• header

6 WEEKS

Hej bloggen!

Ni får ursäkta den kassa uppdateringen här. Är ensam med Nikola om dagarna nu och hittar inte riktigt möjligheten att sätta mig vid datorn. Ni får helt enkelt följa mig via insta story istället där jag uppdaterar lite oftare. <3 Idag är vår lille hela 6 veckor gammal och jag ska inte tjata om hur snabbt tiden går för det vet ni redan hehe. Snart är sommarn över också….. Haha närå, en månad kvar iallafall. Och nu när vi har sånt pangväder i Sverige så får man passa på att njuta ordentligt. :-)) Jag vågar dock inte bada ute (vilket är lite tråkigt när det är 30 grader och man svettas ihjäl), det är ju inte så supervarmt i vattnet och jag är rädd för att åka på mjölkstockning igen. Vad tror ni? Är även lite rädd för att det blir för varmt för Nikola i vagnen så vi håller oss till inomhus och skugga under timmarna det är som varmast.

Imorgon kommer min syster och barnen upp igen för att hänga med oss och det ska bli jättekul! Jag och Aleks firar även 2-årig bröllopsdag på måndag så vi tänkte låta min syster och mamma passa Nikola så att vi kan gå på en liten dejt. Det kommer kännas lite konstigt att lämna honom till någon annan än Aleks även om det bara är för 3 timmar (vi ska se Lejonkungen på bio hehe, vi båda har längtat efter att se den!) men någon gång måste bli den första. Kan tänka mig att några av er nu kommer skriva att det är alldeles för tidigt men Nikola verkar känna sig lugn och trygg hos både mormor och moster och har inga problem med att tröstas av andra, somna i andras famnar samt äta från flaska etc, så vi känner att det är okej. Ammar jag honom innan vi drar så kommer han förmodligen sova större delen av tiden och skulle det vara något så är vi 10 minuter bort. Slut på försvarstal, haha.

Måste säga att jag verkligen bara njuter av dagarna nu. Njuter av livet med min lilla familj och njuter av att allt funkar så bra. Känner sån stor tacksamhet för allt.

Och för att avsluta med lite bilder – här kommer ett gäng från vår semester i Trosa! ♥

// Hi guys! 

Please excuse the bad update here. I’m alone with Nikola now during the days and I can’t really find the time to sit with my laptop. You simply have to follow me on insta story instead, I update a bit more there. <3 Today our little one is 6 weeks old and I’m not gonna nag about how fast time flies because you know that already hehe. And soon summer is over too…. Haha nooo, it’s at least one month left. And now we have such amazing weather in Sweden so we have to enjoy it to the max. :-)) I’m too scared to go for a swim outside though (which is a bit too bad when it’s 30 degrees and I’m sweating like a pig), cause it’s not that warm in the water and I’m scared that I will get the breast engorgement again. What do you think? I’m also a bit scared that it’s too hot for Nikola in the stroller so we’re staying inside & in the shadow during the hottest hours.

Tomorrow my sister and the kids are coming up again to spend time with us and that’s gonna be so fun! And Aleks and I are celebrating our 2 year wedding anniversary on Monday so we thought we’re gonna let my sister and my mother watch Nikola while we go out on a little date. It will feel a bit weird to leave him to someone else but Aleks even though it’s just for 3 hours (we’re gonna go and see the Lion King hehe, we have both been longing to see it!) but some point must be the first. I can imagine that some of you will write now that it’s too early but Nikola feels calm and safe with both his grandmother and aunt and has no problem with getting comforted by other people, fall asleep in other peoples arms and feed from bottle etc, so we feel that it is okey. If I breastfeed him before we leave he will probably sleep most of the time and if something happens we are 10 minutes away. End of defense speech, haha. 

I have to say that I’m really just enjoying the days now. Enjoying life with my little family and enjoying that everything is working so well. I have a great gratitude for everything.

And to end this post with some pictures – here are a few from our vacation in Trosa! ♥

Our sleeping beauty <3

The river in Trosa

My boys

Little bunny – towel from Newbie

Out on our daily walk

Bikini from Ellos x Valerie

Aleks and my brother taking a swim

Mommie and her little Dopey (det är tydligen Toker från Snövits engelska namn haha)

63 Comments

Taleen

PLEASE HELP ME. I’m desperately TRYING TO GET A COMMENT DELETED which I accidentally wrote under my real name.
I’m so sorry to write this under this post but I don’t know where else I should do it.

