• header

Efter en månad.

Jag vet att jag sa att jag skulle vänta lite till innan jag lägger upp före- & efterbilder, men ni har tjatat och jag kan inte heller hålla mig haha. För en månad sedan började jag med balsammetoden som kort och gott går ut på att man inte använder schampo utan tvättar håret med silikonfria balsam och undviker stylingprodukter som innehåller alkoholer och silikoner. Det handlar också om att vara försiktig med håret, som att låta det självtorka och inte borsta när det är blött. Jag sköljer även håret i iskallt vatten efter varje tvätt.

Hur har det gått då? Jäkligt bra! Jag tycker inte att min hårbotten var fetare än vanligt i början utan redan efter första balsamtvätten kändes mitt hår friskt och fräscht. Håret känns mjukare och fylligare än vanligt. Jag kommer fortsätta med detta, så som jag känner nu vill jag aldrig gå tillbaka till att tvätta med schampo som bara torkar ut håret (sulfater).

Det enda jobbiga är ju att det tar lite längre tid i duschen då man måste massera bort smutsen med tvättbalsamet och skölja ordentligt (gör man inte det så kan håret lägga sig lite plattare uppe på huvudet). Men det tycker jag att det är värt. Om ni vill veta vad jag använder för produkter så kolla inlägget jag länkade till ovan. Använder även ett värmeskydd från Loreal (studio line hot curl spray).

FÖRE BM. Efter sista tvätten med schampo (och inget balsam). Stripigt, torrt och livlöst.

Morgonen efter tog jag även en bild utan blixt. Så här mådde mitt hår EGENTLIGEN, under alla lager av silikoner m.m.

Efter första balsamtvätten och en liten klippning. Jag använder ett lättare tvättbalsam i hårbotten och ett vårdande i längderna.

Nu, en månad senare. Jag är ju hemma sjuk så jag orkade inte tvätta håret så det är inte nytvättat på denna bild, men skitsamma. Förutom att det ser fylligare ut, ser det inte även ut som att det vuxit rätt mycket på bara en månad? Kan vara för att man masserar hårbotten mycket.

Håret är ostylat på alla bilder, men på sista bilden är det lite vågigt för att jag haft håret i en knut.

210 Comments

Jessica

Kanske är något man borde prova. Själv använder jag silikonfritt balsam och schampoo som gör att mitt hår håller sig otvättat i 2-3 dagar, jämfört med innan där det höll sig 1,5 dag MAX. :P

Ditt hår ser verkligen fint ut!

Reply
Lovisa

Jag har inte vågat testa det för att jag trodde håret skulle bli fett och äckligt , men de verkade det ju inte bli , så man kanske ska testa på själv :)

Reply
Ella

Åhh vad fint det blev! Jag håller också på med BM! Det funkar jätte bra! Det jag har märkt med mitt hår är att det blivit trasligare! Har ditt också blivit så?!
Kram Ella

Reply
V

Jag duschar håret med allergi schampo eller olivtvål och avslutar det med vanlig balsam.
Mitt hår har blivit tjockare och mycket mera lockigt än för ca 1 år sen. Så BM är inte så nödvändigt tror jag, det handlar om att duscha håret med skonsamma schampon och inte föna eller platta håret hela tiden. Utan man måste låta det vara naturligt.

Ditt hår ser lite fettigt ut efter BM metoden och så himla lockigt ser det inte ut att vara.

Reply
Sara

I started to write my own blog and I hope you could take some time and look at it :) And I hope you tell me what you think and what I must to improve. I love your blog, I hope one day will someone read my blog too :*
Have a beautiful day :))

Sara

Reply
Josefine

Ser bra ut! Börjar själv bli lite nyfiken på de där med balsam metoden.. Tänkte först att det bara var för såna som hade lockigt hår!

Men hur gör du med inpackningar? Använder du det och i så fall vilken sort?

Reply
Ida

Hej! Jag prövade också på balsammetoden men då blev mitt hår mindre lockigt och inte alls samma fall som jag får när jag använder shampo. Jag använde då bara det där balsamet från coop och undrar om du plattar eller lockar ditt hår nu när du använder balsammetoden? Blir håret fortfarande lika fint och fräscht isånnafall? Är väldigt tacksam för svar!

