bara för att man är svart så är man muslim?

Reply
fanny

hej!
älskar din blogg kolla gärna min blogg!
jag skulle bli jätte glad och kommentera gärna också! :)

Reply
Candy

Gud vilken kommentar av “Jane doe”. Som skriver “tror du att det var en dag på Zoo eller vad ville du uppnå?” hhahahah SÅ SKRIVER MAN INTE! idiot.

Förresten kenza, hur nåde du dricka ur samma burk som de där människorna? Förlåt, många kanske reagerar på att jag skriver “de där människorna” som om de vore mindre värda. Men sanningen är att du kenza bor på lyxhotell och dom bor i skjul.

Reply
emma

vad fint att ni tog er tid att besöka de där delarna också, det berör. fint gjort :) kram på dig

Reply
shoakan

du är en sån bra människa, en förebild! Så jävla underbart, nu kommer fler att hjälpa!

du är så j”vla guldvärd! önskar att alla m’nniskor var lika guldhjärtade

Reply
cornelia

läste några elaka kommentarer här ovan…

Hoppas verkligen att du inte tar åt dig Kenza, för det du gör är inget annat än bra! Tycker förövrigt att bilderna är vansinnigt vackra, har nog aldrig sett så söta barn i mitt liv:D

Tack för en inspirerande blogg! You go girl!<3

Reply
isso

<sjukt grymt inlägg, det måste vara de bästa inlägget du gjort under alla dina år som bloggare! <älskar bilderna och bara att få se hur de uppskattar och tar hand om de lilla de har är något vi måste lära oss av! så sjukt fint, de är en av mina drömmar faktiskt att åka och se hur andra har det och försöka hjälpa till på något sätt! Tack för ett fint inlägg!

Reply
Emelie

Fina bilder! En grupp lärarstudenter (en av dom min mamma <3) håller på att bygga en skola för fattiga barn som lever i slumområdet kiberia i Kenya vilket jag kom att tänka på när jag såg barnen och plåtsjulen som dom bor i. Utbildning är verkligen jätteviktigt!! Här är en länk till deras projekt http://www.globalrelations.nu/verksamhet/skolprojekt

Kram

Reply
Ellen

Jag är också i Sydafrika nu! Vi åker till Kapstaden idag och ska till langa om nån dag :)
Ser fram emot det mycket nu när jag har sett dina bilder!
Va mer ska ni göra i Kapstaden? Ska ni dyka ner i en but med hajar? Gå på den stora marknaden?
Dom 2 sakerna ska vi göra men skulle va kul att få mer tips och idéer!
Kram

Reply
Veronica

Hej! Jag tillhör nog den äldre skaran läsare (40 år) som följer din blogg. Varför kan man undra. Ja, jag vet faktiskt inte men jag tror det kan vara för att du verkar vara så äkta på något sätt, en helt vanlig tjej som inte gör sig till, sådana tjejer och killar gillar jag.
Detta inlägg säger nog mycket om dig Kenza och du verkar vara en fin förebild för många unga tjejer och killar. Det slog mig när jag satt och tittade på bilderna (även om barnen hade fina kläder på sig), att varför i hela friden har jag gett bort mina barns kläder till mina vänners barn? Varför skickar man inte iväg kläderna till behövande barn i stället, hmmm, fick mig en rejäl tankeställare, tack Kenza. Jättefint blogginlägg!
Fortsätt vara den fina tjejen som du verkar vara, du är en enorm förebild Kenza! Vi behöver fler som dig som syns i media.
Kram från en tvåbarnsmor.

Reply
Lina Eriksson

Jätte fina bilder! Blir alldeles rörd av dem, har själv rest till fattiga länder och besökt sådana områden och det sätter sig verkligen i hjärtat på en. Sånt här vill jag gärna se mer av Kenza!

Reply
Linda

Hej!
Brukar vanligtvis aldrig kommentera bloggar men nu när du är i mitt älskade Cape Town måste jag få säga ett par ord. För det första tycker jag det är bra att du uppmärksammar kontrasterna som finns i staden och att du uppmärksammar fattigdomen för dina läsare. Dock blir jag lite ledsen när folk kommenterar och säger att motsättningarna försvunnit mellan svarta och vita samt när du säger att det är prio ett för barnen i Langa att få gå i skolan. De barnen du fick träffa hade säker rena kläder och fick gå till skolan. Jag jobbade på ett barnhem där barnen hade missbrukande föräldrar ute i townshipen och där ville de att barnen skulle sälja sig för att betala missbruket eller helt andra otroligt hemska saker. Dock är det oerhört positivt att du väljer att belysa hoppet och inte misären som existerar!

Njut av Tanzania!

Reply
Caroline

Du är så patetisk, du vet ju ingenting. Du försöker bara fjäska för dina läsare, och lägger ut detta på din blogg? om du hade haft lite vett i huvudet hade du hållt det inom dig. du vet inte alls hur situationen är där. du tror dig bara. lägg ner… blir äcklad av sånt här

Reply
Johanna

Värmande bilder. Någon av dessa kan vara en framtida jurist, läkare, ledare eller något annat. Fantastiskt att skolan är prio ett <3

Reply
Katrine

Du är så härlig, Kenza! Jag kan inte beskriva hur glad jag blev av att du visade de där bilder. Det är fint att se hur glada alla barn var fast de inte har det så bra som vi :)Älskar den lilla pojken i grön t-shirt. Hur söt kan man vara?

