• header

2ND PREGNANCY – WEEK 38

94.6% avklarat – 15 dagar kvar till BF! (vilket är 1a mars)

VECKA 20 HÄR – VECKA 29 HÄR – VECKA 33 HÄR

Dags för nästsista uppdateringen! Tänkte göra en till i vecka 40/41. Räknar ändå med att ta mig förbi BF denna gång också eftersom att jag blev igångsatt 11 dagar över tiden med Nikola. Eller försöker ställa in mig på det iallafall, så att det inte blir lika tufft denna gång som sist haha.

Bebisen: Vi är i slutet av vecka 38 och imorgon är det prick 2 veckor kvar till due date!! Enligt apparna är bebisen runt 49 cm lång och väger runt 3kg. En färdigbakad bebis som nu bara ska ligga och götta sig och lägga på sig tills han (eller vi, kanske behöver bli igångsatt igen ju!) bestämmer sig för att kika ut. Han har legat väldigt långt ner ett bra tag nu och på kontrollen i vecka 36 kunde min barnmorska känna att huvudet var fixerat. Imorse gick även slemproppen (eller en del av den?!) men vet att det inte behöver betyda något! Fruktjämförelsen är nu en PUMPA.

Kenza: Jag har mått prima fram till typ….två dagar sedan. Nu har jag svårt att andas, svårt att gå (ilar mellan benen som in i…) och svårt att sova. Just nu känner jag att jag inte vet hur jag ska kunna gå eventuellt 3 hela veckor till (räknar med att bli igångsatt senast 1 vecka över). Bilderna ovan tog jag i början av veckan men senaste dagarna känns det som att magen dessutom dubblat i storlek så jag är lite orolig över hur jag ska orka.

Jag är iallafall så himla glad över att allt går toppen för Nikola på förskolan (det var lite strul med mat och vilostund i början men nu både äter och sover han där utan problem) och han har dessutom börjat sova så mycket bättre på natten!! SÅN LÄTTNAD. Flera gånger i veckan sover han till och med hela natten i sin säng utan ett enda uppvak. Är 1.5 år av natt-terror över? Vågar knappt tro det själv. Kommer få sota för att jag ens skrivit detta haha (plus snart börjar ju det om igen, men lillebror kanske faktiskt gillar att sova! who knows!) Hans supermammiga period är dessutom över för denna gång och nu låter han Aleks natta och trösta igen vilket känns skönt så att vi kan turas om när bebisen är här också. Här hemma är även allt förberett för bebisens ankomst! Okej, nästan. Jag har faktiskt fortfarande inte packat BB-väskan haha. MEN det står på min to-do list för imorgon och sen är vi redo!! :-)

När tror NI att han kommer? Före BF? Efter BF? Jag tror några dagar efter!

// Time for the second last update! I’m gonna do another one in week 40/41. I’m counting on passing due date this time too, since I got induced 11 days passed due date with Nikola. I’m counting on that, so it doesn’t get as tough to overdue like last time haha. 

The baby: We’re at the end of week 38 and tomorrow, it’s exactly 2 weeks left until due date!! According to the apps, the baby is around 49 cm tall and weighs about 3kg. The pregnancy is complete and from now on the baby’s just going to lie there and chill/gain some more weight until he (or we, maybe i’ll be induced!) decides to come out. He has been positioned very low for a while now and at the check up in week 36, my midwife could feel that his head was engaged. This morning, the mucus plug broke (or parts of it?!) but I know that it doesn’t have to mean anything. The fruit comparison is a PUMPKIN.

Kenza: I’ve been feeling great until… two days ago. Now it’s getting harder to breathe, I have trouble walking (hurts as f*** between my legs) and it’s hard to sleep. Right now, I don’t know how the hell i’m gonna manage 3 more weeks of this (I’m counting on being induced 1 week pass due date as the latest). I took these pics in the beginning of this week, but the last couple of days I feel like the bump has doubled in size, so I’m a little bit worried about how I’m gonna manage.

