• header

FIRST FLIGHT

Nikola’s first flight <3

Vi klarade det!! Men jösses så svettigt det var där ett tag haha. Vi lyckades nämligen inte tajma rätt med sovstund innan vi gick ombord så han var redan övertrött när vi skulle lyfta. Vid start måste de sitta i knät med ryggen mot och det gillade han inte. Det blev en del gnäll då och när vi skulle landa vilket stressade mig lite, men annars så gick det bra! Flygresan var på knappt 6 timmar och han sov två gånger, ena gången vid mig och andra gången i en sån där liten säng man hänger på väggen (så smidigt att man kan förboka det!) så jag och Aleks hann till och med se varsin film. :-)

Vill tacka er för tipset om en sån där väska man hyr för babyskyddet! Vi checkade in den och den kom fram hel och ren. Vagnen (resevagn) hade vi med som handbagage och vi hade även med bärsjalen. Jag bag honom i den när vi till och på planet. I skötväskan hade vi förutom blöjor & wipes även med två ombyten just in case, filt och några leksaker. Eftersom att han ammar så behövde vi inte ha med någon mat eller så vilket var skönt. Nästa gång vi reser blir någon gång nästa år och då kommer vi säkert behöva ha med en hel del mer grejer.

// We made it!! But wow it was a bit sweaty there for a while haha. Because we didn’t manage to time it right with napping before we went onboard so he was already too tired when we took off. At take-off they have to sit in the lap with their back towards you and he didn’t like that. So there were some whining at take-off and landing which stressed me a bit, but other than that it went fine! The flight was barely 6 hours and he slept twice, one time with me and the other time in one of those baskets you hang on the wall (so nice that you can pre-book those seats!) so Aleks and I even had time to watch a movie. :-)

I want to thank you for telling me about those bags you can rent for the baby car seat! We checked it in and it arrived without damages. We had the stroller (a travel stroller) with us as hand luggage and we also had his wrap carrier. I carried him in it when we walked to the airplane. In his diaper bag we had, except diapers & wipes, two outfit changes just in case, blanket and some toys. Since he is breastfeeding we didn’t have to take any food with us which was nice. Next time we travel will be next year and then we will probably have to bring a lot more stuff.

75 Comments

Linnea

Hej Kenza!

Jag läste att du trodde på att ”förändra inifrån” istället för bojkott när man reser till länder som Dubai, vore intressant att läsa på vilket sätt du arbetar för att förändra inifrån? Speciellt när jag ser att resan är sponsrad av Dubai. Tack för en bra blogg!

Reply
Sanna

Kan inte hjälpa att jag blev besviken och aningens upprörd över hur du i tider som dessa väljer att göra ett samarbete som uppmanar/inspirerar andra att resa till dubai. Känns redan lite illa i sig att flyga runt jordklotet men att dessutom marknadsföra det? Hur går tankarna?

Reply
Emma

Jag har flugit regelbundet med mitt kiddo ( han var två månader gammal) och dom har aldrig kollat så att mitt barn sitter upprätt under start/landning så jag har helt sonika skitit i den regeln o ammat honom så ändå. Flygvärdinnorna sitter ju ändå rätt undanskymt så dom lär ju inte se;) och dagens tips då, ALLA regler upphör att gälla när man flyger. Bara äta godis i fyra timmar? Fine. Spela iPad konstant i 8 timmar? Fine. amma 24/7? Fine. Och kom-ihåg att det blir bara så bökigt som
Man gör det…..

Reply
I

Fast det finns ju en anledning till varför man ska sitta så vid start och landning… Det är ju inte en grej man gör för flygvärdinnornas skull.

Reply
Sasa

Dummaste jag hört.. tror du att flygvärdinnorna vill att barnet sitter upp för sin egen skull eller för barnets säkerhet??? Man startar i 300km i timmen… barnet ska sitta upp för sin egna säkerhet så den förhoppningsvis inte bryter ryggen/nacken om planet skulle åka av banan/tvärstanna

Reply
Lina

Hur tänker du kring dina flygvanor och klädkonsumtion när det kommer till klimatpåverkan och hållbarhet? Gör du eller planerar du att göra förändringar som minskar din påverkan? (och sätter goda exempel för andra? ) Har din syn på detta förändrats sedan du fick Nikola? (Jag själv tänker nämligen mer på att göra klimatsmarta val sedan jag fick min son för 4 mån sedan )