Reply
Sanna

Underbara bilder
Ville bara tillägga lite information om kåkstäderna som är viktigt:
-PLÅTSJULEN där folk bor brinner ofta upp, då de försöker koppla elektricitetledningar på farliga sätt.
-VINTERN I KAPSTADEN kan lätt gå ner på 7 grader.. Ofta blåser det med..Då blåster plåttak av och det är KALLT.
– 29% av befolkningen i kåkstäderna är HIV-SMITTADE.
-De få människor som inte är arbetslösa å får jobba hos en rikare familj för ca 1000 rand = 1000 kr i månaden åker taxi för ca. 600 kr/mån i genomsnitt till jobbet..Då har de 400 kr att försörja en hel familj.
Matpriserna är bara ca 25% billigare än Sverige.

Reply
Natalie

Alltså Kenza du är helt underbar sm delar me dig, med tanke på att du har så många läsare… <3 glad att du visar oss dina bilder.

*kärlek till dig*

ps: hoppas det är ok att jag länkar min annons annars är dte bara att radera

Reply
t.

du borde arbeta aktivt med välgörenhet, på heltid kenza! sälj en kalender till nästa år, starta ett företag som säljer kläder gjorda av människor som får ordentlig lön! fairtrade, ok arbetstider, kvinnor som sätts i arbete så att barnen kan gå i skola etc. pension och en bättre vardag. jag skulle köpa ALLA PLAGG, lätt värt att spara till även för en fattig student.

JAG TROR PÅ DIG KENZA! Du är mer än en modell och modeskapare. Du är avsedd att göra större saker

Reply
Josefine

Hej Kenza!
Tårarna bara rinner ner för mina kinder när ja läser detta inlägg o ser bilderna. Blir ledsen o arg för att världen är så orättvis! Men samtidigt glad, för att d finns människor som du Kenza. Som hjälper dom, som bryr sig. Dom får mer hopp o glädje efter ditt/erat besök där, det är garanterat!

Ville egentligen bara säga, fy fan va go o omtänksam du är!

Hoppas din resa är lika underbar som den verkar, ta hand om er! Stor kram! :)

Reply
Marwa

Jag måste få säga en sak. Jag har alltid drömt om att få åka till Afrika osåvidare och hjälpa människor som har det svårt och jobbigt. Det glädjer mig att det finns fler än jag som faktiskt tänker på stackars barnen och familjerna som har det så jäkla svårt. Visst det finns fler än du men just nu när jag ser dem här bilderna så bara faller en massa tårar ner. Jag älskar barn, för dem är så otroligt gulliga. Jag går omvårdnad för att sedan kunna hjälpa folk i Lettland/Afrika mm. som har det svårt och jobbigt. Tusen kramar till dig Kenza. Otroligt fina och söta bilder, och starkt av dig och din pojkvän att åka dit. Jag ska försöka ta mig dit någon vacker dag! Kram

Reply
Nellie

Otroligt fina bilder. Man märker att de kämpar på och faktiskt är glada även om de inte bor bäst i världen! :)

Reply
Sandra

Vilken resa ni gör!! Häftigt!
Tycker det är så coolt och inspirerande när du visar dessa bilder. Du verkar vara en otroligt härlig människa! Blir mycket glad av det!!!

Fortsätt ha en underbar resa! Stor kram

Reply
alma

åh, så fint av dig att göra det här, verkligen! och herregud vad vackra alla människor där är!

Reply
Theresa

Hej Kenza! Det var mycket fina bilder som berörde mig starkt! Jag har själv varit i Syd Afrika och har också åkt till Langa för att bli mer medveten om den andra delen av Capetown som många försöker förvränga. Jag anser att det är ett måste att åka på den resan då man är i Capetown för att få uppleva hela staden. Det goda och det hemska. Det vore helt enkelt fel att åka därifån med en bild av Capetown som en rik stad med gated communities, lyxhotell, fantastiska stränder, god mat, table mountain, goda hoppasudden… you name it. När jag flög in i Capstaden var det första jag såg den enorma yta där små skjul stod och trängdes. Jag flög strax över dem innan jag landade. invånarna i det området hade försökt måla skjulen i färger så att det skulle se lite finare ut. Det hade vår guide berättat. Det var konstigt nog ett gäng glada invånare jag mötte på min visit i Langa. De har så lite men är ändå lyckliga för det de har. Att se hur ett barns ansikte lyste upp då jag gav henne några godisbitar är ett av de vackraste minnen jag har i mitt liv. Det var fint av dig att åka till Langa och upptäcka det här Kenza. Du är en mycket godhjärtad person och förtjänar min respekt! Ha det så kul på resten av din Afrika resa!

Reply
Natalie

Du är en beundransvärd,stark och fantastisk person.
Du är väldigt inspirerande och världens bästa förebild.
Jag har läst din blogg ända sen jag var 12,tre år sedan.
Och det är fanstastiskt att du gör något sånt här för barn som inte har det så bra.
Ta inte åt dej av de elaka kommentarerna,de är inte sanna.
Det är bara falska personer som vill trycka ner andra.
Men ta åt dig av alla snälla,för du är verlkigen helt och hållet BÄST. Fina bilder på barnen föresten <3 <3

Reply
ida

Gud vilka fina bilder! Jag önskar att de va jag som var där nere och sedan kunde hjälpa alla fina människor!