Reply
Alicia

Åh vad bra det blev! skulle med behöva göra det med mitt hår, de är så slitet och livlöst nu så det är sjukt. Jag tittade in i det andra inlägget men kan du inte skriva lite om varje produkt du anväder och var du köpte de ifrån? så ser man själv vad man behöver :) vet ju att de skulle ta lång tid men de skulle underlätta så mycket! puss

Reply
Erika

Snyggt! Bra skillnad. Nu är jag övertalad! Ska börja i helgen! Min hår är katastrof och inget jag testat funkar så ska testa detta nu. Tack!

Reply
amanda

Kan du inte berätta vilka produkter du använder? Är nästan sugen på att prova den här balsammetoden så fort löshåret är ute!

Reply
Nagham

Kan du tipsa om balsamer utan silikon och var det går o köpa dem?

Älskar dig finis<3

Reply
Emma

Ett tips om man får lite fetare hårbotten efter BM eller har det rent naturligt, ha i lite mjöl i hårbotten. Dela upp med kam och “strö” i lite längs med benan. Helt fantastiskt resultat! Jag som aldrig haft volym i mitt hår fick värsta snygga svallet plus att det feta håret var som bortblåst. Plus kostar 12 kr för ett kilo mjöl typ. Helt fantastiskt bra! Bättre än vilket torrschampo i världen och mer skonsamt. PUSS

Reply
lena

Hej Kenza!
Jag hoppas du läser denna kommentar och svarar , skulle vart super tacksam eftersom att denna fråga har jag grunnat på länge..

hur har du fått dem färgerna du har i ditt hår?
Har du någon gång färgat eller gjort något speciellt , eller är ditt hår sådannt narturlig?

Tycker ditt hår är super vacker och skulle själv vilja ha något liknande!
Hoppas du inte har svarat på den frågan många gånger så jag verkar tjötig…

Super bra blogg , du är en sån bra förebild!
Kram Lena :)

Reply
Daniella

Kan du skriva var du köper alla produkter som du använder till balsammetoden? SNÄLLA??? :D

Kenzas svar: Det mesta hittade jag på coop men sedan beställde jag från en hemsida också.. Tror den hette typ lyko.se eller något

Reply
DEBORAH ❤

Ska testa!
Mitt hår är som ditt på andra bilden. FAST. Ditt ser ut som ett mirakel där om man gemför med mitt!

Mitt har typ gått av osv. :/

Reply
C'EST LA+VIE

Skönt att du känner att det hjälper, men jag fortsätter nog ändå med schampo och balsam :) Jag tycker ditt hår såg fint ut innan också? :o möjligtvis lite slitet i topparna men efter klippningen såg det ju fint ut, menmen bra att du märker skillnad iaf :)

Reply
Fia

Jag har en önskan som jag (och säkert många fler) vill att du ska uppfylla. Kan inte du snälla klippa pottfrilla? Så att man inte blir att känna sig lika ful när man tittar på dig menar jag. Det värsta är väl att du även skulle passa i det.. Tack på förhand, hoppas på det bästa!
MVH avundsjuk

Reply
Matilda

Gör du nåt annat med håret än att sova med knut för att få till ditt underbara vågiga hår som du har jämt? Det är superfint verkligen!

Reply
senada

man ser inte såå stor skillnad, för det hår var ju inte totalkvaddat innan..

Reply
Ellen Talus

Du har väl endå världens finaste hår?! *giivee mee*
HAHA, du Kenza, hade en sån sjuk dröm häromdan’ som jag bara måste berätta, hahaha!
Iallafall, jag o min kompis var typ inne på Bokia *wtf* och sen träffade jag dig och din kompis som var där. Så fick vi värsta dampet och gick fram och frågade om du ville ta ett foto med oss, fast du sa typ: Nej inte idag, mår så himla dåligt och orkar inte med att prata eller ta bilder med mina fans…haha, och vi bara: Men om vi köper något till dig då?
*HAHA* du bah: Aaa visst..
Sen så köpte vi typ…armband, o halsband o massa annat…sen så när vi letade efter dig så träffade vi din kille *hahaa wtf* och han bah: Kenza stack till bilgaraget, för jag ska fria till henne men ni får gärna komma dit, så kan hon säkert träffa er igen..
Så vi gick ner till bilkällaren *HAHAHAH WTF* och där var du oså tog vi foton oså..

HAHAHAA, dör av att läsa det här, HAHA fria i en bilkällaren*eller vad de nu heter* HAHAA, så sjukt kul dröm!
Hahaha kram på dig!