Reply
Alex

Hej!
Jag undrar om du kan rekommendera någon klinik i Sthlm som gör 3D/4D ultraljud? Är gravid 19+1 och skulle gärna även göra 3d. :)

Reply
Emma

Hej Kenza! Gissar att ni flög med Emirates till Dubai? Vi ska också åka med Emirates om en månad med vår bebis och har bokat en sån liten säng till honom. Vet du hur lång den är?:) Den verkade passa för Nikola – hur lång är han nu?
Hopps ni får en superbra första semester tillsammans!

Reply
Anna

Det finns vikt och längdbegränsningar specade hos varje flygbolag, mått och vikt skiljer sig en del mellan varje bolag. Sök efter baby cot eller baby bassinet, så hittar du informationen du söker.

Reply
StrongerLife

OMG svettigt med bebis på första flyget men vad skönt att det tillslut gick bra.
Njut nu av er resa och semester med fina bebis. <3

Reply
Anonym

Skönt att det gick bra! Men till nästa flyg, bara så ni vet, så måste bebis absolut inte sitta med ryggen mot dig. Bäst är att amma så han inte får ont i öronen vid start & landning. Skulle någon säga annat så skit i det, överallt rekommenderas det att amma vid start & landning. Har två barn & vår 4 åring har nu flugit snart 100 flygturer (första 6 veckor gammal), vår dotter är strax över året & har flugit snart 20 flyg….båda har helammats & vi har aldrig blivit tillsagda att bebis ska sitta med ryggen mot. Lycka till & ha en toppenresa!

Reply
Lina

Hur tänker du kring dina flygvanor när det kommer till klimatpåverkan och hållbarhet?

Reply
Malin

Du skrev innan att det inte hjälper när man bojkottar ett land och turister inte längre åker dit när nån påpekade hur människor/kvinnor blir behandlade i detta land. Kan du förklara hur din vistelse som visar sig vara sponsrad, tillför något bra för landet förutom att hjälpa dom rika bli rikare och skapa plats för turister? Har svårt att föreställa mig att drabbade personer hjälps av du shoppar märkesväskor i Dubai.
Vill du åka utomlands var öppen och ärlig med dina anledningar iaf. Blir svårt att ta dig på allvar.

Reply
Malin

Hur har ni samvete att åka till Dubai? Och dessutom genom ett betalt samarbete? Ditt argument om att du tror på ”turism och interaktion” håller inte tyvärr. Ni åker knappast dit i syfte att förändra kvinnosynen, synen på homosexuella etc genom att typ demonstrera och informera. Tror snarare att ni mest hänger på hotellet med andra turister vilket tvärtom GYNNAR regimen i Förenade arabemiraten. Att åka dit är att legitimera diktatur. Att göra reklam för det är att inspirera andra att göra likadant.

Reply
A

Tråkigt att hela resan är ett samarbete… Önskar verkligen att du och andra influencers börja fundera mer på vilka samarbeten ni väljer att göra och hur ni kommunicerar kring detta med följare m.fl.

Reply
Jonna

alltid gillat dig och sett dig som en woke vänstertjej med bra värderingar. det är därför så otroligt tråkigt att du väljer att samarbeta med visit dubai för att promota ett land som är så otroligt dåligt på många sätt, för lite go ledighet med sol och bad. trodde du skilde dig från andra influencers, riktigt trist.

Reply
Rebecca

Hej Kenza! Kan du inte dela med dig av hur du interagerar med lokalbefolkningen? Jag tänker på hur du svarade kring hur man ska tänka nör man reser till länder som systematiskt kränker mänskliga rättigheter. Jag antar att du menar att man ska belysa detta vid interaktion med lokalbefolkningen. Är superintresserad av att höra hur du gör det!

Reply
Amanda

Asså Nikola, han är så söt!!😍 Han är den enda bebisen som ensam får mina äggstockar att göra ont, annars händer det bara när jag ser barn med djur😭

Reply
Anonym

Hur tusan tänker du som egenföretagare att du vill göra samarbete med “Visit Dubai”? Du uppmuntrar andra att åka till Dubai, en stad i ett land där det är okej att bryta mot mänskliga rättigheter. Okej att du väljer att åka dit men måste du uppmuntra andra att också göra det? Det är som att ett företag säger åt andra att “mänskliga rättigheter är inte alltid viktigt”. Det är ju det som ditt företag säger nu. Jag förstår inte.