Reply
mina

fick gåshud och blev helt tårögd av detta inlägg! har 2 små barn och de gör ont att se hur många faktiskt lever MEN ändå ser dom så glada ut :) helt otroligt vilka starka människor! jätte fint inlägg! o verkligen helt underbart fint av er att åka dit! tänk va dum man känner sig som klagar o blir knäckt av att tex få strömavbrott i några timmar.. även om man vet hur det är i vissa delar av världen så är de ändå svårt att helt föreställa sig om man inte själv ser det med egna ögon eller får uppleva det,, är ensamstående på heltid me två barn o har de sjukt tufft vissa dagar men ändå så sjukt bra om man jämför med dessa människor.. skulle en dag vilja få uppleva en liknande resa som ni nu gör! ha en fortsatt underbar semester :)

Reply
M.

När jag åker hem till mammas hemland i Dar es salaam så är det så är det så underbart nyttigt och få en “liten käftsmäll” och se hur andra lever livet man uppskattar vardagen så mycket mer när man kommer hem. Folket är rik så länge deras familj är frisk, och en annan gnäller över att duschdraperiet inte matchar badrumsmattan!

Reply
Emma

Det låter som att du har fått se hur mycket som hällst. Mycket intressant att läsa. Väldigt fina bilder och det är jätte bra att du skriver under alla bilderna så får man en bättre uppfattning om vad det är som händer! Tack för att vi får ta del av dina äventyr! Kram

Reply
Julia

Jag tycker att det är jättebra att du visar dessa bilder och skriver om dina upplevelser; det är så viktigt att man ser hur det är i andra länder och hur människor med andra livsförhållanden lever. TACK! ;)

Reply
Anna

Det borde finnas mera människor som du Kenza.
Man blir tårögd av att se dessa bilder, och av att läsa hur de bor osvosv.
Du är min förebild Kenza ♥

Reply
Karin

Jättefina bilder! Alla borde besöka en kåkstad el favela nån gång i livet. Det ger perspektiv kan man säga.

Reply
Olivia

älskar att du kenza skriver om sånt här. Måste vara hemskt men ändå så roligt att träffa dom fina barnen. kram

Reply
marie

lite patetiskt att du spelar att du vill hjälpa när du shoppar för flera tusen varje månad och hänga ut stackars barn på bild för dit eget intresse. gör något i stället som tex Hanna Graff m.m

Reply
Tess

Fantastiskt blogginlägg! Önskar jag också hade möjlighet att åka ner dit! Ha en fortsatt skön semester och tack för en superblogg!

Reply
Åsa Jönsson

Fantastiska bilder med ändå glädje i ögonen hos barnen ochde vuxna trots fattigdomen. Kreativiteten är det inget fel på. Kanske du skulle bli journalist Kenza.

Reply
Anna

Måste bara säga vilka otroligt fina bilder du tar nere i Kapstaden! Vill verkligen upptäcka världen och det är bra när man får se “den riktiga världen”, hur det egentligen är.
Det är kul att du har fått in så mycket glädje i bilderna trots eländet :) Gillas starkt!
Älskar din blogg förresten, läser den every single day! :D

Reply
A.

du är en godhjärtad människa med båda fötterna på jorden, bry dig inte om vad elakingar säger för vad du än gör och säger så kommer du aldrig att göra dem nöjda, dem hittar fel i allt, så ba skit i dom :)

Reply
Tora

Jag vet hur det är.. I början av året var jag och min familj i Fillipinerna. Vi fick bo hos våra vänner, i Alabang. Där var det hus stora som.. Jag vet inte vad. Hollywood, liksom. Men sen inne i Manila.. Folk bodde på gatan.
Det var åtta barn, i en familj som inte skulle klara av att försörja ett. Det var sån jäävl* stor skillnad på fattiga och rika. De fattiga bodde på gatan, de rika i hus större än något hus i Sverige. Det var så annorlunda. Det fick mig verkligen att fatta hur bra jag har det…

Reply
Michaela

Gud vad fint att se att barn som lever ett sådant liv ändå kan se så himla glada ut. Och du, Kenza, är en stor förebild för många, du har inspirerat mig otroligt mycket. En dag ska jag också resa till ett ställe som Langa! Det är fint de ni har gjort och man ser ju klart och tydligt hur mycket dem uppskattar det! Kramar

Reply
Läs detta, tack!