Reply
Veronika m

Hej det är så att jag går i nian och jag får panik för iår har vi bal. Jag vet att det är ganska långt kvart men när alla har börjat prata om det så börjar man själv tänka på det problemet är att jag inte har någon alls inspiration, skulle du kunna tipsa om några klänningar som du skulle ha om du hade en bal?:)

Reply
sara

Hej kenza!
Snälla du kan du lägga upp på exakt vilka balsam du tvättar med håret för de ska bli rent sen för lyster sen vilka hårspray osv vill också börja med denna metoden men vet inte exakt vilka jag ska använda.
Kram!

Reply
marj

ive been using a lot of expensive conditioners for my lifeless dry hair.. it’s been a lifetime problem for me.. T-T i can’t still find a way to make it look fairly healthy. what product did you use?
thanks.

Reply
Sara

Hej!
Håret ser ju underbart ut! Har funderat på att själv testa BM , kan du inte snälla lägga ut lite snabbt vilka balsam du använder då de verkar fungera skitbra på dig i alla fall?

Sara :D

Reply
mandy

Vet att du skrivit in vilka produkter du köpt. Men kan du inte skriva EXAKT vilka du använde, tänkte du kanske inte använde alla som du skrev i de förra inlägget? Vilka fastnade du för? Dom du köpte var ju mer “testa på”.. Så… Vilka var bäst?

Kenzas svar: Har bara hunnit testa på det från Garnier och den rosa burken med inpackning. Det har inte tagit slut än men när det gör det ska jag testa på den lila flaskan från loreal också. Kram!

Reply
Mikaela

Blir superintresserad! Vi har samma hårfärg, längd och mitt är också tort och slitet. Dock så måste jag tvätta håret varje dag annars blir det fett, hur tror du det skulle funka. Skulle VERKLIGEN uppskatta ett svar och undrar även om du kan lägga upp en bild när du inte haft knut, svårt att se en förändring annars.

Kramar från en trogen läsare sen 4 år tillbaka från nacka.

Reply
Iisa

Det verkar ha fungerat bra för dig, Vad mycket ditt hår har växt! Borde börja masera hårbotten så får jag kanske längre hår snabbare, :)

Reply
M

Älskar BM! Kul att du trivs redan efter en månad, men det blir bara bättre och bättre ;)

Tips ifall du tycker det tar lång tid i duschen: ha i ditt tvättbalsam i torrt hår (åtminstone i hårbotten) och låt sitta ett tag innan du hoppar i duschen och masserar + sköljer ur. Då är smutsen redan upplöst och det går därför fortare med massagen.. :) Att göra en inpackning av balsam + honung + aloe vera och låta sitta ett tag (så länge du orkar) gör håret återfuktat, superhärligt och skinande rent :) Honungen är nämligen också rengörande men samtidigt återfuktande..

Reply
Åsa

Intresserad av att veta vilket vårdande balsam du tyckte va bäst, började samma dag som dig men fick snabbt en buildup av troligen mitt vårdande balsam. Funkar inpackning lika bra?

Reply
M

Man ser skillnad! Kan du inte länka till inlägget där du skrev produkter och sånt man kunde använda? är sugen på att testa…

Reply
Charlotte

Åh detta måste jag bara prova. Jag använder aldrig några som helst stylingprodukter. Utan endast shampoo och balsam!

Men nu blir det bara balsam ett tag :)

Reply
Sofia

Åhhh jag skulle typ döda för att få ditt hår som det är på första bilden!! <3 superfint!! Själv har man superfrissigt lockigt strävt hår… Kör också balsammetoden men har inte hänt så mycket tyvärr? :(

Reply
julia

Liten klippning? Ser ut som du klippt av minst en dm!? Tror inte på denna metod alls, det är ju klippningen som gör att topparna ser fräsha ut… /Frisör

Kenzas svar: Nej hon tog 4-5 cm bara. :) Ja det är klart att topparna är som fräschast efter klippning, men nu pratar jag inte bara om topparna utan om hela håret. Kram!

Reply
paulina

förbättringen syns inte särskilt mycket på det lockiga håret, men när du har det rakt syns det verkligen en stooooooooor skillnad! kanske värt att prova själv verkligen!! :D

Reply
anna

Det ser bra och välvårdat ut, men det gjorde det visserligen på första bilden också ;) Men som jag förstått det så har inte du särskilt fett hår? Jag får fett hår efter en dag och då jag körde med basam metoden för några år sedan så blev det inte alls bra efter ett tag. Finns nog inget val för mig än att tvätta med schampo om jag inte vill ha håret fett. Däremot kan man ju alltid tänka på att inte föna håret och ha så stylingprodukter i

Reply
Moa

Vad kul att det har blivit sån skillnad! För det har det verkligen, precis som du skrev så ser det friskare och fylligare ut! Och LÄNGRE!! Kram <3

Reply
Elin

Använder du inte WEN längre nu då? Skulle du rekommendera WEN? Vad är det för skillnad med WEN och balsammetoden som du gör nu?