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: email me the link to the comment and what name it is written in and I will remove it :*

Reply
Taleen

I feel so stupid (but at the same time very honored because you answered me, thank you so, so much) but my comment must have gotten deleted because I can’t find it anymore. I sent some mails and comments before, including the post which contained my comment, the comments were not published, and I never got an answer, so I thought that it hasn’t gotten deleted (I didn’t dare to check because seeing that comment would get me panic attacks haha).

Gosh I’M SO THANKFUL. I have a very unique full name and wrote some pretty personal stuff. I came across that comment while searching for my name on google the other day (I was applying for Master’s degrees) and completely freaked out.

Well, I will take that opportunity to tell you how much I appreciate you. I’ve been following you for more than a decade now and you have helped me so much. You’re my role model and I will forever look up to you ❤ you and Aleks are wonderful parents don’t let anyone Mum-shame you !!!

Reply
karoline

ahhh I feel your panic! that could have been me. good luck with your masters degree!!

Reply
L

Jag tror att det är bevisat att mjölkstockning och kyla inte alls är relaterat, det är bara en gammal myt som lever kvar. Enda kopplingen man hittat var typ till stress och det verkade främst bero på slump o genetik om/ och hur ofta man drabbas av det. Minns inte källan men googla o kolla, onödigt att missa uppfriskande bad i onödan ;)❤

Reply
ebba

Har ammat 3 barn men har bara haft mjölkstockning en gång och det fick jag efter jag badat ute i en sjö.

Reply
Taleen

It’s sad that you have to justify yourself for going to the movies, people are so judgy. I don’t have children yet but I believe that it’s very important for a child to have happy parents. It’s ridiculous to assume that your own family (especially your mum and you sister who is s mum as well) couldn’t take proper care of Nikola.
Mum Shaming is disgusting!

Reply
Julia

Det kommer gå jättebra att låta familjen ta hand om Nikola. Det är ju en så kort stund också. Ni som är hans föräldrar vet bäst!

Reply
Hannah

Enjoy the time with your husband and don’t feel bad to leave your baby at home with your mum, he won’t remember in 10 years 😜! Time for two is sooo important. My little baby girl ist six months now and it’s way harder now to leave her alone with someone else because she recognizes that they are not mum and dad so it was much easier when she was younger.
So enjoy it but I can understand you, I checked my phone for at least every 10 minutes and thought of her all the Time on our first date after giving birth 😂

Kisses to you and your sweet little boy 😘

Reply
Anna

Er lilla kille är sååå himla fin 😍 Jag har en 3 veckors bebis hemma och vi vill så gärna få flaskmatning att fungera. Amningen går toppen men vill så gärna att min sambo ska få mata lite plus att jag ska vara brudtärna på ett bröllop om en månad och det vore så skönt om det skulle fungera då. Har du några tips? Hur fick ni det att fungera? Vad använder ni för flaskor? 😊 tacksam för tips!

Reply
Thilda

Jag förstår att du skriver försvarstal för att slippa mobben.
Men som jag säger till alla nyblivna mammor.
”Från och med nu och resten av ditt liv, så kommer det alltid finnas någon, någonstans som tycker att du gör fel.”
Det brukar i alla fall vara mitt mantra när jag ser andra mammor ”tycka till” ;)

Reply
Me

Så klockren kommentar!! Den snor jag rakt av.. 😘 ”Är h*n inte varm?” ”Ska inte h*n ha mössa på sig” ”Ska du lämna bort barnet!?!!” (Ja till dens pappa 🙄😂) fy fasiken vad man fått höra mycket på dessa 7 år 🙄😂

Reply
lin

It’s not too early to leave you son with your mother or sister (or whomever), as long as you feel comfortable with it. No need to defend yourself and your decisions.