Kenza det är vackra bilder du har lyckats fånga. Men jag har en fundering vad gäller din bild av Marocko? Jag är liksom du halvmarockan och bosatt i Stockholm. Jag har varje år sedan jag föddes åkt till Casablanca för att hälsa på släkt men också rest runt i landet.
Det finns miljontals marockaner som lever i exakt samma misär som dessa människor, om inte i ännu värre fattigdom. Vad säger du om att åka dit och hjälpa dem också?
För mig gör det ont att se vilka människor som helst i misär, men att se mitt eget folk lida svider lite extra. Jag själv hjälper till så gott jag kan.
Fattigdom, segregation, förtryck, sjukdomar, kriminalitet och droger är verkligheten även i Marocko. Detta är inte kritik, jag vill bara veta hur du ser på saken! :) MVH

Reply
Miriam

Jag bor i Afrika, Mocambique Maputo och jag har då också fått uppleva sånt här och att man ser hur många i dem här länderna har det <3

Reply
emsan

Väldigt fina bilder du tog kenza. Det är riktigt roligt att se dem glada på bilderna trots deras svåra situation.. Tror dels att dem blev väldigt glada för att ni hälsade på. Man blir lite tårögda av bilderna… Kram!

Reply
e

Jag brukar inte komentera din blogg men detta vart riktigt fint gjort av dig! Och nu när man ser att folk reagerar på ett negativt sätt när en människa försöker vara god mot andra förstår jag då inte varför? Jag tycker verkligen du ska fortsätta precis som du gör, för det spelar ingen roll om man bara låtsas vara into välgörenhet (vilket jag absolut inte tror du gör) eller verkligen är genuin med det, så länge med hjälper barn/familjer. All respekt till dig!

Reply
sabina

FAAAAAAAN vad vissa ska vara så negativa över det du gör Kenza. Men åk för fan dit själva och gör det bättre istället för att gömma er bakom skärmen och klaga på hur hon försöker hjälpa på ett eller annat sätt, hon får dem att le i alla fall. Bra Kenza, må Gud vara med dig och att dina önskningar blir uppfyllda livet ut.

Reply
eleanor

Herregud så fint! Endag hoppas jag också att jag ska kunna åka till ett fattigare land och hjälpa och se hur dom har det, tror det är en viktig lärdom i livet. Hur mycket kostar det ungefär att åka tillexempel till Langa? Är det lång restid? Skulle så gärna göra det någon gång i framtiden :)

Reply
Julia

Läste kommentarerna om att det var “äckligt” eller “smutsigt” att dricka ur samma hink, och ursäkta mig men det kan vara bland det dummaste jag hört. En liten smutta kommer knappast ge hepatit…
Men jätte fina bilder! Gör så att jag verkligen saknar Johannesburg :) När vi gick runt i en township där så började små barn bara komma upp och hålla en i handen, så himla gulligt haha

Reply
Annie

I have to confess that whilst my heart goes out to them, the pictures of the people; faces so full of happiness, energy and life are really inspiring. Beautiful, thank you for sharing these images :’-)

Reply
Miki

Alltså, vad tackar ni för? Att ni får se “fina bilder”? Tacka istället när bilderna får er att agera själva istället.

Reply
My

Fy vad jag grät! Även om de såg glada ut på bilderna så får man ju ett uppvaknande när man ser hur dem lever, ingen ska behöva göra det, speciellt inte små barn. Fint gjort av dig och Aleks. Ni är guld!

Reply
Hanna

Stör mig verkligen på folk som klagar “ååh, du har ju 14 åriga läsare som intresseras av mode osv blablabla” Jag tycker åtmindstånde att du tar ett stort steg i å med att visa hur den riktiga världen ser ut! Det finns ju människor som inte vet att det finns människor som lever så som dom gör! Jag besökte Senegal några veckor sedan med vissa från min klass och ja, jag upplevde det du just gjort! Skitgrymmt inlägg tycker jag!! Ja, situationen är väldig komplicerad efter aparthied lagarna osv, kan folk inte fatta att lagen AVSKAFFADES SÅ NÄRA SOM 1994?? såklart problemet finns mellan de svarta och vita redan idag! Synd tycker jag, vad kan man göra, dessa människor är de gladaste människorna jag någonsin sett, HOPPET finns kvar blad folket!

Reply
lisa

Hej Kenza! vill bara tacka för underbara inlägg och fotografier från eran resa den här sista veckan. (du är alltid nummer ett o kommer vara oavsett vad du skriver om!) men detta var nåt alldeles extra. fina och viktiga skildringar har du gjort om hur människorna i afrika lever. Du är så ödmjuk o jordnära. jag blir alltid fylld av bra känslor o bra tankegångar när jag läst din blogg. o det tycker jag är jätteviktigt i dagens läge då man automatiskt blir påverkad av all skit som står i media o annan pr. oavsett om man vill bli påverkad eller inte, eller försöker göra allt för att inte ta åt sig. KRAM

Reply
- silly dreamer

Det gör mig ändå glad, att se deras leenden. Att de ändå får känna sig lyckliga, trots att deras livsstandard är så olik vår.
Det finns hopp inom dem, och jag önskar jag kunde hjälpa dem mer än vad jag redan gör.

Det handlar om att aldrig ge upp, även fast man känner sig ensammast i världen och ångesten håller på att ta över ditt liv helt.
Ensam må vara stark, men tillsammans är vi starkare.
sillydreamer.blogg.se

Reply
jaquie

Är det ingen som fattar att Kenza gör detta enbart för att TYRA ska ner och volontärarbeta och Kenza vill inte att hon ska sno all uppmärksamhet gällande att vara en bra människa så hon gör det före Tyra så att hon var FÖRST med det!!! Fan va patetiskt du är Kenza.. Gör någonting vettigt och skänk lite av alla dina pengar till dessa stackars mänskor och djur!!!!!

