• header

DANILO – 5.3.21

Och så kom han, lillebror. Efter dagar av värkar som kom och gick, för att sedan stanna och dra igång förlossningen på riktigt. 5e mars 05:06, exakt (!) samma klockslag som sin storebror, föddes vår Danilo i rum 13 på BB Stockholm. Jag stod på knä med bröstet lutandes mot sängens ryggstöd, och med lustgas-slangen i enda handen och Aleks hand i andra plockade jag fram krafter jag glömt att jag hade. På bara 3 krystvärkar var han ute. 50cm lång och 3684g, bra mycket mindre än Nikola och han kändes så liten och så skör. Som en liten sparv. Det första jag sa när jag fick upp honom på bröstet var “det är ju Nikola!!” men när svullnaden la sig växte ett annat utseende fram. Lika är de, absolut, men ändå så olika. Så vackra båda två. Mina söner. Jag kan inte fatta det. <3

Idag är han exakt 1 vecka gammal och vi börjar landa i det nya livet som tvåbarnsföräldrar. Jag har så mycket jag vill berätta för er, inte minst om förlossningen och om första mötet mellan Nikola & Danilo, men jag tänker att det får komma när jag känner att tiden finns. Vill inte stressa, jag vet hur snabbt bebisbubblan är över och jag försöker verkligen njuta så mycket det bara går. Det är även lite svårt att hantera alla känslor denna gång, det är en sån stor känsloblandning av bland annat lycka och skuldkänslor och orättvisa. Samtidigt som jag tittar på min bebis och känner sån tacksamhet över att han är här, så sliter sorgen för min vän sönder mitt hjärta. Varför.. Varför.. Det är så orättvist.

// And then he came, little brother. After days of contractions that came and stopped, and then stayed and started the labour for real. 5th of March 05:06, exactly (!) the same time as his big brother, our Danilo was born in room 13 at BB Stockholm. I was standing on my knees leaning my chest against the backrest of the bed, and with the laughing gas in one hand and Aleks hand in the other, I brought out powers I forgot I had. I pushed for 3 contractions and he was out. 50cm tall and 3684g, much smaller than Nikola and he felt so tiny and fragile. Like a little sparrow. The first thing I said when they put him on my chest was “it’s Nikola!!” but when the swelling went away another face showed up. They are similar, definitely, but yet so different. So beautiful both of them. My sons. I can’t believe it. <3

Today he is exactly 1 week old and we are starting to land in our new life as parents of 2. I have so much I want to tell you, about the birth and about the first meeting between Nikola & Danilo, but that will come when I feel that I have time. I don’t want to stress it, I know how fast the newborn bubble is over and I really try to enjoy it as much as I can. It is also a bit hard to cope with all the feelings this time, it’s such a mix of emotions of happiness and guilt. At the same time I’m looking at my baby and feel such a thankfulness that he is here, the sorrow I feel for my friend is ripping my heart apart. Why… Why.. It’s so unfair. 

Vårt första möte ♥
// Our first meeting ♥

641

28 Comments

Amanda

Känn inte skuld ❤
Jag känner oxå en otrolig klump i magen av det som hände Dani. Hon och jag var i samma vecka.. Känns så hemskt och overkligt för mig som inte känner henne. Men jag tror inte hon vill att du känner skuld ❤❤❤

Reply
Anita

Stort grattis till er alla!
Jag inser att du redan vet det, men det finns ingen skuld i att vara lycklig för sin egen son ❣ sjukt sorgligt, men din lycka är lika mycket värd ändå 🙏

Reply
Anne

Grattis!
Känner igen mig i skuldkänslorna, hade enorma sådana gentemot min dotter när lillebror föddes. Det var riktigt jobbigt… men du, det blir bättre ❤️Det kommer att gå över. Det finaste du kan ge ditt barn är ett syskon.

Reply
emma jenne

åå så fint att läsa.
Jag och min flickvän är gravida nu och jag bara längtar att få träffa vårt barn <3
@emmajennie

Reply
Ellen

Stort grattis till bebisen. Jag längtar ihjäl mig efter nr 2 men vi kan inte få barn på naturlig väg.. födde min dotter 2 dagar innan din son Nikola föddes . Gjort ivf 3 ggr och tillslut gick det.. vi har inte råd att göra frysåterföring just nu så får längta länge :(
Det är en sorg. Samtidigt är jag så tacksam att jag fick min dotter iallafall. Men sorg att vi inte kan få naturligt som många andra :(
Njut nu av din fina bebis. Kram

Reply
lumos

Congratulations dear Kenza and Aleks❤️
May little Danilo bring joy into your lives and be the best little brother Nikola could wish for!
I am very sad about your friend Dani and her family. Her little son will be their guardian angel and watch over you and your family aswell. I am sure of it🙏🏻

Reply
Patrycja

Congratulations Kenza!! Enjoy those moments as they say they pass by so quickly!

What friend Kenza is referring to? I see this is something sad but I only read her blog, don’t follow social media so I am not sure who is she referring to.

Reply
Nad

A friend of hers lost her baby in the womb, a few weeks before due date. So incredibly sad 😪

Reply
Rebecca

Stort stort stort grattis till er dream couple till ännu en vacker liten pojke !! <3 önskar er all lycka <3

Reply
K

I am very happy that everything went well this time and for all that your both are save! that is the most important thing! And I understand your feelings to Dani. I was pregnant in the exaxtly same time as a wife of my friend and co-worker from my job (one office). We had almost the same due date (September). At the end of the March 2020, when we were after first prenatal testing my results were fine but her wasn’t. There was not enough “water” on the spine of the fetus. Than it went out that the fetus has many problems with the brain etc. And.. they must make a decision. It was horrible.. This pregnancy have been never ended well.. So.. I gave birth on 10th of September. And they.. became the angelparents on April..

Reply
K

Sorry for another comment but I have forgoten. Is Danilo a regular name in Sweden or is it a tribute to Dani?.:)

Reply
Laura

Dear Kenza, congratulations – wishing you and your family of 4 all the very best. <3

Reply
Ellen

Grattis till ytterligare än underbar bebis!!!!

En liten fråga, har sett att du ofta skriver att Nikola var VÄLDIGT stor när han kom, och han var ju större än snittet så men undrar bara om personalen sa det till dig när han kom ut eller så, eller varför du brukar säga att han var väldigt stor? :) nu är du gryyyym som klämt ut ungar ju såklart men förstår inte riktigt varför du brukar säga att han var SÅ stor? 4100 ish är en rätt vanlig vikt :)

Jobbar på förlossning i annan stad och tänkte mest alltså om det var någon där som sagt till dig att du fött ett väääldigt stort barn typ?

Reply
Felicia

Grattis till Danilo! Tänker på både Dani och dig, så fruktansvärt och orättvist. Ta hand om dig och familjen.

Reply
Vanessa

Stort grattis! hoppas att ni som familj får ett lyckligt och långt innehållsrikt liv med massa kärlek och bus. Välkommen Danilo till världen ❤️❤️ Jag har alltid tyckt om båda namnen alltså Danilo (en italiensk kock jag gillar) och Nikola ( Nikola Tesla uppfinnaren) men har tyvärr inga barn ☺️ Ännu en gång stort stort grattis! Ta hand om er ✨✨✨

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*