Reply
Mackenzie

Nikola is so happy and perfect you are doing an amazing job! Yes you should go out, you should always go out and enjoy yourself.. you have a great family, and amazing friends a huge support system. don’t ever let someone from on-line tell you that you are doing something wrong.. You will always make the right decisions for family and for yourself… Happy Anniversary!

Reply
Malin

Det gör ni helt rätt i! Vår son va bara 2 veckor första gången han va med sin mormor och morfar i ca 2 timmar själv. Vi va på en restaurang typ 500 m bort. Och han överlevde att bli bortlämnad i 2 timmar. Det är så härligt att bara kunna få lite tid som man och fru, även fast det är sällan det händer. Idag är han 1,5 år och en supertrygg liten kille som gärna är med andra, och sover över med både kusiner och mormor och morfar. Fast mamma och pappa är tryggaste punkten ❤

Reply
C

Äsch! Strunt i vad folk säger! Vi lämnade vår dotter hos hennes gudmor (vår svägerska) när hon var 2 månader för att fira vår bröllopsdag. Det gick huuuur bra som helst o hon sov ju större delen av tiden. Nu trivs hon hos de flesta och älskar andra människor!

Reply
Erica

Det är inte för tidigt att låta någon passa honom 😊 Det avgör man ju själv! Så synd att ni influensers ens måste försvara er!! Tycker att mammor överlag måste lägga upp en ursäkt för att dom går och handlar på 1 timme eller gör något annat och barnet är med SIN pappa 😮 jag skulle aldrig ursäkta mig själv för att jag skulle vilja hitta på något, hemma hos hos är vi lika värda som mamma och pappa vi kan ta hand om dom lika bra båda två. Så känns aldrig att du är en dålig mamma för att du skulle hitta på något utan ditt barn! Och om någon av dina följare skulle påpeka att det är fel så önskar dom bara att det var dom som fick sig en tur på stan. För Det är lika okej som mamma att hitta på något som att pappan börjar jobba heltid snabbt efter förlossningen! 😊

Reply
Anna

Jag har två barn, ett på 15 och ett på 8. Båda barnen lämnades över natten hos sin farmor när de var 5-6 veckor. Vi blev bjudna på icke barnvänliga tillställningar som vi ville gå på. Och det gick bra och har alltid gått bra. Tror rent av att det finns fördelar med att de får vänja sig tidigt.

Dessutom har båda en väldigt nära relation till sin farmor. ❤️

Som sagt, det blev folk av även dem. 😅

Reply
Nathalie

Så tråkigt att man ska behöva försvara sig för vissa saker man gör. Ni är två vuxna människor som har bildat egen familj, ni känner er bebis och varandra bäst själv!! Ingen har med vad ni väljer o göra, det är ert liv o ert barn <3 Han är såååå söt!!!

Reply
Sofie

Men gud vilka fantastiska bilder! <3
Och tiden ja, den går fort. Min dotter fyllde nyligen ett, och det var inte länge sedan hon låg med knutna händer och log brett i sömnen. Skrämmande på ett sätt, men spännande på ett annat, för det som känns kämpigt nu kommer inte vara det för alltid, så mycket förändras hela tiden. Sen kommer nya utmaningar såklart. :)

Reply
Dixi Wonderland

Älskar bilden när han har kanindräkten på sig och sista <3 Och så länge ni känner er trygga med att lämna honom så spelar det ingen roll vad andra tycker.

Reply
Leoni

Det kommer att gå jätte bra att lämna honom 3h, jag upplevde att det var enklare i den åldern då dom ändå sover större del av tiden :-)

Ett VÄRME-TIPS! Köp en clip on fläkt att sätta på vagnen, det har varit vår räddare nu när temperaturen stigit till 40 grader i London och vår bebis är 4 månader. Hon sover gott i vagnen och håller sig sval, lägger en supertunn bomullsfilt (en sån som ni har i grönt i hans nest) så att hon inte blir kall istället, funkar sååå bra :-)

Reply
Gen

Älskar att se din fina familj Nikola är såååå underbart gullig o hoppas på mycket bilder på honom o även hans fina föräldrar Har skrivit tidigare men aldrig kommit med undrar varför Det var bara fina kommentarer Kram från gammelmormor som får njuta av två små flickor

Reply
Emelie

Klart ni ska på dejt! Härligt ni har familj som kan passa honom under tiden. Kommer gå super! ha så mysigt!