Reply
Curly Sue

Du erweckst immer mehr mein Fernweh, ich war vor einem Monat auch in Kapstadt & habe auch eine Township Tour gemacht, nur habe ich mich nicht getraut das Bier zu trinken.. -.-

Reply
Madelene

Hej Kenza, superfina bilder! Tänk om man kunde hjälpa de som hade det sådär svårt. Att inte ens ha vatten och toalett hemma, att bo och trängas med några familjer i ett litet litet hem.
Tänk dom flesta som bor här, vi vill ha en ny säng,tv,dator,mobil osvosv..en del bråkar med sina föräldrar och säger att dom hatar dom..Men tänk dessa barn, som kanske aldrig får ens en egen säng eller kanske inte ans får träffa deras föräldrar!
Shit vad ledsen man blir, men ändå gald att du är där och hälsar på dom!
Kram, btw älskar verkligen din blogg!!<3

Reply
Linnea

Tycker det och din pojkvän gör för andra är helt otroligt fint gjor. Väldigt få människor som hjälper till i krissamhällen. Du är verkligen en helt otrolig förebild, sådana här inlägg får en själv att vilja hjälpa till. Tycker även det är bra av dig att du skriver öppet att det är dom rika som e vita o svarta som har de fattigt, många kan uppfatta det som rasistiskt, men tyvärr är det så, vilket är fel för i grund o botten är vi alla bara människor, oavsett bakgrund.
keep going girl, you’re one of the people making the world a better place!

Reply
sara

man blir rörd när man ser detta, jag vill också dit ..
fina bilder , ha det så bra och njut !

Reply
Linnea

Vackra bilder, man blir väldigt känslosam när man läser och ser detta. Det är sånna resor som är intressanta tkr jag, då man lär sig saker.

Reply
Marie

Otroligt fina foton måste jag säga!! Starka och känslomässiga, men även helt underbart att se att människorna faktiskt kan få det bättre, och att hoppet lever!

Reply
DinBeundrare.com

otroligt fina bilder du har tagit, du och din man är verkligen godhjärtade människor! :) det är inte allla som går och besöker de fattigare sidorna och ger lite “gåvor” åt dem. Jag undrade om du kunde berätta lite om din tatuering bakom ditt öra och lägga en bild så man ser den bättre? :) tack i förväg <3 du har en fantastisk blogg och jag läser den barja dag! :D

Reply
edasfdsf

hej kenza!
som alla andra har skrivit blir man verkligen rörd av att se dessa bilder, tycker så synd om de som lever som dom gör!Man vill bara ge dom massor med mat, riktiga hus och kläder. Man får verkligen en funderare eftersom att de flesta människorna av sveriges befolkning har det så himla bra och inte tänker på det. Man ska ta vara på varje minut här i livet och va tacksam för varenda lilla sak.
Min dröm är att någongång innan jag dör åka till Afrika, allt folk där verkar så himla snälla och tacksamma även fast inte alla har det bra så finns ändå en glöd någonstans som aldrig slutar brinna.. o det är något som verkligen imponerar mig!

Reply
Tabita

Ja, visst är det sjukt hur folk har det. Att man klagar som man gör är ju hemskt egentligen.. Har också varit i Afrika och hälsat på i en liknande liten by. Älskar hur folk är så glada för så lite!

Reply
tuzz

Jag skulle kunna göra vad som för att få se det du nu har gjort. Bra att du visar hur dessa människor lever här i bloggen. Good work, girl!

Reply
linnea

Bra att visa upp detta på en ytlig och materialistisk och kan förstå att det var en upplevelse. Känner du dig mindre sugen på fina och ibland dyra kläder? Om man tänker du skrev att månadshyran i skjulen var 20 kronor/månad och du handlar för tusentals kronor varje månad. Känns det mindre viktigt? Jag shoppade mycket förut men det känns egentligen så lönlöst att ha kläder i en garderob och fina saker i sitt hem då man vet vad som finns och man tänker mer på det, och då har jag ändå aldrig besökt ett liknande ställe som du nu gjort. Jag skulle spy på mig själv och all materialism man lever i med iPhones och klagomål över att det är lite kallt ute ungefär, den dag jag besöker ett liknande ställe… Självklart är det en svår jämförelse “då det är så världen ser ut” men ändå. Lycka sitter inte i kläder, en utekväll med massa drinkar eller en fin laptop….

Reply
ica

Det är så intressant att se hur folk i olika delar av världen har det. Och speciellt att tänka på hur många olika delar av fattigdom det finns. Jag har sett många välgörenhetsvideor på Youtube från Haiti, där folk bor bra, alla i sin egen välutrustade hydda, men där inget rent vatten finns att tillgå. Barn kan inte gå i skolan eftersom de måste spendera hela dagen med att gå mil fram och tillbaka för att bära hem vatten från gyttjepölar. Det – i.o.m. alla hemska sjukdomar man får av det smutsiga vattnet, och hur utsatta kvinnor och barn blir för angrepp av djur och män(!) när de måste gå flera mil om dagen, bärandes på tunga byttor vatten – är hemskare än t.o.m. det du berättar om i det här inlägget. Och det du berättar om här är illa nog det!