Reply
mona

du har verkligen inspirerat mig!!! ska börja med balasm
metoden nu ! ;) tack för tipsen!!! men vad använder du för värme skydd? kram

Reply
javel

jag tycker inte de är ngn större skillnad? dock är det ju som finast efter du är nyklippt, men det är väl inte så konstigt. :)

Reply
Viktoria

Wow vad vackert hår Kenza!! <3 jag ska nog också prova mig på den där balsamsmetoden… Resultaten är otroliga :D

Reply
Sofia

Jätte fint ska själv testa . Men kenza jag har en fråga till dig och hoppas att du svara så snabbt som möjligt, Vad ska ksn göra om man gillar en kille som gillade dig men nu gillar han en ANNAN tjej ?? Hoppas ft svara snabbt – Kram

Reply
T

Vilka produkter har du använt i ditt hår? vad har du för tvättbalsam och vilket vårdande balsam? Jag måste tvätta mitt hår nästan varje dag eftersom jag är i stallet och inte vill att mitt hår ska lukta häst men det sliter så otroligt mycket och det blir fett med en gång så jag funderar på om jag ska prova balsammetoden istället!

Kenzas svar: Coops extra som tvättbalsam och garnier respons avocado som vårdande. En gång varannan vecka kör jag på lite inpackning istället, den rosa burken från garnier respons. Kolla inlägget jag länkade till orkar inte skriva om allt!

Reply
j

o vad använde du i håret när du fotades nu sist……. epic fail att ljuga kenza….

Kenzas svar: Jag bad hårstylisten köpa de produkterna jag själv använder så hon använde dem på mig. :) Kram!

Reply
Linnéa

Skulle du inte kunna göra ett inlägg och förklara lite mer ingående om vad du använder för produkter? För i det inlägget för en månad sedan var det ju mycket olika produkter då du skulle pröva dig fram. Kram

Reply
grl

If you buy good (more expensive) shampoo there will also be no sillicones! You don’t have to wash conditioner only ald waste that much product

Reply
Anna Lai

Hehe jag har inte vågat testa BM! ;D Men nu när jag ser att du har använt dig av den metoden funderar jag på att göra det själv. :) Men måste man använda ett “specialbalsam” (de som finns på lockigt) eller går det att använda de man har hemma (finns inte med i listan)?

Reply
G

Snyggt! Jag hade också torr hårbotten, började googla och
läste en massa tips bland annat den balsammetoden(som jag inte hat testat)Jag testade istället apotekets speciella milda schampoo för torr hårbotten och det hjälpte.

Reply
Malin

Hej!
Kan du snälla tipsa om flera balsam man kan använda som inte innehåller silikoner? Vilket använder du? Och får man inte använda hårspray, värmespray osv? och vilket schampoo använde du som “sista schampoo”?

jättetacksam för svar! Mitt hår skulle behöva detta!

Kenzas svar: Det jag använder står i inlägget jag länkade till. Kolla lockig.se för all info om BM.

Reply
Sandra

Vill du känna mer glädje i ditt liv?

Vill du känna att du duger?

Du blir vad du tänker!

Kenzas svar: Nej.

Reply
anna

du tycker inte det var liiiite fräckt att be dom köpa produkterna? kunde du inte köpt dem själv? herregud

Kenzas svar: Haha, det rörde sig om två flaskor som kostar typ 30 spänn styck. Jag tänkte ta med mig mina egna men sedan kom jag på att jag skulle flyga med endast handbagage och flaskorna var för stora för det. Självklart är det inte modellen som ska gå och köpa egna produkter haha, men det hade jag kunnat göra om det inte vore för att jag landade sent och plåtningen började supertidigt. Har inte brist på pengar direkt.. Kram!