Reply
Ingrid

Härligt med semester. Vi var där förra januari med vår 2åriga tjej. Skulle vilja åka i januari igen och då har vi lillebror på 4 månader också.
Min fråga är om det är ok att åka med så små bebisar då de inte hunnit få mässling-vaccin. Man kan ju först få det vid 6 mån.
Jag antar ni fått ok att åka utan o info om detta? Vill du dela med dig?

Reply
Josefin

Ett tips är att amma när man lyfter och landar, går att göra även om dem sitter fastspänt (i alla fall så som dem sitter när man kör inrikes). Då minskar man risken att barnet ska få ont i öronen också. Jag gjorde det när min dotter var 4 månader och kabinpersonalen sa ändå ingenting.

Reply
emma

Hej! Jag vill inte hoppa på och kritisera dig som person och det är inte illa menat men jag vill veta hur du tänker. För jag tycker det är viktigt att alla tar sitt ansvar. Såå hur du tänker när ni reser så mycket och vi befinner oss i ett klimatnödläge? Känns det moraliskt rätt att flyga och släppa ut en årsbudget av koldioxid? För det är det ni gör. För att ni ska få njuta av värmen. Tänker du inte på din sons och alla andra människors framtid? Jag skulle önska att offentliga människor som du skulle börja agera som en förebild. Nu bidrar du bara till ökad konsumtion och uppmanar folk till att fortsätta slita på vår jord. Det känns så tragiskt. Med vänliga hälsningar Emma

Reply
Kajsa

Men snälla !!! Som om att Kenza ska rädda världen. Ni följare har inte ett skit med att göra vart Kenza åker eller vad hon gör. ”Flyger så ofta” dom har inte vart utomlands sedan förra nyår. Så snälla ”Emma” sluta med din avundsjuka o chilla ner lite. Ska alla sluta att åka på semester nu då för att ni ”duktiga” tjejer ska bli nöjda. Gå med din skeva kommentar någon annanstans och följ inte inte om
Du bara ska bidra med ditt negativa tänkande. Ha en bra semester Kenza!! Njuuuut o köp du 4 väskor till ju dyrare desto bättre haha 😄💕❤️

Reply
Malin

Håller till viss del med. Jag reser och flänger också väldigt mycket och ta inte jätte hänsyn till flyget ang miljöfrågan. (Däremot äter jag inte kött tex så tänker att jag bidra lite ändå) DÄREMOT att åka till länder som arab emiraten, kina, nordkorea m.m är väldigt fel. Någonstans måste en drar gränser. Många länder har issues och man kan hårdra det överallt och i alla länder men just arab emiraten. Nej tack.

Reply
Sara

Jag är helt med dig, Emma… Förundras främst över (småbarns)föräldrar som flyger utan att blinka. För det är det en gör när syftet enbart är det egna välbefinnandet. Titta ex på vad som händer i Kalifornien just nu. Hur kan inte vi alla vara ansvariga för att göra vårt bästa? Jag tycker också att du, Kenza, delvis kan ta det som en komplimang att dina följare ifrågasätter detta. Det är för att du har så vettiga värderingar och att förväntningarna därför är högre på dig än vissa andra som kanske inte uppfattas som lika kloka och omtänksamma! Den andra aspekten är så klart Dubais/UAE:s förhållande till mänskliga rättigheter. Kan rekommendera alla att se dokumentären på SVT Play som jag tror heter ”Flykten från Dubai”.

Reply
Lisa

Reflekterar du över huvud taget i hur Dubai är som land? Att du marknadsför en diktatur? Ett land där kvinnor knappt har några rättigheter? Känns det ok att ta med din son till ett sådana är ställe?