Reply
Hanna

Alltså visst, det här i är fattigt men inte nära hur det kan se ut på andra ställen i ex. Afrika. Besök Östafrikas största slum, Kibera så ska se. Dock är det bra att du besöker och bryr dig men det finns verkligen värre

Reply
K

Åh, har ocksåvart i ett getto i Sydafrika, fast i Kapstaden.. Man slås verkligen av hur trevliga och glada alla är, och ja, så alla fårhuvuden ja..

Reply
nenaa

Vill bara påpeka en viktigt sak, en viktig händelse i Malmö angående skottlossningar som tagit livet av 5 personer de senaste 2 månaderna. Hoppas alla tar sin tid och läser detta och även deltar,det här borde inte röra Malmö utan borde röra hela Sverige. För det här är vårt land och vi ska inte låta någon förstöra den.

Mer information finner ni här lightsdown.devote.se Visa att du är en bättre människa.

Reply
Greta

Så fina bilder, man blir riktigt berörd! De har det så jäkla eländigt och hemskt, men ändå log de framför kameran och verkade glada :D så fint av de att ha hoppet kvar, och att det inte är helt omöjligt att få det bättre! Jag skulle jättegärna velat åka dit, för att se allt med egna ögon. Men samtidigt tror jag att det kommer att vara jättejobbigt att åka dit :/ men mycket lärorikt!
Man vill bara rädda de från eländet, men samtidigt verkar de inte ha det för hemskt… De har ju hoppet kvar :D

Reply
Mathilda

Underbara bilder, tyckte det var skönt att höra att det är viktigt att barnen är rena och har rena kläder på sig! Men funderade över bilden då du smakar av ölen, var du inte rädd att det skulle finnas smittor av olika slag då alla delar på den?

Reply
chibi

Du skriver; “motorvägen som skiljer de rika från de fattiga, de vita från de svarta” du menar ju att alla svarta är fattiga, och dom vita är rika! Det är inte rätt. Gud vilka fördommar du har! Bara för att du är rik och vit betyder det inte att det alltid är så! Det är ju bra att du hjälper dom och så, men det du skrev var lite rasistiskt tycker jag…
Annars gillar jag din blogg :P

Reply
Emmy

Riktigt kul att få se dina bilder därifrån, väldigt inspirerande! Afrikaner är så vackra. Jag vill dit nu direkt! Ha det bäst där borta :)

Reply
Lo

Helt fantastiska bilder. Alla där verkar ha en härlig inställning till livet ändå tycker jag. Verkar otroligt glada och tacksamma för precis allting. Det du visar och beskriver är sånt som får mig till att vilja påverka och det är säkert fler som känner samma sak!
jätte fin blogg :)
Kram!!

Reply
Emelie

Jag vill också åka dit! Det är helt sjukt äckligt hur det kan vara sån skillnad på människor och människor. Ont i hjärtat

Reply
Josefin

Blir alldeles tårögd! Kul att du delar med dig av bilder så man kan förstå lite mer hur det faktiskt är där nere. Hälsa från alla bloggläsare! :D

Reply
Lovisa.

Hur hjälpte du dem? Du skrev att du gav dem lekser, kan du inte lägga upp bilder på leksakerna? De kanske behöver pengar till vatten och mat. Istället för leksaker?

Reply
WEBPRESENT

Imponeras över dig och att ni gör en sån här resa! Och att du väljer att visa upp det – kanonbra! Väldigt fina och känslosamma bilder, intressant att se. Ville inte att bilderna skulle ta slut!

Fortsätt med det du gör, stor kram!

Reply
Julia

Blir nästan tårögd när jag kollar på bilderna. Måste vara riktigt underbart att få träffa familjerna och barnen där, lite avundsjuk!

Reply
Sanna

Så intressant att se hur andra har det egentligen, jag fick se samma saker när jag var i Mauritius som är en liten ö i indiska oceanen öster om Madagaskar, där fick vi se små trasiga plåthus som hade rostat och en familj hade ett plåttak fasthängt i ett stort träd det var deras hem, men barnen gick i skola och hade hela och rena kläder familjen jobba, Detta land är underbart Kenza du borde åka dit :) ha det så mys så länge! :)

Reply
K

shit vad fint av dig att ge barnen en “slant” plus glass och sånt, helt otroligt!
min syster blev helt tårögd när hon läste din blogg!

Reply
Julia

Det här speciella inlägget får mig verkligen att se upp till dig! Du använder din förmåga till att nå tusentals människor på ett så fantastiskt sätt! Du reser inte iväg bara för att leva lyxliv och unna dig själv, utan du gör det som du visar i bilderna här och det du skriver. Det är verkligen guldvärt!