Reply
Sara

Snälla svara!!! :) :) hur ofta tvättade du håret innan? Och hur ofta tvättar du det nu? :) :)

Kenzas svar: Jag tvättar det 2-3 gånger i veckan som jag alltid gjort, det blir efter att jag har tränat. Vill helst hålla mig till två så den tredje gången sköljer jag bara med vatten och tar lite balsam i topparna. Funkar fint för mig, blir varken fett eller luktar konstigt. :)

Reply
Annie

Så jäkla avis på hur fint rakt hår du har! / en tjej som är så trött på sina lockar

Reply
Monika

Har läst din blogg ett bra tag och minns att du skrev nångång att det tog lång tid för ditt hår att bli fett. Mitt hår blir fett på en dag. Måste tvätta det varje dag, vilket jag vet sliter mycket. Och just nu känns mitt hår helt dött. Tror du att BM skulle funka eller skulle det bara bli kaos? Kram!

Kenzas svar: Det är klart att det blir fett på en dag om du tvättar det varje dag. Du måste “avvänja” håret. Jag har ingen aning om BM kommer funka på dig, det är ju olika från person till person. Kramar

Reply
Britta

åå! jag skulle också villja ha sånt hår som dig♥♥♥♥
JAg älskar dina smycken och kläder du har på dig och dom du har designat☻
kan inte du ha veckans blogg eller liknande?

Reply
Johanna

Jag älskar balsammetoden! Och är väldigt glad för att det även funkar bra för dig :D Det bästa är att jag kan vänta över en vecka med att tvätta håret om jag vill, det blir varken fettigt eller torrt i längerna… Och det märks DIREKT om någon har använt min borste, eller jag någon annans, håret blir nertyngt och “kladdigt” även av väldigt lite silikoner…

Reply
anna

Hej Kenza, undrar om man ska börja med bm direkt efter sista tvätten, alltså när man fortfarande är i duschen, eller typ dagen efter?
Skitsnyyg är du och älskar din blogg!

Reply
Eliiinnaa

Kan man ha balsam i håret eller ska man bara ha i längderna och toppara? :D snälla svara :)

Reply
Elin Johansson

Men dom flesta schampon i dagsläget är sulfatfria :) men balsammetoden är bra, men håret MÅSTE tvättas med schampo ibland för att bli RENT.

Men fint ändå :)

Reply
Maria

Kan du inte skriva “Edit” i inlägget och säga vilka balsam du har använt dig av samt värmeskydd så slipper alla fråga. Är väl inte så jobbigt och skriva vilka du använt dig av? :)

Reply
Hanna

omg! vilken skillnad, nu vill jag ock så börja med balsammetoden… fast ditt hår var ju snygg redan innan…
vet du om macadamias balsam är silikon fritt?

Reply
Amanda

Hej Kenza!
Jättefint hår har du, eller hela du är fin…men varför lockar du ditt hår när du har så fint platt? :O Kram Amanda

Reply
Ida

Kan inte du lägga upp en video/bilder på hur du gör dit hår så sjukt fint? Du vet när du har sådär lite små lockigt… Vet att du skrev att det va efter att du hade haft en knut men kan du inte visa lite mer!! så sjukt snyggt!! :D

Reply
M

hejhej, vi är 5 tjejer som skaffade precis blogg!
Hade vart kul om ni kunde kolla in den..

Reply
Johanna

För er som undrar hur balsammetoden funkar kan ni läsa på nopoo.se eller lockig.se :)

Reply
Aga

Hi I’m Aga from Poland. I don’t understand your language, Google translator isn’t good enought. Can you describe this method of washing hair in english. Please

Reply
Viktoria

vilken skillnad! Om jag inte hade legat i sängen så hade jag ramlat baklänges. Kanske ska börja med det jag med, skulle jag nog behöva. Haha :)

Reply
Ida

Hej Kenza! :D
Jag läste precis ditt länkade inlägg till BM-metoden och du hade köpt massor med prodokter för att du va osäker på en del utav dem. Vilka skulle du rekommendera idag? va du mer nöjd med någon produkt? Är det någon produkt du använt i BM-metoden som du skulle kritisera mer och kanske inte rekommendera alls?
KRAAM!!

Reply
Johanna

började med bm ungefär samtidigt som dig, och det är nog det bästa beslutet jag någonsin tagit! mitt hår mår sååå mycket bättre nu :)

Reply
Nona.B

känns nästan som att jag måste prova detta! Jag duschar normalt håret var tredje dag men nu när jag tränar minst 4 dagar i veckan så måste jag göra det oftare och känner redan att mitt hår börjar bli mer och mer slitet! tack för tipset och jag tycker det är grymt att du tar din tid och svarar på kommentarer :)

Reply
Julia

Du har nå sjukt vackert hår iallafall :) Hur kan det bli så fylligt? Mitt är trist och livlöst oavsett vad jag använder för hårprodukter :/

Reply
Kajsa

Hej, behöver lite hjälp här faktiskt.. Hur ska man tvätta håret när man ska börja med BM? Ska jag bara lägga balsam, tvätta och sedan klart? Haha
Uppskattar verkligen om du kunde svara, hade faktiskt tänkt & börja med det!
Skriv gärna hur man gör det när man ska lägga det i håret, och hur länge det ska vara i håret, kram :)

Reply
Emmelie

säkert jättebra för håret men fyfan vad äckligt folk luktar ur håret som använder balsammetoden! det luktar fett hår lång väg!