Reply
Hanna

Hej Kenza som du kanske har sätt och många andra så reagerar folk på din resa till Dubai. Kan du inte bara ta ansvar och inte åka dit? Varför dit av alla ställen i hela världen? För att du får den sponsrad? Det är det hemskt. Politiken och förhållanden i Dubai är hemska. Men såklart att det inte påverkar dig eftersom att du är turist. Men när du åker dit för ett samarbete så visar det att du stödjer diktaturen. Om det hade kommit sånna lagar till Sverige så hade du nog brytt dig och tyckt att det var hemskt. Varför kan du inte ta ansvar över samarbeten? Influencers samarbeten granskas som aldrig förr och alla läsare är trötta på dåliga, upprepande samarbeten. Detta är ett samarbete som inte kan ursäktas med att tursim kommer göra att det blir bättre i landet. Då hade nog saker ändrats för länge sen. Ingen tycker att det är kul att se dina storys eller inlägg när det står på varje inlägg och story att det är i ett samarbete. Det ser bara fejk ut, som hela fasaden av Dubai är. Är så trött på influencers säger att vara en influencer är att ha riktigt jobb, men visa det då. Ta ansvar någon gång

Reply
Khloe

Do you really think that Kenza is thinking about politics and exploitation? If she was, she wouldn’t be an influencer and promote different brands every other day. She said in one of her comments on the blog that banning tourism won’t change anything in Dubai which is like saying ‘I won’t reduce the use of plastic because my contribution doesn’t count anyway’. It’s true in some way but questionable in the other because imagine everyone in the world said the same.
We just have to accept that being an influencer is all about promoting brands in order to enjoy free stuff and vacation. it’s about hedonistic lifestyle and trust me, most people aren’t strong enough to say no to a luxury vacation although they have enough money to choose their country of vacation freely.
You have to accept that or stop reading her blog and following her on social media.

Reply
Sara

Vart står det att det är samarbete Kenza? Känns som väldigt mycket du gör är samarbeten men var noga med att skriva ut det också!!!! Har du någonsin betalt en resa själv?

Reply
Viktoria

Gillar dig Kenza och är så glad för din skull att du nu har din efterlängtade bebis ❤️ MEN: varför flyga med ett så litet barn? Varför skynda på vaccinationsprogrammet för att åka utomlands? För några få dagar i solen? Sen blir jag även extremt besviken på att du väljer att åka till Dubai och ännu mer så när jag läser att det är ett samarbete med visit Dubai. Tycker fan det är dags att ni influensers börjar ta ansvar för vad ni väljer att promota… du bidrar till normalisering av ett land som kränker mänskliga rättigheter på så många plan… och för vad? En gratisresa som du utan problem hade haft råd att betala.

Tips: semestra i Sverige nästa gång.

Reply
Karin

Så länge du inte visar hur du under din semester aktivt arbetat där borta för att förändra för alla dom som lever under fruktansvärt förtryck. Eller om du inte erkänner ditt misstag (alla kan göra fel) och skänker alla pengar du fått/blivit sponsrad med p.g.a. denna genomvidriga resa till organisationer som på riktigt arbetar med att förändra och förbättra för alla de som lever under förtryck så har du tyvärr tappat en läsare som följt dig i mer än 10 år :( Trodde verkligen du hade sunda värderingar, men det här visar bara hur smutsig hela influencer-branschen verkar vara och jag är så jäkla less på köphets, flygresor och nu till och med stöttande av vidriga stater som på något sätt tycks vara okej?? Jag har i alla fall tröttnat och kommer att avfölja alla bloggare som inte tar ansvar för dessa sjukt viktiga frågor, synd bara att du tycks vara en av dom :(

Reply
Linnea

Jag har ett barn som är lika gammalt som ditt. Sen hon kom har jag haft mycket funderingar och oroskänslor av hur hennes värld kommer att se ut, med krig, miljöförstöring, global uppvärmning osv. Samtidigt känner jag mig väldigt maktlös att förändra något, jag försöker det jag kan. Grejen är du har makt, du har en plattform med miljoner unga följare. Du skulle kunna inspirera dem till ett hållbart liv för kommande generationer, för våra barn. Istället åker du på lyxsemester sponsrad av Dubai och fortsätter uppmuntra till meningslös konsumtion av resor, kläder osv. Du som ändå verkar vettig och älska ditt barn, engagera dig för att ta hand om enda platsen han kan bo på! Tillsammans kan vi fixa det! Mammor för Mamma Jord ❤️

Reply
Hanna

Hej! Jag har skrivit till dig på instagram men inte fått svar. Jag är väldigt intresserad över din tankegång när du accepterade samarbetet. Kändes det okej att bidra till att gästarbetare lever för slavlöner, eftersom att ni fick resan betald? Funderade du över hur du skulle berätta för Nikola om hans första resa utomlands, och om det skulle kännas bra för honom att hans föräldrar valde att göra reklam för en diktatur? Jag önskar en förklaring, för att bibehålla en bild av dig som en person som bryr sig i alla fall lite om något annat än att tjäna blodiga pengar.