I’m so happy that everything works out for Nikola at preschool (he struggled a bit with eating and resting in the beginning but now both work out totally fine) and he has started sleeping better during the nights as well!! SUCH A RELIEF. Multiple times a week, he even sleeps all night in his bed without a single awakening. Is a 1,5 year of night terror over? It feels too good to be true. I’ll probably regret writing this haha (plus soon it’s all starting over again with little brother, but maybe he likes sleeping! who knows!). Nikola’s mommy-period is over for this time, and he lets Aleks put him to sleep and console him, which feels great. So we can help each other out when the baby gets here. At home we have everything prepared for the baby’s arrival! Okay almost, I still haven’t packed the hospital bag haha. BUT it’s on my to-do list for tomorrow, and then we’re ready!! :-)

170

34 Comments

Bea

Jag tror han kommer strax innan BF! Så kul att följa din graviditet. Jag har BF med andra barnet 17/3. Känner på mig att hon kanske tittar ut lite tidigare. Vi får se. Lycka till Kenza :)

Reply
Isabelle

Hej Kenza! Jag tittar just nu på din senaste vlogg, så kul! Jag har en dotter på 7,5 månader och det känns som igår hon kom🥺 det jag ville skriva om är ryggbajs eller att böljan läcker så är det galltvål som gäller! Alltså min Iris har bajsat så sjukt många gånger på kläder och pyjamasar. Med hjälp av hård galltvål från tex Ica så försvinner det ihop med varmt vatten medan det fortfarande är färskt så att säga🤣 så det är tips!! Hade aldrig överlevt utan det. Har inte behövt kasta ett enda plagg! Använder det så fort jag får andra fläckar också, det är GRYMT!😃

Reply
Stina

+1 på galltvål och är det något kvar ändå kan man sola bort det i fönstret/på balkongen.

Reply
Nina

Han kommer innan bf. Inte senare än 25e och jag gissar 20-22e. Spännande. Ingen förlossning är den andre lik. Min andre fick fort som fan, pigg efteråt. Hoppas det blir lättare förlossning för dig nu. Håller tummar och tår för er.

Reply
Hanna

Om slemmis gått nu tror jag på innan bf! Jag gissar på 24/2! Stort lycka till Kenza!

Reply
T

Min slempropp med nummer 2 gick på förmiddagen och sen på kvällen satte värkarna igång. Hon föddes mitt i natten efter 2 timmar på förlossningen för jag var ju ”bara” i vecka 38+3 och skulle ju inte föda nu 😅 Väldigt tacksam att hon valde att komma lite tidigare dock för det var sommaren 2018 och jag var vaaaaarm!

Reply
Elin

Jag tror han kommer före BF! Håller tummarna att du slipper gå över i alla fall. Hoppas du får en fin andra förlossning!

Reply
Leanne

Me trying to read this at my 10-year-old level Swedish I know. 😵

I’m still excited for you being so close to meeting your son!

Reply
K

Jag har 11 veckor kvar och så ont i hela kroppen att jag bara vill ge upp. Kan inte se hur jag ska palla ens en dag till? 11 veckor gör mig svimfärdig :P men en stund i taget..
Skönt att Nikola sover så ni får preppa med lite sömn innan det förändras igen!:)

Reply
Kiara

Hej Kenza! Så spännande med lillebror. Senast när min slemprop släpptes så fick jag förlossningsvärkar 2-3 dagar efter :)

Reply
Emma

När slemproppen går (om hela går) så nära bf brukar man kunna säga att förlossningen startar inom en vecka! Min slempropp (gick inte o missa att det var hela som gick) gick 1,5 dag innan bf och han kom på bf 😍
Hoppas allt går bra! Jag tror lillebror kommer innan bf 🎉

Reply
Sofia

Hmm, jag har varit helt hundra på att han skulle komma 6-7 mars (typ natten mellan datumen) men nu vettefan, när du skriver att du börjat bli trött och slemproppen gått… Fast nä, står fast vid att det blir ett mars-barn åtminstone!