Reply
sandra eisa

Vilket bra resultat! :O Och det var verkligen bra att du klippte dig, man känner sig så fräsch och man blir också gladare som person. Men synd att du varit sjuk :( <3

Reply
Tess

Längtar tills jag får långt hår igen. Klippte av mig allt för att bli av med resultatet av en intensiv färgningsperiod som jag hade. Nu har jag kommit över den perioden och kan vara snäll mot mitt hår igen :-)

Reply
jasmin

Påtal om allt annat än hår, hur coolt är inte det att du tjänat över 2 miljoner på ett ynkligt år, enbart på din blogg? Det är HUR COOLT SOM HELST! Och tänk på din ålder, vad du åstadkommit som många andra, äldre som yngre, inte ens varit i närheten av. Och vi alla vet att de bittra kommentarerna du allt för ofta får, är från misslyckade tjejer som bara kan önska att dem ens var i närheten av lika lyckade som du.

Se det här som ett pepp-meddelande att knäcka skiten ur snorungarna med en fetare lön nästa år! ;)

/ :*

Reply
Emma

OMG! Ditt hår är sjukt snyggt nu Kenza! <3 Vill också testa det på mitt otroligt slitna hår, haha :o <3

Reply
rebecca

Fint! Det ser allt lite livligare ut.. Min syster började med det för några månader sen men tror nästan hon har slutat haha..

Men man kanske skulle pröva på det. Mitt hår har dock alltid varit som sammet och “levande”, och tvättar det cirka var tredje dag, kan det bli så mycket bättre då? :)

Reply
GinyBerry

Hey Kenza.
Can you describe which conditioner you use and how ?
That would be great!

Lovely Greetings from Germany!

Reply
Charlotte

Så himla fint!

Tänkte kolla, har du “löshår” eller är det endast ditt naturliga hår?
Har inte varit här inne så många gånger :( Så har ingen aning!

Reply
Lina

Jag har själv hållt på med nopoo hair och nopoo skin i snart ett år och mitt hår har aldrig mått bättre och inte kroppen heller. “Nackdelen” med att en kör med nopoo skin är att en kan bli extra doftkänslig mot parfymer etc. vilket jag blivit, fast det är lätt värt det alla gånger.

Ser att några skrivit negativa saker om denna metod och på riktigt, håll igen. Vad vet ni ens om schampoo sedan innan mer än att ni alltid har tvättat med det för att era föräldrar gjotr det och att alla frisörer intalat er det? Det blir inte bättre. Om håret ser lite “fettigt” ut när man tvättat med tex BM så är det ju bara BRA eftersom hårbottens sebumproduktion fungerar som den ska och det ser mycket friskare ut. Jag tvättar mitt hår 1 gång i veckan max och sköljer ur det med vatten när jag tränat och blivit så pass svettig i hårbotten också. Ju mindre ni tvättar desto mindre torkar ni ut håret! Man behöver verkligen inte ha produkter som gör mer skada än nytta för att det ska fungera. Superkul att du börjat Kenza! :D

Reply
Robin (tjej)

Älskar din blogg den är awesome och jag läser den dagligen!!
Din blogg är sjukt bra och jag inspereras av din blogg!

kramar från mig!

Reply
Lina

Helt rätt med att utesluta parabener och sulfater! Själv har jag valt hela serier som är fira från dessa ämnen. Jag har fått ett nytt hår efter andvänt Lernberger & Stafsing produkter! Kan starkt rekomendera deras produkter, så får du både rent, friskt och inte platt hår!

Reply
tjohej vad det går mellan pattar & lår!