Reply
Savannah

Trots att jag själv definitivt inte är glad i Dubai så tycker jag människor har blivit alldeles för berättigade. Så du har redan skrivit till henne en gång där du frågar hur hon tänker – det är ju helt ok, hon är ändå en person mycket involverad med sociala medier. Men sen att du jagar henne på att hennes sidor och “önskar en förklaring”. Snälla människa, vad har du för verklighetsuppfattning där du tror du har rätt att jaga henne efter hennes resonemang. Om hon så vill, kommer hon förklara det, men hon är egentligen inte skyldig NÅGON AV OSS ett skvatt. Hon har rätten (oavsett om vi gillar det eller ej) att göra precis vad hon vill. Den enda rätten vi har är rätten att välja hur vi vill ställa oss till det. Om du inte gillar det, sluta följ henne. Så enkelt är det. Finns massvis med åsikter och val gjort av andra som jag ogillar eller rakt av hatar, men om vi blir sånna människor som ska efter folk med opopulära åsikter så kan vi knappast räkna oss själva som ett fritt land längre. Hur mycket man än ogillar det så, har vi ett fritt land, måste man acceptera att folk ska vara fria att ha sådana tankar också.

Jag förstår även att ja, hon är en sociala medie-profil, vilket innebär att folk kommer följa henne och vara med i en **Liten** del av hennes liv. Samt att folk säkert kommer se upp till henne och vilja ta efter henne på olika sätt. MEN tar man del i sociala medier betyder det INTE att man förvandlas till en jäkla robot utan egna tankar eller rätten att göra egna val. Det är fortfarande hennes liv. Vem fan är du eller jag att diktera hur hon lever, vad hon klär sig i, äter eller VART HON RESER. Sen är man pantad nog att åka till samma land för “Kenza gjorde det”, utan att göra research, då har man fan större problem i livet än vart man åker. Väx upp och sluta lägga allt ansvar på vanliga människor med sociala medier. Ogillar du något, ta eget jävla ansvar för det. Sluta förvänta er att andra ska göra det ni vill / tycker är rätt. Ogillar ni Kenza eller någon annan, sluta följa. Så lätt var det. Sluta vara så jävla berättigade. Vem tror ni att ni är som har rätt att kräva något alls från någon annan!

Reply
A

Låt henne vara! Dubai är grymmaste resemålet med barn. Älskar Dubai! Politiken kanske skit nen det är skit överallt. Sverige bidrar med vapen till Turkiet och vi kor öndå kvar i Sverige.

Reply
Isabelle

Jag har sällan kommenterat här men jag måste bara säga att det är så fint att se hur lycklig du verkar vara nu. Det är så uppenbart att det är Nikola som har fattats i ditt liv och du verkar må så mycket bättre nu!!! <3 Hoppas ni har en helt underbar resa.

Reply
Benedicte

Kære Kenza
I en tid hvor mange har en mening og en holdning til andre og føler et behov for at kritisere og pålægge dig et ansvar for verdens onder som klima, menneskerettigheder mv. håber jeg, at du er ligeså mild og god mod dig selv, som du altid virker mod alle andre. I dette tilfælde tænker jeg på, at ikke lade din adfærd diktere af de kritiske kommentarer omkring din rejse. Du kan ikke ordne hele verden og dit bidrag, tror jeg er langt større end de der er hurtige til at fordømme gennem tasterne’s.
Jeg er glad for at høre at flyveturen gik godt og jeg håber, at du og din lille familie får den dejligste tur og at I oplever lykke og glæde oversø.

Varme kram og ønsker om en rigtig god oktobertur til jer. <3

Kærlige hilsner fra Danmark

Reply
Alice

Besviken av att ni åkt dit. Bojkott ÄR det rätta. Om det inte straffar sig att bryta mot mänskliga rättigheter har ingen anledning att hålla sig till dem. Skulle verkligen uppskatta om du tog till dig av vad vi läsare försöker förklara och reflekterar över vad du står för och huruvida dina handlingar ligger i linje med de värderingarna.

