• header

Efter en månad.

Jag vet att jag sa att jag skulle vänta lite till innan jag lägger upp före- & efterbilder, men ni har tjatat och jag kan inte heller hålla mig haha. För en månad sedan började jag med balsammetoden som kort och gott går ut på att man inte använder schampo utan tvättar håret med silikonfria balsam och undviker stylingprodukter som innehåller alkoholer och silikoner. Det handlar också om att vara försiktig med håret, som att låta det självtorka och inte borsta när det är blött. Jag sköljer även håret i iskallt vatten efter varje tvätt.

Hur har det gått då? Jäkligt bra! Jag tycker inte att min hårbotten var fetare än vanligt i början utan redan efter första balsamtvätten kändes mitt hår friskt och fräscht. Håret känns mjukare och fylligare än vanligt. Jag kommer fortsätta med detta, så som jag känner nu vill jag aldrig gå tillbaka till att tvätta med schampo som bara torkar ut håret (sulfater).

Det enda jobbiga är ju att det tar lite längre tid i duschen då man måste massera bort smutsen med tvättbalsamet och skölja ordentligt (gör man inte det så kan håret lägga sig lite plattare uppe på huvudet). Men det tycker jag att det är värt. Om ni vill veta vad jag använder för produkter så kolla inlägget jag länkade till ovan. Använder även ett värmeskydd från Loreal (studio line hot curl spray).

FÖRE BM. Efter sista tvätten med schampo (och inget balsam). Stripigt, torrt och livlöst.

Morgonen efter tog jag även en bild utan blixt. Så här mådde mitt hår EGENTLIGEN, under alla lager av silikoner m.m.

Efter första balsamtvätten och en liten klippning. Jag använder ett lättare tvättbalsam i hårbotten och ett vårdande i längderna.

Nu, en månad senare. Jag är ju hemma sjuk så jag orkade inte tvätta håret så det är inte nytvättat på denna bild, men skitsamma. Förutom att det ser fylligare ut, ser det inte även ut som att det vuxit rätt mycket på bara en månad? Kan vara för att man masserar hårbotten mycket.

Håret är ostylat på alla bilder, men på sista bilden är det lite vågigt för att jag haft håret i en knut.

210 Comments

Lovisa

Det förstår ni väl att jobbar man som modell kan man komma med vissa krav på produkter osv. Och ni som blir provocerade av att Kenza använder sig av BM, ni vet väl om att ni sitter hemma och blir arga över hur en person som ni inte känner tvättar sitt hår?

Mer kärlek, ok?
Love you, Kenza!
Be strong girl. <3

Reply
Ranna Barake

testade att tvätta håret med bara balsam det blev helt otroligt, hur frächt och fint som helst
tack för tipset fina kenza.

Reply
Paula

The alcohols in some hair products are actually emollients, emulsifiers, and thickeners. They aren’t what you think of as “alcohol” like rubbing or grain alcohol = drying. Look up ingredients you’re unsure of because chemical names can sometimes be misleading. Hugs

Reply
Josefine

Jag minns mitt hår efter en månad, det va så hemskt! Ditt hår ser helt fantastiskt ut! Det ser precis ut som att du tvättar med vanligt schampo :D hoppas att det int luktar så illa… :S

Reply
Pirran

Jag känner en kollega på mitt jobb som också använder BM! Jag ska strax testa det!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*