Alltså är så sjukt sugen på att prova, hade en gång i tiden världens längsta & tjockaste hår. Nu är det så ofriskt, torrt och äckligt att jag vill typ dö.
Men är även sugen på att prova ricinolja varianten, kan man köra båda tillsammans? Någon som vet? Släng isf iväg en kommentar i bloggen lr så vore ju schysst. : >

Reply
Sandra

Tycker håret såg snyggast ut på första bilden :S
Men skillnanden märker man ju själv såklart

Reply
Emma

hej Kenza! :D Jag har följt till blogg läänge nu och du är en stor förebild/Idol för mig hihi! men har aldrig trott att såna här ”metoder” verkligen fungerar. men nu när jag ser dina resultat (du hade visserligen klippt dig) men om man kollar på helheten så ser det riktigt bra ut! Jag själv får väldigt risigt och livlöst hår efter tvätt, men nu när jag ser att du testat detta och det verkar fungera så ska jag nog ge mig in på en BM i alla fall :D

Tack också för att du gör mina tråkiga dagar så mycket roligare också! :D

Reply
Malin

Hej!
Håller också på att testa nya varianter för hår.
Har du / någon annan av er här bland kommentarerna testat produktserien från WEN som de marknadsför på TVshop just nu? Också ett “naturligt” alternativ av det jag läst.

Reply
Hej

Vet du om det finns något torrschampo som är godkänt när man använder BM-metoden? :)

Reply
Linette

Jag heter Linette och driver linette.nu där jag bland annat tar upp ämnet kvinnomisshandel. I min första bok, som jag skriver på i dagsläget, vill jag ha med anonyma berättelser och erfarenheter från alla som på något sätt kommit i kontakt med just kvinnomisshandel. Läs här vad kostrådgivaren Anna Skipper har skrivit om mitt arbete: http://blogg.annaskipper.se/2012/10/01/kvinnomisshandel-fran-harda-ord-till-brutala-overgrepp-forekommer-aven-pa-fina-gatan/

Reply
Mia

Tycker du verkar så otroligt bitchig. Vilka svar du ger till en del läsare :S du borde lära dig att vara mer ödmjuk.

Reply
sophia

jag har precis börjat, ska köra första balsamtvätten ikväll. hittade BM (eller no-poo som metoden heter från början) via kenza, men har sedan läst på. Det finns mycket information på nätet, bla lockig.se.
jag e så pepp på att se hur mitt hår blir, det kan iaf inte bli värre :)

Reply
Elin

Själv använder jag ekologiskt shampoo och balsam som enbart innehåller 100% naturliga ingredienser. Jag begränsar även tvättandet till 2 ggr/vecka. Ett alternativ om man vill ta hand om sitt hår. Kan även rekomendera ren Arganolja som hårolja. Helt naturligt och fantastiskt bra!

Reply
Christie

Looks good, but I think combing through your hair on 2 videos would have been better for comparison. Then we could have seen the effect it has on fullness and thickness a lot more clearly.

But I think I’ll give this method a shot for a few weeks. *nervous* :)

Reply
Kajsa

Hej Kenza:) Jag tycker att balsammetoden verkar jätte bra! Jag skulle vilja prova, men min mamma säger att det isf skulle gå år jätte mycket balsam så att det därför blir dyrt! Är det så?
KRAM *

Reply
Sofia

Mia: Så Kenza ska bara tacka och le när hon får idiotiska kommentarer?? Nej, är det ngt jag gillar med Kenza är det att hon är såpass stark, ärlig och inte tar ngn skit :) Typiskt svenskt att det ska sticka i ögonen tyvärr

Reply
Sara

Ett balsam sluter hårstrået, så att endast använda balsam gör inte rent håret. Schampot öppnar upp hårstråna och tvättar rent, sedan ska man alltid använda balsam för att återsluta hårstråna :) Sedan är det skillnad på silikoner och silikoner, det finns bra och dåliga. Gå till en frisörsalong och köp ett schampo, det är vattenlösliga silikoner och inget som förstör fjällskiktet på håret. Dessutom mycket drygare då de inte är utspädda med massor av vatten och salter som billigare schampon från t.ex. ICA är :)

Reply
Daniel Paris hakar på Kenza med balsammetoden. | skvallramera.se

[…] För en månad sen skrev Kenza om att “WEN” är sjukt bra för håret vilket fick hennes läsare att rasa. “WEN” visade sig vara ett farligt preparat för håret och i vissa fall har människor förlorat hår med mängder av produkten. Då hade Kenza Zouiten kollat upp “Balsammetoden” och bestämde sig att köra på det i en månad. Resultatet finner ni här. […]

Reply
Linnea Bern :)

Vad var det för balsam du använde? var det wen? :) måste testa detta!
Jag har en fråga bara, nu när du testa BM, hur kommer du göra nu? fortsätta med bara balsam eller kommer du börja använda shampoo igen? :) + Tog du balsam i håret botten?