Reply
Maria

Skandal att du stödjer länder som Dubai genom såna här samarbeten. Eller du kanske tycker att även Sverige ska införa straff för homosexualitet och att kvinnor ska tryckas ner o behandlas som en underart till mannen? Vore intressant att veta hur sjutton du tänker… 🤔

Reply
Tonje

Hei Kenza. Du er den eneste bloggen jeg har fulgt i mange, mange år og den eneste jeg fortsatt følger. Jeg har heiet på deg i debatter hvor du står opp for deg selv og dine, da du virker som en utrolig bra dame med sterke og fine meninger. Spesielt nå i det siste har jeg virkelig fått sansen for deg, når du har satt mammapolitiet på plass. Jeg ble oppriktig glad på dine og deres vegne da du slapp nyheten om at du var gravid med nydelige, lille Nikola. Gjennom disse årene har jeg liksom vært med deg i tykt og tynt, sorger og gleder, og rett og slett hatt deg som et stort forbilde da du er en helt sinnsykt vakker og STERK dame, med bein i nesa og meninger man kan stille seg bak.

Derfor er det nå helt utrolig skuffende at du ikke bare velger å reise på ferie, men i tillegg en -sponset- ferie, sammen med Visit Dubai. Det er veldig trist å se. Det finnes så mange andre fantastiske destinasjoner i Midtøsten, ja – hele verden forsåvidt, som du heller kunne dratt på din første familieferie til – så at du velger dette ganske så forferdelige landet er helt uforståelig. At du i tillegg legger frem et rosenrødt bilde, og romantiserer et voldelig, diskriminerende og sensurerende diktatur er bare trist.

I våres var det flere norske bloggere her i Norge som ble invitert på samme tur, med samme sponsor. Dette fikk masse oppmerksomhet og kritikk, og resulterte i en stor debatt som ble direktesendt. Blant annet rettet Amnesty fokus på alt som foregår bak de rosenrøde “kulissene” influencere poster på sponset tur. Håper denne debatten nå sprer seg til Sverige, slik at det kan bli et større fokus også hos dere. Her kan du lese litt mer om hva du støtter, og FRONTER, ved å være på denne ferien; https://amnesty.no/bak-dubais-fasade?gclid=CjwKCAjwo9rtBRAdEiwA_WXcFv2tZBL4_LQadqme1ssxnR1doiwZMvhFO-ph9PePLEIcAMpe0sRp5hoC4t4QAvD_BwE

Det har vært en fin reise og følge med på de siste årene, men dette er siste gangen jeg klikker meg inn hos deg, Kenza. Håper du reflekterer litt over denne ferien, og tenker deg om to ganger før du takker ja til lignende samarbeid.

Reply
Mickis

Det blev en stor grej i Norge eftersom många som bor där är emot invandring och islam. Om man inte vill stödja landet för att man inte tycker som dom då finns det inte många länder kvar att besöka. T.ex. skulle jag aldrig kunna åka till Norge isf eftersom att jag inte anser att ni hjälper tillräckligt många flyktingar.

Reply
Lilly

Jag kan inte hjälpa att bli frustrerad!!! frustrerad på alla er som ifrågasätter Kenza.
Har ni ens varit i Mellanöstern själva?!
Jag som kvinna har studerat i Dubai i 3,5 år och har BARA fina erfarenheter därifrån. Ni är så kritiska och inte ett dugg källkritiska mot vad som når oss i Sverige!
Tror ni stallet ni läser i Aftonbladet är sant? Klar man i Sverige väljer att vända och vrida på sanningen. Jag tycker det är sååå tråkigt när ni som inte ens själva varit där och upplevt hur det är att vara där själv dömmer någon annan. Det är ett fantastiskt land med oerhört mycket historia, perfekt för den som reser som par men också som familj!
Tycker ni ska vara ni snällare och om ni själva inte vill åka dit – åk inte dit då!

Reply
J

Lilly, det är inte så enkelt. Vad bra att DU har bra erfarenheter, tror de flesta av oss som åker dit och bor tillfälligt eller semestrar har bra erfarenheter därifrån. Det betyder inte att det är ett fantastiskt land som värnar om lokalbefolkningens rättigheter. Givetvis ska man vara källkritisk, men om du tror att din erfarenhet ger en representativ bild av verkligheten, så är du väldigt naiv.