Reply
J

Vi lämnade vår stora pojke till hans farmor när han var 5 veckor. Jag och min man var på middagsdejt och det gick så bra! Vi lämnade sedan honom till farmor med jämna mellanrum, ibland bara för och få sova en stund hemma hos henne medan hon passade :) och kan säga att de har världens bästa band, vår stora kille älskar henne över allt annat! Så jag tror det är bra de får starka band med fler vuxna i sin närhet :) Vår minsta lämnade vi aldrig och det tog henne mycket längre att känna sig ok med att vara hos någon annan.

Reply
Mathilde

Du vet best når Niko er klar for å passes av andre, så kos dere! Men obs obs på melkeproduksjonen. Jeg fikk betennelse første gangen jeg var borte fra sønnen min, var borte i tre timer bare. Skal sies at jeg har stor melkeproduksjon.

Reply
Laura

Jag och min man lämnade vår son till mina föräldrar när han var fem veckor gammal då vi skulle på barnkalas och ville inte att han skulle åka på några sjukdomar/förkylningar från någon annan där. Tycker ni gör helt rätt som vågar lita på personer i er omgivning och Nicola kommer ha det super med mormor och moster. Ha en underbar bröllopsdag! ❤️

Reply
Malin

Min kille var yngre än din när jag och pappan gick på bio första gången och var också bara några minuter bort, det är verkligen ingen fara och inget du ska behöva försvara. Alla är olika. Nu är min grabb 2 år och jag har inga problem med att han är med någon i familjen, dock litar jag mer på vissa än andra och är därför som på nålar då vissa inte lyssnar på mig som mamma. Dock vet jag ju att ingen vill honom illa, men risker som att ge för mycket sötsaker, sätta i halsen av saker små barn inte äter och så vidare gör mig livrädd. Så jag tycker faktiskt det var enklare när han var i Nikolas ålder, då kunde ingen ge nåt haha!

Reply
Maria

Han överlever, frågan är väl mer om DU överlever 3 timmar utan honom 😂 det är bra att du är iväg själv.

Reply
Eva

Go and enjoy yourselves. You really deserve it and your Mum will be over the moon to have him for herself for a while ;)

Reply
Emina

Det gör ni helt rätt i 😄😄 vart är shortsen o linnet ifrån i senasste inlägget?? Vita shorts beige linne o latten i handen snälla svara 😍

Reply
Ida

I never comment on anyone’s blogs, but my heart is just so full from seeing you this happy. It literally makes my day when I see you post a picture or a story of you and your beautiful son. I’m so happy you got your happily ever after! Sending lots of love and blessings your way <3

Reply
Alex

Vi fick en liten tjej i början på april och jag helammar. Jag har doppat mig i 15 & 16 gradigt vatten (20 denna veckan) och det har inte varit några problem =) så kör på och testa i alla fall!

Reply
Erica

Härligt att höra att ni har det så bra :) och stressa inte för mycket över bloggen, det är fullt förståeligt att det är svårt att få tid vid datorn. Hoppas ni får en härlig bröllopsdag 😘

Reply
Sara

I agree with the other comments, more than okay to organize some time for just you and Aleks. Happy parents equal a happy baby. In many cultures grandparents and cousins are in a huge role taking care of a newborn and we should do that too. If you have a good support system, don’t feel bad using it. Too many parents struggle not having anyone to help them out.
Enjoy Lion King (it was amazing!) and have a great night out! Nikola looks like a perfect baby ❤️

Reply
lissel

Men vilken gullis! Jag är så avis på er som hyrde ett ställe vid havet för er själva! Vi nor med våra 10v tvillingar mitt inne i stan i Göteborg och det är så jävla varmt! Går inte att ta sig ut till någon strand heller för det är så mycket folk.. drömmer om att man skulle hyrt ett eget litet ställe vid havet och bara njuta första sommaren som en familj ♥️♥️♥️

Reply
Rebecca

Nej det är verkligen inte för tidigt Kenza!! Du är en bra mamma tro på dig själv!! Okej om du skulle lämnar honom i 1 vecka då.. Men några timmar är väl helt okej! Plus att jag tycker att det är bra att barnet får sen tidig tidig ålder lära känna dina och Aleks närstående!!
Du är vacker o fin!!