Reply
Valentina

Kan du inte göra ett inlägg om vilken produkt du tar först, sen 2:a osv. Hur du använder dom alltså? :)Och hur mycket alla produkter kostade?
Snälla svara. Är väldigt sugen på att prova detta! Kram!

Reply
Mina

Hej Kenza, jag hoppas att du läser detta. Jag undrar bara om du någon dag skulle kunna komma till Jönköping, jag är 13 år, du tänker säker aldrig att jag lyssnar på en 13 åring, men du har fullt med folk som älskar dig, jag älskar dig, och din blogg sjukt mycket. Jag följer den varje dag.
Du är bäst, jag vet inte om du vet vad A6 är, men önskar bara om du skulle kunna åka hit och hålla ett tal, skulle älska de, snälla. Skulle vilja ta din autograf, och få en kram, och ta bild med dig. Hoppas att du har läst de och förstå hur bäst du är, Kram Mina ♥ :)

Reply
Emelie Pommer

Hej!
Undrade om du skulle kunna lägga upp en list/bilder på vilka produkter som är “godkända” när man ska gå efter balsam-metoden. Och gärna vilka affärer man lätt kan hitta dom i.
Tack!

Reply
Emelie Pommer

Hej!
Undrade bara om du kunde lägga upp en lista/bilder på vilka produkter som är “godkända” när man ska använda balsam-metoden. Och gärna i vilka affärer man lätt kan hitta dom.
Tack!

Reply
Sandra

Kul att du är nöjd, jag ser helt klart skillnad! Det finns ingen anledning att tvätta med uttorkande schampo :)

Reply
Mia

Sofia: Vart någonstans var det en idiotisk kommentar? ser absolut inget idiotiskt i det, det var en enkel fråga. De flesta av oss springer inte på plåtningar och då vet man inte hur det funkar, och då frågar man. Om man nu hade varit stark som du påstår kenza är så hade man helt enkelt struntat i kommentaren om man tyckte den var stötande? det var inte som att hon skrev att hon tyckte Kenza var en fitta eller något? Jag tyckte inte K verkar vara så stark då hon inte verkar tåla nånting.

Reply
Anna

Det syns verkligen att ditt hår har blivit bättre! Men det skulle vara jättekul om du kunde berätta lite mer ingående hur du gör nu när du tvättar håret samt med vilka produkter osv. Du kanske redan har gjort det och jag missat det… men iaf ser det bra ut :)

Reply
martina

Du har ju ett väldigt fint hår, jag är frisör. men tycker verkligen att du ska prova Kevin Murphys produkter som är ekologiska och paraben och silikonfria. De produkter du använder innehåller silikoner, även om fe är vattenlösliga så är de fortfarande inte snälla mot huden. Gå in och läs mer på Kevin Murphys hemsida :)

Reply
Tess

Förstår inte hur du kan säga att håret är stripigt och livlöst på första bilden!!

Reply
sofialejon'

woww! vilken skillnad. Vad var det för produkt du använde?? Hittar de inte i bloggen, har letat nu men jag kanske är lite efterbliven haha.

Snälla om du kan skriv vad produkten heter och vart man kan få tag på den så att man kan testa de själv.

Reply
Linnea

Hej Kenza! Vilka resultat du har fått, ser as fint! Ville själv börja med BM så jag frågade min frisör som har doktorerat om hår och hon kan verkligen ALLT. Hon berättade att det kan va farligt att använda BM länge, schampoo innehåller tensider som gör att fett försvinner. Balsam innehåller inte detta alls och efter flera månader så kan det samlas så mycket fett i hårbotten utan att det syns. Och efter ett tag kan det börja lossna hår. Skriver inte alls detta för att kritisera utan bara för att berätta så att du har det i tanken, sen tipsade hon om att det finns schampon utan silikoner och det som är jätte bra! Men hon sa också att man kan använda sig av metoden ett tag men inte en längre tid. Du väljer ju helt själv men ville bara berätta detta, du kanske hade hört det förut :) kram!

Reply
N. N.

I’ve heard about this conditioner-wash but I thought it was mainly for people with thick curly hair…
I think I’ll try this method too if I menage to find similar these products (garnier responses & the other one are not available here) but some without volume as nus – product ;)

Reply
Viola

Hi Kenza, but can you tell me how often do you wash your hair with this method? Your hair are so beautiful <3 and obviously you too.
Kisses from Italy!!!! :)
Thankssss!!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*