Reply
Jos

Så man kan inte ha en åsikt om ett land eller stad bara för att man inte varit där själv? Logiskt.. Jag tror att Amnesty har ganska bra koll på läget i världen. Bättre koll än vad du har faktiskt, även om du nu lyckats ha 3,5 underbara år där. Tveksam på att du har koll på vad som egentligen försiggår i landet. DU hade det bra, det är ju ändå det viktigaste… 🙄

Reply
S

Är du västerlänning? Klart du inte hade problem då suck!! Men är du infödd kvinna i Dubai har du inga rättigheter jämfört med en man. Vakna naiva människa.

Reply
Karro

Håller helt med ovanstående!
Ni åker säkert dit (eftersom ni blir sponsrade) så ni slipper betala själv, jobbigt att tjäna miljoner och behöva ta från sin egen plånbok!!! Välj ett vettigt land som inte har den tron och religion!

Reply
Nina

Inget fel på religionen i Dubai. Dom skeva ledarna däremot förstår jag att man ifrågasätter. Lär er skilja på religionen och extremistiska utövare

Reply
Diana

Ursäkta men vad har religionen med detta att göra? Håll din rasistiska kommentar för dig själv. Det går att kritisera Kenzas val utan att blanda in religion! Detta har mer att göra med den politiska och kulturella strukturen i landet. Så less på islamofobin som yttrar sig i kommentarerna.

Reply
J

Som att din tro och religion är så bra. Sluta följa och läsa bloggen om du inte kan säga nåt vettigt. Och om du nu inte gillar länder med andra kulturer – åk inte dit då. Men du som följare har ingen rätt att sitta och tala om för andra vad som är ok och inte. Vem
Fan är du liksom??? Låt Kenza va och kolla
På ditt eget liv istället för att komma här
Med din butterhet och avundsjuka hahaha.
Kenza. All kärlek till dig❤️

Reply
Sara

Ursäkta vad har tron och religionen med detta att göra? Det är hur människora som har valt att tolka relgionen? Vad menar du välj ett vettigt land som ej har den tron. Ofta du själv inte har rest tex till Turkiet. Sälvklart ska man smutskasta Islam när man får chansen….

Reply
H

Blev besviken när jag såg att ni skulle åka till Dubai (jag antar att du vet vad det är för land, om inte har du nu fått veta det av alla kommentarer) men tänkte att ni får väl åka dit om ni vill. När jag sen ser att resan är betald för och att du gör REKLAM för Dubai och att du sen dessutom inte besvarat kritiken du fått för det avföljde jag dig på instagram. Det verkar som att ni influensers tror att gratis ”sol och bad” är en mänsklig rättighet…. Trots att ni kan betala själva för en semester var som helst 100 gånger om. Så besviken

Reply
Marta

Hi Kenza!
could You write the name of the device you used to make a tan? You showed it on Instagram.
Xo

Reply
Malin

Har alltid gillat dig och tyckt du har sunda värderingar, men förstår inte (som många andra redan påpekat) hur du kan välja att åka på en sponsrad resa till Dubai? Så många grupper förtrycks och ogifta kvinnor som blir gravida hamnar i fängelse. Känns osmakligt att du står och posar och gör reklam för detta vansinne. Brukar sällan komma med pekpinnar hur andra ska leva sina liv, men snälla tänk till lite.

Du har en väldigt stor valmöjlighet när det gäller vart ni ska semestra. Och att säga att interaktion är lösningen istället för bojkott…javisst, men då är jag nyfiken på hur du interagerar där? Har du pratat med förtryckta människor eller folk som kan göra skillnad? De enda du interagerar med iom detta samarbete är regimen där. Lågt.