Reply
Laura

Det här måste vara bland det bästa du skrivit om! Sjukt intressant att se! :D

Reply
Bella och Ellen

Kenza, du är så god hjärtad så vi blir helt rörda, och vi sitter här gråter för det är så sorligt, söta barn är det också.. jag följer inte din blogg, men när Ellen visade mig detta blev jag helt till mig, jag är inte sån person gråter mycket men WOW, inte konstigt att alla ville säga hejdå, AVGUDAR DIIIIG, nu faktiskt älskar att se lyckliga barn<3

Reply
Emelie

Håller med alla andra kommentarer! Du tar inspirerande och otroligt berörande bilder och självklart så fina. Man massa tankar i huvudet när man ser dem här bilderna. Man ser även glädjen i bilderna trots att man förstår hur det egentligen är.
Du är en otroligt bra bloggerska och fotograf! Fortsätt som du gör! Du sprider glädje och varje dag när jag klickar mig in på dig blogg blir jag inspirerad och överraskad!
Hoppas ni får en fortsatt bra resa! :) :)

Reply
Terez

Jag tycker det är fantastiska bilder som jag själv ska visa mina stora pojkar som är 9 och 10 år för att dom kanske ska uppskatta lite bättre vad dom har. Jag blev full i tårar men man ser denna LYCKA i deras ögon trots att dom inte har ps3, iphones eller likande. Dom har istället KÄRLEK, respekt, livsglädje! Hellre se såna barn och glädjen i deras ögon o själar än bortskämda skitungar inne på BR eller On Off som lipar för att dom inte får en 5000 kr mobil eller hundaratals leksaker dom aldirg använder.

Att Kenza drack ur en hink kanske många tycker är äckligt, hade hon sagt nej visar det brist på respekt i en sån kultur och sårar invånarna, så där gjorde hon absolut rätt. Kanske ni haters hade vetat om ni hade nån kulturuppfattning what so ever…

Reply
Angelica

man behöver verkligen se dessa bilder för att inse hur bra man faktiskt har det! hoppas du har det bra på din resa, kram! :)

Reply
emelie

så otroligt fina bilder kenza! jag blir så inspirerad och det är när man verkligen får se och veta hur det är som man verkligen vill hjälpa till! “ingen kan göra allt men alla kan göra något”

Reply
Justyna

These pics are amazing! A few of them deserve a prize for the best photo, really! It had to be a great experience to visit RPA, but a bit hard as well. Life is so unfair – some people have even too much, some – almost nothing…

Reply
melisa!

Fysatan vilka fina bilder! Jag säger som det flesta andra sagt, fan vad berörd man blir. Jag skulle själv vilja se hur barn har det i de fattigare länderna/städerna och vill så gärna hjälpa!!
Du är en riktig förebild Kenza :)

Reply
Sara

Kommenterar aldrig, men nu är ett bra tillfälle att berömma dig för ett riktigt bra och läsvärt inlägg med otroligt fina bilder dessutom. Bedårande barn :)

Reply
Linda

Vad jag tycker är intressant bland kommentarerna är att en del tycker att Kenza ska göra mer, skänka mer, köpa mindre till sig själv etc. För att hon är framgångsrik? Ursäkta mig, men vi har alla ett ansvar i detta och merparten av oss gör inget mer än att reagera när dylika bilder kommer ut på bloggar eller i media. Det är så lätt att kritisera andra, ännu enklare är det att faktiskt göra en skillnad själv! Om alla som kunde, d.v.s. de flesta av oss här i I-länderna hade gjort något så hade det kunnat se annorlunda ut.

Lägg av att skriva nedlåtande inlägg och snacka strunt om Kenzas klädinköp, ALLA av er hade gjort likadant om ni vore i hennes sits. Rent hyckleri att påstå något annat och varför skulle man inte? Att köpa en dyr kavaj till sig själv gör ingen skillnad om man dessutom skänker pengar och gör skillnad. Cred till er som skriver om volotärarbete men det är sak samma där; det räcker inte att viga ett par månader av sitt liv och tro att man har gjort sitt. Att skapa en balans i världen är ett dygnet runt arbete, för alltid och troligtvis en utopi. Men hoppas de, så måste vi hoppas och försöka.

/L

Reply
Martina

Hej!

Jag brukar inte kommentera bloggar och så men det här inlägget berörde mig till tårar. Tänk att vi som sitter i Sverige har mage att klaga på våran “situation.” Många svenskar skulle behöva se detta med egna ögon, och att du som har en av sveriges största bloggar skriver och visar detta påverkar nog många på ett positivt sätt. Keep up the good work!

Kram

Reply
Evelyne

detta är nog det vackraste och starkaste folkslaget! blir tårögd när jag ser hur glada barnen är även om dem inte har det mesta av allt. Jätte fina bilder! :)

Reply
Alice

Vilka fina bilder och underbart söta barn!<3 Var också i Afrika för någon vecka sedan, fast i Marrakech i Marocko.. Då en dag åkte vi ut med fyrhjulingar och åkte genom massa liknande fattiga minimala byar och alla barnen sprang fram och vinkade och var helt bedårande! Dem var väldigt lika barnen på dina bilder, trots att de knappt har hus eller tak över huvudet verkar dem lyckliga, leker med pinnar osv.. Spelar fotboll i leran och hjälper föreldrarna :) En grej jag tyckte såg lite roligt ut bara på bilderna du tagit, trots att alla var så "fattiga" så hade nästan ALLA tuggumin och godis? :) lite kul bara.. att de lever på får huvuden och tuggumi :)

Reply
Liv

Ganska rörande bilder ändå, att dom bor i skjul och sånt, när vi bor såhär lixom! Fast barnen verkar ju vara glada :D

Reply
Maria

Jag brukar aldrig kommentera bloggar, men läser din varje dag och måste bara säga att jag blir så irriterad på kommentarer om att du är egoistisk och att dina läsare inte är intresserade av sånt här. Så bara för att man har intresse för mode så är det inte intressant med hur folk lever i Afrika? Jag tycker detta är sjukt intressant och vilken härlig upplevelse ni får uppleva!