Reply
Lisa

Det kommer alltid finnas människor som tror sig veta bättre än andra och som ger dig pekpinnar men du är en fantastisk mamma och den enda som behöver veta det är du. Förklara inte saker utan gör precis som du vill för det är dig och din son det gäller. Ingen annan!

Reply
Emilia

Det gör ni helt rätt i! Vi ska prova att lämna ifrån oss vår son (10v) idag en kort stund.. ☺️ Sjukt värt och viktigt med lite egentid! Har beställt en bröstpump nu o sen ska vi nog också se Lejonkungen.
PS. Var kommer din mans brillor ifrån? Vill köpa dem till min man!

Reply
Emilia Hedman

Gör ni helt rätt i! 👍🏻 Jag och min man var idag för första gången iväg på en kort lunchdate (vår son 9v hemma med mormor) och det gick alldeles utmärkt! Nu har jag köpt pump o sen ska vi också se lejonkungen! så himla viktigt och värdefullt med lite egentid.
PS. Vilka är din mans solbrillor (bilden ovan)? Vill köpa till man ☺️😎

Reply
Nicci

Du ska inte behöva förklara dig Kenza! Strunta i folk som kommer med pekpinnar. Sådana finns det gott om och det gäller att ta dem med en nypa salt :)

Reply
MN

Äsch, är man en lyhörd förälder som sätter barnets behov främst så vet man om man kan lämna sitt barn till någon annan en stund eller inte. Man känner ju in barnets utveckling, dagsform mm och så följer man sitt barn i det bara!

Reply
Lina

WOW vad fina ni är tillsammans! Du bara strålar och är lika snygg som vanligt!

Reply
Julia

Vi lämnade bort vår son ganska tidigt, både kortare stunder för någon dejt men även hela nätter efter kanske 3 månader. Jag kände mig som v ä r l d e n s sämsta mamma som kunde göra detta utan att ha dåligt samvete! Hade även en (lite lättare variant av) förlossningsdepression och då var detta gångerna jag kunde andas på riktigt, när jag fick vara själv med min sambo. Jag behövde det verkligen.
Nu väntar jag nästa skatt som är beräknad på julafton (storebror är född 27 december så det blir en spännande tid då, hoppas verkligen dom får olika födelsedagar)🙈. Denna gång vet jag också att jag vågar söka hjälp om jag mår dåligt. KRAM 💕

Reply
Kasia

And how do you feel with your ears? You had a problem earlier in the pregnancy. Is it better now? ;) Lovely to see you so happy! You are a motivator to go aheadand begin to be parents :P

Reply
Matilda

Kan inte du berätta hur du och aleks tänker kring alkohol och nikola? I bloggen eller på insta, videos och podd är för långa för mig som småbarnaförälder att hinna med :) om du vill såklart

Reply
Anitis

Så tråkigt du måste förklara dig, för vi vet alla du kommer bli påhoppad. Men egentligen är du en förebild. För mig är det viktigt mitt barn får en god relation till mina föräldrar. Det är superskönt att kunna kalla in någon och den personen KAN barnet och barnet är tryggt. Mina föräldrar tog mycket hjälp av farmor/farfar, det gjorde mig rikare, hade 4a underbara vuxna i mitt liv, alla involverade och omtänksamma. . Det är också viktigt att du och din man får tid ihop. Hoppas du slipper negativa kommentarer. :(

Reply
M

MEN hur fina är ni inte! Fina familjen. Och lilla Nikola, så vacker! Hans leende smittar verkligen av sig!

Reply
Viktoria

Varifrån är ditt halsband och hur långt är det? Det är så enkelt och klassiskt!

Reply
Emma

Hoppas du inte fick några negativa kommentarer. Vill bara säga, gå ut och ha det roligt, ofta! Var glada för att ni har en bebis som är så trygg med andra, det där kan ändras senare när de blir mer medvetna om att man lämnar så passa på! Härligt att du ”klarar” att lämna honom (jag var lika som du).

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*