Reply
Wendela

Hej! Hur förbokade ni sån sön på flyget? Samt undrar jag vilket hotell ni bor på? Första resan med vår lilla kanske blir till Dubai! :)

Reply
Anna

Hej Kenza! Jag är också nyfiken på hur du resonerar när du väljer att använda ditt namn och din plattform för att marknadsföra ett land som Dubai? På vilket sätt skulle din sponsrade resa och ditt turistande hjälpa de lokala invånarna? Du väljer att marknadsföra en diktatur där homusexualitet är olagligt och där kvinnor inte har samma rättigheter som män. Men för all del, njut av din goda mat och ditt shoppande, det hjälper ju säkerligen de förtryckta och kvinnorna som riskerar fängelsestraff efter att ha blivit våldtagna (sex utanför äktenskapet). Usch! Sluta sjåpa dig, du har ett ansvar och skulle sagt ”nej tack” som många andra kända bloggare gjorde. Man gör sina egna val, men använder man sitt jobb för att marknadsföra en diktatur, då har man gjort ett felaktigt val.

Reply
Diana

Fy FAN alla ni som står där med pekpinnen! Vem fan tror du att du är? Vem har bett om din åsikt? Har Kenza frågat er om lov att åka eller er åsikt? Dra åt helvete eller håll käften! Alla ni som inte åker till Dubai har ni haft någon påverkan på landet överhuvudtaget? Nu är landet plötsligt bättre? Är lösningen att Kenza stannar hemma? Bittra åsnor! Hur vågar ni säga till en vuxen människa vad hon och sin familj bör eller inte bör göra?!? Alltså dra åt helvete! Svartsjukan är pinsam och dessa personer behöver hjälp eller en hobby!
Kenza, njut av er resa!

Reply
Anne

Hei! Har du fått med deg at det står mye om deg i norske medier i forbindelse med turen din til Dubai? Amnesty Norge gjør en god jobb med å sette lys på bloggere som drar for å reklamere for land som Dubai. HAr du neon tanker rundt dette?

Reply
Vanessa

Kommenterar sällan bloggar men eftersom att du verkar vara en god människa som bryr sig om andra människor så vill jag bara ifrågasätta, precis som många andra här, hur du kan välja att göra reklam för en diktatur? Du legitimerar diktaturen bara genom att åka dit från första början men nu uppmuntrar du även andra att göra likadant. Jag är inte en sån som tycker att influencers måste ta ansvar för allting här i världen, och du kan mycket väl få åka till Dubai om du nu vill det, men detta blir liksom lite extremt… Lite som när Isabella Löwengrip gjorde reklam för privatjet…

Reply
Aida

Vad håller ni alla som kritiserar Kenza på med? Vad kan ni ens om UAE och dess politik och historia innan ni yttrar er? Har ni ngn erfarenhet av att bo där? Jag har bott där i flera år med min familj och har släkt och vänner som bor där, klart det finns problem som i alla andra länder men det behöver inte betyda att det bara är dåligt. Ni har ingen aning om vilka reformer som görs och i vilken takt och varför. Tänk på vad ni själva konsumerar för de plaggen och produkterna kommer från samma grupper som de gästarbetare som bor där men så långt tänker ni inte utan nu hoppar bara på en kritikstorm. Kenza, jag tycker inte ens att du behöver försvara din resa. Det är löjligt! Får du kritik för alla mexikanska arbetare som slavar i USA när du åker dit?

Reply
Zara

Relgionen är det väl inget fel på i Dubai? Kenza är ju själv från ett muslimskt land och islam är en fin religion om man utgår från den korrekt. Då det står i korane att en kvinna ska hedras och behandlas bättre än en prinsessa ungefär sen att människor ändrar på orden själva från koranen är en annan sak!

Reply
Sara

Såklart är det upp till var och en att tycka och tänka som man vill.

Jag upplever ett stort hyckleri i detta kommentarsfält. Oavsett vad vi gör så kommer någon annan lida på kuppen. Sluta glorifiera er själva och tro att ni är bättre. Många av er gör också val som inte är bra för miljön och andra människor. Det gäller inte bara i flygindustrin; det gäller vad vi väljer för kläder, vad vi äter för mat, vad vi dricker, hur vi transporterar oss, hur vi beter oss, hur vi spridar fördomar och mycket annat. Ingen människa är perfekt. Såklart man kan sträva efter att försöka göra världen bättre, men att döma andra när man själv gör samma sak är hyckleri.

Dessutom, om man vill slippa en kass politik så är det svårt att åka utomlands överhuvudtaget. Och som någon annan redan sagt; Sverige är inte heller ett perfekt land. Så snälla, ta tillbaka pekpinnarna och självreflektera lite.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*