Reply
Amanda

Hej Kenza!

Har börjat att läsa din blogg eftersom alla pratar om att den är så bra! Än så länge så tycker jag om den och alla bilderna på barnen är så underbart att se,hur glada de är även fast de inte har det så rikt!
Kram! ;)

Reply
littt

Ett tips för framtiden om du bryr dig om att hjälpa människor. Studera till socionom. Jag är inne på mitt andra år nu och det är helt fantastiskt, man fattar hur samhällen hänger ihop, varför det uppstår fattiga och sjuka människor etc. Visa att du menar allvar, att vara en frivilligarbetare och donera saker är ensidigt och egoistiskt på sitt sätt. Du behöver inte anstränga dig och skänker pengar du ändå har mycket av. Men ingen kunskap om hur du påverkar och om det är bra. Det finns socionomer utan gränser som är grymma i sitt arbete i utsatta delar av världen.

Reply
Hanna Björkdahl

Åååh, stackars människor!!
Man får dåligt samvete, med tanke på vilket lyxliv vi i Sverige lever!

Reply
Erika

Det gör alltid lite ont i hjärtat att se det man oftast blundar för.

Men jättefina bilder och du är en underbar person Kenza!

/Erika

Reply
linnea

Fantastiskt inlägg! Man blir så glad för vad man har när man ser dem leva i vad som skulle kunna kallas för misär. Väldigt inspirerande att se dem le och ha drömmar fast att de har det tufft. Tack Kenza för ditt inlägg, det är är ett jätteviktigt ämne!

Reply
Agnes LL

Jag har också besökt en kåkstad när jag var i Kapstaden. Tyvärr minns jag inte vad den hette, men det skulle kunna vara denna. Den hade också både “finare” områden, och områden med små plåthus. Vissa bodde i upp-och-ned-vända sop-conteinrar.. Man blir så rörd när man går där, för alla är så glada och snälla samtidigt som de bor så “eländigt”..

Reply
minna

kommer ihåg när jag var där! det var helt jävla fantastiskt! fick också se allt med egna ögon, det var värkligen hämskt! :(

Reply
H............

Tack för att du delar med dig av det här, Kenza! Du och Alex är så himla fina <3

Reply
Tilda

Jag tog faktist åt mig av bilderna .
På ett bra sätt !
Har väääldigt länge undrat hur det ser ut där , hur dom lever och så . Super fina bilder , jättebra idé tycker jag att ta bilder och visa och berätta om dom !
Kramis :)
PS. Jag ♥ Kenzas.se ! DS.

Reply
Alma.

Jag blir tårögd när jag ser dessa bilder, du är verkligen en fin människa Kenza! Skulle vilja uppleva samma sak som du! Fler människor borde öppna upp ögonen och se vad som verkligen händer i världen.. Kram!

Reply
Jenny *;

oh shit, att det kan vara så hemskt någonstans när vi har det så bra i sverige.. det är ju så himla 7kt.
jätte fina bilder iallafall!

Reply
Lina

Söta bilder eller vad?!

En av mina drömmar är att åka till Afrika. Bilderna gör min dag bra. Blir påverkad på något sett av detta. Tack! :D

Reply
Ina

jätteintressant- verkligen! att besöka en helt ny värld för några timmar och ta några bilder är inte så svårt, endast intressant men det gör inte dig till godhjärtad osv osvb. Varför valde du att bo på den rika sidan men inte på Langa om du så som du påstår vill stödja dom fattiga? Patetisk är vad du är.

Reply
ebba

Du får manga taskiga kommentarer om att vi som är 14 inte bryr oss om sånt här.Jag är 14 och jag reser inte än på såna här resor! Jag tycker att det är bra att du gick dit , för då kan vi inse hur bra vi ha det! Och de barnen såg bara ut att va glada för att få se er! Det är verkligen en upplevelse!
Kolla in min blogg om du vill ^^
Kram!

Reply
Hanna

nej men vilka underbara och rörande bilder, jag tycker ändå att dom har ett fint samhälle dom byggt upp :)

Reply
Hanna

ok, den där förra kommentaren (min) lät väldigt konstig. jag menar att dom har det väldigt fint för att inte ha så mycket pengar.

Reply
Anna

vill passa på att nämna att det faktiskt är lyx att bo i ett skjul i vissa länder.. men ja, visst är det bra att du visar bilderna från din resa :) tror dock att det är en minoritet av läsare som faktiskt bryr sig och gör något åt saken (speciellt när det inte står någon information om vart man kan bistå med pengar eller liknande). kan ju avslutningsvis sådär fint säga att jag fastnade också för den näst sista bilden. jättefina bilder, verkligen!

Reply
Bellah

Gud vad fina bilder Kenza! Har alltid älskat dig, din blogg och din man(och det kommer jag fortsätta med)Ni är två stora förebilder till mig! Vill också hjälpa till på något sätt

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*