Reply
A

Båda mina kom inom 3 dagar efter slemproppen börjat lossna. Orkade inte hoppas att det även skulle vara så andra gången då jag läst att det inte behövde betyda något, men exakt samma mönster där- slempropp gick på söndagen, vattnet onsdagsnatten och bebis ute torsdag!

Reply
Sandra Erika Söderkvist

Min slemproppen gick på kvällen och dagen efter gick mitt vatten så jag gissar på 16/2 😊 Lycka till när än det startar!

Reply
RK

Tror att han kommer 27/2 eller 28/2. Jag har också bf 1/3 och hoppas att bebisen kommer någon dag tidigare☺️ Vill dock helst ha kvar magen några dagar till, kommer sakna den sen.

Reply
Emma

Men asså gud, hur kan du inte ha låtit barn vänja sig vid att sova i sitt egna rum innan bebisen kommer? Så synd om bebisen som aldrig får egentid på natten med sin mamma och behöva vakna av ett annat barn. Du gör inte ditt stora barn någon nytta, att inte lära sig sova själv..

Reply
Kristina

Har slemproppen gått så är det ändå ökade chanser att det inte dröjer så jättelänge till men förstår att du behöver ställa in dig på det!
Med mitt andra barn gick min slempropp tidigt en morgon. Mådde helt som vanligt under dagen. Fick lite kraftigare sammandragningar vid 18 och 18.50 gick vattnet. Han föddes sen 23.41. V 37+6. Hoppas på samma för dig men att du hinner packa BB-väskan först ☺️

Reply
Malin

Skulle vara kul med en jämförelsebild på magen nu mot magen med Nikola! Hur är SF-måttet, skiljer sig det nåt?

Reply
Elisabeth

Jeg tror faktisk han kommer litt før…utfra fasong på magen….håper også for din skyld at bebbis vil komme til verden litt tidligere!

Reply
Niki

Spännande! Min slempropp gick med min första och några timmar senare var vi på förlossningen.
Med mitt andra barn gick slemproppen på morgonen med lite molande mensvärk och på kvällen åkte vi in. 9 cm öppen!! Även med mitt tredje barn gick slemproppen och 2-3 h senare var jag på väg in till förlossningen.
Slemproppen har alltid (för mig) inneburit att det är väldigt nära…. hoppas du inte behöver gå allt för lång tid. Fantastiskt vad du snart ska få gå igenom igen! Önskar er all lycka 🙏🏼😊

Reply
Julia

Omg for me it started the same day after “the mucus plug broke”. You are so close to holding your second little one!!!

Reply
Emelie Hjältén

Jag vet inte om det bara är jag men jag sitter som på nålar. Det är så jäkla spännande nu! Sen tror jag inte att jag har sett den snyggare gravid haha.🥰

Reply
L

Hej fina Kenza. Håller tummarna för att du slipper gå över tiden och att förlossningen går bra :) kommer du lägga upp en förlossningsvideo igen? Vore kul! Själv försöker jag bli av med resterna från mitt uteblivna missfall.. det är jobbigt men jag vet hur många det finns därute som kämpat, bland annat du. Alla ni mammor ger mig hopp, ni är fantastiska.
Var rädda om er ☺️

Reply
Jenny

En väninnas andra barn kom 3 veckor tidigt av egen fri vilja :) då slemproppen börjat lossna tippar jag på före – närsom helst 🤗

Reply
Maria

Ingen pepp här från mig, haha, båda mina barn blev 14 dagar efter BF och med igångsättning. Använde ballong båda gångerna, första barnet tog 30 h (24h innan ballongen åkte ut) Barn nr 2 tog det 10h innan ballongen åkt ut men efter det så tog det bara 1 h för ungen att ploppa ut :)
Men jag måste säga att jag gillar igångsättning… man behöver inte gå hemma och oroa sig för när man ska åka in osv.
LYCKA TILL!!! :D

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*